• stevo

    Caute, poprosim o pomoc. Jedna sa o vyber biku pre mojho brata, ma to byt prekvapenie. Vyberame medzi https://www.ca­nyon.com/…es/bi­ke.html?… a http://www.kubicasport.eu/…E-Q-RC-2012/ Neriesim teraz velkost 29" vs. 26" len vybavu a pod. Dakujem za vase nazory.

    0 0
    • Ruprt2  

      ten canyon je tady

      0 0
    • Cavendish  

      Co do výbavy určitě Haibike.Sada XT nezradí,je spíš pro závodní účel.Vidle taky velmi solidní a kola též.Ale porovnáváš kola s rozdílem téměř 10 tisíc.´takže se to dalo celkem čekat ne?Ale ten Canyon je za ty peníze velice dobrý kup nato že je to 29er.

      0 0
    • MirosPikos  

      Co brácha jezdí nebo myslíš, že by rád jezdil. Ono je to totiž docela zásadní jestli 29" nebo 26". Za mě tedy Canyon. Moc se mi letošní modely líbí a kdyžtak ty ceny trochu dorovnat a srovnávat srovnatelné.

      Výbavu má lepší Haibike, ale není to tak propastní rozdíl v kvalitě a spolehlivosti. Nejdůležitější je stejně z výbavy vidlice a zapletená kola.

      0 0
      • stevo  

        … v cene je rozdiel len 100€, Haibike je v akcii. Takze to by slo. Aj mne sa paci viac Canyon. On stale melie o 26", ale posledny bike mal pred X rokmi a moc sa v sucasnej problematike neorientuje. Ja mam 29" a iny bike by som uz nechcel. A mne sa zda, ze Canyon ma pevnu osu vpredu, vzadu. Aj vnutore vedenie bovdenov sa mi paci… Za mna jednoznacne Canyon.

        0 0
        • MirosPikos  

          Pak není co řešit ;)

          0 0
          • stevo  

            …to znamena Canyon?, :)))

            0 0
            • MirosPikos  

              No jestli se ti líbí víc, má to pevné obě osy, výbavu nepatrně horší ale i tak dobrou… Také záleží, kolik brácha váží – kvůli maximální hmotnosti na tyto výplety (tuším něco pod 85 kg).

              Další věc, kterou jsem se nedozvěděl, kudy bude jezdit. Jestli spíš rychlejší lesní nebo polní cesty, sem tam nějakou hrubší lesní asfaltku, méně techniky (prodírání se pěšinami pro srnky jak já říkám), tak by mu 29" mohla vyhovovat. Jestli má radši více techniky, tak by mu naopak mohl vyhovovat 26".

              Nenápadně bych mu zkusil nadhodit, co si myslí o 29". Třeba bude vědět, o čem je řeč a zjistíš jestli ano nebo ne. Zvyknout se dá asi na všechno, ale někdy může být těch 29" limitujících.

              0 0
              • stevo  

                …vylety po pohodovych cestach v lese a tak, nic ine nejazdime.

                0 0
                • MirosPikos  

                  No vidíš, tak tam by to mohlo s tou 29" klapnout. Tam je to asi plus…líp to jede (asi). Zkušenosti s 29" nemám :) Ale logicky by to tak mohlo být.

                  0 0
        • unitak  

          Hmm nevím no, když pořád mele o 26, tak ji asi chce. Každému sedí něco jiného a pokud na to nemá dostatečnou výšku, tak bych bral asi radši 26. Ano, na 29 se dá jet i když není člověk supervysoký, ale z mého pohledu to vypadá divně – malý rám, velká kola, „malý člověk“.

          0 0
          • stevo  

            Aaaale on ma cca 183–185cm, takze vysoky na 29" je v pohode.

            0 0
    • Azmir  

      Haibike je lépe vybavený a o 5tis levnější, tady asi není moc co řešit, ale stále platí že porovnáváš 26 a 29, pokud něco srovnávat s haibikem tak spíše od canyonu toto

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.