• scota

    Poslední asi 2,5 měsíce jsem neustále unaven a nemohu skoro vůbec jezdit. Navštívil jsem několikrát různé lékaře, ale bohužel mi nevěří, že se stále necítím dobře. (Jako bych měl neustále chřipku). Jedni mně mi označují za simulanta a ty ostatní mi doporučují antidepresiva :-(

    Výsledky rozboru krve nic zásadního neprokázaly, ale některé hodnoty protilátek Ig jsou hraniční.

    Prosím o doporučení specialisty, který by byl ochotný mě léčit, případně o vaše zkušenosti.

    0 0
    • konarider1  

      Něco obdobného přožívala kamarádka. Jaké bylo překvapení, když potom zjistila, že měla nějakýho parazita, ale podle doktorů v ČR parazity nemáme…

      0 0
      • scota  

        Na tropických parazitech jsem taky již byl a nic. A mimo EU jsem také necestoval. Jo a na infekčním mi doporučili po asi 2 minutovém vyšetření metodou kouknu a vidim (simulanta) ty antidepresiva.

        Co se týká fyzické zátěže jsem schopen cca 1/3 výkonu.

        Neznáte nějakého specialistu nejlépe Praha, Středočeský kraj? Děkuji

        0 0
        • ZuzicK  

          Parazit, může být třeba chlamydie?

          0 0
          • Slavoš  

            Asi jo

            0 0
          • mmm.edia  

            Chlamydie je spíše bakterie než parazit :) Nicméně původcem chronického únavového syndromu být může. Stejně tak přechozená slabší borelioza a podobně. Tady není prostor na dohady, spíš si najděte rozumného doktora, který nebude dělat frajera a dá dopátrání po původci trochu fantazie a času.

            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Kuc4  

      Přesně toto měl letos kamarád a také mu dělali rozbory a bůh ví co vše. Po cca 3 měsících to samo odeznělo, sice neví co to bylo, ale je rád, že je to pryč …

      0 0
      • singl-trip  

        No a nebyl jsi letos někde za hranicema EU? Kamarád si takhle přinesl nějaký virus z Maroka a čirou náhodou na to naši lékaři přišli. cca 6měsíců byl ale uplně mimo.

        0 0
    • Kublaj  

      Letos jsem si prošel něčím podobným, sotva jsem vyšel pár schodů, natož dupat na kole 50km… rozbor krve nic neukázal nakonec to přešlo . Přikládám to předešlé špatné životosprávě a částečně i psychice.

      0 0
    • Fran-tic  

      bude to znít zvláštně, ale tohle jsem měl zhruba ve 20–21 letech. Zažil jsem pár brutálně nabitých měsíců – práce, škola, na zájmy nebyl skoro čas a stíhal jsem jen jíst a spát. Jak jsem byl rozjetý, tak se to dalo, ale asi po 3 měsících, kdy už jsem měl větší klid to všechno dolehlo a já nebyl schopný se ani pořádně vyspat. Zdravě jsem jedl, dělal jsem jen to, co mám rád a zhruba po měsíci a půl se z toho vyhrabal.

      0 0
      • skunkos  

        Z přetížení organismu bývají někdy ohromné problémy. S genetickými dispozicemi může například propuknout roustroušená skleróza atp.

        0 0
        • karliner  

          scota je na roztroušenou skleróza podle mne už starej, tu bych škrtnul

          0 0
    • Meluzina  

      kupodivu se na tento syndrom přijde po vyšetření u psychiatra, ten když vyloučí depresi apod. tak teprve praktik uvěří, že jde o ÚS…

      0 0
      • gerrard  

        Taky ti doporucim vysetreni od psychiatra. Chronickou unavou se projevuje spousta stavu, kdyz jde clovek pres zavit aniz si to sam clovek uvedomi. Telo pak proste vypovi sluzbu. A pokud vysetreni nic neodhali, tak muzes pokracovat dal s tim zes neco vyloucil.

        0 0
        • scota  

          Díky, jenže já splíny léčil právě dlouhou projížkou na kole a to zkrátka nemohu. Navíc nemoc se projevovala i po 14 denní dovolené.

          0 0
          • gerrard  

            Co vim, tak lecba takovych stavu, pokud se o pretizeni jedna, je dlouhodoba zalezitost a 14 dni dovolene nic nezachrani. Zazil jsem velmi aktivniho cloveka spiciho 4 hodky denne, ktery jednoho dne nevstal z postele, protoze telo proste reklo ne. Za dva mesice byl teprve schopny vstat a nekam dojit.

            0 0
        • Meluzina  

          Proč jsi hned agresivní za jiný názor?

          „U diagnostiky je důležitá, co nejpodrobnější anamnéza (zkoumání možných okolností, projevů a příčin). Většinou se udělají laboratorní vyšetření krve a moči, různá vyšetření, která by mohla vyloučit jiná závažná onemocnění, která mohou způsobovat úpornou únavu (např. rakovina). Zkoumá se i možnost psychických poruch, depresí apod. Jestliže je vše ostatní vyloučeno a obtíže jsou dlouhodobé (víc jak půl roku) diagnostikuje se chronický únavový syndrom. Pacient je dále většinou léčen v imunologických ambulancích, či v odborných ordinacích, které se přímo zabývají touto nemocí (měly by být zřízeny u fakultních nemocnic).“

          0 0
          • Jakobo  

            Uff! Tak to asi myslel na zakladatele, ne na Vas, premyslim trochu!!! Stary prispevek, ale neda mi to.

            0 0
    • jIrI___  

      Tohle na sobě cítím posledních 10 let, doktor mě označil za lenocha.

      0 0
      • scota  

        tak počkej co budeš říkat až ti bude o 10 více ;-)

        0 0
    • Pavel  

      To znám moc dobře. U mne to je stres… Zkus se hodit do klidu, zvolnit.. Nejede to? No tak to nejede, tak se prostě jen lehce projedu, na pohodu…

      0 0
    • K2  

      Hele, netlačí na tebe něco dlouhodobě?

      Práce, něco v osobním životě, jiný stres?

      Máš dostatek spánku a dobrou stravu?

      Některé věci se v těle sbírají opravdu dlouhodobě a pak tělo vypoví naprosto z nelogického důvodu…

      0 0
    • jonti  

      Nějaká „blbost“, jako třeba nedoléčená angína nebo zanedbaný problém se zubem, který už nebolí, ale nějaká infekce tam je.

      0 0
      • ememem1  

        to je uplne najpravdepodo­nejsie.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Lister  

      Podobné stavy nejsou vůbec vzácné a často se vůbec na nic nepřijde a ono to zase časem odezní. Pokud předcházela nějaká infekce, tak to klidně můžou být jen její následky.

      Vyloučil bych borreliozu, což je asi tak největší svinstvo, které v našich zeměpisných šířkách připadá v úvahu a pak dal tělu klid a pokoj a ono se to třeba časem zlomí.

      Jestli máš všechny krevní testy v pořádku, tak by měly být vyloučeny věci jako chronické jaterní onemocnění, maligní onemocnění krve, anemie atd – všechno tohle má v krevních odběrech svůj zjevný korelát. Ještě by se do toho mohl obout revmatolog a vyloučit nějakou systémovku.

      0 0
      • scota  

        Borrelioza vyloučena lumbální punkcí. (Na jaře jsem měl klíště, ale přisáté bylo max. 2h) Jaterní testy mírně zvýšená amyláza. Prozradíš mi jestli jsi lékař?

        0 0
    • Pán z Dubu  

      Více v češtině se dovíš zde:

      http://www.me-cfs.cz/view.php…

      0 0
      • scota  

        Díky. Obávám se, že mám přesně tyto příznaky :-(

        0 0
        • Pán z Dubu  

          Mezinárodní klasifikace nemocí http://www.uzis.cz/…n/index.html

          definuje

          Syndrom únavy – zařazeno mezi Jiné neurotické poruchy pod kódem F48.0 Neurastenie

          Chronický únavový syndrom – zařazeno mezi Jiné poruchy mozku pod kódem G93.3 Benigní myalgická encefalomyelitida

          Chronická slabost, unavenost – zařazeno mezi Celkové příznaky a znaky pod kódem R53

          0 0
          • scota  

            Beru asi 3 týdny Zovirax (antivirotikum – tablety), ale žádné zlepšení nepozoruji. Kromě toho Koenzim Q10 proti únavě a magnesium proti brnění končetin.

            Existuje nějaký lék, který by mi mohl pomoc?

            0 0
            • Koloman  

              Jo jo, brnění v končetinách bylo. Magnesium ve velkých dávkách, ten Zovirax se mně zdá snad i zbytečný.

              A jelikož o autopatii (jak je probíráno níže) nic nevím, doporučím ze své zkušenosti: Odpočinek + odpočinek + odpočinek, čas + čas + čas. A v mezích možností se pokusit o přenastavení vlastní psychiky.

              0 0
    • MlokCZ  

      Já jsem si před lety pěkně užil s Chlamydie pneumoniae. Základní krevní testy byly v pořádku a neodhalily vůbec nic (mírně zvýšení některé Ig, ale nic prokazatelného) a protože jsem byl po trhání mandlí a několika předchozích těžkých angínách, tak i doktorka nejdříve únavu přisuzovala oslabení z toho.

      A až cca po 3 měsících kdy se to nelepšilo, ale jen horšilo, tak mi cíleným testem našla zdroj problému.

      Únava byla po celou dobu extrémní – spal jsem každý den více než 12 hodin a budil se úplně vyčerpaný, přes den jsem vůbec nefungoval. A jediný další příznak jsem měl lehké dlouhodobé bolení v krku, které někdy ustoupilo.

      A až po těch 3 měsících, tak mi dělala doktorka nějaký další specifický test cíleně na Chlamydie pneumoniae a až ten to odhalil.

      Stálo cca rok co jsem byl mimo a ani dnes (po 10 letech) to není jako před propuknutím problému, ale jsem více méně ok a jsem rád za aktuální stav.

      A vím o několika těžších případech, kde to bylo ještě o hodně horší než u mě, kde ani po diagnostice se vůbec nedařilo se toho zbavit a to dlouhodobě (rok a více).

      Tady si můžeš něco počíst, kde to jeden nešťastník podrobněji popisoval:

      http://falkac.blog.cz/…e-pneumoniae

      0 0
      • MlokCZ  

        A taky si můžeš počíst tady

        http://www.chlamydie.info/

        0 0
      • Mig_all  

        Na to ti udělají krevní test taky…

        0 0
        • MlokCZ  

          Jak píšu, tak mi je rovnou neudělali. Bylo to ale v roce 2004, tak možná teď už je to lepší.

          0 0
          • scota  

            Chlamydie nemám, ale testy udělali až po několika kolech odběrů.

            0 0
        • Atilla  

          Jenže testy ti můžou vyjít hraniční, nebo neprůkazné a doktor ti řekne, že je to OK. Tohle svinstvo se mi dalo do šlach a rok a půl jsem neudržel v ruce hrníček s vodou. Než jsem konečně našel asi na 20 pokus inteligentního doktora, který hledal příčinu, pak 3 týdny léčba a byl jsem zdrav. Teď mě trápily lokty – nechal jsem si udělat testy- jste zdráv, říkám hovno nejsem přelečte mě. Teď zase tahám činky, boxuju a o loktech nevím a to jsem se předtím šetřil jako prase, masíroval, mazal a nic.

          ponaučení: nevěřte doktorům

          0 0
          • buba CZ  

            A čím to,že si uzdravil?

            0 0
            • Atilla  

              Antibiotika

              0 0
              • buba CZ  

                Tak to bylo jednoduchý,jen na to přijít,co?Kéž by to takhle šlo i v jiných případech.Trocha antibiotik a je vyléčeno,bohužel realita je jiná,ale to už je jinej příběh…

                0 0
                • Atilla  

                  Tak nezbavím se toho asi nikdy, ale vím že když se mi přitíží že je to z 90% tímhle.

                  0 0
    • Haruky  

      přidám něco do foroty…vemi blízký člověk má syndrom Myasthenia gravis…začlo to velikou únavou po infekci,pak vleklé problémy se štítnou žlázou,ta se pak vyoperovala,nás­ledovala aktivace brzlíku,ozařo­vání,vyš EMG a nyní ten človíček bojuje,má oficiálně ÚS související s myasthenia gravis,žije velmi aktivně a nastartoval hlavu tak,že je to prkotina,i přes občasné spadlé víčka a spánek,který občas trvá celý den…ono je asi někdy lepší se v tom nerejpat

      0 0
    • vsn  

      je po sezoně … výkon nepotřebuješ, nech tělo orazit … vem si dovču a jeď třeba na bika lehce na hory :) technika, blbnutí atd… příjdeš na jiný myšlenky a dá ti to novou sílu.

      ale doktor nejsem.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Yura  

      U te krve ti takz kontrolovali stitnou zlazu? Jestli nemas hypotyreozu jako mam ja. Taky nez jsem to zjistil krevnima testama, tak takovou unavu bych nikomu nepral. Clovek chrápe třeba 15 hodin denne a stejne se probudi a je vyrizenej, vůbec nic se me nechtělo delat, ke kazdymu ukonu, třeba si jit udelat jidlo, jsem se silene premlouval, taky jsem byl silene zimomrivej, no hruza. Ted beru 1 prasek(T4) denne po probuzeni a je to ok..

      0 0
      • scota  

        Na endokrinologii uz jsem také byl a štítná žláze je prý v pořádku, ale ještě tam mám jít koncem měsíce na hormony.

        0 0
    • buba CZ  

      Něco podobného mám už přes 20 let.Prakticky pořád mě bolí v krku,únava,svě­tloplachost.Pos­lední cca 4 roky bolest svalů,kloubů,o­čí,stav jako při chřipce ovšem bez teplot.Dlouhá regenerace svalů,po švihu cítím ještě týden bolest svalů.Někdy mě bolí i mluvit,nebo vyjít schody je umění.Po dlouhých dnech útrap to odezní na pár dnů,aby vše začalo na novo.Každou chvíly mám nějaký zánět.Střední ucho,střevní chřipka,zub,uzliny atd.Byla mi diagnostikována porucha štítné žlázy,beru Letrox každý den.Prodělal jsem EBV jinak nic nenašli a už jsem i rezignoval na doktory.Snažím se to moc neřešit a když je líp tak jezdit a věnovat se rodině.

      0 0
      • buba CZ  

        Ještě jsem zapoměl na průduškové astma,beru Pulmicort :)

        0 0
      • Haruky  

        čoveče a nemáš porfirii??ta světloplachost je podezřelá

        0 0
        • Haruky  

          jako se ted schválně dívám,co o tom píšou na netu,a je to doslova horor,ale chvíli jsem pracovala na jednom pacientovi,co nebyl znetvořen,vypadal úplně normálně,až na výraznou bledost kůže,byl normální,ale byl světloplachý,u­navený…a diagnostikovalo se to až po tom,jak atypicky probíhala anestezie

          0 0
        • buba CZ  

          To si nemyslím.

          0 0
          • scota  

            Na neurologii mi říkali, že jedním z příznaků boreliozy je i světloplachost.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
    • Hrabex1  

      Ja se taky pridam. Zazil jsem to pred 14 lety a trvalo to rok a pul s tim, ze po tu dobu byvalo mezidobi, kdy bylo lip, ale vzdycky se to vratilo.

      Nejhorsi to bylo na zacatku. Mel jsem teplotu a nemohl jsem delat tic. S vypetim sil jsem mohl sedet, ale dobre mi bylo jen v leze, to mi spadla i teplota.

      Bylo to presne jak pises. Veskera vysetreni negativni, doktori byli nejednotni v nazoru, jeden dokonce tvrdil, ze US je blbost, ze takova nemoc neexistuje a je to zpusobeno necim jinym. Ale jedno meli vsichni doktori spolecne – nepomohl nikdo.

      Znami me meli za simulanta a smali se mi. Taky jsem zazil kecy, ze je to psychickeho razu, ale i to muzu vyloucit.

      Muzu jen rict, ze to bylo strasny a nepral bych to nikomu.

      Nakonec te ale muzu uklidnit. I kdyz se ta doba zdala nekonecna, nakonec skoncila a nenechala zadne nasledky.

      Me zkusenosti jsou hodne stare a zadnou ucinnou metodu leceni ani zadneho doktora ti nedoporucim. Treba ale za tu dobu lecba pokrocila, co ja vim?

      Drahe vitaminy ani doplnky stravy urcite nezaberou.

      Preju Ti brzky vyleceni.

      0 0
    • capis  

      I já to na sobě pozoruju a trápím se už asi tak půl roku.Stále unavený a přepracovaný.

      0 0
      • karliner  

        škoda, že ti zbejvá energie na B-F..

        0 0
        • capis  

          Proč škoda?

          0 0
        • Ricci  

          tvoje prispevky vyliecia z depresie kazdeho, preto je BF liekom

          0 0
    • scota  

      Výsledek posledního vyšetření krve – vysoké protilátky na EBV, (chronického, tedy né akutního charakteru). Dá se to nějak léčit tedy kromě klidu, odpočinku apod.?

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • bleach  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Koloman  

        I když by se u chr. únavového syndromu předpokládala souvislost s EB virózou, tak se asi žádná specifická opatření nedělají. Pouze šetřící dieta a klid, klid, klid.

        Bohužel, z toho, co píšeš, vůbec není jisté, že tam ta příčinná souvislost je.

        (Prodělal jsem si únavu skoro před 20 lety a byla to hrůza – 7 měsíců pracovní neschoponosti a ještě další rok a půl potíží.)

        0 0
    • scota  

      Poslední výsledky rozborů krve na EB virus a-EBV VCA IgG 432 U/ml referenční meze 0–19,99. IgM

      0 0
      • ZuzicK  

        :-(

        0 0
      • Róča  

        no a co…?

        To přece ještě neznamená, že je přítomna EB-infekce… to, že má někdo infekční mononukleózu, by vypadalo asi trochu jinak ;-)

        …zvýšené protilátky ve třídě IgG proti EBV bývají při prodělané infekci virem a tím se myslí třeba jen to, že se organismus bez příznaků s virem setkal a vytvořil si protilátky… které jsou přítomny v organismu po celý život…

        a takovéhle zvýšení pak bývá při akivaci imunitního systému a to z těchto důvodů:

        • jiná infekce
        • alergie
        • autoimunitní onemocnění

        …skoro bych další řešení situace konzultoval s některým klinickým imunologem…

        …hlavně bych to nepodceňoval a nesvaloval to na prostou únavu… neb jak hovoří medicína… psychogenní faktory nemoci nelze objektivně prokázat, ale lze je potvrdit až vyloučením skutečných nemocí těla… až se na nic nepřijde, musíme uznat, že sme hloupí nebo to svést na psychiku…

        …přeji mnoho zdaru!

        0 0
        • scota  

          Kdyby to byla akutní infekce, tak by byly vysoké IgM protilátky. Imuložka nemá čas a poslala na neurologii. Tam už jsem taky byl. Doporučili mi antidepresiva, prý si vymýšlím :-(

          0 0
          • Róča  

            …no vždyť říkám, že to akutní infekce není…

            …jen poukazuji na to, že zvýšení titru IgG protilátek proti EBV může způsobit něco jiného, co s EBV vůbec souviset nemusí…

            …a dost bych sázel na autoimunitu…

            …to že imunoložka nemá čas vypovídá o mnohém…

            …antidepresivy se toho moc zkazit nedá… když zaberou, taky dobře… ale pokud ne, tak se něco prošvihává a to dobře není…

            …pokud je to skutečně psychické, tak rozhodně nedělám dobře, že utvrzuji v tom, že to psychické není…

            …ale jak už sem se zmínil, pokud je příčina organická, tak by to ještě chtělo něco vyšetřit…

            0 0
          • gerrard  

            Hele je to tvoje valka, ale divim se, zes jeste paralelne nebyls ani za psychologem nebo psychiatrem a porad dokola chodis na vsechna mozna jina vysetreni a doted si ukrivdeny ze te tam z neurologie poslali. Pripadne me, ze uz jen valcis, aby to nahodou psychickeho puvodu nebylo.

            0 0
          • Ricci  

            Odporucam psychiatra, nebudes prvy ani posledny, netreba sa hanbit, podvedomie cloveka funguje zahadnym sposobom…

            0 0
          • Ricci  

            antidepresiva sa nedavaju preto,ze si vymyslas, ale preto,ze psychika ma brutalny vplyv aj na fyzicke vlastnosti cloveka…

            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • Koloman  

            Tím vším jsem si prošel, včetně psychiatrického vyšetření. Své zážitky Ti zítra hodím na mail, dnes to asi už nestihnu. (Ale zážitky to zkrátka byly hodně nefajn.)

            0 0
          • blažena  

            Velice dobře tyto stavy léčí čínská medicína,nebo celostní medicína.

            0 0
            • karliner  

              To asi každá, která jede podle modelu „věř a víra tvá tě uzdraví“…

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • cvtracktor  

      Měl jsem to taky, posílali mě od čerta k ďáblu. Nakonec jsem zkusil homeopatku. Ani ta si se mnou moc nevěděla rady, tak mi řekla, ať si udělám autopatii z kapky vlastní krve. Za tři dny bylo všechno pryč. Neuvěřitelné! Jestli nevíš o homeopatii vůbec nic, bude pro tebe i autopatie něco jako léčba mimozemšťanů. Vyhledej odborníka přes www.autopatie.cz. S tou krví se to normálně nedělá, dělá se to ze slin.

      0 0
      • MichaelSimek  

        strasne moc zredis slinu, vypijes to a to ti srovna energii stvoritele nebo neco takovyho, to zni opravdu dobre

        0 0
      • jIrI___  

        Nejsi první, od koho slyším na autopatii kladný názor. Moc tomuhle novodobému šamanismu nevěřím, ale očividně na tom něco bude.

        0 0
        • MichaelSimek  

          je na tom asi to stejne jako se modlit k panu Buchovi

          0 0
          • cvtracktor  

            Pane géniusi, to nebylo pro tebe ;-). Jinak je mi upřímně líto lidí, který za svou pravdu, že něco nefunguje nebo je to šarlatánství, dokážou dokonce zemřít. Já mám život moc rád, a tak zkusím všechno, co mi ho umožní prožít a ne proživořit.

            0 0
            • Ruprt2  

              Já taky věřím v placebo, ale představ si, kolik bys ušetřil peněz, kdyby sis vsugeroval, že kostka cukru je stejně dobrý lék, jako nektar vytvořený z raní krve extrahovaný tajným rituálem při úplňku.

              0 0
            • MichaelSimek  

              me je uprimne lito lidi kteri veri cemukoliv at to dava jakej koliv smysl resp nesmysl

              kdyz udelam web a napisu knizku a budu mit eshop o tom ze se da lecit tim ze budes konzumovat vlastni sperma jako tekutinu vsehozrozeni, budes to fakt delat? (ja vim ze budes, stejne jako pijes vlastni sliny ci krev zredeny takovym zpusobem ze tam zadna slina ani krev neni)

              0 0
              • jIrI___  

                Kam se ty sliny nebo krev teda vypaří, když v té tekutině nebudou?

                0 0
                • MichaelSimek  

                  http://www.youtube.com/watch…

                  bohuzel neumis anglicky, kdyz to vemu zjednodusene vemes

                  100000 molekul slin rozdelis 1/30

                  3333 molekul slin rozdelis 1/30

                  111 molekul slin rozdelis 1/30

                  4 molekuly slin rozdelis 1/30

                  0 molekul slin… resp je tam mala sance ze tam nejaka molekula je samozrejme, sale ty pravdepodobnosti jsou mikroskopicky

                  100000 molekul je hodne malo, jenze ten homeopatickej(nebo autonejakakra­vinatickej) roztok je 30C coz je megaulet…je to tak megasilene zredeny (1:1057 nebo tak nejak) ze sance ze tam nejaka molekula zustane je prakticky 0

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • cvtracktor  

                    Správně! Víš, nikdo to moc nechápeme, proč homeopatie a autopatie funguje. Ty vypadáš jako zručný fyzik. Vkládám do tebe velké naděje, že na to konečně někdo přijde. Dej mi pak vědět, moc by mě to zajímalo ;-).

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Já si myslím, že on už na to dávno přišel a jen nám to nechce říct :-D

                      0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                    • obda  

                      Funguje ± jako placebo. Což není špatné, pokud na ni věříš. U některých uznaných léků to není jinak (pokud se nepletu, jsou některá psychofarmaka, která by dnes nemohla být uvedena do prodeje, protože v dvojitě slepých randomizovaných studiích vycházejí podobně jako placebo). Na nás skeptické vědce bohužel nefunguje :(

                      Jinak do dneška není k dispozici jediná veriofikovaná dvojitě slepá randomizovaná studie (oproti placebu), která by dokazovala, že homeopatie funguje. Toto je „zlatý standard“ testu účinnosti kteréhokoli nového léku. Pokud tímto srovnáním l0k úspěšně neprojde, není lepší než placebo (které ovšem nefunguje úplně nejhůř ;))

                      0 0
                    • MichaelSimek  

                      obda ti to uz vysvetlil, ve zkratce, nefunguji, jestli neco funguje, tak je to placebo toho ze funguji

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        Uvědomuješ si, že jestli tě vezme vážně, tak ho můžeš mít na svědomí?

                        0 0
                  • nitraq  

                    Neřekl bych prakticky nulová, prostě je nulová:)

                    0 0
      • Mig_all  

        A přirom stačilo poprosit o pomoc Aštara Šerana…

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • vladkyxxx  

      je jeden znalý človek, volá sa RNG. má stránku rng.nazory.eu alebo podobne. zaoberá sa liečením potravinovými doplnkami, prírodnými liečivami a návšteva jeho stránok stojí za to.

      vdaka nemu viem o takých liecivách ako je oreganový olej, citricidal, NAC… vo vela veciach mi pomohol. a viem, ze sa zaoberá detoxikáciou organizmu.

      odporúčam.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • strtom  

      Mi se stalo predloni v listopadu ze jsem vysel do 3.patra a po ceste zpet se mi zacaly podlamovat nohy ze jsem se musel pridrovat zabradli abych to sesel. Najednou proste zacaly bolet svaly stehen jako po svihu. Navsteva doktora krevni testy vsechno v normalu. Odeslo to samo po 3 mesicich. Byl jsem z toho uplne hotovy a doufal ze to prejde protoze nesnasim chozeni po doktorech.

      0 0
      • Ruprt2  

        to je normální ve třetím patře už je prostě jenom míň kyslíku.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • scota  

      Nemoc už mě ničí asi 7 měsíců a posun skoro žádný. Prosím diskutujte pouze k tématu. Díky.

      0 0
      • Rychlej turista  
        • první doktor – sluneční světlo
        • druhý doktor – čerstvý vzduch
        • třetí doktor – čistá voda
        • čtvrtý doktor – přirozená strava
        • pátý doktor – ozdravné hladovění
        • šestý doktor – fyzické cvičení
        • sedmý doktor – dostatečný odpočinek
        • osmý doktor – správné držení těla
        • devátý doktor – vlastní rozum

        http://dolezite.sk/…di-JXhT.html#…

        0 0
        • Mig_all  

          jeden prd je lepší než tisíc doktorů, takže správné vprazdovaní se je taky jedním z doktorů :-D

          0 0
          • Rychlej turista  

            Myslím, že o toto se ve velké míře stará 5. doktor, krom i jiných :-)

            0 0
            • waltari  

              Přesně tak …jen bych to osobně popsal postít se a ne hladovění…ten rozdíl je značný …chápu však, že pro většinu lidí je nejíst hladověním !?

              0 0
      • Koloman  

        Já vím, dobře se to mluví. A u každého taky tato choroba propuká z jiných příčin a má jiný průběh. Ale nemůžu si nevzpomnět na okamžik, který u mě byl asi nejdůležitější:

        Ve chvíli, kdy jsem přestal zoufale myslet na to, zda se budu moct posadit na kolo za 14 dní, za měsíc nebo za půl roku, a naopak se dokázal radovat, že dnes je mně o 2 či 3 % lépe než včera (a nemyslet přitom na zítřek), tak se vše začalo obracet k lepšímu.

        Přibližně těch 7 měsíců bylo i u mě nejhorších. Ale další rok a půl ještě žádná sláva…

        0 0
      • vladkyxxx  

        nic proti, ale pozrel si si stranku RNG o ktorej som sa zmienil vyssie?

        hodím ti link, pokial tam nic nezistis, spytaj sa ho priamo.

        je to velmi ochotny pan, má toho vela nastudované a admin stránky sa venuje chorobám nervového aparátu, aspon myslim.

        studuj a nevzdavaj sa

        http://rng.uforum.sk/

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • nitraq  

      Ty kráso. 120 nových příspěvků za jedinej den a oni se tu jen dva kohouti hádají, kdo má větší pravdu.

      0 0
      • MichaelSimek  

        bohuzel uz to nejak vysumelo, byla to vcelku zabava

        0 0
      • Ruprt2  

        to jsi hodně zkrátil.

        Jeden kohout má pravdu a druhý věří, že on taky.

        0 0
        • maajkee  

          Já netvrdím, že mám pravdu. To rozhodně ne. Mám jen svůj názor, věci kterým věřím a kterým nevěřím. Nikomu to necpu. A tim bych to ukončil. Pěkný den :)

          0 0
          • Ruprt2  

            Ježiši nebuď hned uraženej jak malá holka.

            My ti věříme, že tomu věříš.

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • maajkee  

      Z mé zkušenosti může být problém v přemnožení kvasinek v těle. Lidi mají obrovskou spotřebu cukru aniž si to uvědomujou. Kvasinky jsou pěkný svině a můžou napadnout klidně i nervovou soustavu, pak se může člověk motat, cítit se unavenej a další věci.

      Každopádně je tos nima boj na dlouhou dobu, chce to omezit cukry co možná nejvíc, pravidelně pít probiotické nápoje, ideálně nízkotučnej kefír, vyhnout se pěčivu, alkoholu.

      Takže zkusit udělat test na množství kvasinek v krvi, pokud ti ho nedělali.

      0 0
      • nitraq  

        Všichni před kvasinkama všeobecně varujou, ale nikdy jsem neslyšel nic konkrétního. Můžu se teda zeptat na tu osobní zkušenost? Samozřejmě chápu, že dávat osobní věci na web není úplně košer, tak se na to klidně vybodni:)

        Vyhnout se pečivu a alkoholu – docela komplikovaný a pro většinu populace asi nemyslitelný. A jaký to má přínosy?

        0 0
        • maajkee  

          Začalo to někdy v září, začal jsem se cítit slabej, začal jsem mít problém koncetrovat se, vstal jsem a připadal jsem si hned po spánku nevyspalej.

          Pak se mi objevil na malíčku u nehtu divej jako příčnej vroubek. Na pravý ruce na některých prstech mi pořád praskala kůže.

          Došel jsem si na kožní, doktorka koukla na nehet a hned věděla že to je kvasinková infekce a že se takle projeví a rozjede, jen když je nějakej oslabenej organismus a kvasinky se přemnožej, bývá to přemírou cukru v krvi. A je pravda, že sladký já hodně rád. Když jsem jezdil na jaře a v létě hodně na kole, tak to samozřejmě člověk spotřebuje, pak už jsem tolik nejezdil a sladký jsem jedl snad ještě víc. Taky jsem letos bych řekl daleko víckrát chlastal večer pívo.

          No prostě dostal jsem tablety, to byl přelom září-říjen, užívá se jedna týdně a teprve teď budu brát poslední 4 tablety, protože konečně nehet začíná vypadat zase normálně, tedy i počet kvasinek v těle ubývá. Začínám se i psychicky cítít líp, dobře se mi začalo spát, fyzicky se taky už cítím líp. Každopádně od září sem omezil počet piv na minimum, když jsme někde na obědě, tak žádná kofola, ale voda, piju jen vodu a čaje, nežeru bílý pečivo, pečivo včeobecně se snažím málo. Když sladký, tak jen něco malýho ráno. Každý den minimálně 3 deci kefíru, večer hodně zeleniny.

          Docela si na to začínám zvykat, ale hlavně, že se už cítím líp. Musím to zaťukat :)

          0 0
          • Rychlej turista  

            :-)

            0 0
            • maajkee  

              No a co si má pak člověk vybrat, tenhle týpek říká cukr cukr a cukr a jiní zase říkají cukru bílý zabiják :)

              Každopádně spotřeba cukru za posledních 25let stoupla 3×.

              0 0
            • nitraq  

              To prostě nejde číst, když hned ze začátku blafuje s teplotou přepalování olejů.

              0 0
      • MichaelSimek  

        alkohol v drobnem mnozstvi je naopak docela zdravej…vseho moc skodi plati podle me i castcne naopak a to „vsemu“ se vyhejbat taky

        0 0
        • maajkee  

          Tak dvě deci červenýho jsou v pohodě a mají i přínos. Ale 5, 6 piv před spánkem to je prostě cukrová bomba.

          0 0
    • scota  

      Některé výživové doplňky a léky, které mohou pomoci při Únavovém syndromu:

      Betaglukan, Karnitin, Piracetam AL 800, Koenzym Q10, Magnesium

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce