Continental MountainKing a RaceKing

307 nepřečtených
  • winprog15

    Ahojte!

    Mam moznost kupit nove plaste na bike,jazdim okolie Kosic cize lesy aj blato ale aj asfalt…Cena za RaceKinga aj Mountainkinga je rovnaka,10€/kus­.Neviem sa rozhodnut,ze ako mam vyriesit to,ze aky plasdt dam dopradu a aky dozadu.Chcem,aby som mal v blate nejaky zaber,ale aby sa tie plaste na asfalte po 100km nezjazdili.Asfalt tak casto nejazdim,ale predsa sa tam raz za cas dostanem…Mozno by bola dobra kombinacia MountainKing vpredu a RaceKing vzadu,alebo dat aj dozadu MountainKinga?Chcem aby to malo nejaky zaber v blate,ako som pisal vyssie…Ale aj nejaky asfalt bude.

    Dakujem pekne vsetkym za rady :)

    0 0
    • Hornet  

      O Mk je tu samostatne vlakno, skus ho pohladat, je tam toho dost.

      Za 10€ to bude drotova verzia,  vozim MK Supersonic 2,2" vpredu aj vzadu a su to super plaste, ale tie supersonicy maju inu zmes(vsak aj stoja 3× tolko), vydrz zatial nieco vyse 2tis a su tak na polovici. Drotove budu mat trosku tvrdsiu zmes, tak snad aj dlhsie vydrzia.

      0 0
    • Trainman  

      Jestli se s tím opravdu chystáš jezdit i v blátě, tak neprohloupíš kombinací MK/MK. Teď ale záleží, jestli upřednostníš kombinaci MK+RK kvůli asfaltové části (..a menšímu valivému odporu) nebo MK+MK kvůli bahenní části (jistotě záběru v bahně).  Za mě MK+RK, protože si myslím, že celkově toho opravdu mazlavého bláta, které hned zanese bude oproti asfaltu mnohem míň.

      0 0
      • winprog15  

        Ano,Trainman mas pravdu,jazdim asi tak 85% lesy a 15% asfalt a v lesoch toho mazlaveho blata nie je tak vela…Mne sa tiez patri kombinacie vpredu MK a vzadu RK…Takze tato kombinacia by mala mat dost gripu v lese alebo na nejakej polnej ceste,cize v terene,nie velmi mazlave blato?

        0 0
        • Hornet  

          Daj MK+MK.

          0 0
          • winprog15  

            Ale nechcel by som,aby sa mi na asfalte uplne zdrali za 100km :(

            0 0
            • Hornet  

              Preco by sa ti mali preboha zodrat na asfalte po 100km??? Nekupujes plaste za 50€ ale za 10 :-)

              0 0
              • winprog15  

                No lebo ked su to plaste do terenu tak to velmi na asfalt asi nepasuje…

                0 0
                • Hornet  

                  Dobre idu aj na ceste, nepocul som o takych plastoch, ktore by sa zodrali po 100km.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Ritchey Z-Min WCS k tomu nemají daleko :-(

                    0 0
                    • richard_majer  

                      souhlas, mam Zminy a po 150km kolem Roznova p.R je holy :-(

                      0 0
                      • Hornet  

                        Tak to je ozaj dobry plast :-(

                        0 0
                      • jIrI___  

                        Přesně tak. Sice jsem před koupí byl varován na nízkou výdrž, ale tak nízkou jsem fakt ji fakt nečekal.

                        0 0
                        • tom_777  

                          mám doma dva a ten co jsem měl na zadním kole dva závody, ten teď má na zadním kole manželka a ještě rok na tom klidně může jezdit (ona jezdí tak 500ročně jen za sucha po zpevněném povrchu :)

                          myslím že na zadním vydrží tak 500km a na předku(to ale nedoporučuju) možná i 1000km

                          0 0
            • o.1  

              Toho sa nemusis bat. Ja som na tych drotenych MK najazdil asi 5000 km vzadu a 7–8000 vpredu a z toho bola mozno aj polovica po ceste, ale to uz boli semisliky. Pri polovicnej davke z nich ale este ubudlo dost malo.

              0 0
      • pajan  

        Pájan

        0 0
    • biker jura  

      kup MK + RK a ners to:-) RK je v poho i na blate a zatu rychlost na suchu stoji..

      0 0
      • winprog15  

        Tak zoberiem MK+RK len dufam,ze RK budu mat dost gripu :)

        0 0
        • Hornet  

          Ked to chces prevazne do terenu, tak RK nebudu take ako MK, nizsi a hustejsi dezen, su o nieco rychlejie ale nie vyrazne.

          0 0
          • biker jura  

            rk je o dost rychlejsi nez mk. je to merene v testech. jinak rk ma grypu haba kuk. da se vozit trochu mekci pac je vysoky apak s nim jen tak nepodlouznes a navic snizis valivy odpor a pohodli MK+RK je jasna volba (u mne by to bylo RK+RK)

            0 0
            • Hornet  

              RK v prevedeni 2,2" su slusne balony :-) vysoky plast. lepsie tlmi ako MK, skusal som ich na kamosovom biku ale v terene som sa necitil taku istotu ako na MK, ale su to dobre plaste, to jooo :-) mozno ho vyskusam dozadu.

              0 0
              • winprog15  

                Dobre,tak si zoberem MK+RK :)

                0 0
                • biker jura  

                  hlavne už si je kup anecekej na dalsich milion nazoru.:-)

                  0 0
                  • winprog15  

                    :D Ano,v pondelok kupujem :)

                    0 0
                    • Luma  

                      Pokuď chceš dávat RK dozadu,tak jedině v kombinaci MK 2,4 dopředu a RK 2,2 dozadu(jsou přibližně stejné realné tloušťky)nebo MK 2,2 dopředu a RK 2,0 dozadu.Pokuď jezdíš jenom sucho tak del dopředu i dozadu RK 2,2.

                      0 0
    • JakeF  

      Osobně mám v plánu koupit jako příští pláště drátový RK a pak se rozhodovat, jestli na závody budu vozit kevlarový RK Supersonic nebo zase Michelin XC Dry II.

      0 0
      • nox159  

        dopredu Xc dry a dozadu RK ;-)

        0 0
        • JakeF  

          Blbej nápad. Na prašnym terénu v zatáčkách držej fakt docela mizerně. To už bych spíš dal dopředu něco jako RR, tam ten grip bude určitě lepší. I když je otázka, jak budou v zatáčkách na sypkym zatáčet RK, je to hlavní důvod, proč je chci vyzkoušet nejdřív v drátu za pár korun. Počítám, že moc velkej rozdíl to nebude, ale zase nechci dopředu NN, nelíbí se mi to. To už bych fakt radši nazul kombinaci MK + RK. Chtělo by to nějakou přehlednou tabulku valivejch odporů… Pár jsem jich na netu našel a RK v duši vycházel myslim jako RR v USTčku. Ale vidim to na RK/RK v drátu na ježdění, na hnusný podmínky NN/NN a na rychlý suchý závody se budu rozhodovat podle zkušeností mezi RK a XC Dry 2.

          0 0
          • nox159  

            RK na predku podle me budou stejne nebo dost podobne jak ty XC dry. jinak jel sem ho jen cca 50 km než sem prořízl bok, je to jediny plast u ktereho se mi to zarim stalo a na trase kterou jezdim pravidelne s ralphama. mozna to byla nahoda zkusim jeste jeden (at vyloucim nahodu) a pokud se mi to povede znova tak uz na moje kolo nikdy nepujde ;-)

            0 0
    • Lister  

      Každý z jemnovaných plášťu tu má svoje vlákno, kde je toho napsaného dost.

      Jediná poznámka – MK2,2 a RK 2,0 jsou děsné uzké, do terénu nevhodné a MK 2,4 je zase celkem pomalý, má vysoké figure, které se žvejkají, musí se více foukat a na tvrdém podkladu tahle verze plave. RK2,2 je široký, pohodlný, ale zase moc nepodrží. rychle se zanáší. Po roční zkušenosti MK2,4+RK 2,2 přecházím zpět na Schwalbe NN+RR2,25 – trochu užší, ale lepší pocit z kola, rychlejší a lehčí kombinace.

      0 0
      • lukas.rusty  

        MK se nehodí do terénu?? :)  a 2.4 sou na nic? to mi někdo chce dát brouka do hlavy, vyvraťte mu to někdo..:D chystam se koupit MK 2.4 dopředu za RK 2.2 který jsou podle mě opravdu dost nebezpečný v zatáčkách, na šikmých cestách, vůbec si s nim nejsem jistej.. :/

        0 0
        • Lister  

          MK se nehodí do terénu?? :)… to mi někdo chce dát brouka do hlavy

          1. čti pořádně
          2. nikdo tě tu nechce plánovaně provokovat a zrazovat. Vyhledej si ta příslušná témata a uvidíš, že mé názory na chování MK 2,4 jsou dlohodobé a konsistentní.
          0 0
      • Hornet  

        MK 2,2 su nevhodne do terenu? hmmm tak to by som netvrdil, mam na nich uz teda par km(supersonicy) a su to jedny z najlepsich plastov :-)

        0 0
      • MlokCZ  

        Tak to jsem rád, že to někdo pořádně testnul, kdo předtím jezdil NN a RR. Tohle byly jediné pláště, které mi zajímaly jako alternativa k NN a RR. Takže je ani testovat nemusím. Navíc díky UST verzi NN a RR nemám ani tu nevýhodu, že jsou užší (56mm už je slušných a jsem zvědav, kolik bude mít NN a RR 2,25 UST na ZTR Arch ráfkách, čekám, že ještě nějaký ten milimetr navíc bude a to ještě nejsem rozhodnutý zda dám na nové kolo Archy nebo dokonce Flow; na Flow by ta šířka mohla přiblížit i k 60mm) a bezproblémů se osvědčilo dlouhodobé foukání na nízké tlaky 25/30psi (a sem tam i nepatrně méně), foukat větší tlaky bych opravdu nechtěl (tedy to foukání na vyšší tlaky by mi vadilo hodně).

        0 0
        • teepeex  

          ja bych se tak na testy jinych nespolehal

          znam par lidi, co lepsi gumu vepredu, nez MK nejeli

          jo a nejsou to zadny trubky;)

          0 0
          • MlokCZ  

            A jaké MK jezdí a co dle nich nesouhlasí s tím co psal Lister? Šířka je totiž zcela jasná, tam není co řešit (šupléra nekecá, to není subjektivní dojem). A takové uzoučké pláště jako MK 2,2 nepřichází pro mě v úvahu.

            Takže jediná možnost je MK 2,4. To, že MK 2,4 jsou pomalé potvrzuje i měření, tedy není důvod tomu nevěřit. A vysoký vzorek na MK 2,4 a jeho žvejkání + nutnost foukat vyšší tlak, tohle je snad jinak (tvrý povrch jezdím převážně, tedy tohle je velmi důležité)? Nízký tlak je pro mě podmínkou a to, že se hodně vysoký měkký vzorek bude žvejkat je dost logické, takže není důvod tomu opět nevěřit.

            0 0
            • Hornet  

              Suhlasim s teepexom, mozno pre teba je MK 2,2" uzka (50–51mm), ale tvrdit, ze je nevhodna do terenu je dost pritiahnute za vlasy :-) viem ze jazdis Schwalbe ust verzie, ok, su to dobre plaste a bezdusaky su urco lepsie ako klasika. Ale jednoznacne tvrdit o jednych z najlepsich( netvrdim ze najlepsie, kazdemu vyhovuje nico ine) plastov, ze nie su vhodne do terenu, je asi ako hovorit  ze C9 nevydrzi, alebo ze xtr je na prd :-)

              0 0
              • Fenous  

                On ten MK 2.4 je desnej balon, mam Protection a jeste jsem nenasel stojan, do kteryho bych ho dostal, zatimco ostatni tam treba NN 2.4 dostali.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Měření dle stojanu je nicneříkající, protože u stojanu tě omezuje i vzorek.

                  Ovšem šířka přes vzorek nemá s objemem pláště nic společného. A MK má přes vzorek o hodně více, teď koukám na jeden změřený kus a má přes vzorek 60,5mm, což je na stojan opravdu hodně. Ale skutečná šířka pláště je pouhých 54mm, což je na 2,4ku proklatě málo.

                  Tedy na to jaká to je teoretická šířka, tak to vůbec balón není, naopak je velmi hubený (i 2,25 UST Schwalbe jsou objemnější, mají 56mm šířku a dušové 2,25 Schwalbe mají kolem 52–53mm, tedy skoro to samé, dušové 2,4 Schwalbe mají více kolem 57–58mm).

                  Můžeš změřit i svůj kus, jak je široký mimo vzorek.

                  0 0
            • Paja  

              Ve vlakne o sirce plastu jsem si precetl, ze dusovy NN, RR 2,25 ti na 19mm rafku meri 52–53 mm na sirku. MK 2,2 na 17mm rafku mam 51–52mm. Proklamovanou sirku nema ani jeden a vzhledem k tomu, ze Schwalbe maji byt o 0,05palce, tj. o vic jak milimetr sirsi, jsou mozna ty Contiky i relativne sirsi…

              0 0
              • MlokCZ  

                To je měřeno bez vzorku nebo s? Protože teď koukám na test, kde MK 2,2 byl a má tam šířku pouze 49,5mm (v testu není šířka ráfku, ale užší než 17mm to určitě nebude, to se běžně už vůbec nepoužívá).

                Další kus dle Listerova měření, MK 2,2 drát pouhých 50,8mm na 21mm ráfku. Další uváděl DaSnail MK 2,2 51,2mm na dokonce 23mm ráfku.

                A větší množství měření z toho vlákna pro MK 2,4 je kolem 54–55mm, tedy shodné s tím údajem z testu, co jsem uváděl.

                Pokud máš nějaký MK 2,2 na 17mm ráfku 52mm, tak to máš velké štěstí a tohle ještě není tak hrozné (to je skutečně pouze stejně podvyživené jako ty dušové Schwalbe).

                A psal jsem pro mě tak uzoučké nepřichází v úvahu. Já jsem zvyklý na 56mm u UST verze. A už se těším na ZTR Arch ráfky, kde určitě o nějaký ten milimetr půjde šířka pro stejné pláště ještě nahoru.

                0 0
                • MlokCZ  

                  A samozřejmě i na těch užších se dá jezdit, ale ta menší šířka pak hrozně limituje použití hodně nízkých tlaků a je tam každý milimetr navíc znát.

                  0 0
                • Fenous  

                  Dnes budu nasazovat novy MK 2.2 protection, tak jestli si vzpomenu, tak to schvalne zmerim.

                  0 0
                  • Fenous  

                    MK kevlar Protection 2.2 50 mm a 2.4 54 mm. Rafek 18 mm.

                    0 0
                • Paja  

                  Bez vzorku - 2.2 drat, jestli si vzpomenu, zmerim dneska protection.

                  0 0
                  • Paja  

                    …se vzorkem mel 55mm.

                    0 0
                  • Paja  

                    MK 2,2 Protection na 17mm rafku (Mavic XC 717) 52mm bez vzorku, 56mm pres vzorek, vyska cca 52mm.

                    0 0
                • Marccoo  

                  proč se těšíš na ZTRka půl UST?Máš snad STmaxUST!

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Těšim se na to, že stejný plášť bude na ZTRkách ještě o něco širších než na STčkách a váhově ta kola budou ještě možná o pár gramů níže než STčka a odolnost slušná. A bude to na nové kolo, kde potřebuju 15mm + 12mm osu, tedy STčka kvůli 12mm ose nelze použít a SXka zase nejdou na 15mm osu a kombinaci STčko + SXko jsem už zavrhnul, budou záplety 240tky (Hope nechci, ten zvuk ořechu je strašnej :-) ) + ZTR Arch nebo Flow (pořád ještě nejsem rozhodnutý).

                    A jiné 100% UST řešení s rozumnou vahou není (819tky ráfky jsou těžký jako prase).

                    0 0
                    • scret  

                      myslis ze to bude alespon stejne odolny jako STcka?

                      co bude novy kolo?

                      …ja bych naopak sel do Hope, prave kvuli tomu „kulometu“:)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Myslím že s Archy by to mohlo být dost podobné odolností STčkám. Ale nejezdil jsem je a vycházím jen z názorů některých majitelů, co je jezdili.

                        S Flow bych řadil už odolností a zaměřením k SXkám.

                        A bude to na nové Stereo 2010, už mám objednáno.

                        0 0
                        • scret  

                          no nevim, ja jim nejak neverim, nevim jestli to jsou jen moje predsudky ale i Flow bych k SX nesrovnaval… ale uvidime, docela rad bych, kdybys pak napsal zkusenosti…

                          a co jineho nez Cube:) a Stereo… :) ale jo, jses spokojeny a to je fajn… me treba muj Reign taky okamzite sednul jak hrnec na pr…

                          0 0
                          • kubad  

                            mam na kole Archy, nově i Flowy a to sou fakt mega rafky :D

                            o životnost u těch fakt nemám obavu

                            0 0
                    • Marccoo  

                      Jaký nový stroj bude?Myslíš že ta odolnost bude podobná jako STčka?

                      0 0
          • Hornet  

            Hornet :-)

            0 0
        • mastihuba  

          Sem přezul MK 2,2 hned po NN 2,25 a hned při první jízdě jsem šel málem na hubu, ale teď po měsíci to neni tak hrozný. Podle mne je o něco rychlejší, ale to může být jen suběktivní dojem. Na šikmé ploše NN vede a je pohodlnější, protože je vyšší.

          Taky ten MK mám možná víc nafoukanej a podhuštěnej by se choval trochu jinak. Tydle recenze maj fakt strašně moc proměnejch. Za mne ale NN.

          0 0
      • Paja  

        a sakra, uz druhej rok jezdim vepredu na desne uzkym plasti nevhodnym do terenu…jesteze jsem to prezil;) nemam nic proti NN nebo RR, ted pujde jeden RR 2,25 dozadu, ale jestli jsou ty Schwalbe o 1mm sirsi, tak to uplne odpovida tomu 0,05 palcovymu rozdilu ve znaceni…rozhodne to neni zadnej dramatickej rozdil, kterej by se nejak zasadne projevil na vlastnostech plaste…

        0 0
    • peutl  

      Vozim MK vepředu a RK  vzadu celou sezonu ( obojí drát ) – terén a asfalt tak 50 na 50. Můžeš počítat tak 2.000 km než se ojedou. A letos jsem ještě neupad !! Takže to asi drží

      0 0
    • roud  

      Začal sem teď vozit RK 2,2 a popravdě maximální spokojenost parádně držej a docela i jedou uvidíme časem jak budou odolný vůči defektům :O)

      0 0
    • Smazaný účet  

      MK 2.4 na predku docela solidni, vertikal 2.3 ale lepci, vzadu bych nevozil ani jeden znich, byly by hnedka pryc…

      0 0
    • t29  

      Mám na kole OEM MK 2,2" v kevlaru, do bláta super, dobře drží a hlavně se rychle čistí, ale zadní na asfaltu mizí před očima.

      0 0
      • Luma  

        OEM verze MK 2,2 v kevlaru mi vydržela na zadku tak 500km a ještě k tomu jsou úzké mají 47mm oproti originál 50mm na 17mm rafku.Naštěstí jsem je koupil docela levně.Jinak si myslím že MK 2,2 ve verzi supersonic jsou jedny z nej gum.Na vlhkých kamenech a kořenech nemají moc konkurence.

        0 0
    • winprog15  

      Uz som kupil MK2,2 dopredu a dozadu RK ale iba 2,0,nemali 2,2 :( Mali potom aj RK 2,2 ale kevlar za 30€ a to uz tolko je pre mna dost :( No uvidime ako budu drzat

      0 0
    • XC-biker1  

      Když je tady řeč o těch pláštích tak toho trošku využiju.

      Vyhrál jsem Continental Speed King 2.1 v kevlaru, jaký je ten plášt ? Mám koupit na druhé kolo ten samý nebo raději něco jiného ?

      0 0
      • roud  

        někomu sedí někomu ne já sem ho radši nechal na dojetí na zimáka ale kamarád byl s nima max spokojenej nasaď ten jeden projeď ho a uvidíš víc se poradit nedá…

        0 0
      • Log1ck  

        Mám Speed Kingy 2.1 v drátu vepředu i vzadu a sou fakt úzký, moje maj 46mm. Zadní mizí na asfaltu před očima, v terénu je životnost mnohem lepší. Dopředu bych ho ale znovu nedal, fakt se bojim každý šikmý cesty, protože na okraji vzorku ten plášť do stran vůbec nepodrží. Můj názor tedy, na zadní klidně, dopředu něco jinýho.

        0 0
    • winprog15  

      Celkom dobre drzia aj tie 2.0 RaceKingy,sku­tocne ma prekvapili :)

      0 0
    • scret  

      MK Supersonic 2,4 a ted MK UST 2,4… vzdy na predku i zadku a ja jsem jednoduse spokojeny! sirka 2,4 na AMku akorat, 2,2 je takova XC sirka…

      0 0
      • Fana.A  

        Mám RK 2,2 UST vepředu i vzadu a spokojenost. Jede to a vcelku drží. zatím se nijak zásadně nesjíždí. Chvilku mě trvalo, než jsem začal docela malému vzorku úplně věřit.

        0 0
    • JakeF  

      Tak RK 2.0 v kevlaru objednaný na obě kola (jako jedno kolo, ale na obě kola), koncem tejdne snad budou. Doufám, že budou schopnou náhradou za XC Dry2 :-). Slibuju si od nich hodně, tak snad nezklamou. Jediný, čeho se u nich nějak víc bojim, jsou defekty, XC Dry2 byly v tomhle směru těžko překonatelný.

      0 0
      • JakeF  

        Tak už mi leží na krámu, zítra pro ně půjdu, ale proto nepíšu. Zajímalo by mě, jestli se dají nějak poznat různé verze RK. Je to 2.0 a kevlar, ale podle stránek výrobce jsem pochopil, že se dělají verze ProTection a Supersonic (na krámech jsem našel ještě WorldCup, ale o těch na stránkách ani zmínky). A co jsem měl ty RK v ruce, tak to označení jsem nikde nenašel. Ne, že by o to tak šlo, mám je za o dost nižší cenu, než ProTection na krámech, ale stejně by mě zajímalo, kterou verzi mám, protože Supersonic má mít násobně větší výdrž. Takže prosím majitele o info, jak jde tohle rozlišit.

        0 0
        • přišlapávač  

          na kazdym plasti je na jeho boku obrovsky napis supersonic nebo world cup :-)

          0 0
          • JakeF  

            Aha, tak ten jsem nenašel… Možná je to nějaká OEM verze, ale podívám se důkladně, až je budu mít. Jinak Supersonic nebo WorldCup? To WC je nějaká limitovaná edice? Protože na stránkách ho vůbec nemaj.

            0 0
          • Gorgov  

            aha, to je mi novinka…

            0 0
        • scret  

          pokud tam nebude Supersonic nebo WC, proste nic a bude kevlarova patka, tak je to stopro OEM… zalezi jakou mas cenu, ale ja bych ho klidne jezdil… ikdyz s vysokou pravdepodobnosti to nebude s Black Chilli smesi…

          0 0
          • JakeF  

            Já ho původně kupoval jen jako zkoušku vzorku, takže jsem chtěl jenom drát. Tady mi nabíd za 440 v kevlaru, tak jsem si řek, že proč ne, prostě to zkusim a když pojedou hezky, tak na příští sezónu na závody vezmu Supersonicy nebo znovu XC Dry II. Tyhle beru jenom jako zkušební.

            0 0
            • scret  

              bohuzel nedokazu odhadnout nakolik budou ty verze odlisne…

              ja jezdil jen MK Supersonic, ted MK UST a ted nandam RK UST…

              je tam rozdil ve smesi, ale je otazka nakolik to clovek pri jizde pozna…

              440 za kevlar je dobra cena na vyzkouseni, bral bych ho taky byt tebou…

              ja zas osobne nemusim vseobecne Micheliny nebo treba Maxxisy…

              0 0
          • Paja  

            Pro orientaci ve verzich RK

            Podle katalogu je to stejne jak MK

            • protection a supersonic jsou delany v Nemecku s Black Chilli smesi
            • obyc. kevlar a drat jsou Made in India a smes je nejaka nechilli;)

            Takze kevlar bez napisu neni OEM, ale ta „nechilli“ kevlarova verze.

            Za sebe muzu rict, ze rozdil ve smesi mezi obycejnou na drataku a black chilli na protection jsem nezaregistroval…

            0 0
        • Luma  

          RK nevozím,ale MK 2,2 jsem vyzkoušel všechny provedení.Hlavní rozdíl je v životnosti.Verze supersonic vydrží nejdéle cca 3000km na předku,vzadu tak 2000km max.Verze kevlar OEM ve předu max 1500km vzadu tak 500km,verze drát je na tom o něco lépe než kevlar OEM.Všechno ježděno 80% terén zbytek asfalt.V jizdních vlastnostech moz rozdílů nepoznám,možná z Black Chilli lepší přilnavost za mokra na kořenech a kamenech.

          0 0
    • t29  

      No a když je to tu o MK, přemýšlím o 29×2,2 do podzimního bahna.

      http://www.kupkolo.cz/…ci_5166.html

      Má někdo zkušenosti, jsou nějaké rozdíly proti 26×2,2?

      0 0
      • kubad  

        do podzimniho blata mam Ignitory :) a spokojenost

        0 0
      • Martin  

        v jarním bahně jsem zkoušel 29" MK na zadním kole a docela pěkně držel. tak jsem mu koupil druhej do páru na přední kolo právě pro potřeby podzimních sraček. tak jsem zvědav. na podzim testnu.

        0 0
    • bike29er  

      Mám najeto 1000 km na RK/RK supersonic WCS 26×2,2 ježděno cca 70% v terénu. Na suchu i asfaltu naprostá paráda, ale už při troše vlka ztrácejí na jistotě. Vzorek na předním je jak nový a zadní vzorek taky příliš neutrpěl, to se ale nedá říct o bocích pláště, které jsou náchylné k rozříznutí v kamenitých sjezdech – zadní už jsem odepsal.

      0 0
    • Pajas04  

      Nevíte pls někdo jestli vydrží 2,4MK v drátu na předním kole aspoň 2500km?(asfalt a horší zpevněné povrchy 75%, terén 25%). RK nechci ;). Nechtělo se mi zbytečně zakládat nové vlákno tak to dávám sem :).

      0 0
    • k-e-j-m-l1  

      Když je tu vlákno o Continentálech, tak zajímává nabídka pro Jihlaváky a okolní, dneska jsem byl v kameňáku u Čecha v Husovce a má tam RaceKinga s kevlarovou patkou za 350,–

      0 0
    • vasek80  

      PRosím, mohl by mi někdo napsat jaký je rozdíl v šířce MK a RK? Na předek se do lesa trochu RK bojím, tak bych chtěl dát MK, nebo XK dopředu, ale nechtěl bych mít viditelně rozdílně široké pláště vepředu a vzadu.

      0 0
      • bagr84  

        vychazi to zhruba tak ze MK 2,4 = RK 2,2, MK 2,2 = RK 2,0

        0 0
        • vasek80  

          Jasný, takže bych potřeboval ideálně kombinaci MK 2.4 a RK 2.2 Ještě si musím zjistit jak je na tom X king, tan by se mi na předek asi líbil ještě víc jak MK.

          0 0
          • JayDee  

            XK je sirkou neco mezi RK a MK (oba ve 2,2). K RK2,2 by se hodil XK spis ve 2,4 sirce nez 2,2.

            0 0
          • op  

            Bacha na ten MK 2.4, ja si ho koupil prave do paru k RK 2.2. No, sirka pres boky je sice +/- stejna, ale figury na tom MK 2.4 jsou zvetseny a sirka pres figury je 60mm (na 19mm rafku). To uz mi prijde na XC moc (spis bych rekl, ze je vhodny na AM), sundal jsem ho a nejezdim ho. Mimochodem je na prodej (MK 2.4 Supersonic jety do 50km).

            X-King je mnohem lepsi, sirkou mezi RK a MK jak uz bylo napsano. Cele je to dano tim, ze Continental meri sirku plaste pres nejsirsi misto na plasti, tj. pokud figury vystuji mimo boky, musi byt boky v prislusne sirce uzsi, aby jim to vyslo :)

            0 0
            • Chiron  

              Já bych u MK 2,4 neviděl problém v šířce těch figur, ale hlavně v tom, že jsou moc zvětšené a hlavně na výšku, ty boční se pak nechutně žvýkají. Občas mi to vadí na 2,2 a když sem pak jel na 2,4, tak mě to vysloveně vadilo. Ale snad MK2 na tom bude líp.

              S tím co chce na tom fullu jezdit, tak bych obul XK/RK a asi oba ve 2,2. Možná XK ve 2,4, ale ten stejně furt není v prodeji.

              0 0
            • vasek80  

              Já si také myslím, že k RK by byl na předek lepší XK

              0 0
              • roud  

                počkal bych na MK II ten bude podle mě ideál na předek…

                0 0
                • Lister  

                  MKII je presentovaný jako ještě agresivnější vzorek, podle mě bude pomalejší.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Na předku na rychlost/pomalost sere pes, hlavně ať to drží :)

                    0 0
                    • Lister  

                      On třeba MK 2,4 právě moc nedrží :-)

                      A je to právě díky těm vysokým figurám, které z něj na pevném podkladu dělají špatně předvídatelný plášť – je výborný do bahna, ale to není terén, ve kterém by se chtěl někdo programově vyžívat.

                      Od X-kinga ve verzi 2,4 si slibuju o něco větší objem samotného pláště a nižší figury pro větší předvídatelnost na tvrdém podkladě.

                      0 0
                      • scret  

                        no vidis a ja mel doted nazor ze je to muj nejlepsi plast ktery jsem kdy jezdil a drzi snad na vsem:)

                        0 0
                        • Lister  

                          Ona taky TBS verze se může chovat úplně jinak, ale to budem jen spekulovat. Můžu sloužit pouze vlastní zkušeností s klasickou supersonic verzí a můj kompletní názor najdeš dole.

                          0 0
                        • mr.antik  

                          já přešel na NN 2.4, přijdem i takovej odolnější i při nižší váze (oproti protectionu) i o chlup rychlejší při agresivnějším vzor­ku

                          0 0
                  • roud  

                    vzhledem k tomu že prostředek běhounu je hustej a prakticky jednolitej tak podle mě povalí dost slušně…

                    0 0
      • scret  

        presne tak, MK 2,4 je jako RK 2,2… RK 2,0 je podle me jeste krapet uzsi nez MK 2,2…

        0 0
        • Rychlej turista  

          To říkám furt, že RK 2,0" je v pohodě :-)

          0 0
          • bagr84  

            jj :)

            0 0
            • vasek80  

              Proč to takle ztěžujete. Jak si mám potom vybrat

              0 0
              • tom_777  

                tak voz přední a zadní stejný a máš po problému, stejně to tu už někde psal i Mlok, že než NN/RK vozí teď NN/NN nebo RR/RR… :)

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Jo, zrovna RK je plášť, který nemám potřebu nějak kombinovat a jezdím je na obou kolech.

                  0 0
                  • vasek80  

                    No jo, jenže na fullu na předku se RK 2,2 trochu bojím. RR má proti němu přeci jen vzorek.

                    0 0
                    • roud  

                      neboj se vozim rk a rk naprosto bez problémů :O)

                      0 0
                      • bagr84  

                        nazor nekoho kdo chvalil FF nemuze byt bran vubec vazne :)

                        0 0
                        • nox159  

                          :D

                          0 0
                        • roud  

                          proč ne ? na sucho lepší plášť nenajdeš a podívej na turistu kolik s nima vyhrál závodů kde neni technika ani sebevětší drapák nepomůže ;o]

                          0 0
                          • nox159  

                            a tam kde je teren tam ti ani sebelepsi technika nepomuze když mas FF ;-)

                            0 0
                            • roud  

                              Ale to jsou kecy ;o]

                              0 0
                            • biker jura  

                              no tak to není pravda!! spousta lidí co mají vybornou techniku sjede cokoliv na jakkýkoliv pláštích, mení jen proto že ne vždy je to ideální a jsou lepší volby.

                              0 0
                              • nox159  

                                cokoliv ano ale nikdy ne dostatecne rychle :)

                                0 0
                                • roud  

                                  prosimtě nešiř tady takový bludy (myslím to vážně)

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    podle me šiřiš bludy ty, nebo nemate tam u vas teren…

                                    prijed na viken do beskyd a dej si na skalpela FF zajedem se spolu projet a mozna změníš nazor ( myslim to važne :)

                                    0 0
                                    • biker jura  

                                      vsadil bych na scalpela s fredama uplně bez obav. a když by člověku co jezdí HT nekdo dal celopero tak i s tema FF by byl rychlejší

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        mysleno tak ze ja pojedu na anthemoviX s NN 2,25" a roud na skalpelovi s FF :) pokud ve sjezdu pojede stejne rychle jak ja ( a to moc jezdit neumim) tak podle me nema šanci protoze po prvnim rozbitem useku ma plašt pekne řizly :)

                                        0 0
                                    • roud  

                                      noxi já nejsem závoďák ale znám jich dost abych věděl o čem to je ;o] a klidně bych se scalpelem a s fredama do beskyd jel :O)

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        a o čem to teda je? :o)

                                        0 0
                                        • roud  

                                          technika a fyzička je základ pokud něco z toho nemáš tak tě ani to nejlepší a nejlehčí kolo na světě nezachrání ;o] jezdil jsem s fredama a pevnou vidlí co ostatní jezdili s odpruženou a fullama a zajel jsem to v klidu sice pomalejc ale v klidu (a to nemám žádnou techniku) a samozřejmě poslední a jedna z nejdůležitějších věcí je psychika pokud to máš v hlavě srovnaný tak neni co řešit to jsou tři hlavní věci kolo ti může max pomoc ale ne nahradit tyhle ostatní…

                                          0 0
                                          • nox159  

                                            ale ne o cem je jizda na kole… ale k cemu je dobre kdyz jak pises ze nezavodis vozit tyhle slupky.

                                            pokud neresis jestli 30km ujedes za 60 nebo 65 min tak nevidim duvod vozit FF, na pohodove jezdeni klidne 2,4" plast se vzorkem…

                                            0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Pasáže s hromadou větších volných šutrů (a ono ani nemusí být volné) se pomalu v klidu jezdit nedají většinou vůbec.

                                            Mám i ještě extrémnější srovnání, nějaký ten trochu náročnější terén jsem na celopevňák s Marathony Supreme také odjezdil. Jenže to je pak tak, že sjezd, který na fullu s pořádným pláštěm letím téměř bez brždění, tak jedu pomalu a opatrně. A jakmile přijde na sjezd, kde je nutná větší rychlost, tak je to konečná. Trošku to pustit to na málo držících pláštích na celopevňáku v terénu plných volných šutrů nejde a pomalinku to jet nejde už vůbec. Takže konečná.

                                            Jakmile je ale více pořádného terénu, tak to takové pláště prostě totálně zabijou a často to na nich nejde vůbec. Když někdo má extra dobrou techniku tak dá i na takových pláštích lecos, ale o tom to není. Přeci je třeba brát techniku jakou kdo má a s tím počítat a to že někdo má o hodně lepší a dal by to mu nijak nepomůže.

                                            A pláště jsou prostě základ. Mám dva srovnatelné fully jednoho na RR/RR 2,25 a druhého na NN/NN 2,4 a letos jsem měl na obou čtrnáctidenních akcích v horách oba dva. Většinu jsem odjezdil na NN/NN 2,4.

                                            Na RR/RR jsem jel pár delších vyjížděk s minimem náročnějšího terénu.

                                            A mám na obou těch kombinacích už najeto hodně. To srovnání je díky skoro stejným kolům hodně vypovídající.

                                            A ty pláště jsou prostě obrovský rozdíl a ty RR jsou obrovským limitem. V náročnějším terénu je to naprosto o něčem jiném, nejen, že jsem mnohem rychlejíš a jistější na těch NN 2,4, občas ale něco na těch RR nedám vůbec a to nejen ve sjezdech, ale občas i ve výjezdu.

                                            Psychika je sice velmi důležitá, ale ta je pořád stejná u stejného jezdce. A není to o tom, že bych se na RR přiliš bál. Na NN 2,4 i když toho dám více a rychleji, tak jsem neměl ještě ani jednu vyloženě kritickou situaci blízko pádu. To na RR už několik.

                                            0 0
                                            • roud  

                                              Mloku pointa týhle debaty je uplně někde jinde když vezmeš eliťáka kterej umí a má nalítáno tak tě předjede i v těch tvejch sjezdech prostě tohle neni o pláštích…

                                              0 0
                                              • MlokCZ  

                                                To je právě to, že v tom pointa není. To je právě úplně fuk.

                                                Možná mi v některém takovém sjezdu předjede, možná v některém typu ne.

                                                Tohle srovnání je ale úplně irelevantní. Bavíme se o pláštích na kterých jezdíme my konkrétní jezdci s konkrétní technikou. Ne na čem a proč jezdí nějaký eliťák.

                                                A vždy půjde o to, jak a kolik toho sjede na jakém plášti konkrétní jezdec. A ne kolik a jak toho sjede ve srovnání s ním někdo jiný.

                                                A když toho sjedu více a hlavně mnohem rychleji na pořádných pláštích, tak to prostě o pláštích je.

                                                Proč tedy všichni nejezdí na FF?

                                                0 0
                                                • roud  

                                                  právěže pointa v tom je ty tu tvrdíš že to nejde sjet nebo že to jde sjet pomalejc já tvrdím že to jde sjet stejně rychle a možná i rychlejc je to jen o tom jak na tom umíš a na co máš což nemůžeš vyvrátit…

                                                  0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Takže jeden a ten samý jezdec (samozřejmě ten, co do děsně umí a hrozně na to má) to sjede stejně rychle, možná rychlejc, na FF, než na NN 2,4? (bavíme se o náročných terénech, ne suchém pevném podkladu)

                                                    Stále se dozvídám nové a ještě zajímavější věci…

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    s prominutím ale seš blbej nebo navedenej ? nic takovýho nikde nepíšu jen píšu že se dá jet prakticky všechno a buď na to máš nebo ne a to že to mlok nebo někdo jinej nedá neznamená že to x dalších lidí nebude s naprostym klidem jezdit…

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Tak to ví asi každej. Nicméně pro výběr plášťů je to absolutně, ale ABSOLUTNĚ irelevantní informace.

                                                    Neboj se – nemůžeš mě urazit.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    vrátím se k pointě týhle debaty která začala s noxem když jsem psal že racekingy 2,2 jsou v klidu a on mi oponoval že od někoho kdo doporučoval i FF je to mimo mísu pointou týhle debaty bylo dokázat jen to že to neni mimo mísu a že to že někdo jezdí různý rychlý pláště neznamená že s tím nezajede nebo nesjede to samý co někdo jinej s drapákama a tím si myslím že bych tuhle debatu uzavřel pokud to někdo nepochopí je to bohužel smutný…

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    to jsem nenapsal ja ale bagr84 :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    ježiš velká omluva :O)

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Pro někoho, kdo má strach dát RK dopředu, je rada od člověka, kterej jezdí vpředu i vzadu FF poněkud mimo mísu. S tvým závěrem souhlasím, ale jeho aplikaci asi míníme každý po svém.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    tohle snad nemysliš važne :(

                                                    0 0
                                              • Nimrod  

                                                .. jenže z tohodle pohledu to není vůbec o kole a měli by jsme se tu tedy bavit akorát o tom, jak dát lépe bunny hop a kdy ho pojedeme trénovat

                                                0 0
                                                • nox159  

                                                  ted v sobotu jsem si koupil plaformy a skate boty tak uz začínam trenovat :)

                                                  0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    supr supr, já nášlapy nikdy neměl a nikdy asi nebudu, protože bych se se svou (ne)technikou buď přizabil, nebo unudil :-)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    To jsem si říkal taky a bez nášlapů už nejezdím na kole ani na blbý pívo…

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    ja zacal na klasickych pedalech pak jsem dal klipsny pak SPD ( par let )a tedka jsem dal na singla platformy a na prvni vyjizdce sjem na tom sjel to ceho sjem se bal i na fulu :D

                                                    ( mozna bude rozdil i v jine geometriji kola ale to je fuk )

                                                    pak mi spadl retez a ja si natloukl koleno a sedrel o piny nohu :D az to narazene koleno dolečim tak jdu zas zkouset bunnyho :) – nejaky zaruceny tip jak na to asi nemas ze? videa jsem videl… chce to zkouset a ono to pujde ne ? :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    trénovat trénovat trénovat nic jinýho asi nevymyslíš a řek bych že s spd to bude možná maličko lehčí ale každej to vnímáme jinak :O)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    s SPD to bunny nikdy nebude ( respektive se ho nikdy nenaucim), bude to jen skok stylem ze stejne budu tahat za SPD nahoru a ono se to kolo zvedne a o to mi nejde – spd vycvakne a ja si nabiju hubu :)

                                                    prasoskonem neco skocim cca do 30cm nekdy to nestači, a cim vyš skaču tim je to (stylem tahani za pedaly) nebezpečnejsi

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    v podstatě to tak nějak je, no :-) jen to chce (pro xcčkaře) hodně zvednout přední kolo, být těžištěm hezky vzadu a jakoby od nohou se odrazit, jít tělem k řídítkům, pak pokrčit nohy a vytáhnout tím nahoru zadní kolo

                                                    upřímě řečeno teorii bych věděl, ale vyskočit nějak vysoko mi nejde ani na trialu… :-/

                                                    0 0
                                            • RomanH  

                                              Tak jo, v horach, kde se Ti prumerna rychlost bude pohybovat okolo 10km/h verim, ze 2.4 plast muze byt prinos, ale kdyz vezmu prumerne „vylety“ 80 – 120 km podle me drtive vetsiny uzivatelu B-F, tak mi prijde zbytecne vozit 2.4 plaste kvuli 3–4 tezsim sjezdiku za vylet, ktere das (byt treba na hrane) s uzsimi plasti.

                                              0 0
                                              • roud  

                                                2,4 plášť neni na normální ježdění v čr…

                                                0 0
                                                • RomanH  

                                                  A tak bydlet opravdu nekde v podhuri Beskyd, asi bych si jej nasadil, „rychlost“ ve skrabani do kopce by asi neklesla. Ale jinak naprostej souhlas.

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    mno mě by se do rámu poctivá 2,4 nevešla a myslim že takovejch rámu by se našlo víc…

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    otazka je, co je dneska poctiva 2,4:) ani schwalbe ani Conti…:)

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    nokian gazzaloddi jr. 2,6 měl celých 62mm šířku, stejně jako schwalbe big betty 2,4 :-) o maxxisu snad ani nemluvím :-)

                                                    0 0
                                              • Nimrod  

                                                mlokovi asi šlo o to, že když bude jeden a ten samý jezdec a bude mít kopec dolů a dvě stejná kola lišící se jen obutím, tak si může dovolit víc s širšíma a lépe držícíma pláštěma než s hladkýma nedržícíma.

                                                jinak máš pravdu, že pro „průměrné výlety“ je to mnohdy zbytečné, ale záleží na definici „průměrného výletu“ :-)

                                                0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  Ano. A nejen to. Ty pořádné pláště aspoň mě umožnili se s technikou posouvat v pořádném terénu dále.

                                                  0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    mě také posunuly dál, jako každého, kdo je využije. než jsem jezdil big betty na předku, tak jsem si nikdy nemohl dovolit jezdit tak rychle do zatáček a nikdy jsem si nebyl při sjezdech tak jistý (dokud nepřišlo na mokro, ale tam držel jen trialový echo plášť, který byl do měsíce bez vzorku). ale ono zas tolik lidí takovéhle pláště při normální jízdě nevyužije a proto tu jsou ty neshody…

                                                    0 0
                                              • marapara  

                                                jj, souhlas

                                                0 0
                                              • MlokCZ  

                                                A proč to všichni posuzujete jen dle sebe? Proč by průměrný výlet měl být 80–120km převážně mimo pořádný terén?

                                                Já tedy v horách průměrný výlet mám naprosto odlišný. Většina vyjížďek v horách u mě je 40–50km s nízkým průměrem a co nejvíce technickým terénem.

                                                A tohle jsem jezdili v partě všichni, takže hned více lidí. A také netvrdím, že to je ten správný normální výlet.

                                                Jistě tu je spousta takových, kdo to bude mít tak, spousta co to bude mít jinak.

                                                Prostě někteří tu svoje ježdění prohlásili za normální a nic jiného nepřipouští.

                                                Já nikomu neberu, že pro něj je lepší vozit třeba pořád FF. Tak ať je jezdí.

                                                Ale tvrdit tu, že na normální ježdění v ČR 2,4 plášť není je prostě úplná blbost.

                                                Já tu taky píšu, že na Plzeňsku jezdím převážně ty RR, že tady se mi většinou nevyplatí jet na NN 2,4.

                                                Na druhou stranu ne každý se musí hnát za rychlostí a když na NN 2,4 zajezdu třeba o 5% nižší průměr při stejném úselí, tak mi to nemusí trápit.

                                                Ale chápu, že tu dost lidí jezdí rádo rychle a těch 5% je trápit bude hodně.

                                                Mně třeba na NN 2,4 více než rychlost vadí vibrace na asfaltu.

                                                0 0
                                                • marapara  

                                                  Já nevím, ale někdy to chce víc jezdit a míň řešit :).

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    v práci se moc jezdit nedá :O( ;o]

                                                    0 0
                                                  • marapara  

                                                    V práci nemáš co vysedávat u BF, ale pracovat :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    to už je na jinou debatu :O) mimochodem to by nás tu asi dost ubylo :O)

                                                    0 0
                                                  • marapara  

                                                    jj :)

                                                    0 0
                                                  • bagr84  

                                                    kua clovek neco placne, vrati se po vikendu a tady zas takovej flejm… :D

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    Já myslím že ve finále jsme došli ke stejnýmu závěru xD xD xD a pokud to někdo nechápe bude obětován (O:P

                                                    0 0
                                              • DaSnail  

                                                na dlhé výlety v lahkom teréne je 2.4ku zbytočné voziť, ideál je 2,55

                                                0 0
                                                • Ricci  

                                                  jj, tak to je naozaj ideal :-))))))))))

                                                  0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    heh, skoro po roku 8o)

                                                    naozaj je. subjektívne.

                                                    ty vozíš úzke gumy? prečo, odpor vzduchu alebo gramy?

                                                    0 0
                                            • Nikovlas  

                                              Myslím, že Mlok přesně vystihnul zásadní pointu, kterou tu všichni překračujete, jako by nebyla:

                                              „Přeci je třeba brát techniku jakou kdo má a s tím počítat a to že někdo má o hodně lepší a dal by to mu nijak nepomůže.“

                                              Jestli někdo napsal, že by se na RK bál a vy tu začnete řešit, co všechno se dá na RK sjet a co se dá sjet i na FF… někomu u toho možná něco naroste a ztvrdne, ale poněkud se to odchyluje od tématu.

                                              0 0
                                      • biker jura  

                                        ja bych tam jel i na HT s fredama:) ty pláště znám a vím že i na spoustě rozbitích povrchů drží hodně dobře. jedine co bych se bal je že pujdu občas na rafek a tim ho domlátím:)

                                        myslím že nox FF nikdy pořádně nejel, což je problém mnoha lidí- „vídím gumu s malým vzorkem, proboha to vubec nemůže držet“ :D

                                        0 0
                                        • nox159  

                                          nejde o to ze by to nedrzi ale o to ze to nic nevydrzi ;-)

                                          0 0
                                          • biker jura  

                                            zajímavy že mě se nikdy nestalo že bych FF říznul na cestach kde jsem řízl třeba NN :) a to nekecám

                                            0 0
                                            • nox159  

                                              a jel si tam stejne rychle? popripade stejnym stylem ?

                                              0 0
                                              • biker jura  

                                                ano mám ty sjezdy tak najety že tam vjedu s jakýmkoliv pláštěm stejně rychle, pač tam práve zkouším to jak se gumy chovají, mám to najete 1000× takže mě tam nic nepřekvapí

                                                0 0
                                                • nox159  

                                                  nemas fotku z toho sjezdu celkem by me to zajimalo jak to tam vypada :)

                                                  0 0
                                                  • biker jura  

                                                    až tam pojedu tak to vyfotím, ale počkej zkusím najít neco na netu co jsem na nich jel

                                                    0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  Tak tohle tedy moc nechápu.

                                                  Buď to co jezdíš není pořádný terén, pak tam i FF mohou držet slušně. Na některém typu méně náročného terénu za sucha takové pláště držet mohou velmi dobře.

                                                  Pokud je to pořádný terén, tak je někde chyba pokud na NN i FF tam dokážeš jet stejně rychle. A zvlášť když to je navíc ještě mokré.

                                                  0 0
                                                  • biker jura  

                                                    za 1. jsem nikde nepsal že v mokru.

                                                    za 2. příkladem jsou třeba rychlebky. s teamem jsme tam byli dvakrat jednou jsem to dal na FF jednou na NN a ty jsem tam rozseknul, což bylo jezdeckou chybou, čímž chci ukázat že pokud uděla člověk chybu tak jedno co tam má za gumy(krom super odolných výjimek) jinak podotýkám že za uplně cele projetí rychlebek(a tím myslím oravdu vše) jsem si šlapl na zem 3× (2× když jsem to jel na NN a 1× když na FF) jinak na FF jsem to jel navíc poprvé) tak mi tady nevykládej že nejezdím pořádný terén

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    nechci moc rejpat, ale to ses nějak špatně vyspal na ty nn, ne? :-)

                                                    0 0
                                                  • biker jura  

                                                    no je to možný, to právě dokazuje že pokud máš nějakou techniku tak jsi schopnej jet cokoliv na čem koliv a nemusí znamenat vždy menší vzorek menší rychlost v technice. tahle debeta je uplný psycho, ted dostanu sodu že machruju a přitom jen uvádím příklad :D

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    tady vyhrává ten nejvýmluvnější, s nějakou technikou jízdy můžeš jít tak akorát do lesa :-)

                                                    0 0
                                                  • biker jura  

                                                    taky jsem si toho už ted všiml :D

                                                    0 0
                                                  • teepeex  

                                                    jestli je to fakticky tak?:)

                                                    tak po kontumaci honzika721 s prehledem vyhrava maajkee z gurunu a v tesnym zavesu, max o pul kola, je utrinox159

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Proč bys měl machrovat? Prostě jsi uvedl jak si co konkrétního dokázal jet, to je zcela v pořádku a dobré na dokreslení techniky.

                                                    A je jasné, že ne vždy je větší vzorek výhodou, na to není třeba ani vybírat specifický terén typu Rychlebky.

                                                    To stačí asfalt, tam je vysoký vzorek jasně na škodu a na NN 2,4 jsem v zatáčkách na asfaltu na tom znatelně hůře než na RR. A na RR zase hůře než na objemných slickách.

                                                    Nejlepší pláště v zatáčkách na asfaltu co jsem zatím jezdil byly Marathony Supreme.

                                                    Ty jsi ale začal s tím, že jsi v konkrétním sjezdu na všech gumách stejně rychlý a to je prostě divné. Ať je to jakýkoliv druh sjezdu, tak vždy nějaká guma musí být lepší (ne nutně ta s vyšším vzorkem dle typu sjezdu).

                                                    0 0
                                                  • biker jura  

                                                    ten sjezd mám tak nejetý, že prostě nedokážu ani s vyšším vzorkem jet rychleji protože to by bylo o zabití. a proto nemám problém tam jet stejně rychle i s těmi FF protože vím jak a kudy a že mají menší vzorek prostě vykompenzuju stylem. samozřejmě, že když bych to jel poprvé v životě tak bych tam byl s FF asi o neco pomalejší.

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Proč se hned tak rozčiluješ? Prostě mi není moc jasné, jak by obecně (tím myslím v různých terénech, nejen jeden hodně specifikcý typu Rychlebky) mohl někdo být stejně rychlý na výrazně různě držících pláštích.

                                                    Kdyby to tak obecně fungovalo, tak se vůbec lépe držící pláště nevyrábí a na sjezd by mohli všichni vozit FF ve výrazně odolnější variantě.

                                                    Rychlebky jsou určitě těžší terén, to jistě a projet vše s 3× šlápnutím je velice dobré (když člověk není místní a nemůže to pravidelně jezdit). Ale je to takový hodně specifický terén. Povětšinou velké hladké kameny (kde FF mohou držet velmi dobře) a přijde mi to místy spíše trialové. A nevím jak moc jsi to jel rychle v těžších pasážíš, já tedy moc ne. Tady bych rozhodně velké rozdíly v rychlosti dle pláště neměl. A chce to tu hlavně měkkou směs a vysoký vzorek může být i místy na škodu.

                                                    V horách v ČR jsem v podstatě nikdy nejel nic, co by bylo hodně podobné Rychlebkám. I v těch Jeseníkách jsou okolo věci docela odlišné (tím myslím i některé sjezdy poblíž typu modrá nebo červená ze Zlatého Chlumu).

                                                    0 0
                                                  • biker jura  

                                                    já jsem v klidu. debata je o tom že se da prakticky všechno sjet na na praktický každých gumách. jinak já FF nepoužívam už ted vůbec, protože musím vozit jinou značku a za 2. je pravda v tom co píšeš, že v některých případech si to prostě neužiješ, o tom to tu ale puvodně, vubec nebylo.

                                                    celý bych to tu uzavřel tím, že všechno jde, ale ne vždy je to dobré.

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Za mně bych to uzavřel tím, že někomu jde vše sjet i na FF. Dost lidem včetně mě ale rozhodně ne.

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    A k tomu mokru. Nemám rád bahno a když je po velkých deštích, tak se do technického terénu moc nehrnu.

                                                    I přesto v horách mokro vždy místy je. Třeba zrovna ze Zlatého Chlumu v Jeseníkách jsme měli slušně mokro i přesto, že bylo více dní hezky a nepršelo.

                                                    Rychlebky to samé, taky hodně mokré i když pár dní už nepršelo.

                                                    V Jizerkách letos třeba na modré značce z Jizerky k Souši, tam i přes pár dní pěkné počasí byly bahenní lázně a mokro.

                                                    Tím chci říct, že s mokrem je v horách třeba počítat v podstatě pořád i když se jezdí za pěkného počasí. A tedy že vlastnosti v mokru jsou vždy důležité.

                                                    0 0
                                          • roud  

                                            na sadě FF jsem najel víc jak 4000km než jsem s nima začal defektit v důsledku sjetí do hladka (i několik závodů)

                                            0 0
                                            • nox159  

                                              ja jsme kdysi jezdil na HT RR 2,1" ( jezdil jsem je do hladka) a pochvaloval jsem si jak to krasne jede jak mi to v terenu dobre drzi, ze nemam defekty ze jsme ho jeste neriznul..

                                              proste sem si rikal k cemu bude nekomu muze byt hrubší vzorek vzdyt RR drzi krasne…

                                              ale tuto sezonu nejak hledam co vlastne chci jezdit ( jaky styl…) tak sem si rikal ze zkusim i hrubši plaste (i proto ze RR jsem zacal rezat a to celkem dost casto)a zjistil jsem ze se v terenu da jezdit o dost svizneji, zacal jsem hledat obtiznejsi veci… tedka me to tahne i smerem k enduru a výš…

                                              tedka když se podivam zpatky co jsem jezdil na RR tak se tomu se smeju tomu co jsem kdysi nazyval terenem…

                                              mozna ze je ten nas nazorovy rozchod jen v tom ze kazdy jezdime uplne jinak a uplne jinde.

                                              ( jezdim tedka celopevnaka na RK 2,2" a jsem spokojeny ale neni to kolo do terenu – na zavody je to idelani( jak pevna vidlice tak i obuti. Na zavody bych se mozna nebal nasadit ani toho FF – tam teren neni ale na bezne jezdeni po horach to neni idelani)

                                              0 0
                                              • roud  

                                                když můžeš jezdit rk tak bys moh jezdit i FF ;o] jinak to že jsi řezal schwalbe neni až zas tolik tvoje vina ale plášťů ta jejich ultraměká směs je k smíchu :O( jinak na většinu toho co se jezdí v čr ti racekingy budou bohatě stačit čímž bych to uzavřel…

                                                0 0
                                                • nox159  

                                                  tam kde jsem rezal RR jsem rezal i RK :D – tak bude problem asi nekde jinde :)

                                                  jinak treba tohle na RK si za tohohle počasi neumim představit – a je to v ČR ;-)

                                                  ( omlouvam se gazmanovi ze jsem pouzil jeho fotku :)

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    zase si musíš uvědomit že RK FF i RR jsou pláště do sucha potom se nesmíš divit že za mokra to neni ideál (jinak myslím si že je to jetelný s RK)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    ale ja nemuzu menit plaste podle toho jak je venku :)

                                                    prijdu z prace domu vemu kolo a jedu.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    to já taky :O) jezdil jsem s FF 2,0 i v zimě a to byla teprve prča :p

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    zas valet se porad na zemi nemusim :D

                                                    0 0
                                                  • destr  

                                                    Tak u mě je fuk jakej mám plášť, furt jedu stejně rychle (pomalu?) ať tam mám tiogu XC nebo uplně sjety RoR.

                                                    0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  Proč by na většinu věcí, co se jezdí v ČR měly stačit RK? Prostě to zužuješ pouze na styl ježdění, co jezdíš Ty. Vůbec nevyvracím, že některým jezdcům bohatě ty RK stačí, někomu i ty FF.

                                                  Je tu ale spousta lidí, co jezdí úplně něco jiného a jiným stylem. Tím nemyslím teď vůbec sebe, je tu spousta lidí, co jim ani ty 2,4 NN nestačí a jezdí odolnější těžší a ještě lépe držící pláště.

                                                  A na sobě to také rásně vidím. Jak už jsem tu uvedl. Co jezdím na Plzeňsku, tak tady povětšinou by ty RK skutečně stačily (a někdy určitě i ty FF). I když některé sjezdy zvlášť za mokra bych musel jet o dost pomaleji.

                                                  Když jedu do hor a tam se snažím jezdit co nejvíce technické věci na mojí technické úrovni (tedy to co ještě zvládnu, aniž bych se tam přizabil), tak by nestačily vůbec. A díky těm NN 2,4 jsem se letos docela posunul, hlavně v rychlosti v těch středně těžkých technických pasážích.

                                                  Jen lituju, že jsem už dříve nejezdil do hor takovou kombinaci a vozil často jen NN/RR 2,25.

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    tohle je debata o ničem je to jako s odpružením a dalšíma věcma široký gumy ti v podstatě taky částečně degradujou techniku to na co ti dřív technika nestačila ti teď kompenzuje odpružení a široký gumy o ničem jinym to neni a věřím že si z 2,4 gumou troufneš na víc já bych si taky troufnul…

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Samozřejmě že pořádné pláště a i odpružení částečně nahrazuje techniku. Nikdo z nás tu nemá takovou techniku, aby to tak nebylo.

                                                    A na druhou stranu když někdo tu techniku má, tak si troufne na opravdu supertěžký věci a už bude často na limitu těch plášťů.

                                                    Takže ty pláště pomohou vždy.

                                                    S tou degradací techniky ale vůbec nesouhlasím. Od té doby co jezdím 140mm zdvih a hlavně letos s pořádnými plášti, tak jsem techniku zlepšil nejvíc za celých 15 let ježdění biku.

                                                    Já měl dlouhé období na chrtích pláštích typu FF, jezdil jsem takhle nejméně 5 let. Takže moc dobře vím o čem to je. U mě to mělo jediný efekt, že jsem prostě pořádné náročné terény na tom nikdy nejezdil a techniku tak nikdy pořádně netrénoval.

                                                    Ani teď nejsem žádný supertechnik, ale posun za poslední tři roky na fullech a poslední rok na pořádných pláštích jsem udělal obrovský.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    Myslím že se pleteš zkus sednout teď na HT s chrtíma pláštěma typu FF a pustit se do nějaký obtížný pasáže a hned uvidíš jak je na tom technika myslím že na tom po přechodu ze 140mm fulla s 2,4 pláštěma budeš bídně (ale připouštím že v tomhle bodě se můžu plést)

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Jezdil jsem celopevňáka dva roky souběžně s fullem a střídal, takže srovnání je dost.

                                                    A příští rok bude zase až dostavím 29tkového celopevňáka (bohužel rám bude až prosinec-únor, někdy v tom intervalu).

                                                    A takhle se to testovat rozhodně nedá, jestli je nebo není technika. A to proto, že na každém tom kole je třeba jet danou pasáž naprosto odlišným způsobem a jsou potřeba jiné technické věci.

                                                    Mám tu jeden krátký testovací sjezdík, který není nijak moc těžký, ale je tam více větších přírodních schodů a je celkem prudký a k tomu bývá různě vymletý od vody (takže jeho obtížnost se během roku dost mění).

                                                    Na celopevňáku a HT jedu zcela odlišnou stopu a není to o tom, že by byla jedna ta stopa obecně lepší, ale každá je lepší pro dané kolo.

                                                    S celopevňákem bych tu stopu pro fulla pomalu neprojel vůbec nebo bych měl hodně velký problém. Na druhou stranu stopa celopevňáka je pro mnohem větší rychlost na fullu zcela nepoužitelná, protože je na tu rychlost moc točivá a tak rychle by tolik kličkovat a takovou stopu volit nešlo.

                                                    Já jsem až na fullu zjistil, jak moc mi chybí technika, protože na fullu přišla větší rychlost. A až při té větší rychlosti se projevily technické nedostatky i v lehčích pasážích. Najednou věci, kde při menší rychlosti jedeš pořád s kontaktem kola s terénem, tak najednou při větší rychlosti jsi každou chvíli ve vzduchu ve skoku.

                                                    Vše je ve větší rychlosti těžší, protože máš mnohem méně času na reakce.

                                                    Na fullu ve větší rychlosti prostě řešíš mnoho úplně odlišných věcí, co se týká techniky.

                                                    A nejtěžší je na tom to, že v té větší rychlosti už prostě vše projet musíš a když to náhodou neustojíš, tak jsou mnohem horší následky.

                                                    Na celopevňáku v menší rychlosti je tohle v pohodě.

                                                    A po více vyjížďkách po sobě na celopevňáku jsem vždy první chvíli na fullu trošku nejistý, naopak mi to techniku pro fulla často zhoršuje.

                                                    0 0
                                                  • Darius  

                                                    aniz bych se pletl do vasi plastove debaty, tak ja jsem se do ted nejvic technicky posunul jizdou na HT s pevnou…

                                                    vcera jsem po 5 mesicich nucene sednul 2. HT se SIDem a najednou ubyla spousta problemu k reseni

                                                    mozna blbe radim, tohle melo byt na Mloka

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Já bych to charakterizoval tak, že na pevné vidlici je dobrý trénink určitých základních návyků do terénu.

                                                    Je jasné, že s odpružením ubude na ne příliš těžké trase spousta problémů a to klidně až tak, že nemusíš řešit vůbec nic.

                                                    Srovnávat co přinese které kolo technice jezdce lze ale až ve chvíli, kdy na tom fullu jezdíš těžší věci a rychleji a to tak, že bys to už nikdy takhle na celopevňáku projet nedokázal.

                                                    Na fullu s pořádnými plášti se dá někdy i v poměrně dost rozbitém terénu jet třeba až k 50km/h. Ve stejném terénu bych jel na celopevňuku třeba ani ne 20km/h.

                                                    0 0
                                                  • Darius  

                                                    o tom neni sporu…

                                                    navic na pevnaku jsem narazil na dalsi problem a to „listi vsude, kam se podivas“… trochu to pustim a jak nevidim, po cem jedu, nelze volit stopu a je to rana za ranou…

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    jestli se můžu přidat… podle mého je celopevno dobré jen na hodně technické pasáže, kde se jede krokem. jakmile se jede rychle po něčem rozbitém, tak je to spíš o tom se udržet v pedálech a držet pevně řídítka, protože aspoň já nestíhám naprosto nic

                                                    0 0
                                                  • Darius  

                                                    presne tak, me se prave zalibilo, jak presne kolo reaguje, vidlice se nenori… s rostouci rychlosti je to presne jak pises:)

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    mi se to líbí na trialu, kde si zaskáču na kamenech a cestou domů si dám nějaký málo rozbitý sjezd, jde stíhám reagovat se odrážet a bunny hopovat :-) mít celopevno na xc by bylo z mého pohledu tak na kravení se do hodně rozbitých kopců, kde by to chtělo dávat tělovky a tak podobně, nebo na maximálně upravené lesní cesty. nemám rád, když musím v jednom kuse stát v pedálech, když bych si mohl i s malým zdvihem pod obouma kolama hezky sednout a kochat se okolní krajinou :-)

                                                    další věc, co mi vadí na celopevnu je to, že když jedu dlouho i ne moc rozbitým terénem, tak mi začne nevím přesně co (svědit, kousat, pálit) na rukou, někde u tricepsů. stává se mi to i s pseudoodpru­ženýma vidlicema

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Taky mívám podobné problémy když dám více rozbitých věcí na pevné vidlici. Proto když už si dávám něco těžšího na celopevňáku, tak toho dávám najednou jen málo.

                                                    Loni se mi to stalo na celopevňáku na Korsice (a to s RR 2,25 na menším tlaku, takže v rámci celopevňáka extra pohodlí), v jednom cca 10km superrozbitém úseku na asfaltu jsem musel na pár minut zastavit, jak se problém zhoršil (začalo velké brnění a pálení rukou, nedalo se to vydržet). A tam nešlo řešit nic, silnice rozbitá všude zhruba stejně. Akorát tedy šlo jet krokem, ale to zase nikdo nechtěl.

                                                    A na ty ruce je často méně rozbitý sjezd mnohem horší. Tam prostě jedeš rychle a ruce trpí. V tom těžším aspoň musíš jet pomaleji a více si s kolem hrát, tak ruce trpí méně.

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    tohle je šílené a z mého pohledu zbytečné… i s pitomou rs mag 21 s 40mm chodu se problém oddálil a prakticky zmizel až na pár vyjímek

                                                    jinak když zastavím, tak je to chvilku ještě horší jak při jízdě, až pak to začne teprve odeznívat…

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Taky proto jezdím povětšinou v terénu dobře žehlícího fulla s nejctlivějším tlumičem a vidlicí (jezdím to ale samozřejmě i kvůli chování toho kola, ne jen kvůli tomu problému).

                                                    A celopevňák mám hlavně na asfalt a terény s tím jezdím jen občas pro spestření.

                                                    Proto teď pořád váhám, co dát na celopevňáka za pláště. Jestli Marathony Supreme nebo Dureme. Asi ale spíše zkusím ty Dureme, přeci jen v terénu aspoň trošku podrží.

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    mně se xc celopevno hrozně líbí v mnoha ohledech, ale díky tomu, že bych s ním nejel nikdy mimo dokonalé cesty, tak si ho asi nikdy nepořídím… asfaltu jsem nikdy nepřišel na chuť, stejně tak širokým lesním cestám… obojí beru jako nutné zlo při dopravě někam, kde je hezká cestička, v okolí zajímavá příroda, je tam klid a ideálně ještě hezké výhledy do okolí

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Tak mě ta občasná turistika po pěkných cestách baví, pokud na to mám z mojeho pohledu vhodné kolo. A silnička jak se ukázalo nebyl po letech dobrý nápad, takže se vracím k celopevňáku.

                                                    Loni na Korsice jsem si to docela užíval i když to bylo 95% asfalt.

                                                    U mě je to dané ještě zdravotním stavem díky kterému dost často nejsem zcela v pohodě. A jet turistiku na pohodu se dá, ale těžší terén, kde ve výjezdech se nedá pak fyzicky a ve sjezdech chybí koncentrace, to pak nejde. Takže někdy jsem za tu turistiku místo terénu rád.

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    co máš za zdravotní problémy? ty záda, nebo co jsem to někde četl?

                                                    já také fyzicky toho moc nedávám, ale tady v okolí to není tak náročné, je to tu relativně placatý. krom toho mi tlačení nesmrdí, takže s tímhle si hlavu nedělám. a ještě mi zbyde dost času na relaxaci, abych si sjezdík užil a ještě lépe když na tom vršku je něco zajímavého, to si tam sednu a kochám se :-) mám trošku jiné pojetí cyklistiky než většina zdejších lidí

                                                    0 0
                                                  • soc  

                                                    Kdyz kolo tlacim nahoru, tak uz si rovnou obhlizim nektere pasaze a resim, jak je pojedu dolu… ono to potom cestou dolu samozrejme obcas nevyjde a clovek se musi spokojit se stopou, do ktere ho to hodi :)

                                                    Dost jsem ted jezdil na takovem kamenitem povrchu, vetsinou je to skala, na tom troska hliny a spousta volnych kamenu a sterku. Tady nedrzi prakticky zadny plast, jedinym cilem je neprorazit.

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Ty ruce jsou od těch zad. Zlobilo mi to vždy trošku třeba s tou pevnou (ale vždy jen trošičku). Jen loni se to extrémně zhoršilo a musel jsem to už řešit u doktora, zlobilo to hodně i v klidu. A tím jsem teprve loni přišel na příčinu. Příčina je jinak 20 let celodenního sezení u počítači.

                                                    Teď je to už mnohem lepší, po masážíš a domácím cvičeních. Zhruba na úrovni než se to loni začalo horšit. Ideální to asi nebude nikdy.

                                                    Pak mám ale spoustu přetrvávajících následků, co jsem měl před několika lety chlamydie pneumonie (plicní), hrozné svinstvo. Byl jsem následně kvůli tomu na operaci ucha, druhé mi chtěli operovat taky (na to nakonec nedošlo) a dýchací cesty také nejsou zcela ok.

                                                    Rok od roku je to mírně lepší a lepší, ideální jako kdysi před tím než to začalo to nebude ale asi už nikdy.

                                                    A kvůli tomuhle jsem ještě někdy více unavený, občas bolí hlava a nelze pak vůbec fungovat ve velkých intenzitách.

                                                    A mnohem déle regeneruji po vysoké intenzitě.

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    tak to je humus… tak ať se ti to už jen lepší

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    V tuhle chvíli si sakra vážím toho, jak na tom jsem vlastně teď dobře a vůbec si nestěžuju.

                                                    Stačí vždy krátká vzpomínka na to, co bylo před těmi několika lety a jak jsem byl cca jeden rok v pr…i naprosto totálně…

                                                    Tohle se asi zcela ani pochopit nedá jaké to je, dokud se to nezažije (nikomu bych to nepřál).

                                                    Tímto také přeju co nejdřívější zlepšení dalšímu nejmenovanému členu BF, který to zažívá teď a to ještě asi v o malinko horší podobě než jsem měl já.

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    je mi vás líto, kluci :-( …snad to bude brzy dobré

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    S tím zcela souhlasím.

                                                    Jen když ta pasáž bude opravdu rozbitá, tak nelze ani na tom fullu nestíhat a nedělat nic. Větší překážky musíš objet i na něm. Skoky si taky musíš dobře rozmyslet předem, jestli do daného rozbitého místa můžeš vůbec dopadnout, atd.

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    já si nikdy nedostal do situace, kdy bych na fullu nestíhal a to z jednoho prostého důvodu, a to je strach. když už se to blížilo k té hranici, tak jsem vzal raději za brzdu. kdežto na celopevnu za ty brzdy beru později, protože vím, že zas tak rychle nejedu. nicméně nikdy jsem nejel takhle rychle v místech, které neznám. rozhodně bych to nepustil tolik někde v horách, kde bych byl poprvé a nevěděl, jestli za tou zatáčkou je sráz, strom, a nebo aslfat…

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    S neznámou cestou souhlas. Tam se chovám podobně. No ale když daný úsek v horách jednak jedu už po x-té a současně k tomu ho jedu (tedy z části jedu, z části tlačím) ve stejný den nejprve směrem nahoru, kdy si můžu dobře prohlédnout aktuální stav pro daný den…

                                                    Já jsem letos právě nejvíce se zlepšil v rozbitějším, ale ne pořád moc těžkém terénu, kde jsem hodně zrychlil (i kvůli těm 2,4 NN). V terénech, kde je to na hranici mojí techniky, kdy to vůbec ještě sjedu, tam jsem se moc nezlepšil.

                                                    0 0
                                                  • Nimrod  

                                                    jojo, tlačení a následné sjetí jsem také mockrát praktikoval

                                                    já se dostal na místo, kde jsem se kvuli strachu už nezlepšoval, protože to bylo na mě už moc rychlé, rozbité, nebo mokré. nejsem sebevrah, abych se v šedesáti rosekal v lese mezi stromama a kamenama, to přenechávám těm, kteří nejsou obdarováni pudem sebezáchovi. takže od té doby jsem spíš šel do trialu a jiné techniky v nízkých rychlostech, kde nic moc nehrozí, pokud se to zbytečně nepřehání, a jezdil k tomu takové endurko. v podstatě jsem došel k bodu, kdy mi nezajímá zlepšování se, jde mi o to si to užít a to, že něco sjedu pomaleji než by se dalo je mi srdečně jedno :-)

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Tenhle konkrétní sjezd není nijak těžký, pomalu by ho sjel úplně každý. Dá se i vyjet, já ho ještě nevyjel, protože na něj prostě nemám fyzičku (sklon + nutnost častěji zrychlovat na překážky).

                                                    Pustit rychleji bych se ho ale bez aktuální znalosti stavu taky neodvážil, aby mi tam nečekalo nějaké zákeřné překvapení (i když je v tom sjezdu vidět daleko dopředu, je bez zatáček).

                                                    0 0
                                            • MlokCZ  

                                              Tohle přesně vypovídá o tom co jezdíš a jakým stylem. Jakmile se jezdí pořádný terén a ještě k tomu trošku agresivněji, tak bys prostě defektil pořád.

                                              Vidím to v partě, na obyč verzích Schwalbe a úplně jedno, jestli to byly NN, RR, SS, FA, tak všichni defektili hodně. Prostě jakmile přišel hodně rozbitý terén + trochu rychlost, tak defekty byly časté.

                                              Od té doby co všichni jezdí odolné verze (dříve alpencross, teď double defense nebo UST), tak se defekty omezily na minimum.

                                              Ale i přesto jsem už zažil, že někdo z party prorval běhoun alpencross nebo double defense verze.

                                              A někdy to může být chyba jezdce. Ale pokud se jede třeba kamenné pole, tak lepší stopu vybrat nejde, žádná lepší tam není.

                                              0 0
                                              • roud  

                                                jenže je to tím že obyčejný schwalbe jsou strašný sračky všichni co je od nás vozily se taky potýkali s defektama ať už měli FF RR nebo NN :O( co jsme skoro všichni přesedlali ke contíku nebo na kendy je po defektech :O) jinak co vozím racekingy s NOTUBES nevím co je defekt za letošek už 7000km :O)

                                                0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  S tímhle souhlasím. Já ale reagoval na těch 4000km na FF bez defektů. Tohle přesně vypovídá a tom co a jakým stylem si mohl jezdit.

                                                  Když s FF nedefektíš, tak je jasné, že odolné pomalé 2,4 pláště na takové ježdění opravdu nejsou vhodné.

                                                  Já jsem letos v horách slušně pořezal i ty 2,4 NN UST. Materiálu mají opravdu hodně, tak žádný řez nešel skrz. Zadní plášť jsem ale raději lehce předčasně vyměnil za nový, měl dva dlouhé opravdu hluboké řezy, které byly téměř skrz a když už byl lehce sjetý, tak šel raději pryč.

                                                  Jak jsem v některých hodně rozbitých pasážích letos hodně zrychlil, tak začínám řezat pláště mnohem více než dříve.

                                                  0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Nehledě na to, že UST váží o polovičku (o 150 g) více a to už je plnohodnotná guma, s níž se nebojím jezdit ani na kamení.

                                          0 0
                                        • MlokCZ  

                                          To si nemyslím, že by to byl problém, že je nejel. Sice jsem nejel FF, ale mám najeto možná už přes 10tis. na RR a k tomu několik tisíc na Marathonech Supreme (i něco pořádný terén).

                                          Je jasné, že FF budou držet znatelně lépe než Supreme, ale zase pořád hůře než RR (i když budou asi blíže k těm RR).

                                          Spíš si myslím, že je to o tom, co kdo jezdí. Ono většinou kdo jezdí FF, tak prostě moc pořádné terény nejezdí a často by se naopak divil, co kdo běžně jezdí.

                                          Já bych třeba na Plzeňsku FF také dokázal jezdit a zase tak moc by mi tu nelimitovaly. Taky to jezdím převážně na těch RR/RR a NN/NN 2,4 vozím hlavně do hor.

                                          0 0
                                          • Nimrod  

                                            s rr 2,4 nahuštěným na cirka 1,75 baru jsem si dokázal ustlat při cestě domů z trialu… nechápu, jak někdo může jezdit na něčem ještě méně držícím :-)

                                            0 0
                                            • MlokCZ  

                                              Tak zase ustlat se dá na čemkoliv. Když ale srovnám stejné sjezdy na NN/RR 2,25, tak tam kde jsem měl krizovky, tak na 2,4 NN/NN lehce větší rychlost a ještě bez krizovek na pohodu.

                                              A můžu docela srovnávat, protože některé technické nejlepší věci v horách jezdím pokaždé když tam jsem a to někdy i vícekrát při jedné akci. To nejlepší si rád zopakuju.

                                              0 0
                                              • Nimrod  

                                                ten můj pád byl úplně nepochopitelný… vracím se z kamenů, jedu normální cestou, po které jezdím od mala. klasika, ušlapaná hlína, na tom takový ten „prach“. jedu pomalu, zatočím a ležím… fakt nevím, kde byla chyba, jestli toho „prachu“ tam bylo na rr moc… jinak se to s ním celkem dá, spíš mi pak limituje to celopevno… s big betty to byla sranda, ta držela na všem, když bylo sucho a nebo jen jemné vlhko

                                                0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  Někdy to udělá zrádná věc, kterou bys nečekal.

                                                  Mám letos jediný pád a to z Jeseníků, ovšem ze zcela kuriózní situace. Na Rychlebkách ani v žádném jiném těžším terénu typu červená z Šeráku nespadnu, všechno v pohodě.

                                                  A pak jedeme v Horní Lipové po asfaltu. Přijde pravá zatáčka, vidím tam trošku vody a náznak bahna, tak raději trochu přibrzdím (byla to rovina, před zatáčku se jelo cca 30) a jedu ji v minimálním náklonu.

                                                  Přesto mi v zatáčce ustřeluje zadní kolo jako na ledě, přední se hned přidá a okamžitě ležím ani nevím jak.

                                                  Za mnou jede cca 10m kamarád a okamžitě leží taky (a to už viděl že padám těsně před tím než začal zatáčet). Třetí už jel dále, takže zastavil ještě před zatáčkou.

                                                  A to ten za mnou ještě říkal, že by do té zatáčky nebrzdil vůbec (kdyby jel první).

                                                  Bylo tam lehce nějakého sajrajtu v té louži, možná olej, moc jsme to nezkoumali. Na první pohled zcela nevinná zatáčka, kde by mi nenapadlo, že jde vůbec spadnout.

                                                  0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Jet do Beskyd s FF problém není. Stejně jako všude jinde se tu najdou terény různé. Takže je to opět o tom, co konkrétně by se na nich v Beskydech jezdilo.

                                        Zrovna ty zmiňované Supreme jsem měl i na jedné 14-denní akce v Beskydech a tři dny tam na nich odjel. A něco z toho bylo i v terénu.

                                        0 0
                      • vasek80  

                        Je fakt, že na fullu jezdím terény jako jsem jezdíval na HT se Sammy Slickem. Přitvrdil jsem terén jsem jen o trochu.

                        0 0
          • scret  

            na zavodni XC urcite… pokud vejletne, tak nevidim jediny duvod ho nasazovat… sirkou je jak moje stary rubeny 1,9:)

            0 0
            • Rychlej turista  

              Když já jsem spíš přes ty rachitické gumy :-)

              0 0
              • scret  

                nejaky duvod nez sentiment?:) hele kdyz uz i ja jsem presel na sirsi gumy, tak to uz musi bejt:)) zalezi kolik clovek vazi, vim ze kdyz jsem vazil 60kg, 1,9ka mi bohate stacila na vsechno… ted mam o 15kg vic a 1,9ka jedina na stezku:)

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Dávám jen tak veliké gumy, abych necvakal.

                  0 0
                  • scret  

                    to je jen otazka tlaku v plasti:) v klidu jsem cvakal i MK 2,4 ss a treba v rychlebech jsem sel parkrat na rafek i ted s UST MK…

                    0 0
      • vasek80  

        Se divím co jsem tu způsobil oživením 2 měsíce starého vlákna. A přitom můj dotaz byl tak nevinej :-)

        Jo a FF ani pevnou vidli nechci, rád budu mít zprzněnou techniku fulem na RK 2.2 které koupím. Pokud to nebude ono, tak si nechám druhej na další sezonu na zadek a dopředu koupím něco jiného, třeba X kinga 2.2 a bude mi fuk, že je uzší a nižší o pár mm

        0 0
    • souky junior  

      Mohl bych použít do XK 2.4 duši na 1.9–2.1"? Používám ji do RK 2.2, takže pokud platí ty nepoměry velikostí, tak by to sedlo, ne?

      0 0
    • jURis_1  

      Kolik vydrží RK na asfaltu na zadním kole..? Ptám se kdybych si to vzal na zkoušku (ještě jsem je nejezdil)..

      Jak se chovají na mokru (kameny, kořeny, bahno)?

      Jak se chovají na suchu (šotolina, hlína)?

      Jak drží stopu na předním kole třeba v písku?

      0 0
      • jURis_1  

        Prosím o radu..

        0 0
      • Ricci  

        Z vlastnej skusenosti pohodlna guma,na predok zvlada aj mensie blato a piesok,ovsem na sotoline dost klze,je vhodne ju vpredu podhustovat, MK je na tom podstatne lepsie…

        Vydrz je velmi slusna,teda aspon u mojej dratenej verzie,1500km a nie je viditelne podstatne opotrebenie

        0 0
        • jURis_1  

          Ta výdrž je stejná i na zadním kole..?

          0 0
          • Carloss  

            vydržej dost, akorád se snadno proseknou boky:(.. RK je určenej na sucho a tam drží jak přibitej..

            0 0
            • Ricci  

              Preseknu? A co potom Schwalbe s ich papierovymi bokmi? :-)

              0 0
        • Pajas04  

          Jak se chová ten MK(2,4) na předním kole? Poslední dobou čtu o samém žvýkání v zatáčkách :/…

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jestli má vysoké špunty, tak to v zatáčce nebezpečné prostě bude.

            0 0
            • scret  

              ale no taak:)) mozna tak v zatacce na asfaltu, ale tam proboha neni ani tahle guma urcena ne?

              0 0
              • Rychlej turista  

                Jasně, že na asfalt určená není, ale o tom žvýkání špuntů se píše právě v souvislosti s asfaltem. Taky nechápu, proč se tohle u gum nevhodných pro asfalt řeší.

                0 0
                • scret  

                  presne tak…

                  to je jako kdybych tvrdil ze FF je stejne ucinny v zaberu a vedeni jak NN a hr do me:))))

                  0 0
                • Nikovlas  

                  Řeší se to proto, že dost lidí nestřídá pláště podle terénu a hledá nějaký univerzál – pro ně (mě) neuškodí poukázat na fakt, který je pro mnohé samozřejmostí, že vysoké figury nejen brzdí (to, že jsou obvykle pomalejší trkne většinu lidí), ale na asfaltu jsou paradoxně (nebo pro někoho samozřejmě) méně bezpečné. Já si to třeba doposud neuvědomoval. To píšu jen pro připomenutí, že pro někoho je i tato banální informace užitečná.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    To je fakt, já to taky nevěděl, když jsem před roky přesedlal ze silničky a v plné rychlosti na bajku vlítl na kruháč. Sice jsem to tehdy ustál, ale dobře mi z toho nebylo. Od té doby špunty nemám rád :-D

                    0 0
            • Pajas04  

              takže v 60km/h do asfaltové zatáčky(přehledné! nejsem cvok) asi nepůjde…:(

              0 0
          • jIrI___  

            To s ním člověk nesmí jezdit jen po asfaltě :)

            0 0
            • Chiron  

              Ono je to nepříjemné i někde v lese, člověk pak nemá tu jistotu. On asfalt MK vůbec nesvědčí. A hlavně když je mokrý. Zrovna včera sem si 2× vyzkoušel, jaké to je, když předek klouže při brzdění, zadek se zvedá a přede mnou zavřené vrata :)

              0 0
              • DaSnail  

                to jako súčasne ti klouzal předek a zvedal se zadek?

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Pokud při brzdění trháš asfalt, tak přední kolo klouže a přesto zpomalení ke zvedání zadku může být dostatečné :-)

                  0 0
          • Lister  

            u MK 2,4 je potřeba si uvědomit jednu věc – je to kompletní zvětšenina své užší verze. A tím kompletní myslím, že má nejen zvětšený objem, ale figury vzorku jsou i plošně větší, ale hlavně asi tak 2× vyšší než u verze 2.2. A to je to, co nejvíce ovlivňuje chování toho pláště.

            Jezdil jsem ho v kombinaci MK+MK i v kombinaci MK+RK. Můj závěr – na sucho se vepředu dá, ale dozadu je úplně napikaču. Je to výborný bahňák.

            Vozil jsem verzi supersonic na ráfcíh 19mm a tahle kombinace si nějak nesedla. Pravděpodobně díky měkkým bočnicím, užšímu ráfku, vysokému objemu a těm vysokým figurám docházelo k tomu, že jsem plášť musel mnohem více foukat, než jsem zvyklý – minimum bylo 30psi, ale opravdu použitelný byl až od 35psi (Schwalbe vozím bez potíží dlouhodobě na 25psi). Pod tyto hodnoty se nepříjemně převaloval a by nejistý. Kvůli vysokým tlakům tak přijdete o dost pohodlí – takže první minus – není pohodlný. Vzadu je navíc déééésně pomalý a ktomu takovýdle drápak vzadu snad nikdo nepotřebuje – takže proto za mne dozadu už ne.

            Vepředu se nechoval nejhůř – dobře drží na vlhkých kamenech, byl výborný v měkkém, ale jak se nebylo do čeho zakusovat, tak to bylo mnohem horší, stával se hůře předvídatelný a člověk nikdy nevěděl, kdy mu konečně ustřelí a co si ještě může dovolit. Tohle se zhoršovalo s klesajícím tlakem, kdy pocit zaplavávání předního kola ještě sílí.

            Sumasumárum, šel dolů a teď ho nasazuje jen na zimu do sněhu, kam se hodí parádně.

            0 0
            • kubad  

              není co dodat, souhlas

              0 0
            • DaSnail  

              mal som ho na 23mm ráfku. v podstate so všetkým sa dá súhlasiť. 8o)

              0 0
            • Ricci  

              Zobral som teraz MK 2,4 na zimne jazdenie po snehu,tak to bola dufam dobra volba :-)

              BTW: testoval ich niekto pri jazde v hlbsom piesku?

              0 0
              • Lister  

                Na sníh je dobrý – no teda dobrý, on na sněhu není dobrý žádný plášť. Ale dá se na něm bez potíží jezdit. Samožřejmě jak je sníh měkký a neuježděný, tak je k ničemu všechno – to pak chybí ještě jeden pár kol :-)

                0 0
              • scret  

                nevim co je hluboky pisek, ale jezdim je treba na kokorinsku, tam je mistama pisku hodne a podle me tam ma nevyhodu kazdej sirsi plast, proste to plave…jezdim tam cca uz 8 let kazdy rok na tyden, vetsinou jezdime stejny trasy (vono taky co za ty leta tam novyho jezdit ze:) )za tu dobu tim padem vyzkouseno hodne plastu…

                ale co jsem chtel rict… neni nijak vyrazne horsi nez ostatni plaste v ty sirce…

                0 0
                • Ricci  

                  Tak to ja mam presne opacnu skusenost, velmi casto jazdim pieskove lesne cesty s hlbsim pieskom a jednoznacne su vyhodou sirsie a maksie gumy…

                  Sice je to uz rok,ale nezmenilo sa to :-)

                  0 0
            • MlokCZ  

              Ono ale žádný opravdu pořádný teréní plášť vzadu nikdy moc rychlý nebude.

              Ty NN 2,4 jsou už taky dost znát, že to jede o něco hůře, i když to vozím bez duší (ale je fakt, že ty rychlejší pláště taky, takže podmínky jsou stejné pro oba).

              Na druhou stranu i když to je znát, že to jede na rychlém povrchu pomaleji, tak zase když se drží stejné pohodové tempo, tak výsledný průměr (nebo čas) o tolik horší zase není. To jen ten pocit dělá hodně.

              0 0
            • scret  

              jediny vcem s tebou souhlasim je ze vzadu je MK 2,4 hodne pomaly, ale jelikoz je mam na kole, kde se proste chrtit neda, tak me to netrapi… v ostatnim mam uplne odlisny nazor…

              a to jsem jezdil jak MK 2,4 supersonic, tak ted MK 2,4 UST…

              0 0
      • Chiron  

        Jezdím ho na zadním kole. Na mokrém asfaltu nedrží tak dobře jako na suchu, tam je jak přilepený. Na mokrých kořenech nedrží skoro nic, navíc tohle na to nemá ani vzorek. Když je bahna moc, tak se zalepí, ale když ho moc není, tak ho zvládá v pohodě.

        Na suchu jede perfektně, na šotolině s ním nemám problém a na hlíně taky drží dobře. Je to plášť hlavně na sucho.

        Výdrž u mě do hladka tak 2500–3000km. Ale to záleží na mnoha věcech, ale obecně se dá říct, že vydrží dost.

        0 0
      • roud  

        3000–6000km :O) na sucho jedna z nejlepších rychlejch gum za mokra to neni ideál ale i tak celkejm slušný :O)

        0 0
    • cerňoch2  

      Malinko to vlákno zneužiju.

      Jakou duši strkáte do těch RaceKing Supersonic 26×2,2 ? Logicky bych předpokládal ,že nějakou lehkou duši od stejného výrobce. Ale duše SUPERSONIC je jen v rozměru 26×1,9"- 2,1" nikoliv 2,2"! Asi je to jedno, ta desetina, ale stejně…

      0 0
      • Nimrod  

        mohl ses tu dočíst, že rk 2,2 a mk 2,2 jsou úplně jinak široké. už jen z toho jsi mohlo přijít na to, že nějaké označování tloušťky v palcích je snad ani ne orientační. takže tu neřeš nějakou desetinu a dej tam jakoukoli duši od ultralight xc po heavy duty dh :-)

        0 0
      • scret  

        neboj 1,9–2,1cka to zvladne:)

        0 0
    • Miramar  

      Vytáhnu tohle vlákno kvůli svému dotazu.Odpověď na svou otázku jsem v něm nenašel,takže se předem omlouvám:)

      Chci si koupit Race Kingy,ale nemůžu se pořád rozhodnout mezi šířkou,nevím jestli mám vzít 2.0 nebo 2.2.

      Kvůli mojí nevalné technice bych bral 2.2,ale na druhou stranu,když je počasí jako teď jezdím více po silnici a chci aby ten plášť trochu jel,takže teď babo raď.

      Který byste mi doporučili??

      0 0
      • nox159  

        2,2"

        stejne je to jen placnuti do prazdna protoze nikdo nevi jak a kde jezdis… :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        2.2", pojedou dobre, o sirce to az tak neni.

        Na 29" mam RK 2.2" a balony jsou to poradne, kamaradi na to cumeli uplne nechapave:)

        0 0
        • Miramar  

          Ok vezmu ty 2.2" doufám,že na silnici nebudu jak šnek(i když to nebude jen pláštěma:-))

          0 0
          • Ricci  

            na ceste idu paradne

            0 0
          • MlokCZ  

            Já mám RaR 2,25 bez duší x Supreme 2,0 s duší na asfaltu naprosto minimální rozdíl při mojich nízkých průměrech.

            Valivý odpor je ± nastejno, možná o chlup nižší u Supreme protože je foukám na o dost vyšší tlak. Samotná šířka mi přijde, že pro pomalejší průměry je úplně fuk.

            0 0
      • MlokCZ  

        U plášťů s rychlým menším vzorekm typu RK, RaR se valivý odpor pro různé šířky v podstatě neliší vůbec.

        Širší verze tedy bude pouze těžší a s horší aerodynamikou (tohle z mojeho pohledu je úplně fuk, pokud ale třeba RT jezdí na biku po asfaltu průměry i přes 33km/h, tak i v tomhle začíná být šířka pláště podstatná).

        0 0
    • Smazaný účet  

      300:)

      0 0
    • delfyn  

      pokuď nejezdíš rozbitý cesty a hrubej štěrk, tak za mě 2,1; 2,25 jsem měl taky a pocitově jsem byl s 2,1 spokojenej víc, (možná je moje subjektivní hodnocení ovlivněný i tím že 2,25 jsem po 100km protrhl bok)

      0 0
      • nox159  

        pokuď nejezdíš rozbitý cesty a hrubej štěrk, tak za mě 2,1 – co mu zbyde kdyz vyskrkne ty veci? teren a tam jsou lepsi uzsi plaste jo? :o)

        0 0
        • delfyn  

          no dobře rozbitý cesty je asi v dnešním stavu silnic nešťastný termín:)myslel jsem samo tvrdší terén

          0 0
          • nox159  

            hrubej štěrk = tvrdší terén – svet se v prdel obraci :D ale pobavil jsi :D

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse