Crossmax SL/SLR07 - skřípání ve špicích

16 nepřečtených
  • McBlacky

    Nemá někdo zkušenost s pazvuky na SLkách od drátů zadního kola? Jedná se o ten novější model (dvoubarevné náby, užší ráfky, pod lakem grafika, lehčí). Kromě náb shodné se SLR07.

    Je to na 99% mě v místě křížení drátů u náboje. Na jedné straně se kříží ještě jednou, ale to už je v plochém profilu a nedotýkají se.

    Dráty jsou napnuté na moment, kola perfektně vycentrované. Nebylo to nikdy kopnuté víc než pár mm. Projevuje se to v silovém záběru (popraskávání) nebo v ruce, při mačkání drátů k sobě v nich vždy lupne (praskne).

    Při namazání křížení to na chvíli ustoupí.

    co s tím? kromě výměny všech drátů (což se spíš nevyplatí). Napadlo mě rozpletení a otočení drátů o 180st, že by v místě křížení byly už lehce opotřebované – jeto kravina nebo by to mohlo pomoci?

    najeto mají určitě do deseti tisíc km.

    0 0
    • Zlatka  

      U mne pomohlo dotáhnout celý výplet.

      0 0
    • kubad  

      muze to byt bordel, pripadne zaoxidovane v dosedacich plochach , asi bych skusil ty draty otocit jak pises a pri tom ocistit dosedaci plochy dratakem

      0 0
    • yetti  

      Přední SLR 09 mi dělá to samé, takže asi úplně ojedinělý problém to nebude. Doufám, že to někdo vyřešil a napíše to sem :-)

      0 0
    • JakeF  

      Co nechat křížení svázat, jako máš na Crestech?

      0 0
      • McBlacky  

        toho bych se bál. Díky nižšímu počtu drátů jsou tam vyšší síly a přeci jen zircalové dráty nejsou tak pružné jako ocel.

        0 0
    • jecnak  

      Zkusil bych do mist, kde se dotykaji draty vlozit papirky a pak se projet. Pokud to bude vrzat dal, je jednoznacne problem v letmem uchyceni dratu. Pred tim, nez se budou draty prehazovat, bych je ponoril do ultrazvukove cisticky a totez bych udelal s prirubou naby, aby byla jistota, ze tam nejsou nejaka zrnka pisku ci prachu.

      Tezko takhle na zaklade slovniho popisu soudit co vnimas jako popraskavani. Mne na starych STckach v dratech jakoby lupe a u mne je to 100% uchyceni v nabe, protoze se mi draty nikde vzajemne nedotykaji. Pomohlo striknout olejem, ale to neni dlouhodobe reseni, ale ja uz bohuzel utahovat nemam kam. Stejny problem maji i podobne resena Aksia.

      0 0
      • roud  

        to samé mám u SLR 03nstačí tam jednou za dva měsíce kápnout trošku oleje a je klid jinak pokud vím trpěli na to i ksyria z téhož roku…

        0 0
      • McBlacky  

        zkoušel jsem to mazat v uchycení a nepomohlo to ani trochu. Pokud namažu křížení – pomůže to.

        Takže je to nejspíš v tom křížení.

        Zvuk ti těžko popíšu, je to něco mezi cinknutím a vrznutím a projeví se to když dráty proti sobě mění pozici (záběr, nebo jak jsem psal rukou přitažení k sobě)

        Ultrazvuk je dobrý nápad, akorát já čističku nemám :( tak mě asi bude muset stačit to očistit benzínem. Trochu mne mate, že to dělá když mají najeto 2–3× méně než jiný pár, který to nedělá (i když to byl starší ročník, kde je křížení trochu jinak). Drát podle mne nemá povrchovou úpravu, která by po obroušení mohla mít za příčinu vrzání.

        0 0
        • jecnak  

          Nekdo tu tenhle problem kdysi popisoval a bylo to i ve fotkach a dokonce mel draty az ohlodane. Schvalne se mrknu na SLRka. Mam pocit, ze tam se urcite nikde draty nedotykaji.

          Bohuzel me nenapada, jak z toho ven. Snad jedine v miste dotyku na jeden drat nalepit prouzek nejake folie. Svazovani dratkem bych neriskoval, protoze dratek se prokouse duralovym dratem jak nic. Mozna v nejhorsim zkusit karbon pasku a zalaminovat.

          0 0
          • scret  

            to prehlodavani dratu se delo hlavne u kulatych dratu na STckach… Ikdyz ja mel dvoje a nic takovyho se mi niekdy nedelo… Maximalne v mistech dotyku byla „osoupana“ barva…

            0 0
        • scret  

          jak pise jecnak, zkusil bych mezi draty vlozit kousek papirku a uvidis…

          0 0
    • Cryzyy  

      Kdyz mi to uz hodne vadilo, tak jsem na dosedaci plochu kapnul olej a na nejakej cas to prestalo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.