• Miramar

    Chci se zeptat jestli kupujete mimo jiné i oblečení přes net,protože nabídka v kamenných obchodech je aspoň v Ostravě dost mizivá.

    A jestli jo,tak jakou berete velikost při jaké váze a výšce,ať mám aspoň přibližné srovnání.

    Já mám 177 cm a 70 kg a nevím jestli si mám objednat M nebo S,chci abych to měl úplně na tělo.

    Konkrétně jde o vestu

    http://eshop.silvini.com/…-p-9762.html

    a kraťasy:

    http://www.mojekolo.cz/…erline-black

    0 0
    • shoter  

      Zboží objednávám a asi bych Ti doporučil velikost M, protože jsem přibližně stejně vysoký, ale mám asi o 10 kg míň a všechny věci objednávám v M. Podle mě je S malá velikost, ale je to jwn můj názor.

      0 0
    • MirosPikos  

      Co se týče kraťasů, doporučil bych tyto:

      http://www.cyklo-obleceni.cz/…RADISO/d940/

      Asi se nechají sehnat někde za lepší peníz, když budeš chvíli hledat, ale jsou výborné do počasí okolo 15°C.

      Velikost S bych rozhodně v tvém případě nebral.

      0 0
      • nox159  

        3/4 cyklokratasy ( pokud nema clovek cyklokratasu vice) jsou na nic, lepsi klasika + navleky na kolena – je to univerzalnejsi… :)

        0 0
    • mr.nikdo  

      Mam 170 cm a tak nejak 68 kg a beru S. Obcas mi prijde, ze uz jsem tesne za hranou pouzitelnosti… Takze si myslim, ze M…

      0 0
    • wendol  

      doporučuji zajet někam vyzkoušet a pak si koupit levněji třeba přes net …

      mám 170 cm a cca 70 kg, nedávno (asi před měsícem) jsem si koupil M-kový ***** gaťky s plínou a kšandama, před týdnem jsem si (po vyzkoušení) koupil L a jsou pohodlnější, trika (komplet vršek) kupuju L

      0 0
      • Patar  

        Mám dotaz:

        Je toto jednání MORÁLNÍ?

        0 0
        • wendol  

          vzhledem k zadání – nákup přes net jiná alternativa není …

          osobně oblečení, boty apod. bez vyzkoušení nekupuji, tedy ani přes net …

          0 0
        • MirosPikos  

          Morální nemorální. Je to obchod. Jeden nabízí, druhý bere nebo nebere. Dobrý obchodník dokáže nabídnou takovou cenu, aby kupující nemusel přemýšlet o tom, zda koupit v kamenném nebo internetovém obchodě.

          Ideální je vyzkoušet a říct, jestli ti udělají lepší cenu. Nemusí být stejná nebo nižší než v internetovém, ale taková aby se nevyplatilo čekat a platit poštovné. Krom toho, kamenné obchody na tuto situaci reagují vybudováním internetového obchodu.

          Otázka by mohl být také položena – je morální mít 100 % marži? A také je to nesmysl, marže je taková, která zajistí vznik obchodu :) Z obchodníkova pohledu samozřejmě co možná nejvyšší, při které jsou největší zisky.

          0 0
          • Patar  

            Pokud marže nepokryje ani náklady na provoz obchodu bez zisku a nárustu kapitálu, tak obchod nefunguje.Taková činnost je ztrátová. Dále nemá význam se k tomu vyjadřovat.

            0 0
          • Patar  

            Pokud marže nepokryje ani náklady na provoz obchodu bez zisku a nárustu kapitálu, tak obchod nefunguje.Taková činnost je ztrátová. Dále nemá význam se k tomu vyjadřovat.

            0 0
            • ToBla  

              Cesta je taková, že některé značky do budoucna na netu nebudou.

              0 0
      • jIrI___  

        „doporučuji zajet někam vyzkoušet a pak si koupit levněji třeba přes net …“

        Musíš ale uznat, že na tenhle přístup musí mít člověk žaludek.

        0 0
        • wendol  

          osobně nepraktikuji, ale je to věc nabídky a poptávky,

          pokud kamenný obchod nabídne požadované zboží, tak nemám problém zaplatit přiměreně vyšší cenu, pokud ale cena je nepřiměřeně vyšší, nebo pokud nabídka neodpovídá poptávce, jdu jinam

          ohledně vyzkoušení, je to někdy jediná možnost, jak vidět danou věc naživo

          0 0
        • Miramar  

          Já bych si je klidně koupil v tom obchodě a dal pár stovek na víc,ale ve většině obchodů je minimální výběr oblečení,většinou jen pár kusů v jedné maximálně dvou velikostech.

          A abych natrefil zrovna na to co mám vybrané třeba z netu,je pomalu zázrak.

          0 0
          • Chiron  

            Přesně tenhle problém sem měl, běhal sem po obchodech, sháněl bundu. Nikde neměli a na skladě u dodavatele taky ne. Tak sem vyzkoušel podobnou od stejného výrobce, abych zjistil jak mají číslování a objednal z netu. Jinak si v obchodě klidně i připlatím, ale zas kdybych toho bral třeba víc a celkový rozdíl tam byl velký, tak bych asi bral z netu, i když asi bych určitě nešel to do obchodu zkoušet. Ale kolikrát se dají v některém kameňáku sehnat hadry za internetové ceny. Třeba teď sem tu kupoval trika od moiry, ceny nižší než na ofiko eshopu, když sem tak hledal, tak jen minimum obchodů mělo stejnou nebo nižší cenu. No a jako takový bonus v rámci akce jsem ještě dostal 30% slevu. Škoda že výběr nebyl moc velký, takže jsem odešel se dvěma trikama.

            0 0
          • Patar  

            Tento trend bude dále narůstat. Je důsledkem nemorálního chování zákazníků. Proto kamenné obchody omezují nabídku , brzy opravdu nebude mít „zákazník“ kde zkoušet. Já jsem z tohoto důvodu už před 8 léty zrušil prodej treter. Raději se více věnuji montáži kol a servisním úkonům. Tuto nabídku e shopy nemohou poskytovat.

            0 0
            • ememem  

              to je zacarovany kruh. to co spominal wendol sice tiez nerobim lebo je to vychcanost hajhrubsieho zrna (navyse majitelia obchodov kde nakupujem ci uz na bike alebo outdoor su povacsine kamarati a to uz jako fakt ne), na druhej strane si za podobny pristup moze obchodnici trocha sami. idem do obchodu kupit handry, boty, prilbu a pod. maju z kolekcie len par modelov a z toho este len jednu dve velkosti a kazdu inej (povacsine vzdy tej nejdrblejsej moznej) farby. uplne anarchicky jak keby to len narychlo vylozili z auta kolko stihli. jak si to mam do riti potom vyskusat a kupit ked to vlastne nemaju? na ponuku „sak ti to objedname“ som doslova alergicky, to si mozem aj sam, bez zalohy a bez marze. mne je jasne ze mat kompletnu sadu neni lacna vec, navyse ked tie okrajove velkosti sa moc nepredavaju a dovozca da vzdy len cely set atd. atd. ale taky je zivot, treba to riesit a nie plakat.

              0 0
            • wendol  

              Ono to bude též/možná nemorálním chováním různých prodejců,

              uvedu příklad:

              Když jsem před cca 1,5 rokem kupoval TV, zjistil jsem si na netu, jakou TV vlastně chci a kolik tak v průměru stojí. Obešel jsem několil kamenných obchodů u nás ve městě a v jednom ji měli. Byla jen o asi 1500 dražší, než za kolik bych jí koupil na netu (uvažujme průměrnou cenu, ne tu nejnižší, u noname e-shopů). Dal jsem řeč s prodavačem, nechal si ji předvést a jelikož jsem měl ještě nějaké zařizování, domluvili jsme se, že se během odpoledne pro ni zastavím. Tak se také stalo, do obchodu jsem přišel natěšen jak malé dítě na lízátko, v pacce jsem žmoulal nemalý peníz a hurá k vyhlédnuté telce. Koukám jako z jara, TV byla o víc jak 3tis. dražší, než dopoledne. Zavolal jsem si toho prodavače, se kterým jsem se dopoledne domlouval a on hned: „Tak jste si přišel pro tu telku?“ Já mu povídám, že jo, ale ta cena se nějak zvedla. Že to prý vedoucí, že on ceny nedělá … blablabla.

              Výsledek byl ten, že jsem nakonec koupil přes net.

              Takže, ne vždy se chová nemorálně jen zákazník …

              0 0
              • MirosPikos  

                Zažil jsou obchod, kde si brácha prohlížel minisystém. Na rovinu řekl, že ho může sehnat na netu za nějakou cenu, ještě jí podsadil. Prodejce zareagoval následovně: „abyste nemusel přemýšlet, kde to koupíte, tak vám dám cenu ještě nižší“. Jasný v tomto případě si to asi mohl dovolit. Chci jen říct, že se vždycky dá všechno vyřešit. U nás jsou zákazníci zatím spíš trochu hloupí, neumí si o nic říct. Neumí si říct o lepší cenu a neumí si postěžovat, když s něčím nejsou spokojeni (viz. české pohostinství…).

                Jestli je trend k tomu, prodávat méně v kamenných a více v internetových. Toť otázka.

                0 0
      • nox159  

        ja tomuhle řikam že je človek pořadný ****! :(

        0 0
        • jIrI___  

          Ale houby ****. Jednoduše, má na to mentálně :)

          0 0
        • wendol  

          proč hned ****, že …

          tazateli jsem radil, aby si vyzkoušel, která velikost velikost mu padne, aby si mohl v klidu objednat podle svých představ, a klidně i levněji přes net

          když mu bude prodejce schopen nabídnout NĚCO podle jeho představ (a ještě se vejde do ceny), tak si to koupí, hned a u něj, pokud ne, tak půjde o dům dál, na tom není nic špatného, jsou to jeho peníze …

          nebo ty koupíš první věc, v prvním obchodě kam vlezeš? to snad ne :(

          0 0
          • ememem  

            proč hned ****, že …tazateli jsem radil, aby si vyzkoušel, která velikost velikost mu padne, aby si mohl v klidu objednat podle svých představ, a klidně i levněji přes net – ved presne to je to zmrdstvo, si to odskusaj na monitore a je ne?

            0 0
            • wendol  

              ty mi chceš tvrdit, že když chceš cokoli koupit, tak koupíš první věc co ti padne pod ruku?

              0 0
              • ememem  

                nie, ale nerobim to, ze nieco co chcem odskusam v kamenaku(co ja viem prilbu, tretry a pod.), pripadne odkonzultujem a potom si to najdem lacnejsie na nete a kupim.

                0 0
                • wendol  

                  ani já to nedělám

                  ale když jdu koupit třeba jablka a mají ty stejná u dvou stánků za různou cenu, tak si klidně koupím ty levnější

                  asi tak …

                  0 0
                  • ememem  

                    ale mu to radis.

                    0 0
                    • wendol  

                      tak když mu kameňák nenabídne to, co chce, tak se musí podívat jinde, a proč ne i levněji přes net …

                      v tom má tazatel problém – nabídka obchodů nepokrývá jeho potřeby / představy, a oblečení bez vyzkoušení není dobré kupovat …

                      to je to, co jsem mu radil – vyzkoušet a pak nakoupit

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        hraješ na remízu, ale podle mě v tomto případě nemáš šanci :-)

                        0 0
          • nox159  

            kdyz jdu nakupovat veci na obleceni… ( berme veci co si človek musi vyzkoušet…) tak je nakupuju vzdy v kamenaku…

            v kamenaku nakupuju i bezne veci na kolo… retez,kazeta,pre­hazka,vidlice…

            luxusnejsi veci typu hope nakupuju u hnoje zadne dalsi prodejce ani nepotrebuju :D

            0 0
            • wendol  

              pokud v kameňáku nakoupíš co chceš / potřebuješ, tak není co řešit …

              0 0
            • jIrI___  

              Když jsem sháněl přehazku a v kameňáku mi nabízeli XT za 1600,– s tím, že na netu stála necelý litr, tak za to bych ty kamenné prodejce nejraději poslal někam… A o Menje stojící v kameňáku 12k se už asi nemá smysl vůbec bavit :-D. Takže já v kameňáku nakupuju jedině spotřebák, který potřebuju akutně. Mnohdy i to oblečení je výhodnější objednat z netu bez zkoušení a v případě nevyhovující velikosti ho vrátit nebo si ho nechat vyměnit velikost.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A co takove pedale M520 za 1380Kc?:)…na rovinu jsme s epoptal esi mi udelaji nejakou rpijatelnejsi­..neudelali, tka jsme prekousl to postone no:)

                0 0
        • Internaut  

          Dnes se tomu říká vynalézavost .

          0 0
    • krolebole  

      Já mám 172 cm, 65 kg a všechny cyklohadry mám M a řekl bych, že mi sedí tak akorát

      0 0
    • Treeper  

      co se týče te vesty silvini, tak velký výběr mají v orlové v KOLAGO

      0 0
    • Smazaný účet  

      silvini

      0 0
    • Emmil  

      Ahoj nemáte někdo zkušenosti se značkou Rogelli ?Vypada docela dobře a cenově taky docela dostupná,tak mě zajíma kvalita.

      0 0
      • Radek8  

        Ahoj..já mám od Rogelli dva dresy a rukavice na kolo :) a super:).Cena není tak moc velká,takže si myslim,že za tu kvalitu to fakt stojí.

        0 0
        • Emmil  

          jo? Tak to asi vyzkouším :)… snad to bude stát za to, vzhledově se mi líbí..tak díky…

          0 0
    • dolnma  

      Zdravim. Já si pořídil tento dres http://gdsportswear.cz/…esign/CDD022 a nemůžu si ho vynachválit co se týče funkčního odvádění potu a cejtim se v něm příjemně…;)

      0 0
    • hurakolo  

      Smazano administratorem – spam

      0 0
      • Jimm22  

        Co si zaplatit reklamu, takhle tě každej pošle akorát do prdel. a stejně si nic nekoupí :)

        0 0
      • petrun  

        Dík za tip, dávám tvoje stránky do blokovaných :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.