• radek16

    Zdarec. nechci se opyčit po cyklomapě prahy,ale nezkusíme dát něco domhromady taky???chtělo by to jestli někde nemáte naskenovanou podrobnou mapu brna. tu pak rozeslat lidem co bydlej a jezdí na kole po brně a každej by tam dle přibližně daných značek zakreslil kudma se dá dobře-rychle-bezpečně projet z mista A do B a jaky je tam teren a ruzne překážky. prostě jak to je na cyklomapě Prahy… co vy na to???

    Anketa: Uděláme cyklomapu Brna???

    0 0
    • cat  

      Z druhe ruky :)

      0 0
      • radek16  

        hmmm. to je velmi malo podrobné… jinak díky

        0 0
        • cat  

          Jasny…sou to jen cyklostezky, spis by tam chtelo zaradit vsechno…xc, enduro i FR trasy. Do toho bych rad sel!

          0 0
          • MartinXC  

            Enduro trasy v Brně jsou jen dočasně, vždycky když rozkopu nějakou silnici :-) Teď je hezký kousek v Komíně naproti Lábusovi …

            0 0
    • Excel  

      no spíš by mě zajímaly sjízdné turistické značky na brněnsku, než Brno samotný, po víkendovém nošení kola po červené u Skryjí bych to velmi ocenil a podílel se

      0 0
      • cat  

        Tak kazdej udela co ho zajima a ti co se chcou podilet a zajimaje je vsechno nebo nic dostanou prideleno a mapy budu hotovy:)

        0 0
      • pepek  

        Kde jsou Skryje?, sem myslel, že tady jsou včechny turistické značky sjízdné, většinou bohužel i se zavřenýma očima

        0 0
        • Excel  

          Tišnov-Předkláštěří-červená značka–Horní Loučky-Skryje-a pak začne neprůjezdný peklo

          0 0
          • pepek  

            No tak tam sem už nebyl, bo to už bych vyjel z mapy a byl bych pak býval nervozní, že se už nenajdu:-)

            0 0
            • jonys  

              To buď rád!My se tam chystali vloni z Tišnova,ale měl jsem nějaký zdravotní handicap,tak jsme šli pěšo-naštěstí!Cesta do Trenckovy rokle a zpět se kvůli sbírání hřibů a terénu protáhla na celej den,kolegovi nezávidím,s kolem se tam snad nedá ani projít! Jinak k tématu vlákna:udělat mapu,kde bude okolí Brna s turistickýma značkama a vedle tý značky by vždy vedla ještě další čára v barvě obtížnosti trasy pro XC.Toť moje vize.

              0 0
              • pepek  

                Obtížnost je věc značně subjektivní, podle schopností každého soudruha. Musely by být min. dvě: skopec a dokopec.Dále obtížnost technická, fyzická. A stejně tady 90% soudruhů zná 90% všech tratí a každý by napsal něco jiného. Místo byrvy by bylo lepší psát trojciferná čísla: první číslo fyzička (1–5), druhé technika a třetí celkový umělecký dojem (výhledy a romantika)

                0 0
                • jonys  

                  Taky varianta.Slabinu svého návrhu si uvědomuji,zejména pokud vyjdeme ze zavedeného značení obtížností,že.Tedy černá,ale zejména červená,modrá zelená by se nám dosti pletly se značkami…Ta čísla zase…stačilo by snad 1 pro každý směr.Jak ale rozdělit úseky(nebude celých 5km po zelené náročných stejně,že).

                  0 0
                  • OCG  

                    Co jsem viděl na Slovensku bylo, že měli normálně mapu, k tomu profil který byl právě vyznačen barevně podle náročnosti tak, jak je to na sjezdovce. Problémem by asi bylo právě to oddělení mapy od profilu. Ale navrhoval bych něco podobného, rozdělit na úseky a označit je číslem na pětistupňové stupnici a pak stručnou charakteristiku trasy (líbivost, náročnost technická a fyzická atp.)

                    0 0
              • RUR  

                Zajímavější by imho byla mapa alternativních tras. Turistické značky jsou to první, co si naráně, ale nezná určitě bude existovat spousta pěkných cest mimo ně a alespoň směrem nahoru i sjízdnějších. Něco jako výjezd k zelené pod Tři kříže kolem Chudčického hřbitova a další podobné.

                0 0
                • jonys  

                  To určitě.Zase problém je se trefit.Lesní nebo polní cesty můžou všelijak vznikat a zanikat,těžko se pak zorientovat.Leda bychom si udělali i nějaký vlastní značení přímo v terénu!Jenže na to asi nikdo nemá čas a elán,taky by se to asi muselo nějak prohnat přes úřady…

                  0 0
                • pepek  

                  Kde jsou tři kříže ?

                  0 0
                  • RUR  

                    Z Veverské b. po zelené přes kopec a oboru na Veverské Kninice. Pěkná křížová cesta( skutečná) kolem hřbitova se to dá vyjet aspoň do půlky, pak tlačenka. Dolů je to na HT celkem maturita. Po značce se to musí nahoru tlačit celý.

                    0 0
                    • pepek  

                      Tak to je křížová cesta, tu jezdím , ale jenom dolů:-) Kdysi aji na HT s elastomerovou vidlou (60mm zdvih). To ja ale bonbónek a ne nějaký „no pasaran“.

                      0 0
                      • RUR  

                        Taky jde o to, dostat se nahoru (aspoň k té cestě před plotem). Třeba to někdo dává i nahoru po značce, ale já to nejsem. Dolů to dávám na HT pořád, ale potkat někoho, kdo dolů tlačá FS není nic vyjímečnýho. Naposledy 2 GT I-drive:-)))

                        0 0
                        • pepek  

                          Já tam přijedu vždycky z druhé strany přes tu oboru. (Bartošova trasa).

                          0 0
                    • Excel  

                      Moravský Knínice…chvilku si me zmatl a ja premejslel kudma to kua je :-)

                      0 0
          • Blade  

            tam se po cervene neda, musis brodit reku;)

            0 0
      • Lišák  

        Před pár lety se to ještě dalo. Bylo tam pár brodů, tak to bylo lepší jezdit v parnu.

        0 0
        • emiil  

          Už jsem se lekl, že si nic nepamatuju. Jel sem to tak před 7 lety s bagáží a zdálo se mi to perfektní.. Z Tišnova pak ještě do Nedvědic. Tam se musela brodit Svratka aspoň 8×. Přítelkyně pak semnou týden nemluvila, ale pro mě jedna ze snových tras, kam sem si říkal, že se jednou vrátím..

          0 0
          • jonys  

            No ty brody,když bude míň vody,by se daly.Ale pak vlítneš do kamzíkovských terénů…

            0 0
            • pavelr  

              Tu trasu jsem jel (Tišnov-Šiklův mlýn-Žďár n/S) a ty brody se jet nedali. Byli v nich tak divně omletý kameny, že jsem se v prvním brodu utopil a před dalšíma jsem si radši zouval tretry. Ponožky jsem si ani nenavlíkal. Navíc extrémní teplo, popadané stromy, skály, červená se občas ztrácela nebo vedla mimo cesty…už nikdy více!!!

              0 0
              • RomanH  

                Jenze ty brody se daji objet (jen se holt musis poradne divat po znackach) – ja tudy ted jezdim tak 3× do mesice. Trencova rokle je ale nejetelna, tam se hodne nasplhas s kolem v ruce.

                0 0
      • rock  

        Zkus se někde kouknout na novou edici map ShoCart 1:60000, něco podobného je tam značené (rozlišení sjízdnosti silnička, cross, MTB a to zdaleka nejen na značkách).

        0 0
      • Loner  

        To mě dost potěšilo, že byl taky někdo jiný než já směrem na trenckovu rokli. Já tam byl už dvakrát, před deseti lety i letos a ty stromy přes pěšinu těsně před vysvobozením na Víckov jsou tam navěky. Zdar výzkumníku, příště dej dotaz, Brňané jsme tady, a ledacos už jsme prošmejdili.

        0 0
        • Excel  

          Tak ty stromy mě málem zlomily, s kolem sjem tam točil jak v béčkovým kung-fu filmu abych to nějak prošel, na úrovni Víckova jsem vpadl do tábora trampíků a narovinu se jich zeptal kudy k nejbližší silnici, koukali na mě jako na zjevení a nakonec mě poslali do Drahomína, takže komplet červenou jsem teda nedal

          0 0
      • Loner  

        Navrhuju pouze vytypovat části tras, které jsou nezanedbatelně obtížné (neyetelné stoupání/klesání v kamení, kopřivy, bahno, ovádi, nešení biku, spadené stromy, průlez skalami atd. Je mi jasné, že může nadále vzniknout diskuse, co je a co není jetelné a na čem. Mě jde o to, abych do vytypovaných tras netáhnul někoho, kdo pak zanevře na kolo na celý život. Namátkou třeba zelená spojka Borač – Veselí – Lomnice, 500m hřeben na Babí Lom, červená za Skryjemi, červená z Vranova dolů k silnici v dolní části, žlutá do Bílovic v dolní části, kousek zelené z Vranova směr Kateřina, modrá z Podlesí na Babí Lom, Drábské Světničky v Českém Ráji, Třístoličník Šumava, Ruprechtický Špičák, viklany v Povydří.. Gerlach, Via Amicizia..

        0 0
        • mastihuba  

          myslím žes vyjmenoval většinu lokalit, který nedávno hledal Martin XC pro svý nový kolo. :)

          0 0
          • MartinXC  

            … a taky projel (krom toho hřebenu na Babím lomu). Po absolvování pár tras v Mostech u Jablunkova mi to přestává kolem Brna stačit ;-)

            0 0
        • Excel  

          na červené z Vranova jsem hodil pěknou smotku 2×..s ročním odstupem…tam už mě nikdo nedostane

          0 0
        • jonys  

          Tak ten Gerlach dávám při odpolední vyjížďce směr východní část brněnska běžně…Co je to pro nás 1200 km,Fantozzi! :-)))

          0 0
        • pepek  

          No tak ta žlutá do Bílovic snad tak hrozná není, ne ?

          0 0
        • RUR  

          Ta modrá na Babí se dá jak sjet, tak vyjet. Z toho Borače to nahoru vážně nejde, ale dolů je to super( jinak je to tlačenka sotva na 20 minut). Jediný naprosto nepoužiltelný úsek je ten Babí lom, ale ten se dá vpravo objet směrem k Jelínkovi, taky krosovka nahoru pozelené zpoza Lelekovic směr Jelínek je dost technický výjezd. Pár nepříjemných krpálů k vytlačení ( kdyby se daly nějak objet) je taky na zelené směr Černá hora, ale jako celek je to báječná cesta. těžko jetelné jsou už zmiňované tři křížě. taky ten singlik po levé straně přehrady směrem z Bytýšky má svá úskalí( ikdyž teď zž to nemá tu poezii a lidi už tam nepadají do vody). Možná by nebylo špatný mít tu sekci Trasym, kam by se dalo tu atam něco napsat, nebo stahnout s komplu. Co?

          0 0
          • pepek  

            Zelená od potůčku nahoru k Babímu lomu je Super!

            0 0
            • pepek  

              A červená z Lelekovic až pod rozhlednu a kolem rozhledny na druhou stranu a po modré do Podlesí je taky ňamka.

              0 0
            • RUR  

              Po stejné značce, ale na druhou stranu to taky není špatný;-)

              0 0
              • pepek  

                Pokud myslíš až na Bukovec, tak tam mě sere ten výtlač za Svinošicema a od toho malýho potůčku tím úvozem.

                0 0
            • Loner  

              Nabízím variantu: Ze silnice Lelky – Vranov odboč ještě v Lelkách prudko doleva mezi domy, po krátkém prudším stoupání narazíš na šikmou cestu mířící k lesu (je tam chatka) – pěkný výhled. Lesem dojedeš k zelené TZ těsně pod křižovatkou u svatého obrázku. Dík za typ nad Býčí skálu.

              0 0
          • pz-km  

            jj, ta modra se vyjet da, ale je to asi snad jedine misto kde du ze sedla… jinak skoda, ze je to vezne rozrajtovane a mokrem, dobre by se tam supalo dolu :)

            0 0
    • admxx  

      kua..ted sem se uklik v anketel:-(

      0 0
      • macomb  

        moje každodenní cyklotrasa vede přes dornych – zvonařka – koliště, správnej adrenalin, krásný prostředí a hlavně ten vzdoušek, zkuste taky :o)

        0 0
        • RUR  

          Hm, dobrej trail. Nebylo by jednodusi pustit si doma plyn, nebo rovnou skocit pod vlak??:-))))))))

          0 0
    • Polka  

      Kua ja sem se taky uklik, ale fakt nechtene, sem se chtel podivat, jak hlasoval Admxx :-) Uz tady naky pokusy s trasama byly – z centra na Klajdovku apod. takze to nak urcite pude sesmolit dohromady.

      0 0
    • RUR  

      To by bylo rozhodně zajímavý. K těm překážkám – Vřele doporučuji vyhnout se ulicím Chodská a Botanická. Ano, je tam něco, čemu magistrátní vrtáci říkají cyklostezka( čárou rozdělený chodník). Bohužel ji snad každých 150 metrů dělí přechod pro chodce, po kterém cyklista nesmí!!! jet( pokuta je opravdu reálné nebezpečí). Zároveň se ovšem podle nového zákona o provozu na pozemních komunikacích nesní!!! však jet ani vedle po silnici(další hrozící pokuta). Dávejte si bacha, neboť by v tomto místě bylo možno přijít tuším až o 5000kč na místě, pokud se tam namane nějaký iniciativní blbec v uniformě.

      0 0
      • Lišák  

        Severo-jižní směr řeším od Semálu Božetěchova, Poděbradova, Staňkova, pak se protáhnu přes Lužánky a přes Smetanovu a pár bočníma uličkama jsem v centru.

        0 0
      • RomanH  

        Potvrzuji. Botanicka je zcela nepouzitelna. Po cele sirce chodniku s cyklostezkou se motaji chodci, jezdi tam maminy s kocarky a duchodci zde venci psi. Navic je cyklostezka po kazdych cca 50-ti metrech prerusena silnici, takze musim porad davat pozor na vsechny strany. Pokud se chci dostat co nejrychleji ze stredu mesta na prehradu, vyjedu po Kounicova na Veveri a tou pak pokracuji az do Komina. Zde mi pak budto kolem reky po cyklostezce, nebo dale po vypadovce ke kamenolomu.

        0 0
    • vlty  

      No já jsem pro.Každej občas přes město musí (někdo i kdaždej den do fabriky) takže zkušenosti určitě máme. TAkže někdo naskenujte tu mapu a můžem začít. Nebo nešla by použít nějaká mapa třeba z mapy.cz? Žebysme si ju jako pučitli nebo tak něco :-)

      Já znám st.lískovec – bohunice – cetrum. Jezdím přes červený kopec, je to celkem pohoda až k rondu, pak se jede nových sadech…

      0 0
      • radek16  

        mno. někde doma mám naskenované(od FunToma) přepálené mapy KČT skoro celé moravy. takže až já je najdu(což nebude lehké) tak sem dám oblast brněnska…

        0 0
      • cat  

        Ale nebude lehke se trefit do mapy…protoze vetsinou se jezdi po nevyznacenych cestach, kde bude zrejme na mape jenom „les“, ale zkusit to muzem:)

        0 0
        • radek16  

          tak sem chtěl dát ty mapy ale pokaždé mi to po 5minutách přemejšlení počítače vynada,že sem nezadal požadované udaje(text). a přitom sem tam něco napsal… takže jakto sem mám dostat?????mužu to někomu poslat bud přes icq nebo majl a zkuste to sem vrazit vy…

          0 0
          • cat  

            Vsak se podivej nahoru, jaxem bojoval s vlozeni mapy ja.Nakonec sem zjistil, ze to melo pres 2 mega a nemel sem to v jpg, ale na ten tvuj problem reseni neznam:(

            0 0
      • RUR  

        Já jezdím Bystrc-Kr.pole od kamenolomu po zelené nahoru přes smyčku v Komíně nahoru na Palačák k VUT a přes nadchod ke stadionu na Srbské. Je to docela pěkný, většinou lesem a až do Königu mimo silnici.

        0 0
        • radek16  

          já jezdim většinou Bohunice-židenice a jezdim přes nádraží,furt kolem tramvaje…

          0 0
          • pepek  

            Kamikaze

            0 0
            • radek16  

              proč?? kolem tramvaje nebylo myšleno jako po kolejích ale jako po silnici… a tysou tam v pohodě… renneská,křenová a sem ve škole…

              0 0
              • pepek  

                A co ty auta kolem ? Radši po chodníku!

                0 0
                • radek16  

                  a co ti chodci kolem?? a co ty pokuty za ježdění po chodníku?? a co ta mizerná rychlost co nabereš na chodníku??? obávám se že 90% lidí co jezdí po brně na kolech jezdí po silnici a ne po chodníku…

                  0 0
                  • pepek  

                    A to sou právě ti sebevrazi. Naštěstí moc po Brně nemusím, Botanická, Lužánky a za plaveckým bazénem na Lesnou a pak už je bezpečný lesíček:-)

                    0 0
                    • radek16  

                      Auta nejsou problém ale mokrý koleje sou hnusný. včera v Obřanech (je to tam tak debilně udělaný,že se kolej nedá přejet na kolmo) sem uklouzl na koleji… jen rozražená brada a odřená celá levá pulka těla…

                      0 0
    • radek16  

      tak. jelikož to sem davat nebudu tak kdo chcete tak sem napište svuj mejl a ja vam pošlu ty KčT mapy…každej do toho něco zakreslí a pak to nějak dame dokupy… ale asi až někdy tak za 4 dny,bo jedu zejtra do beskyd…nemáte někdo tu mapu brna??? nebo scaner?? že by to naskenoval…

      0 0
    • Splinter  

      Co takle?

      0 0
    • jonys  

      Chlapi,tak jsem včera zkouknul tu novou edici 1:60000 jak tady někdo anoncoval.Brněnsko sice neměli,ale koukal jsem na Krkonoše a je to dost slušný!Jsou tam i nijak neznačený cesty (ve vysvětlivkách je,že je potřeba je v terénu trefit :-))sjízdný pro kola s rozlišním XC-trek-silnička a s vyznačením těžko sjízdných úseků.Jinak značené cyklotrasy (vč. těch MTB)a turist. značky rovněž.Mapa je navíc hodně poskládaná-výhodný na kole.Tak asi se nebudem pouštět do větších akcí,ne :-)).

      0 0
    • kimi  

      Scanovat se mi to určitě nechce (vyšlo by to tak na 500 v tom formátu, každý nemá A2 scanner:), ale určitě největší luxus vhodný jako podklad je 1:25.000 od geodezionline.cz. Akorát nevím, jestli maj i Brno-západ. Letos tu mapu prodávali na Svoboďáku v knihkupectví.

      0 0
      • kimi  

        ještě vzorek

        0 0
        • Polka  

          Hej to vypada dost dobre. Podrobnejsi nez mam doma. A hned budou novy trailiky :) To knihkupectvi myslis to na rohu jak konci Ceska? Ja uz totiz nebyl ve meste ani nepamatuju.

          0 0
          • pepek  

            Teď sem ju koupil a je fakt super. Měli ju u Barviča, u Freytaga už ne. Pzn: je tam i Bukovinka :-) Spěchej, u Barviča měli poslední 3 kusy

            0 0
            • Splinter  

              Odkud pokud to je?

              0 0
              • pepek  

                Je tam skoro fčecko, co biker potřebuje: od Lipůvky po Račice a od Brna po Valchov. Je to oboustranná mapa. A taky je dobrý, že od teď budou fšecky kopce mírnější, bo ty vystevnice se dvakrát natáhly a všecko vypadá jako rovina. Už si kolíkuju nové traily pro sebe !

                0 0
                • Splinter  

                  Paráda, díky:)

                  0 0
                • kimi  

                  Přesně tak, je to všecko placatý a ujede se toho mnohem víc;) Jen je nevýhoda, že i KČT má mapu západ a východ místo jedné, která by byla na šířku – od Šmelcovny po Račice. Nevim, jak někteří mistři zde, ale výlet do Boskovic a zpět je pro mě pro Brňáka na biku hodně mimořádná vyjížďka:)

                  0 0
            • Motyll  

              Bukovinka je na vsech dulezitych mapach!

              0 0
          • pepek  

            Už se těším, jak budu natloukat tabulky na stromy: Pepkův trail, 2.Pepkův trail…10. P.trail a budu vybírat vstupný.

            0 0
        • Běžec  

          Tak ta je fakt dobrá!

          0 0
        • ada  

          wow, fajnova mapa, diky za tip. :o) maju ju i na Masarycke blizko Vodafonu v Knihkupectvi Šimersky v 2. poschodi za 79,–

          0 0
        • VA3  

          A co říkáté této: izgard.cenia.cz/web­site/dmu/viewer­.htm Je sice elektronická, ale zato až do 1:5000. Má trošku skromnější popisky, ale dají se zapínat/vypínat vrstvy. Už jsem si část naládoval do GPS ;-)

          0 0
          • DragON  

            Jen jsem kouknul na okolí Muchovy boudy kde to mám prolítaný jak na kole tak se psem a nenašel jsem tam celkem podstatnou cestu, navíc nemám rád mapy bez turistickejch značek. A označovat Brněnskou přehradu za Vodní nádrž brno (mají to tam i s malým b) je prasárna :-)). Jsem příznivce papíru, radši si koupím to okolí Brna 1:25000 (pokud jste mi to nevykoupili:-)) – podle náhledu to vypadá líp.

            0 0
            • VA3  

              TZ se dají zapnout. Pokud chybí cesta, je to průšvih :-O Pravda, lávka přes Svitavu v Obřanech chybí taky :-( Papírový mapy mám taky rád ;-)

              0 0
              • DragON  

                aa, tak zapnutí TZ jsem si nevšiml, omlouvám se. Mapu Okolí Brna – východ 1:25000 už mám doma, pokusím se to naskenovat a nasdílet, pak sem hodím odkaz, ale bude to chvíli trvat.

                0 0
    • pepek  

      Nejsou nějaké novinky v této oblasti? :-)

      0 0
    • Jaroslávek  

      Ku čemu mapy ? Jedině průzkumictví.-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.