• Pijer

MISTROVSTVÍ SVĚTA:

SO-NE 3.-4.2.2024 Tábor

.

MISTROVSTVÍ EVROPY:

SO-NE 04.-05.11.2023 Pon­tchâteau (FRA)

.

SVĚTOVÝ POHÁR:

NE 15.10.2023 Waterloo (USA)

NE 29.10.2023 Ma­asmechelen (BEL)

NE 12.11.2023 Den­dermonde (BEL)

NE 19.11.2023 Troyes (FRA)

NE 26.11.2023 Dublin (IRL)

NE 3.12.2023 Fla­manville (FRA)

NE 10.12.2023 Val di Sole (ITA)

NE 17.12.2023 Namur (BEL)

SO 23.12.2023 An­twerpen (BEL)

ÚT 26.12.2023 Gavere (BEL)

SO 30.12.2023 Hulst (NED)

NE 7.1.2024 Zonhoven (BEL)

NE 21.1.2024 Benidorm (ESP)

NE 28.01.2024 Ho­ogerheide (NED)

.

TELENET SUPERPRESTIGE:

NE 22.10.2023 Ove­rijse – Vlaamse Druivencross

SO 28.10.2023 Rud­dervoorde

SO 11.11.2023 Niel – Jaarmarktcross

SO 18.11.2023 Mer­ksplas – Aardbeiencross

SO 2.12.2023 Boom

ST 27.12.2023 Heusden-Zolder

ČT 28.12.2023 Diegem

SO 10.2.2024 Mid­delkerke – Noordzeecross

.

X2O Badkamers Trofee (vše BEL):

ST 1.11.2023 Oude­naarde – Koppenbergcross

SO 25.11.2023 Kor­trijk – Urban Cross

SO 16.12.2023 He­rentals

PO 1.1.2024 Baal – GP Sven Nys

ČT 4.1.2024 Koksijde – Vlaamse Duinencross

SO 27.1.2024 Hamme – Flandriencross

NE 11.2.2024 Lille – Krawatencross

NE 18.2.2024 Brussels – Brussels Universities Cyclocross

.

ČESKÝ POHÁR TOI TOI CUP:

ČT 28.09.2023 Kolín C2

SO 07.10.2023 Mladá Boleslav C2

SO 14.10.2023 Jičín C2

NE 15.10.2023 Chýnov *

SO 21.10.2023 Holé Vrchy C2

SO 28.10.2023 Plzeň

SO 11.11.2023 Rýmařov C2

SO 2.12.2023 Hlinsko C2

SO 09.12.2023 Veselí nad Lužnicí C2

NE 10.12.2023 Veselí nad Lužnicí * MČR mládeže

NE 14.1.2024 Tábor MČR

označeno * malý Toi Toi bez Elite

6 0
    • Pijer  

Jihočeská TBC série http://www.tbcserie.cz/

4 0
    • ZDRI  

Díky za souhrnné info!

Koukám, ani jeden závod WC/SP v ČR, ani v Německu, na Ostrovech pouze 1 x Irsko. A pak se diví, jak dlouhodobá úroveň/konkurence v cyklokrosu klesá a vyjma Belgičanů/Nizozemců to nikoho nezajímá :-(

0 0
      • jonys  

U nas je MS.

Nevite, proc se nekam nerozsiri ty dalsi serie?

0 0
      • Aduldinho  

JJ, letos respektive příští rok máme v ČR MS, to ti je málo? ;-)

0 0
        • ZDRI  

Ano, přijde mi to málo (MS je něco jiného, mimo systém WC/SP). A nejde jen o Česko, ale celkově o rozložení závodů. Všichni se pak pokrytecky diví, jak cyklokros globálně upadá. Jasně, pořadatelé v Belgii/Nizozemí dokáží do pokladny UCi zaplatit nejvíc, ale z dlouhodobého hlediska je to cesta do suterénu. Hlavně že před časem stejní funkcionáři prohlašovali, jak je třeba podpořit rozvoj cyklokrosu i mimo Be/Ni.

0 0
          • Aduldinho  

OK, kde to tedy krom Tábora jinde jet? Mladá Boleslav? Škoda, že už se nejezdí Plzeň, ty schody tam byly brutální! ;-)

0 0
            • Cavendish  

Ono by bahotě stačil ten Tábor a Plzeň. Ale muselo by to být pravidelně no

1 0
    • Pijer  

Čtvrteční Kolín, úvodní závod ČP, i oba dva víkendové závody v Ostravě budou bez Boryho, minulý týden byl pozitivní na Covid :-(

1 0
    • Cavendish  

Nemáte nějaký tip nerozumný ubytování v Táboře, nebo 15km okolí na M/S v únoru? Snažím se něco najít , ale co je volný, to je strašně nastřelený :(

0 0
    • robb  

.

1 0
      • Cavendish  

Chudák Konva

0 0
        • Aduldinho  

Tak jsem si teď pustil cca posledních 20minut závodu Fialka jel moc pěkně, Crispin měl smolíka a co tam ten Konwa vyváděl, že se tak propadl?

0 0
          • Cavendish  

Asi špatný galdy. Nedrželo to, pořad se někde klouzal a zřejmě i padal

1 0
    • robb  

Ví se něco o Hostivaři, jestli se letos bude konat?

0 0
      • Pijer  

Divil bych se, ale Petra se zeptám.

1 0
      • Pijer  

Jelikož nebude dělat ani XC Nightride, tak bych Zmrzlíka viděl jako sci-fi, ale až ho uvidím, tak se zeptám.

"Ahoj Noční jezdci,

nepíše se mi to lehce, ale letos 10. ročník Bike night serie uspořádat nezvládneme.

Sešlo se víc okolností najednou. Tou nejdůležitější je, že máme v současnosti v tréninkové skupině velmi nadějné a také úspěšné závodníky a závodnice v cyklokrosu (ano, možná jste to ani nevěděli, ale jsem nejen studovaný, ale i praktikující trenér a Kája mentorka). Tihle mladí potřebují a zaslouží si můj čas a já jim ho rád věnuji. Právě říjen i listopad je cx závody doslova nabitý a to mi nedává dostatek času, abych závody připravil. Soustředíme se tedy s Kájou na to, abychom připravili co nejlépe jak Terku Tvarůžkovou, tak i Patrika Lienerta a abyste je mohli sledovat na únorovém Mistrovství světa v Táboře.

Aby to nevyznělo, že se teď vymlouvám na závodníky, tak přiznávám i další dobrý důvod pro roční odklad. Letos, přesněji v srpnu 2023 jsme s mojí ženou Kájou dosáhli mety 40 let v manželství a chtěli jsme si tento, pro nás výjimečný rok užít jinak než ty běžné. A jak asi tušíte, práce s pořádáním závodů, to jsou už povinnosti a jednání měsíce před samotnou akcí.

Věřím, že v říjnu 2024 se opět sejdeme na Točné a v Hostivaři a společně prozáříme vámi oblíbené traily.

Zatím se mějte hezky, držte nám palce a možná se potkáme někdy večer v lese na trailu.

Petr Polívka

Samozvaný ředitel"

4 0
    • Pijer  

Na poslední chvíli, ale dnes a za tři týdny dělá Beny kros v Jabkenicích.

1 0
    • robb  

Zítra Mladá Boleslav

https://mtbs.cz/…ar-cyklokros

1 0
    • robb  

Zítra Exact cross v Beringenu (Belg)

https://twitter.com/…482313367922

https://cyclocross24.com/race/beringen/

1 0
    • Pijer  

Včera dávali celkem pěkný záznam z Bolky. Přišlo mi to asi stokrát lepší, než přímý přenos z Kolína.

https://www.ceskatelevize.cz/…71291072005/

1 0
    • Pijer  

Zítra v Jičíně v závodě žen startuje 25 holek a z toho je 16 juniorek. OMG

1 0
    • easyrider  

Jedeš s mladejma do Plzně? Přemýšlím, že bych si to ze srandy zajel…

0 0
    • zbartos  

Brněnský cyklokrosový pohár již tuto sobotu 21.10.23 v 11:00 ! Viz https://www.oca.cz/…-pohar-2023/ .

0 0
    • Cavendish  

Překopaná trať TBC série v Chýnově zde Proti loňsku to vypadá přívětivěji.

1 0
      • Aduldinho  

A v Brně budeš, že bych se přijel třeba podívat? ;-)

0 0
        • Cavendish  

Ne, ztráta času a peněz

0 0
          • gerrard  

Nepěkně mluvíš o našem malém závodě. :) Zas je to kousek dál. Víc vln, ať se nepletou dospělí a děti.

0 0
          • Aduldinho  

Škoda, do Chýnova je to pro mě daleko! ;-)

0 0
            • Cavendish  

Beztak pojede Karf, Jecnak a tipnul bych si, že dorazí i Pijer s omladinou

0 0
              • Pijer  

Nedorazí, budeme v Tmavě :-(

0 0
                • Cavendish  

Budete lovit nějaké ty kanadské body do kadibudka kapu?

0 0
                  • Pijer  

Spíš zbožné přání zkusit urvat nějaký UCI, ale hlavně si zazávodit s nějakou tou mezinárodní konkurencí a vědět, jak na tom jsme.

0 0
              • jecnak  

Nedorazim, budu na zaviraku Ultrabikers.cz. Letos to s cx moc nevidim – v pulce listopadu odjizdim na mesic pryc. Uvidime, jestli se mi bude chtít aspon zbytek.

0 0
              • Aduldinho  

OK, házím na to bobek! :-)

0 0
      • Pijer  

Chýnov bude fajn, zvlášť když už je čerstvě projetý malým ToiToiem.

0 0
      • robb  

Krásný schody. Ty na konci možná ani nevyjdu. Mají to fakt vymakaný, už se těším.

0 0
        • Cavendish  

Mě vloni sralo, že dali překážky kousek za zatáčku a do kopce. A kousíček před tím ty schody :D to byl v tom brutálním bahnu totální zabiják noh

1 0
          • tomxxx  

Překážky se na CX dávají do kopce a za zatáčku, když chtějí, aby hodně lidí slezlo.

1 0
        • karf  

Nová trať za mě daleko lepší – vypustili vzádu ty výjezdy po loukách a spirála dole taky pěkný. Prý na tom makali celou zimu. Jen těch nových schodů je bambilion.

1 0
    • Melvin  

Cameron Mason končí po 4 letech v Trinity, ale zatím neoznámil kde bude pokračovat. Jsem zvědav jestli to bude čistě cyklokrosový tým nebo silnice.

1 0
      • robb  

Koukal jsem. Ale on je spíš bajker a krosař, ale je to pořád strašně mladý kluk. Ten má ještě kariéru před sebou.

0 0
        • Melvin  

Je fakt, že silnici moc nejezdil. Jinak bych si dovedl představit, že by šel za Pidcockem. Takhle to klidně může být i bikový tým.

1 0
          • jonys  

PFP nejezdi silnici uz vubec a Ineos ji plati ucty.

Mist maji volnych dost. A penez taky kdyz je nemohli dat za Remca, Roglu… :-)

1 0
            • Melvin  

Tak nakonec bude mít na dresu tři sedmičky. To tam bude mezi samýma holkama :-)

1 0
              • andy97  

Tak to jsem moc nečekal, že zvolí jen čistokrevní cyklokrosový tým.

1 0
                • jonys  

To je hodne prekvapivy. I kdyz na silnici muze jezdit klidne za neco jinyho.

Jezdi ty 777 i gravel? On ted dost jezdil gravel, a i lip nez MTB.

0 0
                  • Melvin  

Ve videu níže říká, že v létě postoupí o level výše. Na biku má rovněž bidon Aplecin-Fenixu.

0 0
                    • andy97  

Alpecin už představil World Tour soupisku na příští rok s plným počtem jezdců podle pravidel UCI (30). Třeba z týmu Worstova, Heijden jezdily na silnici za dámský tým deucenick-fenix takže asi nějaká spolupráce tam bude. Třeba i takový Sweeck jezdil v létě za development tým Fenixu.

Je dost možný, že v létě bude jezdit jen terénní disciplíny za Alpecin. Jinak Mason se asi moc nechce přeorientovat na silnici.

0 0
                      • Melvin  

Puck Pieterse reagovala pod příspěvkem Don't tell anybody, but… takže to by tomu nasvědčovalo. Ale jak říkáš, třeba půjde o bikovou sekci, nebo development. Navíc není Roodhooft nějak spojený s tím cyklokrosovým tý­mem?

0 0
                        • Melvin  

Tak Cameron nakonec bude jezdit za Alpecin. Ovšem jen za development tým.

2 0
              • robb  

Melvin: jj :-D

2 0
    • robb  

Zítra první Superprestige v Overijse

https://cyclocross24.com/race/overijse/

1 0
      • jonys  

Kuypers vs Nys?

0 0
        • Melvin  

Asi bych přidal Vanthourenhouta.

0 0
          • jonys  

Byl v USA nemocny, uplne mu neverim. Nebude asi takovy blato jako loni. Ale motor a zkusenosti ma, to jo.

0 0
      • Melvin  

Pěkný souboj Treku a Pauwels. Trek ve finále dojel na pády. Mason dneska parádně na to jak vzadu byl po startu.

1 0
        • andy97  

Nys to tam zbytečně na konci rval před Iserbyta. Ve sprintu by ho orval.

0 0
        • jonys  

Velká paráda. Eli na narozky pěkný dárek. MVTH zkušeně. Nys mladická nerozvážnost-mohl si v klidu dojet na rovinku, ne se tam rvát v nejnebezpečnějším místě. Kuypersovi eště kousek chybí a Mason ano, opět bude na těch těžkých tratích kousat (a opět bude mít otřesný starty).

1 0
          • Melvin  

MVTH to tam hlavně zkušeně kotvil, když ho dojeli a nastoupil Iserbyt :-) Ale je fajn, že Trek má někoho dalšího kdo jezdí vepředu a Pauwles to nemá tak jednoduché. I když až nastoupí duo MVDP a WVA, tak zbytek asi zase bude závodit o 3. flek.

1 0
            • jonys  

Lepsi nez v zenach. Puck pauza na mesic, takze tezka nuda…

0 0
    • Agent007  

Už se kácí v našem lese…:-(

0 0
    • Cavendish  

TBC v Táboře se tuto neděli pojede v areálu, kde se jezdí svěťák. Pojede se spodní část trati pod tribunou

5 0
    • Pijer  

Tak už víme, kdo z našich pojede na ME v Pontchâteau

https://www.roadcycling.cz/…eprezentantu

3 0
      • Schmiten  

Koukám, že jede i Hanďa, tak držíme palce, skvělé.

2 0
        • Pijer  

Díky, bude to spíš o rozkoukávání se a sbírání zkušeností. První velký krosový závod.

2 0
      • lith  

Kde se vytratily holky Hanákovi, respektive Eliška?

0 0
        • Pijer  

Eliška odpočívá po náročné bikové sezóně. Anička krosy začala, ale teď si také dala závodní pauzu a obě byly najíždět v Calpe.

1 0
    • robb  

Jste někdo dnes na Toi Toi Cupu v Plzni? Mají i kategorie Open, dohromady s juniory. Jsem zvědavý, jestli se sem zase jednou vrátí C1 nebo i světový pohár, ale to už jsou těžké prachy.

0 0
      • Pijer  

Odlet toho, co pořadatelé pouští do světa, tak chuť na světák tam je https://plzensky.denik.cz/…0231027.html

„Výhodou je zázemí pro závodníky, doprovodné týmy i diváky s velkým parkovištěm. To je obrovské plus. A když se na okruhu udělají ještě nějaké další úpravy, tak se tu klidně může konat český mistrák nebo třeba Světový pohár. To už je pak spíš otázka financí,“

0 0
      • robb  

Pěkné fotky

https://eu.zonerama.com/…bum/10570399

2 0
        • Cavendish  

Super :)

0 0
        • easyrider  

Tak jsem čekal, že tam uvidím hobíky na MTB, takže si tam příští rok zajedu na svých nelegálních 40mm gumách a ono nic. :) Tak mám holt trok sehnat si úzký gumy. Jinak parádní fotky…

0 0
          • Xixao  

Nebo bys musel do Jabkenic.. :)

0 0
            • easyrider  

Jo, tam to bylo skvělý. Ale nemám to zrovna za barákem :)

0 0
              • jecnak  

Ted o vikendu vidim v TBC kategorie prichozi, tak myslim, ze bike bude v pohode.

0 0
                • robb  

Nevím, jestli nejsou biky povoleny jen v kategorii open. V hlavním závodě asi jen cyklokroska/gravel. Ale možná to je na každém závodě jinak.

0 0
                • Cavendish  

V kategorii Open můžeš mít i bike. Do hlavního závodu pouze CX/gravel

0 0
                  • jecnak  

Dik obema za upresneni. Kazdopadne kategorie open je na obou vikendovych zavodech.

0 0
    • robb  

Dnešní TBC v Táboře na Komoře

https://youtu.be/3FPLPXgqdpE?…

2 0
      • keymaker  

Je pekne slyset to razeni elektriky :-)

1 0
      • Aduldinho  

Pecka, jak to klucí zapíchli v tom písku a ta Dekáč kroska vypadá naživo dost dobře! ;-)

1 0
    • standoslav  

Nejsou to chuji ? Dají v Tv první dvě kola cx !!!!! Pak dvacet minut reklam, upoutávek atd atd

2 0
    • Cavendish  

Včerejší TBC série v Táboře byla famozní. Celkově obrovská účast a skvělé počasí, 16 stupňů a polojasno. Na startu mužů bylo 75 závodníků!!! Trať hodně zakroucená, ale suchá a rychlá. Písek byl vražedný, projel sem ho celý jen jednou.

Fotky zde

6 0
      • Melvin  

Kokám, že cantilevry jsou mrtvé už i mezi hobíky. A přitom to není zas tak dávno, kdy se v krosech začaly objevovat kotouče.

0 0
        • robb  

Super závod a trať. Pár lidí tam pořád Cantilever vozí. Přece jen na to krosu jde ten materiál hodně do kopru, tak proč tam neoddělat spíš starý kolo.

Fotky jsou parádní.

0 0
        • Cavendish  

Pár exotů, včetně mě, tam ještě kantíky mělo. Ale bylo nás fakt jen pár a většinu času jsme jezdili na chvostu :)

1 0
    • jecnak  

Pojede někdo TBC o víkendu?

0 0
      • Cavendish  

Chystám se do Voračič, pokud vydrží zdraví u rodiných příslušníků.

Pootm pojedu asi až na závěr série do Vimperku. Možná…

0 0
        • jecnak  

Do Voračic dorazíme s Květou. V sobotu se taky objevím. Nakonec dneska přehodím galdy, ať si ještě nějaký CX užiju.

1 0
          • Cavendish  

Tak snad se tam uvidíme :) zdraví je v posledním měsíci takový nestabilní.

Chýnov mi kvůli Laryngitidám doma utekl no :(

0 0
      • robb  

jj, chtěl bych to objet už všechno. Jsem zvědavý na Vimperk, jestli už to bude na sněhu.

0 0
    • jonys  

Vcera hodne zvlastni vybuch MVTH. Tym rika, ze nevi duvod. No on byl v USA marod, nemel zadnou pauzu, Nedivil bych se kdyby to byl nejaky nasledek…

0 0
      • robb  

Já měl za to, že měl zranění nebo nějaký blbý pád. Začátek jel supr.

0 0
        • jonys  

Nene. Pry pak signalizoval ze to neni ono a pak musel zastavit.

1 0
    • robb  

Nějaké info od Matěje k letošní krosové sezóně

https://www.cyclingnews.com/…-year-looms/?…

3 0
    • robb  

Zítra Koppenbergcross

https://cyclocross24.com/…/oudenaarde/

1 0
      • andy97  

Poctivý cyklokros to teda dnes bude.

0 0
        • Pessinger  

Lars si ho chystá (Iserbyta) snad ho ve stoupání zničí…Nys konečně snad ústrojí tlak

0 0
          • andy97  

Lars ho pěkně přejel. Nys když zbytečně nechybuje tak muže pravidelně porážet Iserbyta a spol.

Trochu mě překvapilo, že jel Vanthourenout po té Neděli. Asi neměl moc na vybranou jestli chce jet ten pohár na pořadí. Na ME to bude mít těžký s obhajobou.

0 0
            • jonys  

Já jsem hlavně zvědavej, jak si to Belgáni porovnají. MVTH obhajuje, Nys nová hvězda a Iserbyta známe. Velká výhoda pro Larse, kterej tam bude mít 2 kolegy z Treku.

0 0
              • Melvin  

Když koukám na soupisku Holandska, tak tam je ten Lars jasný, ale v Belgické sestavě těžko hledat jednoho favorita. To tam maximálně bude zase MVTH kotvit Elimu, když bude potřeba jinak pojede každý za sebe. Na druhou stranu je určitě jednodušší rpo Belgány to, že si budou hlídat jen Larse. Takže Lars to nebude mít tak jednoduché.

0 0
                • jonys  

Ronhaar nebo Joris dovedou odvést hodně práce a být tam i po selekci. Ale díky terénu to asi bude opět mano a mano, výhodu by z toho mohly mít slabší týmy – Mason, někdo z Frantíků…

1 0
              • andy97  

Každý pojede na sebe tam se nedá asi čekat nějaká reprezentační spolupráce, to bych víc věřil, že si pomůže Lars a Nys než Iserbyt s Nysem :)

1 0
                • tomxxx  

Každý rok se spekuluje, každý rok je to random.

0 0
                  • jonys  

Tak loni to byl masakr, ale predloni to Belgani zazdili neslutecne-opravdu si museli hlidat jen Larse, a ten si z nich udelal kaspary.

0 0
            • jonys  

Na ty trati a v tech podminkach by byl top favorit Toon Aerts :-)

0 0
    • Pijer  

Tady je všechno důležité k Evropě – rozpis, startovky, přenosy, výsledky.......

1 0
      • Pijer  

Tak se pojede, počasí naštěstí stopku nevystavilo.

Za půl hodiny start štafety a naši v tomhle složení a pořadí:

A, Fiala

B, Hladíková

C, Lienert

D, Douděrová

E, Zemanová

F, Ježek

2 0