Co za lidi jezdí taky po silnicích

1804 nepřečtených
  • brozelin

    Myslím, že podobných příkladů a případů zažijeme všichni při vyjížďkách dostatek. Ale tohle, to mě zvedlo ze židle. Myslím, že autor tohoto příspěvku zaslouží propagaci na webu a na sociálních sítích, ať je vidět, jak lze také uvažovat o cyklistech. Za přečtení stojí celý článek.

    Za úsilí stojí tento článek a jeho autora citovat na ostatních sociálních sítích a tím šířit jeho slávu v naší malé české kotlině.

    David Hampl – článek

    0 0
    • Pikaču  

      Ko*ota kopnout do varlat:

      „A zatímco nikdo soudný ze skupiny rekreačních cyklistů by na silnice vyšších tříd dobrovolně nevyjel, jsou skupiny „závodníků“, kteří jsou zde denně. Ve svých hrách na Tour de France ve skvěle padnoucích dresech, na špičkových kolech, se stejně postiženými kamarády drží formaci a hrají si na peloton. Ano, přesně toto jsou ti, kteří řidičům pijí krev a kteří se kvůli potřebě objezdu 1,5 metru stanou ještě větší překážkou. Tento „peloton“ zabírající celý pruh totiž nebude možné objet jinak, než jako při klasickém předjížděcím manévru do protisměru. O riziku začít s autem brzdit na skoro třetinovou rychlost, radši nemluvě.“

      0 0
      • brozelin  

        …to je jen malá ukázka, z celého textu

        0 0
      • milan.v  

        Přesně tak, k…t, co si o sobě myslí, že je king, ostatní jsou plebs, co ho jen omezuje, vše musí být po jeho,…

        Bylo by zajímavé se o tom člověku dozvědět více, možná by pak do sebe vše krásně zapadalo – špatná rodina, šikana, jeho první tuzing fábka, začíná makat na sebe, první pašík v kombajnu na lízačku, první rekord na dálnici – jedu přes dvě stě, atd… Samozřejmě to trochu pouštím dál, vůbec to tak být nemusí, toho člověka neznám, třeba je to hodný pan doktor z malého jihočeského města, co se jen nevydržel na všechno koukat z povzdálí a neublížil by ani mouše…

        0 0
        • milan.v  

          Jen upozorňuji, že jsem ten text o fábce psal ještě v předstihu, než jsem se na toho venkovánka podíval, co je zač… ;o)

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • milan.v  

        Aha – univerzální expert… :-D

        „Zdá se, že až do roku 2016 chrlil články nebo přímo dělal v bankovním sektoru. Pak se ale zřejmě vydal budovat kariéru jinam. Sám o sobě prohlašuje, že je ,,Třicátník zajímající-se o gastronomii, ale i současné trendy v technice, autech i segmentu IT“. Takový brouk Pytlík. Šel jsem kousek dál a pohledal, čím se asi taková Damiha zabývá, mé zjištění raději odcituji: ,,Současným oborem naší firmy je copywriting – psaní textů pro Vaše webové stránky!“ ,, Potřebujete text? Podívejte se na naše specializace. Píšeme jednodušší texty za cenu 55 Kč / NS.““

        https://dfens-cz.com/…alni-expert/

        0 0
    • RichP  

      Nejsem zastáncem novely, protože nejsem přesvědčený, že norma na všechno je cesta. Tušil jsem, že to lidi budou hrotit, ale že se objeví takoví zoufalci jako je autor tohoto výlevu, tak nad tím fakt zůstává rozum stát. Přes 500 lajků pod tím „článkem“ už nechápu vůbec.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • gerrard  

      No jo no zase dalsi blabol s malovanim certa na zed. To je ted na kazdou novinku. Hlavne je potreba desit ty co se dobre nechaji. Ja tak jezdim uz spostu roku a nemam s tim nejmensi problem. Az to lidi zjisti, ze to jde nic se nedeje, tak bude klid.

      0 0
    • Japhy  

      Milosti, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem. Zkus připustit, že 80% lidí kolem tebe jsou dementi. Ze začátku se to zdá být těžké, ale když to přijmeš, chápání okolního světa se ti výrazně zjednoduší.

      0 0
      • MirosPikos  

        Optimisto :)

        0 0
      • RichP  

        A pak ti dojde, že tito lidé mají stejné (nejen) volební právo a navíc zpravidla talent si všechno vyřvat… Sice pochopíš, ale trauma se prohlubuje :) Jen bych rád věřil, že to procento je teda výrazně nižší :)

        0 0
        • TK75  

          Cca 86%

          :-)

          0 0
          • Fazzy  

            Teoreticky by mělo bejt nižší, protože každej blbec bude tvrdit, že všichni ostatní sou blbci.

            Jinak jak píše single, kdyby se měl člověk hroutit z každýho individua co vyvrhne internet, tak nedělá nic jinýho.

            0 0
    • Singlespeed  

      Mě to ze židle nezvedlo. Neřeším pi..oviny a raději jezdím.

      0 0
    • Sooree  

      Muzete mu nekdo poslat na ten mail pod clankem odkaz na tohle vlakno, treba by si uvedomil, co to vyplodil za sracku. :D

      Jinak, je docela neuveritelny, jak se evidentne da dneska delat publicistika. Nevim, jestli za podobnou praci muze bejt takovej mentalni retard nejakym zpusobem placenej, ale uz jenom ta potreba se takhle oficialne prezentovat vypovida fakt o upadku, jak se pise nade mnou.

      0 0
    • dzaneks  

      Na článek jsem reagoval už o víkendu, poslal jsem mu mail – slušný. Vyzval jsem jej i k diskuzi, ale neodpověděl. Vždy se asi najde člověk přesvědčený 100% o své pravdě a neochotný diskuze. Škoda, přitom nám jde o stejnou věc.

      A zrovna v něděli jsem si na kole sumíroval odpověď pro pana Hampla a oprasila mě oktávka tak na 5 cm…za mě se situace příliš nezlepšila :-).

      0 0
    • Mig_all  

      Takovych pičusů je v čr strašně moc a bohužel ve všech skupinách, i mezi cyklisty jich není málo…

      0 0
    • TomCZ46  

      Kdyby existovala na silnici nějaká ohleduplnost, a tím myslím z obou stran, tak by nemuselo nic takového být. Co jsem četl pár rozhovorů se závodníky, tak s agresivním chováním proti cyklistům se setkávají nejvíce u nás. Je zajímavé, že jinde nic takového být nemusí a funguje to.

      Co je horší, tak se obávám, že tento zákon způsobí další nevraživost vůči cyklistům, a to i těm, kteří jsou slušní a jedou u kraje a nikde se nemotají.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • gerrard  

        Tys poslední dobou viděl nějakého neohleduplného cyklistu co šikanuje auta? Třeba namátkou na auta stříká vodu z bidonu, schválně na ně najíždí, míjejí je co nejvíc zblízka, troubí na ně?

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • TK75  

          Já né…zato jsem viděl jak náklaďák, když musel objet cyklistu, tak mu schválně za zadkem zatroubil tak, že málem chudák žiletkář spadl do pangejtu

          Jo zastavil jsem u něj jestli je oukej kolega cyklista :,–)

          Strašná práce navíc totiž otočit volantem

          0 0
        • petrx  

          Já jo, třeba tím že nedodržují vyhlášku, která nařizuje cyklistům jezdit při pravém okraji vozovky a jet jen jednotlivě za sebou.

          0 0
          • yetti  

            A ty samozřejmě vyhlášku dodržuješ vždy. Jezdíš v autě jedině předpisovou rychlostí, přecházíš přes silnici jedině na přechodu, nikdy si na kole nedáš pivo atd. To víš každej není Mirek Dušín

            0 0
            • petrx  

              Budeš se divit, ale ano v autě jezdím předepsanou rychlostí, pivo jsem si na kole nikdy nedával (nepotřebuju maskovat alkoholismus za sport) a na silnici s kolem nejezdím uprostřed, ale na pravém kraji, to víš ne každý je typický čecháček, který se řídí heslem, že pravidla jsou od toho aby se porušovaly.

              0 0
              • yetti  

                Tak to se potom omlouvám a kláním před tvou poctivostí až k zemi.

                Mimochodem dost jsem toho procestoval a předpisy se porušují všude na světě, takže nevím co je na tom cechackovskeho

                0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • jIrI___  

                Můžu tě uklidnit, nejsi sám.

                0 0
              • nooski  

                PravidlA porušovalA. Prosím držet se těch pravidel pravopisu a ne být jako typický čecháček.

                0 0
          • bara2  

            Kudyma jezdíš, když ne při pravém okraji vozovky? Vždyť totéž nařízení mají i auta jezdit při pravém okraji vozovky, vlevo se jezdí v UK a na podobnejch ostrovech…

            Teda, můžeš jet po krajnici, to auta nesmí, to je fakt…, ale pokud jezdíš po krajnici, tak nic neporušuješ, jedině, že bys jezdil přes pěšáky nebo baby s kočárkama :-)

            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • xtonda  

            Jednak je to zákon a jedna jízda vpravo platí stejně pro cyklisty jako pro auta, že má cyklista vymetat pravou krajnici je nesmysl.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
    • brozelin  

      Normálně na články neraguju, ale tohle mě fakt nadzvedlo…takže níže je uveden můj e-mail jako reakce, přímo autorovi. Samozřejmě, neodpověděl.

      Dobry den,

      protoze jsem pod vasim clankem nenasel moznost diskuse (zrejme vite proc), nezbyva mi, nez reagovat takto. Vite o tom, ze ve spouste evropskych zemi je otazka 1.5m odstupu od cyklisty davno vyresena a implementovana a nikdo se nad tim nepohorsuje a nikdo cyklisty nedehonestuje? Nevite, jinak byste takovy clanek nemohl napsat. Tak nenavistny clanek jsem uz dlouho necetl. No nic, preji vam, aby az pojedete na kole po silnici, vas postihla, jak rikate, bezpecna myska od bezpecneho a uvedomeleho ridice. Nebudu se dal rozepisovat, stoupa mi tlak a adrenalin, radsi se pujdu projet na kole. Rad se pozdravim s ohleduplnymi a „normalnimi“ sofery a rad si natocim ty, kteri me berou na riditka proti protijedoucimu vozidlu, protoze prave strasne pospichaji, nebo se boji, ze budou mit vetsi spotrebu, kdyz cyklistu objedou v 1.5m vzdalenosti. Omlouvam se, ze nepouzivam diakritiku, pisu z mobilu. Nikdy a zasadne, zadne komentare nepisu, ale tady jsem musel ucinit vyjimku, prvni a posledni. Tak hloupy clanek s takovou mirou nenavisti jsem snad jeste nikdy necetl. Prominte.

      Mejte se hezky.

      0 0
    • mr.antik  

      Článek účel splnil, určitě jste mu na to kliknuli ať má vyděláno. Smysl to propagovat dál už nechápu vůbec.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • brozelin  

      …tak tohle jsem tady opravdu nečekal

      0 0
    • Georrge  

      Asi budu prvni, ale co ze je na tom clanku tak spatneho? O tom, ze plno lidi nevi kolik je 1,5m ma pravdu, o „neresitelne“ situaci s plnou carou taky. Cyklisty jedouci vedle sebe (stejne jako ty co se zbytecne roztahuji) nesnaseli vsichni uz pred touto novelou, takze nic noveho. Clanek proste jen psany z jineho uhlu pohledu, nic prekvapiveho v nem nevidim.

      PS: abyste si nemysleli, ja cyklisty uz dlouhe roky objizdim s maximalnim moznym rozestupem a vedome porusuju plnou caru pro bezpecnost daneho cyklisty.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • mr.antik  

        jaká je ta situace s „neřešitelnou“ plnou čarou?

        0 0
        • Slavik  

          Pro tyhle tyhle spěchálky, co musí trošku před cyklistou zvolnit a pár sekund počkat na bezpečné předjetí, je plná čára to poslední, co dodržujou :-)

          0 0
          • mr.antik  

            Ale ta plná čára se při předjíždění smí přejet (taky jsem to nevěděl).

            Jeden zdejší nejmenovaný uživatel přejíždí normálně dvojitou čáru , tak vůbec nevim co se řeší…

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Georrge  

              Neresitelna viz clanek. Pokud k tomu mas jine info, hod odkaz.

              0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
          • babkanakole  

            Ale zrovna tu plnou čáru dodržují, tedy podle keců tady. Když jsem si troufla říct, že když má na výběr mezi předjetím na kreditku a přejetím plné, a fakt si „musí“ vybrat jedno z toho, byla bych ráda za to druhé, málem tu jednoho jeblo. Varianta, že by zkrátka počkal, je zcela mimo realitu.

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • psbiker  

      Neexistujou cyklisti nebo motoristi. Jsou to jenom titíž uživatelé silnic a každý musí druhého respektovat.

      0 0
      • Georrge  

        Asi tak…

        Samozrejme ridici by si meli uvedomit, ze svym tezkym autem muzou velice snadno nekomu ublizit.

        A stejne tak chodci a cyklisti by si meli uvedomit, ze kolem sebe nemaji plechy a budou to prave oni, kdo bude po nehode trpet. Podle toho by se meli chovat a nenechavat veskerou zodpovednost za jejich zdravi na nekom jinem.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • milan.v  

      Zvláštní je, že většina těch individuí, co tvoří takové splácaniny, tak se ohání tím, že sami na kole jezdí…

      0 0
    • gerrard  

      Tak jsem si dal dnes 100km autem přes Drahanskou vrchovinu. Za tu dobu jsem potkal odhadem na silnici tak 30 cyklistů. Hlásím, že mě ani jeden z nich neudělal nic nepředvídaného nebo něco za co bych se měl byť jen trošku čílit. Všichni jeli vzorně bez nějakých nesmyslů vpravo při pravém okraji vozovky. Ani jedna z dvojic nejela vedle sebe, ale za sebou. Za tu dobu dva z nich přímo ohrozily dvě hovada v plechovce, které se nacpaly mezi moje auto a cyklistu v protisměru tzv. na kreditku. Budiž jim polehčující okolnost, že to bylo v obci.

      Dále jsem od řidičů aut viděl 2× předjíždění jiného auta přes plnou, hromadu rychlé jízdy. Jedno nedání přednosti zprava a jeden totální zmatek na jedné trochu složitější křižovatce. Jednou totální nezvládnutí pravotočivé zatáčky a vyjetí do protisměru, kde naštěstí nikdo nebyl. A pak standardní množství řidičů vyjíždějících z nepřehledné zatáčky půlkou auta přes plnou v protisměru. A jak zlatý hřeb 2× puštěný spěchač ve Škoda Octavia, který to švihal ještě podstatně rychlej než já. Jo a taky hromadu lepení na prdel aut před sebou, ale to snad ani není potřeba zmiňovat.

      A pro tyto znalce předpisů a etalony bezpečné jízdy jsou samozřejmě nebezpeční oškliví a zlí cyklouni.

      0 0
      • Pain  

        Klasika po Česku. Na silnicích je totální džungle. Ale řeší se tu pár cyklistu.

        0 0
      • jIrI___  

        Nebyl to bílý Leon jednoho místního uživatele? Co jsem četl v jiných vláknech, tak předjíždění aut na plné čáře, ideálně dvojité, je mu vlastní.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • kiwaf  

      Dneska jsem jel chvili po silnici a musim rict, ze me vsichni predjizdeli obloukem, nebo cekali, az jim to situace umozni. Taky musim rict, ze jsem uplne citil jak musi bejt nasrany a prchnul do lesu jak to jen slo.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Coural  

      Svět je v pořádku. 5 dní, 600km a všichni řidiči mě objížděli jako bych měl lepru. Až dneska jsem se dočkal vidláka co toužil po těsnějším kontaktu a nechápal k čemu jsou dva pruhy a mohl jsem si konečně zanadávat.

      0 0
      • bodlak2  

        Co vozíš za kameru? Pěkný obraz.

        0 0
        • Coural  

          Eken HR9, na silnici dobrý. Baterka vydrží 1:30hod, tak vozím 3 náhradní, moc to nedává zhoršený světelný podmínky a v terénu by asi stabilizace stála za prd.

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Esi  

      No co, článek ukazuje že pisatel je zakomplexovaného ********. Pokud jezdí po silnici tak že není schopen si najít těch 100m mezeru ve které bezpečně předjede cyklistu tak nemá na silnici co dělat o brzdění za cyklistou o 60km/h když toho cyklistu vidí na vzdálenost několika desítek až stovek metrů, to snad vůbec nemá cenu komentovat.

      0 0
    • Heisenberg  

      Nevim co tady řešíte, už podle vyjadřování je to jednodušší člověk a jeho názor nemá žádnou váhu. A 500 lajků na auto-moto webu mě nepřekvapuje. Vtipný je, že k tomu článku dá fotku, kde cyklista jede poslušně v odstavném pruhu.

      0 0
    • Tomkac  

      Ani to nechci číst… Na silnicích ČR se dějí strašné zvěrstva.. Co vidím jen po cestě do práce v autě, tak na silničku bych opravdu sedl jen v krajním případě.. Asi 3 roky zpět jsem nedaleko Barcelony u města Sitges musel sednout na rezavého horáka a zajet s ním do vedlejšího města po dost frekventované silnici.. Čekal jsem peklo, ale ti Španělé byli neskutečně ohleduplní, byl jsem jak ve snu…

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Slavik  

        Když jsem projížděl Palermem na kole hlavní třídou, cítil jsem se více bezpečněji než zde na nějaké cyklostezce…

        0 0
        • bara2  

          A tos zapomněl dodat, že po tobě šla Mafie :-)

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Kuba78  

      Koukám tady je to zase přehlídka tolerance. Přečtete si výplod nějakého pablba Co ujíždí na jedničkový Fábie A hned je oheň na střeše jak jsou všichni řidiči hrozný. Chovejme se na silnici k ostatním tak jak chceme aby se chovali oni k nam. Budeme li si za každou cenu vynucovat nějaká domnělá práva a přednosti, za každou cenu ostatní vychvávat, pak se nedivme Že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Většině lidí jsou cyklisté ukradení. Blbce nepředěláš, at je za berany nebo za volantem.

      A ti co tu brečí jak je u nás na silnici masakr a zvěrstva.. vystrčili jste taky někdy čumák dál než za humna? víte že mimo pár civilizovaných zemí je tu ještě tak půlka zeměkoule kde jde na silnici opravdu o život a cyklisté z těchto zemí by nás viděli jako úplný ráj?

      0 0
      • gersa  

        Jenže my máme blíž k druhý půlce zeměkoule než k Itálii, Francii anebo třeba takovýmu Slovensku. Divný je, že tam to jde a tady jsme pro všechny akorát cyklozmrdi, kteří obtěžují a brzdí

        0 0
        • embi  

          Ale hovno. Celý tohle vlákno je snůška ubrečenců.

          Jeden z deseti řidičů je vocas a ty tady prohlašuješ „jsme pro všechny akorát cyklozmrdi, kteří obtěžují a brzdí“

          Já teda nemám pocit že na normálních silnicích se mě každej snaží zabít. Ale nechodím neštěstí naproti a jsou hlavní tahy kterým se v zájmu bezpečí vyhýbám.

          0 0
          • gersa  

            OK, uznávám, že ne všichni. To jsem přehnal.

            Průšvih ale je, že na nasrání úplně stačí jeden behěm jedné vyjížďky. Viz popis jízdy se ženou v úterý, který jsem sem dával

            0 0
    • brozelin  

      Možná by nebylo od věci, aby všichni povinně v autoškole, než dostanou papíry, absolvovali třeba hodinu na kole na nějaké frekventovanější silnici. Třeba by pak koukali na cyklisty trochu jinou optikou.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Nachtlauf  

        Mno, na kole se mnou sice v AŠ nejezdili, ale těch XY poučení od starého učitele v autě jsem dostal. O tom, jak se vyhnout, jak bejt ohledzplnrj, jak jsou cyklisté taky účastníci provozu a že jsou mimořádně zranitelní.

        Takže za mne v autoškole fakt ok. Varování na jízdu kolem cyklistů dosti. Averze k cyklistům žádná.

        0 0
    • Slavik  

      Zákony (vyhlášky) z převážné většiny dodržují lidé s vysokým morálním kreditem a velkou tolerancí, ale tady jsou Ti absolutní dodržovači zákonů (vyhlášek) hned AGRESIVNÍ a žalují, jak ostatní nedodržují. A nejlepší kecy jsou o MY musíme dodržovat odstup, tak ONI nesmí jezdit vedle sebe. NoTVL, jak 5. třída… :-)

      Kdo NIKDY nepřej plnou čáru při předjíždění (cyklisty, traktoru, kryplkáry, chodce …), ať hodí kamenem!

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • solidus  

      Pro mě je to otázka pouze základní lidské ohleduplnosti a tu na straně cyklistů prostě na silnici nevidím. Silnice je pro auta a další motorové prostředky podobné rychlosti. Pokud jeden cyklista jedoucí 30km/h brzdí kolonu aut na silnici 90km/h a nezřídka to ještě dělá schválně a cítící se při tom hrozně v právu, není nic jiného, než totální lidská bezohlednost, ve které se tu ještě navzájem podporujete. Jízda vedle sebe je naprostým standardem a to i ve městě. Absolutní neohleduplnost, pocit nadřazenosti a i při slušném upozornění, ihned agrese.

      Přestože se pro cyklisty staví cyklostezky za náklady srovnatelné s výstavbou silnici (!), přesto mají cyklisté potřebu jezdit po frekventovaných silnicích. Pochopím to na silnicích s minimálním provozem, kde objet cyklistu není problém a obě strany tím projevují ohleduplnost – řidič rozumným odstupem a cyklista výběrem trasy tak, aby kvůli svému koníčku neomezoval ostatní účastníky silničního provozu. Že spousta cyklistů na silnici jsou horská kola, to už nerozebírám. Běžně také vídám jízdu na silnici, když vedle vede cyklostezka. Tato situace je přímo za naším městem a je to cyklostezka v délce cca 10km a celou dobu vede zhruba 3–5metrů vedle silnice. Samozřejmě vždy několik cyklistů jede po silnici a důvodem opravdu není zahuštěnost na cyklostezce.

      Celé mi to přijde na úrovni BLM a LGBT, vynucování si práv na většině, ospravedlňování svého nevhodného chování, absence tolerance, aplikování dvojího metru, atd.

      0 0
      • oberleutnant Weiss  

        „Silnice je pro auta a další motorové prostředky podobné rychlosti.“ – ano, jsou takové kategorie silnic, které jsou určené jen pro tebou uvedené dopravní prostředky. Dálnice a Silnice pro motorová vozidla se tomu říká. Ty ostatní jsou i pro chodce a cyklisty, koňské povozy a spoustu dalších, ať už se ti to líbí nebo ne…

        0 0
      • mikub  

        Dobrá snůška lží.

        0 0
      • gerrard  

        Tak cyklista co najede na silnici je automaticky neohleduplný? Tak asis tu soutěž o nejvíc demagogický kec vyhráls. Můžeš sem dát odaz na mapu, kde máte 10km cyklostezku vedle silnici a na níž cyklistí nejezdí?

        0 0
      • bara2  

        Ty seš taky dobrej. Si zajeď někam na venkov, kde se z jedné vesnice do druhé chodí po silnici. Silnice je dopravní tepna pro všechny, pěšákama počínaje (pokud tam není chodník), přes povozy, jezdce na zvířatech, cyklisty, osoby tlačící kárku, traktory, hovnocucy… až po ty auta. Cyklostezky jsou tak maximálně někde u velkejch měst, navštiv taky jiný kraje. Si snad tu prdel vozíš autem aji do ulice za rohem. Přijdeš mi jak jeden hloupatej ami, co suveréně hlásil: „Proč bych se měl učit nějakej cizí jazyk, když všichni umí anglicky.“, Stejně tak mi přijdeš ty se svou představou, jak se v různých místech naší vlasti přepravují lidi z bodu A do bodu B.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • xtonda  

        Kde sou ty cyklostezky (stezky pro cyklisty)? Já všude vídám jen stezky pro cyklisty.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • babkanakole  

      Přesně k tématu: Co za lidi taky jezdí po silnicích

      A pak se vydejte na smíšenou cyklostezku, je tam fajn a auta tam nejezdí ;)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
      • mr.antik  

        Mistr volantu :-)

        0 0
        • Esi  

          Jojo to viděl v televizi a tohle přece umí každej, za tohle by mu měli sebrat papíry, evidentně není schopen ovládat vozidlo

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • jIrI___  

        Mercedes je diagnóza sám o sobě.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • jIrI___  

      Točvolanti v akci. Ale našlo se i pár rozumných, to je pozitivní :)

      https://www.idnes.cz/…_domaci_smls

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Pikaču  

        To video je pekne. Ale je tu vidět že na urcitych mistech dodržovat 1.5m je nerealizovatelne a zdržovat auta v rusnem meste je taky zbytečné. Tady kromě zákona maji prijit na řadu cyklopruhy, odstranění patniku, lepsi infrastruktura pro obě skupiny.

        Takze Praha asi fakt o držku.

        Venku je to fuk.

        Kdyz nekoho zdrzuju snazim se mu uhnout nebo naznačit. Obcas jedu v balíku kde jsme 2 vedle sebe a 15 za sebou a to je taky nedoresene.

        No a pak když nikomu nepřekážím tak jim vadim jenom oblečením jelikoz si hraju na TdF a dostanu ostrikovacem nebo najedou na 30cm.

        0 0
      • xtonda  

        Smlsal zase pobavil.

        0 0
    • Coural  

      To by mě zajímalo, jestli to platí? Možná některé dámy by mohly vědět.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • gerrard  

        Ukládám. :)

        0 0
      • xtonda  

        Dnes platnost ověřena, zaznamenán řidič nástavce na penis a snaží se si pomoci i registrační značkou, ten na tom musí bejt fakt špatně. Nevím tedy jestli uplacená normální značka s hezkým číslem je víc než koupená značka na přání.

        https://youtu.be/j4u_PO08o60

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • yetti  

          Tak místa tam měl dost, aby ti nechal výrazně větší odstup, ale asi už jsem otrlej, když mi to připadá celkem v pohodě. Jel celkem pomalu, ze silnice tě nevytlacoval, ostrikovacema nekropil, takže za mě nic co by stálo za více než to sproste slovo co jsi na videu řekl. Tohle by mi rozhodně nestalo za to to někam nahrávat a verejne se nad tím pohorsovat.

          0 0
          • bara2  

            Koukám, že ty už ses dopracoval k hodně velké skromnosti :-))

            0 0
            • bernie  

              Když hodně najdeš a zažiješ, hodně otupíš a mě tohle přišlo zcela na pohodu. Spíš jsem si říkal, že možná klame způsob zobrazení kamerou atp.

              Občas uvažuji o pořízení toho kukátka, ale asi bych ho vozil pod sedlem, přijde mi , že zobrazení za sebe je pro predjeti na kartu lepší.

              0 0
        • xtonda  

          A tohle taky mě taky celkem vylekalo.

          https://youtu.be/3fbzTjolx7w

          0 0
          • Esi  

            Tak to se to nedivím, s tím prvním videem se to nedá srovnat, tak mi to na videu přijde tak nějak normální, mohl to tak nechat o metr víc místa, ale zabít se že nesnažil

            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Kocourek  

        Jakože cyklisti s malým pérem jezdí půl metru od kraje? Je to možný.

        0 0
    • HonzaRez  

      Ostravští strážníci kontrolují, jestli kolizisti jedou po přechodu pro chodce…

      https://polar.cz/…rve-v-porube

      0 0
      • jIrI___  

        Minimálně na jednom přechodu v Porubě ty kontroly probíhají poměrně často už minimálně dobrých 7 let.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Peterko  

        Tak tady už je nějaký záznam z kontroly!

        Hl. Třída

        Zazněla tam zajímavá informace, že kontroly budou probíhat do konce května… Tak snad nebudu nějakým nedopatřením zakleknut a ztlučen pendrekem!

        0 0
        • Slavik  

          Když se nedopatřením před nimi nebudeš chovat jak debil a nedopatřením jim nebudeš chtít ukázat občanku, tak snad Tě snad nějakým nedopatřením nezakleknou. :-)

          0 0
          • Esi  

            Asi tak, nikdo nebyl zakleknut kvůli roušce, ale vždy jen proto že je debil, ve většině případů co byly vidět na internetu měli ty policajti velkou trpělivost než dotyčný skončil na zemi

            0 0
          • Peterko  

            Jako mohli by mě zakleknout, za to, že nemám odrazky ve výpletu, ale jinak je snad kolo v pohodě…

            Už jsem je viděl na Masarykáči a v Komenského sadech, ale zatím, mě nestavěli.

            Zaklekávali zrovna lidi na půjčovacích kolech a e-kolobrndách.

            0 0
            • jIrI___  

              V Komeňáku mě stavěli v sobotu ráno. Měli nějakou akci zaměřenou na bezpečnostní prvky, dostal jsem pochvalu za příkladné vybavení a k tomu reflexní trubičky do výpletu :)

              0 0
        • HonzaRez  

          “Chtěl jsem vyzkoušet nějakou kolobku novou a v pohodě. Jako dobře to kuří třeba z kopce. Tady paní policistka nám určitě řekla něco nového, co jsme nevěděli. Třeba jsem nevěděl, že nemůžu s koloběžkou vjet na chodník.”

          0 0
          • Peterko  

            Bo Ostrava je region rázovitý!

            No a pak třeba potkáš takového člověka za volantem, který chce zrovna vyzkoušet jak to kuří a nikdo mu neřek, že by to neměl…

            0 0
    • v.leos  

      Dobrý komentář

      https://nazory.aktualne.cz/…cc47ab5f122/

      0 0
      • Fazzy  

        Trochu zaujatý, ale vcelku dobrý.

        0 0
      • HonzaRez  

        „Je to vlastně dost podobné, jako když se zaváděla přednost chodců na přechodech, která platí už dvacet let. “

        Za to by se snad mělo střílet…

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
      • Peterko  

        Moc nevím co tím chceš říct…

        K těm nalitým lidem na kole, lze najít nespočet nalitých lidí za volantem a nebo nalitých chodců.

        K přechodům, řidiči dle něj nesmí ohrozit nebo omezit chodce, kteří přechází po přechodu nebo to mají evidentně v plánu. V případě potřeby je povinen chodci umožnit přejít a také tedy před přechodem pro chodce zastavit.

        Takže o co jde?

        Pokud řidiči nebudou omezovat a nebo ohrožovat cyklity i za cenu toho, že zpomalí, nebo zastaví, tak bude svět báječné místo k žití :-)

        0 0
        • gersa  

          Ještě by to chtělo statistiku kolik cyklistů jezdí neoholeno a výčet má kompletní ;)

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • HonzaRez  

      Tak nevím, nějak si tu situaci nedokážu představit, nedokážu se do toho vžít, takže vynechám expresivní poznámky. Ale zase – mám bohatou zkušenost s kolizisty-bezmozky…

      https://tydenikpolicie.cz/…i-dvema-auty

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • gerrard  

        Tak jestli chtěli ulovit cyklistu, tak to dělali dost dobře.

        0 0
      • HonzaRez  

        https://auto-mania.cz/…ncit-nehodou

        Vypadá to, že tady ten oprásek přináší víc informací. Z hlediska předpisů: Vůbec nevidím vodorovné značení přejezdu pro cyklisty, dokonce ani přechod pro chodce… Odvážím se tvrdit, že bych tam nikdy mezi auty neprojel, sesedl bych a přešel bych to pěšky.

        0 0
        • gerrard  

          Je to past. Každý člověk na kole si bude myslet, že tam auto nechává schválně místo na projetí. Stačilo nenechat lano natažené, ale zmenšit vzdálenost tak, aby leželo na zemi nebo se nedalo projet a nic se nestalo. Nic než blbá a politováníhodná náhoda.

          0 0
          • zdenal8  

            A když budeš potřebovat do tý křižovatky rychleji vjet, tak je to velice rychlá cesta k přetržení lana. Tažné lano ideálně udržovat stále napnuté.

            Takže z pohledu cyklisty možná past a celkem blbost, že to takhle pošle mezi auta a pořádně se nepodívá, z pohledu řidiče chytré.

            0 0
            • gerrard  

              Zraněný cyklista v nemocnici, to v případě špatné souhry okolností hrozí trestným činem. To je opravdu chytřejší se naučit rozjíždět pomalu a nenechávat napnuté lano na cestě mezi cyklostezkama.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          • jIrI___  

            Zajímalo by mě, zda byl řidič Fordu pokutován za překročení maximálního zatížení tažného zařízení :)

            0 0
        • xtonda  

          A to jako proč, prostě křižovatka silnice a stezky. Podle některých se má sesedat na přechodu a podle tebe i když tam přechod není? Není každý retard co přes křižovatky kolo tlačí.

          0 0
          • Janes  

            Pokud jsi retard, co přes zebru jezdí, nediv se, až tě někdo sejme.

            0 0
            • xtonda  

              Samozřejmě, že přes zebru jezdím, není to totiž nikde zakázáno.

              0 0
              • Janes  

                Prober se…

                0 0
                • Jezevec70  

                  Prober se ty. Pokud před tím nebo po tom nejedu po chodníku, tak mi přejet silnici po přechodu nic nezakazuje. Jen nemám přednost.

                  0 0
                  • Janes  

                    Ano, a ta poslední věta je klíčová, a dosud nezazněla. Vzhledem ke složitosti téhle tématiky sem dám i pro ostatní článeček.

                    https://www.cistoustopou.cz/…o-chodce-773

                    0 0
                    • HonzaRez  

                      Sorry kolego, ale článek je podle mě mimo, stále se tam opakuje neexistující přednost…

                      0 0
                  • xtonda  

                    Přesně tak, vzhledem k tomu, že naše vyhláška zná značku V 8c Sdružený přechod pro chodce a přejezd pro cyklisty až od roku 2016, jsou mraky stezek pro chodce a cyklisty, které mají křížení se silnicí pomocí přechodu pro chodce a ještě to nikdo nepředělal.

                    0 0
          • bara2  

            Přesně, pokud stojí ten přední, má ten za ním stát tak, aby se z toho chodníku dalo přejít, případně z té stezky dalo přejet.

            § 27

            (1) Řidič nesmí zastavit a stát…

            1. před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci,

            Pokud jsou spoutaní lanem, jedná se o jednu soupravu, tato by neměla zastavit a stát před vjezdem…, a pokud tam z nějakého důvdu zastavila, zodpovídá provozovatel za to, že bude řádně označena, aby bylo jasné, že se nejedná o dvě samostatná vozidla a nejde skrz ni projet.

            0 0
            • gerrard  

              Tak to je husté. Tak teď už se z toho řidič auta nevykroutí s dovolením nakopíruju kolegům výše.

              0 0
              • bara2  

                A ještě je tam :

                1. na jiných místech, kde by tím byla ohrožena bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, zejména jízda ostatních vozidel.
                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
            • Esi  

              Jen je trochu rozdíl zastavit a a stát, zastavit vozidlo když už tady házíš předpisy. A zastavit vozidlo tady na tom místě samozřejmě mohl.

              0 0
              • bara2  

                Píšu výš. Normálně tam zastavit nesmí. Pokud je tam donucen zastavit vozidlo, tak právě proto má mít na laně ten hadr. Hadr tam není na ozdobu, ale právě pro takovéto případy!

                0 0
                • Esi  

                  No tak hadr tam být samozřejmě měl, to je bez diskuze…

                  0 0
                  • bara2  

                    Tak. A už stačí, když se ještě shodneme na tom, že se předpokládá, že lano může být snadno přehlédnuto, a je na to pamatováno právě tím předpisem o nutnosti hadru na laně.

                    Nedělejme z toho cyklisty bezmozka, co je slepej a může si za to sám, že najel do neoznačeného lana mezi dvěma auty. On mohl zcela normálně předpokládat volnou mezeru a nemusel si lana všimnout.

                    0 0
            • Krejza  

              Ještě si nastuduj rozdíl mezi slovy Zastavit, Stát a Zastavit vozidlo.

              0 0
    • babkanakole  

      Tak jedna do pranice: https://www.idnes.cz/…-zpravy_krut

      Nemělo by se stát, ale stalo. Trochu nechápu ten týden, co paní nezjistila zlomeniny. Beru den, sama jsem se na ortopedii vracela druhý den, a byla z toho zlomenina lokte. Ale týden?

      Opět je ale debata pod článkem výživná. Lidi tam dotyčnou tepají za to, že nedodržela 1,5 m odstup od toho zaparkovaného auta. Já když si v jednom místě od zaparkovaných aut nechám metr, tak by mě (pravděpodobně jim podobní), ze silnice nejraději vynesli v zubech. Když už tedy pominu, že naprosto ignorují rozdíl mezi objížděním stojícího auta a předjížděním. Až budu na kole předjíždět jedoucí auto, tak si ten odstup 1,5 m klidně dám. To bude v tu chvíli to poslední, co mě bude trápit.

      0 0
      • Jezevec70  

        Navíc by paní mohlo klidně sejmout auto v protisměru. Znám to tam dobře. Vcelku úzká silnice, docela frekventovaná. A navíc tam parkuje plno aut, protože pošta. Jednu dobu tam byl i zákaz stání, ale stejně tam auta stála. Na parkoviště je to necelých 100m, ale to bývá taky dost plné.

        0 0
      • yorg  

        .

        0 0
    • Effa  

      No ta citace z prvniho prispevku mi pripomina argumentaci lidi co maji problem s elektrokolama. Na zaklade meho pocitu budu omezovat nekoho jineho.

      0 0
      • Romancero  

        budeš se divit , ale na základě pocitu můžeš odmítnout třeba práci ve výškách-takže nepodceňovat pocity těch druhých, zvláště pokud je sdělují předem a jde o bezpečnost (i těch druhých)..

        0 0
    • Kahless  

      Toto je na palici, osobně rád jezdím na kole, ale baví mne to i za volantem a tak vidím debily na obou stranách. V mém okolí (Zlín a okolí) jsou místa, kde vím že jezdit na kole je blbý nápad a kde mne samozřejmě dokáže cyklista naštvat. Stejně mne štve i chování některých řidičů.

      Pak jsou místa kde vždy radši uhnu na chodník než abych řešil svoje a okolní bezpečí na silnici, vím že na chodníku nemám co dělat, ale radši jet po chodníku, když na něm nejsou chodci.

      Ale co naprosto nedokážu pochopit je chování některých cyklistů ve chvíli kdy uvidí před sebou kanál. A teď si šáhněte do svědomí a přiznejte se kdo nezvedne při objíždění kanálu ruku, a neupozorní že bude kličkovat po vozovce?

      Dnes jsem měl co dělat na brzdách abych jednoho takového troubu ubrzdil, naštěstí to místo znám a čekal jsem. Ale když z ničeho nic cyklista vystřelí od krajnice doprostřed pruhu tak to není úplně v pořádku. A není takových na našich silnicích málo. A ta půlka pruhu jsou ty výše zmíněné 1.5m.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • xtonda  

        Kolik má v průměru kanál? Když cyklista objíždí kanál tak vybočí tak půl metru. S dodržením bezpečného odstupu 1,5 m tě to absolutně nemůže rozházet. Osobně jezdím od kraje tak daleko abych kvůli kanálům nemusel kličkovat.

        0 0
        • Kahless  

          Pokud jede po čáře na krajnici a předním je kanál tak opravdu neuhne o 0,5m , ale vic a reálně kolem třeba 1m od krajnice, protože nejedeš po hraně kanálu. Osobně nevím jak velký rozměr má kanál přesně, ale některé jsou i kousek do silnice a ne hned na čáře ;) A to pak je cyklista pokud uhne o 1m najednou do silnice, tak to je sakra poznat při 1.5m vzdálenosti.

          0 0
          • Jason Voorhees  

            Když tu čáru najdeš :-D. Já mám v okolí samý takovýhle lahůdky.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Romancero  

              normální kanál, co se dá v pohodě přejet i na kole..žebra nemá ve směru jízdy..

              0 0
              • jIrI___  

                +1, vidím tam krásnou a hladkou stopu úplně vpravo na pomezí štěrk/tráva.

                0 0
                • Romancero  

                  jo pardon..já zapomněl, že jezdím na gravelu a žiletkáři to vidí jinak! :-)

                  PS: a já jsme ten, který vyjel tu stopu v trávě..

                  0 0
              • bodlak2  

                neviděl bych problém v kanálu jako v tom, co je za ním ve směru jízdy

                0 0
                • Jason Voorhees  

                  přesně, já taky nevidím problém, galusky snesou i štěrk…horší je když Tě tam pošle bus (foceno ze zastávky)

                  0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Jezevec70  

        Mě tohle dnes ráno udělal traktor. Když jsem ho dojížděl, jel úplně vpravu. V momentě, když jsem ho začal předjíždět vybočil snad 2 metry, samozřejmě bez blinkru. A kanál tam uřčitě neměl.

        0 0
        • Romancero  

          už se mně stalo, že traktor jel s vlekem a na vleku mu blikaly směrovky opačně!!!

          Odbočoval vpravo..traktor blikal správně-vlek opačně…Tohle fakt nevymyslíš:-(

          0 0
    • USPS  

      Něco k tématu – v té diskusi doporučuju především oduševnělé příspěvky typického točvolanta Báči, brněnského superhrdiny v černém Bayeriše Motoryše Werkyše…

      https://www.idnes.cz/…ls/diskuse/2

      0 0
      • Jason Voorhees  

        pana Báču bych si poslech osobně, siláka…

        0 0
        • dr nick riviera  

          Báča je na idnesu takový profláknutý mužíček, co si jede svoju lajnu a přes jeho názor nejede vlak a zásadně se nenechává omezovat nějakýma nesmyslnýma nařízeníma charakteru Zákona o provozu na pozemních komunikacích..

          0 0
      • gerrard  

        Jj o tom prvnim vim. Udajne skupinka cykloturistu vzorne po jednom asi na 100m. Pry tam tech ridicu co chytlo nerva bylo nekolik.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Coural  

      Tak tady ten expert, co říznul zatáčku, mě fakt vyděsil:

      0 0
      • HonzaRez  

        Kua! To je přímo pokus o vraždu… Tyhle záběry bude policie potřebovat, až vejde v platnost ten zákon o povinném odstupu vozidel…

        0 0
      • gerrard  

        To neřeže zatáčku to na tebe najíždí.

        0 0
      • rasto  

        být Tebou, nečekal bych na zákon. jdi na PČR, řekni, že Tě ohrozil. mastná pokuta jej nemine.

        jak nedostane flastr hned, bude vůči nám drzejší a drzejší.

        já už jednou se záznamem z kola uspěl, týpek dostal 10k+ (správní řízení).

        0 0
      • Krejza  

        Zase klid, lidi. To není vědomá snaha o zabití, ale neschopnost/nez­nalost bezpečné stopy. Takoví si myslí, že je lepší zatočit ještě před zatáčkou a jet plochou stopu do protisměru.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Morchella  

      Čerstvá příhoda, jak si lidi vykládají pohyb po silnici.

      Jel jsem Prokopákem po asfaltce a dojížděl jsem pána s kočárkem a paní na bruslích. Když jsem je objížděl asi 3 metry od nich po druhé straně silnice, tak bruslařka hodila oblouk přes celou silnici rovnou mě před kolo. Zabrzdil jsem včas, ale na mokru trochu se smykem a paní se lekla a uhnula (měla v ruce kelímek s pivem). Za zády jsem pak slyšel pána, který jí říkal, že by to byla moje vina. Zastavil jsem a zeptal se ho, jak to myslí. Vysvětlil mi, že když je tam zákaz vjezdu, tak tam platí stejná pravidla, jako na sjezdovce a viník je ten, který jede zezadu. Ani nechci domýšlet, jak by vysvětloval situaci, kdy se na té komunikaci s někým pohybují proti sobě :-)

      foto 1 – směr z Butovic

      foto 2 – směr z Hlubočep

      0 0
      • mr.garisson  

        To je živý příklad toho, jak si někteří vysvětlují zákony po svém. Kde takovou blbost slyšel, to by stálo za zjištění neb to musí být velmi zábavný právní a dopravní expert. :D

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • HonzaRez  

          Bezmozci mají své vlastní zákony a předpisy…

          0 0
      • mantis  

        Chvíli jsem se tomu smál, ale pak mi došla závažnost situace – jelikož tam byl ten kočárek, tak tento tvor se zřejmě rozmnožil!

        0 0
        • Romancero  

          jestli myslíš ty žáby-tak se přemnožily, když potřebují i vlastní značku!

          Ještě by to chtělo nějakou značku v rámci hnutí BLM nebo mee too..

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • psbiker  

        Tohle často dělají tlupy výletníků na kolech, že se nějaká bába v euforii odtrhne a jede v protisměru :) 3m min. odstup a občas ani to nestačí.

        0 0
      • Kos_CZ  

        Prokopák je, stejně jako pár dalších oblastí v Praze, „klasika“. Mně se zase stalo, že v takovém tom esíčku (dvě zatáčky hned za sebou, jak jsou ohrady s ovdema a kozama) šly dvě maminy a děti (asi šest kousků věkem mezi 2 až 7 let) přes celou šíři silnice – dvě menší na odrážedle. Prostě vjedete do zatáčky a před vámi od krajnice ke krajnici „rojnice“. Spoléhám na lidskou blbost, takže jsem jel pomalu ale není mi jasné proč jim nedochází, že jsou na silnici kde mimo jiných jezdí i auta ministerstva vnitra, lesů ČR atd…

        0 0
        • bara2  

          To mají chodit jak školka po dvojicích držíc se provázku? Vždyť i oni chtějí žit, radovat se a skotačit. Venku. Do pole nesmí, to maj pořád jako skákat někde v nafukovacím hradě? Tak prostě zpomalíš a počkáš, až udělají místo, ne?

          0 0
          • Tramvajar  

            Je to o všestranném respektu k ostatním. Tady by asi bylo ok, kdyby se skupinka držela aspoň na jedné půlce silnice.

            Na druhou stranu, všichni vědí, že se tam chodci můžou motat libovolně, tak s tím svou jízdou počítá.

            0 0
          • Fazzy  

            Včera sem ve městě potkal ožralýho týpka. Šel po silnici a snažil se organizovat dopravu. Taky chtěl jen žít. Všichni zpomalili nebo zastavili a počkali až se odpotácí na chodník. Znamená to, že jeho chování bylo ok?

            0 0
          • gerrard  

            Tak normální je nezabrat celou cestu, obzvlášť když se jedná o nějakou frekventovanější trasu. Toto samozřejmě neplatí pro matky s dětmi nebo skupinu rozjívených důchodců, ti mají absolutní přednost a všichni ostatní se jim musí uctivě klidit z cesty.

            0 0
          • jIrI___  

            To předpokládám nemyslíš vážně.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • bara2  

              A jako co chceš dělat? Jet přes ně? Nebo se s nima porvat?

              Prostě spomalíš/zastavíš a počkáš, až budeš moct projet. Beztak nic jinýho neuděláš, tak co řešíš.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • Fazzy  

                Jo takhle, čili reaguješ na něco jiného než o čem Kos_CZ v původním příspěvku psal. To se pak nemůžeš divit zaskočeným reakcím.

                0 0
            • HonzaRez  

              Taky jsem měl dojem, že Bára je zkušená a rozumná, takhle u mě klesla…

              0 0
              • Morchella  

                Vždyť je rozumná a navíc má pravdu. Co bys asi chtěl dělat jiného?

                0 0
                • Fazzy  

                  Problem je v tom, ze se nikdo neptal co by mel v ty situaci delat. Kos se pouze pozastavil nad tim, ze chovani podobnych matek, je dosti nezodpovedne.

                  0 0
                  • Morchella  

                    V Prokopáku se přece nemá cenu nad tím pozastavovat. Je to oddechová zóna a dějou se tam různé věci, se kterými se musí počítat. Na místě je pouze ohleduplnost. Jiná věc tam jsou reakce některých pomatenců co jsou podle svého „v právu“ (pěších i cyklo).

                    0 0
                    • Fazzy  

                      To je vsechno hezky, ale az ji nekdo min ohleduplnej to dite srazi, tak si s tim muze akorat namazat prsa, ze je to oddechova zona.

                      0 0
                      • Morchella  

                        Na pěší zóně, nebo na eskalárorech v metru také někdo může srazit dítě, ale jaksi se to neděje, i když tam jsou lidi roztažený přes celou šířku. A když tam, nebo třeba v Prokopáku někdo opravdu dítě srazí, tak je to prostě *******, se kterým nelze dopředu počítat. To by se muselo chodit kanálama.

                        0 0
                        • Fazzy  

                          Prokopak neznam, ale podle toho co se tu pise, je to silnice bezne vyuzivana cyklisty a auty s povolenim vjezdu. To bych uplne k eskalatoru neprirovnaval ne?

                          0 0
                          • Morchella  

                            Vždyť píšu, že je to oddechová zóna.

                            0 0
                            • Fazzy  

                              Tedy to neni silnice?

                              0 0
                              • Morchella  

                                Je to silnice, oddechovou zónou jsem to nazval, protože tak je fakticky.

                                Nakonec tu, stejně jako vždy, nejde o podstatu, ale o slovíčkaření, tak dál už to rozebírat nebudu.

                                0 0
                                • Fazzy  

                                  Naopak, tady jde pouze o podstatu. Pokud je to silnice, tak se na ni maj lidi chovat jako na silnici, zvlast v kombinaci s detma. Protoze kdyz ji ty deti nejakej lesak sveze po kapote, tak to muze nazyvat treba rajskou zahradou a bude ji to prd platny. Ale to uz se opakuju.

                                  0 0
                              • gollum  

                                Silnice, kde když běžím, tak si musím dávat pozor, abych do někoho nenarazil…

                                0 0
                                • Fazzy  

                                  Tak pokud je tam opravdu auto úkaz nevídaný a cyklisti sou v jasný menšině proti pěšákům a jezdí tam spořádaně, tak chápu sklon k lehkomyslnosti.

                                  0 0
                    • HonzaRez  

                      Věcná: určité skupiny osob (nejen výše uvedení v tomto vláknu) zásadně mluví o ohleduplnosti, ale vždy jen z pohledu jedné strany… Jak si to vysvětlit?

                      0 0
                      • rasto  

                        já jsem i cyklistou i řidičem. víc cyklistou, přiznám se :-)

                        podle mě nemají řidiči nárok p.asit cyklisty, přeci jen poměřovat 1,5t s 12kg kolem je o něčem jiném. proto primárně očekvám slušnost ze strany řidičů. faily typu myšek, vytlačování, ostřikování atd. ze strany řidičů jsou pro mě jako cyklistu neprůchodné.

                        0 0
                      • Morchella  

                        Třeba tak, že chodci mají přednost, děti jsou chráněné a psi že nemají rozum. Ohleduplnost od chodců zase zažívám, když o mě chodec na lesní cestičce ví a pustí mě. Na ohleduplnosti vlasně není nic, co by se tady dalo řešit a kdo neví, o čem mluvím, tak to stejně nikdy nepochopí.

                        0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • gollum  

          Teď se dívám na platné značky v dané oblasti, pro kola tam platí omezení rychlosti na 20km/h. Motorové vozidla tam smějí jen ty které mají povolení, ale pro ně platí klasická 50km/h…

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • makaltom  

      už je horko a řidičům začíná hrabat

      Dnes Praha ulice Duškova – prodloužení Plzeňské směr do centra u nájezdu do tunelů. Jako klasicky po 15. hodině popojíždí auta 4 km v koloně. Silnice má dva pruhy, levý pro auta a pravý pro MP/cyklo/bus (po 14. hodině). Posledních asi 500 metrů to řidiči nerespektují a stojí i v tomto pruhu. Protože je dole zúžení a řidiči nechápou teorii zipu a zipují individuálně celou kolonu nešlo projet mezi dvouřadem aut, tak jsem jel při pravém obrubníku.

      Podjel jsem takto jedno auto stojící v pruhu kde nemá co dělat zprava. Protože už to bylo téměř na konci, tak mě pán dojel když jsem čekal na červené. Postavil se těsně vedle mě a začal mě nazývat expresivními výrazy, které mě připodobňovaly k pánskému přirození. Vyhrožoval mi, že mě srazí atd… atd… Zeptal jsem se čím jsem se provinil a prej jsem ho nebezpečně předjel. Upozornil jsem ho, že předjetí stojícího vozidla zprava je běžná věc a že on stál v pruhu, kde neměl co dělat. Co naplat on si prej může stát kde chce a já mám jezdit po cyklostezkách.

      Pán měl v autě 2 malé děti asi šestileté. Přijde mi to strašně smutné.

      Pánovi jsem, řekl že mu nemám co říci a raději jsem ho nechal jet před sebe.

      0 0
      • yorg  

        Ten pán možná bude jeden z těchto rodičů.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Jáchym 1  

        Smutné,ale je to realita.Velmi pěkný příklad dětem,aby z nich vyrostli stejní -(dosaďte sami,nechci tady to sprosté slovo použít)

        Tipuju,ža auto SUV,německé výroby.

        Slušným SUVčékařům se omlouvám.

        0 0
        • jIrI___  

          Nebo španěl střední nižší třídy? :)

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • makaltom  

          starší ošuntělé stříbrné MPV (něco typu Sharan), frajer cca 50 let špinavej, ušmudlanej a tlustej. Dětičky měl ale roztomilé a upravené

          0 0
      • HonzaRez  

        Situace nemilá, ale podjíždění zprava zakazuje zdravý rozum, pokud je přítomen…

        0 0
        • Tramvajar  

          K tomu není žádný racionální důvod.

          Jinak viz Zákon č. 361/2000 Sb., § 57 odst. 4.

          0 0
          • mikub  

            Tak HonzaRez obecně prezentuje svoje názory jako jedinou a nezpochybnitelnou pravdu. Dospěl jsem k názoru, že proti tomuto větrnému mlýnu nemá cenu bojovat ;)

            0 0
        • Peterko  

          Ten se odstěhoval do Humpolce!

          0 0
        • psbiker  

          Správně, zleva, podjíždění jenom v nouzi nejvyšší..

          0 0
        • Janes  

          Jeníčku, troška čtení pro Tvůj mozeček…

          https://www.podnikatel.cz/…zu/f2084768/

          0 0
        • makaltom  

          celý pravý jízdní pruh byl vyznačen jako pruh pro MP/cyklo/bus nadále značení pokračuje piktogramy jako cyklokoridor při pravé straně jízdního pruhu. tak nějak si myslím, že jiná možnost než jet souběžně s vozidly zprava není …

          0 0
          • psbiker  

            Cyklopiktokoridor není směroplatný.

            0 0
          • makaltom  

            pána jsem podjel mezi tou cedulí a vodorovným značením na vozovce.

            tam jak stojí auta jak pak cyklopiktokoridor při pravé straně vozovky.

            Jak jsem psal, když jsem tam tudy jel, tak oba pruhy byly v délce asi půl kilometrů plné a auta z levého se řadila do pravého průběžně, takže nebylo možné mezi nimi projet.

            Nerozčiluju se, protože mě někdo omezil. Jsem kliďas. Mrzí mě to, že má někdo potřebu sprostě nadávat a vyhrožovat přestože veze malé děti … Místo, aby byl pán přející a měl radost, že cyklista může bezpečně projet.

            0 0
            • rasto  

              no já se tam ani jinak nepohybuji, než Ty. takto prázdný pruh jsem tam ještě nezažil. resp. možná po té, co čerstvě otevřeli Blanku. od určité doby se opět tvoří kolony.

              co chtěl ten řidič, abys stál za ním a čmuchal výpary?

              možná to ale byl stejný řidič, který mě jendou vychytal nahoře, před tramvajovou zastávkou Hlušičkova. taky jsem jel vpravo, po cyklopiktogramu. auta na červenou. dojel mě, křičeli jsme přes sebe přes jeho spolujezdcovo okno. taky vezl vzadu dítě. zaboha si nedal vysvětlit, že stojící kolonu máme právo předjíždět vpravo.

              jak tak nad tím uvažuji, bude to ten samý chytrák… akorát za tu dobu zagresivněl, mě nenadával.

              0 0
              • makaltom  

                je tam kolona každý den. Dole je to zúžené kvůli výkopu.

                Nevím jak si to pan řidič představoval. Asi tak jak píšeš, budu popojíždět 30 minut v koloně za auty … Myslím si, že to byl prostě rapl, který se přestal ovládat. Občas se to některým řidičům stává. Když ale nejsem v právu, tak držím hubu. Tím spíš, když jsou u toho malé děti.

                0 0
            • HonzaRez  

              Beru zpět kritiku, pokud se jednalo o jízdu po piktogramu, to logiku má. Jsem zásadně proti podjíždění v běžném pruhu, kdy auta stojí v křižovatce a kolizista je zprava podjíždí bez ohledu na nedostatek místa a bez ohledu na to, že přímo překáží vozidlům, která se chystají odbočovat vpravo…

              0 0
              • Jezevec70  

                ? Je tam nedostatek místa pro projetí cyklisty, ale zároveň je tam dost místa pro projetí vozidel odbočujících vpravo. Zajímavá situace. :-)

                0 0
              • Krejza  

                Tak nějak žiju v domnění, že podjíždění je neodporný termit neuvedený nikde v zákoně používanýk nesprávnému/nes­chválenému předjíždění. Obvykle tedy pro předjíždění zprava.

                Zákon však uvádí, kdy se zpravappředjíždět smí. Což je zrovna tento případ.

                Z praktické stránky. Řidiči se obvykle málo věnují provozu, rozjezdy bývají opožděné. Cyklisté a motorkáři jsou v křižovatce dříve. Těžko tak vadí řidiči odbočujícímu vpravo.

                0 0
    • HonzaRez  

      Bezmozci mají jaro…

      https://nachodsky.denik.cz/…hode-20.html

      https://nachodsky.denik.cz/…-202105.html

      https://tydenikpolicie.cz/…nen-cyklista

      Ten poslední případ zní klasicky, „chtěl 48letý cyklista vyjet od domu a zatočit vlevo“. Čili sjel z chodníku přímo do vozovky…

      0 0
      • Peterko  

        Tak ten na kruháči, byl možná z Anglie a u Toho posledního případu by mě zajímalo jak zmíněný cyklista vypadal, asi to byl celkem buřtík, nebo nějaký hromotluk. To auto vypadá jako by srazilo krávu…

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • mikub  

          Nebo Pavka omládl, střelil fóbii, koupil vylítanýho Golfa a migroval na sever.

          0 0
        • babkanakole  

          Na kruháči potkáš věci jako:

          • expert, co se na něm otáčel
          • expert na motorce, co si z něho udělal okruh
          • expert, co patrně přehlídl kruháč jako kráva, a vzal to rovně. Samozřejmě zůstal na trávě „na louce“ uprostřed.

          Obojí sice už před pár lety, ale během cca 1 měsíce zahlédnuto na tomtéž místě. Dnes už by to neudělali, je tak zarvaný auty, že se tam chvílemi ani nedá najet a neustále se laboruje s tím, jak mu zvětšit průjezdnost.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Kahless  

      Dnes jsem potkal pořádnýho exota, jel na kole. Za silnýho deště na silnici první třídy a bez světla. Naštěstí byla širší krajnice, ale zaregistroval jsem ho na poslední chvíli až když trochu sedla mlha od auta přede mnou.

      Můj skromný názor 1. Na silnici první třídy by podle mne cyklista neměl co dělat. 2. Světla, světla a zase světla, na silnici by měli být povinná jak v noci tak ve dne.

      0 0
      • vas  

        Nehájím toho neosvětleného cyklistu, ale značení tříd cest nevyjadřuje jejich vlastnosti/provoz. U nás na SM třeba máme 1ky které vypadají jako okresky. Na druhou stranu v Ove jsou některé cesty značeny jako dvojky, ale jsou v podstaťe dálničního typu na které by na kole nikdo nevlezl.

        0 0
        • Kahless  

          Toto byla 35ka nad Moravskou Třebovou rovinka směrem nad Hradec, běžně přehledné místo kde hromada aut jezdí dost rychle a často uhýbá na krajnice. Když se vytváří třetí pruh pro předjíždění. Jedná se o hlavní tah směrem od Hradce na Olomouc https://mapy.cz/s/huvefonehe

          0 0
          • Jezevec70  

            Jaký třetí pruh? Takže řidiči porušují pravidla a ty nadáváš na cyklistu.

            0 0
            • Kahless  

              Budu nadávat na cyklistu, úplně stejně jako bych na něj nadával v noci kdyby tam jel neosvetleny. Stejný problém, řeším to že bez světel tam nemá za snížené viditelnosti co dělat. Ono jezdit bez světel na frekventované silnici je risk i za slunečných dnů, natož když je prd vidět.

              0 0
          • JendaH  

            Kdybych tím směrem někdy musel na kole jet, kudy bych to měl objet? Přes kopec a Boršov?

            0 0
            • Kahless  

              Jedno jestli spodem nebo horem, jsou dvě cesty když se kouknu na mapu. Je pravda, že to je delší a nevím odkud a kam přesně cyklista jel.

              0 0
      • Zvanty  

        Takže auto před tebou nedalo blinkr na znamení předjíždění? Bezesporu cyklista svítit měl, ale taky tam mohli jít chodci ve dvojstupu, ti svítit nemusí.

        0 0
        • gollum  

          Jen bych doplnil, že pro chodce jako organizovaný útvar (tzn. ne „jednotlivci“ nebo „jedná“ dvojice) platí taky nějaká pravidla ohledně osvětlení…

          0 0
          • bara2  

            ne, ne. Chodcům stačí reflexní prvky, světla nemusí mít ani v noci.

            0 0
            • gollum  

              „organizovaný útvar chodců“ – pohybují se při pravém okraji silnice.

              chodec jednotlivě, nebo ve dvojicích chodí při levém okraji…

              Teď čtu, že světla útvaru chodců můžou být nahrazeny reflexním materiálem, který ale musí splňovat prováděcí předpis…

              0 0
          • Zvanty  

            A to auto před tebou dalo blinkr? Pro auta osvětlení také platí, ale za deště a v mlze stejně mívají denní svícení, zadek potmě.

            0 0
            • Kahless  

              Auto přede mnou bylo plně osvětlené, blinkr nedal. Nezměnil pruh a nevím ani na jakou vzdálenost cyklistu registroval.

              Debata na téma denní svícení je na úplně jinou a dlouhou nadávačku, to je věc která mi zvedá žaludek prakticky vždy a přitom je to šílený nesmysl. Možnost mít zhaslé zadní světla při denním svícení je kokotina největšího kalibru. Dovedl bych si představit funkční denní svícení (světlo vpředu i vzadu, s přepnutím na plná světla za deště a při snížené viditelnosti), ale to co je teď je debilita. Denní svícení parkovacími světly (což je vidět moc často) nebo dobastlená uživateli doma na koleně je kapitola sama pro sebe.

              0 0
      • JendaH  

        Můj skromný názor 1. Na silnici první třídy by podle mne cyklista neměl co dělat.

        A co s místy kde jiné cesty neexistují?

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • jIrI___  

          Takové místo v ČR existuje?

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • gersa  

        Co třeba cesta na Červenohorské Sedlo nebo Skřítek? To jsou taky jedničky a cyklistů mraky

        0 0
        • Tramvajar  

          Tak zrovna na ČH sedlo vede x cest mimo silnici… Tam to není nutnost jet po silnici, ale volba.

          0 0
          • gersa  

            Tak to bych prosil ukázat, jak jak jinak se silničkou dojedu na ČHS než po silnici 44?

            0 0
            • Tramvajar  

              Takhle.

              Jel jsem jen na gravelu, ne na silničce, ale i na té by to bylo úplně ok (ale za sucha, ten kousek po žluté TZ na udusané hliněné cestě by se na silničce mohl bořit, kdyby bylo moc mokro, to uznávám).

              Ale měl jsem na mysli primárně biky.

              0 0
              • jIrI___  

                Toto OK pro silničku zcela jistě není… Pokud tam teda není nový asfaltový koberec, jak se tyhle typy cest na mnoha místech mění.

                0 0
                • Tramvajar  

                  Jel jsem tudy naposledy asi před 4 lety a mám zafixováno, že je to dálnice (z pohledu gravelu). Fotka z map je z roku 2013, takže skutečný dnešní stav je bez záruky.

                  0 0
                  • orm  

                    Nahoru by to po te ceste na fotce slo, ale dolu si to chce na silnicce clovek trosku uzit a ne stat na brzdach a jet pomaleji nez nahoru a to uz na tehle ceste nejde. Dalsi problem je sklon. Na silnicce, narozdil od gravelu nebo mtb nemas prevody na dlouhe prudke stojky jeste na neasfaltovem povrchu. Motor take vetsinou nemas. Na mtb jsme to jezdili po zlute z koutu.

                    0 0
      • Peterko  

        Mladá žena ve věku kolem asi 20 let, štíhlé postavy, cca 170 cm vysoká, blond vlasy. Na sobě měla bílé tričko, černé kraťasy a černou obuv.

        Tak po Té nepátrá jen policie, kdyby jste náhodou měli nějaké kontaktní údaje… :-D

        0 0
        • mikub  

          O vině blondýnky bych si nebyl tak jistej. Copak zákon neukládá řidiči povinnost jet takovou rychlostí, aby mohl bezpečně zastavit na výhledu?

          Vždyť kolem tý ulice není nic, co by omezovalo rozhled. Ta holka se tam asi neteleportovala, ale musela tam nějak přijít. Fakt nechápu vocasa, co táhne auto na štangli a spolehne se, že mu tam někdo nevleze. Pak dupne na brzdu a brečí u švestek.

          0 0
          • Kratter  

            Ne, to opravdu neukládá. Povinnost je být schopný zastavit na vzdálenost na kterou má rozhled. To neznamená, že musí být schopný zastavit pokud ti někdo vleze pod kola… Ale že když vidíš 100m před sebe, tak musíš být schopný zastavit do těch 100m.

            Vocas seš ty, jestli jezdíš tak, abys byl schopnej zastavit pokud ti kdokoliv kdo jde okolo najednou vkročí pod auto, tak to musí být opravdu radost za tebou jezdit.

            0 0
            • mikub  

              Pokud vidím, že se někdo hrne do silnice, raději pustím plyn a nechám ho projít, než abych ho svezl na kapotě, i když bych byl třeba v právu. Říká se tomu defenzivní jízda, vyučuje se nejen v autoškole, ale i na profesních školeních řidičů.

              V praxi se mi mnohokrát vyplatilo předpokládat chybu druhých. Ty jednotky sekund zdržení se mi vyplatí proti tomu, než abych pak stál několik hodin u nehody a potom ještě lítal po úřadech (případně soudech).

              Dokonce bych si ani sám před sebou nedokázal obhájit, že jsem kvůli svému nadutému egu zranil (případně zabil) člověka (i když bych byl třeba na první pohled v právu – než by soud možná určil jinak).

              0 0
      • cibi  

        no a navic při vlečení vozidla škody nepokrývá povinné ručení.

        Myslím, že si to blondýna bude muset nějak vyžehlit.

        0 0
    • AE86  

      Dneska jsem potkal zajímavou skupinku. Rozkopaná silnice, průjezd kyvadlově přes semafor, úsek do zatáčky, úzký a nepřehledný. Já na kole, asi tři auta a motorka čekáme na semaforu až padne zelená, když přijede skupinka cca 10ti chlapíků na MTB a s veselými poznámkami všechny objede a pokračuje. Za chvíli naskočí zelená, auta samozřejmě cyklisty motající se po zúžené cestě svých 15km/h hned docvaknou ale nemůžou rozumně předjet, takže se všichni vlečeme za nimi. Po konci zúžení jsem pány dojel, trochu na ně zvýšil hlas a slušně jim naznačil, že počkat tu půlminutu by bylo lepší řešení – asi dva mě chtěli rovnou inzultovat, jeden rozumnější mě rozbil alespoň argumentem: “Tahle červená pro kola a motorky neplatí”. Takže jsem zas trochu pochopil averzi vůči cyklistům:-)

      0 0
      • gerrard  

        Neboj sednou do aut a tem cyklousum to vrati. :)

        0 0
      • HonzaRez  

        Opravdu to není averze proti cykloušům, averze proti idiotům by měl být povinná a mělo by v krátké době přijít řešení, jak je eliminovat. Pak bychom mohli být do pár let na Marsu…

        0 0
      • psbiker  

        Čekat na těhle kyvadlově řízených zůženích nemá pro jízdní kolo smysl. Jednak jsou intervaly nastavené na rychlost, kterou cyklista nedosahuje a pak stejně zavazí nejprve těm za ním a pak i protijedoucím, a jednak jsou semafory zřízené, protože se auta ve zúžení nemohou vyhnout, kdežto cyklista snadno zmizí na opravované polovině.

        Samozřejmě tyhle skupinky cyklovýletníků nebo pseudosportovců se chovají většinou stádně, silnice jim jakoby patří, a jsou největší zlo :)

        0 0
        • Jezevec70  

          S tím nastavením máš pravdu. Jednou jsem jel uzavřený úsek do dlouhého kopce a než jsem dojel nahoru, tak se interval vystřídal asi 3×. :-)

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
        0 0
    • Jezevec70  

      Vždycky jsem si myslel, že řidiči jedou autem proto, aby se bezpečně dostali z místa A do místa B. Ale ono je to jinak. Oni jezdí autem, aby si mohli vybít svoji flustraci a vztek.

      https://breclavsky.denik.cz/…di-2021.html

      „Každý desátý řidič na jižní Moravě už někdy úmyslně vybržďoval jiného. Tři pětiny řidičů schválně najíždí na auto před sebou. “

      Zdroj: https://breclavsky.denik.cz/…di-2021.html

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • HonzaRez  

        K tomu krátká historka, kterou jsem tady možná ještě neventiloval:

        Jezdil jsem na střední školu do menšího města, do kterého dojížděli další žáci většinou z okolních vesnic, byli tedy poněkud jiného typu, než městské děti, čili jednoduše řepáci.

        Už delší dobu po škole jsem slyšel o jednom z těchto bývalých spolužáků z jiné třídy, o kterém se nikdo nevyjadřoval jako o příliš přemýšlivém, že měl nehodu. Prý nějaké auto vyrazilo prudce do křižovatky z vedlejší ulice na hlavní, až se lidi otáčeli a říkali si, že ten se určitě vybourá. A co byste řekli? Ujel 10 km a opravdu se vyboural… Byl to frekventovaný hlavní tah, který teď nahradila dálnice…

        Zkrátka někteří spoluobčané tomu celou svou osobností a životním postojem jdou napřed a s nadšením. Nikdy jste se nenechali svézt od tuzéra s kšiltem a nepřísahali si, že tímhle idiotem už do auta nikdy nesednete…?

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • cibi  

          no, kdysi coby študák (90 léta) jsem stopl kamión, podle značky němec.

          ridič uměl maďarsky a rumunsky, a pár německých slov.

          No, dveře se zevniř zavíraly háčkem jak kadibudka, když se setmělo dal mi baterku a svítil jsem na krajnici, protože rechte licht kaput , do kopce si svítil zapalovačem na teploměr, z kopce na tlakoměr …no a předjíždění v mlze kde není vidět napříč silnicí, mne přesvědčilo.

          Byl to můj poslední stop, dojel jsem vlakem. Načerno.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • xtonda  

      Mistr volantu

      https://www.idnes.cz/…-zpravy_jape

      0 0
    • HonzaRez  

      Lehokolo může být na pohodu, ale být lehodebil může být fatální…

      https://www.televizeseznam.cz/…ezi-64052546

      0 0
      • Jezevec70  

        Já tam vidím jen jednu chybu cyklisty. Ale naopak je tam několik prasáren řidičů aut. Co tam máš dál?

        0 0
        • HonzaRez  

          Prasáren řidičů aut je všude spousta, ale já u toho lehodebila to nemůžu považovat za chybu…

          0 0
    • Kabat  

      Dobry den kolegove bajkeri, timto bych chtel popsat konflikt se dvema cyklisty z 23.5.2021 Praha 4, Novodvorska ul. cca mezi 16–17:00hod. Jizda z chaty ja, moje zena a maly pejsek..

      Nove vyhrazeny a vyznaceny pruh pro cyklisty temto dvema expertum nestacil a tak pri povidani za jizdy musely jet vedle sebe a zabirat i cast silnice, pri dojizdeni cyklistu jelo v protismeru auto, na zaklade toho jsem musel brzdit a objizdet jednoho z nich, ma reakce zatroubeni a objeti. Ve zpetnem zrcatku jsem jen videl fakace a znameni k zastaveni coz jsem udelal. V momente jsem mel cyklisty vedle auta a aktivnejsi pan, rikejme mu ,,hrdina" mi zacal nadavat do curaku a debilu. Byl jsem celkem v klidu nez zacal hrdina mlatit do auta. V tu chvily jsem pochopil vyzvu k regulerni bitce a vystoupil z auta. Pan hrdina v tu chvily zacal na kole ujizdet a nechal tam sveho kolegu samotneho. Musim uznat ze jeho kolega byl naprosto rozumny a slusny clovek se kterym jsme si i kdyz ponekud vzrusene vse v klidu vyrikali, a vysvetlili komu patri ktery pruh pro jizdu a vse zakoncili podanim ruky.

      0 0
      • gerrard  

        Kapesníček?

        0 0
        • Janes  

          Nestydíš se někdy za sebe?

          0 0
          • Jezevec70  

            Mě by ještě zajímal pohled z druhé strany, abych si mohl udělat obrázek, jak to nejspíš doopravdy bylo.

            0 0
            • gerrard  

              V klidu to je Janes. To je takový můj pejsek – ocásek. :) Jednou jsem si s ním hrál a od té doby kde něco napíšu, tak se objeví, žadoní o pozornost a chce si hrát znovu. Ale protože zlobil, tak musí být nějakou dobu hodný než si s ním zase budu chtít hrát, ale to on neumí, tak má asi smůlu. :)

              0 0
        • James.Sniper  

          ne ne, tady to chce plínky

          0 0
      • Libores  

        Děkujeme.

        0 0
      • jIrI___  

        Závěr příběhu plného napětí je pro mě trochu zklamáním, čekal jsem že do držky dostane teda aspoň ten kolega hrdiny.

        0 0
      • Gaper  

        Debil potkal ******, sorry. Jako cyklistu mě podobní blbečci na kole serou víc, než většinu ortodoxních točvolantů a nikdy nemám potřebu reagovat. Prostě si řeknu že je to ***** a hotovo. Nemusim troubit, vylejzat, hádat se a podobný píčoviny.

        0 0
        • Fazzy  

          Pokud se ten pribeh odehral presne takhle, tak na tom nevidim nic spatnyho. Me by to za reakci taky nestalo, ale obcas to zatroubeni neni vubec naskodu. Lepsi kdyz se pokusi zamyslet jestli by neco nemohl udelat lip, nez aby si zvykal, ze si muze jezdit jak chce. Samozrejme nemluvim o troubeni za zadkem zpusobem, ze dotycny dostane epileptickej zachvat. Podle popisu byl mezi zucastnenymi debil jen jeden.

          0 0
          • Gaper  

            troubení možná chápu ( i když ve městě…) ale zastavovat a dohadovat se?

            0 0
            • gerrard  

              Tak když si chabrus na nervy a konfliktní typ k tomu, tak to je hned. Ale dobře to dopadlo, poplácali se po ramenou, potřepali rukama a poplakali. No a on byl tak dojatý, že se musel zaregistrovat a sdělit nám to tady. :) Historka jak od Švejka. :)

              0 0
              • Janes  

                Já bych je tak vytroubil, že by si pak museli dojít na ušní, borečci…

                0 0
            • Fazzy  

              To uz je kazdyho volba. Nicmene podle toho co rika, si sam nezacal, ale byl k tomu vyzvan. Za me zbytecny, ale nikoho bych kvuli tomu za ****** neoznacil. Navic se s rozumnejsim jedincem nakonec domluvil, takze vsechno ok.

              0 0
              • Gaper  

                Já v tom asi vnímám tu agresi na silnici celkově. Přesně takhle začínají nebezpečné situace i pro nezúčastněné. Je fajn že se domluvil, jestli má ale dolík v autě tak mu to asi nepomůže… Kdyby měl chladnou hlavu od začátku ušetřil by si spoustu starostí (třeba jak se zaregistrovat na BF :)).

                0 0
                • Fazzy  

                  O tom žádná. Ale dál se lidstvo hned tak nedostane. Jen za posledních 2000 let jsme se nehli ani o metr, tak nesmíš čekat zázraky :)

                  0 0
      • makaltom  

        já bych se zachoval trochu jinak

        Přibrzdil bych trochu více, počkal až auto v protisměru projede a pak je teprve předjel. Obešel bych se bez troubení, zastavování a dohadování. Ve finále bych udělal pro plynulost dopravy víc než vy.

        Nepřipustil jste si možnost, že cyklista vás jen nestihl zaregistrovat? Že by se zařadil, jen na to potřeboval více času? Setkávám se s tím, že mnoho lidí považuje podobné křivdy za naschvály, přitom je to jen drobné nedorozumění.

        Samozřejmě měl uhnout včas, neměl sprostě gestikulovat, neměl plácat do auta.

        Stejně tak vy jste nemusel hned troubit, na gesta reagovat zastavením … je to o přístupu.

        0 0
        • Janes  

          Samozřejmě měl uhnout včas…pokud by toto bylo splněno, žádný konflikt by se neudál..tečka.

          0 0
      • Jamin  

        Mít ten klakson co používají na tdf, reakce by byly jiné.

        0 0
      • Jason Voorhees  

        Proč predjíždíš, když jede v protisměru auto? To jste tak spěchali? Ulici ani Ordinaci v neděli nevysílaj. Todle třeba nepochopím já, pruh nepruh.

        0 0
        • Tramvajar  

          Precti si to znovu, pomaleji, nekolikrat…

          :-D

          0 0
          • Jason Voorhees  

            Tvůj názor mě fakt nezajímá, jsi zacyklenej v nějakym svým kruhu jak Tě tu tak sleduju. Hlaš to do rádia, jsi +/- stejně chytrej. Na mě nereaguj, děkuji.

            0 0
            • Tramvajar  

              Přesto zvládnu na první dobrou pochopit jednoduchý text, který, jak vidno, je nad schopnosti některých „nezacyklených“ :-).

              0 0
              • Jason Voorhees  

                Evidentně ne, když jsem Ti v holé větě napsal ať na mě nereajuješ :-D.

                0 0
                • Tramvajar  

                  Piš si, co chceš. Já zase budu reagovat, na co chci.

                  Měl by ses radši naučit jezdit přes koleje… :-D.

                  0 0
                  • Jason Voorhees  

                    Oukej, mír. Mě je uplně víš kde co kdo píše. Tady šlo o to Tvoje „na první dobrou pochopim psanej text“ a pak ho nepochopíš. Piš si samozřejmě co chceš a kam chceš…

                    0 0
      • gollum  

        Mrknul jsem se na fotomapu, pruh pro cyklisty tam je a kromě něho tam je i pruh ve kterém vedle parkují auta a jak je zvykem, tak občas přečnívají do pruhu pro cyklisty. Asi by to chtělo i pohled z druhé strany… Já se třeba snažím nepřibližovat k zaparkovaným autům na vzdálenost otevřených dveří, což dost často znamená, že se do pruhu pro cyklisty nevejdu a jedu vedle po silnici (zcela legálně, protože objíždím překážku…)

        0 0
        • Kratter  

          Jestli objíždíš překážku, která neexistuje, tak to asi moc legální není, nemyslíš?

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • gollum  

            Pokud do daného auta není vidět, abych mohl zkontrolovat jestli vevnitř někdo sedí – zatmavená skla, nebo dodávka (případně opěrka hlavy přes kterou nevidím), tak počítám s tím, že v autě někdo sedí a že mi otevře dveře těsně předemnou. (+ dost často nestojí auta ani těsně u obrubníku a přečnívají do pruhu pro cyklisty, vždy se rozhoduji, jestli cvičně nezavolám MP, aby to řešila…)

            Na jednom úseku v Praze ve špičce mi takhle otevře dveře před kolem do pruhu pro cyklisty někdo co cca. 200metrů (kdybych to neviděl na vlastní oči, tak tomu neuvěřím).

            0 0
            • Kratter  

              Jo já ti rozumím, ale legální to prostě neni. Má se jezdit u pravého okraje. Neříkám, že bych jezdil jinak než ty.

              0 0
              • Zdyn  

                Proč by to nebylo legální? Objíždíš překážku a to v dostatečné bezpečné vzdálenosti, protože musíš počítat s tím, že ti někdo dveře do cesty otevře. Není možníé se detailně dívat do každého auta, jestli tam je někdo, kdo se chystá vystoupit. Ty musíš věnovat pozornost okolnímu provozu.

                0 0
                • Kratter  

                  Protože objíždíš překážku, která tam není

                  0 0
                  • Zdyn  

                    Ale překážka tam přeci je, to auto. A překážka se objíždí v bezečné vzdálenosti, což u stojícího auta znamená přidat si vzdálenost na otevřené dveře. Jak objíždíš stojící auta ty? Dodávku, do které nevidíš lízneš těsně a nebo si dáš odstup?

                    0 0
            • bikerluzice  

              Zakon padajiciho hovna. U nas zuzili hlavni prutah obci na minimalni sirku. Vedle silnice jsou parkovaci mista o sirce 1,80. Vedle nich cyklostezka s chodnikem. Po nekolika utrzenych zrcatkach na leve strane a dvou pripadech rozparanych aut na leve strane se vsichni naucili parkovat pravou stranou na cyklostezce. Legalni to neni. Ale nez resit opravu za svoje. (nemysli si, ze se ti nekdo prizna nebo na sebe necha kontakt). Je lepsi chranit svuj majetek i za cenu riskovani pokuty. Tim zase vytlacujes kola do chodniku a jsou nasrani chodci. No situace na p… Bohuzel to znam i z poza volantu i zpoza riditek… No hlavne ze byla byly vycerpany dotace na rekonstrukcí komunikaci kde byla podminka zrizeni cyklostezky. :-)

              0 0
    • HonzaRez  

      Docela bych chtěl toto vlákno udržet, měly by v něm být poučné informace…

      https://www.pribram.cz/…opila/19769/

      https://www.pribram.cz/…licie/19766/

      0 0
    • Jezevec70  

      Když se tady řeší přestupky řidičů aut a cyklistů.

      Včera večer při cestě z práce jsem potkal ve městě tři auta:

      První: Projetí stopky. Však je večer, stejně nic nejezdí.

      Druhé: Nedání blinkru. Myslel jsem, že pojede rovně, tak jsem zastavil abych mu dal přednost. Zbytečně.

      Třetí: Otáčení v křižovatce

      0 0
      • Janes  

        To je furt, přijíždím od Zdib do Prahy, kolem Chaber tam je 4 proudovka, pravý pruh je průběžný, levý je přerušen asi 3× zvýšením pro přechod. Pravý pruh ucpaný a stojící, lidi nechápou, že můžou použít i ten druhý, takže já jedu vždy tím prázdným vlevo.Každou chvíli se nějakej hotentot rozmyslí, že už tam stojí moc dlouho a že by vlastně mohl ten levý taky použít a vrazí mi to tam, že musím na brzdy, dneska dement v černým SUV raději ani blinkr nedal, vocas.

        0 0
      • gerrard  

        Ano, taky to pozoruju, že z řízení auta se stává takový „freestyle“ bez pravidel a proto je pokaždé úsměvné jak frustráty za volantem dráždí každé nedodržení od cyklistů. Ale to že lidí v autech nedodržujících elementární věci jako přednost zprava to nikoho netankuje.

        0 0
      • Krejza  

        Pokud se mi povede potkat jedno porušení pravidel či zpomalené nebo eratické chování, mám radost. Obvykle to je mnohem častěji.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • babkanakole  

        Představ si, že já zase tenhle týden mám nějaký výjimečný tím druhým směrem, to vše při pohledu z kola:

        Jeden den se vlečeme za autoškolou (traktor s vlekem), já na kole vedu to procesí za ním. Probíhalo to naprosto v klidu, dokonce když se dal předjet se mi podařilo ho předjet „v pořadí“, tedy jako první bez toho, že by se tam někdo cpal.

        A další dny opakovaně řidiči čekali na hooodně místa na předjetí přesto, že jsem jim uhýbala co to šlo a ukazovala, že mě můžou vzít. Jo, je to jen chvilka co jim to zabralo navíc, a stejně skončí za chvíli na světlech, ale to v těch místech obvykle nikomu nevadí :) A nebyly to jen osobáky, byly mezi tím i dodávky a skříňová Avie.

        Doufám, že nemám vybráno do konce roku.

        0 0
      • PENE  

        V krizovatce se otacet muzes, pokud neni svetelna, nebo tam neni znacka zakaz otaceni. V projeti stopky, kdyz neni provoz, a je dobre videt do krizovatky, nevidim problem, pokud te neomezil nebo neohrozil. S blikry souhlas, nekteri ridici holt nedavaji najevo, co maji v umyslu udelat, to ale plati i u cyklistu, hlavne teda tech starsich a nesportovcu.

        0 0
        • gollum  

          Ještě se nesmí otáčet na přechodu pro chodce, to taky může zkomplikovat otáčení v křižovatce… Případně křižovatka může taky spadat mezi „nepřehledná místa“, tam je taky zakázáno se otáčet…

          0 0
    • HonzaRez  

      Tak hošiwoe, tohle už je přes čáru. Vzhledem k cyklopoči vpravo na řítítkách to musí být někdo odtud…

      https://moravskoslezsky.denik.cz/…-202105.html

      A tohle je jasnačka…

      https://jihlavska.drbna.cz/…promile.html

      0 0
    • xtonda  

      Mě pobavilo toto

      https://www.idnes.cz/…no-zpravy_vh

      0 0
    • ladys  

      Včera jsme byli zastaveni a bylo nám řečeno že probíhá akce na cyklisty.

      VB nám vysvětloval, že jedeme zákazem.

      Moc dobře věděl, že nemá pravdu a nevzal nás obuškem .D

      0 0
      • JendaH  

        To je něco na způsob „když mně chcípla koza, tak ať sousedovi chcípne taky“ (když mě buzerují za nesmysly, tak ať cyklisty taky)?

        Červená → noc, semafory trvale červené, indukční smyčka nereaguje, nic nejede. Nakašlat.

        Stopka → stopka je tam kvůli tomu, že řidiči aut, kteří sedí s hlavou metr vysoko, nevidí přes zaparkovaná auta. Já mám skoro dva metry a mám velmi vzpřímený posed a přes střechy aut vidím. Nakašlat.

        0 0
        • HonzaRez  

          Je asi rozdíl jet nebo jít na červenou v noci, když široko daleko není ani noha a naopak dělat tyto věci v plném provozu… Který způsob je asi častější…?

          0 0
          • mikub  

            Já ti nevím. Všude čtu, jak cyklisté jezdí na červenou, na druhou stranu jsem to hódně dlouho v reálu neviděl.

            Jestli to není ta 100× opakovaná lež, která se stává pravdou.

            0 0
            • jIrI___  

              Včera cestou z práce se na třech místech opravuje silnic a na všech třech místech je jednosměrný provoz řízený semafory. Když jsem čekal na kole na zelenou, tak mě na dvou z těch třech semaforů suverénně předjel cyklista – jednou žiletkář ve strakaté lykře (asi by mu při čekání spadly tepy) a podruhé nějaký strejda dle stylu jízdy jedoucí z blízké nálevny, ten podle mě semafor ani nezaregistroval :)

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
            • HonzaRez  

              Na červenou, po chudníku, po přechodu – denně desítky. Že bych chodil po nějakých špatných částech města?

              0 0
              • mr.garisson  

                Jo chdníkářům bych zatnul tipec, to je prasárna, hlavně vypatlanci na motorkách, co kličkují mezi chodci.

                Na červenou, to ovšem jiná, tam dostanou max. polibek od auta a už to nemusí rozchodit. Tam bych to viděl na Darwinovuo cenu, holt jejich problém. Pokuta by to mohla vylepšit, ale ještě jsem nikdy neviděl, že by se cajti rozjeli za cyklistou.

                0 0
              • gersa  

                V čem je problém při jízdě na kole po přechodu?

                0 0
                • mr.garisson  

                  Krom toho, že nemáš přednost a nesmíš ohrozit chodce asi v ničem, pokud tam není vyloženě příkazová značka k sesednutí z kola.

                  0 0
                  • HonzaRez  

                    Všechno špatně… Jestli máš řidičák, měl bys o něj přijít…

                    0 0
                    • Janes  

                      https://www.cistoustopou.cz/…o-chodce-773

                      V místech, kde je hustý silniční provoz, pro vás může být výhodnější z kola sesednout a vést ho po přechodu jako chodec. V té chvíli už totiž nejste řidičem, a tak pro vás platí stejná přednost jako pro pěší.

                      Takový způsob překonávání přechodu pro chodce je zároveň i bezpečnější. Neriskujete, že budete viníkem dopravní nehody kvůli tomu, že jste nedali přednost jinému řidiči, a vaše chování je pro motoristy lépe předvídatelné. Zároveň se také snižuje riziko případné kolize s chodci.

                      Je to prosté, pokud po přechodu kolo vedeš, jsi chodec, pokud po něm jedeš, jsi řidič vozidla a neplatí pro Tebe přednost na přechodu.

                      0 0
                    • Kuba78  

                      tak o ridicak asi neprijde jen jezdenim na kole po prechodu.. Jezdit pres prechod na kole je samozrejme za urcitych situaci vyhodne a to dokonce i v provozu – zmizis rychleji z prechodu a auta pak muzou prejet. Nicmene, je treba si uvedomit par veci:

                      jako cyklista jednoznacne pachas timto prestupek, takze s tim musis byt srozumen, i s nasledky takoveho chovani ci nehody pri takovem chovani

                      urcite to neni dobre pachat ve velmi hustem chodeckem provozu

                      rozhodne za kazdych okolnosti je nutny ocni kontakt s ridicem (ridici), ktery musi videt co delas, co se chystas udelat

                      musis se chovat naprosto PREDVIDATELNE

                      rozhodne a za zadnych okolnosti si nevynucovat prednost na prechodu a nejezdit tam, dokud ridic auta sam jednoznacne neda najevo ochotu te pustit.

                      pak tohle bez problemu funguje i v provozu v praze. Kdyz nekdo prifrci k prechodu z uhlu, kde ho ridic nemohl videt, bleskove na ten prechod vjede bez rozhlizeni s tim „ridici poserte se, ja mam prednost sem na prechodu“ tak se pak nejen nemuze divit ze ho nekdo muze prejet, ale hlavne ze to rozhodne nebude vina toho ridice.

                      0 0
                      • gersa  

                        Pokud vím, jezdit na kole přes přechod není zakázáno

                        Pouze nesmíš ohrozit (atd.) chodce a samozřejmě nemáš „přednost“ před auty jako chodci

                        0 0
                        • Kuba78  

                          za urcitych podminek ne. ale v 99 procentech pripadu je najezd na prechod z chodniku a tam se uz jezdit nesmi, takze tam de facto pachas prestupek – tedy typicky prijedes po chodniku na prechod, prejedes prechod, najedes na chodnik na druhe strane.

                          0 0
                          • Janes  

                            Přeeesně…

                            Toto pravidlo platí nejen v situaci, kdy se společně s ostatními řidiči blížíte k přechodu pro chodce po silnici, chystáte se ho přejet a pokračovat dál v jízdě ve svém jízdním pruhu, ale i v případě, kdy po něm chcete překročit pozemní komunikaci spolu s chodci. Tato situace nastává typicky tam, kde k přechodu po obou jeho stranách vede stezka pro chodce a cyklisty, stezka pro chodce s povoleným vjezdem kol nebo například pěší zóna s povoleným vjezdem kol. Kromě překonání komunikace může cyklista v takovém případě využít přechod také pro najetí do vozovky.

                            Cyklista by naopak na přechod neměl najíždět z chodníku. Ten je totiž určen výhradně k pohybu chodců, a jezdci na kole se po něm tedy až na výjimky* nesmí* pohybovat.

                            0 0
                            •  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                              0 0
                          • gersa  

                            A sleduješ, že já mluvím o voze a ty o koze? Jízdu na chodníku do toho netahej, ta je přes čáru a mimo moje chápání. Ale pochybuju, že ten kdo jede na kole po chodníku se bude nějak zvlášť zamýšlet nad předjížděním přechodu…

                            Bydlím v Pardubicích a tady je velká část chodníků vedena jako společná stezka pro pěší a cyklisty. A právě pokud po této stezce přijedeš ke křižovatce, je tam povětšinou jen přechod bez pruhy pro cyklisty. „Tedy typicky prijedes po stezce na prechod, prejedes prechod, najedes na stezku na druhe strane.“

                            0 0
                            • Kuba78  

                              v poradku. takze nepachas prestupek tim, zes prijel po chodniku. i my v Praglu mame takove smisene chodniky. ale porad tam sice prijedes bez pachani prestupku, ale pak se musis chovat vuci ridicm na silnici jakobys jel z vedlejsi na hlavni – holt pockat az projedou, pripadne te nektery sam pusti, v zadnem pripade si nemyslet ze snad na tom prechodu mas prednost. tu mas jen kdyz je tam prejezd pro cyklisty.

                              0 0
                              •  
                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                0 0
                          • xtonda  

                            Ta situace je celkem běžná, vzhledem k tomu, že vodorovná značka V 8c – Sdružený přechod pro chodce a přejezd pro cyklisty byla doplněna do vyhlášky 294/2015 až v roce 2016, tak jsou mraky stezek pro chodce a cyklisty vzniklých před rokem 2016, kde je křížení se silnicí řešeno přechodem pro chodce a stále to nebylo předěláno.

                            Přes takové přechody zásadně jezdím, samozřejmě s vědomím že dávám přednost.

                            0 0
                    • mr.garisson  

                      Tak ten byl dobrej. :D A vezmou ti ho i když budeš přecházet na červenou? Chodec je tky účastník provozu a když má ten řidičák…

                      0 0
                    • HonzaRez  

                      Díky všem za příspěvky, je vidět, že mnozí opravdu nevědí… Ale aspoň někdo rozumný se tu najde…

                      0 0
                      • mr.garisson  

                        Tak nám to prosím vysvětli. Začal jsem se bavit v okmažiku, kdy cyklistovi bereš řidičák.

                        0 0
                        • HonzaRez  

                          Už i to se stalo, nevím, kde to bylo… Stálo by za to zavést to napevno.

                          0 0
                          • mr.garisson  

                            Tak to mě zajímá. Hoď sem odkaz nebo kazuistiku.

                            0 0
                            • HonzaRez  

                              Bohužel teď to nevylovím, věřím si, že jsem si to nevymyslel a že se to i tady diskutovalo. Mohlo to být někde v Emerice nebo v Němcích…

                              0 0
                              • mr.garisson  

                                Takže v ČR takový případ není.

                                0 0
                              • kejda  

                                U nás můžeš klidně i zabít, ale pokud nejedeš autem, nemůžou ti sebrat noty. A rarita je u nás odebrání not klidně až půl roku po spáchání TČ, než to všechno proběhne, pořád můžeš řídit…

                                0 0
                                • mr.garisson  

                                  Proto to na silnicích u nách takhle vypadá. Řidiči nemají strach porušovat zákon a když je někdo náhodou upozorní, tak se mu vysmějí – viz místní alfa samčí specialisti na dopravu.

                                  0 0
    • HonzaRez  

      Proč neexistuje něco jako „řidičák na život“, který by eliminoval ze společnosti podměrečné kusy…?

      https://www.novinky.cz/…iny-40362563

      0 0
    • Pikaču  

      Ja si asi udělám tento obrazek na dres ze se nejedna o cyklostezku ( povinnosti použít ) :))

      Těch hovad co si myslí opak je stále hodně.

      Potřeboval bych to taky nějak dostat na novinky cz a

      d-fens.

      A obecně na netu je spousta stránek které uvádějí omyl.

      0 0
      • babkanakole  

        Rozmohl se nám tu takový nešvar. Sice na chodník vrazíme tuhle značku, a uděláme z toho „taky cyklostezku“, ale zároveň silnici zúžíme natolik, že je většinu času debilita po ní jet na kole. A pak ještě na tu cyklostezku z té silnice neuděláme jediný nájezd, musí se na ni bokem přes přechody. Ale všem řidičům na ní uděláme bezvadný výhled v celé délce. To je jak když se někdo snaží proti sobě ty cyklisty a řidiče rozeštvat úmyslně.

        Když to stavěli, doufala jsem, že nebudu muset zkoumat mapu, kudy prokličkovat z práce domů – tu pěšinku předtím jsem našla na ortofoto. Když otevřeli tohle, trvalo mi přes týden se zorientovat v tom, kudy se tam dostanu.

        0 0
      • JendaH  

        Tak jednak je ve vyhlášce u této značky napsáno „Značka přikazuje chodcům a cyklistům užít v daném směru takto označeného společného pruhu nebo stezky.“, jednak Onuce prohrál správko přesně o tomhle (ale k soudu nešel). Šlo by polemizovat o tom, co znamená „v daném směru“. Ale naštěstí se ve vedlejším vlákně píše, že tuhle povinnost právě zrušili (resp. senát schválil, ještě není hotovo).

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • gollum  

          Není povinnost (pro chodce a ani pro cyklisty) použít stezku pro chodce a cyklisty takto označenou a ani nikdy nebyla…

          Vyhláška je v rozporu se zákonem. Tzn. tahle část ve vyhlášce je neplatná.

          Viz. to na co odkazuješ. Teď se řeší jestli zrušit povinnost použít cyklostezku, původně tam bylo v tom návrhu i zrušení „povinnosti“ zrušení kombinované stezky pro chodce a cyklisty, ale tohle z toho bylo vyškrtnuto s tím, že z platných zákonů jasně plyne, že tato povinnost neexistuje.

          Once prohrál prohrál správko, protože rozporoval to že na danou stezku nemohl najet…

          0 0
          • Fazzy  

            To byl pozemstan

            0 0
            • Pikaču  

              Jj. A podle me se jednalo o skutečnou cyklostezku c8a,

              nikoliv tuto spolecnou.

              0 0
              • orm  

                Ne, jednalo se o stezku pro chodce a cyklisty. Koretne toto misto https://en.mapy.cz/s/jogofasule. Pozemstan se „hadal“, ze kdyz je najezd na stezku na vedlejsi komunikaci, tak ji nemusi pouzit. Tenkrat jeste MP razila heslo, ze cyklista musi pouzit i stezku pro chodce a cyklisty. Totez se delo v Brne, kde MP davala pokuty, pokud clovek ze silnice neprejel na stezku https://en.mapy.cz/s/bogemuhaga. Nastesti je to podle vseho uz preslo.

                0 0
          • JendaH  

            Vyhláška je v rozporu se zákonem.

            Já tam žádný rozpor nevidím. Zákon přikazuje něco (pro stezky pro cyklisty), vyhláška něco jiného pro jiné věci (stezky pro chodce a cyklisty).

            0 0
            • gollum  

              Co třeba rozpor vyhlášky se zákonem 1/1993sb. čl. 2 část (4) ?

              Já teda vidím dost velký rozpor…

              0 0
              • JendaH  

                Stejně tak není v zákoně nic například o tom, že je možné přikázat nejnižší dovolenou rychlost nebo sněhové řetězy. Znamená to, že značky C 5a a C 6a také neplatí?

                0 0
            • Roman  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
        • xtonda  

          Ta vyhláška má taky paragrafy 2 a 3 ohledně umisťování a platnosti značek. Pokud jedu po silnici, vedle které je pruh trávy a za tou trávou nějaký další pruh asfaltu a u něj značka, tak ta pro mě nic neznamená.

          0 0
          • JendaH  

            To je dobrá poznámka. Bohužel často jsou značky přímo vedle: https://mapy.cz/s/fajaladecohttps://mapy.cz/s/papahapuzo

            0 0
            • babkanakole  

              Jo, to je taky pěkná pakárna, viz ten můj odkaz výše.

              Může mi někdo vysvětlit, co je myšlené tou druhou značkou?

              0 0
              • jIrI___  

                Chodník rozdělený na dvě poloviny, jedna pro cyklisty a druhá pro chodce. V Ostravě je takto řešena většina městských cyklostezek a funguje to poměrně bezproblémově.

                0 0
                • babkanakole  

                  Ptám se na umístění té značky. Protože tak jak je strčená fakticky označuje za stezku pro chodce a cyklisty tu silnici. Totéž ten případ mnou uváděný výše.

                  0 0
                  • gollum  

                    Co jsem se díval, kde mohou být umisťovány značky – stezka pro cyklisty/stezka pro chodce a cyklisty/… tak je tam uvedeno, že tyto značky mohou být umístěné vpravo i vlevo od dané stezky/chodníku.

                    Jinak souhlasím, že tato konkrétní značka je tam dost blbě… Když už tam dávali novou značku tak ji měli dát napravo od cyklostezky a ne takhle debilně, kde ta značka může teoreticky platit pro ten chodník a i pro silnici…

                    0 0
                    • babkanakole  

                      Stezka pro chodce a cyklisty může být výjimečně vlevo od dané stezky.

                      To ale nic nemění na tom, že umístit jí těsně vpravo od silnice ji tím posouvá tam. Pro dopravní značky (obecně) platí umístění vpravo, nejdále 2m od vozovky, na dobrý výhled, a platí pak pro celou tuto vozovku. Není tam nic o tom, že stezka pro chodce a cyklisty pro řidiče neplatí. Platí, zakazuje, resp. nepovoluje jim tam vjezd.

                      Můžeš se pak jen dohadovat o tom, jestli náhodou neplatí na silnici (dopravní značka vpravo, nutně tam platí) a i na tom chodníku (ta výjimka o umístění vlevo).

                      Ta v Budějovicích je ještě blběji, je vpravo od vozovky, a ani náhodou ne vlevo od stezky pro pěší (je až za zeleným pásem).

                      0 0
                • JendaH  

                  Ano, bohužel zrovna tady to bezproblémově nefunguje: https://www.cyklistesobe.cz/…vadna-stezka

                  0 0
            • mikub  

              V Pardubicích máme taky bravůrně označenou stezku

              https://mapy.cz/s/pakucemujo

              0 0
              • babkanakole  

                Tak zrovna tohle mi připadá v pohodě na české zvyklosti. Situaci neznám, ale v porovnání s tím, co mám v okolí mi tohle připadá jako luxus.

                0 0
                • gersa  

                  Nejhorší zrovna na této stezce je, že v protisměru je to jen stezka pro pěší, ale nikdo to nerespektuje. A někdy za max provozu je to na rozbití huby

                  https://mapy.cz/zakladni?…

                  0 0
                  • babkanakole  

                    Tak u nás je jedna, kde to šlo takhle:

                    • z obou stran smíšená stezka
                    • z jedné strany vyvrácený sloupek se značkou
                    • měsíc a půl se přes nahlášení nic neděje
                    • provedena oprava instalací značky cyklostezky, takže fakticky z jedné strany zakázaný vstup chodcům

                    Pejskaři tam samozřejmě chodí venčit pořád dál, a na cyklistu občas koukají jak na vraha. Řešit s magistrátem, že tam práskli blbou značku, nemám moc sil.

                    0 0
                    • bara2  

                      Chodci mají zakázný vstup na cyklostezku? Po silnici chodit můžou (vlevo, při kraji. Nesmí jen na motorway a dálnici). Nevztahuje se to i na cyklostezku? Nebo je někde napsané, že chodci mají zákaz vstupu na cyklostezku? Pokud mohou vstoupit, pak je ale možná kolize s tím, kudy mají jít: po stezce pro chodce/chodce a cyklisty mají totiz chodit vpravo...... Při uvedeném značení budou chodit jen po jedné straně :-)

                      0 0
                • mikub  

                  Jde o to, že první značka „jiné nebezpečí“ s dodatkovou cedulí platí pro stezku. Druhá značka „povolené výšky“ platí pro silnici. No, a pak tam je ještě za stezka.

                  0 0
      • mr.garisson  

        Přesně tak. Povinnost se vztahuje na značku C8a, jelikož v zákoně je pouze a výslovně zmíněna C8a nebo pokud je zřízen vyhrazený pruh. Ale některým to prostě nevysvětlíš.

        0 0
    • HonzaRez  

      Taky jste zhlédli očekvávaný dokument o tom, že rychlost zabíjí? A taky jste si všimli, že většina těch případů vůbec neměla jako hlavní příčinu rychlost…?

      0 0
      • mikub  

        4 z 5 případů měly příčinu (případně úzce souvisely) s nepřiměřenou rychlostí. To mi přijde jako slušná většina.

        Jediný případ, který podle mě nebyl kvůli rychlosti, byl ten čelňák vedle cisterny. Ačkoliv, podle znaleckého posudku prej jel 104. Takže vlastně 5 z 5 kvůli rychlosti, kvaltování a neponechání si prostoru pro chybu…

        0 0
        • HonzaRez  

          Nesouhlasím, ale můžu se opřít pouze o malou automobilovou zkušenost…

          Rychlost cca 100 v hodině je běžná cestovní rychlost na silnicích vyšších tříd. Při předjíždění je to dokonce nízká rychlost, ale s naloženou feličitou to těžko půjde rychleji.

          Za nehodou podle mě stojí fatální řidičská chyba, kdy začal předjíždět v místě, kde nemohl vidět dostatečně odpředu a možná ani neznal terén, takže nepočítal s tím, že tam může být vozidlo schované v dolíku.

          A ta ta výmluva s jedním svítícím světlem je psychologický konstrukt, který si implantoval do hlavy, aby se obhájil, vyšetřování to vyvrátilo.

          A tu zásadní chybu umocňuje to, že vlastně pokračoval v předjíždění, i když předpokládal v protisměru jednostopé vozidlo, které se tímto chystal oprasit.

          Takže to není varování před rychlostí…

          0 0
          • mikub  

            Jak jsem psal, toto byl jediný případ, kde jsem neviděl souvislost s rychlostí. Ten dodatek tam byl pro odlehčení, že tam fakticky vyšší rychlost byla. Příště tam dám smajlky ;)

            Jinak pohled na tu nehodu máme stejný.

            0 0
            • HonzaRez  

              Ještě k tomu recenze. Zase opět podle mých zkušeností je to už druhá recenze, která vyslovuje pochybnosti o tom, jestli se autorovi podařilo vyjádřit to co zamýšlel. Podle všeho nepovedlo, je to na vodě…

              https://www.autosalon.tv/…je-ale-liche

              Podle mě opravdu nezpůsobila ty nehody rychlost, opravdu nejlepší případ byl ten sebestředný nadutý blbeček, který ve vysoké rychlosti narazil do stojícího auta (a vlastně nezpůsobil nic kromě materiální škody) a pak ten fotograf, který řídíl půjčené silné auto.

              Nejvíc mě nutí k zamyšlení ten kudrnatý tlusťoch, který jel s plným fávem s vozíkem a za tmy řezal zatáčky protisměrem. A srazil neosvětleného kolistu…

              Já snad kvůli tomu založím vlákno, dost nutně potřebuju nějaké zkušené názory…

              0 0
              • gerrard  

                Co potrebujes za zkuseny nazor? Stacilo, aby jeli defenzivne s rezervou na necekane udalosti a nebylo co tocit.

                0 0
                • pepek  

                  Ale ti pomalí nejezdí defenzívně, ti jezdí nepozorně. A nepozornost a nevěnování se řízení je příčina nehod č:1.

                  0 0
                  • gerrard  
                    1. :) Kde v mém příspěvku viděls něco o rychlosti.
                    2. že tys ten dokument neviděl? :)

                    Defenzivně není pomalu. Defenzivně je tak, že počítáš s potenciálním problémem. Třeba když jedeš nepřehlednou zatáčku doleva. Defenzivně jedoucí člověk počítá s tím, že mu tam někdo vyjede. Debil to řízne protisměrem a to že by tam někdo mohl jet ho nenapadne nebo mu to je jedno. To samé když to hrneš přes horizont. Defenzivní řidič ubere a čeká co bude za horizontem. Debil to pohrne na plné pecky a to že by tam mohl byt traktor nebo kolo ho nenapadne.

                    0 0
                    • pepek  
                      1. Aha, tak to jseš výjimka, omlouvám se. Většinou je to tu takový, jak na Nově: „piráti“, co jedou rychle můžou za všechno
                      2. Neviděl, bo Autosalon.
                      0 0
                      • Zdyn  

                        No z mé zkušenosti ti, kteří jedou rychle „piráti“ tedy moc defenzivně nejezdí. Bohužel ta rychlost s nehodou souvisí dost často. Zkrátka čím rychleji jedeš, tím méně času na reakci je.

                        0 0
                        • gerrard  

                          No ono je právě zásadní rozdíl mezi jet rychle a jet rychle. Někdo jede „rychle“ a přitom bezpečně a někdo nejede ani zdaleka tak rychle a nebezpečný je na všechny strany. A někdo je nebezpečný jen tím kde dokáže blbě zastavit.

                          0 0
                          • Zdyn  

                            Chápu, jak to myslíš, ale popisuji svoji zkušenost. Tedy, že velká část z těch co jezdí rychle zároveň nejezdí bezpečně. Můžeme se taky dohadovat, kolik znamená „rychle“. Ona rychlá a bezpečná jízda v běžném provozu se vzájemně dost obtížně dají skloubit.

                            0 0
                            • Janes  

                              Já osobně, při denním dojíždění do Prahy jsem jezdcem rychlého pruhu, cítím se tam bezpečněji…

                              0 0
      • Krejza  

        Toho se začínám celkem bát. Tím spíš, když vidím kluky, jak chtějí, abych protočil plynem.

        0 0
        • HonzaRez  

          Já jsem to vložil hlavně proto, že toto je problém, se kterým se můžou kdykoliv setkat nejen řidiči motorových vozidel, ale i kolisti na stezkách, protože tlupa dospělých, dětí a čoklíků, přebíhajících ze strany na stranu cesty, je standardem a čím dál tím populárnějším sportem mezi širokou veřejností…

          0 0
          • makaltom  

            a proto když předjíždím skupinku s dětmi a tím spíše na silnici III. a ještě horší třídy zpomalím tak, abych mohl včas zastavit. Nemám potřebu troubit, křičet na ně z okýnka a doma si nevylejvám srdíčko na BF o bezohlednosti chodců. Prostě se chovám ohleduplně.

            0 0
          • babkanakole  

            Jasně, dneska jsem se na smíšené stezce potkala se školní třídou – tak osmá, devátá třída, max. prvák na střední i s učitelem. Kousek přede mnou to tam střihli z boční pěšiny, samozřejmě se narvali všude. Poslední třetina výpravy mi to švihla těsně před kolo. Prostor mezi žádný a ještě k samozřejmě pobíhali od kamaráda ke kamarádovi. Na upozornění „Pozor kolo, vole“, co si tam posílali, byl výsledek ještě větší zmatek. Zvonek byl naprosto bez šance, na pár místech jsem si vyzkoušela trackstand na těch pár vteřin, než se rozhodli kam uhnou.

            Jenže rozumný cyklista si v duchu zanadává a už když vidí, že se mu tam serou, tak zpomalí a jede krokem, a nerozjede to (nebo se po předjíždění/ob­jíždění nevrátí) dřív, než vidí že má volno. Pokud se mi někde motá chumel lidí, tak by mi mělo dojít, že tam za tím davem někdo ještě může být. Zrovna tenhle dav mi byl milejší než neviditelné vodítko přes cestu, alespoň bylo vcelku od samého začátku jasné, co se tam dá asi čekat.

            0 0
          • mr.garisson  

            Smíšená stezka je prostě o hubu. Je spousta takových, co ani netuší, jaká jsou na stezce pravidla a další jsou natolik tupí, že jim nedocvakne, když je míjí 2 cyklisti za minutu, že skutečně není vhodné jít přes celou šíři a skutečně blokují ostatní.

            Sobecký přístup, kdy nerespektují, že stezku používá více účastníků je běžný a nezmizí, pokud lidi nezmění mentalitu, což v ČR vidím na hodně dlouho.

            0 0
            • HonzaRez  

              Přesně to jsem měl na mysli…

              „Prostě se chovám ohleduplně.“

              A je to tady opět, tohle jsme tu diskutovali bambiliónkrát. Logická rekace je: a kdy budou ohleduplní ti druzí…?

              0 0
              • mr.garisson  

                Přesně, začít u sebe. Já mám všechno tovární, homologované a k ostatním se chovám ohleduplně.

                0 0
                • HonzaRez  

                  Výborně. Ale máme nárok na tu ohledulpnost od druhých…? Pokud jsme untermensch, tak ne…

                  0 0
                  • mr.garisson  

                    No pro ty super zdatné jezdce na úrovni závodníka F1 je slušný řidič jen slabý zbabělec.

                    0 0
                    • Janes  

                      Celý svět stojí na jednoduchém principu…zabij, nebo budeš zabit…co bys tedy od zvířat, rodu Homo Sapiens vlastně chtěl?

                      0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • jIrI___  

                        Žiješ v opravdu „zajímavém“ světě.

                        0 0
                        • Janes  

                          Ty v něm žiješ taky, jen je Ti stydno si to přiznat, že jsme stále pouze zvířátka a ve svém mentálním rozvoji jsme se nikam moc neposunuli. máš takových případů ve světě málo. Pořád se rveme o kosti jako vlci..

                          0 0
            • Aviatik  

              Moc prima jsou chodci roztažení přes celou šířku, kteří se po zazvonění cyklisty, který je dohnal, trochu stáhnou ke straně a poté, co cyklista projede, se okamžitě bez rozhlédnutí roztáhnou znova přes celou šířku.

              Takhle chodci neochotně uvolnili místo cyklistovi jedoucímu asi 10m přede mnou a okamžitě se mi nacpali před nos. Na můj zvonek reagovali značně nevrle, a když jsem je minul, slyšel jsem za zády nějaké pindy, jak je ti cyklisti serou. A to ani nebyla stezka pro chodce a cyklisty, ale šotolinová cesta mezi poli.

              0 0
            • Krejza  

              To je všude. Na silnici mezi cyklisty, motorkáři, autaři, kamioňáky. Na stezce/chodníku mezi chodci, cyklisty, bruslaři.

              V obchoďáku s nákupními vozíky.

              A dá se pokračovat.

              Jak píšeš, tohle se těžko změní.

              0 0
      • Pikaču  

        Njn. Zrcátka má od čeho.

        Ač mě koloběžky serou tak třeba v Německu při odbočení p srážení cyklisty jde automaticky na triko řidiče ( pokud cyklista jede na zelenou ).

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • mr.garisson  

        Ono je to taky o tom přemýšlení, podjíždím kolonu, blížím se ke křižovatce a i když vím, že mám svůj vyhrazený pruh, tak počítám s tím, že blbec se nepodívá do zrcátka a lupne to tam. Se potkali zase dva inteligenti.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • psbiker  

      Vidím váhavého vesnického motoristu na úzké rozkopané sinici, odbočuje směrem ke mě, proto uhnu na nějaký vjezd do zahrady mimo cestu a pouštím ho. Pomaličku dojede a oznámí: „Co stojíš, proč nejedeš, pyčo?!“. Příště budu asi vyžadovat ať teda mimo cestu uhne auto :)

      0 0
      • babkanakole  

        Vyměním za včerejšího trolejbusáka, co mě začal předjíždět na kraditku, a pak ještě netušil, jak to má dlouhé a začal mě zavírat. Do vjezdu jsem zajela sama a bleskově.

        0 0
        • mr.garisson  

          Jak se oteplilo, tak lezou z děr i psychopati na motorkách. Začal předjíždět, míjel mě v protisměru na kreditku. Neměl jsem fakt kam uhnout, v 50 kmh jsem to preventivně do příkopu posílat nechtěl. Dementů je prostě nepřeberně. Kdybych měl auto, tak si to nedovolí, ale cyklistu oprasí kdekdo.

          0 0
          • dr nick riviera  

            Též se přidám. Beskydská okreska, neděla ráno mezi šestou a sedmou. Nikde nikdo široko daleko, přehledný úsek, spěchám na vlak z mírného kopca, jedu 30–40 km/h. Naráz mě na půl metra oprasí černý golf a dostanu sprchu z ostřikovačů..

            0 0
            • mr.garisson  

              Vidíš, to mi připomnělo taky nedělní vyjížďu. V Brně po veslařské směrem do Pisárek mě předjížděl frajer v modré Astře, jak byl na úrovni, tak plnej klakson. Docela jsem se leknul a málem to poslal na chodník, to jsem nečekal. Ale karma je zdarma, v Pisárkách měl červenou, jak viděl, že se blížím, začal stahovat okýnko… původně jsem myslel, že se tam netrevím, jelikož to měl na škvíru a v bidonu už toho moc nebylo a zrovna padla zelená… :D

              0 0
            • gerrard  

              To byla zlatá mládež na cestě domů. To ještě dopadlo dobře.

              0 0
    •  

      .

      0 0
      • rasto  

        za mě (zarytým cyklistou), po.ral to pumpičkář. co by mu udělalo uhnout tramvaji ve volném chlívku? :-/

        0 0
        • JendaH  

          Jako že když někoho pár sekund nepustí (nadstandard), tak ho za to může ohrozit? A to se navíc nebavíme o žádném dlouhém úseku, ta tramvaj ho předjela pár metrů před koncem té řady aut.

          0 0
      • psbiker  

        Klasický držitel řidičského oprávnění, které mu nenáleží.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • HonzaRez  

      Prostě si takhle jedu a najednou mě nějací blbci otravujou otázkami, kam jedu a proč tam jedu…

      https://moravskoslezsky.denik.cz/…-202106.html

      0 0
      • mr.garisson  

        To mi řekni, jak někdo takovej může mít vůbec odvahu řídit auto. Jako viděl jsem už i couvat idioty z nájezdu na dálnici, ale takhle to švihnout do protivky, to je na odebrání řidičáku. :D

        0 0
      • jIrI___  

        Ostrava, ani mě to nepřekvapuje.

        0 0
    • Jano86  

      No nevim ale včera som jel s jaromer do HK po cyklostezke a prišlo mi ze po silnici je bezpečnejšie jak po cyklo.. Jel som norlmalne užíval slnko ale možná 9krat co my nezmyselné vleteli proti mne nebo s boku.. Nechce sa mi byt v sadre celé leto.. :/

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Aviatik  

      Včera jsem zase zakopnul o ****** – široká silnice, bývalá I. třída (paralelně teď vede dálnice), tři ****** místa, v protisměru nikdo a debil s chorvatskou RZ mne předjede na kreditku, protože je příliš sexy na to, aby pootočil volantem a asi o 150m dál šlápne na brzdu a odbočí. Dmnt, fakt.

      0 0
      • psbiker  

        Jako doma na Balkáně no, i dost domácích dementů má stále podobné smýšlení, že je to poníží, když musí sdílet nějakou okresku ve svém kcháru s nějakým bicyklem..

        0 0
      • yorg  

        Zapomněl ještě stisknout ostřikovače, jak včera za podobné situace pustil na mě. Naštěstí jsem měl brýle a i tak jsem musel zastavit a omýt si obličej vodou z bidonu jak to smrdělo po lihu.

        0 0
      • Nachtlauf  

        Před cca 2 roky jsem běžel po dost široké okresce – po levé straně u kraje jako osamělý chodec. Zezadu (v pravém pruhu) jel boreček v černém golfu, nemusel z žádného důvodu přejet do protisměru, přesto mě téměř líznul v mém pruhu. Jednalo se o rovný úsek bez zatáčky. Musel tam vjet úmyslně, asi aby mě vylekal. Jiná auta tam nebyla.

        0 0
    • JirkaVe  

      Toto úterý Modřanská ulice v Praze, směr centrum, mezi ulicemi Ke Krči a Jeremenkova. Nedávno tam byly zrušeny dva pruhy pro auta, místo toho je nyní vlevo jeden extra široký pro auta a vpravo je cyklopruh.

      Dojelo mě auto, které jelo v bývalém pravém pruhu a předjíždělo zprava auta jedoucí řádně ve svém pruhu. Zabrzdil a jel za mnou s odstupem tak 1 m. Přitom vyšlápl spojku a několikrát vytúroval motor. Pak mě předjel s bočním odstupem tak 40 cm. Vjel přede mě a přibrzdil tak, že jsem musel brzdit (z 33 na 20 km/h). Použil ostřikovač, důkladně mě osprchoval, šlápl na plyn a za kvílení pneumatik odjel. Pravými koly jel nadále v cyklopruhu, opět zprava předjížděl auta jedoucí řádně více vlevo.

      0 0
      • mr.garisson  

        Dokud nebude existovat autorita nebo alespoň respekt z autority, že mu seberou papíry a napaří likvidační pokutu, tak se bude dít i nadále. Jistá sorta nadlidí neřeší pokuty a jejich výše, protože se jim nic nestane. Kdyby ho na další křižovatce cvakli, sebrali papíry, odtáhli auto a pokutu stáhli z dražby, už by se tak nesmál.

        0 0
        • gerrard  

          Tak PČR a umí jenom změřit rychlost a jinak nic preventivně řešit neumí a hlavně na silnicích reálně není. Taky si občas jedu víc zvesela než se může a vím, že pravděpodobnost, že mně někdo změří se limitně blíží 0.

          0 0
          • pepek  

            jedu víc zvesela než se může – a kvůli takovým pirátům je na silnici masakr. Mrtvých je skoro víc jak utopených. Ještě že nám naši zelení poslanci pomohli a odhlasovali to plošné špehování občanů-řidičů. Tak se konečně nastolí klid a pořádek.

            0 0
            • gerrard  

              Tak ty už si taky starý vlk, který na silnici něco pamatuje. Tak určitě vnímáš, že dá jet rychle a relativně bezpečně třeba cesta Břeclav – Strážnice nebo Polička – Hlinsko a nikoho tím neohrožuješ. No a pak jsou cesty jako Brno – Ochoz, Křtiny – Jedovnice. Kde se „rychle“ jet nedá a už když překročíš nějakou hranici bezpečnosti a začneš moc tlačit na pilu a jezdit protisměrem, tak se ti rychle může stát, že se s někým potkáš nebo dojedeš v některé s nepřehledných zatáček cyklouše a budeš mít co dělat to ubrzdit. A těch co tam jezdí jako prasata je teda mezi námi požehnaně. Takže jet zvesela rozhodně neznamená jet jako prase. :)

              0 0
              • LiborV  

                Tak hlavně ono tak jezdí velké procento lidí. Okresky 100–110 a v podstatě téměř nikoho nedojedeš/před­jedeš, dálnice 140–150 a nějak to nevybočuje. Městské okruhy 90–100 opět jedeš s davem. Ani jedno nejedeš jako prase, ale přes limit.

                0 0
                • tsunami  

                  Tak to asi jezdíš v jiné zemi nebo ti o 10–15 km/h přeměřuje tachometr.

                  0 0
                  • LiborV  

                    Stačí projet Prahu a blízké okolí, nemusíš moc daleko. Tachometr přeměřuje v každém autě, rychlosti beru z GPS, která bude přesnější. Dneska Jižní spojka (když zrovna jela) kromě měřených úseků 90–100 levý a prostřední pruh. Strakonická na 90 100–110, na 130 min. 140. Jel jsem tudy dneska 3×. V neděli D11 tempomat na 145 (podle GPS) a v podstatě jsem uhýbal pořád rychlejším. Takže asi tak :)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Divoký západ :). Na D1 mezi Ostravou a Olomoucí jezdím většinou kamionových 90–100 km/h a to mě samozřejmě osobáky předjíždějí snad všechny. Když ale občas přestanu hledět na spotřebu, seberu odvahu a zrychlím na tachometrových 135 km/h (130 km/h dle GPS), tak už zhruba 70% aut předjždím i já. Z toho mi plyne, že většina lidí jede kolem 120 km/h. Rychleji než jsou povolené rychlosti jedou většinově buďto auta s polskou RZ nebo lidé v dálničních stíhačích Octavia či Superb s logem firmy. Asi se tu žije pomaleji než v Praze :)

                      0 0
                      • roud  

                        ehm co člověka nutí jet po dálnici 90 v osobáku ?

                        0 0
                        • tsunami  

                          Nic, ale také mu to nic nezakazuje.

                          0 0
                        • tsunami  

                          Třeba cca 10–15km před Prahou na D11 je to ráno často nejbezpečnější způsob jak jet po dálnici. Mezi kamiony velká mezera, tam si jedeš sám v klidu 90 a v levém auta nalepená 10m na sebe stylem brzda-plyn jedou od 70 do 140.

                          0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        • jIrI___  

                          Jak už bylo zmíněno, nic to člověku nezakazuje ;)

                          0 0
                          • pepek  

                            A je to bezpečné?

                            0 0
                            • roud  

                              Není hlavně pak když zpoza kamionu to pošle do levého aby ho pozvolna tím kilíčkem předjel :/

                              0 0
                              • mr.garisson  

                                A nezrychlí ani o píď. :D Pak se táhne vláček kolem několika kamionů 5 minut kvůli trotlovi, co nemůže na chvíli zrychlit, aby nikoho nebrzdil. Jo každej den… a neuděláš nic.

                                0 0
                                • gerrard  

                                  By ho zvýšená spotřeba stála milion. Tak chlapi mějte pochopení. :)

                                  0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          1 0
                      • gerrard  

                        :) Tak určitě. Protože se u Vás žije klidně a pohodově, tak ty největší hovada z D1 obvykle s T na značce než dojedou na Ostravsko, tak se uklidní a jsou z nich najednou beránci. :) Bych dokonce řekl, že díky Polákům jsou úseky dálnice od Ostravy po Brno nejvíc výživné. Obzvlášť ty tři pruhy u Lipníka, tam je to pokaždé „Sajgon“. Jediné co dělá cestu okolo Ostravy klidnější je, že není tak přecpaná jak okolo Prahy a to dělá ten pocit klidu.

                        0 0
                    • gollum  

                      V našem autě tachometr nepřeměřoval, dokonce podměřoval, naštěstí jsme si toho všimli před tím než jsme dostali pokutu na tachometru 50km/h, stacionární radary nám měřili 60km/h. Ale auto bylo už tak napadené korozí, že nemělo smysl to řešit a místo další technické šlo auto do šrotu…

                      0 0
        • JirkaVe  

          Nevím, kdo v tom autě seděl… Ale spíš než „nadlidi“ to podle stylu auta tipuji na nějakého mladšího blbečka, posedlého auty, který se dopracoval k jetému bmw…

          Ale styl, jak demonstrativně ignoroval zavedení cyklopruhu, ukazoval, že to byl automobilový fundamentalista.

          0 0
    • JirkaVe  

      .

      0 0
    • ratel  

      Včera hejno slepic na kolech s mláďaty. Z pohledu chodce s kočárkem:

      Silnice 3. třídy na kraji města, provoz malý, rychlost se tak nějak dodržuje, na obou stranách relativně široký chodník. Po jedné straně po chodníku 2–3 matky a děti tak 5–7 let na kolech. Po druhé straně po chodníku další pár. Za nimi tentokrát po silnici další kusy. Všechny stejným směrem, pokřikovaly na sebe – tedy příslušnost ke stejnému hejnu. Nevím kam jely, šance odbočit na bezpečnou cestu v následujících 2 km žádná.

      Šli jsme po chodníku v protisměru, jedné z nich která jela s dítkem vedle sebe jsme dokonce uhnuli. Na můj dotaz zda ví že po chodníku se obvykle nejezdí zabečela že …máááá díítéééé přecééé. Imho to pro to dítě bylo určitě nebezpečnější než kdyby jelo s normální matkou před ní po silnici – stejně musely z chodníku občas sjet do silnice (parkující auta, popelnice atd.), což je pro řidiče zkouška předvídavosti.

      0 0
      • yorg  

        Vítej v realitě biomatek.

        0 0
        • Janes  

          Jediný, na co se opravdu těším, až jim ty zpovykaný parchanti všechnu tu péči vrátí i s úrokama :-))

          0 0
        • Slavoš  

          To je Darwin, část dětí se nedožije dospělosti.

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Jezevec70  

        To tě překvapuje?

        4m široká lesní asfaltová cesta, na ní silný provoz cyklistů v obou směrech. Jede banda s několika malými dětmi. Dospělí pěkně u pravého okraje, děcka po celé cestě, vlevo, vpravo. Že někdo jede proti nebo je chce předjet, nikdo z nich neřeší. Tohle je realita letního provozu na Jižní Moravě.

        0 0
    • R294  

      …tak třeba u nás, udělala se tu souběžně se silnicí cyklo stezka a tak nechápu, proč někteří cyklisti jedou po silnici, prostě hovada a pitomý krávy. Celý provoz pak zpomalí, prakticky ucpou páč je nejde dlouho předjet… no tvl to mě fakt žere a přitom na tohle stačí obyčejný selský rozum…někdy se za tuhle rasu stydím…

      0 0
      • Chlebovnik  

        Cyklostezka nebo stezka pro chodce a cyklisty?

        0 0
        • psbiker  

          Nejspíš nový chodník kolem vsi.

          0 0
        • R294  

          asfaltová a místy ze zámkovky cyklostezka

          0 0
        • R294  

          tak omyl, je to stezka pro cyklisty a chodce, kdy cyklista není povinen jí využít, cyklostezku jo…tak se omlouvám všem kterých se to dotklo, které jsem tím pohoršil :-)…i tak je dle mého bezpečnější jet po ní než po silnici…

          0 0
          • mr.garisson  

            To je na zvážení každého. Já třeba na silničce jezdím rovné úseky i 45 kmh, což na druhou stranu na smíšené stezce není úplně ok rychlost. Taky je tu další věc a to je nájezd na stezku. Někdy je stezka i 4 x přerušená a to už se vyplatí brzdit každých 500 m.

            0 0
          • gersa  

            Od doby, co mě na na stezce poslali naši opálení spoluobčané loktem do příkopu, tak společnou stezku ignorují

            Přijdu si na silnici bezpečněji

            0 0
            • rasto  

              já skončil na cyklostezce se 6 stehy na sliznici, utrhla se mi dáseň. zrušil mě 100+kg chlap, protijedoucí na bruslích. v zákrutě předjížděl holčinu. na modřanské.

              od té doby taky zásadně po silnici.

              0 0
      • jIrI___  

        Bohužel toto lze vidět velice často i na místech, kde je ta souběžná cyklostezka vystavěná dlouhá léta… Ukázkový příklad je třeba zde či zde

        0 0
        • JendaH  

          Určitě jsou to spíš jedny z těch lepších, ale stejně jsou tam problémy. (pozn. hodnoceno jen ze street view)

          Ta první: když jede cyklista po hlavní, tak prostě jede. Když jede po té stezce, tak tam má každou chvíli trojúhelník, a některé křížení jsou navíc „za roh“ a není tam vidět. Dále v Praze máme něco podobného a vypadá to tam takhle, chodci naprosto ignorují, že tam nemají co dělat a třeba ti tam skočí pod kolo a tak. To se na silnici prostě neděje.

          Ta druhá: když bych tam jel nějakou rozumnou rychlostí, nemám moc šanci si té značky kolmo k silnici všimnout, vyhodnotit, že mě to dovede kam chci (a nestočí se to za sto metrů někam do lesa a pryč), a zabočit na to.

          1 0
      • gerrard  

        Tak u nás jedou třeba po silnici všichni lidi na silničkách, protože po šotolině, která ja na cyklostezce se jim jet nechce. Ale taky se tam občas objeví skupinky cykloturistů a rodinky s dětmi, které by byly na té cyklostezce vedle daleko bezpečnější. Protože ta cesta vedle je hodně frekventovaná a nepřehledná. Ale tak jsme lidi, počkáme, až půjdou v klidu předjet a předjedeme je. :) Jen chudák rohlík, PPL, DPD a další spěchající sebranka, ti to špatně snáší.

        0 0
      • tulda  

        Tak treba v Nebusicich udelali cyklostezku odnikud nikam vedle silnice. Stezka je sice asfaltova, ale uplne zabordelena sterkem asi jeste ze stavby. Ridici (a predpokladam i ty), pak vidi jen hovada a kravy, ktere po te cyklostezce nejedou. Takze ja hovado jedu na casovce/silnicce po silnici abych si neznicil kolo a ukazneni ridici na me pak troubi a davaji mi za vyucenou. Vzdycky je fajn videt to i z te druhe strany, nez zacit nekomu nadavat a vychovavat.

        0 0
        • R294  

          tak to co tu popisuješ je mi jasné, ale neznáš souvislosti naší situace…nově udělaná, široká, čistá, bez chodců a silnice s hustým provozem vč.náklaďáků s nemožností předjet cyklistu pokud jede v protisměru auto…ano, jsem řidič i cyklista…

          0 0
          • Coural  

            Mě by zajímalo, kde se v některých lidech berou nápady, jako předjíždět cyklistu když v protisměru jede auto?

            0 0
            • R294  

              to nevím kde, ale vím, že to udělají a proto radši volím trasu mimo silnici…a těch jmen co dostaneš když už tě konečně, např. v kopci, předjedou…proto jsem s tou diskuzí začal, hlediska bezpečnosti ale je to na každém z nás…

              0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Aviatik  

              Mně by zajímalo, kde se v některých lidech berou nápady, že bych měl kvůli cyklistovi zpomalit a předjet ho až když v protisměru nic nejede ;)

              0 2
              • roud  

                Mno zkus tuhle logiku aplikovat při předjíždění auta :)

                1 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
              • Coural  

                Po 20 letech strávených v civilizované Evropě, jsem si dost dlouho zvykal na tu mentalitu ruského mužika, která v některých lidech přetrvává jako pozůstatek komoušské výchovy a projevuje se i tím, že při provozu v protisměru se někteří řidiči pokoušejí nacpat před cyklistu.

                0 0
                • jIrI___  

                  Proč ses z té civilizované Evropy vracel sem do ruské kolonie?

                  0 0
                • rasto  

                  tak jestli nám chceš natlačit Tvé dojmy, že v civilozované Evropě na předjíždění cyklistů nemají zákony, tak to se hrubě pleteš! až bude u nás zákon 1,5 m, bude lépe i zde.

                  0 0
                  • Coural  

                    Fakt tomu věříš?

                    0 0
                    • rasto  

                      nejsem si jist, zda jezdíš po českých silnicích. už jen fakt, že se zákon projednal ve sněmovně a senátu a proběhla masivní kampaň v médiích notně zlepšilo chování řidičů vůči cyklistům. je zde k tomu i vlákno, tento poznatek není pouze můj.

                      0 0
                      • PENE  

                        Bohuzel jen tech ridicu, kteri si neuvedomuji, jak je bezpecne cyklistu predjizdet. Jeste je tu spousta ridicu, kteri cyklisty oprasi schvalne a ti ten zakon stejne respektovat nebudou.

                        0 0
                      • Coural  

                        Dnes mě na kruháku málem sestřelil strejda v placaté čepici, co mi nedal přednost, na Strakonické jsem to jen stěží ubrzdil před řidičem co si myslel, že projede na červenou dřív než se rozjedu, v serpentinách na Točnou mě začala předjíždět dodávka a proti vyjelo auto. Kdybys viděl setříhaný záznam z kamery, možná bys změnil názor na zlepšení chování řidičů. Ten zákon ještě neplatí a stejně ho spousta řidičů nebude dodržovat. Zkus se projet v okolí Prahy a ztratíš iluze.

                        0 0
                      • gerrard  

                        Dnes jsem jel celou cestu Slavkov – Straznice za odtahovkou s nalozenym autem. Vetsi hovado sem uz dlouho nepotkal. Bezne predjizdel pres plnou ve vesnici. Vrchol bylo predjeti cyklisty pres plnou v neprehledne zatacce. Prdel byla, ze ja sem nic takoveho delat nemusel a jel sem porad snim, protoze sotva nekoho oprasil, tak dotycny odbocil nebo zastavil. A porad se nekde zasekaval nebo dojel do kpce, kde mu to nejelo.

                        0 0
          • JendaH  

            ale neznáš souvislosti naší situace

            Neznám, proč nepošleš souřadnice, ideálně teda pokud je tam streetview?

            0 0
    • pepek  

      Včera ráno cyklistka stála na světlech v druhém odbočovacím pruhu doleva na levé straně pruhu. Chvilku jsem čekal, co udělá, ale rozjela se a jela furt vlevo, tak jsem ji opatrně předjel vpravo. Pak jsem se vracel – a jela furt v levým pruhu u levého okraje. Asi Japonka.

      0 0
      • Jezevec70  

        Nejlepší je, jak jsou někteří zblbí jezdit co nejvíc vpravu, aby nepřekáželi autům. Hlavně když odbočují vlevo odbočovacím pruhem. To pak jedou důsledně do dělicí čáře mezi průběžným a odbočovacím, čimž zablokují pruhy oba. :-)

        0 0
        • gerrard  

          +1 to jsou ti nerozhodní co neví kam vlastně patří. Taky je miluju. :)

          0 0
        • psbiker  

          Když jsou oba plné tak jinak nejde :)

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • orm  

      Dnes si udelal nejaky motorkar zavodni drahu na silnici mezi Adamovem a Krtinama. Jezdil sem a tam. V rychlosti mijel na kreditku, klidne i v zatacce. Kdyz to udelal po treti, tak jsem na nej zavolal policajty. Bylo to po dlouhe dobe co jsem si dal na gravelu ciste silnicni vyjizdku a zas me to preslo :-).

      0 0
      • babkanakole  

        Před pár lety si tu jeden udělal okruh na velkém kruháku. V té době býval ale v létě v šest večer ten kruhák prázdný. Dnes by ho tam někdo sejmul, k okruhu by mu přibyl ještě slalom a jízda zručnosti.

        Ten prázdný kruhák ještě pochopím, i když projíždět tudy nebyl ani autem nic moc pocit, a to mě jen párkrát míjel naklopený vnitřním pruhem. Silnici tam a zpět mi hlava nebere.

        0 0
    • ratel  

      tak to je "drsoň ":https://tv.idnes.cz/…_idnestv_jda

      tudy se bojim jet i autem :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Ostrava, tam nelze čekat žádné velké myslitele. Podle mě tomu cyklistovi ani nedošlo, co by se mu při tom úmyslném vrávorání před kamionem mohlo stát. Ale zase na druhou stranu jednal dle nepsaných B-F pravidel a neumožnil autu/kamionu za ním nebezpečné oprasení při předjetí, o což se kamioňák pokusil těsně před konfliktem :)

        0 0
        • ratel  

          No pozor, cyklista jel ve směru od Karviné, takže mohl být z Havířova, Orlové :-). Ještě že netáhl dvoukolák s nalezeným šrotem, to by se předjížděl ještě hůř. Ale tito jezdci jezdí spíš v noci.

          0 0
          • jIrI___  

            Jestli teda jel po Rudné až z Havířova, tak nezbývá než smeknout, že se dostal do Ostravy na svém kole a ne na kole nějakého kamionu :)

            0 0
            • ratel  

              měl jsem kolegu, který jezdil do práce do centra Ostravy odněkud od Těšína. Co si pamatuju, tak po Rudné resp. Havířov – Ova jezdil a tvrdil, že to je v pohodě. Ale před xx lety, doba se změnila taky.

              0 0
      • roud  

        aneb když se potkají dva debilové cyklista na téhle silnici je jednoznačně magor a řidič v kamionu nemůže jet na cyklistoj takhle nalepenej vzhledem k tomu že ho takhle nablízko nemůže vidět a taky do něj málem v té křivotce najel :/

        0 0
      • dr nick riviera  

        Já obdivuju tu slepou důvěru k reakci řidiče a stavu jeho brzd. Tu hybnost prostě neošidíš.. Trochu mi to připomíná ty nesmrtelné, co odbočují doleva bez ohlédnutí, prostě mávnou rukou a odbočí..

        0 0
      • psbiker  

        Děje se to.. A mnoho dalších zrůdností, bohužel.

        0 0
      • xtonda  

        Tak tohle by se snad mělo poslat na policii, to je pokus o zabití.

        0 0
        • psbiker  

          Spíš pokus o sebevraždu :) Slovensko asi.

          0 0
          • neminem laedere  

            Je to křižovatka ulic Orlovská a Požárnická v Havířově.

            0 0
            • psbiker  

              A jak to dopadlo? Přes Havířov jsem mnohokrát na kole jel, asi i tam, ale tímhmle stylem bych si netroufal. V podstatě se mi nic zvláštního nestalo, i když jsem se nevyhýbal hlavním tahům. Tohle je extrém, na youtube to získá pozornost. Je tam slyšet nějaký náraz, ale to může být edit pro získání lajků mezi ostatními motoristy, ne?

              0 0
        • Aviatik  

          Jaký pokus o zabití? Tydýti tam vlétli na červenou a naslepo! BTW tohle vyjíždění z vedlejší ulice doprava bez náznaku rozhlédnutí je mezi cyklisty hrozný mor.

          0 0
          • Kubajsu  

            Tys asi nekoukal dál, co?

            0 0
            • psbiker  

              Trefil ho?

              0 0
              • gerrard  

                No jasne na konci ukazoval sram na aute, jak ho sundal a byla slyset rana. Blbe je ze to byli hnupi oba dva. Bohuzel ten jeden ohrozoval jen sam sebe a cechral peri pred samickou, zatimco ten v aute byl schopny toho druheho zabit. A kdyby ho chytili, tak by se asi divil. Proste takovy balkansky respekt k tomu druhemu. Hodne smutne video. :(

                0 0
                • rasto  

                  řidič za volantem by se měl léčit. jednou měl nahrané video, měl jej postnout na PČR a ne řešit sundáním toho cyklisty. cyklista ani nedělal žádné posunky na řidiče.

                  cyklista byl ale taky slabšího ducha, ani jeho jsem nepochopil :-/

                  0 0
                  • xtonda  

                    Holka jela vpravo a v pohodě se tam vešla a nic by se nestalo, blbec jel vedle ní a ťuknul si s autem před autorem videa, to ho rozhodilo a vyneslo doleva, chtěl se zařadit, ale debílek s kamerou na něj začal najíždět a pak ho srazil.

                    0 0
                    • gerrard  

                      Lidi v jeho veku je potreba na silnici chranit, at maji cas ziskat rozum. :) Proste potkal blb blba.

                      0 0
                    • mikub  

                      Asi tak nějak. Čili situace, která by se dala v klidu vyřešit, kdyby řidič nehonil atraktivní záběr. Ty kamery by se měly zakázat ;)

                      0 0
          • jIrI___  

            I spousta místních, řekl bych zkušených cyklistů, se tu chvástá odbočováním doprava na červenou, že je v tomto případě zbytečně stát na semaforech. Ale přímo pod projíždějící auto to snad neposílají :)

            0 0
            • LiborV  

              Nedělám to, ale jsou země, kde je to legální i v autě. A budeš se divit, ale funguje to. Nemusíš pak semafory doplňovat nesmyslnýma šipkama pro odbočení doprava, ale chováš se jako by tam byla stopka. Je to jen o lidech.

              1 0
      • Fazzy  

        Smutný kolik fanoušků ten krypl má..

        0 0
    • gerrard  

      Tak skoro vesela prihoda z teto soboty. Cesta Jedovnice Krtiny. Je to sama zatacka celkem provoz bo hlavni tah do krasu z Brna. Dva duchodci na elektrokolech vydeseni jak prvnicky balancuji rychlosti chuze po uplnem kraji rychlosti chuze misto toho, aby normalne jeli a nechali to na autech. Za nima slusny strudl, ale vsichni maji strach je predjizdet. Nakonec se rozhodli, ze zastavi a auta pusti. Tak v neprehledne zatacce zastavili. Pani mimo cestu pan napric silnice s pulkou kola na silnici. Nakonec ho musela pani tahat mimo cestu. :) Skoda, ze netusili, ze nejlepsi je jet a ne si myslet, ze kdyz pojedou pomalu, tak to bude snadnejsi.

      0 0
      • babkanakole  

        „Nechat to na autech“ taky není vždycky ideál. V 95% případů samozřejmě ano, ale poslední dva dny zase byly skvrny na slunci:

        Včera večer, projíždím na kole křižovatku po hlavní. Borec z vedlejší mě v autě vytroubí a ještě hodí myšku, aby mi ukázal, že mu tam fakt vadím.

        Dnes ráno, to samé místo opačným směrem: Další borec mě těsně před předjede, aby mi okamžitě dal pravý hák. Měli jsme toho plné kecky oba, on skončil v (naštěstí prázdném) protisměru, já si vyzkoušela ostré brždění z cca 30 km/h.

        O necelých 100 metrů dál mě předjížděla sklápěčka s vlekem. Tedy, předjížděla… Bez rozpaků mě zavřel tak, že mě nahnal do prvního vjezdu co tam byl. O dalších 15 metrů dál si „udělal místo“ pro odbočení vlevo na plné křižovatce.

        Kdyby to dneska nebylo za světla (v půl deváté), já na sobě neměla svítivě zelenou větrovku z Dekáče s reflexem, řeknu že mě ani jeden z nich neviděl.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • JendaH  

          Potvrzuji skvrny na slunci, dneska po velmi dlouhé době zase otevřelo zaparkované auto přímo přede mnou dveře.

          0 0
    • psbiker  

      Já mám takový drobný problém, trošku z jiného soudku. Když vyjímečně jedu po chodníku nebo cyklostezce k přechodu pro chodce, motoristé mě pouštějí, i když záměrně zastavím 5m před. Naposledy tady https://en.mapy.cz/s/rakanehudu. Kolona aut zprava, zastavil jsem raději dříve, ale kamioňákovi se mě asi zželelo tak to monstrum zastavil. V mírných rozpacích jsem mu poděkoval a pokračoval rychle dál. Jiný případ, kousek po chodníku, záměrně stojím 8m před přechodem a automobilstka mě pouští i když nemám nárok. Jde mi o to, že my cyklisté asi nepotřebujem nějaké zvláštní zacházení, stačí dodržovat pravidla. Raději se podobným situacím vyhýbám, motorista si to může rozmyslet a rozjet se. Má někdo podobné zkušenosti?

      0 0
      • HonzaRez  

        Drtivá většina socializovaných motoristů je nucena hrát hru na kokota, přeber si to, jak chceš…

        0 0
    • horolezec  

      Tak jsem dnes po dlouhé době zažil taky infarktovou chvilku. S vidinou oběda a větrem v zádech letím směr Hlubočepy po známé cyklostezce. Spodní úchop, na tachecu kolem 37 se to valilo samo. Znenadání se v tomto místě vyřítilo auto zleva z toho výjezdu. Absolutně bez zastavení, rozhlížení, prostě zatočil a pokračoval svých cca 30 přímo proti mě. Naštěstí jsem neměl svěšenou hlavu, tak jsem to napral doprava na úplnej okraj a do větví, že mě málem strhly. Jen co jsem se oklepal a zanadával si do čů…, ohlídnu se a chlap už v trapu, radši srábek ujel. Po 100 metrech mi ještě vběhla pod kola koroptev, stihla to tak o 20 cm. A pak, že jsou cyklostezky bezpečný:)

      0 0
      • Kuba78  

        tak chlapa muzes udat policii, ale chci videt, jak budes do spravniho rizeni pak tahat k vyslechu tu koroptev :-)

        PS neznam to tam, ale podle znacek a panoramy tahle cast neni cyklostezka, ale normalni obsluzna komunikace i pro auta, tedy de iure normalni silnice.. takze ti mel asi spravne dat prednost zprava. koroptev potom prednost pri vybehu z mista mimo komunikaci na pozemni komunikaci.

        0 0
    • horolezec  

      Edit. špatně zařazeno, sorry. Jo máš pravdu, že v tomhle místě je to možná ještě normální komunikace a až teprve o kus dál jen cyklostezka. Ovšem auto tam jede tak 1/hod. max. Ještě jsem ho tam nikdy nepotkal a to tam jezdím dost. Spíš mě nasral ten jeho výjezd. Jet tam auto, tak to do něj napral přímo na komoru. Prostě vůbec nepočítal, že tam něco může jet. Na udávání jsou tu jiní experti, já jsem klidnej člověk, přece si nebudu kazit život s takovejma magorama taháním někde po soudech, aneb co tě nezabije, to tě posílí:) A hlavně už byl tak daleko, že stejně nevím nic kdo to byl. S tou koroptví si to ještě rozmyslím, tý bych napařil pokutu hned:)

      0 0
      • gollum  

        Co se dívám, tak „silnice“ to je po celé šířce a že nový asfalt udělali jen na půlce vozovky. Z mého pohledu to auto jednoznačně jelo vprotisměru v půlce silnice, kde podle zákona nemá co dělat… Tzn. tohle bych viděl za dost velkou chybu toho řidiče, když už se rozhodl jet v protisměru, tak si měl dát pozor, že při tom nikoho neohrozí (a pokud možno ani neomezí).

        0 0
        • Kuba78  

          tak to se divas spatne. v katastru je tato cast vyznacena jako „manipulacni plocha“ tedy stejne jako treba parkoviste nebo ruzne odstavne plochy, nakladaci a pod. Neni to pozemni komunikace ve smyslu silnice. a uz vubec to neni cyklostezka (i kdyz dneska magistrat maluje cyklostezky kde se mu zlibi a na nejake uziti pozemku nebo vlastnictvi pozemku smahem kasle).

          co je a co neni protismer, zda je to jednosmer a pod.. by mohl byt u soudu celkem zapeklity orisek pri pouziti kreativnich pravniku. tam moc neplati ani znacky a prednosti. natoz si hrat na nejaky posmer a protismer. co se aplikovat asi da, je obecne pravidlo o neohrozeni nebo neomezeni. bylo by to asi podobne ta nehoda, jako nejaky tukanec pri parkovani na parkovisti bez vyznacenych car, pravidel, smeru apod.

          asi bych zustal u toho, ze pan v nakladaku byl strelec (ostatne jako vetsina ridicu nakladaku), horolezec spravne dela ze nikomu a nicemu neveri a diva se pri jizde kolem sebe (bylo by sice hezke kdyby soud treba po deseti letech tahanic mu dal za pravdu ze mel prednost, ale pokud by tech 10 let stravil na voziku moc velka vyhra by to nebyla).

          zustal bych u te koroptve, ta vbehla z mista mimo komunikaci asi neoddiskutovatelne, navic predpokladam ze pokud by se na ni u vyslechu radne zatlacilo, urcite by na sebe nakejhala spoustu veci ktere by se daly pouzit proti ni :-)

          0 0
          • horolezec  

            Já bych jí dal jasný trest – pekáč:). Jinak pozor, byl to jen osobák, bejt to náklaďák, tak už jsem na kaši. Ono to nevypadá, ale je to tam dost úzký. A byl to hlavně příklad toho, co vše se může stát na páteřní, druhé nejvytíženější cyklotrase na jihu Prahy, kde projedou denně stovky cyklistů. Jak se říká, nejhorší je smrt z vyděšení a srážka s blbcem:)

            0 0
    • HonzaRez  

      To se snad nedá komentovat…

      https://hradecka.drbna.cz/…-zemrel.html

      0 0
      • Kuba78  

        Tak vzhledem k tomu ze jsme na diskusnim foru tak komentovat se to da :-) co na to rici, asi precenil sve sily a zbytecne privedl do problemu kombajneristu..

        0 0
      • babkanakole  

        Tak podle fotky je to tady, a na vyhýbání je to mimořádně blbé místo i pokud by zastavil, okolo je to v podstatě koryto. Tedy jestli situace vypadá tak jak na té Panoramě.

        Fakt by mě zajímalo, jestli ten kluk na to uhnutí měl dost času (od chvíle, kdy si uvědomil, že opravdu musí bokem). Samozřejmě, blbost že nešel bokem hned, ale v osmnácti jsme byli vládci světa všichni.

        0 0
        • rasto  

          z mé skušenosti, praporečník má obrovský náskok. ale kombajnu bych neuhýbal (s kolem) nějak ochotně ani já, a to mi již není 18. prostě bych měl za to, že se poměstíme…

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • HonzaRez  

      Tohle musel bejt bejkforista, to mi nikdo nevymluví…

      Ale asi se nepřizná ani nepochlubí…

      https://nasregion.cz/…vou-pokutou/

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • xtonda  

        bajkforista by ujel

        0 0
    • HonzaRez  

      Další bejkforista, důkazů máme plnoou fotogalerii…

      https://budejcka.drbna.cz/…ho-syna.html

      1 0
      • babkanakole  

        Blb to je, ale jen pro upřesnění – ty pozemní komunikace jsou pěší zóna s cyklopruhem a park. „Lannova třída“ vzbuzuje dojem rušné silnice, přitom podle konkrétního cíle mohl mít cestu prakticky jen po cyklostezkách, a ve středu v deset večer tam bude prázdno.

        Spíš se divím, že mít takhle nakoupeno zvládnul kolo i s dítětem na sedačce. Odevzdání drahé polovičce mohl být dostatečný trest, pokud tedy s matkou dítěte, co si přebírala dítě, spolu žijí.

        0 0
    • Aviatik  

      Asi začnu v úzkých nepřehledných místech jezdit dál od okraje, v poslední době jsem zaznamenal zvýšený počet debilů, pro které neexistuje eventualita počkat s předjetím cyklisty na nějaké vhodné místo.

      Plus včera slepice, co mne musela za každou cenu předjet na polňačce široké tak akorát na traktor a dát mi nažrat zvířeného prachu.

      0 0
    • HonzaRez  

      Tak nevím, dokáže tohle někdo vysvětlit? Když pominu to, že se zcela jistě nejednalo o cyklostezku, ale o cyklostrasu…

      https://tydenikpolicie.cz/…u-neprezila/

      0 0
      • Jezevec70  

        Podívej se na šířku cesty. Tatra ji musela míjet hodně natěsno. Tam pak stačí dost málo.

        0 0
      • rasto  

        je fakt, že jsem hodně ovlivněn, vidím to ale na chybu řidiče. měl zabrzdit na krajnici, jak by se stalo v civilizovaném svě­tě

        1 0
        • Janes  

          Docela by mě zajímalo, co tam s tím krámem hledal.

          0 0
          • tsunami  

            Třeba teď o žních jezdí náklaďáky a traktory skoro všude…

            0 0
          • gerrard  

            Tak určitě se jel jen tak projet co jiného by tam dělal s tatrou. :)

            0 0
      • gerrard  

        Ty nejezdis autem? Na kole zacala jezdit hromada lidi co ho proste neumi ovladat a maji na nem strach. Kdyz je dojede auto, tak zacnou zmatkovat. Obvykle zabrzdi na rychlost chuze a zacnou manevrovat uplne na hrane cesty a clovek jen ceka, kdy spadnou. Kdyz vidim, jak je nekteri odvazni kralove silnic miji tyto „cyklisty“ na kreditku, tak je pak jen s podivem, ze tech pripadu neni vic.

        0 0
        • jIrI___  

          Pokud má člověk aspoň zbytky zdravého rozumu, pak se v takové situaci naopak zdekuje do škarpy, kde počká než auto projede (taky to praktikuju). Ale když někdo kolem takového kolosu vrávorá rychlostí plíživé chůze, pak na sebe neštěstí nenechá dlouho čekat a vinu nelze automaticky svalovat na řidiče auta.

          5 0
          • pepek  

            Přesně tak. Tady bych jednoznačně zastavil vedle na trávě. Taky by pomohla exkurze a krátká jizda tatrou, aby cyklisti viděli, že to tam opravdu není, jak ve škodovce. Ale tady na BF je každé auto nepřítel.

            1 0
          • gerrard  

            Tak v tomto konkrétním případě by to asi bylo nejlepší řešení. Ale já o tom píšu obecně. Těch vyplašených cyklistů jsou všude hromady a bezpečně je objet je občas výzva.

            0 0
      • xtonda  

        Coby, spousta řidičů na úzkých silnicích míjí cyklisty jako by tam nebyli, bez zpomalení a s odstupem pár decimetrů, turbulence vzduchu cyklistku vtáhla pod zadní kola.

        Prý Žena se pravděpodobně při míjení vozidla neudržela na své straně a spadla pod zadní kola nákladního vozidla. Už to vidím, jak ta Tatra jela po své straně.

        Cyklistka už vypovídat nebude, jiní svědci na takové zapadlé silničce patrně taky nebudou, takže bude snaha hodit to na cyklistku, je to patrné už z článku.

        0 1
        • pepek  

          Tatra jela po své straně, je tam vidět stopa, že uhýbala a jela kus po trávě.

          0 0
      • mr.garisson  

        No dle mého soudu to mohlo být i tak, že Tatra vyjela ze zatáčky, ženská se lekla a zastavila, ale vystoupila pod kola místo do škarpy. Docela to vídám, jak ti starší, co to nemají v ruce, zastavují obkročmo, že div nespadnou.

        1 0
      • psbiker  

        Nevěděla, že Tatra nezná bratra..

        0 0
      • Kuba78  

        no nevim. cepice a pantofle jsou de facto v protismeru, brzdna draha zacina na pulce silnice takze tatra asi mozna jela skoro skarpou na sve pulce. kola jsou tam dve, predpokladam ze jeji je to v dalce. tohle spis vypada, ze zenska jela prostredkem, tatru v protismeru asi uplne necekala, zustala stat jako zkoprnela skoro uprostred „sveho pruhu“ s tim ze byla sesedla z kola na leve strane ze sveho pohledu. a jak ji mijel skoro skarpou po sve strane, tak to bylo dost natesno a mohla se leknout a spadnout, nebo treba s ni zamaval proud vzduchu.. protoze ta brzdna draha nevypada uplne na to, ze by ji mijel dvacitkou.

        no nezavidim to tomu ridici.

        0 0
    • Coural  

      Tak jsem se zase chvíli styděl, že jsem cyklista, ale brzy jsem byl vyléčen. Silnice nevypadá, ale je dost frekventovaná. A panu řidiči nestačily dva pruhy nahoru, oddělené dvojitou čárou od pruhu dolů a musel mě pod vrcholem kopce oprasit.

      0 0
      • psbiker  

        Jízda vedle sebe, pokud nebrání předjetí, ničemu nevadí. Taky je všude v civilizovanějších zemích povolena.

        0 0
        • jIrI___  

          Ale u nás nejsme v cizích zemích a jízda vedle sebe tu je zakázaná…

          1 0
          • psbiker  

            Taky je pak zbytečně zdrojem věčných frustrací a agrese čecháčkovských mistrů volantu, co tak se jednou přidal spíš k té civilizaci, namísto balkanizace silnic? (Francie, Německo, Británie, Španělsko, Itálie – namátkou)

            0 0
            • Coural  

              Během 1km zabrzdilo asi 10 aut, počkalo až se zařadí za sebe a pak je teprve předjelo. Být to v nějakém prdelákově, tak se nad tím nepozastavuji, ale na okraji Prahy, v odpoledních hodinách, kdy se lidé vracejí z práce a jezdí do nedaleké obchodní zóny, mi to přijde bezohledné.

              3 0
              • psbiker  

                Jistě, na úzké silnici bez středové čáry je to bezohlednost.

                0 0
      • gerrard  

        To je normální. Přejetí do vedlejšího pruhu je nebezpečný úkon a tak je lepší se mačkat v jednom a prasit cyklisty. Obzvláště ženy to tak mají rády.

        0 0
      • Prasopes  

        tomu na druhé fotce říkáš oprasit? seš ňáká citlivka:-)

        0 0
        • Coural  

          :-) Velkej rozdíl rychlostí. To je horší než pomalé těsné předjetí. Radar na mě řval, že letí hovado, jen mě nenapadlo, že ve stejném pruhu.

          0 0
          • Krepi  

            Radar…? Ty máš nějaký radar, který ti detekuje, jak rychle se k tobě někdo zezadu přibližuje…? To je COOL! :-)

            0 0
            • jmaselnik  

              Garmin Varia Radar, to neznáš? Velmi užitečné :-)

              0 0
              • Krepi  

                Ne, vůbec neznám :-D To je dost přísná fičura :-D

                0 0
              • Prasopes  

                tvl., 5 litrů… já mám funkční uši a mám to zadarmo:-)

                1 2
                • jmaselnik  

                  teslu neslyšíš a jezdí rychle :-)

                  0 0
                • Aviatik  

                  tvl, to jsem si myslel, jaký jsem frajer, když mám na kole zpětné zrcátko!

                  0 0
                  • psbiker  

                    Je třeba vnímat okolí kolem sebe. Když někdo neumí dobře odhadnout polohu a rychlost vozidla podle sluchu, tak je radar správná volba.

                    0 0
                    • Thomasek  

                      Když „dobře“ fouká, tak auto stejně neuslyšíš, resp. pozdě

                      A to nemluvím o sluchátkách ;-)

                      0 0
                      • psbiker  

                        Stane se i při vyšší rychlosti, otázka je zda není lepší jet tak, jako by tam auto vždy bylo. Pokud je špatná krajnice a jedu dále od ní 50+, tak by měl slušný automobilista dojet a lehce zatroubit. Ale stalo se mi , že se někdo začal předjíždět bez upozornění. Tam by se radar hodil :)

                        0 0
                        • jmaselnik  

                          vytrubování nenávidím a nepoužil bych ho ani jako řidič. To je tak na to, aby Ti cyklista hodil myšku pod auto. Radar se hodí vždycky :-)

                          1 0
                          • marasan  

                            Nerekl bych pokazdy vytrubovani. I v zakone je moznost mimo obec upozornit vozidlo, ze budes predjizdet. Ja to treba delam na motorce, kdyz si nejsem jistej, ze mne nekdo vidi. A z dostatecny vzdalenosti obcas troubim i na cyklisty, abych je neprekvapil predjizdenim.

                            0 0
                        • HonzaRez  

                          „tak by měl slušný automobilista dojet a lehce zatroubit“

                          ???

                          0 0
                          • Janes  

                            Normálně, krátce a z dostatečné vzdálenosti, dělám to běžně, protože často jezdím autem po silničkách Kokořínska a Máchova kraje, kde se pohybujou cyklisti a nejlépe v houfech přes celou silnici. Když nezatroubíš, neuhnou. Ne, že by byli zlí, ale nevědí o tobě. Samozřejmě, když někdo troubí naplno a pod zadek, tak je to *****.

                            2 0
                          • psbiker  

                            Cyklista jede po úzké silnici dále od kraje a nevšimne si auta za sebou, kvůli větru, rychlosti, kecání s kolegou atd. Motorista na sebe lehkým tůtnutím upozorní, cyklista umožní předjetí a všichni spokojeně pokračují dál. O vytroubení a podobně pochopitelně nebyla řeč..

                            3 0
                        • mr.garisson  

                          Jsem jel dneska do práce a z vedlejšky mi to tam poslal dědek s Fábií HTP, no jel jsem něco ke 40, frajer s rozjezdem moc nespěchal, tak jsem najel ke středu, abych měl volno. Auto zrychlilo, tak jsem využil chvíli kapsu a sunul se zpátky ke kraji. Jak mě zmerčil, začal přidávat, u 56 kmh už jsem na to neměl nohy. :D

                          Říkal jsem si, že si dám na kolo zvonek, aby mi příště uhnul ke kraji, když ho budu předjíždět. :)

                          0 0
      • Jardo  

        Bohužel je teď na daném místě, jak jedou na fotce cyklisté vedle sebe, větší pohyb cyklistů z důvodu uzavření červené stezky pod dálničním mostem nedaleko. Je to nejbližší místo kudy přejet dálnici.

        Minulý týden v pondělí jsem na tomhle samém místě jel a policie vyšetřovala nehodu, vypadalo to že řidič smetl cyklistu v protisměru (auto stálo vlevo). Nějaká paní tam utěšovala kluka. Předpokládám, že zraněný byl asi už odvezen sanitkou. Načež jsem po 200m od nehody jel na silničce cca 35 km/h a řidič v oktávce měl potřebu mne přesně v tomhle místě https://mapy.cz/s/lukosuleso přes plnou čáru předjíždět. Odstup ode mne měl dostatečný, jenom nevím co by dělal, kdyby jelo v protisměru auto. A to jsem pak s ním za zatáčkou v Průhonicích bez problému držel tempo. Zvažoval jsem, že si to s ním na křižovatce vyříkám… ale až do křižovatky jsem ho neuvisel. Někteří fakt jezdí bez mozku.

        Samo sebou jet dva vedle sebe v tomhle místě je hňupárna.

        1 0
        • Coural  

          Tipnul jsem si místo, pak se podíval na mapu v odkazu a bylo to přesně ono :-) tam se občas dějí věci.

          0 0
        • mr.garisson  

          Dementi v protisměru se v poslední době dost množí. Vidí cyklistu (nevěřím, že nevidí, když většina svítí, bliká, má fluo oblečení), místo na 2 auta + kolo tam není a stejně začne předjíždět. Takhle jsem se podruhé narodil pár týdnů zpátky, kdy jsem na silničce asi ve 40 kmh vyjel do škarpy. Kdybych to neudělal, je po mně.

          Borec v socka sporťáku vůbec nezastavil ani nikdo, kdo jel okolo. Kdybych se tam na něco napíchnul, tak mě najdou za 2 dny. Docela po tomhle zvažuju nákup kamery a tyhle incidenty budu posílat na PČR. Míjení na kreditku je sporné a ačkoliv je to prasárna, tak to vždycky nechám plavat, ale tyhle situace, to je na sebrání papírů.

          1 0
          • Jardo  

            Nad kamerou jsem taky přemýšlel, ale nenašel jsem nic co by vydrželo delší vyjížďku. Už by z toho byla slušná kompilace.

            0 0
            • rasto  

              přesně! největší průšvih je akku, má kapacitu na 1 hod. pro mě použití max na commuting (už jsem PČR záznamy předával. týpek obdržel pokutu na MÚ. k tomu výživný céres od PČR)

              0 0
            • xtonda  

              Jediný co vydrží sou asi ty kamery pro policajty, říká se tomu body camera. A nebo prostě powerbanka

              https://www.transcend-info.com/Products/No-784

              0 0
              • mr.garisson  

                To by šlo. údajně to má až 60 fps a rozlišení 1080p a kapacitu 64 GB. Jen je otázkou, kolik to v reálu vydrží např. na 1080p a 30 fps. Cena je teda vyšší, než jsem si představoval, že do oho investuji.

                Testík na lite nebo starší verzi verzi Body 10 je tady od Techmoan

                0 0
    • HonzaRez  

      Źe i na Hradecku jsou idioti se nedá popřít…

      https://hradecky.denik.cz/…0210825.html

      0 0
      • psbiker  

        Deset minut do zásahu, naštěstí to stihli a zachránili jeho nerozvážný život před jistou smrtí. Bravo policie a uvědomělý motorista.

        0 0
    • gersa  

      Tohle hovado má ještě řidičák

      https://www.youtube.com/watch?…

      1 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • skaj  

      Bajky o 45km/h cyklostezkem jezdci prasicim chodce na tesno prokladane perlami „protože na rozdíl odstřetu auta s cyklistou jsou ohroženi oba“ (ty voe, jako fakt? je nebezpecnejsi kdyz si dva daji facku nez kdyz jeden druhemu napali do hlavy bejsbolkou?:) Vyber jestli nekoho sundam autem a nebo se radsi srazim s chodcem na kole to uz jen vysperkoval…

      Tady jede nejakej sampionat?:) Muzu hrat taky kluci? Treba zvladnu vymyslet jeste vetsi kravinu…

      2 0
    • Jano86  

      Dúfam že polícia bude niečo robiť s kolobezkarmi ..to je šialene že chodia po silnici ..toto keď niekto má doma absolútne nechápem

      0 0
      • JendaH  

        To je vtip? Koloběžka má jezdit po silnici, podle zákona je to jízdní kolo.

        3 1
        • JendaH  

          Proč to mínus?

          Samozřejmě nevím, jak je to na Slovensku, ale Jano86 má v profilu napsané Pardubice, tak jsem předpokládal ČR.

          1 0
      • jIrI___  

        A kde jinde by se na koloběžce mělo jezdit?

        0 1
        • Jano86  

          Cyklostezky

          0 1
          • gersa  

            Dúfam že polícia bude niečo robiť s cyklisty ..to je šialene že chodia po silnici ..toto keď niekto má doma absolútne nechápem

            A kde jinde by se na kole mělo jezdit?

            Cyklostezky

            0 1
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • jatichy1  

      „Police catch close-pass drivers by joining group ride, and upload to Strava | Cycling Weekly“ https://www.cyclingweekly.com/…ad-to-strava

      Tak jestli pak i u nás bude někdy podobná akce?

      1 0
    • Jason Voorhees  

      https://www.novinky.cz/…eti-40372062 … už je tam i Vuk.

      0 0
    • HonzaRez  

      Kolika humanoidům, kteří vypadají skoro jako lidi, jste už zachránili život a zdraví…?

      https://svetkreativity.cz/…a-inernet/2/

      0 0
      • psbiker  

        Tenhle manévr na mě jeden řidič zkoušel. Nejspíš čekal, že uhnu do příkopu. Naštěstí pro něho ujel.

        0 0
        • kejda  

          Tomu moc nerozumím, můžeš to rozvést?

          0 0
          • psbiker  

            4m silnice a mistr volantu v protisměru si najel k mé straně, aby těsně přede mnou mohl ukázat, jak mu auto dobře zatáčí.. Motivací byla nejspíš nějaká porucha na jeho mozkovém myšlení.

            0 0
            • kejda  

              A jo. Já myslel, že se ti stalo něco podobného, jak na tom videu. Přišlo mi, že auta měla zelenou…

              0 0
      • mikub  

        Ten cyklista byl vidět snad rok dopředu. Řidič Opelu, kterému podle článku všichni tleskají, projevil především nedostatek předvídavosti.

        0 0
        • LiborV  

          Řidič nepředpokládal, že cyklista bude idiot. Tleskají mu oprávněně, nechápu co tady řešíš

          0 0
          • mikub  

            To je ale základ jízdy na silnici (je jedno, co zrovna řídíš). Předpokládat, že všichni okolo jsou idioti ;)

            1 0
        • Esi  

          To sice ano ale cyklista tam vlezl evidentně na červenou a ta jedoucí auta musel vidět taky minimálně na kilometr, tak že předvedl tak malou dávkou pudu sebezáchovy, že bych to tipoval na absenci mozku

          1 0
          • mikub  

            Jasně, ten cyklista udělal chybu. Neměl tam co dělat.

            Jenom myslím, že pozorný řidič by už dávno sundal nohu z plynu a nechal ho projet před sebou. Řidič na videu ovšem do poslední chvíle vůbec nereaguje a pak loví auto ze smyku. Podle mého tohle prostě není brilantní předejití kolizi, ale pouze z nouze ctnost.

            Rozhodně to nemá nic společného s defenzivní jízdou, protože nepředpokládal chybu ostatních.

            0 0
            • Kuba78  

              Mozna ridic nepredpokladal a nemohl uverit tomu, ze cyklista bude takovy debil aby mu to poslal primo pod kola prestoze ho vidi.. to neni ze strany cyklisty chyba ale pokus o demonstrativni sebevrazdu.

              1 0
              • psbiker  

                Cyklista asi viděl stojící auto v odbočovacím a ostatní nevnímal. Ostatně jízda po přechodu už je vodítkem, že se dá čekat cokoliv. Na druhou stranu, dobrý řidič by automaticky předvídal a nemusel pak dělat ‚hrdinské činy‘. To znamená všechno špatně, včetně článku.

                0 0
                • Kuba78  

                  Tak je to v polsku podle videa, tam se na silnicich deji veci.. ;-) jasne, zadny hrdinsky cin to neni, spis souhra okolnosti. Clanek se snazi vyrobit z prdu kulicku, ale ta situace myslim neni zas tak vzacna. Ridic jede na zelenou na siroke maximalne prehledne silnici, ale dost mozna nevidel rychle jedouciho cyklouna pres to auto ktere cekalo na odboceni. Cykloun byl magor, ktery videl ze nic moc nejede tak se rozhodl poslat to tam pres vsechny pruhy na cervenou pres prechod aniz by se obtezoval rozhlednout a ve chvili kdyz videl auto tak zpanikaril a prizastavil coz jenejhorsi, to je jak kdyz pred vama zastavi najednou zver co prebiha silnici – takze ridic v tu chvili nevedel co, jestli cyklista zustane stat, vrati se nebo zkusi jet dopredu, jestli ma jet vlevo, rovne a brzdit nebo zkusit mysku zprava, ktera ale mohla dopadnout daleko hur, kdyby cyklista stojici vpedalech se rozhodl najednou ze to stihne a projede.

                  Co se tyce toho zemel automaticky predvidat. Ano, dobry ridic nekouka na tachometr, ale na situaci kolem sebe a rychle reaguje. Tohle dobry ridic evidentne byl, ale nemuzes chtit po ridicich aby automaticky predvidali naprosto vse – to je jak kdyby mu davali za vinu kdyby napriklad prejel dite, ktere mu spadlo primo pod kola z toho ramu se semafory nad silnici kde si hralo a splhalo schovane za ceduli.. analogicky by mel dobry cyklista predvidat, ze kdyz pojede na takovehle dalnici pres prechod na cervenou v dobe kdy tam jezdi auta, tak ho taky neco muze prejet.

                  Cyklista byl naprosty slepy a hluchy idiot a mel z ****** kliku, ze ridic rychle zareagoval.

                  1 0
          • gerrard  

            Tak je potřeba si uvědomit, že to je z POLSKA!!! Takže ten přechod pro chodce žádný semafor nemá. Takže to cyklista odhadl, že může, protože u něho auta stála. To že tam přiletěl nový Kubica, ždímající svůj stroj naplno a zrovna mu tam skočila zelená, je jenom blbá shoda náhod. Kdo se rád podívá na videa z polských silnic, tak vidí takový ten polský standard. :)

            0 0
    • Peterko  

      Sice to nebylo tak úplně na silnici, ale…

      Mopedisti

      0 0
      • Kubajsu  

        Slušný :-D

        0 0
      • Micey  

        Hergot to byl masakr! Tak hlavně ať je baba v cajku no, jednou si dá dvě pivka a takhle to dopadne.

        0 0
      • marasan  

        tyhle kolobezkovy mopedy nikdo neresi – povinnost helmy napriklad.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • HonzaRez  

      Tohle by mělo patřit spíš do ecoli…

      https://www.novinky.cz/…ice-40375875

      0 1
      • Janes  

        Bohumil Svoboda

        Před 23 hodinami

        Hlavní příčinou nebylo očividně elektrokolo, kolo ani chybějící přilba, ale ty nízké betonové bloky u cesty.

        Dokonce ani není známo, zda se cyklista nevyhýbal nějakému jinému dopravnímu prostředku, který jeho pád ani nemusel zaregistrovat.

        Bohužel někteří zase chtějí trestat za e-kola, za přilby atd. a skutečný viník, který tam umístil ony betonové bloky, je nezajímá.

        Václav Malý

        Před 23 hodinami

        Bohumil Svoboda

        Hlavní příčinou bylo, že jel někde mimo silnici a nekoukal na cestu. Rychle se dá jet i na obyčejném kole.

        1 0
        • Janes  

          Antonín Voříšek

          Před 19 hodinami

          Nedávno jsem žádal správu silnic o povolení ke stavbě plotu. Ve vydaném povolení byla podmínka, že plot musí být vzdálen nejméně 150 cm od okraje vozovky. Z toho vyplývá, že v tomto prostoru by neměly být žádné překážky natož betonové hranoly. Majitel sousedního pozemku, který tam ty betonové překážky umístil, aby někdo nevjel na ten pruh trávníku mezi vozovkou a jeho plotem, by měl být pohnán k odpovědnosti za smrt toho cyklisty !

          1 0
          • Kuba78  

            tak je otazka, zda ty bloky tam dal majitel aby mu nekdo neparkoval u plotu, nebo jsou tam ty bloky kvuli nejakemu jinemu duvodu a treba od mesta, od spravy silnic, uz desitky let.. taky nevime, co je pod tim listim, jestli travnik, skarpa, chodnik.. prilis mnoho neznamych. navic na tom je asi neco jako odrazka – co kdyz je to normalne umisteny patnik?

            ale porad je hlavni vina na bicyklistovi, ktery jede mimo vozovku, listim, rychle, bez helmy a nedava pozor (a kdovi jestli si svitil). nemuzes svalovat vinu na vsechny ostatni kolem, je treba se zamyslet racionalne a nestranne. Kdyby tam nebyl hranol, ale treba pod tim listim skarpa a zabil by se padem do skarpy a zjistilo se, ze ta skarpa je tam uz od cisare pana, kdo bude na vine? ten kdo ji kdysi vykopal?

            0 0
          • Thomasek  

            Vůbec nechápu, proč sem postuješ výkřiky z hn@vinek a ještě jen ty co se ti hodí/líbí. Z té fotky je jasně vidět, že ty betonové hranoly mají odrazky a jesli jsou vzdáleny předepsaných 0,5 m od okraje vozovky si netroufám odhadnout. Silně pochybuji, že je tam umístil majitel pozemku (ten si většinou dá na pozemek „okrasné“ kameny těsně vedle kraje cesty). Komentovat to asi nemá smysl. Nevyježděný (nebo možná podnapilý) důchodce elektromopedista (bez přilby) vyjel na plný plyn mimo vozovku, kde trefil ten betonový hranol. Takovým nehodám se prostě nedá zabránit. A je jedno jestli je to elektrokolo nebo normální kolo. Při nižší rychlosti je ale větší pravděpodobnost, že cyklista překážku uvidí dříve a stihne se jí vyhnout nebo při nižší rychlosti nebudou zranění tak fatální.

            0 0
            • Janes  

              Proč bych nepostoval, dal jsem to sem k diskusi. Že nemáš rád Novinky je tvůj problém. Tady už nejsme daleko od nich.

              1 0
    • HonzaRez  

      Znáte poddruh zlořádu kolizista obecný? Je to Protisměrák pruhový, vyskytuje se zřejmě ve všech aglomeracích, kde jsou geniálně vyřešené cyklopruhy…

      1 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • HonzaRez  

      A vítězem Darwinovy ceny se stává…

      https://www.novinky.cz/…era-40377185

      0 0
      • psbiker  

        Chodec nemá vstoupit přímo před vozidlo, ale tady sebevražedná paní došla aspoň do 1/2 pruhu. Takže asi meeting 2 kravek.

        0 0
      • xtonda  

        Chodkyně udělala na přechodu 4 kroky což trvalo minimálně 2 sekundy než do ní auto narazilo. Další 1–2 sekundy před tím bylo zřejmé, že směřuje na přechod. Řidič auta měl spoustu času zastavit včas. Kdyby se provozu věnovala aspoň jedna strana, nemuselo se to stát.

        1 0
        • gerrard  

          Shodou okolností mně dnes před auto najel z vedlejší kamion. Prostě fuck off jedu a ty si zastav. Jezdím tama pořád, je to můj domácí terén. Celou situaci jsem měl vyhodnocenou, jako OK, protože mám prázdno a jsem na hlavní Než mně to došlo, že je něco špatně, tak jsem měl co dělat, abych to do něj nenakouřil. Takže bych se toho řidiče trochu zastal. Jedna věc je jak rychle reaguješ a druhá, kolik času máš na vyhodnocení celé situace.

          0 0
          • mr.garisson  

            No když jsem to viděl na záznamu, tak řidič musel dle výpočtu vidět chodce na přechodu asi 28 – 60 m před přechodem, těžko soudit, chtělo by to originální neupravený záznam k určení uplynulého času, kdy chodec vstoupil na přechod.

            Pokud jelo vozidlo předpisových 50 km.h-1, ujelo za jednu sekundu 13,8 m. Dejme tomu, že má řidič reakční dobu, než začne brzdit 1 s. Pak mi vychází, že společně s brzdnou dráhou je celková vzdálenost pro zastavení přibližně 28 m.

            To je opravdu hraniční a šlo to asi dobrzdit, nicméně dle pozice, kde vozidlo zůstalo, musela reakce přijít ještě později. Brzdná dráha osobního auta je přibližně 14 m, ale těch podmínek, které ovlivňují brzdou dráhu je více a v takovém případě by se měla provést zkouška s daným konkrétním vozidlem.

            Přihlédnuto k číslům, bych dal možná za pravdu faktu, že chodec vstoupil na přechod bezprostředně před vozidlo. Spoléhat, že auto zastaví je fakt na vítězství Darwinovy ceny. :)

            0 1
            • psbiker  

              Ta původní reakce řidičky, když viděla chodkyni jak se blíží k přechodu, taky mohlo být zrychlení.

              0 0
            • Jezevec70  

              Nechci se zastávat řidiče, ale zrovna ze směru, z kterého přijížděl, je na tenhle přechod špatně vidět a chodkyni mohl vidět až když byla na přechodu.

              https://mapy.cz/turisticka?…

              Oproti fotce z panoramy ještě dost často vpravo parkují dodávky až na hraně silnice a přes ně není vidět.

              0 0
              • tsunami  

                Tak má jet před přechodem pomaleji, když tam není pořádně vidět.

                2 0
    • jIrI___  

      https://www.youtube.com/watch?…

      Po shlédnutí této sbírky se už nedivím, proč jsou cyklisté trnem v oku mnoha řidičů.

      0 0
      • orm  

        Myslim, ze jen Mito by ti tu dal sestrih, kde by ses nedivil, proc jsou ridici trnem v oku mnoha cyklistu.

        1 0
      • makimaki  

        Stačí si dát kameru do auta a nahrát prasátka, co jezdí auty a mohu napsat, že někteří automobilisté jsou trnem některých automobilistů. Je to prašť, jako uhoď.

        0 0
      • mr.garisson  

        Trnem v oku jsou všichni bezmozci za řídítky a volantem. Prostě rovnoměrné rozdělení idiotů v populaci. :)

        4 0
        • makimaki  

          Saglasno, pouze ten automobil je o dost větší kladivo … Kam se to řítíme, draci?

          0 0
    • HonzaRez  

      Patří to rozhodně sem…

      https://www.autosalon.tv/…sedat-nemusi

      Nejde ani tak o vyjádření soudruha úředníka, který ma na starosti svačiny a sáčky do košů, ale zaujal mě příspěvek v diskusi…

      " Mě by zajímalo jak je to s autem, které jede po chodníku souběžně se silnicí. Já uhýbám vpravo, dávám směrovku a auto na chodníku přijíždí k přechodu. Musím mu umožnit přejet po přechodu?"

      0 0
      • xtonda  

        Mě zaujal jiný článek stejného autora

        https://www.autosalon.tv/…-velky-pozor

        Zjevně nezaznamenal, že jízdní pruh pro cyklisty není totéž jako vyhrazený jízdní pruh.

        0 0
        • mr.garisson  

          To sice nezaznamenal, ale když si pořádně prostuduješ paragraf 13 a paragraf 14, tak zjistíš, že platí obdobná pravidla a prakticky lze využít vjetí do pruhu v případě, že to vyžadují zvláštní okolnosti – v tomto případě, vozidlo se nevejde do vedlejšího jízdního pruhu.

          0 0
          • xtonda  

            Podstatný rozdíl je ale v tom, že podle TP 179 se vyhrazený pruh může namalovat jen pokud pruh pro auta bude mít aspoň 3m, kdežto u ochranného stačí 2,5 m. Takže do autopruhu podél vyhrazeného pruhu se nevejde jen nadměrný náklad.

            0 0
            • Jezevec70  

              Šiřka, třeba kamionu, je sice max 2,5m, ale bez zrcátek. Se zrcátky je to asi 3m. Takže do 2,5 širokého pruhu se pak nevejde ani normální náklaďák nebo bus.

              0 0
            • mr.garisson  

              Ano, pravdu díž, nicméně pro řidiče vozidel se v tomto případě situace nijak nemění. Jako řidič neřeším, kdo a jak to na tu silnici načmáral.

              0 0
    • HonzaRez  

      Tak už se tu probíraly různé události, které týkaly členů bejkfóra, dokonce i něco s malými chlapci, tak proč napohodu nečórkařit… Třeba se nám tady někdo drze přizná…

      https://brnenska.drbna.cz/…na-auta.html

      0 1
    • HonzaRez  

      Tak tady je otázka, jak se k tomu postavit. Tmavé oblečení, pravděpodobně jízda v noci, žádná zmínka o světlech…

      https://nasregion.cz/…edky-241784/

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        1 0
    • HonzaRez  

      Tak tohle je taky noční můra, ale asi každý zkušenější kolista na to dává pozor a sleduje, jestli se něco v zaparkovaném autě nehýbe…

      https://www.novinky.cz/…nim-40379147

      0 1
      • babkanakole  

        Sledovat můžeš, ale zrovna tady nemáš moc šancí – pro ilustracihttps://ma­py.cz/s/detapu­bare Ve větším provozu to tam moc neohlídáš a ani nemáš možnost si dát větší odstup – podívej se, jak se stopy levých kol aut uprostřed překrývají.

        0 0
        • xtonda  

          Ta silnice není zas tak úzká, prostě pojedeš středem svého pruhu.

          0 0
          • gersa  

            Tak přijede stejný débil jako je můj tchán a schválně tě oprasí nebo rovnou srazí. Zrovna posledně mi vysvětloval jakého bezohledného ču*áka na kole jedoucí metr od kraje potkal ve městě a musel se za ním táhnout. Budu citovat – Když ho příště srazim, bude to jen jeho chyba

            0 0
      • mr.garisson  

        Typická situace dementa, co se nepodívá do zrcátka, než otevře dveře a ještě ta diskuse pod článkem je opět výživná a plná pologramotných odborníků na dopravu.

        Kolikrát do auta ani nevidíš přes skla a jakmile pojedeš 1,5 m od řady aut, tak ti začnou nadávat do cyklozm.rda, že jedeš po prostředku. Prostě všechno špatně.

        Převzít zodpovědnost za vlastní chyby, to se dneska vůbec nenosí. Je potřeba kopat kolem sebe a ukazovat na chyby druhých. Kde jsem to jenom viděl… :)

        5 0
        • jIrI___  

          Snad v každé autoškole učili a učí při vystupování otevírat dveře pravou rukou. Při tomto nepohodlném pohybu tak nějak „nechtěně“ zkontroluješ pohledem i prostor kolem a částečně za autem. Ale samozřejmě se nedá spoléhat na to, že si tohle všichni řidiči pamatují, v praxi je to spíše naopak.

          1 0
          • pepek  

            Mně to tedy nikdo nenaučil. Ale zato mně učili, že mám semtam oškrabat palec rozdělovače o litinové svody.

            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            1 0
      • xtonda  

        A co v těch autech přes malá zadní okénka a často kouřová skla vykoukáš? Je potřeba věnovat se i povrchu a okolnímu provozu, ne jenom skenovat zaparkovaná auta, řešení je jet od nich dost daleko, ideálně 1,5 m

        https://mestemnakole.cz/…dverni-zona/

        0 0
        • babkanakole  

          Takže na mnoha místech protisměrem? V konkrétním případě tam je odstavný pruh, ale na spoustě míst se parkuje na prasáka, však tam ještě „nějaké místo“ na projetí zbývá.

          Já když si tam dám metr, tak mě vytrubují, nadávají z okének a chytám kapalinu z ostřikovačů.

          0 0
          • xtonda  

            Na google maps je kvalitnější záběr, ty dvě auta se tam míjí se spoustou místa kolem, je tam dost místa abys jela dost daleko od parkujících aut a zároveň od aut v protisměru.

            Jak tu psala někde mikikuba, metr od kraje aby nikoho ani nepadlo se tam cpát. Trubky a nadávky jsou lepší než se nechat srazit blbem co neodhadne předjíždějící manévr.

            Pokud někdo parkuje do silnice, tak se chovám jako při objíždění překážky.

            0 0
            • babkanakole  

              Tak já nemusím koukat na obrázky, znám to tam naživo jak z auta, tak i na kole. A tím spíš říkám, že si jako cyklista pozor dávat sice máš, ale situace není tak jednoduchá, jak se tady prezentuje. Stalo se to 13. září odpoledne, tedy na daném místě prakticky ještě v sezoně. A na to, jak je to frekventované jak auty, tak cyklisty, to zkrátka užší je, a chce to trochu předvídavosti i od řidiče.

              0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • HonzaRez  

      Tak mi teda řekněte, kdo je blbec:

      Já, když jezdím výhradně po silnici, protože zmatené osoby na stezkách jsou pro mě nebezpečné a stometrová stezka, která ústí zase do té samé silnice, pro mě není logická?

      Nebo široká veřejnost, která je spokojená, že si na stezkách může dělat, co chce a stometrové stezky odnikud nikam nevadí…?

      Nebo soudruh úředník, který nařídil namalovat cyklopruh půl metru vedle cyklostezky…?

      0 0
      • orm  

        Mas v tom zmatky :-). Neni to cyklostezka, ale stezka pro chodce a cyklisty s odelenym pruhem pro chodce a pro cyklisty, kterou pouzit nemusis. Na vozovce neni cyklopruh, ale piktogramovy koridor, ktery ma jen informacni hodnotu a je to uplne neco jineho nez cyklopruh :-).

        4 0
      • Krejza  

        orm mě předběhl. Dalším otazníkem je, co bylo dřív. Stezka nebo koridor?

        0 0
      • xtonda  

        Duální infrastruktura je v Praze oficiální přístup, smíšené stezky a legalizované chodníky pro pomalejší a nejisté, pruhy ve vozovce pro rychlé a zkušené. Stavebně řešit dedikovanou infra stojí spoustu peněz i času, tak se to dělá takhle.

        2 0
      • kejda  

        Ad třetí bod – není to super, že si můžeš vybrat?

        0 1
    • myscho  

      Zavazny priestupok :D

      https://www.idnes.cz/…-zpravy_lati

      Ok, na cervenu sa nejazdi, na druhu stranu, nevletel tam bez vyhladu.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        3 0
      • jIrI___  

        Proboha to je trouba…

        1 0
    • HonzaRez  

      Tohle je hodně podobný trouba, bohužel už ví, zač je toho loket. A opět zde velmi diskutované a neujasněné téma…

      https://polar.cz/…zilo-ho-auto

      0 1
    • HonzaRez  

      Opět „absolutní přednost“…

      https://polar.cz/…zilo-ho-auto

      0 1
      • mikub  

        Kdybys četl víc než nadpis, tak ses dozvěděl, že cyklista jel zleva – doprava. Tedy tam asi tomu autu jen tak nehoukl.

        0 0
        • HonzaRez  

          Mám na podobné situace svůj názor. Četl jsem to samozřejmě celé a samozřejmě trvám na tom, že za „absolutní přednost“ by měl být provaz…

          0 0
          • orm  

            Takze kdyz uz jsi v pulce prechodu/prejezdu, tak stale nemas prednost :-)? Ja bych zase udelal to, ze vozidlo nesmi vjet na prechod/prejezd pokud na nem nekdo je.

            0 0
            • ronda  

              Jenže chodec je v té půlce zhruba za dvě vteřiny, kdežto kolař, i kdyby jel jen 10km/hod., tak za vteřinu. Totéž platí o přiblížení k silnici. Mnohem míň času na reakci.

              0 0
              • xtonda  

                A jak je tohle relevantní k situaci, kdy je na silnici tramvajová trať se zastávkou a ostrůvky? Z popisu v článku se to stalo jednoznačně tady

                https://mapy.cz/s/gogehekosa

                0 0
                • ronda  

                  Relevantní je to obecně, že u jedoucího cyklisty je méně času na reakci. Nebo ne ?

                  A jestli to bylo zrovna tam ? Možná. Pak tam mohl jet kolař třeba rychleji, nebo přibržďovat před křížením se silnicí a pak to tam stejně pustit, co já vím. V článku nic konkrétního nepíšou, možností je fůra pro blbost šoféra i kolaře.

                  0 0
            • HonzaRez  

              „vozidlo nesmi vjet na prechod/prejezd pokud na nem nekdo je.“

              To je velmi zvláštní formulace. Nechceš si to ještě promyslet a zkusit to znova…?

              0 0
              • orm  

                Nechci. Tobe se nestalo jako chodci, ze jen co ujdes kousek po prechodu, tak se ti uz za zadama tlacej auta nebo pred tebou jeste na posledni chvili projizdej? Mne casto a tohle by to vyresilo.

                0 0
        • gollum  

          po 17 hodině tzn. celkem by mě zajímala kvalita odrazek/reflexních prvků z boku toho cyklisty…

          • tím se nezastávám toho cyklisty ani toho řidiče, jen že ten znalec, který zhodnotí míru zavinění, bude potřeba.

          (ps. sám jezdím v reflexní vestě a na kole z boku toho reflexního mám nalepeno taky celkem dost, ale někteří řidiči si mě stejně nevšimnou ani za bílého dne…)

          2 0
      • psbiker  

        Možná někdo udělal chybu, to se na silnicích stává, ale všichni jsou ve svých myslích bezchybní a neomylní. Správná reakce by mělo být okamžité zpomalení a trubka. Ale tady se řidič asi věnoval něčemu jinému.

        0 0
    • HonzaRez  

      Tady měl taky někdo asi přednost za couvající dodávkou…

      https://polar.cz/…cnici-zemrel

      1 0
      • babkanakole  

        Máš jistotu, že mu tam chodec vlezl? Protože už několikrát jsem zažila, že řidič v nastartovaném autě sedí minuty, telefonuje nebo dělá kdoví co, a pak bez varování a rozhledu vyrazí jak splašený.

        Můžeš při couvání přehlédnout dítě, u dospělého by se ti to na parkovišti nemělo takhle podařit.

        0 0
        • HonzaRez  

          Ano, tebou popisovanou situaci jsem viděl. Ale mnohem častěji jsem viděl a taky zažil na vlastní auto, že chodec vleze ( i mimo přechod) přímo pod couvající auto a nechápe, že ho řidič z nečekané strany nemůže vidět. Třeba mamina s kočárkem, která jde napříč kživatkou a vjede s tím před couvající zadek…

          0 0
          • Thomasek  

            Nicméně dle zákona je vždy vinen couvající řidič. A když nevidí, má si sehnat Otíka. Já bych teda za auto co má rozsvícené couvající světlo nevlezl ani za nic. Co je ti pak platné, že jsi byl v právu když tě přejedou…

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • HonzaRez  

      #furtbokem – Ale hlavní je chlast a v hlavě vymleto…

      https://nasregion.cz/…lidi-245624/

      0 0
      • Janes  

        na letištní ploše do tři přihlížejících osob :-))

        Partička mladejch pitomců, co se bavila a „trošku“ se jim to vymklo …

        2 0
        • babkanakole  

          Být to z příbuzenstva, tak mě to nepotěší, mohlo to dopadnout mnohem hůř.

          Ale zase pohled z druhé strany – sice předpokládám, že se tam nedostali komplet střízliví, a tam už to případně jen dokrmili, ale lepší když takhle blbnou v noci a bokem mimo provoz. Za blbost ve dvaadvaceti mi připadají lehká zranění (i když dva zůstali minimálně na čas v nemocnici) a auto do opravy jako celkem levně nabytá zkušenost na zbytek života.

          5 0
    • HonzaRez  

      https://plzenska.drbna.cz/…rtulnik.html

      Jsem zastáncem toho jezdit při kraji, ale kuhva musím vidět, jestli je na krajnici překážka… A druhá věc: vidím blbě nebo na tom kole z obrázku není lautr žádný světlo…?

      0 0
      • gollum  

        Mně připadá, že to co má u předního kola by světlo být mohlo (to co je mezi kolem a rámen – přední kolo má otočené takže jeho předek má dozadu).

        Spíše mě se divím tomu, že se mu „rozložila“ vidlice, kolo asi dost mizerné kvality…

        0 0
    • HonzaRez  

      https://tydenikpolicie.cz/…il-cyklistu/

      Ať koukám, jak koukám, nějak tu popisovanou situaci na tom videu nevidím… Možná by pomohli místní se znalostí okolí…

      0 0
    • ratel  

      Dneska křižovatka I/56 Frýdek Místek, odbočení na Frenštát.. Uz při příjezdu od Ovy jsem si všiml cyklisty v připojovacím pruhu od Jičína. Říkal jsem si ..to je sebevražda, tady bych nakole nevjel ani za zlate prase. Radši jsem se přeřadil do levého pruhu, pak jsem stál na červenou a pozoroval jak předjíždí zprava auta stojící vedle v pomalém pruhu. Pak zmizel a uviděl jsem ho až jak leží uprostřed křižovatky a sbíhají se k němu lidí z aut, které předjížděl a které asi odbočovaly vpravo. Asi to přežil.

      0 0
      • kejda  

        Třeba ne…

        0 0
      • HonzaRez  

        Jsem odpůrcem podjíždění aut zprava (jednou mě takhle podjel i kolizista), přestože to zákon povoluje a toto je přesně ten křišťálově průzračný důvod…

        0 1
        • jIrI___  

          Předjíždění kolony zprava říkám řízená sebevražda. Je sice pěkné, že to zákon povoluje, ale to by ho řidiči museli znát a chovat se toho. Naštěstí nebydlím v žádném velkoměstě, takže se většinou řadím na konec kolony a to jedno, dvě probliknut zelené zvládnu přežít. Když je nejhůř, tak kolo tlačím po chodníku nebo krátkou kolonu předjíždím zleva (jsem si vědom, že za toto mohu být pokutován či knokautován :) ), ale oba ty zmíněné způsoby mi příjdou pro cyklistu výrazně bezpečnější než předjíždění zprava.

          0 0
          • ratel  

            Stojící kolona asi je ok. V okamžiku kdy se rozjede to je problém a pokud je na křižovatce odbočení vpravo a jedeš rovně, pak to je na každém sebevrahovi… bohužel v tom případě šlo o tento případ.

            0 0
            • Janes  

              Podél stojící kolony zprava se posunuju s vycvaknutou pravou nohou, kterou se odrážím od země :-))

              2 0
          • Kratter  

            Proč bys měl být pokutován za předjíždění kolony zleva?

            Já teda předjíždím z té strany, z které je místo. Je pravda, že řidiči většinou neví, že je zprava předjíždět můžeš, ale vlastně nevím co by to na tom změnilo. Stejně musíš kontrolovat auto co zrovna předjíždíš.

            Jakou výhodu ti potom přináší jezdit po městě na kole, když čekáš klidně i dvě zelený?! To už je lepší sedět v koloně v teple a suchu v autě, ne?

            0 0
            • Krejza  

              Musí uspokojit vnitřního Dušína, jinak si to neumím vysvětlit.

              1 0
              • Kubajsu  

                Asi jedině. Protože kdyby to dělal z důvodu, aby ho za křižovatkou auta nemusela znovu předjíždět, tak se za ním beztak nahromadí další… Takže chování, ze kterého nemá prospěch vůbec nikdo.

                2 0
    • HonzaRez  

      Blbec je nebezpečný ze všech stran…

      https://www.autozive.cz/…ny-cyklista/

      K tomu rada, kteá možná pro někoho může být užitečná. Pokud uvidíte auto, které zničehož nic zastaví na místě, zbystřete a nejlépe úplně zastavte. Můžete se dočkat podivných věcí.

      Jel jsem na večerní projížďku liduprázdnou obcí, kde není téměř žádný provoz. Dojížděl jsem ke křižovatce, když v tom měl najednou předjelo auto, zastavilo v křižovatce těsně přede mnou a tím mě zavřelo. Já už jsem brzdil, takže mi zastavení nedělalo problémy, ale auto se stále nerozjíždělo. Tak jsem ho opatrně velkým obloukem objel a jel dál. O chvíli později mě auto zase předjelo a jelo si, jako by se nechumelilo. Prostě zřejmě nevěděl, kudyma se dát, takže zastavil uprostřed křižovatky a pár minut si to tam studoval nebo co. O tom, že mě zavřel, neměl jistě ani tušení…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.