• Smazaný účet

    Ahoj, mam novy Grizl Carbon a mam s kolem 1 problem a to kotouče. Jsou tam smrt 70. Najel jsem s nim za tyden 200km a přední kotouc neustale cinka, jak jedu někde z kopce a brzdim tak pak po rovine cinka jak blby a musim ho vyrovnat a porad dokola… Mam 120kg což je problem to vim. Na starem kole byl puvodne smrt 54 a po sjeti 1 kopce den po koupi se mi doslova zaseklo kolo a musel jsem kolo nest domu. Pak jsem dal brzdy xt 785 a 180mm kotouce smrt 81 a nikdy nezacinkal a nekroutil se ani na trailu na Dolni Moravě. Teoreticky 160mm kotouc by se mel kroutit míň a znervoznuje me, ze je taky ice tech jak XT a krouti se jak blby… vyřeším tenhle problem koupenim XT nebo ULTEGRA kotouce nebo uz ty materialy stoji tak za hovno, ze se krouti všechno? Popřípadě bych byl rad za radu který bude lepsi na agresivni jízdu nebo jestli to ma vubec smysl měnit. Díky

    0 0
    • krabica  

      Psalo se to tu milionkrát, Ice Tech kotouče po brždění cinkají, když schladnou, tak se srovnají a přestanou.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Absolutne nechapu co si napsal za nesmysl. Pokud si to necetl cele nebo nepochopil otazku tak se prosim nevyjadruj. Kdyby ten kotouc po schlazeni prestal cinkat tak bych sem nepsal… smrt 81 ve 180mm mi nikdy nezacinkal ani na trailu a ani na asi 15km sjezdu z dlouhych stráni, kde byl dole doslova rudý.

      0 3
    • Smazaný účet  

      To mi nerikejte, ze jste tak rychlý tady :-D jsem tam mel smajlika a neodeslalo mi to pulku textu a opravil jsem to asi do minuty. No každopádně je to tak jak to je a přál bych si to vyřešit. Diky

      0 0
    • Kouba_2005  

      Tys byl na Dolní Moravě? Pecka! :-)

      Jestli ti cinká před i po brzdění, tak si sešteluj třmen. Většinou i nové kotouče chtějí po montáži dorovnat, existuje na to i rovnák na vohejbák, ale opatrně s tím.

      0 0
    • jIrI___  

      Viděl bych to na špatně seřízený třmen, případně příliš mnoho kapaliny v systému. Pokud máš brzdy Shimano, tak tam to seřízení musí být opravdu precizní kvůli malé mezeře mezi deskami a kotoučem. Osobně jsem se na svém Grizlu s tímto problémem nesetkal.

      1 0
      • JachymP  

        Souhlas s Jiřím, budeš tam mít asi Shimano flat mount třmeny a ty mají o dost menší mezeru, je těžší je seřídit. U nových brzd navíc je dost často moc kapaliny v systému. Jako první krok zkus pístky roztáhnout opatrně šroubovákem (bez destiček), pak seřídit. Když nepomůže, upustil bych olej.

        Icetech kotouče jsou sice měkkčí, ale při brždění se zase sami rovnaj. Za mě fungujou OK.

        Na tvojí váhu bych ale dal destičky s chladičem a sintr.

        0 0
    • Pavell  

      Na Grizlu CF8 mam RT-MT800 a občas slyším při delším brždění těsně před zastavenim při malých otáčkách takový nepříjemný šoupání desek o kotouč. Při vyšší rychlosti nic a taky nic necinká, ani mi nepřipadá, že by se něco kroutilo a pak rovnalo. V porovnání s Tebou mam pouhých 95 a delší sjezd než 1–2km jsem na Grizlu v kuse zatim na brněnsku nejel…a asi tady ani nepojedu…o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.