Cestovní kolo - jezdec 120 kg - zátěž brašny 10 - 20 kg

6 nepřečtených
  • Cingischan

Ahoj / Dobrý Den

potřeboval bych poradit jaké kolo na cestování. Jedná se mi hlavně o odolnost vzhledem k mé hmotnosti a jednoduchou údržbu. Jezdím cca 2000 – 3000 km ročně – 80 procent asfalt , zbytek něco jako lesní cesty, polňačky atd .. (převážně vše s brašnama) Výška 187 cm. – váha 120 kg, brašny do 20 kg. Denní nájezd 70 – 100 km. Doteď jsem měl Author – Mission – 22 rám s vyměněným ráfkem na zadním kole. (36 děr místo 32 , ty už nepraskaly – cca 8000 km) Rozpočet do 50 000 , ale raději bych se držel do 35 000. Děkuji za rady. Snažil jsem se fórum pročíst. Nějak pocitově a po pročtení recenzí jsem zavrhnul to decatlonové kolo, které má údajně nostnost 170 kg.

Děkuji za rady

0 0
    • Sinpa  

Cube dělá treky s nosností 150kg

https://www.cube.eu/…n-ink/862500

0 0
    • Tomcat  
      • proč nové kolo ?
      • co by nové mělo zvládat ? Krom té zátěže.

Ten Author co jste psal je krosové kolo které nemá nemělo zrovna extra nějak přizpůsobení cestování-dnes bikepacking.

Maximální přípustné zatížení není, že to hned po 5km praskne. Ale že bude dříve potřebovat servis na díly které stejně není záruka na opotřebení nebo klesá komfort (pružení tlumení) .

Co ocel ?

0 0
    • kejda  

Já vím, že to není zrovna rada, ale co takhle nechat si ten Mission a zkusit zhubnout třeba 10 – 15 kg? S takovou vysokou nadváhou to jde poměrně rychle.

Dneska nové věci nemusí vydržet to stejné, co ty staré… Tak, abys nekoupil nové a to se ti nezačalo po sezoně rozpadat.

0 0
    • blackboy007  

nejlepši pro tebe by bylo kolo na ocelovém rámu nebo elektrokolo

1 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.