• Kahless

    Zdravím,

    prosím o radu než mi sleze zbytek vlasů. Chtěl jsem si udělat radost a po letech si postavit MTB. Sháněl jsem hotové kolo, zkoušel jsem všude možně nic jsem nesehnal co by mi vyhovovalo, proto jsem se rozhodl pro samostavbu. A narazil jsem. Ale teď už jsem v koncích. Sehnal jsem rám GT Zaskar, který dorazil vadný, nešlo namontovat patku. Tak jsem ho reklamoval, po třech týdnech dorazil zpět s namontovanou patkou.

    Tak jsem začal osazovat a narazil jsem na další problém. Osazované komponenty mám od Shimana. Brzdu mám BR-M6000, kotouč SM-RT70 160mm a kola jsou WH-MT620-TL. A zde je problém, připadne mi, že bych potřeboval kotouč cca 2–3mm ven, aby se dal dobře připevnit brzdič. Lze to nějakým způsobem vypodložit? Uvažoval jsem si z plastové desky na laseru říznout podložku, ale nevím co to udělá v tom tlaku a nevím jak se závitem šroubu CenterLock. Našel jsem v zahraničí podložky 0.25mm kde doporučují použít kvůli závitu maximálně 1mm.

    Nebo je tento problém na opětovnou reklamaci rámu? Nebo něčeho jiného?

    Nevím jestli je dobrý nápad zkusit ohnout ten držák, mám strach, že mi popraská lak na rámu.

    DiiiKy za jakoukoliv odpověď

    0 0
    • Vilém  

      Neni to nahodou boost ram a neboost kola?

      0 0
    • jonti  

      Ten ram je spatne svareny nebo mas nejake extra spatne naboje(co nejspis u shimana nehrozi). Zkus u nekoho na jinem kole s boost nahodit ta kola nebo do ramu vyzkouset jine boost kolo a budes hned vedet, kde je problem.

      Normalni to neni a zadnou 3mm podlozkou se to resit nema.

      0 0
    • chal  

      No a co kompatibilita sram vs shimano brzdičů (měla by být)? GT Zaskar byl osazovanej, alespoň dle info na webu Sram Level brzdama – nejsou trochu jinak díry na přichycení třmenů?

      0 0
      • mr.antik  

        ne, naštěstí tohle je standard pro všechny.

        0 0
        • chal  

          :D no byla to spíš taková řečnická otázka… víš jak, v dnešní době „kompatibilní“ se někdy člověk nestačí divit :)

          0 0
      • Vilém  

        Nejsou. Podle vykresu si to muze omerit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.