cyclocomputer VDO - použitelnost kromě kola i na tůrách?:)

12 nepřečtených
  • Janaaa

    Předem so omlouvám za blbej dotaz:) Chci koupit přítelovi k narozeninám cyclocomputer VDO, a proto by mě zajímalo, jestli je využitelný (výškoměr) i při pěší turistice? Díky:)

    0 0
    • marapara  

      Pokud se jedná o VDO MC 1.0, tak myslím že má i pásek na ruku a ukazuje výšku, ale převýšení při chůzi nijak nepočítá. Nevím jak u novějších modelů Z1 a Z2, tam to myslím jde přepnout na režim chůze a počítá to.

      0 0
    • Subu  

      Používám VDO Z1 – má i režim chůze a při aktiavaci módu načítá nastoupanou/na­klesanou výšku, průměrné, maximální stoupání/klesání. Navíc obsahuje i pásek, takže se dá comp nosit jako hodinky.

      0 0
    • pajan  

      Zdarec, kupuji si MC 1.0 a zajímá mě, jestli když pojedu někam autem nebo metrem a pak vystoupím tak jestli ho musím znovu kalibrovat po nandání do držáku. Dík za odpověď.

      0 0
      • marapara  

        Protože funguje na barometrickém principu, tak se jeho kalibrace neřídí tím, čím zrovna jedeš, ale tím, jak se mění tlak samozřejmě také v závisloti na čase.

        Pokud se ± nemění nebo mění málo, tak je to jedno, odchylka bude nejspíš pár metrů.

        Jinak samozřejmě před každou vyjížďkou se vždy doporučuje kalibrace z domácí výšky.

        0 0
        • pajan  

          To vím, díky. Šlo mi spíše o to, že jsem někde (né tady) četl, že se výškoměr „neaktualizuje“ pokud právě nejedu :-)

          0 0
          • marapara  

            Pokud ho nemáš v klipu na řídítkách, tak se po 5ti minutách přepne do spořiče a ukazuje se jen čas. Jinak samozřejmě, když zmáčkneš tlačítko a zobrazují se údaje, tak aktuální výšku ukazuje, když stoupáš nebo klesáš, ale nepřipočítává.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.