• Barák1

Zdravím všechny bikery,

po dlouhé době plné odříkání :) mám konečně možnost si koupit si nějaký ten lepší stroj. Chtěl bych do toho dát cca 50 000 a za ně dostat all-mountain fullíka, schopného slušné jízdy nejden z kopce…Podle referencí jsem se rozhodl právě pro Cube Stereo K18Chainreacti­oncycles.com, jelikož by mě z tohoto e-shopu vyšel podstatně levněji, než při nákupu v Čechách.

Jistě, dotaz poněkud tuctový a možná i únavný, ale pokud s nákupem „šlápnu vedle“, druhou šanci budu mít zase až za pěkných pár let.  Proto bych se na vás všechny rád obrátil s prosbou o váš názor… šli byste do takového kaufu taky nebo je to blbost? O kolo zas tak strach nemám, všichni ho chválí, ale nákup ze zahraničí…?

Díky předem za všechny komentáře. :)

0 0
    • MlokCZ  

Obecně bych se nákupu ze zahraničí nebál, mám z CRC HTčko v profilu. U fulla je to vždy trošku horší, při větším rozdílu ceny bych ho tam ale klidně vzal taky.

Ovšem je otázka, jak moc velký rozdíl v ceně vlastně bude. S poštovným je varianta K18 z CRC za cca 55tis. U nás někteří prodejci Cubu určitě nabídnou aspoň nějakou slevu (chce se jít ale rozhodně zeptat osobně), tím se určitě dostaneš pod 60tis. a cena začíná být už dost blízká. Třeba pro mě už na hranici toho, kdy bych fulla byl ochotný vzít ze zahraničí.

A pak bych u Sterea mnohem raději vzal Talase než Pike, zvlášť když je teď Talas už tak s pevnou osou. Stereo díky svojemu průběhu je velmi pohodlné a velmi dobře žehlí, ale má to i mírnou nevýhodu ve výjezdech, dochází při zvětšeném zatížení zadního kola k tomu, že jde jen vahou jezdce více do zdvihu. Samozřejmě ne že by se bez snižování nedalo jezdit, ale zrovna na tomhle rámu se ocení o něco více než na některých jiných. Ale je jasné, že tady je to těžká volba, protože ty varianty s Talasem jsou o dost dražší a jen vyměnit vidlice nejde (tedy jde, ale doplatek by byl hrozně velký; přímo z Cubu nejsou ochotní dodat jiné osazení než ty připravené, tedy např. vyměnit jen vidlici).

O samotném rámu jsem tu toho v historii už napsal mraky, takže se nebudu opakovat. Jen zmíním rozdíly u 09 rámu oproti staršímu. Přepracovaná vzpěra na horní části zadní stavby, což je velké plus. Dříve limitovala použití plášťů někde na NN 2,25 UST (UST je objemnější než dušový), i ten už při použití originál mini blatníčku mohl mít problém (blatníček tam ještě cca 4mm místa sebere. A pak je snížený střed o něco málo přes 1cm. Tady si nejsem jistý tím, že je to krok k lepšímu. Zadní stavba je nepatrně přepracovaná (na typické vlastnosti chování to mít vliv nebude) a je tedy možné, že snížili zdvih (do 08 reálný zdvih byl 150mm) a tedy pak by to snížení středu nevadilo vůbec.

0 0
      • Barák1  

Díky všem za odpověď. Vím, že o tom kole bylo napsáno už mnoho…Jen bych se chtěl ještě zeptat na jednu věc, přiznám se, že úplně nerozumím, co jsi Mloku myslel s těma vidlicema. Ten RS Revelation u té levnější varianty má přece taky měnitelný zdvih, takže na výjez je ho možné snížit, ne? Já do teď sedlal stroj, který svojí úrovní (zejména co se týče technické sofistikovanosti) spadá do trochu jiné kategorie…tak na to koukám jak péro z gauče.

0 0
        • MlokCZ  

Pike má sice snižování zdvihu, ale u-turn, což já nepočítám do funčního snižování zdvihu. Na u-turnu je snížení pomalé a komplikované a pro časté použití tedy velmi špatně použitelné, proto já ho osobně ani za vidlici s použitelným snižováním nepočítám.

Na Talasu snižuješ/zvyšuješ prostě v klidu za jízdy.

0 0
    • art1  

a co KTM ? když dodáš fotku ze závodů dá ti každej prodejce slevu 25%  ,což je dost slušný

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Ricci  

Fotku zo zavodov,ale s umiestenim na bedni nie? :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.