• Alojz29

    Ahoj,

    inspirujte, doporučte mi někdo nějaké trasy pro bike dosažitelné z České Lípy jako vyjížďku po nebo před prací. Nejsem uplnej začátečník,něco projeto už mám, ale rád bych zařadil nějaké nové trasy,přidá někdo nějaký svůj osvědčený tip,nebo co raději nezkoušet?

    0 0
    • jesperx  

      Jako tamní rodák ti můžu napsat kupu tipů. Zajímá tě MTB?Nebo spíše silnička? Není problém, v okolí si najdeš od všeho trochu.

      Píšeš, že by mělo jít o vyjížďky po nebo před prací?nebo máš zájem o nějaké obecnější tipy?

      0 0
      • Alojz29  

        no nejde mi ani tak o to, aby mi někdo naplánoval celou trasu, spíš doporučil nějakou část,cestu,úsek který má oblíbený. Nebo naopak čemu se vyhnout. Jezdim na mtb ht,ale čas od času obuju i krosový pláště,striktně se asfaltu prostě nevyhýbám. Nejčastěji jezdím na 2–4 hodiny,ale čas od času i déle.

        0 0
        • MaPa  

          třeba Údolí samoty, Klíč, smyčka kolem Prysků… cokoli na sever mi přijde hezký

          0 0
        • jesperx  

          Já zase budu lobovat za oblast jižně od Lípy, těch možností máš spousty.Přes Zahrádky po modré TZ směr Holany,Vlhošť,Husí cesta. Nebo to vem na Okřešice a Srní a pak si můžeš vybrat zda na Jestřebí a rokle pod Maršovickou horou nebo k Mácháči na Polomenné hory apod..

          0 0
          • Janes  

            Tak tak, a zajímavá zkušenost je i Ronov, i kdy to v konečné fázi není o cyklistice :-)ale ta panoramata :-)) pS: když si dáš tady ve fotogalerii najít moje fotky, tak většina je tam právě s těch míst, o kterých píše Jesperx.

            0 0
            • Alojz29  

              Tak Ronov jsem na kole ještě nezkoušel. Ale nebude to spíš tlačení?

              0 0
              • AussigBiker  

                Nahoru asi jo, je to moc do kopce :D. Ale asi se bude dat, pod vrcholem tusim uz se to asi nebude dat jet. Dolu to bude zajimavy. Mam v planu vyzkuset, na kole jsem tam nikdy nebyl; a celkove uz dlouho ne :)

                0 0
          • Alojz29  

            Polomené hory jsou jednyz mých nejoblíbenějších,pře­devším modrá TZ,ale i zelená kolem Psích kostelů. Pak kousek vedle ještě Velká Buková,hlavně teda ten sjezd směr Malá Buková.

            0 0
            • jesperx  

              No vidíš, nakonec nepotřebuješ moc rad.

              Zkus si udělat takový okruh – jestli jsi přímo z Lípy, tak na Zahrádky, odtud alejí po modré a na konci uhnout lesní cestou na Borek, z něj už jen po červené TZ kolem Rožce do Jestřebí, pak sleduj pořád červenou TZ až nahoru k sedlu pod Maršovickou horou, pak pojedeš stále po červené po hřebeni nad roklemi, sjedeš do Vůbčářské rokle a vyjedeš ve St.Splavech, tam vem modrou TZ a z Hradčan můžeš po žluté směr Mimoň, v lesích u Borečku se napojíš na červenou směr Brenná a pak lážo plážo po červené směr Lípa..

              0 0
              • Environmentalist  

                Jenom podotýkám, že z Hradčan po žluté do Borečského lesa na červenou to hned tak nepůjde. Už jsem letos zkoumal, zda lávka přes Ploučnici vydržela povodně. A nevydržela :-(. Byl jsem tam tedy asi před 14 dny, ale pochybuju, že už stojí nová.

                Jinak se dá právě od té lávky jet podél Ploučnice a pak vyjet kousek nad Brennským mlýnem. Je to alternativa k cestě směrem na sever, kde se hodně těžilo a je to často rozježděná bahnito-písková dálnice.

                0 0
                • Alojz29  

                  aha,to je škoda,tudy čas od času taky jezdím,ten úsek podél řeky se mi líbí. Přinejhoršim se to v jednom místě dá v létě přebrodit,je tam vody max po kolena,je to u takový louky kde se pasou koně a pak se vyjede u posledního baráku – myslim hájovny v hradčanech směr veselý.

                  0 0
              • Alojz29  

                Je pravda že jižně od lípy jezdím nejčastěji a jediný kudy to ještě neznám je ta červená od Borku. A ty rokle nad splavama,tam jsem taky jel jen jednou,ze splav po tý červený a vyjel jsem v Maršovicích,tuhle oblast budu muset ještě pořádně objevit. A co směr západ,severozápad? tudy jezdím jen do okolí Slunečné.

                0 0
            • LaFu  

              Jezdíš modrou TZ z Hradčan a nebo od Splavů? Ten krpál na Dělovku od Hradčan je luxusní :-D

              0 0
              • Alojz29  

                no jak kdy,dřív jsem jezdil převážně od Splavů ale teď jezdím asi častěji od hradčan. Nejvíc mě tambaví asi ten úsek nad tím krpálem,ale když to jedu obráceně tedy. A pak mám ještě oblíbený krátký prudký sjezdík po naučné stezce do Hradčan. A už dlouho si plánuju že od toho krpálu na dělovku to vezmu po té místní červené,ale pak se na to vždy vykašlu a jedu osvědčenou trasu. Nejel tudy někdo?

                0 0
                • Environmentalist  

                  Jestli myslíš tenhle úsek červené, tak se dá jet oběma směry. Jenom zhruba uprostřed, tam kde se od penetrované cesty odděluje cesta/průsek směrem na SZ, je slušnej krpál. Zvláště po dešti se skoro nedá vyjet – drobné kamení, vymleté koleje. Jinak pěkná cesta, doporučuju, zvlášť ten úsek nahoře (odbočka od modré).

                  P.S. Jednou jsem v tamním smrkovém lese potkal chlápka, který měl na sobě jen bílé slipy :-). Asi jakýsi naturista.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.