Časté lámání/ohýbání zadní osy

14 nepřečtených
  • Trcook

    Zdravím, vlastním kolo Kellys Viper 30 a mám problém se zadní osou. Ok přiznám se že kolu dám občas zabrat na polních/lesních cestách, ale poslední dobou ho dost šetřím a i přes to se mi stále lámou/ohýbají zadní osy. Osa už byla x krát měněna v servise, poslední dobou se to snažím i sám naučit. Nebyla by nějaká možnost tam dát něco jiného? V servise mi řekli akorát že by to šlo nějak přeplíct a dát tam plnou, ale už by to šlo i s přehazovačkou a do kola za 8k se mi nechce vrážet další 3k… Nebyla by něco jako „pevnější“ verze téhle osy nebo tak něco? Osa tam je myslím že přesně táhle: https://www.hupnakolo.cz/…na-kompletni Kolo nemám teď u sebe tak nevím přesně.

    0 0
    • Wojtkingson  

      Osa, to myslíš jinej rychloupínák? Pokud rychloupínák, tak mě napadá jen málo dotažené kolo a síla není přenášena tahem, ale uvolní se to a je to právě namáhané na ohyb…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Asi bych tam dal kazetový zadní náboj na rychloupínák, je to určitě pevnější než náboj pro šroubovací vícekolečko s pevnou osou.

      0 0
      • Trcook  

        Ale tam by byl problém se zadní přehazovačkou ne? Mám tam nějaký 7-stupeň shynamo, nebo tak něco

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nebyl, dáš tam kazetový náboj, klidně může být i ten novější 8/9/10. Když ho od výpletu vypodložíš podložkou, můžeš tam dát 7mi kazetu. Pokud bys časem upgradoval, můžeš mít o kolečka víc…Rozteč je 135mm, pokud je zástavba rámu užší (130mm), není problém náboj na těch 130mm přestavět.

          0 0
          • jecnak  

            Presne tak. To je velky neduh sroubovacich nab. Vymena za modernejsi kazetovou nabu problem vyresi jednou pro vzdy.

            0 0
            • Trcook  

              Takže chápu správně že by se to jen přepletlo na ten nový kazetový náboj, pod kazetu dáš nějakou podložku pro 7stupen a tim by bylo vlastně hotovo že? Mám kamaráda v cykloservise tak mu to snad nějak vysvětlím :D Díky moc za pomoc!

              0 0
            • kyl  

              Před x lety s tím měl problém soused.Vyhodil jsem tu distanční trubičku z osy,dal tam pár podložek a průmyslové ložisko které akorát vlezlo do šroubovacího kolečka,takže osa byla podepřena i na kraji.Pak už mu osa nepraskala.

              0 0
    • exxonvaldez  

      Předpokládám že ti osa praská na straně pastorků a za konusem (směrem do náboje), pak máš kolo naopak moc dorvaný.

      0 0
    • Davidakta  

      Prodej to než to úplně znicíš a kup kup něco z bazaru.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.