Cyklo cestovky (zájezdy, zkušenosti) II.

23 nepřečtených
  • QwertyN73

    Ahoj napadlo mě udělat takový průzkum. Cyklozájezdy s cestovkou nejsou ničím novým, přesto poslední léta se tento typ aktivní dovolené těší stále větší oblibě. Osobně už jsem jel už vícero zájezdů s různými cestovkami a téměř vždycky jsem byl spokojený. Zajímalo by mě s jakými cestovkami jezdíte, jaké s nima máte zkušenosti. Dále jaké zájezdy vám v nabídkách chybí a na které byste mohli doporučit bikerum.

    Anketa: S kterou cestovou jezdíte

    4x
    20%
    2x
    10%
    0x
    0%
    1x
    5%
    2x
    10%
    0 0
    • jonti  

      Kudrna, Peloponez na kole, zajezd dobry, starsi lidi(prumer 50), cyklisticky narocny.

      Jidlo taky super.

      0 0
      • QwertyN73  

        je smutný, že většina mladých lidí se dneska radši válí tejden u moře na jednom místě.

        0 0
    • brochmil  

      Byl jsem minulej rok s Tripem v Rakousku a vše v poho.Penzoš ok,mapy a iterináře nachystaný.Prostě pohoda na kole.Můžu jen doporučit

      0 0
      • QwertyN73  

        a měli jste na výběr více variant tras? třeba pro MTB a pro trekový kola?

        0 0
        • brochmil  

          Jasný.Ráno si dostal mapku s okruhem na ten daný den a pokud si se utavil v pruběhu tak ses kouknul kde se urveš z daný trasy a hurá na penzoš.Ale nebylo podmínkou jezdit co bylo naplánovaný od ck,a mohl sis lítat kde chceš a kam chceš.Ale jezdili jsme co nám bylo připraveno protože ten maník z ty cestovky nam dal instrukce kde se stavit co je tam a tam zajímavího a hezkýho.Jo a ještě,ty zájezdy maj rozdělený podle náročnosti tak je to jen na tobě na co by ses přihlásil.

          0 0
          • jindrich  

            Stejná lokalita i zkušenost. Obecně tě nechaj jezdit jak chceš.

            0 0
    • Glum  

      Jel jsem na cyklistický zájezd s:

      Adventura (14×) – solidní, ale poslední léta čím dál víc inklinují k zájezdům typu Tramtárie v pohodě, kde je kola čím dál méně,

      Kudrna (5×) – lepší než Adventura pro bikovější poježdění,

      Extremtour a S.E.N. (1×) – tady nehodnotím, statisticky neprůkazné.

      Nikdy to ale nebylo vyložený zklamání. Dobrý je to jistit: mít vlastní mapy (ideálně bikový), načíst si věci na webu (co je odkud možný), atd.

      0 0
      • QwertyN73  

        Ten trend u Adventury je bohužel nevyhnutelný. Procento bikerů je v zákaznické základně minimální (vyjma balkánu). Typický zákazník má krosové kolo, a jeho dojezdová vzdálenost je tak 50km, pokud má děti tak ještě nižší. Ale i takové zájezdy mají něco do sebe. Letos jsem jeden takový absolvoval a když se člověk připraví vždycky si tam něco najde, a večer si stihne ještě zaplavat.

        0 0
    • biker007  

      v 17ti sem objevil alpy diky bikovym zajezdum adventury (tenkrat to jeste byly opravdu bikovy zajezdy). v cortine to nemelo chybu:)

      po deseti letech to vidim uz jinak:) idelani bikovej zajezd? nastudovat mapy a popisy na webu, ubytovani objednat po netu a dopravit se do Alp autem. nemam tolik penez abych je cpal cestovce:)

      jedinou pridanou hodnotu cestovky vidim v oblastech jako balkan nebo skandinavie, popr. mimo Evropu.

      0 0
    • muller  

      Loni jsem byl s menší brněnskou cestovkou v Alpách (základní trasa Alpentour). Zájezd se rozložil do skupin, každý si jel své tempo, víceméně jsme se většinou viděli jen u snídaně a večeře. Kdo chtěl, mohl si trasy rozšířit, takže si každý zajezdil podle svého gusta. Kdo to přepískl, mohl odjet k autobusu na dopředu smluvené místo. Cestovka zařídila přepravu a jídlo, mapy, prostě vše. Přesto to byla relativně „svobodná“ a výborná bajková dovolená.

      Před cca 10 lety jsem každý rok jezdil s partou Alpy. Cestovka nás vyhodila (např. v Cortina d´Ampezzo, Madonnna di Campiglio) a řekli nám: za týden na tomto místě v 15 hod. odjezd. Jezdili jsme s plnýma taškama na nosičích vzadu i vepředu – kanady na treking, plynová bomba na vaření, stan, spacák, jídlo a oblečení od 0 stupňů na celý týden. Možná by se zdálo, že to bylo mnohem svobodnější než předchozí Alpentour, ale opak byl pravdou. Abychom stihli svou plánovanou týdenní trasu se všemi cíli a s vědomím, že nás může brzdit nepříznivé počasí, byla každé ráno před šestou drezůra:-). Končili jsme většinou za tmy.

      Letos jsem byl poprvé s již od loňska osvědčenou partou bajkerů z Alpentour na Sicílii. Kluci takto nejeli poprvé, na vlastní pěst projeli Korsiku i Sardinii. Se starou obytnou Avií (kola na vozíku) jsme se štrachali 3 dny přes Rakousko a Itálii do Mesiny. I když jsme měli trasy a všechny zajímavé cíle dopředu naplánované, vše jsme vždy řešili kolikrát až po vystřízlivění:-) a podle nálady. Byla to nejsvobodnější dovolená a nejúžasnějších 16 dní:-). Mimochodem – všechny stanovené trasy a cíle jsme zvládli:-).

      Když to porovnám, tak s cestovkou to nemusí být špatné, ale pokud máte osvědčenou partu a možnost se čím přepravit, jeďte na vlastní pěst a rozhodně nejen kvůli penězům. Cestovky spíše jen v případě dalekých (možná „exotických“) destinací – můj sen jsou národní parky na jižním ostrově Nového Zélandu:-)))

      0 0
    •  

      Ja jsem byl minuly rok s cestovkou extremtour neni tu napsana tak pripisuju, byl jsem s nima v italii na cyklo a bylo to super

      0 0
    • Orgic  

      Byl jsem 1× s Kudrnou (Rumunsko, Banát), 2× s Alpinou (Černá Hora a Bulharsko) a 1× s Geotourem (kololoď Chorvatsko), zážitky podobné, ale z nějakého důvodu se mi nejvíc líbí Alpina – zatím mi přišli nejlepší účastníci zájezdu, ale to samozřejmě cestovka neovlivní. Letos jedeme s Alpinou Albánii. U Alpiny většinou jedou paralelně dvě grupy – pohodově na kole a MTB, takže je možnost zvolit z více variant podle nálady a sil. Kudrna je trochu větší punk – vaření u autobusu a spaní ve stanech, Alpina většinou v penzionu, ale to záleží na zájezdu. Doporučeníhodné jsou všechny zmíněné. Já osobně bych třeba na balkán na vlastní pěst asi nevyrazil – orientace je složitá a infrastruktura omezenější, ale na západ je cestovka možná zbytečná.

      0 0
      • Smazaný účet  

        co je na Balkáně na orientaci složité?

        0 0
        • Orgic  

          Dostupné mapy často nesedí se skutečností (nové silnice, zarostlé stezky, nepřesné mapy), ukazatele a značky žádné nebo zavádějící, místní na kole nejezdí takže netuší (pokud se vůbec domluvíš)… takže za mě je přítomnost někoho se znalostí místního koloritu vítaná.

          0 0
          • Smazaný účet  

            to je věc názoru, nikdy jsem tam neměl problém a vždycky jsem našel cíl, který jsem hledal…

            0 0
    • Roman1968  

      Ahoj,

      cyklozájezdů je dost-ale překvapivě málo na území Čech. Ideální pro mě je dojet si sám na určené místo (penzion) a pak s průvodcem , který je nejlépe cyklonadšenec a místní rodák, objevovat krásy kraje.(trasy tak do 100 km denně). Letos zkusím Českou Kanadu (CK Bondo)a uvidím.

      Takže mně chybí cyklozájezdy např. do Orlických a Bystřických hor -a přitom to je krásný kraj a určitě existují nadšenci, kteří je mají projeté a mohli by se podělit se zajímavými trasami. Termínově -ideál tak srpen , září na 5 až 7 dní

      0 0
      • Smazaný účet  

        díra na trhu! založ si cestovku a zbohatni!

        0 0
      • Singlespeed  

        Není problém si s pomocí např. mapy.cz naplánovat trasu sám a přizpůsobit si ji „na tělo“ lépe než s nějakým placeným průvodcem.

        0 0
        • jIrI___  

          Zas na mapy.cz neuvidíš místní "chuťovky, které se často nacházejí mimo značené trasy a na mapách ani nejsou zaznačené. Věřím, že pro určité typy lidí jsou ty služby průvodce k nezaplacení.

          0 0
          • Singlespeed  

            Místní „chuťovky“, pokud nejsou značenými trasami nebo lesními cestami jsou v rozporu s lesním zákonem, který musí cestovka ctít, takže tě tam oficiálně nevezme.

            0 0
          • Kaire  

            Když někam jedeme tak prolezu trailforks, strava segmenty / heatmapy, foto v mapy.cz apod. Zbytek je dobrodružství, to je také fajn prvek. Chápu že to není ale pro každého..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.