• WRCfan

    Rozhodl jsem se vymenit retez. Po vymene zacla ale strilet kazeta (nejmensi tri kolecka). Je to bazarove kolo, takze moc neznam historii. Tak chci koupit novou kazetu. Sundam ji zedy z orechu a fotim si ji, pak ze si vygooglim, co to je za typ. Jenze si stale nejsem jist, co koupit. Kamos mel navic novou tuto (https://1url.cz/lKAds). Mam tam prehazku Shimano XT a starou kazetu Sunrace. Jenze ta kamosova z odkazu ma mensi vintrni prumer a nepadne tam. Omlouvam se za kvalitu fotek, taky jsem to mohl zmerit, ale nemel jsem po ruce zrovna supleru.

    0 0
    • Vilém  

      Co to je,netusim, ale hodne stesti se shanenim te nove kazety:)

      Asi to bude jednodussi preplest.

      EDIT: Trochu jsem googlil a asi je to nejaky atyp Sunrace.

      0 0
    • WRCfan  

      Tak jsem to po vikendu zacal resit a ze objednam ty nahradni pastorky. Jednak si musim overit, ze ma vzadu vyfrezovany tvar toho atyp orechu(viz prvni foto). Za druhe jsem si vsiml, ze pro 11speed kazetu se prodavaji tri nejmensi pastorky, co maji o zub vic, nez mam ja (na nejmensim 10 vs 11T, na tretim 14 vs 15T). Hazka je XT, ktera by mela mit rozsah od 11 zubu. V tom pripade by ten nejmensi pastorek s 10T, co tam byl doposud moc nehral. Jak jsem psal drive, je to bazarovka, neznam historii toho kola a co s tim kdo delal (ale obcas se toho pri servisu desim). Byvaji kazety jednotlivymi prevody nejak pomerove odstupnovany? Aby ted nenastal problem, kdyz bude na nejmensim trech pastorcich o zub vic.. Diky za reakce.

      0 0
      • kubad  

        Otázka je jestli to tam bude pasovat

        0 0
      • xtonda  

        Co kdybys to nejdřív pořádně vyčistil a pak na tom zkusil najít nějaké označení typu?

        Případně pak můžeš procházet na webu Sunrace obrázky jednotlivých modelů kazet a porovnávat co by to tak mohlo být

        0 0
        • kubad  

          kazeta je Sunrace CSMX9X XD Black 11 sp. kazeta 10–46 z.

          to už tu dávno má

          teď jen špekuluje jak ušetřit – což tak nějak nepujde

          10/12/14 pastorky jaksi verzí 11/13/15 když je pak na kazetě 16 moc nahradit nepůjde, pokud to vůbec bude pasovat, což asi nikdo neověří bez toho abys měl obě doma nejde

          0 0
          • xtonda  

            Aha to mi uniklo. 11/13/15 bych čekal, že bude na HG ořech, takže bych se skoro vsadil, že mu to pasovat nebude. Navíc by se tím připravil v podstatě o jeden převod, což by mi přišlo škoda.

            0 0
          • WRCfan  

            Ano, špekuloval jsem jak ušetřit, ale neuspěl jsem. Náhradní pastorky na mojí kazetu se neprodávají a budu tedy muset kupovat celou kazetu. Co je horší, že za takovou kazetu dám okolo 2500 Kč. Ty kazety se Sram XD ořechem jsou o dost dražší, až jsem zvažoval přepletení náboje na Shimano…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.