Chytré hodinky - značkové (né čína ALI)

62 nepřečtených
  • tak objednané chytré hodinky z číny Microwear H1 se někde cestou ztratily a tak po vrácení peněz se rozhoduji mezi Samsung Gear Sport https://www.alza.cz/…t-r32197.htm?…

    a Garmin Vivoactive 3 https://www.alza.cz/search.htm?…

    Od Garminu mám Viviactive Optic https://www.alza.cz/…d4290880.htm?o=5

    a tam mě ta změna vůči 3 nepřipadá zas tak velká, dnes jsem si v Datartu hrál s Gear Sport a parádní zpracování, dobrě se to ovládá tou otočnou lunetou, supr čitelnost disleje, GPS 14 hodin. Nemá někdo přímé srovnání s Vivoactive 3 ?

    0 0
    • marco  

      Chceš chytré hodinky nebo chytré hodinky pro sport a volný čas? Moje volba by byla Garmin i když vlastnit relativně současný vivoactive optic tak po nových cibulích na ruku ani neuvažuji.

      0 0
      •  

        chytré hodinky pro sport i volný čas – jedny z těch dvouch

        0 0
        • marco  

          Samsung podle recenze mi připadá víc jako chytré hodinky přidanou s funkcí sport. Tedy milionu prográmků a sledování pičovinek v mobilu a GPS jde na druhou kolej. Dále nevýhoda je dost slabá výdrž na provoz 3–4 dny bez použití GPS funkcí.

          Za mě osobně Garmin Vivoactive 3 nebo jít rovnou do G Fenix 5. Nebo Fenix 3 s novým SW. Garmin chtěl ty F3 se SWupdate + verze optic v roce 2016 uvést na trh jako Fenix 4. No to by jim lidi nešežrali tak rovnou zapracovali pro jaro 2017 na rodince Fenix5.

          0 0
          •  

            jako další nechci velkou velikost, měl jsem na ruce Fenixy a už byly moc velký, jo a cena právě do těch 8 tis. Kč, nabíjení neřeším, každý den na noc hodinky sundávám a jestli budou ležet v nabíječce či na stolku je už celkem fuk

            0 0
            • nomecz  

              Pozor u samsungu je naprosto tragickej ten jejich SHealth je to delane pro efekt a funkce jsou dost hrozne

              Na suunto ses nedival ?

              0 0
          •  

            gps 14 hodin mě připadá dost slušný

            0 0
    • BB  

      Jsem spokojený uživatel Samsung Gear 2, ale jako sportovní hodinky bych to nedoporučil. Je to výborný doplněk k telefonu, skvěle čitelný display, přečtu na něm bez brejlí to co v telefonu přečtu jenom s brejlema. Sportovní funkce jsou s Garminem nesrovnatelně chabé, připadá mi to spíš tak na efekt a časem jsem vše povypínal, nebylo to k ničemu. Na sport určitě Garmin. Ale zase na Garminu nezvedneš a nevyřídíš telefonní hovor.

      0 0
      •  

        sportovní hodinky MUSÍ být především vodotěsný, ty Gear 2 je parodie na čínský náramky, to se nepočítá, méli na poprvé udělat Gear 2 Pro

        0 0
        • BB  

          dík za názor, ale proč to říkáš mě, já to přece vím a tvrdím to samé co ty. Jenom k tomu dodávám, že Gear je perfektní doplněk k telefonu se skvělým ovládáním, displejem a možností přímé komunikace (mobil v batohu a bez zastavování vyřídím hovor pomocí Gear). Pokud tohle umí ty čínské náramky, které zmiňuješ, tak před nimi klobouk dolů a vyhodil jsem prachy za Samsung.

          0 0
          •  

            tak dcera má od vánoc Microwear X2 s IP68 a docela jsem čuměl co všechno umí za 28 USD co jsem za ně dal, jako bonus že to prostě funguje plně v češtině a má to i slušnou apku do mobilu https://www.gearbest.com/…_780853.html?…

            jeno jsem se pozastavil nad tím že za ty prachy tomu samsung nedal alespoň vodotěsnost na plavání

            0 0
            •  

              dokonce už pod 25 USD https://www.aliexpress.com/…2401268.html?…

              0 0
              • BB  

                díky moc, pokud to má skvěle čitelný OLED display, z hlediska ovládání geniální lunetu a telefonní hovor, tak slibuji, že to bude moje příští volba. Díky moc za nasměrování.

                0 0
              • RomanH  

                Ciste teoreticky, dokaze to nahradit i tachometr (ujete km za vylet, maximalka, prumer) ? Vylozene na uplne presnosti ujetych km v ramci dne netrvam.

                0 0
            • gersa  

              Kolik vydrží?

              0 0
    • kliiima  

      Mám Vivoactive3 a jsem nadšen. Bohužel ale nemám s čím srovnávat, protože to jsou moje první chytré hodinky.

      Párování s telefonem Samsung funguje naprosto bezchybně, displej je dobře čitelnej a dotykové ovládání je rychlé a intuitivní.

      Můžu jen doporučit

      0 0
      • vpa007  

        Mám Vivoactive (1) a krom slabší výdrže (max 8h v GPS módu), jsou naprosto super. Takže pokud je Fenix3 (či F5) moc velký či drahý, tak Vivoactive 3 budou super ;-).

        0 0
        • marco  

          Taky mám vivoactive1 a plná spokojenost až na to, že po těch 3 letech už je na nich vidět nižší výdrž baterie při režimu GPS jak píšeš. Naštěstí málokdy mám trasu a i záznam sportovní aktivity delší než je kapacita baterky. Uvidíme co nabídne CZ zastoupení Garmin za veletržní slevy na ForBikes 2018. Klidně bych to po těch pár letech výměnil za něco méně futuristické s pseudociferníkem.

          0 0
          • vpa007  

            No, mě to právě štvalo, že při celodenních akcích jsem musel při obědě dofecávat hodinky z baterypacku :-/

            0 0
    • jaja01  

      gps 14 hodin? to opravdu ne, podle recenzi ubyva 10% za 20 minut, tak si to spocitej! vivoactive3 zatim moc odladene nejsou a vydrz oproti dvojkam taky dost spatna … osobne bych nevolil ani jedny z nich a koupil za v dnesni dobe krasny penize fenixy 3 … vydrz a odolnost oproti dvema zminovanym nekde jinde, ale u tech ti vadi prave robustnost :-(

      0 0
      •  

        snad aktualizace pomůžou, fenix 3 jsem měl na ruce a moc velké:-)

        0 0
        • vpa007  

          Souhlas… přesně proto jsem nakonec musel pořídit f5 ;-)

          0 0
    •  

      přes víkend jsem měl den na ozkoušení jak Samsung Gear Sport tak Vivoactive 3, krom nižší výdrže baterie mě víc oslovil Samsung – skvělá čitelnost displeje, otočná luneta k vyvolávání jednotlivých aplikací / funkcí je silně návyková, vzhled a odolnost na vysoké úrovni. Mé stávající Garmin Viviactive Optic jdou na bazar.

      0 0
    • vili  

      Potřeboval bych poradit. Plánuju první chytre GPS hodinky na kolo a turistiku. Měly by mít spolehlivý vyskomer, GPS, dobrou vydrž baterie a hlavně komunikace s iPhonem (zobrazení příchozích hovoru, sms, atd). Cena do 10ti. Zatím jsem Koukal na vivoactive a fenix 3, ale nějak neumím posoudit v čem je mezi nimi rozdíl. Nebo mate ještě další navrh? Díky.

      0 0
      • jaja01  

        Z těchto dvou rozhodně F3, vivoactive 3 mají vydrž hodně špatnou, nejsou moc odolné a ovládání doteky není na sport zrovna dvakrát to ořechové. Mám F3HR v kombinaci s iPhonem a notifikace a spojení obecně bez problémů.

        0 0
        • vili  

          Super. Díky za info. A je něco lepšího do desítky než f3?

          0 0
          • jaja01  

            Nevím o tom, ale já jsem Garmin pozitivní ;-) Jen mohu říci, že dva kolegové nejprve koupili Suntoo, ale hned ho vrátili a pořídili F5 a jsou spokojení. Dnes bych koupil F5 nebo FR935, ale ty jsou hodně nad těch deset. S F3 chybu neděláš.

            0 0
          •  

            mám přes dva měsíce gear sport a do garminu bych už zpět nešel, gps 12–14 hod

            0 0
      • vpa007  

        Za mě taky f3 (nebo f5)… vivoactive má opravdu malou výdrž, jsou to pěkný stylovky do města, ale nevydrží moc dýl jak 8h na gps… aspoň to tak bylo s vivoactive první generace.

        0 0
    • K2  

      Ahoj,

      rozhoduju se mezi hodinkami:

      • Xiaomi Amazfit 2 – cena cca 4 tis
      • Samsung Gear S3 Frontier – cena 6 tis obchod, cca 5 tis zánovní v záruce

      (Garminy jsou poměrně drahé a méně se mi líbí vzhledově)

      Primární použití:

      • dobře vypadající pánské sportovní hodinky
      • Notifikace z telefonu
      • Sportovní funkce (spíše o víkendu): kroky, záznam trasy, synchro se Stravou

      Ve finálním výběru mám výše uvedené kandidáty.

      Samsungy všichni chválí jako doplněk k telefonu, ale nikde jsem nenašel recenze Samsungů jako sportovních hodinek (záznam trasy, výdrž s GPS)

      Díky za Vaše zkušenosti, odkazy na recenze a doporučení

      0 0
      • horny  

        Moje cca 1,5 letá zkušenost: https://www.bike-forum.cz/…ch-hodinek-1

        0 0
      • vylizplech  

        Amazfit 2 stratos jsem měl asi 2 měsíce. Velmi se mi líbily, záznam gps byl výborný, až 30 hodin při zapnuté gps, docela seděla i nadmořská výška, jediné proč jsem je dal pryč byl důvod, že velmi nepřesně zaznamenávaly tepovku a tím pádem výpočet regenerace a VO2 max, kde bych za chvíli s těmi hodinkami atakoval rekord Bjorndalena. Zůstal jsem u garminu, které jsou v tomto směru mnohem přesnější.

        0 0
      • VIP3R  

        Měl jsem první Amazfity a teď mám S3 Frontier – co jsem viděl Amazfity 2, tak krom vzhledu a lepšího zpracování moc změn není.

        Moje postřehy: S3 mají obrovskou výhodu v ovládání lunetou a celkově jsou asi o chlup lépe zpracované, mají super displej, který je skvěle čitelný, do hodinek je možné nainstalovat jiná aplikace než SHealth – mám v nich teď Endomondo a zatím mi vyhovuje (je tam pro majitele Gearů rok premium verze zdarma), co se týče měření tepu a sportovních funkcí mi S3 přijdou taky lepší (ale asi se nevyrovnají top Garminům atd. – nemůžu srovnávat), na moje použití pro hrubou informaci o ujeté trase a tepu mi bohatě stačí (srovnával jsem s mobilem a hrudním pásem a moc se to neliší), sehnal jsem je cca za 7000 nové, používám je denně bez jakékoli ochrany (sklo jsem koupil a vyhodil, protože vypadalo hnusně) a nijak se neničí a jsou celkem odolné (pár mini škrábanců na lunetě, ale nejsou skoro vidět).

        Nevýhodu S3 vidím v tom, že displej není transreflexivní jako na Amazfitech – musí se probudit pohybem zápěstí nebo tlačítkem, venku na slunci byly Amazfity neustále skvěle čitelné a nemusel jsem s nimi hýbat. Samozřejmě při horším okolním světle a v noci displej Amazfitů vypadá dost zoufale (špatné podsvícení, tragické barvy).

        U Amazfitu mi taky vadila dost omezená volba sportů – ale co jsem viděl, tak se to s novým SW zlepšilo, i Strava už umí víc než kolo a běh. :-)

        Co se týče výdrže akumulátoru, tak S3 platí daň za lepší displej – reálná výdrž je 2–3 dny (24 hodin na ruce, notifikace, cca 2 hodiny sportovních aktivit s GPS denně), Amazfity při stejném režimu použití vydržely zhruba o den víc.

        A ještě jeden postřeh – S3 mi ve spojení s Galaxy Note 8 fungovaly o chlup lépe než s Huawei Mate – asi mají tu párovací aplikaci lépe odlaďenou na svoje produkty, ale není to nic dramatického (občas se hodinky odpojí i když je telefon vedle nich).

        0 0
        • K2  

          Díky za Vaše zkušenosti

          Vzhledem k tomu, že Samsungy se dají koupit lehce přes 6 tis nové se zárukou a budou líp SW odladěné než Amazfity, tak půjdu do nich.

          Netušíte, kdy mají přijít na trh S4?

          Prý to má být brzo a mohlo by to cenu ještě trochu srazit.

          0 0
    •  

      Už mám objednané nové galaxy watch https://mobilizujeme.cz/…novym-jmenem, kdyby chtěl někdo gear sport tak mám na prodej, cca půl roku, záruka, možnost zpětného odkupu alza, nepoškozené 100 % stav, více sz

      0 0
      •  

        oznamuju že je alza vykoupila za 5400, pohoda, za tejden mám galaxy watch

        0 0
        • K2  

          Ahoj, podělíš se o zkušenosti s Samsung Galaxy Watch?

          Co ti na nich vyhovuje a co tě štve?

          Zároveň bych uvítal info, pokud má někdo praktické zkušenosti s novinkou Huawei watch GT + srovnání s Amazfit a Galaxy Watch z pohledu sportu a spolupráce s mobilem.

          0 0
          • tomfree  

            Jediné,co mě na těch hodinkách štvalo je řemínek,ten originální stojí za …

            0 0
            • engineer  

              Ja čo som čítal fórum americkej podpory pre tieto hodinky, tak ich tam užívatelia doslova zniesli zo sveta, pretože majú extrémne nepresné meranie krokov, meranie tepu a merani kalórií. Batéria tiež nie je žiadna výhra. Podľa mňa čo je na nich fajn je dizajn, displej a ovládanie.

              0 0
    • engineer  

      Ahojte,

      vyberám smarthodinky a tiež mám podobné požiadavky ako K2, tak som si prišiel po rady a skúsenosti. Primárne ich chcem využívať na záznam trasy na bike, počítanie krokov (prechádzky, túry), notifikácie a mohli by aj dobre vyzerať.

      V mojom rozpočte do 7500 CZK som si vytipoval Garmin Vivoactive 3 a Samsung Gear Sport, prípadne Samsung Galaxy Watch – ale pri nich neviem čo sa zlepšilo – to by mi možno vedel povedať roman II.

      Ide mi skôr o (vaše) praktické skúsenosti, pretože technické parametre viem už naspamäť.

      Ďakujem.

      0 0
      • MPzKM  

        Ahoj, vyber jsem mel stejny, v jeden den jsem mel v ruce garminy a gear sport a vyhraly gear sport. Zpracovanim, kvalitou a urcitym wow efektem. Garminy pusobi hodne lacine, a ikdyz jejich vydrz a mnozstvi sportovnich funkci je lepsi, nelituji. Garmin aplikace pro spravu a prohlizeni aktivit je taky uplne jinde, ale jednoduchym exportem do gpx i muzes data ze Samsungu naimportovat kamkoli, na Stravu to umi importovat automaticky, ikdyz u mne jim to nekdy trvalo treba dva dny. S vydrzi (3–4 dny) problem nemam diky stojankove bezdrat nabijecce, kdy je je aspon nemusim hledat a zakladni mereni vzdalenosti, rychlosti, casu,… zvladaji v pohode.

        Zezacatku me rusily smart funkce(notifikace spojene s pripojenim k telefonu) ted zhruba po pul roce na ne nedam dopustit a klasicke hodinky skoro nenosim.

        0 0
        • engineer  

          OK, ďakujem za reakciu. Mal by som však pár otázok:

          1. nevadí ti neustále zhasnutý displej? Lebo podľa mňa to je dosť veľká nevýhoda oproti (transreflexívnemu) displeju v Garmine.
          2. aká je výdrž pri trackovaní GPS na bicykli?
          0 0
          • BB  

            Sám mám vše od Garmina, ale chytré hodinky od Samsungu, protože jsem chtěl, aby z hodinek šel vyřídit telefonní hovor, což Garmin neumí. Ale pozor na jednu věc, ten Samsung je hodně uzavřený a nepřišel jsem na to, jak záznam trasy v gpx dostat do jiného zařízení. Nanejvýše jsem si to mohl prohlédnout v mobilu. A vůbec ta aplikace Samsung Health v telefonu je něco podivného nelogického. Takže samsung na telefonovaní, maily, odpovídat whatsup a viber super, jako sporttester nikdy.

            0 0
            • MPzKM  

              Gpx se da jednoduse exportovat v Samsung Health u nahledu aktivity uplne dole ;)

              0 0
          • MPzKM  
            1. Displej jde nechat zapnuty trvale, jen potom zere baterii malinko vice, ale dva dny nejsou problem.
            2. Dva dny vydrzi, i pri celodennim provozu
            0 0
            • engineer  

              A výdrž pri trackovaní GPS (na bicykli) si skúšal? Podľa recenzií by mali vydržať 12 hodín.

              0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    •  

      Fitbit Versa – má někdo ozkoušené?

      https://www.czc.cz/…versa/hledat

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.