Canyon Torque 27.5 CF 7 - výběr velikosti

15 nepřečtených
  • vuLvak

    Ahoj, chci kupovat nového Canyona Torque 27.5 CF 7, ale nejsem si úplně jist velikostí. Když na jejich webu vyplním údaje o výšce (173cm) a výšce rozkroku (81cm), tak mi ten jejich automat doporučí spíše vel. S, ale je tam i M a ať si prý vyberu podle preferencí. Nejsem žádnej profi jezdec, ale budu jezdit víceméně jen bikeparky.

    Co si o tom myslíte?

    Díky za pomoc.

    0 0
    • Breakpain  

      No, jestli to chceš obratný … čoveče … reach 440 v Sku … no, já myslím, že by to šlo … při 187cm a 91 nohách a zachování obratnosti hledám reach 475.

      Nicméně, jestli máš dlouhej trup, jako že když vidím nohy, tak asi jo, tak pak je to patové, protože Ti delší reach přijde vhod.

      Aktuálně mám reach 490, protože jsem chtěl delší kola, ale je to dobrý jen na „palbu“. V technice a odkloněných věcech rád vzpomínám na kolo s reachem 460mm (pravda, to už bylo trošku podmíru, ale poskládal jsem se nato). Takže popravdě poslední dobou si nejsem jistý, až budu dělat obměnu kol, jestli zůstanu u reache 490 a nebo krapet uberu… asi to snížím na 480 :-)

      1 0
    • vuLvak  

      Díky za odpověď. No přikláním se spíše k vel. S. Doteď jsem jezdil na Trek Remedy 8 2017 vel. 19.5 (L) a to mělo reach 463 a přišlo mi to už docela dlouhý na moji postavu.

      Třeba YT Capra 27.5 v M má reach 435 a podle jejich tabulek je to pro postavu 164cm-175cm. Commencal Clash v S má reach 445.

      0 0
      • Breakpain  

        Na tabulky bych nebral ohled, řídil bych se geometrií. Pokud chceš dobře ovladatelný kolo v technických věcech, jedna poučka praví (orientačně), že dle toho jestli delší / kratší kolo násobíš výšku x 2,45 (až 2,55, pokud chceš delší reach). Což bohužel jsem zjistil, tak nějak sedí, i když pocitově jsem radši při jízdě, když to násobím 2,62 (ale pak se mi blbě zvedá kolo na zadní, blbě zatěžuje předek na rovinkách …). Závisí to i na tom, jestli máš ruce jak opice a krátký tělo (já ano) a pak je lepší se držet té poučky … ;-).

        Obecně

        • dlouhý trup a kratší ruce snesou delší reach, nižší stack
        • dlouhé nohy a ruce snesou kratší reach a vyšší stack

        ⇒ to ale neznamená, že jízdně Ti nemůže sedět něco jiného

        Dobrý je taky vědět svůj „RAD“ – to je vzdálenost od středu k vršku řidítek, která se měří tak, že si stoupneš v botách, jak kdybys byl na pedálech a vezmeš do ruky řidítka (nebo klacek stejné šířky) a necháš ruce natažený dole, aby se řídítka dotýkaly stehna. Něco jako mrtvý tah. No a nějaký dobrák ti změří vzdálenost od země ke kloubu prostředníčku. Vyjde Ti RAD, což když přeneseš na kolo, by mělo cca odpovídat tomu, jak daleko / vysoko budeš mít vršek řidítek. Je to dobrá výchozí pozice, kdy máš ideálně nastavené „páky“ a biomechanika Tvého těla funguje ideálně, samozřejmě to chce otestovat a každý se trochu hne nějakým směrem. Ale musím říct za pravdu, že jsem se podvědomě začal vracet na hodnoty, které mi ty výpočty hážou a jezdí se mi lépe … chce to udělat kompromis. Ale pokud nevíš co a jak, tak je dobrý se toho chytit a to Ti docela dobře napoví ;-).

        1 0
        • Bike-o-Noor  

          A jak pracuješ s délkou zadní stavby?

          0 0
          • Breakpain  

            Nato jsem ještě nic nenašel, tak věřím pocitu … že mi sedí cca 440mm. Ale snad něco vygooglím ;-).

            Čím déle jezdím, tím více zjišťuju, jak tomu nerozumím a stále se učím, jak to nedělat pocitem, páč je to problém u nových kola, jak to přenášet .

            Každopádně, moje dlouhé nohy mě umí dostat hodně dozadu – takže kratší zadní stavby mi přijdou, jako že to kolo „zatlačím do země“.

            1 0
            • Bike-o-Noor  

              Hmm, víš co? Mne nosí po světě tělo s naprosto stejnými parametry, kterés tu napsal. Tak většinou váhám mezi L a XL, přičemž mi sice sedí eLka obratností, ale iXeLka, co jsem aspoň trochu protáhl kolem prodejny a mají novější geo, mi sedí délkou. Ale myslím, že ta poučka s REACHem, cos uváděl, sedí.

              0 0
            • Bike-o-Noor  

              Šel bych třeba raději do menších strojů, ale limituje to délka sedlové trubky asi. Málokdo uvádí celkovou délku sedlovky, jen zdvih.

              0 0
            • Bike-o-Noor  

              …protože samozřejmě jezdím něco jiného, než ty.

              0 0
            • Bike-o-Noor  

              …protože samozřejmě jezdím něco jiného, než ty.

              0 0
    • Mamyfakr  

      Vybral jsi nakonec? Řeším podobnou situaci. Původně jsem byl rozhodnutý pro S ale po poslední testovačce jiných značek a porovnání geometrií uvažuji spíš o M. Hlavně kvůli výšce sedla (82cm inseam).

      0 0
    • Lukascejka  

      Zdravím, mám Canyon Torque CF 7 29 a potřeboval bych zjistit co má za hlavové složení. Vím že je integrované. Ale vnitřní průměr rámu má stejné jak dole tak nahoře a to 52mm. Ale takové hlavové složení jsem nikde nesehnal. Dělá se něco takového vůbec, nebo je to vynález jen Canyonu a mám smůlu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.