• iceek

    Zdravim,

    chtel bych poprosit majitele kol Canyon, kteri sve kolo objednavali v Nemecku, zda-li by se nepodelili o informace jak cely proces od objednani do prevzeti kola probihal. Zajima me predevsim informace jakym zpusobem jste platili a pokud kreditni kartou, kdy vam byly penize strzeny z uctu. Za jak dlouho kolo prislo. Pripiste prosim rok, kdy jste objednavali.

    Na strankach Canyonu se pise neco ve smyslu, ze penize z platebni karty strhnou v okamziku, kdy odeslou kolo. Je to ve skutecnosti pravda, nebo to byva driv / pozdeji ?

    Moc dekuji.

    0 0
    • oldaka  

      mrkni do historie.

      ja objednaval letos ram Canyon. na ofic. strankach jsem si jej vybral, potvrdil. na mail mi dosly fakturacni udaje, poslal jsem penize na uvedeny ucet. za par dnu mi potvrdili, ze jim penize dosly a za 2 dny odesilali ram. a za dalsi 2 dny jsem ho měl doma.

      0 0
    • K2  

      Pokud je kolo na skladě tak to probíhá jak popisoval oldaka u rámu.

      Pokud není skladem:

      • Objednám si kolo
      • čekám až ho pro mě vyrobí (objednal jsem v prosinci, obdrželv březnu)
      • Jakmile je tvé kolo hotové firma pošle výzvu k zaplacení a pošleplatební údaje
      • do několika dnů po zaplacení dorazí bike

      PS: Existuje hromada B-F spokojených uživatelů (včetně mě…:)

      0 0
      • iceek  

        Oba dva jste platili prevodem jak jsem pochopil.

        Jeste cekam, az nekdo popise platbu pomoci kreditni karty. Platba kartou se u Canyonu lisi od vsech internetovych plateb, ktere jsem kdy provadel.

        0 0
        • MlokCZ  

          Letos konečně při platbě kartou lze aspoň zadat údaje. Je to ale pouze přenosový zabezpečený formulář, nikoliv online platba.

          A když si peníze z karty sami strhnout záleží na nich. Já letos platil jednoho Canyona, který byl v expres bikách. Po odeslání objednávky s číslem karty si strhly peníze stejný den po několika hodinách.

          Může k tomu v konkrétním případě dojít ale naprosto kdykoliv, když to není přímá online platba, ale pouze zabezpečený přenos údajů o kartě k nim.

          Tenhle způsob má výhodu i nevýhodu. Výhoda je v tom, že pokud náhodou dojde k tomu, že danou věc mít už třeba vůbec nebudou (to se při chybě může stát i když tvrdí, že to mají na webu), tak není třeba následně řešit vracení peněz. Ke stržení z karty dojde až ve chvíli, kdy skutečně mají kolo připravené.

          Zase je to debilní pro lépe zabezpečené karty, třeba s online zamykáním. A to proto, že normálně se karta odemkne, hned zaplatí a karta se hned automaticky zamkne. Takhle musí být odemčená do doby než se oni uráčí si peníze strhnout.

          A liší se to právě proto, že většina eshopů mají online platbu kartou. Ale také ne všechny. Na pár evropských eshopech to funguje stejně jako u Canyonu.

          Dřívější roky bylo nutné tam údaje o kartě zatelovanovat, to bylo už superdebilní.

          0 0
          • iceek  

            Moc dekuji za vycerpavajici odpoved.

            Ja jsem objednal krkolomnym zpusobem, prevzeti podepsala nase recepcni misto me. Tydle dva duvody me vedou k domeni, ze u nich nekdo neco pokazil.

            Vysledek je takovy divny. Na kole jezdim uz treti tyden, ale penize na ucte si nestrhli, ani mi neprijde, ze by byly blokovane. Asi navstivim sporitelnu, aby mi potvrdili, ze (ne)jsou blokovane, pak to pripadne budu resit u Canyonu.

            S kolem jsem zatim moc spokojeny, proto je mi hloupe, za to kolo nezaplatit.

            0 0
    • Kotak  

      Kolo jsem objednal letos v září, platba kartou. Po ukončení objednávky mě ještě ten den zablokovali na účtě peníze. Po cca 14 dnech, kdy kolo odeslali, si peníze strhli.

      Ačkoliv byla zablokovaná částka na začátku cca 33 700,– kč, tak si nakonec strhli o 600,– kč více.

      0 0
      • iceek  

        Ja mam kolo 3 tydny a penize si stale nestrhli a dle meho nazoru si je ani nezablokovali. Premyslim, zda je na tento stav upozornovat nebo ne :-).

        0 0
      • MlokCZ  

        Blokace nikdy nesouhlasí přseně se strženou částkou. Blokace se děje dle aktuálního kurzu v den blokace.

        Ovšem skutečné stržení peněz je až po několika dnech a to dle kurzu až k tomu skutečnému stržení peněz.

        Takže si jen měl smůlu, že zrovna od blokace do realizace platby se znatelně zvednul kurz.

        Platím takhle často a vždy je to zajímavá loterie, jestli se strhne méně nebo více.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.