Crossové pláště na MTB 29", nebo semi slick?

9 nepřečtených
  • cardel

    Ahoj, delší dobu přemýšlím o náhradních pláštích na svého 29" SUPa 829. Když mám v plánu s přítelkyní nějaké delší výlety, kdy nehrozí nějaké sjezdy a blbnutí v terénu, tak mi připadne zbytečné se za ní trápit s plášti do terénu.

    Zajímalo by mě, jestli jste už někdo zkoušel nějaké klasické crossové pláště na 29" MTB (ráfky jsou stejné jako pro cross). Myslíte, že se širším semi slickem se mi pojede stejně dobře jako s crossovým pláštěm?

    Díky

    0 0
    • Martin  

      kamarád si 29" authora přezul na nějaký 38mm crossový šlupky. že by mu to jelo nějak líp po cestě, to se říct nedá. a v terénu na nás poněkud ztrácí

      0 0
    • vladaza  

      kdybys chtěl zkusit semislicky WTB Vulpine /29×2,1/ , tak mi napiš na mail. mám pár jetých, ale zcela nepoškozených a za zlomek ceny bych je mohl přenechat, momentálně jsem nasadil Schwalbe Supreme /29×2/, což už je de facto slick, pláště s hrubším vzorkem bych si už na kolo nedal, protože jsem jezdec pěkných dnů , bahnu a dešti se vyhýbám

      0 0
      • cardel  

        Na WTB Vulpine jsem koukal… teď jezdím na WTB Nano Raptor tak bych Vulpine docela rád zkusil, popřemýšlím a ozvu se ti.

        Je mi jasné, že v cross pláštích bych se v terénu asi moc nechytal, na druhou stranu bych je přezoval jen v případě nějaké dovolené s přítelkyní apod…

        Je spíš otázka jak dlouho mě to přezouvání bude bavit :-) Jestli mi víc neposlouží ten semi slick (např. Vulpine), který bude přeci jen univerzálnější.

        0 0
      • cardel  

        vladaza : napiš mi tvůj mail, nebo se mi ozvi na můj… v profilu jsem na tebe kontakt nenašel

        0 0
        • vladaza  

          už ti ho posílám, do profilu ho doplním /myslel jsem, že ho tam mám stejně jako na jiných forech/

          0 0
        • Marskatin  

          Napiš sem pak osobní srovnání, nanoraptor vs. vulpine. Taky mě zajímají. Pokud by ste s enedohodli, hlásím se jako další zájemce o „jeté testovycí kousky“ :)

          0 0
          • vladaza  

            beru tě do pořadníku. kdybych neobjevil na jednom německým shopu zmíněný  Sch. Supreme za přijatelný peníz, tak jsem  sháněl dál Vulpina, což není v ČR až tak jednoduché /v 29", 26-tky jsou běžnější/. upřesním, že přední má cca 60–70% vzorku, zadní bude někde kolem 10% /po cca 2500 km/.

            0 0
    • t29  

      Na 29" Cobii střídám Continental Contact 32–622 na silnici a Bontrager Jones XR 29×2,2" do terénu. Na crossu vozím Smart Sam 42–622.

      Continentaly jsem chtěl vyloženě na silničení a v tom mi vyhovujou. V terénu s nima projedu dost věcí, akorát pokud je někde prudký výjezd, tak podklouznu a tlačím, o pohodlí se samozřejmě nedá mluvit. Smart Samy jsou něco mezi, v terénu dovolí dost, po silnici jedou v rámci možností dobře. Stejně nejvíc záleží, kolik do nich nafoukáš.

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.