• Jery01

    Hezký večer vespolek, mám takovou prosbu a trochu i problém co pod válce. Jelikož mi Ježíšek „naježil“ předem válce Tacx Antares:http://www.kupkolo.cz/…1000_69.html a já jsem z toho nadšen, tak je asi zřejmé, že to na nich zkouším. Můj dotaz spočívá v tom, že jsou moc hlučné a soused pod námi už u nás doma byl s tím, co nám to tak hučí. Pod válci mám karimatku ( jak jsem se tu nedávno dočetl ), plovoucí podlahu – v čemž si myslím, že je ten problém, a průměr se pohybuje kolem 30km/h. Předem děkuji za odpovědi.

    0 0
    • zdenek  

      Tak jestli už tam máš karimatku, tak už to moc nevylepšíš. Možná zkusit silnější vrstvu, ale aby to zase neplavalo moc.

      Ještě se ujisti, jestli je to opravdu hluk nebo jsou to vibrace do podlahy.

      0 0
    • Ruprt2  

      je možné, že přijdeš na nějaké kombinace, které hluk nepatrně zmírní, ale buď si jistý, že to nebude dost. Změň místnost nebo čas. Jinak to nepůjde.

      0 0
      • vsn  

        půjde … bydlim ve starým panelaku kde jde slyset snad i dejchání..

        na dřevěny podlaze (neco jako rozvrzaný parkety) mám tenkej koberec (asi 5mm maximálně) na něm mám karimatku, na karimatce mam tenkou dřevotřískovou desku (ze stary postele) a na tom mam takovou hodně tvrdou gumu (neco jak je v dílnách na pongu) nařezany na čtverce a dany pod jednotlivý nohy…

        dle sousedky který ma hned za zdí postel to je v pohodš a slyší akorát dunění a moje nervozní sousedka nepřišla ani jednou (a to sem už dostal vynadáno, že se prochazím v noci po bytě :D )

        jinak pokud jezdíš na silničce tak je dobrý si udělat magnetickou brzdu… vyjde to cca 800 –1000 :) s ní jezdím cca 30km/h @ 150 tepů. 36 km/h @ 175 tepů … takže pod 40 km/h … nad 40km/h by to už bylo dost hlučný

        0 0
        • vsn  

          ještě foto:

          (fleky na koberci jsou od servisu vidle – pak jsem si v tom vymáčel ponožky a začal vesele chodit po celým bytě po parketách :)

          0 0
        • vsn  

          ještě je dobrý si koupit před sebe nějakej větrák … pokud možno lepší (50W) a nechat ho na sebe foukat … jinak je pod tebou za chvíli louže a mokrý kratasy že z nich kape taky nic moc..s větrákem to je pak stejný jako venku

          0 0
        • Pebe  

          nejsem fyzik, takže o tom vím kulový, ale to vážně fungují magnety na plastové válce?

          0 0
          • ememem  

            vnutri ma vsunuty kovovy valec. tiez som to skusal, ucinok nic moc.

            0 0
            • vsn  

              učinek je parádní … předtím nešlo na válcích vůbec jezdit kvuli tomu že sem šlapal na prázdno a kromě rachotu to nic jinýho nedělalo …

              0 0
              • Mig_all  

                Asi jsi nezkousel jezdit na 53×11 s podhustenyma pneu, myslim ze by ti rychle dosel dech…

                0 0
                • vsn  

                  nejezdil … mám velkou pilu 50 … ale 50×13 jo… a přes 40 km/h to dělá hraval a když jedes 44 – 46 tak to dělá už mega kravál …

                  dřív jsem ještě jezdil na podhuštěných plástích a když se pohnes ta jdes na ráfek je taky nic moc :)

                  0 0
                • ememem  

                  podhustene pneu na tych valcoch vydava taky zvuk ze islo jebnut nie len mna ale aj spiacich za dverami.

                  0 0
              • nox159  

                pán ma asi ukrutne velkou vykonnost :D

                0 0
                • ememem  

                  no ja bych sa ho chlapi trocha zastal. som teda hovno cyklista ale mal som podobny pocit. ako jasne, ked to rozbombujes na 50*11 tak mas dost akurat to robi taky bordel ze v dome je to nepouzitelne. a presne jak pise ked to len trocha znizis tak to davas s prstom v nose a ked aj nie tak hlavne sila ktoru pri takomto slapani (povedzme 50*12 tak ze ti to ukazuje cca nieco cez 40 co mne vychadzalo ako hranicne aby ma susedia nezabili) vyvyjas na pedal je komicky mala takze ked po takychto treningoch dojdes von si pripadas jak z blata. za man ak valce tak jedine brzdene aby sa to dalo kombinovat.

                  0 0
                  • nox159  

                    tak tedka by me zajimalo co vy na tech valcich trenujete…;-)

                    0 0
                    • ememem  

                      nechpaes ? – ked mas citlivejsich susedov a mozes na tom jazdit len skoro rano alebo neskoro vecer tak tocit „naprazdno“ kadenciu len aby bola t.j. pohybujes sa niekde v pasme nad kompenzacnou zonou maximalne v pasme aerobnej vytrvalosti je sice mozno fajn zimna priprava ked trenujes systematicky 5 krat tyzdennne po 2 hodiny ale viac menej uplne zbytocne ak sa k tomu dostanes tak 2 krat za tyzden na hodinu aby si sa volako trocha hybal. a akonahle teda trocha pridas aby to malo aspon aky taky efekt tak robi bordel ze ta idu susedia zabit.(to ze je to metodicky zle sa bavit nemusime.) trenazer na tom neni o moc lepsie, trocha snad hej ale ked som to skusal tak ma to nebavilo este viac jak valce kde to aspon trocha pripomina bicyklovanie. takako tak by to riesili snad brzdene vlace ale moc sa mi do toho nechce a idem radsej behat jak kedysi tma netma.

                      0 0
              • ememem  

                ja som to urobil tiez, riadne hruba ocelova rura vnutri, 5* silne magnety zvonka (vid foto) a ucinok nic moc.neviem co som urobil zle.

                0 0
                • vsn  

                  dej to co nejbliž válce aby to neškrtalo – max 1mm … a magnety třídej polaritou (nekdo tu psal že se pak nějak spoji okruh nebo co a brzdí to víc) … a taky je dulezity mit hodně dobrý magnety (NEODYM) já jich tam mám 9 a tyhle: http://www.neomag.cz/…30×10×5-n45/

                  tenjá tam mam teda hromadu hliníku ale kov by měl fungovat stejně … zkus tam dát něco co je aspon 0,5cm široký (když to bude mít 2 cm tak to taky vadit nebude… ) hlinik bych řekl, že je ale lepší, že ty magnety nijak nepřitahuje :)

                  0 0
                  • Mig_all  

                    A neni lepsi nez si to takle bastlit sam na hotovem vyrobku, koupit si rovnou brzdene? :-)

                    0 0
                    • ememem  

                      je :-)

                      problem je v tom ze som sa vlani na zalde tunajsich debat nechal utvrdit v tom ze za prve to netreba a za druhe ze valce su tiche. o tom prvom by sa dalo diskutovat o tom druhom ani nahodou lebo to proste neni pravda co tu potvrdzuje kopa ludi.

                      a nakoniec som ich aj tak predal lebo na taketo jazdenie nemam nervy :-)

                      0 0
                      • Mig_all  

                        tak hlucne jsou o tom žádná a trenažery jsou na tom uplně stejně, kazdopadne se dá ten hluk urcityma vecma regulovat.

                        0 0
                      • vsn  

                        neměl nervy :D a co děláš přes zimu? :D jezdíš 3× tydně 2 hodiny venku? .) takhle si před sebe prdnu větrak, pustím film a je to jak venku … možná i lepší než když jedu venku sám a sabotujou mě auta :)

                        0 0
                        • ememem  

                          vec nazoru, skusal som to ale proste ma to psychicky ubija. idem radsej behat. akurat je to po tme v lese docela otrava.

                          0 0
                    • vsn  

                      je … jenže před rokem mi tu kazdej tvrdil že nebrzdeny bohate stačí … :) … ano na BIKU s 1,35 pláštěma a válcema nejvíc od sebe co jdou to fakt stačilo … bylo to i pohodlnější a takový lepšejší :)

                      jenže pak přisla silnička, zvedla se mi možná i trochu fyzička a stačit to přestalo … kazdopádně můj bastl funguje na 100% … fakt že jsou valce o minimálně 2 kila těžší a nejdou tak pěkně složit ale stejně to nikam nenosím tak mi to je fuk :) taky mě ta brzda vyšla s trochou škemrání a otravování na asi 700.. bržděný válce stojej min o 2 litry víc (spiš víc)

                      0 0
          • vsn  

            vevnitř jsou cca 2KG hliníku :) možná i víc pže trubka co jsem koupil měla 3KG tak po odfrézování aby sedla to odhaduju na 2KG :)

            0 0
    • acick  

      Ještě jsi nenapsal, na čem na nich jezdíš. Myslím tím, že by možná stačilo vyměnit pláště. Čím hladčí plášť, tím menčí hluk. A samozhřejmě správná technika (žádné poskakování) taky pomůže

      0 0
      • Jery01  

        Na silničce ( Tufo C S22 ). To jsem pochopil… Když jsem to roztočil na 60, tak už to skákalo :D Jinak celkem ok, ale zvuk to má jako když ždímá pračka.

        0 0
    • Richi  

      Dřevo a guma. Přidělej pod strany těch válců nějakou dlouhou lať (dlouhá bude asi jistější na přidělání než několik kratších) a pod tu lať kousky gumy.

      Já nemám tyhle válce, ale to je asi fuk. Vypodložený to mám 2× vpředu a 2× vzadu, pod každým kouskem dřeva čistě jen kobercovkou přimotaný kousek gumy a je to uplně bez přenosu vibrací.

      0 0
    • Alibaba  

      Já už na tady tluču špačky nebo co, čtu „Co po válce?“ Takže raději DOBROU !!

      0 0
    • ememem  

      no, to je bohuzial feature. riesili sme to tu vlani resp. snad zaciatkom roka. skus dat do historie „valce“ a najde tu toho dost. odpoved je nic, ja som skusal vsetko mozne, specialnu gumu z hornbachu pod pracku na drevennom rame, proste presne jak pises zhruba nad 30km/h to proste huci a pri nevhodnej konstelacii konstrukcia domu-podlahy-sused je to nepouzitelne hlavne ak chces jazdit skoro rano alebo neskoro vecer. ja som ich nakoniec predal. ak by som kupoval dalsie tak jedine brzdene.

      0 0
    • treatt  

      Taky by mě docela zajímalo, jestli trochu pomůže tenhle plášť. Škoda, že je tak drahej, mám kovový válce a ty fakt žerou gumu, ale nevím, jestli se pořád nevyplatí nakoupit zásobu ultralevných tvrdých plášťů – ty ovšem nebudou mít tuhle teoretickou možnost snížit hluk a taky je s těma dráťákama občas zoufalej porod je nasadit..

      Nemáte někdo náhodou zkušenost?

      0 0
    • Joseph de Sax  

      hoď pod válec manželku…

      0 0
    • RR  

      Před ndávnem jsem na toto téma dost detailně komunikoval s lidmi z firmy NAROS, která se mimo jiné živí tlumícími materiály. Došli jsme k nějakému řešení – materiál ISOMAT IM-BR 50–50, celkem 6 podložek o rozměru 50×75 pod patkami válců TACX ANTARES. Na zemi je tedy položený normální koberec, na něm podložka z koberce proti špíně a potu, na něm pak podložky a válce. Mám je doma od minulého týdne. Když položím ucho na podlahu, tak ty vibrace, které předtím šly do podlahy, tam dnes nejsou. Takže velká spokojenost. Podložky vyšly na cca 500 Kč

      http://www.naros.cz/view.php…

      0 0
      • treatt  

        Díky za tip, pro ostatní, cena je 465Kč včetně DPH a dopravy PPL na dobírku za 6 podložek. Objednal jsem, vyzkouším a uvidím

        0 0
        • Jery01  

          Děkuji za info. Rád si počkám na tvou další zprávu.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Jak to dopadlo?

          0 0
        • mr.nikdo  

          Jak to dopadlo?

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Jak to dopadlo?

          0 0
          • mr.nikdo  

            Na prd, co?

            Resil jsi to ted nejak? Premyslim zkusit to pod pracku, ale nevim nevim.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Neřešil. Jelikož loňská zima byla taková, jaká byla, tak jsem na válce nesedl ani jednou. Letos to zatím vypadá velmi podobně. Víceméně, pokud neprší nebo není ledovka, tak se dá jezdit ve všem. :)

              A zatím to řešit nebudu, protože jsem se z bytu momentálně přestěhoval zpátky domů a válce mám ve sklepě v baráku, kde si můžu dělat bordel, jaký chci. :)

              0 0
              • mr.nikdo  

                To jo, ale kdyz je mokro, se mi nechce a kdyz je tma, taky ne :-D.

                Ja zmenil byt za byt a ted mam pod sebou sousedy, coz jsem nemel a chci zacit po vecerech po praci treba 40 minut slapat.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Jakožto majitel oblatníkovaného zimáka nevidím mokro jako absolutně žádnou překážku. V létě to je horší, to je pravda. :)

                  Za tmy jezdím nerad, vyhýbám se tomu, ale taky jsem zažil zimy, kdy jsem trénoval za tmy. Musíš chtít. :)

                  Přinejhorším to všechno jistí běh.

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Mam jen 1 silnici :-(.

                    Noc – na to seru, neni svetlo a hlavne taky moral a odvaha, ze me nikdo nesejme.

                    Beh je jasny, ale. TEd jeste sedim v praci a pojedu domu az nekdy v 8…

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      No, to je další věc. V mém případě je situace taková, že na to zatím mám čas, tak se toho snažím využít. Ale už jsem se na podzim připravoval, že si budu odbývat celou zimu ve tmě. :)

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        To jo. Jeste student?

                        Ja se pripravuji, ze budu delat aspon neco, abych nebyl zase jako prase, ktere uz stejne trochu jsem.

                        Jdu behat :-D

                        0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Student už ne. Zatím uvidím, co ze mě bude. :)

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            Aha. Tim padem UP…

                            Jasny. Ja si dneska pred praci zabehl 10 km a celkem vlacny do prace – lahoda.

                            0 0
            • scota  

              Co třeba korek? Myslím takové ty čtverce 30×30cm tl. 4 mm co se lepí na podlahu asi za 450 Kč/m2. Mají je třeba v Hornbachu.

              0 0
    • Jery01  

      Má tedy někdo něco odzkoušeného? Od ledna bych chtěl začít najíždět km, ale nenašel jsem odvahu na to vlízt. Jakej poradíte tep na jarní kilometry? Děkuju

      0 0
      • nox159  

        jiste pod AP osobne to vidim tak na 15–25 tep pod AP :)

        0 0
        • Jery01  

          Tady asi bude problém, že nemám nic změřeného… Takže AP a ANP nevím kde mám.

          0 0
          • nox159  

            tim padem ti asi nikdo moc neproadi…

            bych to strelil nekde mezi 125–145tep/min – soudim trochu podle sebe muzes to mit ale samozrejme jinak takže jen odhad…

            0 0
            • Jery01  

              Jaj… Tak díky :)

              0 0
              • nox159  

                uvidis jeste co ti poradi ostatni… myslim ze nic konkretniho ti nikdo nerekne…

                ja osobne s najizdenim jiste jeste pockam do jara casu dost… prvni zavod na konci dubna takze konec unora a brezen neco najedu v zdv pak si zas trochu zvyknu na teren a už to jede :D

                0 0
    • cabbage  

      http://www.bike-forum.cz/…big/1419.jpg

      řešil jsem podobný problém a nakonec usoudil, že nejlepším řešením je AB: http://www.kohut.cz/…Off_1024.jpg

      0 0
      • Lada,s  

        To jsi jako jezdil takhle s tím kolem „před“ předním válcem jo?

        0 0
    • Mamoulian  

      Ahoj. Mám u válců Tacx Antares problém s gumou co pohání přední válec. Dost často se rozvibruje tak že mlátí do konstrukce a dělá to pekelný bordel. Čím by to mohlo být, dělá to taky někomu?

      0 0
      • jecnak  

        Soustred se na spravnou techniku slapani, pak to zmizi.

        0 0
        • Mamoulian  

          Asi tedy úplně nevím, jaká je správná technika. Můžeš prosím popsat? Díky

          0 0
    • milan.v  

      Jinak podložky a další jsme začali řešit také zde…

      https://www.bike-forum.cz/…nitr-doplnky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.