• Standa

    Jezdíte někdo celoodpružený rám CUBE? www.eshop.bikezone.cz/index.php?… Prosím něaké zkušenosti.Jde mi především o pohodlí.

    0 0
    • dieegoo  

      mrkni do bajků, dej si najít CUBE.. a uvidíš, že minimálně pět lidí je tady má ;)

      0 0
    • MlokCZ  

      Ty ceny rámů z odkazu jsou dost drahý.

      U Cubu se vyplatí spíš koupit celý kolo. Tady je odkaz na nové modely www.klickbike.com/index.php?… Doporučené koncové ceny v Kč jsou cca jako když ty ceny z odkazu vynásobíš kurzem 30,5–31 (takže o chloupek dražší než na přepočet). Teď je možno minimálně v Ebole v Pzlni (možná i u dalších prodejců Cubu, to nevim) do půlky říjny objednat kolo na leden a je sleva 10% za předobjednávku, takže pak je cena celkem slušná.

      Teď mám AMS Pro 06 model. Pohodlí je tak střední pro daný zdvih, existují i pohodlnější kola a i méně. Je to dost švihové kolo, zvlášť s dual poplockem. Taková pohodlnější náhrada HT.

      Pokud chceš něco více pohodlnějšího, tak AMS Pro 125 model 07 nebo Stereo.

      Na adrese data.mlok.net jsem na chvíli dal 2 testy bike-magazinu, v jednom je AMS Pro a v druhém Stereo, tak se můžeš mrknout (podívej se rychle, brzo to zas vyhodim).

      0 0
    • Ice-goofy  

      Ja mam tez Ams pro a ja jsem teda spokojen. splnuje mi to presne co jsem od toho cekal.. ale musim se i priznat je to teda zatim jedina zkusenost s fullem (takze asi muj nazor nebude mit moc vahu ;) )

      0 0
      • MlokCZ  

        Já jsem s ním taky naprosto spokojen a splnil moje očekávání, ale už pošilhávám po větším zdvihu.

        0 0
        • Ice-goofy  

          ze by az pak takova zmena k lepsimu ;) Ja jsem zas dost vysoky tak mi i predhazuji, ze by pro me spise byla kola 29´´

          0 0
          • MlokCZ  

            To se nedá říct, že až taková změna k lepšímu. Prostě každý má svoje. Jdu sice do vyššího zdvihu, ale současný AMS si nechávám (tam přijde pak RR i dopředu a bude z toho ještě svižnější kolo) a na vyšší zdvih přijdou nějaký terénější pláště.

            0 0
            • Ice-goofy  

              Rozumim … Ja jsem tez hodne spokojen .. takze vyssi zdvih na ruzne sjezdy atd a na sviznejsi jizdu zustane ams .. ;)

              0 0
            • Standa  

              Prosím tě jak je osazenej model s ORO K18.Něak se mi to nedaří najít.

              0 0
              • MlokCZ  

                Jestli myslíš AMS 100, tak ten je na tom odkazu, co jsem tu psal www.klickbike.com/index.php?… Pokud AMS 125, tak co jsem tak různě hledal, tak ho nikdo moc nenabízí, ale teď jsem ho viděl tady www.mhw-bike-house.de/…uct_info.php?…

                Občas u nějakého německého prodejce nesedí přesně osazení, ale co jsem viděl katalog, tak co si pamatuju, tak ten model AMS 125 Oro K18 sedí.

                Větší záhada je, co jsou u většiny těch modelů kola DT XRC 180, to zatím nikde není a teď nově jsem našel jen nějakou spekulaci na německém fóru, že by to mohlo být něco postavené na Onyxech.

                0 0
                • Standa  

                  Myslel jsem 125.Tak teď se vážně nemůžu rozhoupat.Na ty s K18 je vidle RS revelation,což je pro mě docela jistota,na HT mám rebu SL s u-turnem a po roce žádnej problém.Pevná vidle.Když bych vzal variantu s Foxem(tuto vidli jsem nikdy nejezdil) tak je výběr buď K24,nebo Louise.U Louise zas nevím jak se servisem,jsem z Trutnova,ale jak jsem se dočetl dávají pět let na propustnost systému.Tak nevím.Do jaké jdeš varianty?a proč?Kdybych si to tak mohl poskládat sám.Sice je tu možnost koupit rám,ale cenově to při dostvění vyjde o dost víc.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Já mám už asi 3 týdny objednaný AMS 125 K24 a to proto, že jsem nakonec vybral jednoznačně Talase + se mi nelíbí moc osazení K18.

                    A pak mezi K24 a Loisama bylo rozhodnutí lehký, protože brzdy jsou slušný obojí, o chlup více se mi líbily ty ORO, ale hlavně rozhodlo osazení (já to chci na Sramu ne na komplet Shimanu), který je na K24 přesně jaký chci (mám na letošním AMS Pro úplně stejný).

                    A cenově mě stálo 62k s tím, že jsem zatim platil jen 6k zálohu a zbytek až bude kolo v lednu.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Proč Talas, to jsem řešil zde: www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

                      A s poskládáním mě to nevadí vůbec, je to osazený přesně jak chci. Jediný co budu měnit jsou řídítka, dokonce sedlo a pláště tam chci, jaký tam jsou.

                      Jediná neznámá jsou ty DT XRC 180 kola a myslim, že muj odhad je, že budou o chlup lepší než Crossridy, s kterými bych si taky vystačil.

                      0 0
                      • Standa  

                        Úplně poslední otázka.Porovnával jsem geometrii se svým giantem a vychází mi to tak akorát mezi 18" a 20".Takže otázka jaký při 183cm objednat.Nejlepší by bylo vyzkoušet,na což teď nemám čas udělat si celodenní výlet do Plzně.Takže se ptám,pokud máš možnost porovnat,je ten rám pocitově delší,nebo kratší v dané velikosti.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Délka virtuální horní rámové trubky je pro 18-ku 583mm, takže jsou spíš kratší. 20-ka je o téměř 2cm delší.

                          Já mám 182, ale krátký trup a krátký ruce a jsou na mě téměř vždy rámy moc dlouhý (ty které jsou určené pro moji výšku) a je mi 18-ka přesně akorát s tim 10,5 origoš představcem. Sedlovku mám téměř na max vysunutou (už by šla jen o 1,5cm více). Takže pro tebe by možná byl lepší o něco málo větší (pokud máš průměrnou poustavu na tu výšku), ale jestli 20-ka nebude moc nevim.

                          Jinak u 18-ky když se postavím na zem, tak nemám příliš rezervu u horní rámové trubky, u 20-ky bych se možná už ani bezbolestně nepostavil.

                          To jsem ti asi moc nepomoh, jsi opravdu na hranici velikostí.

                          0 0
                        • BB  

                          mam 182 a stejny problem, vzdy nekde mezi. Nastesti od MlokCZ mam konfekcni postavu, stejne asi jako ty, takze efektivni delka 583 je opravdu dost krátka, ale muzes to vzit s 12 cm představcem a hokejkou sedlovkou. V prudkych vyjezdech se bude asi trochu zvedat. 20 s přímou sedlovkou a 10 představcem by byla možná o chlup lepší, pokud bys měl dostatek místa mezi rozkrokem a rámem, bohužel „stand over“ jsem nikde nenašel. Ale zese 18 jsou na pohled nejhezčí velikosti a oči dělají hodně. Asi bych šel do té 18.

                          0 0
    • tomek  

      Vozím CUBE STEREO a jsem spokojen. www.cube-bikes.de/…id_6896_.htm

      0 0
    • Standa  

      Díky všem

      0 0
    • RUMcajs  

      Jukni ke me do profilu. Cube AMS pro, skladane z komponentu. Jestli planujes jen jedno kolo a chces pohodli, tak je rozhodne ten 100m zdvih malo.

      0 0
    • RUMcajs  

      Pro majitele: Zkontrolujte jestli se vam neuvolnuji srouby v cepech. Ja ty zadni nemel osetrene locktitem a behem jizdy ten u prehazky vypadnul. Nastesti to bylo bez nasledku jak pro me, tak pro ram.

      0 0
      • MlokCZ  

        Mě se nepovolují, já je už párkrát kontroloval a ani teď před pár týdny po kompletním rozebrání v servise (kontrolovali mě, jestli je rám po pádu ok).

        0 0
    • MlokCZ  

      Pro informaci. Na stránkách Cubu www.cube-bikes.de se konečně objevily modely 2007.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.