Cvakající kliky Sh. Sora Compact

13 nepřečtených
  • OCG

    Čau,mám menší problém. Asi před rokem a půl jsem si koupil kliky Sora Compact na silničku, kterou využívám jen sporadicky na cesty do práce a na ježdění, když je v lese bahno.

    Po cca 1500 km začaly kliky cvakat a cvakají čím dál tím víc. Rozebral jsem je, promazal, cvakaly dál. Dal jsem je do servisu: cvakají dál. Dnes jsem chtěl s kámošem vyjet, tak jsem to rozebral, vyzkoušel různé pedály (abych eliminoval možnost cvakání z pedálu), dokonce i nakombinoval Soru s XT klikama, no necvakalo to jen když byla kombinace Sora levá klika a XT pravá klika s osou.

    Když jsem je vytáhl z ložisek a zatáhl za nalisovanou osu a světe div se, cvaklo to. Problém je tedy v místě, kde je osa nalisovaná na pravou kliku.

    Kliky jsou ještě v záruce, ovšem nevím, zda mi reklamaci uznají – nemám už asi fakturu, i když v historii objednávek lze najít datum zakoupení i celý proces odesílání. Každopádně mi přijde divné, aby se na klikách po 1500 km objevila tak zásadní závada.

    Pokud mi nebude uznána reklamace, existuje nějaká možnost, jak kliky „odcvakat“, tedy dosáhnout toho, aby se spoj mezi klikou a osou zpevnil?

    Díky všem za radu.

    0 0
    • jecnak  

      Urcite reklamuj, je tam spatne nalisovany spoj. Podobny problem mivalo Shimano u klasicke osy, respektive ve spoji prava klika pavouk unasece prevodniku. Pokud ti reklamace nebude uznana, tak snad zkusit nejaky epoxid, ale pro takovy spoj bych tomu nedaval moc sanci.

      0 0
    • juli  

      Přeju ti, aby reklamace vyšla. Pokud by se nepovedlo lze do spoje aplikovat Loctite 648. Je dostatečně vzlínavý, aby se dostal do uvolněného prostoru a ten vytěsnil. Poléčil jsem takhle Deorka i Superbe od SunTouru.

      0 0
    • Vlčoun  

      Zdar,oživím téma,

      stále mi cvaká v rámu při šlapání na lehký převod, při silném převodu v záběru je to v klidu. Mám tyto kliky a při včerejší rozborce jsem zjistil vůli mezi pavoukem pro uchycení převodníků a klikou. Pavouk a klika je na sebe nalisované. Máte nějaký fígl jak tu vůli vymezit? Díky

      0 0
      • Vilém  

        Moc me toho nenapada, leda roztemovat misto spojeni kliky a pavouka. Jinak takovyto problem kdysi resil kamos u XT klik a nakonec prolil z vnejsi strany vterinovym lepidlem spoj mezi klikou a pavoukem. Od te doby byl klid.

        0 0
        • jecnak  

          Podobne reseni s lepidlem navrhuje Juli o post vyse. Tazatel, nez se dotaze, by mel nejdriv precist aspon thread do ktereho prispiva :-(

          0 0
          • Vlčoun  

            To se omlouvám, nějak jsem to s tím lepidlem přehlédl. Už jsem si ho objednal, tak berte věc za vyřízenou.

            0 0
        • Vlčoun  

          Mě ještě napadlo ´utáhnout´ spoj důlčíkem nebo jiným tvrdým nástrojem. Ale lepidlo je super nápad. Díky

          0 0
          • Vilém  

            No to jsem prave myslel tim „roztemovanim“. Proste z vnitrni strany je to rozlisovany, tak ten spoj trochu dolisovat. To lepidlo samo muzes pouzit jeste k tomu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.