Canyon Stoic 2 pro začínajícího jezdce?

11 nepřečtených
  • pekadev

    Dobrý den,

    rád bych se zeptal doporučení, zda Stoic 2 je dobrou volbou pro mne, jako začínajícího „trailistu“ rád bych objevil krásy tohoto sportu a přitom kolo využíval i na příležitostné vyjížďky s rodinou po cyklo stezkách (mám 4 letého syna, takže nebudu drtit 50km na asfaltu ).

    Původně jsem měl vybrané Trek Marlin 6. Je Stoic 2 co si můžu s klidnou duší koupit?

    I teda přes ty doručovací náklady a fakt, že to přijde bez šlapátek…

    Díky za případnou reakci.

    Petr

    0 0
    • novas752  

      Pedálů, ne šlapátek. ;-) Všechna „lepší“ kola jsou bez pedálů, každý si vybere jestli chce platformy nebo nášlapy.

      Na byť základní trailové ježdění je to osazené dost slabě. Mizerná vidlice, velmi slabé brzdy, malý rozsah převodů, nemá teleskopickou sedlovku… Bez docela velkých dodatečných investic nesmysl o něm uvažovat, obávám se že aspoň trochu použitelný trailový hardtail za 20 neseženeš, nový určitě ne.

      0 0
    • Salomon  

      sice o něco málo dražší, ale dá se sehnat se slevou z ceníkovky, je CTM Zephyr Xpert. Sice to není zrovna cool značka, ale myslím, že za ty peníze to není úplně špatný kolo. Dělají ho jak v 27,5", tak i v 29". Otázkou bude letos samozřejmě dostupnost.

      0 0
    • Hajzi  

      Ahoj,

      já osobně si nemyslím že je to není špatná volba a to nejen proto, že jsem si ho objednal :-D

      Hlavním kritériem je samozdřejmě cena pokud jsi ochoten dát 40k za kolo, tak proč ne, ale to co Stoic 2 nabízí za něco málo přes 20 jen tak nenajdeš… (např. jednoplacka, pevné osy , zdvih 140mm …)

      Rozhodoval jsem se ještě mezi CTM Zephyr (nedostupné) a Ghost Nirvana (na fotkách ten rám vypadal zvláštně)

      I když u Canyonu je aktuální doba dodání konec roku 2021… :-/

      No a nakonec bych asi dodal, že pokud tě to chytne , tak si potom stejně koupíš něco pořádného … a pokud ne, tak tě to nebude tak mrzet.

      0 0
      • novas752  

        Jo jo, samý pozitiva a sociální jistoty. Nejzakladnější Suntourackej vzduch, brzdy Shimano Tourney a další podobný vymoženosti, pevná sedlovka, prostě trailbike jak sviň. Kolo osazený stylem jen aby tam něco bylo a neprodavali samotný rám…

        0 0
        • pekadev  

          Díky že jsi se vrátil a za tvou reakci. Já se přiznám, že mě ty předchozí tvoje příspěvky donutily přemýšlet a trošku víc googlit a číst.

          Ale jako z pohledu člověka co nebyl 10 let na kole, chce začít jezdit ať už s rodinou nebo sem tam nějaká lesní/polní cesta, tak mi dělalo problém fakt dát za kolo 38k a to se nebavím o tom, že já osobně, nevím jak to se mnou dopadne a jestli fakt budu jezdit :)

          No konec konců dal jsem za kolo pořád dost, oproti tomu co jsem si myslel že dám, cca půl roku nazpět.

          A je jako na diskuzi jestli na to vyzkoušení, zdali mě to chytne nebo ne, je lepší si koupit kolo za 20k (kdy tě nebude mrzet ho střelit za 15k třeba) NEBO koupit kolo za 38k s vidinou toho, že ho můžeš pořád dobře prodat.

          0 0
      • pekadev  

        Ahoj díky za reakci.

        Přiznám se, že jsem nakonec objednávku zrušil po dělání nějakých rešerší. Kolo jsem si koupil už teď a sice Kona Kahuna 29". Je asi o těch 10k dražší, co má nebo nemá lepší ti asi říkat moc nebudu, jsem doopravdy pořád laik.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.