Cyklokomp s výškoměrem (Penny)

38 nepřečtených
  • PepikW

    Čau, nemáte někdo zkušenosti s kompjůtrem s výškoměrem co bude od 18.9. v PENNY za 199 ? (www.penny.cz) Výškoměr mě děsně láká, ale chtěl bych, aby uměl výšku i sčítat (za vyjížďku – nastoupané metry).

    0 0
    • mab  

      No za ty prachy to koupim aspon na vyzkouseni. Zrovna uvazuju o tom ze tepak (taky z Penny) funguje v pohode, ale nic nevim o kilometrech.

      0 0
    • Polka  

      18 fci za 200,– to beru :-)

      0 0
    • multib  

      V kolik otvíraj?

      0 0
    • la-da  

      Nekde jsem četl že převýšení načítat neumí – je to jen výškoměr.Psal to někdo kdo ho koupil.Ale tu výšku ukazuje…

      0 0
      • Santus  

        kamos ho ma, je to tak prevyseni nescita, skoda

        0 0
      • FAH  

        Vyskomer je na prd. Jednak to budes muset neustale kalibrovat pred kazdou vyjizdkou coz te brzo prestane bavit a pak je treba si uvedomit v jakym terenu clovek vlastne jezdi – pokud to je nahoru nebo dolu 150 m vejskovejch m tak to vlasne neni zadnej rozdil. Vejskomer se hodi v horach na lezeni a bivakovani kvuli pocasi. Na kole je k nicemu. Usetril bych ty 2 stovky a koupil si rohliky a kus salamu a jeste neco k tomu.

        0 0
        • black.horse  

          to se právě pleteš! ušetřil bych za rohlíky a ty salámy si koupil radši dva:-)

          0 0
        • multib  

          Kalibrace se snad provádí 1 x za čas, proč před každou vyjížďkou? (Možná kdybych vždy vyjížděl odjinud.)

          0 0
          • Gung-Ho  

            mění se tlak, takže je potřeba před každou vyjíždkou, ale je to otázka 10ti vteřin, takže bych to nedramatizoval.

            0 0
            • FAH  

              ANO, ALE K CEMU TI TO BUDE? Za chvili poznas ze ti sledovani vyskomeru na kole nic neprinasi a prestanes kalibrovat. Jeste bych podotknul ze vlastnim naramkovy SUUNTO VECTOR, takze vim, ze vejskomer na kole je k nicemu (snad jen celkove nastoupane – naklesane metry, ale to ten zminovanej vyskomer ani nema)

              0 0
              • Gung-Ho  

                Mám cyklokomp i s vejškoměrem a poznal sem přesnej opak. Jezdim hodně v kopcích a sem rozhodně rád, že vejškoměr mám. Je pravda, že oproti týhle hračce i s funkcí načítání vejškovejch metrů a dokonce i s možností stáhnout graf do PC. Takže se jedná o dost odlišnej, ale rozhodně sleduju vejšku častějc než cokoliv jinýho a musim říct, že i pro orientaci v terénu slouží velmi dobře.

                0 0
              • multib  

                Je dobré vědět, jak vysoko jsi vyjel, ne?

                0 0
              • la-da  

                Tak to nemuzes brat,u nas v republice ti je v podstate k nicemu i cyklocomp,ma­pa,GPS atd. protoze jsou vsude cedule ktery ukazujou kolik je kam kilometru a kdyz se nahodou ztratis,zeptas se u mistnich obyvatel.Proste je to dalsi hracka ktera nekoho zaujme a nekoho ne no…

                0 0
                • multib  

                  To budu stále zastavovat, zvonit u baráku a (jestli budou doma) se ptát na výšku místních??? A oni to vědí? A že by byla někde cedule s výškou, kterou přečtu za jízdy .....

                  0 0
                  • la-da  

                    Jsem psal kdyz se ztratis,ne kdyz nevis jak jses vysoko.Byla to odpoved pro FAH,kterej psal ze sledovani vyskomeru ti k nicemu neni.Tak jsem mu psal ze stejne tak k nicemu je i normalni cyklocomp i dalsi veci co lidi bezne vozej,protoze se bez nich da v nasich podminkach obejit.Ze to jako neni o nejakym potrebovani,chapes?

                    0 0
                    • multib  

                      Sry, uteklo vlákno.

                      0 0
                    • pepek  

                      No ja nevím, kde jezdíš, ale já kolikrát nepotkám 3 hoďky ani človíčka, natožpak barák. Kromě toho tě pošlou výdycky špatně, neví co je jetelné a co ne a neznají ani cesty, které jsou na mapě. A pak se chtějí ječtě vykecávat, což dost zdržuje.

                      0 0
            • multib  

              Slyšel jsem, že ne všechny jsou na principu měření tlaku. Snad prý i výpočtem, či co .....

              0 0
          • Lone1  

            Tento výškoměr je na barometrickém principu.Takže se musí kalibrovat ne jednou za čas,ale i pětkrát za den,v závislos­ti,jak se mění atm. tlak.Mám VDO za 4100kč,ukazuje to jen silně orientačně.Tak neblbni,snad si nemyslíš,že ti něco za 200kč bude fungovat líp?

            0 0
        • Frankie  

          Vyskomer je naopak super, ale bez scitani nastoupanych metru to nebude uplne ono…

          Kalibruju sice pred kazdou vyjizdkou, protoze zmeny tlaku VDO oblbnou, ale trva to asi tak 6 vterin, takze no problem…

          FV

          0 0
        • RomanH  

          Mam taky SUUNTO (Advizor). Nerekl bych, ze vyskomer je na kole zbytecnej, ale musi umet scitat prevyseni. Bez toho postrada na kole smysl a sel bych radeji do tech dvou salamu.

          0 0
          • makak  

            Mám Cateye (tuším at-100), která je tak blbě udělaná, že načítání metrů je na nic. Na druhou stranu už jenom výškoměr je v kopcích věc k nezaplacení, třeba na Gardě. Orientace podle aktuální nadmořské výšky ti řekne víc než ujeté km. Podle počasí kalibruju i víckrát za den, alespoň máš na řidítkách takovou malou meterologickou stanici – teplota -výška -rosný bod :-)

            0 0
            • RomanH  

              A jo, mas pravdu. Uz jsem si vzpomnel, ze diky „presnemu“ svycarskemu znaceni tras v jejich Alpach jsem si pred sjezdy nastavoval pipani na vyskove limity, abych neprejel odbocku. Nicmene u nas jsem to zatim nepouzil.

              0 0
    • orca  

      Pokud nesčítá nastoupané výškové metry tak jsou to 200 kč vyhozené … teda pokud dotyčnej ještě nemá cyklocomputer a chtěl by ho … Všude se uvádějí při propozicích výškové převýšení jako součet a ne nejnižší a nejvyšší bod … Ale jako nákup pro dítě myslím ideální dárek…
      Přece si nepovezeš papírek a vždy na vrcholu napíše výšku při sjezdu opět a tak stále dokola a doma to selé sečteš…

      0 0
    • gobike  

      Mam na nej zalusk, tak preba bude fajn.

      0 0
    • 100kg  

      Jestli je to ten kulatý, co je tu na fotce, tak ho mám. Ukazuje pouze aktuální výšku a maximální dosaženou. Nesčítá. Kalibrovat se musí každý den, protože změna tlaku udělá i 100 metrů. Problém mám, že neměří rychlost. Teda měří , ale jen chvílema. Při vyšší rychlosti vynechává. Jestli ti dovolí vyndat ho z krabice, tak si zkus šmrdlat magnetem kolem čidla. Pokud magnet nelíže čidlo po celé ploše čidla tak to moc nereaguje. Chtělo by to asi silnější magnet. Takže jsou to vyhozený peníze, ale zas je to zdravější než sežrat za 200 salám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.