• Jára.V.

    Zdravim, chci se zeptat zda víte cenu přepletení kola ze starého náboje na nový? Dráty zůstanou staré.Díky :)

    0 0
    • Azmir  

      Do 100 se snad vejdeš.

      0 0
      • Vilém  

        Tak to bych chtel vedet, kterej blazen by prepletl kolo za kilo.

        0 0
        • Azmir  

          V ově kousek ode mě třeba tady Je to jenom napletení, nevšim jsem si že zakladatel chce rozplést i zaplést tak potom 160 kč no :)

          0 0
        • bikerenek  

          můj fotřík to dělá za kilo :D snad to nebude tak horké…

          0 0
        • BigKarel2  

          U nás by se taky našli obchody kde by se to okolo kila motalo..

          0 0
          • Vilém  

            Nevim co konkretne tim myslite, ale za prepleteni povazuju povoleni stareho vypletu (ne vystrihani), vytahani dratu, nastrkani do nove naby, naplest, vycentrovat. Na jetym rafku to byva vetsi ojeb. To kilo bych videl tak za vycentrovani napleteneho kola.

            0 0
    • Vilém  

      Jinak tim, ze draty zustanou stejne, jsi si jist?

      Kdyz kouknu na Stout nabu a SRAM nabu, tak jsem si temer jist, ze draty puvodni nezustanou.

      0 0
    • McBlacky  

      no to je otázka zdali dráty zůstanou stejné. Náboje by musely mít stejnou rozteč a velikost přírub.

      navíc pokud jsou pár tisíc km jeté a více zeslabované, například klasika 2–1,5–2 jsou spíš na vyhození než přepletení.

      problém mohou být i zarostlé niple, pak se musí drát vyštípnout.

      cena jak kde v Praze za takovou jebačku od 200 výš ale spíš přes 300kč

      0 0
      • Jára.V.  

        Dobře, díky dráty původní nezůstanou.

        0 0
        • McBlacky  

          pak to nemá smysl řešit – tedy pokud náboj není úplně po smrti. Často stačí výměna ložisek.

          Ráfky co se dávají na stouty jsou myslím DT420 v nejlepším případě. A origo jsou tam dráty bud 1,8 nebo 2–1,8–2.

          takže pokud bys to chtěl nahradit srovnatelnými dráty jsi při spočítání ceny náboj, dráty, práce na tak vysoké částce, že se vyplatí koupit například mavic crossride nová a tato kola prodat

          0 0
          • Jára.V.  

            Kdeby to ještě šlo, není to ložisky? Je to tak těžký pochopit určitě bych to udělal nekoupil bych si jen tak nový náboj jenže po několika výměnách různých podložek matiček a tajtěch serepetiček už to nemělo cenu ten náboj je odepsanej.

            0 0
            • McBlacky  

              no ono je jedna věc co ti řekne servisák u kterýho si pak koupíš nový náboj a co reálně s tím nábojem lze udělat. Ale chápu, že ne každý tomu rozumí a má čas a nářadí se v tom vrtat.

              každopádně koupit celá nová kola (v cenové kategorii kde se pohybješ) je lepší než resuscitovat už jetá, kde bys mohl přední prodat a ze zadního alespoň ráfek. Takhle to třeba přepleteš ale pak ti rupne zadní ráfek atd…

              0 0
            • Vilém  

              A ty jsi snad nekde psal co s tou nabou je? Vis to bubec? Nebo jen tlumocis co ti nekdo rekl?

              0 0
              • Jára.V.  

                No tak v náboji prostě neustále praskalo když se kolo zatočilo a dost nahlas a třikrát se měnily nějaké misky nebo něco takového a potom už to nemělo cenu byl velký vakl u ořechu a to praskání bylo silnější a silnější, uznal jsem po doporučení že nový náboj bude lepší řešení a momentálně jsem neměl peníze na nový ráfek.

                0 0
                • McBlacky  

                  těžko říct co myslíš pod pojmem misky – v náboji nic takového není- podle mě je Stout náboj na průmyslových ložiscích, navíc vakl ořechu se většinou praskáním neprojevuje.

                  no pokud jsi to nezkoušel reklamovat, nebo ti to neuznali a nemáš peníze na celé jiné zadní kolo, pak to přepletení je možnost. Ale já bych podle hesla nejsem tak bohatý abys si mohl kupovat levné věci touto cestou nešel.

                  0 0
                  • Jára.V.  

                    On ten náboj Sram neni zrovna nejlevnější a ještě k tomu jsem potřeboval novou kazetu s řetězem a nechal jsem tam 2650. To mi ještě ten servisák v telefonu řekne že to chce nový kliky s plackama protože to zapadá mezi že je to křivý když jsem to tam vezl nic nezapadlo tak tyvole já už fakt nevim jestli maj ty peníze rodiče *****, to radši nechám kolo ležet doma protože ani birgádu sem nesehnal.

                    0 0
                    • hs74  

                      Svatá prostoto…

                      0 0
                    • Azmir  

                      Za kaztu a řetěz 2650 ? Si měl říct že Sram XX věci nepotřebuješ.

                      0 0
                    • Zdeno Micio  

                      Dej se radši na fotbal.

                      Ale je pravda, že vy mladí kluci to máte těžké, pokud rodiče kolům nerozumějí a vše by chtěli mít nejlevnější. Pak vysvětluj, že není komponent jako komponent.

                      0 0
                      • Lada,s  

                        Jo není nad to koupit klukovi jednou za rok kopačky a je klid :-D

                        0 0
                      • Jery01  

                        S tím musím souhlasit. Otec po smrti, matka akorát koupí kolo, občas přidá na nový komponenty, ale taky nemůžu vybírat nejdražší věci. A nerozumí tomu :o)

                        0 0
                        • Jára.V.  

                          Jery01 konečně někdo kdo mě doufám chápe, prostě lidi který to nemaj to neznaj a já osobně nechápu kluky v 15 letech kolo 70 tisíc a na závodě ho porazim na tom mým za nějakých 20 a to se mi před závodem vysmívá. Jinak to je mi líto s tím otcem ! :( Navíc já to dělat chci je to to co mě baví a po tom co jsem vyzkoušel sportů konečně něco pro mě. Nemyslim si že řešením toho je se dát na fobtal ;)

                          0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
                          • Jery01  

                            Jo, já to chápu, protože dospělí si koupí na kolo co chtějí, mají práci atd… O kole to neni, takže jezdi, když tě to baví a nikoho si nevšímej :o) A taky přemýšlej, než vyhodíš tolik peněz za něco, co není třeba. Koukej i na net, ať se v tom pohybuješ a máš představu.. Teda tak to dělám já :-[ :D

                            0 0
                            • Jára.V.  

                              Rozhodně Rytmuse no :D Takovýho blbečka, nemám nic pro český hudbě klasice. Jen se do mě navážej :) I mě to dělá rádost vždyt ty se tím ještě bavíš a já taky :D

                              0 0
                              • terkad  

                                Hele, to, že ti tu všichni říkají, ať se zklidníš, zamyslíš se nad řazením příspěvků, začneš používat interpunkci (taková ta drobná havěť používaná občas ve větě) a tak dál, to není proto, že by tě chtěli prudit, ale proto, že určitá štábní kultura se občas hodí…peace…

                                0 0
                    • McBlacky  

                      tak záleží co ti prodali cena to může být v pořádku za XT kazetu + řetěz+x9náboj, nebo taky zlodějina za sunrace + alivio + x9.

                      servis se snaží vydělat a dát nové díly aby neměl reklamace, zákazník chce vše opravit levně rychle a ty nejlepší komponenty. Tady se těžko hledá kompromis.

                      pokud se chceš kolu věnovat, začal bych si za peníze od rodičů spíš kupovat základní nářadí a podle videí a návodů na internetu se naučil servisovat kolo sám. Díly ti může koupit taťka na internetu

                      0 0
    • siafu  

      v XCR vypletení kola na starý ráfek 350 Kč, samotné centrování třeba 100 Kč… takže s cenou pod 200 Kč raději ani nepočítám

      0 0
      • alinceb  

        Nevidím jediný rozumný důvod, proč servisovat kolo v XCR. A pokud si ještě stále nezaměstnaná, tak už vůbec ne…

        V Brně nejlépe RK Cyklos – nikdy nebyl žádný problém ani s přístupem, ani s cenou…

        0 0
        • siafu  

          u XCR jen na webu mají rozepsané jednotlivé servisní úkony – co se přestěhovali k M-paláci, tak to mám z ruky – nejblíž mám zrovna RK Cyklos, takže to řeším tam :)

          jinak co se týká práce, tak dnes opět další blamáž na pohovoru – test z Excelu a oni tam pořád mají 03 – takže s neustálým klikáním kdesi v nabídkách mám stěží polovinu zadání a pochybuji, že by se v dnešní době našel někdo, kdo by nedal ani kontingenční tabulku…

          0 0
    • mr.antik  

      Pokud potřebuješ ušetřit a budou pasovat dráty (vyber náboj s podobným průměrem), přepletení zvládneš sám, když máš předlohu nebo fotku jak to má vypadat. Pak to hodíš jen dotáhnout a vycentrovat když se ti to nepovede.

      0 0
      • Jára.V.  

        Díky konečně mě někdo pochopil a poradily, jak tu psal McBlacky nářadí samozřejmě mám a kolo se fakt dost věnuju po večrech vše dotáhnu vyšteluji promažu nic nenechávám v náhodě nemysli si že s každou blbosti letim do servisu a nejsme jedna z těch rodin co si s penězi „přitápí v krbu“, a teď mi sevisák řekne nový kliky s plackama, heledte doporučíte mi prosím nějaký kliky? Dost levný, ale aby trošku vydrželi né žádnej shit zase třeba Deore nebo já nevím? Díky :)

        0 0
        • Azmir  

          Nemyslel servisák jenom převodníky? Co máš ted za kliky? převodníky vyjdou kolem 500 Kč, kolik si měl najeto na tom řetězu, kazetě a klikách, že ti to všechno vyměnily?

          0 0
          • Jára.V.  

            Já měl najeto na kazetě a řetězu rok a ted mám xcr sr suntour možná by ty převodníky stačily no ale za 900 budou už i s klikama Deore octalink tak nevím.

            0 0
            • Azmir  

              Octalink? Proč ne hollowtech? Já ti nevím, ale první brečíě že nemášpeníze a pak si ochoten vyhodit dalších 700 pravděpodobně zbytečně za kliky a rok ježdění to řekne falt hodně, když někdo za rok najede 10 000 km a někdo 100

              0 0
        • felix.org  

          kliky

          0 0
        • mr.antik  

          co je na těch klikách špatně? Po roce? Jak se to projevuje?

          0 0
    • jIrI___  

      Řešil jsem to nedávno – 600 Kč za pár.

      0 0
    • Jára.V.  

      Za prvý : Já rozhodně nebrečel ačkoliv chápu že tento výraz je asi cool ;) Za 2. Zbytečný to nebylo když jsem ti kliky nakonec viděl a za třetí. Za rok najedu přes 5000km.

      0 0
    • Jára.V.  

      Byly zohejbaný převodníky a zapadal pořád řetěz kliky trošku drhly nevím čím to bylo netvrdim že by asi nestačily vyměnit placky, ale servisák mi to nedoporučil a tak už jsem si řekl když už tak už a tu pětistovku navíc nebo kolik jsem mu dal za komplet kliky.

      0 0
      • Azmir  

        Takže máš už kliky, nábu, řětěz i kazetu, všechno už vlastně máš, takže s ničím nepotřebuješ poradit, tak proč se tady furt na něco ptáš, když tvůj servisák je vlastně nejlepší a všechno ti poradí a ty mu jenom vrazíš love, musí tě mít rád.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Jára.V.  

      Závist? To je to nejhorší co může bejt taky snad víš i já jak se ty lidi chovaj jenom jsem to tu v řeči opomenul no, kdeby byly ale třeba lepší nebo aspoň neměli blbý řeči a taky si jich nevšímám ukážu jim co i já s tímhle kolem umím a mám víc takových kámošů co jsou chudší i bohatší a prosim když mě neznáš tak mě hlavně neposuzuj vím že si to doted nedělal ale já rozhodně nezávidim :)

      0 0
      • felix.org  

        Ještě se nauč řadit příspěvky a psát čárky ve větách a bude to dobrý ;-) Takto se nedá číst.

        0 0
    • Jára.V.  

      hony 007 : Jo dobře, asi oba by jsme si měli přečíst znovu desatero nepříde ti? Je tam toho dost pro mě ale i pro tebe.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.