Co říkáte na Ghost SL AMR 6 LC 2017 (za 64 tisíc Kč) ?

45 nepřečtených
  • jatros

    Zdravím,

    co říkáte na nový model Ghost SL AMR 6 LC? Servis, kam jezdím se stávajícím kolem, je prodejce Ghostů a mám nabídku na tento model za necelých 64 tisíc Kč.

    Původně jsem uvažoval o Canyon Spectralu 5.0 (a nyní ho Canyon dokonce slevnil), ale odrazuje mne nemožnost vyzkoušení a složitější rešení reklamací apod.

    Původně jsem měl v merku Ghost SL AMR 5 AL, ale ten je jenom na 29" kolech a 27,5" byla pro mne podmínka. Takže mě prodejce „nasměroval“ na SL AMR 6 LC (namísto SL AMR 4 AL) ;-) O karbonu jsem vůůůůůbec neuvažoval, ale prý je to už v pohodě, co se týká výdrže/spoleh­livosti. Navíc výbava té 6 se za ten rozdíl asi vyplatí.

    Pozn: Jezdím normální XC, silnici vůbec, fulla chci kvůli zádům a sem tam nějaký lehký sjezd. Prý se člověk postupně, jak se seznamuje s fullem, posouvá k hravější/drsněj­ší jízdě.

    Mám jít do toho? ;-)

    Děkuji za názory/komenty.

    0 0
    • novas752  

      Je to úplně jednoduchý. :)

      Prostě si počkej na jaro, zajeď na nějakou testovací akci a několik fullů různých kategorií si vyzkoušej. Je to nejlepší a nejobjektivnější možná cesta – tady ti někdo řekne, že i s endurem se dá jet xc (a má pravdu) a jiný, že na xc jedině hardtail (a má pravdu) a vyber si… :) Nebo se optej u prodejce, jestli by neměl nějakou testovačku, co?

      Ale za mě dobrý, na takový kratochvíle bych ho bral.

      Na XC použití je karbon naprosto bezproblému. Je možná trochu náchylnější na přímé nárazy, jako při pádu přímo na rám, ale to při takovém použití asi moc nehrozí. Na exponovaných místech jako spodní trubka před středem jsou nejspíš nějaké plastové/gumo­vé kryty.

      S tim posouvánim víc do terénu má pravdu. Full prostě „přidá“ spoustu skillu, jistoty a pohodlí a tak to do terénu táhne víc.

      Za 65 je to velmi velmi zajímavá cena. :) Uhlí komplet na XTčku, Performencový Foxy, pevný osy, teleskop, navíc sériový pláště nejsou šunt… To je poměrně fajn. :D

      0 0
    • itvostro  

      Já bych do něj šel, věř tomu, že si pro ně velice rychle najdeš uplatnění :-)

      Vsadím se o cokoliv, že z chvíli s tím kolem budeš lítat v lese a na trailech jak divej :-)

      0 0
    • nomecz  

      předpokládám že je to model 2016 za tyhle prachy (ta modrá za mě nic moc :-) ale jinak je to dobrej kauf, vůbec bych se toho nebál

      0 0
      • novas752  

        prý 2017

        0 0
      • jatros  

        Ne, je to 2017 … Ghost SLAMR 6 LC 2017 v té krásné černé ;-)

        Získal jsem slevu 25% z ceníkové ceny.

        0 0
        • nomecz  

          tak to bych asi bral, sice jen 32mm Fox a kola trochu těžítka, ale jinak fajn bike

          0 0
          • itvostro  

            Já nevím co všichni zdůrazňují „jen fox 32“ Já mam fox 32 fit4/ 88kg a nemám s ní nejmenší problém :-)

            0 0
            • novas752  

              32 jakože tam nejsou 34mm nohy. Na 130mm už by to trošičku chtělo.

              0 0
            • tonik666  

              Jediné co se mi moc nelíbí je že to má dlouhou sedlovou trubku – tj. limituje to v použití teleskopu s delším zdvihem.

              0 0
            • nomecz  

              neříkám že problém :-) prostě dnes je ale na trailbiku módní standard 34mm :-)

              0 0
              • itvostro  

                právě že to není ani tak dlouho, kdy módní trend byly 32 nohy.., ale chápu, že prodávat se musí. Právě mám 32 na Trancovy 2 (140mm) a nepociťuju jakékoliv „kroucení“

                0 0
                • nomecz  

                  no hele přesně tohle kolo má kolega (rok 2014) a te „krut“ tam pozoruju i u svých lehce pžes 70 kg … tak asi záleží na stylu jízdy nebo nevím …

                  0 0
                  • libisenuj  

                    Souhlasim. Na Trencovi je 32 vidla slaby clanek. Mam 90kilo a krouti se ********…Fox Evo 140mm, pritom Foxacky zakladni tlumic me max. vyhovuje…

                    0 0
    • MrtweyUbrus  

      S tím průměrem nohou záleží na tom kolik vážíš a co jezdíš, ale u 130mm fullu už se dá očekávat nějaký drsnější ježdění a tam bych ty silnější nohy chtěl, se svými 95kg se pode mnou v nějakém náročnějším terénu Reba 29 na 120mm kroutí jako špageta.

      0 0
      • jatros  

        Vážím 75 kg a chtěl bych u toho zůstat ;-)

        Jinak jsem ještě váhal nad Ghost SL AMR X 5 AL , ale tam mě odrazoval jen jednotalíř … a opravdu nevím, jestli zdvih 150 mm není pro začátek (první full) zbytečné.

        Nevím, co z toho by byla pro mě lepší volba … příliš mnoho nových věcí při přechodu na fulla … tak nevím, co je jak důležité a co ne … ale nechci zvolit hned první špatně, aby mě to neodradilo.

        (Na jednou TestFestu jsem byl, ale kola, co připadají do výběru, tak nesežete na jednom místě a už vůbec ne v porovnatelným velikostech :-( )

        0 0
        • nomecz  

          tak záleží co na tom budeš jezdit, tohle je už skoro regulérní endurko, na nějaké dlouhé ježdění po polňačkách to moc nebude (pláště, RS Yari, 30z placka …)

          0 0
        • Tehu  

          o zdvihu to neni, centak dva sem tam je putna ;-)

          Jak pisou pokud neplanujes prevazne, asfaltove a sotolinove prejezdy, s tim ze se hodlas vozit terenem, zkoumat nove kraje a obcas se vyskytnes v horach, ci na singlech typu Trutnov, Rychleby, sel bych za rezervou. Myslim ze velky rozdil nebude v tom jak to jede po rovine ci do kopce ;-)

          Vzal bych tohle, obul jezdivejsi plaste a budes spokojenej. V jejich geo mezi nima uz takovy rozdil neni. A oboji bych rekl ze jsou spise takovy trailbike jak endurko :-) hlavko 68 vs 67. Retezovka totozna.

          0 0
        • marek_K2  

          Jazdim rok minulorocny X8 LC 150mm a maximalna spokojnost http://www.bike-forum.cz/…-amr-x8-2016 .

          Moj ma este 2×11, s 1×11 by som som uz kupu zvazoval asi tiez tento rok. Ale nic co by 46 kazeta nespravila. Urcite by som ten bajk nenazval endurom. Vsetky 3 ich bajky slam , slamr x aj framr maju rovnaky ram,lisia sa ln zdvihom. Ako enduro predavju az framr ale aj tak ma este aj framr relativne konzervativnu geometriu na enduro. 150ka x ko prve je univerzlny trail/AM bike s vacsim zdvihom. len to rok ta jedno placka mu trohu obrala na univerzalnosti..

          0 0
          • Tehu  

            Ale jak si psal, nic co by 11–46 kazeta v pripade problemu nezpravila. Pri nekoho jednoplacka zase +

            0 0
    • Idas  

      Vubec nevahej a kup to. Ta cena je zajimava v nemecku se pohybuje kolem 2500€,

      Ja jezdim Ghost Lector LC6 29, to spracovani, kvalita a vybyva je velmi dobra.

      Carbonovy ram je lepsi nez AL a v nemecku je na ram 5 let zaruka.

      Driv se vyrabjeli kola se zeleza a kdyz prisel AL tak kazdy rikal ze to nic nevdrzi atd.

      Jezdil jsem Marin, Trek a Cannondale ale muj Ghost uz bych za jine Kolo nevymnenil.

      Mimo jine Ghost se vyrabi ve Waldsasenu je to asi 10km od Chebu ale firemni prodejnu nemaji.

      0 0
    • Roklim22  

      Klidne do toho jdi. Muzu jen doporucit.Mam na Ghostu slamr 8 lc najeto cca 3000km prevazne v terenu. Jezdim s partickou na chrtech typu Scalpel, Spark, Epic. Fyzicku mame podobnou. Bal jsem se, ze nebudu stihat a ruzne dalsi kecy ohledne geosky, pneu atd. Moje pocity po roce: Na rovne polnacce jim sotva stiham, v kopci stejne, ale z kopce v terenu, lesni klikatice, nejaky ten trailik to je jina kaavicka. Tam kde se kolikrat kluci snazi jen prezit si to uzivam. Pred tim jsem mel Scott spark a nakonec jsem rad, ze mi ho ukradli a koupil jsem Gustika.

      0 0
    • decimax  

      Já mám jasno Ghost SL AMR 6 2016-šedá barva..Ale každopádně dobrá cena za ten SL AMR 6 LC..

      0 0
    • Kupko  

      No cena je velice zajimava sleva 25 procent hm prodejce asi nepotrebuje vydelavat :-) co se tyce duchu mam doma 3 29– fula, 29.hatecko a ziletku + dalsi tri co maji me deti a zena a to nepocitam ghosty co jsem mel ve 26 ghosty jsou super kola kvalitni spracovani a s dobra geo.

      0 0
    • decimax  

      ..sorry překlep,myslel jsem Ghost SL AMR 5

      0 0
    • Blazo  

      Mozno trosku mimo, ale co hovorite na novy prichadzajuci model H AMR LC 8 27,5+ ? Ma niekto skusenosti s pluskom na fulle, ako to funguje spolu s tym Ghostovskym karbonovym ramom a 1×11 (30 a 11–46)?

      0 0
    • Mirin  

      Univerzální tank…

      Jako staromódní pantáta (1971), uživatel kol 26" (RB IQ 6), jsem si jednou (dvakrát) za život hodlal udělat radost bikem, na kterém bych vydržel nejlépe celý den, tj. 7–12 hodin (více se kochám, km jsou tabu).

      Vsadil jsem na jednu kartu, ke které jsem měl dlouhou nedůvěru, a to na větší průměr kol. Ostatně 26" už byly mrtvé, tak v celku jednoducha volba. Minimální zkusenosti jsem získal jen s půjčenim si kola mé ženy, Cube Access za „pár šupů“, abych to prošlápl po tom, co „jen“ vyměnil „olověnou“ vidlici Suntour XCM 100, za Epixon, řazeni a pohon Shimano 2×10, odpr. sedlovku Suntour NX a úpravou kokpitu dle obrazu svému (ano, ladit mě baví…). Prvni dojem po lesni stezce mně trochu vyrazil dech. Jen držet směr, šlapat a na techniku skoro zapomenout? Otázka ale zní, co takhle pocity s pořádným trailovým strojem? ты чувак!! Padesátiny za krkem, tak dělej a vybírej!

      Od RB? Srdcovka, ale potíže s vedením kabelů a ignorace boostových os a karbonu, Author, RM, Kellys, CTM, Scott… Kdesi na kopci jsem mrknul na týpka, co měl značku Ghost, nějaký full.. Přijeli asi ve čtyřech, ostatní jsem očima proletěl, ale Ghost byl něco jiného…, čumím, jak chleba z tašky a říkám si, vypadá dost dobře…, ale co dál? Web, dovozce, recenze....., ty vole v karbonu? a bylo vymalováno! Tradá do prodejny „získat slevu“! Domluva rychlá jak sračka a sleva 10% (10.300,–) byla na světě, (no jo, srpen před novým modelovým rokem…). Zkouška velikosti M, L, (mých 177 cm) se změnou sedlovky sice trvala dlouho, ale nakonec, přes mé krátké nohy, byl výběr jasný. M. Teleskop bych musel mít v trubce až po „kule“, a to jsem i přes nutnou změnu délky představce (za 70mm) zamítl. Howgh.

      Vždycky jsem měl strach a respekt zároveň, což mě drželo při životě a ještě jsem se nezabil. Teď, po cca 1500 km zajíždění mám jasno. Mám strach z toho, že jsem strach i respekt ztratil! Nahoru je to i o kondici, ale ušetřím i tehdy, když mně „nejančí“ přední kolo a při zamknutí jde vše dopředu. A dolů? Otevřít tlumení, sedlovku dolů, a to ani nemusím furt čumět dopředu!, protože ten stroj si to stejně udělá podle svého…

      Ale pozor, abych nekecal jen samé superlativy, tak jsem po cca 600 km!!! „prošlápl“ ořech…, a to pak dopředu opravdu nejede. Pro mě šok, když člověk jezdí, a pro spolehlivost zapomene, na nábech Hope. Následovalo překvapení prodejce, jejich pohled na moje stehna a mé zvýšení sebevědomí. Tento top model má sice nápis Syntace, ale na webu ve specifikaci je 12 × 148 mm SRAM XD, což je pouhý detail… Toš ty zuby se, považte sedřely…a nezabíraly. Dobře, prý vadný kus…, výměna, krčení ramen. No může být. Uvidím brzy, páč mu neúnavně dávám „zauši“!

      Co je na tom ještě úžasné a zajímavé? To, že mně bike padl nejen jednoznačně do oka, ale zároveň vzbudil pocit, že ho udělali vyloženě jen pro mě…

      Toš tak, kdo chce Ghost, potažmo SLAMR od r. 2018 a přechází ze 26“, procitne do nové reality.

      0 0
    • Mirin  

      Univerzální tank…

      Jako staromódní pantáta (1971), uživatel kol 26" (RB IQ 6), jsem si jednou (dvakrát) za život hodlal udělat radost bikem, na kterém bych vydržel nejlépe celý den, tj. 7–12 hodin (více se kochám, km jsou tabu).

      Vsadil jsem na jednu kartu, ke které jsem měl dlouhou nedůvěru, a to na větší průměr kol. Ostatně 26" už byly mrtvé, tak v celku jednoducha volba. Minimální zkusenosti jsem získal jen s půjčenim si kola mé ženy, Cube Access za „pár šupů“, abych to prošlápl po tom, co „jen“ vyměnil „olověnou“ vidlici Suntour XCM 100, za Epixon, řazeni a pohon Shimano 2×10, odpr. sedlovku Suntour NX a úpravou kokpitu dle obrazu svému (ano, ladit mě baví…). Prvni dojem po lesni stezce mně trochu vyrazil dech. Jen držet směr, šlapat a na techniku skoro zapomenout? Otázka ale zní, co takhle pocity s pořádným trailovým strojem? ты чувак!! Padesátiny za krkem, tak dělej a vybírej!

      Od RB? Srdcovka, ale potíže s vedením kabelů a ignorace boostových os a karbonu, Author, RM, Kellys, CTM, Scott… Kdesi na kopci jsem mrknul na týpka, co měl značku Ghost, nějaký full.. Přijeli asi ve čtyřech, ostatní jsem očima proletěl, ale Ghost byl něco jiného…, čumím, jak chleba z tašky a říkám si, vypadá dost dobře…, ale co dál? Web, dovozce, recenze....., ty vole v karbonu? a bylo vymalováno! Tradá do prodejny „získat slevu“! Domluva rychlá jak sračka a sleva 10% (10.300,–) byla na světě, (no jo, srpen před novým modelovým rokem…). Zkouška velikosti M, L, (mých 177 cm) se změnou sedlovky sice trvala dlouho, ale nakonec, přes mé krátké nohy, byl výběr jasný. M. Teleskop bych musel mít v trubce až po „kule“, a to jsem i přes nutnou změnu délky představce (za 70mm) zamítl. Howgh.

      Vždycky jsem měl strach a respekt zároveň, což mě drželo při životě a ještě jsem se nezabil. Teď, po cca 1500 km zajíždění mám jasno. Mám strach z toho, že jsem strach i respekt ztratil! Nahoru je to i o kondici, ale ušetřím i tehdy, když mně „nejančí“ přední kolo a při zamknutí jde vše dopředu. A dolů? Otevřít tlumení, sedlovku dolů, a to ani nemusím furt čumět dopředu!, protože ten stroj si to stejně udělá podle svého…

      Ale pozor, abych nekecal jen samé superlativy, tak jsem po cca 600 km!!! „prošlápl“ ořech…, a to pak dopředu opravdu nejede. Pro mě šok, když člověk jezdí, a pro spolehlivost zapomene, na nábech Hope. Následovalo překvapení prodejce, jejich pohled na moje stehna a mé zvýšení sebevědomí. Tento top model má sice nápis Syntace, ale na webu ve specifikaci je 12 × 148 mm SRAM XD, což je pouhý detail… Toš ty zuby se, považte sedřely…a nezabíraly. Dobře, prý vadný kus…, výměna, krčení ramen. No může být. Uvidím brzy, páč mu neúnavně dávám „zauši“!

      Co je na tom ještě úžasné a zajímavé? To, že mně bike padl nejen jednoznačně do oka, ale zároveň vzbudil pocit, že ho udělali vyloženě jen pro mě…

      Toš tak, kdo chce Ghost, potažmo SLAMR od r. 2018 a přechází ze 26“, procitne do nové reality.

      0 0
    • Mirin  

      Univerzální tank…

      Jako staromódní pantáta (1971), uživatel kol 26" (RB IQ 6), jsem si jednou (dvakrát) za život hodlal udělat radost bikem, na kterém bych vydržel nejlépe celý den, tj. 7–12 hodin (více se kochám, km jsou tabu).

      Vsadil jsem na jednu kartu, ke které jsem měl dlouhou nedůvěru, a to na větší průměr kol. Ostatně 26" už byly mrtvé, tak v celku jednoducha volba. Minimální zkusenosti jsem získal jen s půjčenim si kola mé ženy, Cube Access za „pár šupů“, abych to prošlápl po tom, co „jen“ vyměnil „olověnou“ vidlici Suntour XCM 100, za Epixon, řazeni a pohon Shimano 2×10, odpr. sedlovku Suntour NX a úpravou kokpitu dle obrazu svému (ano, ladit mě baví…). Prvni dojem po lesni stezce mně trochu vyrazil dech. Jen držet směr, šlapat a na techniku skoro zapomenout? Otázka ale zní, co takhle pocity s pořádným trailovým strojem? ты чувак!! Padesátiny za krkem, tak dělej a vybírej!

      Od RB? Srdcovka, ale potíže s vedením kabelů a ignorace boostových os a karbonu, Author, RM, Kellys, CTM, Scott… Kdesi na kopci jsem mrknul na týpka, co měl značku Ghost, nějaký full.. Přijeli asi ve čtyřech, ostatní jsem očima proletěl, ale Ghost byl něco jiného…, čumím, jak chleba z tašky a říkám si, vypadá dost dobře…, ale co dál? Web, dovozce, recenze....., ty vole v karbonu? a bylo vymalováno! Tradá do prodejny „získat slevu“! Domluva rychlá jak sračka a sleva 10% (10.300,–) byla na světě, (no jo, srpen před novým modelovým rokem…). Zkouška velikosti M, L, (mých 177 cm) se změnou sedlovky sice trvala dlouho, ale nakonec, přes mé krátké nohy, byl výběr jasný. M. Teleskop bych musel mít v trubce až po „kule“, a to jsem i přes nutnou změnu délky představce (za 70mm) zamítl. Howgh.

      Vždycky jsem měl strach a respekt zároveň, což mě drželo při životě a ještě jsem se nezabil. Teď, po cca 1500 km zajíždění mám jasno. Mám strach z toho, že jsem strach i respekt ztratil! Nahoru je to i o kondici, ale ušetřím i tehdy, když mně „nejančí“ přední kolo a při zamknutí jde vše dopředu. A dolů? Otevřít tlumení, sedlovku dolů, a to ani nemusím furt čumět dopředu!, protože ten stroj si to stejně udělá podle svého…

      Ale pozor, abych nekecal jen samé superlativy, tak jsem po cca 600 km!!! „prošlápl“ ořech…, a to pak dopředu opravdu nejede. Pro mě šok, když člověk jezdí, a pro spolehlivost zapomene, na nábech Hope. Následovalo překvapení prodejce, jejich pohled na moje stehna a mé zvýšení sebevědomí. Tento top model má sice nápis Syntace, ale na webu ve specifikaci je 12 × 148 mm SRAM XD, což je pouhý detail… Toš ty zuby se, považte sedřely…a nezabíraly. Dobře, prý vadný kus…, výměna, krčení ramen. No může být. Uvidím brzy, páč mu neúnavně dávám „zauši“!

      Co je na tom ještě úžasné a zajímavé? To, že mně bike padl nejen jednoznačně do oka, ale zároveň vzbudil pocit, že ho udělali vyloženě jen pro mě…

      Toš tak, kdo chce Ghost, potažmo SLAMR od r. 2018 a přechází ze 26“, procitne do nové reality.

      0 0
    • Mirin  

      Univerzální tank…

      Jako staromódní pantáta (1971), uživatel kol 26" (RB IQ 6), jsem si jednou (dvakrát) za život hodlal udělat radost bikem, na kterém bych vydržel nejlépe celý den, tj. 7–12 hodin (více se kochám, km jsou tabu).

      Vsadil jsem na jednu kartu, ke které jsem měl dlouhou nedůvěru, a to na větší průměr kol. Ostatně 26" už byly mrtvé, tak v celku jednoducha volba. Minimální zkusenosti jsem získal jen s půjčenim si kola mé ženy, Cube Access za „pár šupů“, abych to prošlápl po tom, co „jen“ vyměnil „olověnou“ vidlici Suntour XCM 100, za Epixon, řazeni a pohon Shimano 2×10, odpr. sedlovku Suntour NX a úpravou kokpitu dle obrazu svému (ano, ladit mě baví…). Prvni dojem po lesni stezce mně trochu vyrazil dech. Jen držet směr, šlapat a na techniku skoro zapomenout? Otázka ale zní, co takhle pocity s pořádným trailovým strojem? ты чувак!! Padesátiny za krkem, tak dělej a vybírej!

      Od RB? Srdcovka, ale potíže s vedením kabelů a ignorace boostových os a karbonu, Author, RM, Kellys, CTM, Scott… Kdesi na kopci jsem mrknul na týpka, co měl značku Ghost, nějaký full.. Přijeli asi ve čtyřech, ostatní jsem očima proletěl, ale Ghost byl něco jiného…, čumím, jak chleba z tašky a říkám si, vypadá dost dobře…, ale co dál? Web, dovozce, recenze....., ty vole v karbonu? a bylo vymalováno! Tradá do prodejny „získat slevu“! Domluva rychlá jak sračka a sleva 10% (10.300,–) byla na světě, (no jo, srpen před novým modelovým rokem…). Zkouška velikosti M, L, (mých 177 cm) se změnou sedlovky sice trvala dlouho, ale nakonec, přes mé krátké nohy, byl výběr jasný. M. Teleskop bych musel mít v trubce až po „kule“, a to jsem i přes nutnou změnu délky představce (za 70mm) zamítl. Howgh.

      Vždycky jsem měl strach a respekt zároveň, což mě drželo při životě a ještě jsem se nezabil. Teď, po cca 1500 km zajíždění mám jasno. Mám strach z toho, že jsem strach i respekt ztratil! Nahoru je to i o kondici, ale ušetřím i tehdy, když mně „nejančí“ přední kolo a při zamknutí jde vše dopředu. A dolů? Otevřít tlumení, sedlovku dolů, a to ani nemusím furt čumět dopředu!, protože ten stroj si to stejně udělá podle svého…

      Ale pozor, abych nekecal jen samé superlativy, tak jsem po cca 600 km!!! „prošlápl“ ořech…, a to pak dopředu opravdu nejede. Pro mě šok, když člověk jezdí, a pro spolehlivost zapomene, na nábech Hope. Následovalo překvapení prodejce, jejich pohled na moje stehna a mé zvýšení sebevědomí. Tento top model má sice nápis Syntace, ale na webu ve specifikaci je 12 × 148 mm SRAM XD, což je pouhý detail… Toš ty zuby se, považte sedřely…a nezabíraly. Dobře, prý vadný kus…, výměna, krčení ramen. No může být. Uvidím brzy, páč mu neúnavně dávám „zauši“!

      Co je na tom ještě úžasné a zajímavé? To, že mně bike padl nejen jednoznačně do oka, ale zároveň vzbudil pocit, že ho udělali vyloženě jen pro mě…

      Toš tak, kdo chce Ghost, potažmo SLAMR od r. 2018 a přechází ze 26“, procitne do nové reality.

      0 0
    • AussigBiker  

      Toš tak ať slouší. Je dobrý, že ho udělali jen pro tebe :-)

      Děkuji?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.