Ceramicspeed OSPW vs Sram XX1 upgrade

1 nepřečtený
  • Machyny

    Zdravím vespolek, u současné přehazovačky Sram XX1 Eagle AXS mi začínají dosluhovat kladky. Jednak jsou po optické stránce opotřebené a druhak ložiska nejsou v takové kondici jako když byla hazka nová. Proto bych se chtěl zeptat na dvě/tři věci (jezdím MTB):

    1. Je rozumné jít cestou upgrade do Ceramicspeed OSPW?

    Mám dva kamarády, kteří kladku mají na silničkách a nemůžou si ji vynachválit. Joo, řeší watty, gramy, apod. to jde kolem mě a kolo mám pro radost a rád jen zkouším nové věci. Když jsem četl a koukal na recenze ze zahraničí, tak většina klady prezentuje jako „unboxing“. Prostě samé superlativy :-) Těch, kteří sdílí zkušenosti po čase používání je minimum. Z těch negativních zkušeností jsem zachytil – snadné poškození v lese a někomu snad kladky vydržely méně s ložisky s nerezovou ocelí než s keramickými.

    2. V případě, že upgrade by dával smysl přejít na OSPW, tak je Ceramicspeed zárukou kvality? Ptám se na to z toho důvodu, že třeba taková francouzská firma NOVA RIDE nabízí stejný produkt za poloviční cenu. Mimo to nabízí i v případě zničení do určité doby 50% slevu na další kus.

    3. Vykašlat se na oversize kladky a k současné přehazovajdě dokoupit hliníkové kladky s celokeramickými ložisky (např. od firmy CEMA)?

    Jinak proč sem vůbec postuji tento příspěvěk? Rád bych šel do něčeho „lepšího“ než mám v současném setupu. Aktuálně klady vydržely něco málo přes 6t km většinou prašným terénem, kde po každé vyjížďce byly vyčištěné, atd. atd… Sám zkušenosti s OSPW nemám a nerad bych kupoval něco co může být horší než to co mám :-) Prostě potřebuji něco co vydrží více než rok (těch 6t km). Proto budu rád za každý názor. Mockrát díky!!!

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.