chytrý telefon jako náhrada tachometru?

102 nepřečtených
  • cotmi

    Zdravím,

    rozhoduji se mezi koupí nového tachometru, nebo možností, že jej úplně nahradím aplikací v mobilu.Jaké máte zkušenosti? Lze tak plnohodnotně nahradit tachometr? dík za odpovědi

    0 0
    • Pedro404  

      GPSka neni dost přesná na měření momentální rychlosti. Na celkovej nájezd OK.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Tak to taky zalezi, na silnici treba bude GPS dost mozna presnejsi jak tachometr. V lese spis ne, no.

        0 0
        • ememem1  

          na silnici treba bude GPS dost mozna presnejsi jak tachometr – a to ako preco?

          0 0
          • Mr.Duck  

            Neni zavisla na presne nastavenym obvodu kola, a dost pravdepodobne nebude tolik zastinena ⇒ bude mit dostatecnou presnost na to, zmerit kolik si ujel.

            Tachometr pocita, kolik se ti toci kolo, GPS pocita, o kolik si zmenil polohu. Kazdy ma svoje vyhody/nevyhody. Treba v manualu ti toho tachometr moc nezmeri, cas ve vzduchu je taky spis odhad, a nejakej sjezd v hrabance, tam se ti kolo bude tocit min nez pojedes. Zase GPS ti moc dobre nepobere kratky vracecky a podobny..

            Rek bych ze v terenu (myslim teren, ne polacky) nebude spolehlivy ani jedno, a na silnici oboji..

            Auto je dobrej priklad, kdyz mas nejak jinak velky plaste, nez na jaky je spocitanej tachometr, tak ti s rostouci rychlosti roste odchylka, zatimco GPS ti s delsima vzdalenostma mezi merenima urci rychlost presnejc.

            0 0
            • black.horse  

              upřímně GPS ani na silnici není přesná pro aktuální informace, na celkový souhrn trasy to je v pohodě, ale aktuální hodnoty oscilují… Zrovna přecházím z Edge800 na Edge810 a v rámci pokusů jsem jel na silničce s oběma vedle sebe na řidítkách a jsou mezi nimi dost rozdíly, 810 reaguje na změny rychlosti o dost rychleji než 800. A i tak mají obě dost zpoždění. A GPS proti čidlům s magnetem budou vždy na tom hůře… navíc přesnost je v řádu pár metrů, takže vždy jízda v přímém směru bude vlastně jen skoro přesná oscilace kolem té přímky…

              0 0
              • Mr.Duck  

                No on ten magnet, podle me kdyz pri slapani ve stoje trosku motas prednim kolem, tak tam bude podobna odchylka jak s tou GPS, nobrz predni kolo ti najede vic jak zadni :)

                Ale je pravda, ze si to asi maluju moc ruzove – beru to podle auta, kde tak od 40kph uz je kvalitni GPS presna az az, ale pocitam ze ani na silnicce 40 prumer jentak nekdo nejezdi..

                0 0
                • Lada,s  

                  Další věc je že GPS měří pouze horizontální ujetou vzdálenost a neozhledňuje jízdu do kopce /z kopce, takže v případě kopcovité trasy ukáže míň než je reálně ujeto

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    GPS zna tvoji polohu ve 3d. Jinymi slovy zna i tvoji vysku, ackoliv s o neco nizsi presnosti nez lat a lon, ale i tak by ta presnost mela byt dostacujici.

                    Samozrejme pak zalezi, jestli s tim pocita SW, ktery ujetou vzdalenost pocita (at uz firmware nebo appka v mobilnim zarizeni, nebo v PC).

                    0 0
                  • MaPa  

                    Zkusil sis to někdy spočítat? Tenhle vliv ( i kdyby to soft gps čipu takto skutečně počítal a nebral v úvahu výšková data) je naprosto zanedbatelenej proti ostatním chybám GPS systému. Tachometr bude (k dnešnímu datu) vždy přesnější (kromě zmíněných manuálů), pokud si ho uživatel správně nastaví.

                    0 0
                    • 01carbon  

                      Mam v jednom autě velkou navigaci, která ví jak se otáčí kola, auto jede do nebo z kopce, akceleruje, deceleruje.

                      Ale nato jsou tam jiné héble než gps.

                      0 0
            • ememem1  

              presne nastaveny obvod kola je minimalne tak presny ak nie viac ako gps. (pokial teda samozrejme bike nenesies do kopca na chrbte co na silnicke neni zvykom.) cize asi jak pises – Rek bych ze v terenu (myslim teren, ne polacky) nebude spolehlivy ani jedno, a na silnici oboji..- pokial sa bavime o suhrne. co sa tyka okamzitych udajov obzvlast pri nizsich rychlostiach je na tom gps dost zle.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Jasny, sem blb :) Ja mel na aute jiny kola, tak sem meril podle ruznejch GPS a speedtrapu na dalnici, a dosel k tomu ze kdyz jedu kolem kila, tak se vejdu do procenta (zatimco tachometr mi kecal o 20 :)), ale ono jet 30 na silnicce a 100 v aute je nak vetsi rozdil nez sem videl kdyz sem ten blabol psal :)

                0 0
                • mr.antik  

                  tachometry v autech kecaj úmyslně

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    No vo trochu, cet sem si o tom neco. A stejne pak kamos jel podle tachometru 60, limit byl 60, a fizl mu rek ze jel 64 a dal mu $130 pokutu…

                    Fun fact: horni hranice je $150, ja za 120 na 80ce v „construction zone“, kde sou dvojnasobny pokuty dostal $175. On za 64 na 60 $130. Zivot neni fer, a tachometry taky ne :)

                    0 0
                • ememem1  

                  tak schvalne na jake kolesa mas nakalibrovany tachometer na aute a jake si tam mal? zratane to a uvidime ci je mozne aby bol rodiel 20% imho takmozno 2%.

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Jo 2% :) Auto se prodava se 175/70R14. Se 185/70R14 mi ukazuje do 5% odchylku. Mel sem tam zimaky, co mi tu nechala mlada, sem ted linej premejslet, ale bud mi kolem kila ukazoval necely kilodvacet, nebo obracene. Gumy sou to malicky. Jo cili ukazoval vic, zejo. Jasne, je to extremni pripad, kdy misto normalni gumy mam nakou detskou, ale je to situace, ktera se ti s GPS nestane :)

                    0 0
                    • ememem1  

                      Auto se prodava se 175/70R14. Se 185/70R14 mi ukazuje do 5% odchylku. – bud nevies pocitat, mas pokazene gps, vymyslas si alebo je tam este iny vplyv ktory nevies pomenovat. medzi uvedymi dvoma gumami je rozdiel na obvode horko tazko 0.2%, to je absolutne nemeratelne.

                      0 0
                      • Petr78  

                        To by mě zajímalo, jak jsi to počítal.

                        Mně vyšel rozdíl obvodu pneu 2,3%

                        193,11 ku 188,7cm

                        0 0
                        • ememem1  

                          pokial viem tak 175/70 znamena ze ze vyska behuna je 70% sirky cize 122.5mm resp. 129.5mm co je rozdiel 7mm na polomere kolesa co je asi 0.2% ci snad tie cisla znamenaju nieco ine?

                          0 0
                          • Mr.Duck  

                            7mm da 0.2% na polomeru kolesa, no. Sedm metru velkyho kolesa :)

                            =1425.4+1750.7*2 je prumer kolesa, z cehoz je 7mm neco pres 2% :) Ale jak rikam, presne me to meri s vetsima, a ten cca dvacias co sem psal, to se bavime o nejakejch malickejch zimacich, co mi dala mlada z jeji detsky toyoty. Rozdil je tam, kdyz to pocitam, a jestli se dobre pamatuju co je to za gumy 11% a kousek, tak mozna mi trochu keca tachac(mimo tu odchylku zpusobenou kolama, zejo..coz teda nevim, jak by udelal :)), mozna trochu ja, a nejspis trochu oboji :)

                            Mozna to moc hrotime, pochopitelne takovej rozdil mit na kole nebudes, kazdopadne schopnej telefon se ti s odchylkou vejde do par procent. Cili si stojim za svym, oboji ma svoje + a -, a oboji je uplne jedno, protoze na kole se jezdi proto ze to je dobry, ne aby ses moh chlubit kolik si najel :)

                            0 0
                      • Mr.Duck  

                        Tim sem myslel ze se 185 mi ukazuje do 5% od reality, ne do 5% od 175. A ze mi GPS nelze povidal i pan policajt, kdyz po me chtel penize :(

                        0 0
                      • kubad  

                        to ses spletl :D

                        v uvedeném případě je rozdíl na obvodu 2,33 %

                        0 0
                        • ememem1  

                          pravda, som to napisal zle, 0.2% nie je rozdiel v obvode ale iba rodziel vo vyske gumy.

                          0 0
      • misko  

        Pripadne pridat tam nieco taketo http://www.dx.com/…5s-5c-283292#…

        0 0
    • Pajas04  

      Záleží co od toho chceš.

      Pokud chceš okamžitou rychlost jízdy a maximální rychlost během vyjížďky, tak je Ti aplikace na nic.

      Pokud stačí průměrná a ± vzdálenost, tak mobil stačí.

      0 0
    • Captainrosette  

      Mně funguje přesně i aktuální rychlost. Podle mě chytrý telefon s glonass nahradí klasický tachometr, a pokud je vybaven Bluetooth 4.0 LE a ještě lépe ANT+, tak nahradí i lepší cyclocomputery s hrudním pásem.

      0 0
      • MI.KU  

        Přesně telefony s GLONASS sou v tomhle opravdu přesné a pokud je ještě povoleno A-GPS a WI-FI tak není co řešit jen tu baterii.

        Používám na sporty a kolo Lumii 1020 – nahradí i foťák – a s Runtastic opravdu univerzální využití máš tam pěkně trasu a jiné údaje, plus si na příjmu a td.

        0 0
    • AussigBiker  

      Otazka, jak vydrzi baterka a jak jsou spolehlivy aplikace. Obcas spadnou.

      0 0
      • jIrI___  

        Baterii a odolnost bych viděl jako hlavní problém.

        0 0
        • Smazaný účet  

          rok zpět jsem to taky řešil a nakonec pořídil funtrek 132. A za mě spokojenost.

          0 0
        • misko  

          Odolnost jo ale pri bateri je ten isty problem ako s Garminom…ani jedno nevydrzi dlho.

          0 0
      • nitraq  

        Záleží asi na telefonu a OS. Třeba na Moto G je hodina gps záznamu cca 5 procent, takže celkem pohoda.

        0 0
        • McBlacky  

          ale to nesmíš po tom chtít zobrazení mapy nebo udajů na display ne? je to čistě loggování trasy při vypnutým zobrazování

          0 0
    • black.horse  

      Osobně jsem tohle řešení dost rychle opustil (přešel jsem na Garmin, ale můžeš zvolit víceméně cokoliv se Ti zalíbí), je to žrout baterie a není lepší věc, než se někde vysekat a mít vybitej mobil a nezavolat si pomoc jen proto, že jsem si měřil trasu na GPSce na mobilu. Za mě NE.

      0 0
      • mastihuba  

        já taky přešel na garmin, ale s tou baterkou jsem si moc nepomohl. Doba záznamu je u modelu foreruner 210 jen 7h a jde to dolu. Chtělo by to nějakej spořič energie. :)

        0 0
        • McBlacky  

          to je právě uskalí levných hodinek s GPS, nejvíc to je ojebaný na baterce

          0 0
        • black.horse  

          na bajk Edge 810 a na ostatní Fenix2 a vyčerpat se mi nic nepovedlo :-) chtělo by to zainvestovat do modelu s větší výdrží… konkrétně ten Fenix2 mohu doporučit jako univerzál s fajn výdrží a možnsotí užít i jako sportovní hodinky. Ačkoliv jsem zvědavej jak se na jaře předvede Trojka s možností 3rd party aplikací.

          0 0
      • jaja01  

        taky jsem presel z telefonu na garmina (500), vyhodou je mnohonasobna vydrz, odolnost – muzu to mit na predstavci (na biku mit telefon za 15 litru na riditkam bych si nelajsnul, navic se zapnutym displajem by sla vydrz do haje nasobne rychleji)

        s telefonem jsem porad resil, jestli mi vydrzi logovat celou cestu, jestli nahodou nepadne aplikace, s garminem v pohode, myslim, ze by se mela zarizeni pouzivat na to, k cemu jsou urcena ;-)

        0 0
        • biker90  

          Nic ve zlém, ale trochu si rýpnu. V jednom řádku píšeš o telefonu za 15k, a v dalším, že by se věci měly používat na to, k čemu jsou určené. To si trochu odporuje, ne? :) Asi jsem staromódní a pod telefonem si představuji něco jiného :)

          Jinak k tématu. Mám Garmin Fenix na záznam trasy (rád si prohlížím mapy) a obyčejný tachometr na řídítkách, jednak kvůli aktuální rychlosti, ale i kvůli kilometrům, protože ne na každé popojíždění po městě se mi chce zapínat Garmin.

          0 0
          • n04r3d  

            http://www.hodinky-sport.cz/…armin-fenix/

            na tomhle prohlížíš mapy? zřejmě slušnej oddíl

            já zase nechápu oblibu garminů přijde mi že na rychlost vzdálenost a podobný funkce stačí obyč CC (případně nějakej typ s tepákem)

            a na trakování trasy a prohlížení map stačí SF do kapsy/batohu/braš­ničky na rám neříkejte mi že při jízdě čumákujete do 3 palcovýho displeje na mapu

            spíš mi to přijde jako taková moda že kdo nemá garmin není echt bajker…

            0 0
            • black.horse  

              a mě spíš přijde, žepřehnaně agresivně hodnotíš něco, co jsi ani nezkusil a reaguješ na něco co jsi špatně nepochopil;-)

              0 0
            • biker90  

              Myslel jsem samozřejmě následné prohlížení záznamů v PC. Ve Fenixu ani mapu nemám. Popravdě. Skončil jsem u něj hlavně kvůli výdrži baterie. A vzhledem k občasnému použití na turistiku mi vyhovuje provedení jako hodinky. Nikde netvrdím, že je to nejlepší řešení. Sám bych za něj 11k taky nevyndal. Koupil jsem si použitý cca za půlku, s tím že to vyzkouším a můžu za stejnou cenu prodat. Nakonec už ho mám přes rok a i když využiji tři funkce, nechce se mi ho prodávat a řešit něco jiného. :)

              0 0
          • jaja01  

            jen ryj, ale z meho pohledu nesmyslne, dnesni telefon je pocitac, ja ho pouzivam vic k praci, web, emaily, dokumenty nez k telefonovani nebo posilani sms … nicmene je to computer ne cyklocomputer :-D

            0 0
    • Jodi  

      Za mna urcite nie. Ked sa pozriem na zaznam GPS tak je vidno, ze niekde GPS divne odskoci, pripadne, kym zisti ze si zastal, tak to tiez obcas napocita nejaku divnu trasu zotrvacnostou. Chytam glonass a mam a-gps. Bude ale asi aj dost zalezat na aplikacke a telefone (gps cip a jeho umiestnenie).

      S baterkou by som taky problem nevidel. Pokial vyrazis s plne nabitym telefonom tak to celodenny vylet s trackovanim zvladne uplne vpoho. (+ BT 4.0 tepak)

      Problem s baterkou nastane asi az vtedy, ak to budes chciet vozit na riaditkach a stale sledovat aktualnu rychlost/vzdi­alenost. Display je dost velky zrut baterky, nehovoriac o tom, ze ked sa vysekas, tak je mozne ze ti bude jedno kolko baterky ti ostalo, pretoze telefon bude na kasu.

      Ja by som volil klasiku + gps trackovanie telefonom v batohu (ak chces zaznam trasy + ostatne hodnoty ako tep a rychlost)

      0 0
    • Le Corbusier  

      Já jsem to řešil taky. Na sinici compl mám, ale na mtb je to zbytečnej krám – v ostřejším terénu jsou údaje o průměrech úplně bezcený.

      Používám Stravu na mobilu a nic mi nechybí. Nikdy mi ani nespadla. Navíc ta motivace v podobě segmentů:) Problém může být výdrž baterie telefonu.

      0 0
    • DiXX  

      Já pořídil Holux a jsem vysmátej. Mobil je naprd.

      http://www.alza.cz/…-d106895.htm

      0 0
    • AussigBiker  

      Ja mam tachac a koupil jsem GPS logger (bez displaye) a pohoda. Jak se tu psalo nademnou, udaje o rychlosti v terenu a kopcich jsou me k nicemu; ale nekdo to treba vyuzije. Logovani stejne ani moc nepuzivam, jenom sem tam ze zvedavosti.

      0 0
    • danis7  

      Já loguju telefonem všechny trasy/jízdy, mám to místo tachometru. Ale zas mě nezajímá aktuální rychlost apod. Spíš me baví potom trasy sledovat v mapě.

      0 0
    • novcze  

      kup si tachometr a na mobilu si pusť nějaký GPS logger, až uvidíš jak moc může ta poloha GPS lítat budeš rád, že tachometr máš i když celkový nájezd kilometrů bude ± sedět

      0 0
    • elkar  

      Nejlepší budeš mít obojí.

      0 0
    • kubad  

      fungovat by to mohlo, jiný orblém je že telefon to dlouhodobě nevydrží + nízká výdrž baterie

      0 0
      • elkar  

        To řeším tak, že mám tohle:

        http://www.alza.cz/…-d498585.htm

        a v batohu, když jedu, tak mám telefon a do toho připojenou tu baterku. S tím vydrží hrát muziku do bluetooth sluchátek a GPS klidně 8 hodin.

        0 0
        • kubad  

          to jo, ale když to budeš chtít dát na řídítka abys měl přehled bylo myšleno :D

          0 0
          • elkar  

            No tak to smartfouny dlouho nevydrzí. I samotý GPS to docela vysává.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska jsem ujel 30 Km podle tachometru, mobil ukazoval o necelý kilometr méně. Mobil je obyč. bez Glonas. A stejně 3procenta odchylky je docela v pohodě.

      0 0
      • n04r3d  

        nepřesný může být i CC

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nepsal jsem co je přesné, protože to bych stejně neměl jak zjistit. Přísně vemu dva telefony jeden s Glonas a jeden jen s GPS.

          0 0
          • Jodi  

            Mam telefon ktory chyta aj glonass a dnes na 56km bol rozdiel oproti cc priblizne 500m. To si myslim ze nieje zle. Vzdy mi cc ukazuje viac km ako GPS.

            0 0
      • elkar  

        na trase kde mi CC ukazal 101km mi navigace spocitala 94,5. Nevim jestli to neni tim ze ta aplikace treba dkyz ztrati signal GPS tak to nezapisuje,. to nevim presne.

        0 0
        • podvlada  

          To je jednoduchý, může to bejt třeba kvůli zatáčkám. Představ si extrémní případ, kdy pojedeš v kruhu, CC zaznamená vlastně kruh, ale GPS ti zaloguje vepsaný šestiúhelník (třeba). Ten bude mít obvod menší než kružnice.

          Takže vlastně z podstaty logování bude GPS mít vždy menší údaj, za předpokladu, že oboje zařízení měří naprosto přesně :)

          0 0
          • Le Corbusier  

            Hmm to je dobrý vědět,až budu chtít jezdit na kole v kruhu koupím si teda cc;)

            Při normálnim ježdění je odchylka neměřitelna.Na silničce kde mam cc mi sedí s mobilem (se stravou) i pruměrná rychlost-mluvim o vzdalenostech 80km atd.

            0 0
            • vysmátej bajker  

              hezky je to vidět tady na těchto mapkách někde z netu.1obr je z mobilu 2obr z garmina.Nep­řesnosti se zvětšují uměrou k členitosti terénu.

              0 0
              • danis7  

                tohle je nesmysl, protože v telefonu si taky nastavíš jak podrobný chceš mít záznam stopy, klidně na 1sec/1m, takže záznam bude stejný jako z Garmina nebo i lepší.

                0 0
                • jaja01  

                  a kdepa si to takhle hezky v telefonu nastavim?

                  0 0
                  • danis7  

                    já si to nastavím v aplikaci Locus, nastavím si tam i jestli se má GPS vypnout, když dám pauzu u záznamu stopy, jestli se má nahrávat pouze při pohybu (nezaznamenává stopu, když sedíš v hospodě),… spousta možností u GPS-ky

                    0 0
                    • jaja01  

                      tak jsem se do toho locuse podival a mas pravdu, to, jak casto nebo po kolika metrech se ma trase zaznamenat tam je, nicmene to neresi obecne nepresnou gps v telefonech, casteji zapsana chyba je stale chyba ;-)

                      toto nastaveni v endomondu pochopitelne neni, predpokladam, ze to ma nejaky „zaokrouhlovaci“ algoritmus, protoze trase z enda je „vyhlazenejsi“ nez z locusu presto, ze oba maji pochopitelne z gps stejna data

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        Prakticky vsechny GPS pouzivaji nejaky „smoothing“ algoritmy. Jenom ja ne a ne prijit na to jak ho vytvorit :)

                        0 0
                        • tpm_slee  

                          tak to je to největší know how těch zaznamenávačů..nic jiného prakticky taky neumí, takže algoritmus na vyhlazení stopy si prostě každý chrání..

                          0 0
                          • Krov  

                            To je pravda. Čip bývá stejný, algoritmus pro vyhlazení jiný. V tomhle byl zatím Gramin lepší než konkurence (apoň tedy v řadě Forrunner). Rozhodně třeba v zatáčkách nezkracuje, třebaže je to obecně rozšířená představa. Také ale není dokonalý, neumí třeba aletický 400m ovál, kde stabilně přidává cca 10m na každé zatáčce – podle záznamu trasy to vypadá, jakoby po rovince predikoval další dopředný pohyb a až pak to trochu „zalomí“ (míra ale asi záleží i na rychlosti pohybu)

                            0 0
                            • tpm_slee  

                              jj pracuje se s v mobilu predikci, korekce daty z akcelerometru, GPS, 3D modelu, vrstevnicový model a když todle dáte všechno dohromady a vyladíte, máte super zaznamenávací ap­ku:)

                              Myslím že dnešní apky v mobilu (Endomondo atd. ) jsou přesnější než Garmin zařízení, nebo jsou minimálně srovnatelné..

                              0 0
                      • danis7  

                        tam právě záleží na četnosti přidaných bodů při záznamu stopy. Endomondo zaznamenává méně bodů a proto je „uhlazenější“ oproti správně nastavenému Locusu, který je přesnější. Taky pokud je vidět na oblohu, tak GPS je velice přesná v rámci metrů, je to vidět po importu trasy do map a zvětšení.

                        0 0
              • Le Corbusier  

                Já myslím že je zbytečný tahat sem další druhy zařízení, když řeč je celou dobu o mobilu a CC.

                Odchylka je v mém případě opravdu zanedbatelná. Jestli je větší s nějakým horším mobilem netuším. Mám Samsung S4 mini.

                0 0
              • tpm_slee  

                tydle obrázky jsou už hodně staré..navíc nejspíš špatně nastavený záznam stopy – moc velká prodleva vzhledem k rychlosti pohybu

                Dnes už je ten záznam podstatně vyladěnější..

                0 0
            • podvlada  

              Však jsem jen vysvětloval teorii, čím to může vznikat :) Samotnýmu je mi to samozřejmě putna ;)

              0 0
    • hovanec  

      Vozím polar RS800CX. Když jsem s někým na vyjížďce a má klasické počítadlo na otáčky kola, tak je ujetá vzdálenost ±1 km stejná. Výhoda je, že si pak trasu přetáhnu do pc, zapracuji do deníku a mám tak dobrý přehled i během sezóny.

      Pokud Ti jde jen o kilomery, tak stačí obyč bezdráťák. Neřeš to.

      0 0
    • tpm_slee  

      já jsme zrušil všechny tachometry a přešel jsme na kombinaci telefon – app Smartmaps (kolo, běh, běžky, turistika) a Holux (kolo). Všechno zaznamenávám..

      Chyba u GPS jsme vypozoroval na ± 3% na 100km.

      Myslím, že je vcelku nepodstatná,při nájezdu několika tisíc km je mi vcelku jedno, jestli jsme najel o 300km méně nebo více. Za ten komfort nemuset řešit nějaké kabely, čidla a baterie na kole..takhle stejně vozím mobil s sebou a hned vidím vše v mapě..

      0 0
    • pocestny  

      Microsoft začal reklamní kampaň na model Lumia 830 „Mountain biking with Lumia“…

      V hlavní roli ‚crosscountry Josh‘ a jeho krutopřísné hlášky o tom, jak se mu ráno dobře vstává, jak ho opouští stres, a jak mu Lumia po všech stránkách zlepšuje život . Holt bez integrály, měřiče tepu, trackeru, gopro, focení, a hlavně bez LUMIE by si už dneska jeden ani pořádně nezajezdil. „Nahrávám si všechny vyjížďky, díky nahrávce mohu znovu navštívit ty nejlepší sekce…“; „Můžu na kopci udělat fotku.“

      Ehm… :D Mám rád svou Lumii, ale ty reklamní kecy jsou tak psycho, že si díky tomu jen víc uvědomuju, že bych se měl snažit tyhle věci omezit… jsem trošku oldschool.

      Experiences Josh

      0 0
      • Mig_all  

        Apple masírka tě asi minula co? :-D

        0 0
      • n04r3d  

        přesně z toho důvodu jsem si koupil čínskej telefon

        marketácký lehkoživky propagujících předražené krámy živit nehodlám

        0 0
    • Mongoose71  

      Jen taková poznámka, když mne kleknul Garmin 500, tak jsem vyzkoušel Samsunng S4, v pohodě se připojil k oběma čidlům přes ANT+,(kadence/ rychlost + tep) mobil jsem hodil na představec a vše fungovalo bez problému, takže se tachák od Garmina dá nahradit mobilem s ANT+ připojením… ale baterka dostává dost zabrat, pokud se člověk nedívá na display tak to chvíli vydrží… S4 na řidítkách je fakt moc velká!! ale v nouzi se to dá použít… teď mám Edge 510 a spokojenost…asi by se měli věci používat k tomu pro co jsou určeny…zlatá 510, ale abych nepřechválil !!!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co myslíte na to to v odkazu jako náhrada za computer. Nemáte zkušenosti?

      CZK 985.92 32%OFF | SOYES XS11 Mini Android 6.0 Cell Phones With 3D Glass Slim Body HD Camera Dual Sim Quad Core Google Play Market Cute Smartphone

      https://a.aliexpress.com/_mt1gQwn

      Vypadá to i kompaktní.

      0 0
      • MatS  

        Bidny hardware. Obavam se, ze na slunicku uvidis kulovy. Navic stary android. Jak asi dlouho vydrzi na baterku?

        0 0
      • xtonda  

        Je to shit, procesor, paměti, starý OS, a baterie 1000 mAh je špatný vtip.

        0 0
        • Krov  

          Nic pro gramhoniče

          0 0
          • xtonda  

            Díky odolnosti a kapacitě baterky je to docela macek, až později sem si všiml, že to co odkazoval má 2,5", na tom ale IMO většina Android aplikací nebude rozumně použitelná, asi bych nešel pod 4".

            Samozřejmě záleží na tom jak zrovna Wetrnik si představuje použití telefonu coby náhrady cyklokompu.

            0 0
      • Puamik  

        Chipset Mediatek – kdysi dávno byl problém s GPS. Dnes je to možná jine, nevím.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Představa je použití hlavně na mapy.cz offline. Nebo jsem našel toto. Upevnění by bylo na předctavec.

      CZK 1,756.30 10%OFF | Original Mini Smartphone SOYES XS 3'' 3GB 32GB / 2GB 16B Android Face Recognion 1580mAh 4G Backup Pocket Cellphones PK XS11 S10

      https://a.aliexpress.com/_mr46Gox

      0 0
      • Tom-T45  

        Používám mobil právě na mapy a jako cyklopočítač. Mám Redmi Note 4, 5,5 palce, 200 g, baterka 4000 mAh.

        Ze začátku mi to přišla jako cihla, nicméně teď mi to přijde naprosto v poho. Je potřeba si uvědomit, že ovládání aplikací je navrhované na určitou velikost displeje a na malém displeji by to nemuselo fungovat optimálně. Navíc oproti 6' displeji není 3' poloviční, ale čtvrtinový. Osobně bych pro tento účel bral nějaký pětipalec s baterií min. 4000 mAh (čím větší, tím lepší, GPS a displej žerou hodně) a určitě bych ho neobjednával z Číny, ale kvůli možnosti vyzkoušení z nějakého Eshopu v ČR.

        0 0
      • xtonda  

        To má víc paměti, trochu lepší procesor, ale pořád zastaralý Android a slabou baterku a už to stojí dva litry za což se dá koupit i něco tady.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Děkuji, poohlédnu se po něčem jiném.

      0 0
      • MatS  

        Na tyto veci pouzivam u nas doma „vyrazeny“ telefon Honor 8 lite.

        Takze spis nez novy shit telefon bych koupil neco na inzerat nebo z bazaru. Podminkou je dobry stav baterie.

        0 0
    • Venda  

      Vyuziju vlákna. Máte nekdo zkušenosti s propojenim hrudniho pásu s telefonem? Klasickym modernim chytrym.

      Mam stary sportester Suunto t3c, ktere tak nejak odcházejí. A napadlo me využít alespoň hrudni pás a sparovat ho s telefonem na riditkach. V navodu hodinek pisou prenos ant , jak je to s telefonem a ant vubec netusim. Nejspis to bude 50 na 50.

      Koukal jsem i na nove hodinky, ale je jich tolik a za chvili jsem se v tech rozdilech a funkcich uplne ztratil. Jen Garmin jich ma milion a podle me se lisej hlavne designem a cenou. Zaujaly me treba Garmin Forerunner 45 (tedy jedny z nejlevnějších), ale zas se nechci nejak zbytecne ochudit o „dulezitou“ funkci.

      0 0
      • MatS  

        Ja v Samsungu S10 podporu ANT a ANT+ mam. Ale jak je to jinde se hleda tezko. Ale na riditka bych asi nemel odvahu ho dat :-)

        0 0
      • mm  

        seznam ANT telefonů

        0 0
      • mr.antik  

        Mám S20 a jít by to mělo. Ale nějak to nefugnuje se Stravou, pravda, moc jsem to neštudoval, pás má duální Ant+BT tak jedu přes BT.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.