• Rendy

    Tak jsem čerstvým a šťastným majitele croozeru Kid for1 (koupený u Velo Fiala) včetně odpružení a síťky proti prachu. Včera jsme byli na prvním krátkém výletu (asi 40 km) a zde jsou mé první dojmy.

    Prostor ve vozíku je úžasný, malá (14 měsícu) si tam seděla jak královna, vzadu zavazadlový prostos taky bomba, všechy potřebné věci pro malou, velký foťák, pití a tak… no nemá to chybu. Od odpružení jsem si celkem dost sliboval, ale gumicuk mě překvapil… jedním slovem paráda, funhuje jak má, pobere všechno, malá pociťuje pouze houpání. Na kamenité cestě kola lítala nahoru dolů jak o duši a uvnitř vozíku pohodička. Síťka proti prachu funguje skvěle.

    Cestu jsme měli rozdělenou na 3 části. První část malá vzhledem k popolední únavě prospala. Ovšem celou druhou část proplakala, prostě se jí tam moc nechtělo být. Třetí část cesty to samé… ke konci usnula. Přestávky byly vyplněny hraním si na průlizkách a houpačkách.

    A teď mám pár otázek na majitelé přívěsných vozíčků. Co dáváte pod hlavu? Malá když spala, tak jí hlavička pořád padala na bok a byla to taková ne moc dobrá poloha, sice jsme tam dávali polštářek, ale moc to nedrželo. Také mě zajímá, co vaše ratolesti, jak ony snášejí cestu a pokud se jim do vozíčku moc nechce, tak jaké na ně máte finty…

    Děkuji za tipy a názory…

    0 0
    • Rendy  

      A ještě bych se rád zeptal, zdali jde sedátko pro dítě nějak polohovat…

      0 0
    • jakub  

      ahoj teda ja to budu resit az cca pristi rok ale odkoukal jsem ze pod Hlavu deckam davaji takovy ten cestovni zahnuty polstarek do U

      0 0
    • Johny5 OSHA  

      Ahoj, tak pod krk davam takovy ten polstarek ve tvaru loupaku akorat ho nasadim zepredu a zajistim ho pod popruhy ktere dite drzi (pasy) a hlavicka drzi.

      Zvazuji ze tena tento polstarek nasiju jeste ocka na jeho konce abych jej pohl chytit za plastova oka ktera drzi pasy…

      J5

      0 0
      • Rendy  

        No já mám jen strach, že se to malé moc líbit nebude… protestovala nejvíce proti těm pásům… i když to je těžko říct… ono když jde malé dítě z houpaček a průlizek do kočárku, tak se mu to asi líbit nikdy nebude…

        0 0
        • Johny5 OSHA  

          pásy neresi to si naopak sam zapina. ale musi sam…kdyz vidi helmu kdyz jezdi na odrazedle…hned si pro ni jde… :-)  kdyz mu ukazu co a jak se ma delat, tak to potom dela stejne a napodobuje me…i v blbostech of course :-)).

          A ten limec davam az malej skoro spi nebo spi zcela.

          0 0
      • Johny5 OSHA  

        ´+  jeste s tou vydrzi maleho ve voziku je to tak, ze je tam velmi rad…sam si v nem doma hraje. K tomu venku jeste pokud se jede tak se kocha je nadsen z ruznych veci…pozoruje lidi nebo spi, jen pokud se na delsi dobu zastavi tak leze ven…neni se cemu a

        divt ze…

        Malej ma 1 rok a 11 mesicu ?:-)

        0 0
        • Rendy  

          No ja taky doufam, ze mala az bude trosicku starsi, tak to bude lepsi, ze se treba bude tesit na houpacky a nebo na jina mista kam pojedem a kde si bude hrat,,, jinak ve voziku se ji taky libi a taky doma do nej porad leze a libi se ji v nem, tak ja ji vozim a delam s ni blbinky… nejradeji to ma pres prah :-)… muzete sem hodit fotky toho limce?? Díky…

          0 0
          • PsychoSX  

            Ahoj, já mám celoodpruženýho Cougara CTS takže odpružení vcelku neřeším, doma mám jen jedinný problém který nastal, když jsem na první vyjížďce milýho Cougara i s 6 měsíčním prckem položil na bok ve chvíli, kdy za mnou jela manželka :))) Vřele doporučuju!!! Malej byl v pohodě, zato žena nikoliv. Od tý doby musim doma trochu vždycky bojovat, zda na vyjížďku s vozejkem nebo pěšky. I když mě to 100% přesvědčilo o bezpečnosti vozejku jako přepravního způsobu pro dítě, sedačku bych nechtěl za nic na světě. Jinak prcek (teď 9 měsíců) vcelku v pohodě, doporučuju nacpat děti do vozejku co nejdřív. Na kočár se jich taky nikdo neptá. Nejdřív jsme jezdili s takovou tou závěsnou hamakou, a teď máme Baby Supporter, drží mu krásně hlavu a zádíčka, pod nohy dáváme ještě deku, aby seděl jako v autosedačce. Doporučuju i polštářek – banán kolem krčku na spaní. Malej je v pohodě, buď kouká, nebo spí nebo si hraje. Nedáváme ale zatím žádný extra dlouhý vyjížĎky, tak max 30 km se zastávkama, hraním, krmením a tak. Občas se mu nelíbí, když ho dáváme zpět a zapínáme pásy, ale obecně se mu ve vozejku líbí víc za jízdy s kolem než pěšky jako kočárek. Takže přeju hodně úspěchů a vozejčkářům zdar.

            0 0
          • Johny5 OSHA  

            Jezdi tam uz od roku… :-)

            0 0
            • on2  

              Jezdíme od 4týdnů v autosedačce, která je zavěšená na gumicukách a odpružení podle návodu, který je na fóru (za ten vřelé díky). Teď je malý 14měsíců, za kolem má odjeto 1200km loni a 2400km letos + 500km na lyžích a nějaký inlajny tak 3 – 4 sta. Letos na Sudetech první v kategorii (nikdo jiný to s vozíkem nejel):-)). Do vozíku se těší a nejeví známky jakéhokoli postižení.

              0 0
    • MaPa  

      Zatím jezdíme v autosedačce – pět měsíců.

      Malej je hodnej i jinak a ve vozíku si to užívá. Nejdůležitější je přizpůsobit rytmus jízdy jemu – když on chce jíst, chce to zastavit hned, když se chce protáhnout, nemá cenu to hrotit, on si to má taky užívat, nejen rodiče. Pak je spokojený klidně celý den (cca 50km)

      Croozer 737. Ta plátěná sedačka by se mohla dát polohovat přitahováním nebo povolováním různých popruhů, ale neladil jsem to, hned šla pryč. Vajíčko se ± polohovat dá, ale záleží kus od kusu. Zkušenost s Römerem, kdy se dá to ucho otočit dozadu dolů a tím nastavit sklon sedačky.

      Protipylová síťka je nutnost, otevřená zadní část taky, i tak mi přijde že je tam vedro a to jsme teď v těch pařácích nejezdili. Výběr trasy taky hodně pomáhá proti přehřátí :-).

      BTW: na vozíčky je tu už dost threadů…

      0 0
    • jakub  

      Dovolím si zde položit dotaz… přesto, že máme oba se ženou fulla, tak je asi posekano ale stejne me to zajima… dáváte přednost coroozerum, proc pouzivate prave toto..děla to vic znacek, imho ja pujdu asi taky do Croozera, ale je to spis dezignova zalezitost nako jsem to zatim nestudoval, a další dotaz, proč nevozit děcko v cyklosedacce ale v croozeru??

      0 0
      • Lišák  

        Plusy

         
        1. Croozer má nejlepší systém pružení-každé kolo zvlášť a velký zdvih
        2. Možnost nastavení tvrdosti pružení v široké škále
        3. Vzhledem k tomu, co nabízí je relativně levný (Chariot je o dost dražší)
        4. Velký prostor pro dítě
        5. Velký zavazadlový prostor
        6. Velký rozchod kol-vyšší stabilita
         

        Mínusy

         
        1. Vyšší hmotnost
        2. Větší rozchod kol=horší průjezdnost úzkých stezek
        3. Pokud je namontováno pružení, tak se s ním špatně jezdí jako s kočárkem-je nutno pružení eliminovat (např stahovací páskou, klipsnovým řemínkem…)
          

        Nic víc mě nenapadá. 

        0 0
        • Milenius  

          Mne od Croozeru odradila hmotnost a velikost po slozeni, take odpruzeni mi prislo divny (s gumou), takze jsem se rozhodl nakonec pro Azub Jerry – je lehci, skladnejsi, levnejsi, ma mensi sirku a stabilitu ma taky dobrou, jeste se mi ho nepovedlo prevratit ani v docela tezkym terenu. Po dodelani odpruzeni je super a mala uz vubec neprotestuje ani na vetsich nerovnostech. Jak vozik vidi, tak do nej leze, casto v nem spi akorat kdyz se zastavi, tak chce vylezt ven a prozkoumat co je kolem, je to strasna vsetecka.

          Nevyhodou je, ze nema joggingovy set, ale na nem ted pracuju.

          0 0
    • vtt  

      No my mame Chariot CTS CX1. Zacali jsme jezdit pred cca 1 mesicem, kdyz maly bylo 8,5 mesice. Ma jeste tu zavesnou vlozku a polstarek – banan kolem krku, to ji budeme nechavat furt, protoze i kyz ma CX1 odpruzeni – listove, tak to preci jenom je vozejk kterej poskoci a hlavou ji to obcas hodi. Az bude sama sedet tak vlozku vyhodime. Dle mne je nejdulezitejsi repektovat jeji zvyky, tedy my jedeme dve hodiny dopoledne v case jejiho spanku pak obed, 2 hodiny lezeni a blbinek a pak zase dve hodiny jizdy odpoledne v case jejiho spanku. Vzdycky tak hodku spi a hodku si ve valniku hraje a zatim je fakt v pohode.

      K tomu vyklopeni, zrovna vcera jsme prijeli k rybniku ze dame obed a vykoupeme se. Dojel jsem az k plazi a nevsimnul si parezu na ktery jsem v cca 5km/h najel a valnik preklopil. Plna plaz lidi, mala rvala a zena za mnou. Malou jsem vyndal a za 5sec ztihla, jenom se lekla. Myslel jsem ze zena mne prerazi a valnik prodame, krve by se ve mne nedorezal v tu chvili. Zena to ale vzala sportovne a prekvapila mne s tim ze jsme aspon otestovali ze ten valnik je opravdu supr bezpecnej a ze to aspon mame vyzkouseny, takze bez ztraty kyticky, jezdime dal:)

       
      0 0
      • Rendy  

        No já jen doufám, že si malá nějak zvykne a bude se jí tam líbit… nerad bych jezdil s plačícím mimčem. Naložím plný zavazadlový prostor hračkama (a že jich tam vejde :-)) a vždy jí jednu dám, jak začne být nevrlá, tak jí dám druhou… a tak to budu točit dokola. Uvidím…

        Jinak ten límec kolem krku koupím.

        0 0
      • PsychoSX  

        Ještě k tomu prvnímu překlopení. Zapomněl jsem napsat, že k tomu došlo, když byl malej ještě v závěsný hamace, takže bylo těžiště celkem vysoko. Teď už jsme ji vyndali, a stabilita vozejku se zlepšila o 100%, těžiště šlo zásadně dolu a terénu se nebojíme :))) Samozřejmě v rámci pohody našeho prcka, žádný DHčko s tim nejezdíme. I z toho důvodu jsem postavil jako trajler pro vozejk postavil pevňáka a na jednomužný technický stezky se s nim nepouštim.

        0 0
        • vtt  

          V nasem pripade byla jeste dcera take v zavesny sedacce. V tomhle pripade to vsak byla moje totalni chyba, najezd na parez jednim kolem to bych ji preklopil asi tak jako tak. Ale verim ze jak pujde teziste dolu tak se stabilita jeste zlepsi.

          0 0
    • ada  

      Cau, mame pre maleho ten isty vozik. Padanie hlavicky pocas jazdy ma dost stvalo, tak som na tu latkovu sedacku nasila nejake dalsie popruhy, vsetky pracky presila za trojzubce, aby sa dali rozpojit a operadlo sa da polohovat. Malemu pada hlavka hlavne dopredu a i s vankusmi je tam cely pokruteny. Zatial z vozika nie je nejak odviazany, tak robim vsetko mozne, aby tam netrpel az tak moc.:-)

      V principe ide o to, ze tu sietovanu cast za hlavickou odopnem z hornej trubky a upevnim na trubku, na ktorej je ta mala brasnicka vzadu. Vyskusane to mame zatial len raz.

      Teraz som na Slovensku bez voziku, fotky sem hodim za 2 tyzdne.

      0 0
      • ada  

        Slubene fotky. Dnes drobec vo voziku krasne spal cca 1hodinu a to s nim jazdila i cez bahno a kamene.

        0 0
        • vrabcak  

          Ahoj Ado.

          Šlo by to vyfotit i bez Ondráška? Nevidím, jak máš uchycenou tu sedačku. Dík Hanka

          0 0
          • vrabcak  

            Myslím i ze zadu :))

            0 0
            • ada  

              foto zozadu nemam, ono tam ani nie je co fotit, pac sa ti tym znizenim operadla ciastocne uzatvori batozinovy priestor… to je asi jedina nevyhoda.

              0 0
            • ada  

              Hanko pridavam fotky zozadu.

              1.fotka je klasicka poloha na sedenie. Je tam vidiet, ze pracky su nahradene trojzubcami a par cm nad zaciatkom sietoviny su prisite dalsie na modrych popruhoch. Ak by som ich prisila vyssie, nebola by moznost napnutia opierky, prip. by sa nedalo vobec dostat ani do tej kapsicky vzadu.

              2. fotka je fotena zvrchu.

              0 0
              • vrabcak  

                Dík :-))

                0 0
              • vrabcak  

                Ádo, ještě jednou moc děkuji za úpravu polohování vozíku. Tomovi se v něm líbí a  vyspí se. Jinak jsem si ušila vystýlku, viz foto, jsou na křapky, takže se dají lehce oddělat a kombinovat. Hanka

                0 0
                • m.michalka  

                  Ahojky, dívám se na tvoji „postýlku“ do vozíčku croozer. Chtěla jsem se zeptat-z kolika částí se skládá a z čeho je to prosím ušito? Drží na čem (netuším co jsou křapky :-) ) díky moc za odpověď! Míša

                  0 0
                  • vrabcak  

                    Ahoj, jsou to 2 větší a 2 menší nohavice (polštářky) na křapkách, které jsem našila na sedačku, takže se dají kdykoliv oddělat. Ty větší mají ještě dole suchý zip, aby byli uchycené. Jinak má ještě menší za hlavičkou a pod zády :-) a samozřejmě je sedačka polohovatelná, dle návodu, který dala Áda. Hanka

                    0 0
                    • kwaker  

                      ahoooj, já jsem retardovanej a podle toho návodu to nepochopím:-( nemáte někdy cestu kolem Sv.Čecha s vozíkem? Já vím, že jsem otravnej, ale kdyby náhodou … :-)

                      0 0
                    • kwaker  

                      ahoj nevím jestli sem Ada ještě píše, tak tě moc prosím prozraď… na přiložene fotce jsem označil místa přichycení modročerného popruhu, chci se zeptat – v označených bodech je to přišitý na pevno, nebo ten popruh zezadu ještě někam vede? p.s. ještě se omlouvám Ádě za postování fotky s jejich dítkem.

                      0 0
                      • vrabcak  

                        Ahoj. Áda to má napevno, já jsem to dala taky na křapky. Však se stav kouknout :-)

                        Jinak je to omotaný okolo konstrukce vozíku, tak jak je to vidět. Takže to nikam dozadu nevede.

                        0 0
                  • Lišák  

                    „Křapky“-tím jsou myšleny plastové přezky, co se dávají třeba na bágly na prsák a bederák.

                    0 0
      • ada  

        Popruhy vzadu su z fotky jasne. Popruhy na boku bolo treba nasit, lebo ani pri povoleni povodneho priecneho popruhu vzadu sa operadlo skoro vobec neprevesi. Takto je sedacka i bez polohovania viac pruzna.

        0 0
    • tom_777  

      já jsem na to šel jinak: koupil jsem silniční kolo a dětskou sedačku.

      Z toho důvodu že

      1. pokud jdu jezdit na horským kole tak to znamená nahoru a dolů lesem – pro vozík úplně nevhodné
      2. děti jsou ve vozíku pasivní, buď se na ně práší nebo se paří jako okurky ve skleníku
      3. potřeboval jsem silový tréning :)

      byli jsme už dvakrát jezdit – zatím to vypadá dobře (takovej 10 km okruh po rovince)

      až mladej povyroste koupím mu stroj z druhý fotky :)

      0 0
      • Lišák  

        Můj pohled na věc:

         

        k bodu 1) Nahoru a dolů lesem je z mého pohledu pro dítě daleko lepší, než po silnici. Dýchat smrad z výfuků vadí i mně, tak tam nebudu tahat i prcka. Nehledě k tomu, že mě nějaký „závodník“ může sestřelit i s vozíkem (sedačkou).

         

        k bodu 2) na našeho Toma se nepráší, máme síťku z protipylové síťoviny pro alergiky. Když máme otevřený zadek, tak ve vozíku není o moc větší teplo, jak venku. Ještě tam dáváme protisluneční „záclonu“ z bavlněné plínky, namočené ve vodě. Zastíníme s ní okno, do kterého svítí slunce. V sedačce je sice dítě venku na proudícím vzduchu, ale pokud jedeš na slunci, praží na něho bez možnosti zastínění.

         

        k bodu 3) nemám nic, jelikož nejezdím pravidelně (bohužel není tolik času, co bych si představoval :-( ), tak se o tréningu u mě mluvit nedá :-/

        0 0
      • ada  

        No uz sa to tu pisalo mnohokrat vozik vs. sedacka. Ja to vidim takto:

        ad1, v lese je kopec pohodlnych sotolin a v poslednej dobe i asfaltiek a to, ze je to z kopca a do kopca mi az tak nevadi. Skor je to pestrejsie. Jazdila som par dni v Rakusku na Dunajskej cyklostezke…uz dlho som na bicykli tak netrpela a maly myslim tiez. :-)

        ad2, v akom smere je babo vo voziku pasivne? Ze nevyvazuje tazisko? Zase si moze vybrat, ci bude spat, hrat sa, kukat von.....z voziku drobca pocujem tiez, mozem si s nim blabotat rovnako ako ked je v sedacke a zaroven mi necumi a netlpka na spoteny chrbat, na ktorom by som urcite musela mat i batoh. Ako chranis dieta pred slnkom ty? Ja davam drobcovi do vrchnej casti plienku a vacsinou na nho slnko nesvieti. Na prach pouzivam pelovu siet, nejazdim v lete so zatiahnutou foliou. :-). V bezpecnosti a v pohodli u mna jednoznacke vedie vozik.

        ad3, s vozikom si maknes tiez :-)

        0 0
        • majky123  

          Kdo zažil, tak ví, kdo nezažil tak může donekonečna polemizovat. Chce  si to zkusit všechny alternativy. sedačka, vozík, vozík na silnici, vozík v lese. Já dávám přednost vozíku a lesu, kde odpovědnost je jen na mě a nehrozí nic z okolí. S vozíkem jsme začali jezdit, když bylo malému rok a tři měsíce, tedy poměrně pozdě, za to skoro výhradně v lese. Největší problém je šířka cest, tady jsem zpočátku špatně odhadl skrytý pařez na okraji a výsledek je vidět na fotce. Bylo to v malé rychlosti a dítě se tomu smálo..na rozdíl ode mě :). Ted uz vím co si mohu dovolit a kdyz je nejaký hodne terenni usek, je dobré kdyz jede nekdo za mnou a kontroluje. Pouzivame podhustené plaste 2,3", tim je sice vozik trochu vyssi ale bezvadne sedí. Co se týká prachu tak Chariot má celkem dobre vyresené vetraní, ze i kdyz je ve vedru díte zepredu kryte slídou, stací trosku rozepnout boky a nechat dychat sitovonu, take je vetrani zezadu. Vozejk pouzivame i jako kocarek a nebo na brusle/pesi tůry…

          0 0
          • majky123  

            Na první fotce je preklopeni (naaranzovane tesne po co se stalo) pro tento pripad je lepsi nechavat vzadu nasunuté madlo, na ktere pak vozik bokem dosedne. Upozornuju ze pokud clovek vylozene nenajede brutalne na parez, tak toto nehrozi, dite je ve voziku dvakrat jisteno -  – na snimku ma hlavni ramenni popruhy povoleny, proto je trosku na boku.........druha fotka ukazuje fitness predni kolecko, se kterym se dá zdolat temer vsechno..:)

            0 0
            • majky123  

              Ještě dodatek: Malej se na vozík vždy těši, stačí mu ho rozepnout a sám do něho vleze, pokud s nim pak  nepopojedu aspon po zahrade desne řve:) Taky ovšem nadává, když ho nechám ve vozíku sedět a nejede se-nemá rád zastávky ve vozíku. Když  ho vyndám a rozchodí se, tak často nerad leze do vozíku zpět a řve – ovšem když se rozjedeme zpívá, brouká, hraje si, směje se a je spokojenej. Docela legrace jak se rozhlíží po krajině atd…Když by se mu do vozíku nechtělo, tak se s ním trosku rychleji projdu a pak je rád že hačá :) Jezdím tak  uplne max 30 km i min, dobré je delat zastavky aby se protáhl, jinak dokaze ve vozicku klidne 2 hodiny v kuse spat – hlavne vyjezdy ho ukolebaji. Nejhorsi na tom je, ze prijedete domu uplne grogy a dite je fresh a chce si hrat:))

              0 0
            • Boyapunk  

              vzdyt to byla docela siroka cesta,ne? zes najel na ten parez co je na kraji ve svahu?

              0 0
        • tom_777  

          se sluncem to děláme tak, že jezdíme jen ráno nebo večer – když není takový vedro. Proti slunci pomůže helma(stejně jako čepice)

          jinak na horským kole jezdním terén který mám v okolí sveho bydliště – Krušné hory a  Doupov s pečlivým vyhýbáním se asfaltu. na horským kole si dopřávám adrenalin.

          S Filípkem na sedačce jedem po vedlejší silnici po rovince – jako zpestření ke kočárku. (žena moc nejezdí takže jí takový výlet taky vyhovuje)

            
          0 0
          • Eva  

            Ano,ta volba kdy a pro koho vozik nebo cyklosedacka je take hodne dana delkou jizdy a poctem km.My jezdime hodne,oba,o vikendu jsme dali v So 100km po silnicich,vedlej­sich samozrejme,v Ne 55km dost houpavym terenem.No a to by teda prcek urcite v cyklosedacce nevydrzel,prestoze davame jednu dlouhou prestavku na jidlo a probehnuti.Vozik ma vyhody prave na takove dlouhe az celodenni vyjizdky.Myslim ze poctem najetych km by prckovi zavidel lecktery bajker :-)

            0 0
            • tom_777  

              já jel v sobotu 74 s převýšením přes 2km, lesem a lesníma cestama přes šutry pařezy a potoky  (kus po DH sjezdovce) s AVG tepem 145. Holky s Filípkem byly na koupálku. V neděli ráno jsme byli hodinku jezdit se sedačkou. A myslím, že všichni doma jsou spokojený. Já nemůžu svou ženu nutit skát někde po horách.

              Dlouho jsem rozmýšlel, jestli koupit nebo nekoupit vozík. Nakonec jsem se rozhodnul tak, jak jsem se rozhodnoul. Časem se ukáže jestli to byla dobrá volba.

              0 0
    • ememem  

      pri vsetkej ucte k rodicom aj vyrobcom cro­ozreov drncat v t­om 5 mesacne de­ti je naprosta zho­vadilost.

      vozit dieta na bi­ku ci uz v sedacke alebo voziku pokial nema vy­vinute svalstvo tak ze n­evie chodit (mi­nimlane

      samostatne se­diet) je sebec­kost a egoizmus rodicov.

       
      0 0
      • MARIN  

        A v kocarku s nim nedrncas?

        Navic se tady resi prave to zlepseni pohodli – odpruzeni, polohovatelnost sedacky,…

        Na druhou stranu ja vzal prcka do voziku poprve az nekdy v 1 roce.

        0 0
      • Luka  

        obecne se doporucuje az od 6mesicu… a myslim,ze kdyz ma vozik odpruzeni a prcek je bud primo a nebo se skorapkou (autosedackou) umisteno, tak to je v pohode…

        0 0
        • RomanH  

          To jo, je, ale my jsme tam dali malou taky radeji az v roce – nejen kvuli pateri a svalstvu, ale kvuli prachu (i pres protipylovou sitku mi prislo, ze by to nebylo pro malou nic moc).

          0 0
      • náčelník  

        Taky se mi to nelíbí.

        0 0
      • tom_777  

        hele – já si to ego takhle fakt nehoním. Když jsme začali jezdit se sedačkou bylo to na devátem měsíci. Náš malej si v kočárku sedá od měsíce šestého. 1 vyjížďka trvala 30 minut. 2. 50 minut.

        Myslím že to je pro malýho jinej druh pohybu než v kočárku a že mu to možná přijde zajímavý. Manželka ho sledovala z druhýho kola a malej pořád koukal okolo.

        Teď na dovolenou bereme batoh na mimina a budem ho tahat v batohu :O

        0 0
      • Lišák  

        Jak píše Luka-pokud je v autosedačce, tak je to hodně podobné, jako by jel v autě. Pokud má ovšem vozík pružení! Je sobeckost a egoismus rodičů vozit dítě v autosedačce v autě?

        0 0
        • náčelník  

          Autem určitě nejezdíš jen tak pro zábavu. Ale hlavně se mi na tom nelíbí, že na dítě jde veškerý prach od zadního kola. Před časem tady někdo psal, že když doma dítě rozbalili, mělo černo od prachu i v plínkách.

          0 0
          • RomanH  

            Jojo, to jsem byl ja. Ale to bylo pred tim, nez jsme tam dali tu sitku. S ni uz to je mnohem lepsi, i kdyz se prasi porad. On cca 1 roku v tom ale nevidim problem. Mame i sedacku, ale ten vozik je podle me mnohem bezpecnejsi. I mala (teda ted uz velka) by jezdila radeji v nem, ale uvolnila mist brachovi :)

            Idealni je samozrejme jezdit na prazdno, ale to se pak musi dva prostridat pripadne resit hlidani.

            0 0
          • kwaker  

            špína – půl zdraví (dělam si srandu). Rozhodně je lepší když se aktivně něco dělá, než když se sedí doma – tata u škopku a u televize, mama nasrana u dítěte, že je na to sama. Páč je moje přitelkyně taky těhotná tak se právěže těším na společny víkendy s kolem a v přírodě – s tím rizikem, že se může něco stát – je to lepší než varianta doma (ta má si myslím větší rizika jak vozík). Nemam s tím ještě zkušenosti a sbíram zatím informace :-)

            0 0
      • Eva  

        Ano,souhlasim ze drncat decko v Croozeru je nesmysl,ale tim myslim v original verzi bez odpruzeni a to si myslim ze tady uz zadny uzivatel nema.Koukni na dred o zlepseni voziku Croozer a doctes se jak se kazdy snazi vyresit odpruzeni,bud koupi od velofiala nebo samodomo.Stejne tak se resi prach protipylovou sitkou,blatnikama az k zemi,…Proste pohodli prcka samozrejme nadevse.

        Ja sama mam odpruzeneho Chariota a pouzivam ho od narozeni,protoze ho mam zaroven i jako kocarek,za kolem jsme poprve byli kdyz malemu byl 1 mesic,prcek se tam houpe v zavesne sitce,takze si troufam tvrdit ze zatez pro jeho telicko je mozna mensi nez v normalnim kocarku.

        0 0
        • jakub  

          Ahoj nádherna fotka…

          Taky toto řeším, resp budu řešit příští rok… myslíte si že je lepší croozer?? nebo ten Chariot?? v čem jsou jejich výhody???

          0 0
          • tom_777  

            pro malý mimčo je úplně nej – obyčejnej kočárek s velkýma zdvihama – 50mm na každým kolečku + 40 mm celý korby ;)

            0 0
          • Lišák  

            Lišák (10.07.2008 18:02:25) 195.113.158.xxx 3×> Croozer – zkušenosti (^ odpověď na 2× ^)

            0 0
          • Bluenose Aires  

            Ahoj, ve zkratce by se dalo říct, že pro Croozer mluví větší prostor a nižší cena,  pro Chariot kvalitní odpružení a variabilita. Řešilo se to třeba tady: http://www.nakole.cz/…chariot.html. Pro nás – byť jezdíme spíš po cestách než necestách – bylo prioritou odpružení, takže vyhrál Chariot Corsaire XL. Od jara jezdíme nějak takhle, zatím k plné spokojenosti: 

            0 0
          • Boyapunk  

            u chariotu se mi to odpruzeni nezdalo zase tak mekky a zdvih cca 5cm?kdyz se zatizi deckem o 1 az 2cm klesne. ale i tak je to pro bezny cesty asi dostatecny- lepsi nez pevny, s tim se opravdu neda ani po asfaltu. croozer se jen houpe a 5cm kameny prejizdi jak malinu. chariot by myslim vic drncal, ze ma tuzsi pruzeni.co me ale v croozeru stve je posez ditete,ze tam pololezi a trochu sjizdi a tlaci si na to nejcenejsi – bimbase. uvidim jak to bude az mladej bude vetsi.

            0 0
      • on2  

        .

        0 0
      • on2  

        Pokud je kvalitně udělané odpružení, tak je jízda ve vozíku za kolem pro dítě daleko komfortnější než v kočáru (vozík se jentak pohupuje zatímco kočár drncá). Samozřejmě v něm nemůže dítě sedět, když se samo ještě neposadí – na to jsou speciální sedačky nebo autosedačka, kde je dítě v pololehu až lehu. Jako daleko vetší zhovadilost je dítě posazovat, když nesedí a u toho ho různě vypodkládat – aby mi ostatní záviděli, jak to dělá spousta slepic s kočárama, tahat ho za ruce a učit chodit, brát ho bez opory hlavy atd. .

        0 0
        • quidos  

          Tímto bychom chtěli poděkovat ADĚ za vymyšlení polohování sedačky. My jsme tedy původní přezky zachovali, trojzubce jen doplnili. Helenka byla vždycky po usnutí celá zlomená, moc nepomohly ani polštáře na bocích. Po sklopení sedačky víc leží, určitě to je o dost pohodlnější. Se stavem před „přestavbou“ se to moc nedá srovnat, doporučujeme provést

          Takže DÍKY ADO :-)

          0 0
    • kopejda  

      Měl bych dotaz na uživatele croozerů a jiných vozíků za kolo ohledně používání dětských hemiček. Letos poprvé budu potomka vozit ( nyní má 9 měsíců ) a zajímá mě jestli vlozíte děti s helmou či nikoli, případně s jakou. Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.