• claid

    nebyl někdo na mtb v oblasti hor Prokletije, Vermosh údolí a nár. pakr Theth koncem srpna? Příští týden tam jedeme s Poznáním a mám rozdílné informace jaké se tám dají očekávat horka a tak jaké oblečení sebou, abych toho zbytečně moc netahal..Díky za info..

    0 0
    • Howgh  

      bývá tam vedro i když prší. V tom údolí překonáte sedlo vysoké jen 1400mn.m. Nahoře je hospoda – myslím, že mezera mezi hospodama je na Albanii nezvykle velká. Od Tamary je další až tahle.

      0 0
      • Howgh  

        .....na 2 denním okruhu horama Theth má průsmyk mezi Bogou a Thethem 1650 m. Bacha na absenci zdrojů vody mezi Bogou a tím sedlem. Další den , počítám pojedete přes sedlo 1250m do údolí řeky Kiri a po proudu na Škodru. Todle bývá nejnáročnější etapa zájezdu. Vody je všude dost.

        0 0
        • claid  

          díky za info, taky si myslím,že tam bude pořádné horko, ale cestovka píše, že si máme vzít „teplé prádlo“ .. a kdy as kým si to ty jel??

          0 0
          • claid  

            promiň, teď jsem se podívalna tvůj profil a už je jasný s kým a dky jsí tam byl..četl jsem tvůj cestopis. o Albánii..a i možná na základě tvých informací se tam teď chystáme..tentokrát sice s cestovkou, protože tam si to zorganizovat jako jinam v Evropě moc netroufáme,ale i taak se moc těšíme..

            0 0
    • kuprt  

      Chceme letos do albánie s cestovkou. Měl jsem vybranou od alpina bez jídla a je to více po albánii. Pak jsem v práci objevil adventura, kde to je i s jídlem a je to jen sever albanie a černá hora +ještě odjezd z prahy. A pak když jsem si pročítal názory tady tak ještě kudrna i když tam se mi možná líbyla víc makedonie :) Je tu někdo kdo byl v poslední době v albánii s nějakou cestovkou. Názory, spokojenost atd. Nebo jen zkušenosti se samotnou cestovkou.

      Alpina

      „Adventura“http://ww­w.adventura.cz/za­jezd/hory-severni-albanie-na-kole

      Kudrna

      0 0
      • kuprt  

        Adventura

        0 0
      • Hnoj  

        S cestovkou ti asi neporadim, ale v Albánii jsem byl předloni na pěško a bylo to supr. Údolí Valbone a pak hory s jezerama směrem na sever k Černý Hoře jsou opravdu úžasný místo.

        Jinak stravování je ideální lokálně, protože je to hrozně levný a k tomu hrozně dobrý :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        byl jsem 2× s Alpinou, poprvé pěšky (Prokletie a hory okolo), podruhé na MTB = doporučuju oboje

        0 0
      • rock  

        S Kudrnou v Albánii (bez stravy).

        Příroda a vůbec okolí: opravdu hezká a zajímavá, i když místy dost poničená (zapálené skládky atp)

        Bikové zážitky: veškeré žádné, jde o jízdu po širokých (více či méně rozmlácených) šotolinových cestách nebo dokonce po asfaltu. Na jediný trail jsem narazil, když jsme si během volného dne vyjeli na blind do okolí. Ale za fulla jsem byl rád.

        Počasí: asi by ti nemělo vadit několikahodinový stoupání v teplotách okolo 40°C. Deště jsem tam měl úplné minimum.

        Průvodci: na můj vkus v superlativech. Totální pohodáři, co bylo potřeba zajistit, to zajistili a když řekli, že teď bude 20km bez kapky vody a nahoře v sedle pramen s pitnou vodou, tak tomu tak bylo, dalo se na to spolehnout.

        Vybraná trasa: cestovka se evidentně pokusila protáhnout nás těmi nejzajímavějšími a současně dostupnými kousky přírody, docela OK.

        Ubytování a tábořiště: spartánský, nemělo by ti vadit koupání v potoku.

        Stravování: částečně z vlastních zásob, částečně z místních zdrojů. Nebylo to dražší než u nás.

        Suma: jsem rád, že jsem se tam podíval a nepovažuju to za vyhozený peníze, ale znovu mne to tam netáhne.

        0 0
        • mastihuba  

          pod todle se dá podepsat. Drtit km se dají i u nás s daleko větším komfortem. V každým případě zajímavá zkušenost. :)

          0 0
          • Pi†el  

            Tak, tak. A taky se tam dost prasi.. a maj vsude vyborny a levny kafe.

            0 0
            • Smazaný účet  

              jj, ten jemnej bílej vápencovej prach máš pak naprosto všude…

              a kafe…to tam udělá kdejaká babča v chaloupce někde v pustině lepší, jak 99% podniků v centru Prahy…

              0 0
              • mastihuba  

                Vapencovyho prachu mám 3km za barákem co hrdlo ráčí a kafe prakticky nepiju. :) to ale bylo fakt výborný. Lepší sopak než tam jsem taky snad nikde jinde neměl. Na závěr jsem se tam doblil a dosral( možná dehydratace z chlastu? Možná voda?) a tím jsem za celým balkanem udělal tečku. Zatím mám dost mezer tady po republice a courat putakem po sotolinach a fotit krajinky mne nebaví. Jak je napsaný vejs pěknej vejlet peněz nelituju, ale příště zas někam jinam. Vracet se nemusím.

                0 0
          • Fran-tic  

            fajnovky :)

            0 0
        • Johny5 OSHA  

          Přesně napsaný, jen jsme byli bez cestovky.

          0 0
          • claid  

            my tam tenkrát byly s cestovkou Poznání. Většinmou se jezdilo po rozbitých šotolinových cestách, ale už tenkrát tam EU hodně asfaltovala.. Přírodá krásná, kopce taky, říkal jsem: kopce nevadí, horko nevadí, ale ten bílej vápencovej prach, tak ten vadí. Albánci jsou bezohlední a pokud tě autem předjíždí, nebo potkávají, tak to pořádně osolí, ať je prachu ce nejvíc. Pot a prach dělal tvrdou bílou krustu. My tenkrát tam chytli střevní potíže, tak nějaký dobrý léky sebou. Jsem rád, že jsem tam byl. Odkaz na fota z té dovči:

            http://picasaweb.google.com/…s/AlbNie2008?…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.