Chyba výškového profilu při plánování trasy v Edge 1040

5 nepřečtených
  • Mnuk

Zdravím, mám následující problém… když plánuji trasu (konkrétně z Berouna na západ), tak mi po nějaké vzdálenosti předpokládaný výškový profil skočí svisle dolů a zůstane jako vodorovná linka. A zrovna tak, když jedu opačně, tak mi ClimbPro nahodí skokové stoupání. Zdá se, že někde od Zdic na západ můj přístroj nemá výšková data. Při plánování trasy v Connect je výškový profil v pořádku.

Nemáte tušení, čím to může být? Odkud přístroj bere data výšky?

Dík Jirka

0 1
      • Mnuk  

Prostudoval jsem odkaz, a nezjistil víc, než že výška se bere z DEM souboru, za to díky. Na problém s nulovou výškou jsem ale ve fóru zatím nenarazil.

Za to, že jsem založil nové téma se omlouvám. Nemyslím, že by problém měl souviset jen s 1040, spíš obecně.

Proklikal jsem teď celé západní Čechy a zjistil, že nulovou výšku mám v prostoru mezi 13. a 14. poledníkem a 49. a 50. rovnoběžkou. To je podezřelé. Zaktualizoval jsem originální mapu Topo Active Europe Central, s ní se stáhnul i nový DEM Map Europe Central 2025.10, tak mi svitla naděje… Bohužel DEM výška je v tom prostoru stále nula.

Mám v přístroji originální Garmin mapy Topo Active Europe Central a Topo Czech v5 PRO. A k tomu ještě Open Topo mapy a Freemapy. Vždy celé Česko. Ale výška je nulová při jakékoli zapnuté kombinaci. Tak to už jsem z toho… I bych pochopil, že se data v nějaké kombinaci spolu tlučou, ale proč jen v tom prostoru? Jinde není problém.

Ocením, když se někdo pokusí ověřit na svém zařízení, jestli mu DEM výška v uvedeném prostoru funguje. Případně nějaký nápad.

Děkuju. JIrka

0 1
    • Daf  

Přístroj má svůj vlastní barometrický výškoměr. Ty data z digitálního modelu DEM se využívají jen pro plánování nebo pro automatickou kalibraci výškoměru. Teoreticky může být v modelu nějaká chyba, ale přístroj by to měl zaznamenat správně.

0 0
      • Mnuk  

Ano, jedná se mi výhradně o plánování trasy. Záznam výšky je OK.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.