Byla to opravdu Groenewegenova chyba?

363 nepřečtených
  • esmo

    Z pohledu ze předu, bych i řekl že se Jakobsen tlačí kam se nevleze. Z vrchního pohledu už si zase tolik jistý nejsem…

    https://www.sport.cz/…ef-tymu.html

    0 0
    • Vrci  

      Jednoznačně ano, měnil stopu ve spurtu (smí se jet jen přímo) a ten loket byla prasárna.

      0 0
    • Racza  

      Určitě, za něco podobného byl diskvalifikován Sagan z tour, bohužel zde to mělo horší následky.

      0 0
    • rasto  

      ještě větší míra pochybení, než u Sagana. Sagan nemusel mít Cavendishe v zorném úhlu (alespoň tak si tu situaci pamatuji), Groenewegen už o Jacobsonovi jednoznačně věděl

      0 0
      • Cavendish  

        Sagan se ale ničeho nedopustil. Sral se k bariéře kde nebylo místo a nakonec trefil kanál na silnici :)

        0 0
        • Kanec  

          Říci, že se cpal na místo, kde nebylo místo, je sporné. A bude to tak pořád. Prostě v tom jsou ty spurty naprosto nečitelné.

          0 0
        • rasto  

          máš pravdu. navíc Sagan neměnil svoji dráhu, jel rovně. Cav se na bariéry nalepil sám. na rozdíl od Gr., který na zábrany Jacobsena natlačil

          0 0
          • Cavendish  

            Díval sem se na to zpomaleně a nějak se mě to nezdá. Jo, Gr. ho tam natlačil. Ale pak mě přišlo že to Jacob vzdal a najednou mu ujelo přední kolo a on to nečekal. Jako kdyby mu jeho přední kolo tečlo kolo od Gr.?

            0 0
            • Fazzy  

              Zpomaleny zabery klamou. Vznika pocit, ze bylo dost casu nad necim premejslet. Jacobsen nic nevzdal, proste jen zacal bojovat misto o vitezstvi, o zabraneni padu. A neustal to. To misto tam bylo a bylo ho tam dost, bohuzel probehla klasicka sprinterska prasarna. Podle me na tomhle neni co resit..

              0 0
              • Cavendish  

                https://twitter.com/…502900064256 Jo tady je to vidět. Měl jsem z videa pocit, že Jacob. je trochu více vzadu.

                0 0
                • Hrabex1  

                  je trochu za nim, ale groenwegen mu umyslne zaviral cestu uz od stredu.

                  0 0
                  • jonti  

                    Že jel ze středu doprava je jasný všem, ale že tam jel aby mu zavřel cestu, je už jen domněnka.

                    0 0
                    • Fazzy  

                      Jestli to udelal umyslne je jen domenka. Ale ze vyrazne a bez nejaky priciny vybocil doprava, cimz poslal soupere k zemi, je fakt. Mozna jen chyba, ale v kazdym pripade nese vinu on. A nezavidim mu to..

                      0 0
                      • Hrabex1  

                        ucel, proc tak jel je asi jasnej, ale v zapalu si to nemusel uplne uvedomovat.

                        0 0
                        • Barak  

                          Podle mě si to uvědomoval, ale touha vyhrát byla silnější a doufal, že důsledkem jeho manévru bude jen to, že Jacobsen svěsí nohy…

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Bohuzel…asi si profi slapalisti budou muset uvedomit, ze za sve ciny ponesou nasledky…

                          0 0
                          • Hrabex1  

                            delalo se to vzdycky a bude se to delat dal. Tentokrat je to smula, ze to byl vetsi drzkopad nez obvykle. Resil se tady i Sagan. I kdyz to mozna nebylo tak okaty, vinu mel tenkrat taky. Kdyz dostal distanc, zvedla se vlna kritiky, ze neudelal nic nenormalniho. Vetsina si zadnou zmenu nepreje.

                            0 0
            • Smazaný účet  

              trochu to vzdal a v tu chvíli dostal loktík, mi přišlo

              0 0
              • Kalic  

                Podle mě ho Jakobsen jasně předjížděl, měl vyšší rychlost. Až v okamžiku, kdy ho Groenewegen zavřel a strčil mu tam loket, tak Jakobsenovi došlo, že se tam už nevleze, svěsil nohy a soustředil se na to, aby to nějak ustál. Což se bohužel nepovedlo.

                0 0
    • jonti  

      Vzhledem o tomu, že se tam ta silnice zavlnila, teda minimálně středová čára, a až za tým zavlněním to DG vzal doprava, bych to taky tak jednoznačně neviděl. Taky předpokládám, že ta silnice nebude rovná, ale od středu ke kraji bude klesat. Ještě jsem neviděl spurt, kde by všichni jeli rovně jako podle pravítka.

      Kdyby Jacobsen dobrzdil a DG vyhrál, není ani jisté, že by protest proti křížení dráhy prošel. Takhle když tam je těžké zranění, to většina vidí jinak a není to příliš racionální.

      0 0
      • jonti  

        A taky tím, že to bylo v o dost větší rychlosti než běžný spurt tam je kontrola nad kolem o něco horší, i proto FJ nestačilo přestat šlapat, když neměl místo.

        0 0
      • Mig_all  

        Ano ta silnice byla uplně nahovno a nevhodna pro cilovy dojez ve všech paramentrech, tohle jde na triko pořadatelum, polaci jsou kokoti. Nadruhou stranu tohle Groenewegena absolutne neomlouvá. Tohle byla jednoznačně jeho chyba a v plnem rozsahu to jde za ním! Spurt má být dle pravidel podle pravítka, že jsi to neviděl je věc jiná, zkrátka kdo to aspon v rámci možností podle pravítka neumí, nemá závodit. Groenewegen to totalně posral.

        0 0
        • Jáchym 1  

          Podle pravítka?Já když se na ty dojezdy koukám,tak mě vždycky běhá mráz po zádech,jak to ti borci v balíku berou kudy se jen dá protáhnout.Nikdo nikomu neuhne.Když to napereš někam,kde se neprotáhneš,tak je na prů…r zaděláno.Zářný příklad Cav.Ten poslal k zemi tolik lidí.

          0 0
    • Romancero  

      tak si říkám, jestli to mají ti kluci zapotřebí..no až jim bude 50 let, pak to uvidí jinak-tu potřebu vydělávat si tímto způsobem a porovnávat se z druhými i za takovou cenu…

      0 0
      • Jakobo  

        No pekna vizitka cyklistiky. Kdyz pak jeste clovek cte nazory pod clanky nelze nez souhlasit jake to jsou hovada. Pak nekdo vzpomene, jak se kolisti nemeji chovat ani v beznych podminkach na silnici, tezko se pak obhajovat.

        Doufam, ze jej cvivilni trest nemine a pujde aspon na rok vychladnout. Dobra vystraha pro ostatni prasata a ze je jich dost.

        0 0
        • Romancero  

          Ale to máš v profi sportech ve všem. Viz třeba božskou ruku primadony Maradony.. jestliže je sport založený na principu porazt druhého, povýšit se nad něj a mít za to odměnu- prachy , světskou slávu, naleštěené ego…

          0 0
    • galerida  

      Bola to jeho chyba jednoznačne a nepochybne – šprint začal niekde na úrovni 40 % šírky vozovky od pravej strany (bez ohľadu na vyznačenie stredovej čiary), končil na koľko? 10% ? teda najmenej tretinu (ak nie viac) šírky križoval. Keby sa nič nestane, tak sa nič nestane – asi by nikomu nikto nenadával. So Saganom by som to neporovnával, lebo jedine, čo je pri tom šprinte spoločné, bol pád – inak to bola úplne ale úplne diametrálne iná situácia, ktorú nemá zmysel komentovať teraz a kde bola hodená vlna, na ktorú Peťo reagoval a Cav sa reálne cpal, kde nemal. A nebol tam ani žiaden dotyk od Peťa. Jakobsen mal miesta véééľa a mal kde ísť, Groenewegena nikto neobmedzoval, mal na výber kam bude smerovať – bolo to jeho rozhodnutie. Ako šiel na jednú stranu, mohol ísť na druhú. Sú to šprintérske záležitosti, vždy to tu bude aj bývalo. Amatérske verdikty spoza spomaleného videa sa vynášajú veľmi jednoducho, v tej rýchlosti sú chalani inak prepnutí. Nie je to posledný krát, čo takéto veci uvidíme – bohužiaľ. Najviac mi je ľúto toho rozhodcu, lebo jazdci v šprinte idú do toho s vedomím istého rizika, ale rozhodca za mantinelom asi neráta s tým, že skončí na JISke.

      0 0
    • yaourt  

      Tady není o čem…

      https://twitter.com/…502900064256?…

      0 0
      • Jáchym 1  

        Připadá mě,že se chvilku hákly ródlama(ano,loket vidím)a jak se snažil se,,odpojit"tak už ztratil rovnováhu.

        0 0
        • kubad  

          Jj souhlas podle pohybu to fakt vypadá ze se chytili riditkama

          0 0
        • Smazaný účet  

          No nevim, když se oba drželi v dolním úchopu, nějak si nedovedu představit jak by se to mohlo stát, ale brzdový páky se jim do kontaktu dostat mohly

          0 0
          • wilda81  

            I tak prece muzes zezadu najet pod ruku a zahanout se pakou.

            0 0
          • Polka  

            Na tomto videu je to dobře vidět, že ani rodlama, ani pákama se nezahákli. Jacobsen už v jednu chvíli svěsil nohy, ale Groenewegen ještě ne a tím jak šlapal dál, tak dostal nohu do horní úvrati a tím stehnem nahoře pak poslal Jacobsena doprava. Kdyby přestal taky šlapat, tak by to možná nějak ustáli.

            0 0
            • wilda81  

              Pouštěl jsem si to několikrát. Vystreleni loktu G. je až podezřele synchronizovane s řídítky J. Za mě se klidně zahaknout mohli.

              0 0
    • TheJD  

      Prikladam moment, kdy Jacobsen zacal najizdet vedle Groenewegena nejakych 50 m pred cilem. At to bylo umyslne nebo ne, zcela zjevne ho Groenewegen natlacil na barieru. Mista mel Groenewegen vic nez dost, coz se treba o vyse zmineme pripadu Sagan vs Cavendish rici neda, protoze tam klickoval Demare, kvuli kteremu musel Sagan na stranu k bariere a zjevne uz tam nebylo misto pro Cavendishe.

      0 0
    • volyn  

      vinen , co se tyce padu.

      Nevinen celkovou atmosferou bezohlednosti mezi sprintery a cyklisty obecne. Tak to proste je. Prachy, kontrakty, pozice v tymech. Jezdi jak hovada, na vzajemn respekt neni proste prostor. Plus divaci chteji videt krev.

      0 0
    • DaD  

      Sotva jedna ***** skončí (Cavendish), tak tu máme další. Jen doufám, že taková ***** jako Cav, už nikdo nikdy nebude. Je to sice těžké, když jede člověk totál na krev a skoro nevidí přes tmu, která otupuje vnímání, ale tohle je fakt přes čáru. Věděl o něm a byl to jasný úmysl.

      0 0
      • Cavendish  

        Já tu budu ještě dlouho :)))) doufám…

        0 0
      • melda  

        Nemusel jsi čekat na nikoho novýho, byl tu přece Bouhanii

        0 0
        • DaD  

          No jo, ale to je proti Cavovi naprostý břídil. Ten ***** snad sundal každého z profi balíku a je to velmi oblíbený jezdec…

          0 0
          • Effa  

            Naprostý souhlas. Sice mi přijde ze hodne lidi nad Cavendishem přivíra oči ale je to hroznej ****. Jento jeden z malá cyklistu kteryho ja osobne fakt nemam rad (jemu to asi bude jedno).

            0 0
            • Kanec  

              Wtf? Tak ho rovnou pověsíme ne? Ať se houpá. Tvl pánové co to jako je? Všelidový soud? Prostě to je profi sport a každý je jaký je. Na pivo s ním nikdo nechodil, chcát proti větru taky ne, tak o co jde?

              0 0
              • DaD  

                Wtf?To jako že tady na fóru nemůže mít člověk svůj názor? Jaký všelidový soud, proboha?

                0 0
    • wilda81  

      Tak neasi. Tohle G. posral a mě dostat adekvátní trest.

      0 0
      • kubad  

        Viděl bych chybu na obou stranách. Ale hlavně u pořadatelů

        0 0
    • -b-n-x-  

      No a jak to vůbec s tím Jacobsenem vypadá?

      Lepší se?

      Jinak teda zlatý rampage!

      0 0
    • JSt  

      jednoznacne chyba poradatelu. kdyby nic neporadali, nikdo by nespadl. castecne za to taky muzou samotni zavodnici. kdyby se nesrali na start, nemuseli by bojovat o vitezstvi a nic by se jim nestalo. ;-)

      0 0
      • melda  

        Nebo to mohli pořádat na zwiftu. Tam se ten panáček vždycky vyhne

        0 0
    • Džey Ár  

      Mi přijde že to správně zhodnotil McEwen v článku na iDnesu. Ty bariéry jsou šílenost. Ve videu jde vidět jak Jakobsen jednu bariéru vytlačí a do druhé naráží krkem a obličejem. Tak by to asi fungovat nemělo.

      https://www.idnes.cz/…klistika_mt2

      Takové souboje jsou fakt dneska běžné a tenhle nevypadá o nic ostřejší než ten výše zmiňovaný Sagan vs. Cavendish. Akorát důsledky pádu jsou tragické. To volání po trestním stíhání Groenewegena je hloupost. To by pak musely „orgány“ řešit každý „pěstní“ souboj v hokeji. Tohle je sport kde se prostě dá smrtelně zranit. Proto ti kluci mají mít vysoké platy, páč nikdy nevíš kdy dojezdíš.

      0 0
      • Cavendish  

        No lol, ten pohled přes koleje? To jako fakt vážně? Tohle je celkem ******* ze strany pořadatelů

        0 0
        • kubad  

          Pád ne. Ale následky padu jo

          0 0
          • Cavendish  

            Tak sem to myslel no…Když si představím jak pevný bariéry měli v Táboře na SP v cyklokrosu…

            0 0
        • Jáchym 1  

          Tak to je zázrak,že není mrtvej.

          Tenhle pohled teprve odhaluje celej *******.

          Bariéry – Stálý problém,ale tyhle jsou snad plastový.

          JAJA+ Štybar a další vědí své.

          0 0
          • rasto  

            no a Ježek? ten si málem na bariérach mimochodem taky ve špurtu utrhl málem plíce…

            0 0
      • gerrard  

        Mne se taky zdalo, ze ty bariery nejak ochotne uhybaji a pak litaji hodne vzduchem, ale zase sem si rikal, ze v te rychlosti se da spatne soudit.

        0 0
      • plzakj  

        Jenze jak to resit, bezpecny by bylo, kdyby

        • sprintovali na ranway bez barier
        • udelali jim poslednich 5km hokejovy mantinely
        • zakazali spurtersky dojezdy a nechali je jen na drahovou cyklistiku
        0 0
        • Smazaný účet  

          Balíky slámy nebo molitanu… nebo z pneumatik… jako jsou na závodních okruzích, či rallye. Ovšem naskládat kilák balíků slámy, to je jiná výzva, než ocelovýho zábradlíčka.

          0 0
          • bara2  

            No vidíš. A když se jezdila v Brně Velká cena až dolů k Anthroposu, tak byly balíky slámy kolem celé trati…

            0 0
            • pepek  

              to nenuzes pamatovat

              0 0
              • bara2  

                Jsem tam celou noc po Velké ceně tu slámu nakládala :-)

                0 0
                • Cavendish  

                  Šach mat :)

                  0 0
                • Hrabex1  

                  koukal jsem na web a na tom miste, co pises se jezdilo do r 74!! To byly casy, kdy se jezdilo po normalnich silnicich a ne na umelych sterilnich okruzich.

                  0 0
                  • bara2  

                    To odpovídá, Pak to zkrátili a někdy počátkem osmdesátejch let jsem byla mýtit les pro ten „sterilní“ okruh.

                    Před pár lety zrušili kostky na Kývalku, tak už je jen kousek staré cesty, po které jezdil Chiron s Junkovou, u Žebca. Ne, že bych tyhle pamatovala, ale ta cesta jo.

                    0 0
                    • Hrabex1  

                      Junkovou ne, ale treba Stastnyho, Stasu a Balaze ano? Muselo to bejt jiny nez ted, kdyz jsme meli solidni jezdce, navic na CS strijich.

                      0 0
                      • bara2  

                        Aji ty jmena by odpovídaly. To byly pojmy a, ač jsem teda dělala jiný sport, nešlo ta jména neznat. Stejně, jak tenkrát neznat Merckxe, když už jsme na cyklowebu :-))

                        0 0
                        • Hrabex1  

                          moje hvezdy byly mladsi. Olaf Ludwig, Uwe Ampler…

                          0 0
                          • Jason Voorhees  

                            Uwe Raab, Džamulidin Abduzaparov a ano i Ján Svorada…

                            0 0
                          • Hrabex1  

                            Nebo Regec. V Kyjeve se nadychal radioaktivniho spadu a jelo mu to, ze byl nekolik etap v čele ZM.To byla tenkrat senzace.

                            0 0
                        • Vhalasta  

                          Njn, Merckx. Dělal jsem atletiku ale to byl pojem. Pamatuji jeho klidovku 24 (protože sám jsem měl 42 :)

                          0 0
                          • fíha  

                            Klidovku 24 budem mať tak možno v márnici..

                            0 0
                            • Vhalasta  

                              Indurain 28, taky nemožné?

                              Ale neměřil jsem mu ji, jen jsem to četl, tuším ve Stadionu. Ale jestli vlevo dole nebo vpravo nahoře už nepamatuji

                              0 0
                          • Smazaný účet  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
                        • kubad  

                          myslíš toho Mercxkse kterého v 1969 vyloučili z Gira za doping?

                          ať to bylo jak bylo :)

                          0 0
                          • Hrabex1  

                            Vitezove takovych zavodu se nedeli na poctive a nepoctive, ale na stastne a na smolare. Jinak receno na neodhalene a odhalene.

                            0 0
                  • bara2  

                    Čtyři kostky, po kterejch se jezdilo :-) Mičánci je pak prodávali za drahej peníz jako suvenýr, jsem si je ukradla, když tu cestu rozebírali. Mokrý mají jinou barvu, jak ty, co mám na dvoře.

                    0 0
                  • Krejza  

                    To se jezdí pořád, balíků slámy není dostatek a lidi při tom umírají taky. Jen se tomu říká road racing, ne okruhy.

                    0 0
                    • Hrabex1  

                      Ja vim, napriklad se tak jezdi 300 zatacek Gustava Havla, ale nejsou to oficialni MS, prestizni zavody, kde by jezdila spicka, je to spis pro nadsence. Ale uznavam, je to jsou frajeri.

                      0 0
                      • Krejza  

                        Ano, RR má „pouze“ národní šampionáty. Ale to nijak nesnižuje kvalitu závodů.

                        Obecně je dnešní doba posedlá bezpečností, takže hlavní směr k bezpečným okruhům je celkem logický. Přiláká to více sponzorů, vytvoří zvučnější jména, dostane prostor v TV atd.

                        Osobně jsem chtěl RR zkusit, ale jsem rád, že jsem do toho nešel. Jet to na nějaké rozumné úrovni, tak mimo peněz musí mít člověk postaveny hodnoty jinak – hodně blízko smrti.

                        0 0
      • esmo  

        No to je humus, ten boční pohled. Z vrchu nebo ze předu se to nezdá…ale z boku teprve vynikne ta rychlost, brrrrr.

        Fail od pořadatelů, balíky slámy by v takových rychlých úsecích měly být povinnost.

        0 0
      • Espen  

        A všimli jste si, že mu ulítla přilba? Jak letí přes bariéru po zádech hlavou dolů, tak mu najednou uletí.

        Hlavně že to přežil, tenhle pád do kolejiště!!!

        0 0
        • babkanakole  

          Samozřejmě, následuje spekulace z mojí strany.

          Tu přilbu mu taky mohla strhnout ta bariéra, resp. tam za něco mohl hned v začátku blbě vzít. V té rychlosti to není nijak extra vidět.

          V podstatě i ta původně popisovaná zranění můžou znamenat, že se mimo jiné málem udusil na pásku přilby, než povolil. („“The palate and the upper respiratory tract were crushed.“) Ten popis dává poměrně dost možností, jak to interpretovat.

          0 0
          • Breakpain  

            Jako kulový tomu rozumím – hromadný starty a závody nemám rád kvůli tomu, že Tě tam může sundat někdo jiný (preferuju zrakvit se sám), ale toho kluka je mi teda líto, ten dopadl hodně blbě :-(…

            0 0
            • scoty  

              Taky tak, ale ty brutální dojezdy po rovině asfaltovým korytem bych zrušil…

              0 0
              • Barak  

                A taky zrusit kopce, protoze pokud na nem neni cil, tak nasleduje sjezd. A jak znamo, sjezdy jsou nebezpecne…

                0 0
                • scoty  

                  Tak může tam být taky kontakt, ale sjezd je spíš o osobní odvaze a šikovnosti než o loktech.

                  0 0
                  • Barak  

                    Chtel jsem tim vyjadrit, ze cesta neni neco zakazovat. Spis zbysit bezpecnostni prvky a uplatnovat dana pravidla, pripadne je upravit, kdyz soucasny tlak na vykony vede jezdce k tomu, ze ztraceji pud sebezachovy a jsou k sobe cim dal vic bezohledni.

                    0 0
                    • Jakobo  

                      Tady je snaha o zlehcovani a omluvu. Jenze toto neni valka, kde jde o likvidaci druhe strany, ale sport a ve sportu by melo jit o fair play na prvnim miste. Pokud neni schopen se ovladat tak tam tim spise nema co delat, vsechno ma sve unosne hranice. A jestli chce nekdo srovnavat s hokejem tak spis jak pestni souboj je tohle analogie hokejky hozene pod brusli a i tam by to zrejme melo mnohem mensi nasledky.

                      No nic, doufam, ze ten hajzl pujde pred normal civilni soud a vyfasuje aspon rok nepodminene pro vystrahu ostatnim, unie at uz si navic odhlasuji co chteji jestli daji dozivotni zakaz nebo ne.

                      0 0
                      • Janes  

                        Toto není sport, toto je zaměstnání.

                        0 0
                      • kubad  

                        Za co?

                        Se tam ten zadní neměl cpát musel s tím počítat

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Počítat s čím? Že bude křižovat trať min. o 3m, když podle pravidel má jet pokud možno rovně? To pak můžou šachisti táhnout koněm jako dámou, baskeťáci blokovat koš a kopálisti kopat do koulí. :-)

                          0 0
                          • kubad  

                            Ty 3m to nebyly spis 2m. A taky na jaké vzdálenosti? Kdyby mu to naopak zavřel natvrdo dřív nic by se nestalo.

                            Rozhodne to nebyla myška.

                            Neobhajuju bylo to tvrdé. Ale nic zákeřného.

                            Hnali se tam oba jak dementi. Zadní s tím musel počítat ze mu to zavře. Do toho rizika proste šel jak bezmozek.

                            0 0
                            • Tom-T45  

                              Nic zákeřného? Jakože když mu tam nejdřív najede, pak vystrčí loket a když to ten pitomec stále nepochopí a tlačí se dál, tak ho ramenem hodí na bariéru, tak je to vlastně OK?

                              0 0
                              • kubad  

                                Asi se díváme každý něco jiného podle mě sou pitomci oba

                                0 0
                                • Tom-T45  

                                  Na tohle?

                                  https://youtu.be/OMobj6UZpso?t=11

                                  A do teď jsem si tedy myslel, že spurt znamená hnát se do cíle jako dement…

                                  0 0
                                • gerrard  

                                  Co porad resis, ze jsou pitomci oba. G jde na dlouhy sprint a pomalu mu dochazi J ho zacne predjizdet z haku. G to citi, tak hodi jednu vlnu, ktera ale nezabere a porad jde pres nej, tak hodi druhou a pak ho posle do hrazeni. Jasne nedodrzeni pravidla o primem smeru a pokus vyhrat za kazdou cenu. Nasledky bohuzel strasne. Rozhodci by to mely trestat.

                                  0 0
                          • Smazaný účet  

                            Takže když pojede auto na červenou tak tam taky vjedeš a budeš se protlačovat, protože si měl zelenou? Cpát se tam nemusel a mohl podat třeba protest. Navíc, vybavení ač se nesmí, tak je u takových závěrů běžný a moc se to netrestá.

                            0 0
                        • Esi  

                          Přesně tak, můžou ho tak maximálně diskvalifikovat, za porušení pravidel spurtu, kdyby zákazu to samé a ta bariéra soupeře odrazila zpět a kromě odřenin se mu nic nestalo, tak by se nad tím nikdo nezastavil, je to sport a tady to dopadlo blbě.

                          0 0
                      • orm  

                        Otazka je, jak moc velka by byla zraneni, kdyby tam nebyly takove sitozni mantinely. Ty mantinely tam byly jen pro paradu, respektive, kdyby tam nebyly, mozna by to dopadlo lepe. Pokud civilne vysetrovat, tak i tohle.

                        0 0
                        • Džey Ár  

                          Přesně tak. Jsem si zrovna jen tak pro srovnání znovu omrkl incident Cav vs. Sagi a tam se Cav v tom pádu otřel snad o pět zábran a ani jedna neuhla. Chlapci z Polska to evidentně odflákli a to tak že hodně.

                          0 0
                          • Paja  

                            Ty bariery tam byly jen aby na nich drzely reklamy :/

                            0 0
                            • Jáchym 1  

                              Tak tak,ty bariéry vzali dětem z Lega.

                              0 0
                              • bara2  

                                Tak ty bariéry zas nejsou mantinel. Ty tam vyznačují trať a oddělují diváky. To je spíš věc rozhodčích, kteří křižování dlouhodobě tolerují, až se z toho stal zvyk. Není řešením dělat „lepší“ bariéry, to je jen otázkou času, kdy by i ty přestaly stačit, si myslím, že tudy cesta nevede.

                                Se ten přístup jak jezdců, tak hlavně rozhodčích (ti tam jsou od toho), musí změnit.

                                0 0
                                • kubad  

                                  měli by jim nalajnovat lajny a zakázat jezdit v háku hlavně

                                  0 0
                                  • Jáchym 1  

                                    Jestli jsem se dobře díval,tak střední přerušovaná čára v utčitém místě trochu uhýbá.I to mohlo trochu ovlivnit orientaci jezdců.Hlavy dolů a krev v očích.Bohužel té krve bylo moc.

                                    0 0
                                • Paja  

                                  Byt tam bariery, do kterych to pred 3 roky na TdF naboril Cavendish, skoncil by nejspis zpatky na silnici.

                                  Tech faktoru tady proste bylo vic – to, jak Groenewegen spurtoval, debilni spurt z kopce, nahovno bariery + jeste ta vlnka na stredove prerusovane care.

                                  Alfa a omega je to, ze spurty se posuzuji hlavne podle dusledku, pokud nikdo nespadne, vetsinou se nic neresi a protesty neuznavaji. Jak tenkrat vykopli Sagana z Tour, nejprasactejsi spurt tam predvedl vitez te etapy Demare, kterej brutalne prekrizil Bouhanniho, ale protoze ten prestal spurtovat, mozna i zacal brzdit a „nejak“ to ustal, nic se neresilo.

                                  0 0
                                  • Mikikuba  

                                    +1

                                    0 0
                                  • zirecek  

                                    Takhle to funguje v běžném životě. Nikdo neříká, že je to spravedlivé. Avšak bez vyšších trestů nelze docílit změny.

                                    0 0
                                    • vrazdit  

                                      Nemáš v rodové linii nějakého Drakóna?

                                      0 0
                                      • zirecek  

                                        Nevim o tom.

                                        0 0
                                      • obda  

                                        Život není fér. Předpokládám, že G. dostane exemplární trest a sprinty od tohoto incidentu budou posuzovány přísněji než doposud. Takto obvykle dochází ke změnám, a někdo si toho Černého Petra vytáhnout musí.

                                        0 0
                      • Džey Ár  

                        Ať koukám jak koukám, tak Groenewegen s Jakobsenem prostě jen předvedli něco co můžeš vidět každý rok v dojezdech v hromadném spurtu pravidelně. Naopak jsou tam daleko ostřejší souboje. Běžně se za to diskvalifikuje. Kdyby to Jakobsen ustál, jakože moc nechybělo, tak by možná ani neuspěl se stížností. Je to neštěstí, ale Groenewegen ukamenovat fakt nezaslouží. Na debatu je jen to, jak by měly vypadat bariéry aby se nestalo to co se stalo.

                        https://sport.aktualne.cz/…cc47ab5f122/

                        0 0
                    • Esi  

                      Tak ono by stačilo kdyby ta bariéra byla 3m vysoká a pevné spojená, jenže to je blbě pro televizní kamery. Pokud by ta bariéra byla takto vysoká a pevně spojená, tak by ho vrátila zpět na silnici a byl by odřený…

                      0 0
                      • Janes  

                        A s ním by lehla asi tak třetina pelotonu… To by to lítalo.

                        0 0
                        • Esi  

                          No to jo ale nejspíš by to skončilo odřeninám možná nějaká zlomená klíční kost, taková ta cyklo bebíčka

                          0 0
                          • Janes  

                            Kdoví.. my, to nevyřešíme…

                            0 0
                            • Esi  

                              No to určitě ne, já jediný spurt co absolvuju je občas po kozelské od rybníček k cedulí, nevím kolik to stoupání má tak 300m a 4% minule jsme se vyhecovali na mtb na maximalku 41km/h ale ještě 30m a asi bych z toho kola spadnul :-)

                              0 0
                              • Janes  

                                :-) Spurty na cedule bývala za mého mládí oblíbená kratochvíle.

                                0 0
                              • hmm  

                                Já mám na rovince 57km/h a to jsem točil že jsem málem slít taky ale za ten Kom to stál.

                                0 0
                                • Esi  

                                  Kom neřeším, tohle když jedeme z vyjížďky tak je asi 4km od baráku, je to po asfaltu před tím 4 km po rovině a kopec vždycky někdo vyhecuje, bývá to tak po 40 –70km. Potom už to domů vždycky nějak doklepeš :-)

                                  0 0
    • Kacko  

      Evidentně mu nárazem uletela helma. Neni vidět že by mu zůstala přezka atp. Zábrana mu nejspíš udělala díru do obličeje. Někdo psal i že přišel o všechny zuby. Na této foto je vidět že je rozsekly a to ještě nedopadl..

      Za mě chyba všech, pořadatelé by se měli zamyslet nad zabranama. Kdo se to o ně loni natrhnul v zatáčce?

      Spurteri by k sobě měli být ohleduplnejsi, pořád je to jen práce.

      0 0
    • zirecek  

      Groenewegen min. 5 let distanc, vysoká finanční pokuta, trestní stíhání za ublížení na zdraví (následně podmínka).

      Ve spurtu má jet pokud možno rovně a nikoliv putovat přes půlku cesty. Bylo mu jasné, že tam někdo pojede.

      Klidně můžete vymýšlet gumové bariéry, dojezdy na letišti a podobné kokotiny. Zde Groenewegen jednoznačně porušil hrubě pravidla spurtu a zmasakroval kolegu. Je jedno jestli to skončí takhle nešťastně s bariérami nebo se rozsekají vzájemně na jedné hromadě. Vždycky to čas od času dopadne blbě. Vždycky to tak bylo a bude v reálu, jen teď máme více fotek, videí, záběrů z vrtulníku…

      0 0
      • kubad  

        No zase bych nepřeháněl.

        0 0
        • zirecek  

          V takové rychlosti je zřejmé, že po pádu mohou být následky výrazně horší. Kdyby tam byly lepší bariéry a nižší rychlost/bezpeč­nější profil, pravděpodobně by tam stejně praskaly kosti.

          Když nebude exemplární čin, bude to stále podobné. Nepřímo se tím potvrdí, že vidina vítězství a peněz je více než základní bezpečnost.

          0 0
          • oberleutnant Weiss  

            Takže pověsit v pravé poledne uprostřed náměstí na struně od klavíru…

            0 0
            • zirecek  

              To mi připadá jako kravina. Ale respektuji tvůj pohled na netradiční odsouzení cyklisty.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Tak je super jak tu lid už rozsudek má. Mě soud přijde jako nesmysl, to se pak Může začít soudit každý, koho to v profi sportu napadne. Super

            Navíc teda nikde nevidím ten úmysl ho zrakvit. Vybočovaní ve spurtu je běžné (ano nesmí se to), loket tam byl až po zaháknuti rodlama. Proč se tam cpal, když viděl, že se nevejde? Pokud by to oba ustáli, řešilo by se to?

            0 0
            • jonti  

              asi by tam byl protest od souperu kdyby vyhral, kdybyvke predjel jeste nekdo zprava a DG skoncil druhy nikdo by to asi neresil.

              0 0
            • Barak  

              Ta posledni veta, to je uvaha ve stylu – kdybych dal byval na te dalnici pri zmene pruhu blinkr a ta nehoda se nestala, resil by nekdo takovou kravinu jako nedani blinkru?

              Pokud se dojde k zaveru, ze malem nekoho zabil kvuli hrubemu pochybeni, je podle me trestnepravni odpovednost na miste.

              0 0
            • zirecek  

              Kdo tady píše o úmyslu, kde to čteš?

              0 0
              • vrazdit  

                A chápeš že jde o sportovní „klání“, jak se tomu pěkně říká? Kdyby se všechno vyhrotilo do soudních procesů a rádoby bezpečnosti, tak to můžou rovnou zůstat doma na trenažéru a pak se stejně někdo zalkne při pití z bidonu a zwift bude vinen?

                0 0
                • Jakobo  

                  Neee, do tedka to tady nikdo netusil. Jeste, zes to sem napsal.

                  0 0
                • xtonda  

                  A proč by mu mělo projít těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, úmysl asi nebude snadné prokázat, jenom proto, že to bylo při „klání“. Došlo k porušení pravidel a cyklistika není kontaktní sport.

                  0 0
                • zirecek  

                  Chápu především to, že rád polarizuješ a namísto rozumné argumentace sklouzneš k černobílému vidění… K tomu obvyklá špetka nechápání psaného textu.

                  0 0
                  • vrazdit  

                    jako černobílé vidění mi příjde tvoje volání po exemplárním potrestání člověka, který při profesionálním sportovním výkonu na hraně přispěl svým dílem k nějaké nešťastné situaci, při které byl zraněn jiný profesionální sportovec… já to právě tak černobíle a polarizovaně nevidím a proto mi přijdou tyto soudy jako pěkná volovina…

                    0 0
                    • Barak  

                      To, ze ho sejmul nazyvas prispeni svym dilem k nestastne situaci, jo?

                      0 0
                      • vrazdit  

                        asi to prostě každý vidí jinak, ale ani jeden nejsme v kůži žádného z těch aktérů a rychlé soudy o něčí vině svědčí spíše o neschopnosti podívat se na věc z více úhlů a tím nemyslím z více kamer, že…

                        0 0
                      • Esi  

                        To je stejné jako když v F1 při souboji o první zatáčku si o sebe ťuknout 2 formule a třetí do nich vletí z boku. Protože jsou ty monoposty velmi bezpečné tak se v 99% případů nic nestane,c teda zdravotně, až u toho jednou někdo umře, tak viníka taky nebudou soudit, prostý závodní incident, všichni si toho jsou vědomi že se mohou vážně zranit nebo zemřít, je to nebezpečný sport, stejně jako cyklistika.

                        0 0
                        • bara2  

                          Tak jestli jsou si toho nebezpečí zcela plně vědomi, nevím, spíš ne, jinak by do toho ani nešli, ale úplně živě je slyším, jak se mezi sebou hecujou a nabuzují v sobě odvahu a tvrdost. To tak je. O to víc obdivuju ty, kteří se po velkém karambolu dokážou v plném nasazení vrátit. Ti už si vědomi rizika jsou.

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Tak v tom motosportu by musel byt naprosty ignorant, aby si to nebezpeci plne neuvedomoval. I kdyz je fakt, ze v poslednich desitkach let to mnohdy neni tak aktualni. Ovsem v dobach drivejsich, tam byly tragedie beznou soucasti zavodu.

                            0 0
                        • Romancero  

                          Porovnej to sWRC rallye..tam , když se rozmáznou je to jen jejich chyba.. a zádné bezpečnostní bariéry tam nemají. Rallye je pro skutečné mistry a frajery ne pro primadony 

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Jako ja chapu, ze tam je velky rozdil mezi okruhem a rallye, ale rict, ze jezdci jezdici na okruhu jsou primadony – no nevim. Mozna jsou ja zadneho neznam. Nicmene si myslim, ze i tak to jsou mnohem vetsi tvrdaci nez bezna populace.

                            0 0
                            • mikub  

                              Tak vzhledem k tomu, jak finančně náročné je dostat se do automobilových sportů na nejvyšší úrovni, bych očekával, že jedinci, kteří tyto sporty provozují nemusí mít až takové dispozice. Jak fyzické, tak psychické. Čili, více či méně rozmazlené synáčky bohatých tatínků bych tam čekal v koncentraci vyšší, než je obvyklé ;)

                              0 0
                              • -b-n-x-  

                                „rozmazlené synáčky bohatých tatínků“ – proc si myslis, ze bohati tatinci maji rozmazlene synacky? Ja bych si zase treba trochu mohl myslet, ze bohati tatinkove budou docela casto ty synacky „drilovat“.

                                0 0
                                • Yatza  

                                  Imo je to fuk. Sou rodice co decka rozmazlujou, jini na decka uplne serou a jini se snazi z nich, v ramci moznosti, neco vychovat. Se stavem konta, pokud vubec, to souvisi velmi volne :)

                                  0 0
                              • volyn  

                                A kazdy kdo neni synackem bohace je zavistivy blbec. Doufam, ze se ti libi vsechny typy generalizaci 

                                0 0
                                • Smazaný účet  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 0
                                • mikub  

                                  Hele, je docela rozdíl mezi tím, že napíšeš „každý“ vs. hledal bych primadonky ve větší míře.

                                  Takže se raději zamysli, jestli jsi nejednal zbytečně impulzivně.

                                  Pokud se pohybuješ ve světě vyšších automobilových soutěží a znáš hodně kluků, kteří se svojí pílí vypracovali na top úroveň bez toho, aby měli nadstandardní finanční krytí, rád si ty příběhy přečtu.

                                  Pokud nemáš vlastní zkušenost, rád si přečtu Tvojí logickou konstrukci, která bude v rozporu s tou mojí. Přijde mi ale zbytečné se do mě takhle navážet ;)

                                  0 0
                            • Romancero  

                              Jsem to nenapsal přesně, ale rozhodně riskují více než na bezpečných okruzích s únikovými zónami a bariérami…

                              0 0
      • jonti  

        Nebylo by třeba zpětně projít všechny spurty na závodech nejvyšší úrovně za posledných 5 let a každého kdo z předních pozic vybočil víc než o metr distancovat na dva roky?

        0 0
        • kubad  

          Zase kdyby se zezadu tam necpal tak by se to nestalo no.

          Kriminalizovat sport je asi to poslední co je potřeba. Za chvilku se pak bude soudit o všechno

          0 0
          • Barak  

            Pokud v tom policie najde nedbalost nebo dokonce umysl, tak to prokuratura a nasledne soud resit bude.

            0 0
            • kubad  

              V tom lehkém vyboceni ze směru? Vždyť to byl metr a půl tak na 100metrech

              Nebo vystrcenem loktu?

              O tom hrazení bez debaty souhlas

              0 0
          • Pessinger  

            Kdyby se tam necpal.....to ty závody teda podle tvé logiky nemusejí jezdit, jednoznačně bezohledně a plnou vinu DéGé …ještě si užije následky za svůj čin, snad položil hlavu na špalek za lepší bezpečnost ve sportu a hlavně nastavil zrcadlo spurterum a pořadatelům

            0 0
            • kubad  

              to byla spíš ironie kdyby se necpal..

              tak buď budou závody divácky atraktivní a tohle k tmu tak nějak patří, rozum musí mít oba

              takových strkanice je během závodu kopec,

              podle mě byl problém především ty bariery, protože kdyby se jim nic vážného nestalo, nikdo by to moc neřešil, možná by ani nelehli

              nebo to sterilně svážou pravidlama a nikoho to nebude ale zajímat

              0 0
        • oberleutnant Weiss  

          To je málo exemplární. Postavit je všechny před soud za pokus ublížení na zdraví…

          0 0
          • zirecek  

            Proč tak hloupě?

            Stačí pozvat k soudu viníka nehody a posoudit jeho možné neúmyslné zavinění nehody s těžkými následky.

            0 0
            • vrazdit  

              Ale to není běžná cestná premávka, to je sakra závodění na kolech!

              0 0
              • Jakobo  

                Ted jsi to tu konecne jaksepatri objasnil. A az Fabio vyleze z nemocnice tak budou s Dylanem nejlepsi kamaradi, jo?

                0 0
                • vrazdit  

                  je to možné, i to se stává… ale až bude každá chyba člověka souzena soudem, sestaveným z dalších lidí, tak už to moc nebude život, ale od kolíbky do rakve soudní proces… já takový svět ale prostě nechci a nelíbí se mi toto směřování…

                  0 0
                  • zirecek  

                    „každá chyba člověka souzena soudem“ zase polarizace, černá bílá, kdo tady mluví o každé chybě k soudu; kde to čteš, co tady podsouváš za lži?

                    V cyklistice jasně daná pravidla spurtu. Borec málem mrtvý, zničený obličej na celý život. Až uvidíš jeho zhojený ksicht třeba po roce na veliké fotce, garantuji ti, že ti to opakovaně výrazí dech a sevře prdel. Ano, nešťastná náhoda bez úmyslu. Ale někde se začít musí. Takže to začneme řešit až bude za rok 5 mrtvých díky tolerování prasečin ve spurtu? Tohle není box ani motorky na okresce ve 300km/h.

                    Kde máš Ty tu hranici, aby se už řeklo, že to spurtér opravdu posral? Prosím, konkrétně. Žádné politické žvásty a obecné zaváděcí podsouvané kecy.

                    0 0
                    • Džey Ár  

                      Tvl klid :-)

                      Každý z těch borců co startují v etapácích moc dobře ví jak to může dopadnout. Těch pomníku v Alpách a Pyrenejích nemíjí málo ;-)

                      Myslím že i Jakobsen to věděl, ví.

                      0 0
                      • zirecek  

                        Myslíš pomníky, kde někdo umřel kvůli jinému závodníkovi?

                        0 0
                        • Džey Ár  

                          Jo, kvůli tomu že závodil s jinými závodníky, protože kdyby plnil jogurtama regály v supermarketu, tak se mu to stát nemůže ;-)

                          0 0
                    • vrazdit  

                      jaká polarizace, jaké „černá bílá“? hoď se do klidu, já ti nic nepodsouvám… ale když to začne u pokaženého spurtu a někdo za to půjde za katr, kde to skončí? mě jde o to, že jsou situace, kde z principu jde o život každou chvíli a není někdy možné u některých věcí rozsoudit všechny příčiny, zato je jednoduché ukázat prstem na exemplární příklad…

                      je úplně jedno kde to spurtér posral, ty to vidíš jinak , já taky, asi má každý holt jiný životní názor zkušenosti a podobně a to že má někdo jiný názor než ty, neznamená že polarizuje, jen říká jiný názor, protože ho takový má… to že ty nedokážeš pobrat ani to, že každý to má jinak, tak nemel o politických kecech a zavádění a polarizaci…

                      0 0
                      • zirecek  

                        Kdo tady mluví o tom, že někdo půjde za katr?

                        0 0
                        • vrazdit  

                          no, třeba šéf quckstepu, například… a ty tady meleš podobné voloviny… ve výsledku jsou to jen hry a byznys, nebezpečí je přítomné jako v celém životě, půjde někdo závodit na kole, když mu bude vyhrožováno soudem za vybočení ze směru, ještě k tomu v blbém dojezdu?

                          0 0
                          • zirecek  

                            Mluvím, že by měla být projednána podmínka za neúmyslné těžké ublížení na zdraví. To není jít za katr. Avšak ty si nelámeš moc hlavu s psaným textem. V politice ti bude dobře. Hlavně žádné odpovědi na konkrétně položené otázky, reagovat na to, co se hodí, a neodpovídat na to, co se nehodí.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              V ČR můžeš jít za tento trestný čin i sedět, v Polsku to asi bude podobně. To jen k tomu tvému projednání

                              0 0
                              • AussigBiker  

                                Tady rozhovor s Janoutem: https://www.irozhlas.cz/…08061454_zit

                                Pry na civlini soud v podstate skoro dojit nemuze. Proc, to netusim, nespis jsou sportovni udalosti nejak osetreny zakonem. Na durhou stranu u nas v CR soudili ridce(?) a toho mladyho kluka poradatele za tu smrtelnou nehodu pri rellye. Toho kluka myslim soud zprostil obzaloby celkem hned.

                                0 0
                                • Zdyn  

                                  No myslím, že toho kluka zprostili až po několikátém odvolání.

                                  0 0
                                  • AussigBiker  

                                    Už so to moc nepamatujiu.

                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Jojo toho slušně tahali po soudech. To hned nebylo

                                    0 0
                                    • oberleutnant Weiss  

                                      To jo – ale soudili traťového komisaře, který ty holky pustil tam, kde neměly být. Nikdo (krom diskutérů na netu) nesoudil závodníka, pokud mě tedy paměť neklame…

                                      0 0
                                      • capo  

                                        JJ. No ono to také může být zajímavé pokud se bude chtít soudit třeba ten fotograf, nebo komisař, nebo kdo to byl, který stál za bariérou a byl Jakobsenem sražen.

                                        0 0
                                        • Mig_all  

                                          A je ok? O nem se uplne prestalo mluvit…

                                          0 0
                                        • Copernicus  

                                          Každopádně škoda vznikla- újma na zdraví a pokud nejde o tzv Vis maior- vyšší moc/např.zemět­řesení/ tak škodu způsobil subjekt-člověk a pak se tím soud zabývat bude

                                          0 0
                            • vrazdit  

                              neser pořád s politikou, tam evidentně míříš ty se svou snahou rozhodovat o životech jiných lidí… „měla by být projednána podmínka“ je jako co? je to odsouzení, zápis v trestním rejstříku… na základě jakého právního titulu, regulí UCI? tak to budou asi za chvíli v pravidlech cyklistiky výše trestů za různé provinění? to chceš soudit lidi za riziko ve sportu? budou se soudit boxeři z vymlácenou hlavou, že mají parkinsona/demenci?

                              na jakou otázku ti mám odpovědět? tady jde o diametrálně jiný pohled na svět (evidentně) a asi se neshodneme, ale ptej se…

                              0 0
                              • zirecek  

                                Citace: Takže to začneme řešit až bude za rok 5 mrtvých díky tolerování prasečin ve spurtu?

                                Citace: Kde máš Ty tu hranici, aby se už řeklo, že to spurtér opravdu posral? Prosím, konkrétně.

                                Můžeš být alespoň jednou konkrétní a sdělit, jaký je tvůj pohled? Jak by si situaci řešil? Tedy bez postihu nebo pokuta UIC + stopka na další závod nebo pokuta UIC + stopka na dalších 5 závodů nebo by měl dostat odškodné od borce, který se cpal, kam neměl, a zavinil zlomeninu klíční kosti, apod…

                                Můj pohled je, že záměrně spurtoval šikmo přes půlku cesty až k bariéře, aby odblokoval nástupy z této části vozovky. Protože mu bylo jasné, že ho nikdo nestihne předjed o parník v této části šířky vozovky. Takže rozumný zpomalí, nerozumný se bude tlačit a rozsekají se oba. To že byl dojezd horší a bariéry na kokota je spíše vedlejší, protože to nebyla příčina samotné kolize. Chápu, že mají všichni vyšito, jsou na sračky, mohou se vlnit, mírné kličkovat, vrávorat. Ale pozvolný příčný posun spurtéra až k bariéře je jeho jasný úmysl a záměr.

                                0 0
                                • vrazdit  

                                  ****** to posral, chybu asi udělal, ale tu evidentně udělali i pořadatelé akce, potažmo UCI, že nezabezpečili vhodný sportovní prostor, jestli to chceš brát takto… ale já mám k tomuto celkově velkou výhradu, nějak to trestat… jedině myslím, že by mohl být žalobce sám poškozený, pokud by se jednalo o nějaký civilní proces, jde o to, jestli to někomu pomůže… týmy by měly být na takové různé případy pojištěné, případně řešit s pořadatei a zaštiťující sportovní organizací, jakožto dodavatelem pravidel… pokud je v pravidlech trest, tak ho asi vymůže, pokud není tak podle čeho chceš toto řešit? není to běžný životní okamžik, je to uzavřený závod profesionálních sportovců, tam jsou jako regule pouze pravidla…

                                  0 0
                                  • zirecek  

                                    Takže zase nic.

                                    Ty budeš asi mladé vyžlátko, které křičí a kope do druhých, aby byl důležitý, ale když se má jasně vyjádřit sám za sebe, tak nic… Zkus na tom zapracovat, ať je to třeba lepší.

                                    Končím.

                                    0 0
                                    • vrazdit  

                                      kdo do koho kope, ty vyžlátko… já tady chci někoho soudit? já křičím po exemplárním potrestání? to tady předvádíš ty a já ti neustále říkám jaký mám názor na toto tvé počínání… užij si své velké argumentační vítězství a běž poradit UCI jak to všechno udělat bezpečnější a při tom pozavírat a pokutovat co nejvíc lidí…

                                      0 0
                                      • zirecek  

                                        Nejde o vítězství, možná tobě, nevím.

                                        Jen jsem chtěl vědět, jak by si to řešil ty, což si do této doby nesdělil. Jen víš, kdo má názor špatný.

                                        0 0
                                        • vrazdit  

                                          já bych to řešil tak, jak je napsáno v pravidlech sportu, o který šlo, jak píšu výše… jestli do toho někdo zatáhne civilní soud, je to jeho boj a DG bude mít problém… názor mám takový jaký mám a neříkám že protinázor je špatný, snažil jsem se vysvětlit svůj postoj, ale to bě je to taky jedno, protože je zase jiný než tvůj, takže je zbytečné se tady motat každý ve svém, OK?

                                          0 0
                                          • Romancero  

                                            Vás obou se ptám:”vy byste se takového závodu zučastnili?”I kdyby to byl pouťák – evidentně

                                            účastnícitoho spurtu nemají pud sebezáchovy – kdo to má v hlavě v pořádku asi by závěr vypustil…Za takových podmínek- nebo za prachy vše?

                                            0 0
                                            • Barak  

                                              Za jakych podminek? Myslis, ze zavodnici chodi pred zavodem a kontroluji kvalitu a spravnou instalaci bezpecnostniho hrazeni?

                                              0 0
                                              • Romancero  

                                                Chceš říct, že předem nepromýslejí taktiku a neprojedou si předem trať?! A bezhlavě se vrhají do nesmyslných a nepromyšlenych finišů…To se už dnes nejezdí “ hlavou “ ?

                                                Nebo to byl snad závod na úrovni pouťáku?

                                                0 0
                                                • kubad  

                                                  To je trolení nebo tu hloupost cos napsal myslíš vážně?

                                                  0 0
                                                  • Romancero  

                                                    No evidenrně jsem nepronikl do mysli závodních cyklistů…tedy nikoli trolení

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    Je to tak

                                                    0 0
                                                  • Romancero  

                                                    A hloupost je tedy co? Použiivat hlavu i při fyzickém výkonu?

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    Můžeš mít taktiku. Můžeš mít vše připravené. Ale proste je to live závod s všechno muže být jinak. Takže řešit vše aktuálně. Totálně na kaši a jedoucí na totální hraně.

                                                    0 0
                                                • Barak  

                                                  Kazdy metr trati si opravdu neprojizdeji. U klicovych zavodu sezony si predem nektere useky, kde by se mohl lamat chleba nebo jsou nebezpecne, projizdeji v ramci pripravnych kempu, pripadne je znaji z minulych ci jinych zavodu, treninku nebo o nich poreferuje nekdo z tymu, kdo je zna. A pri nejhorsim je nabrifuje sport. reditel pred zavodem, kdyz probiraji i taktiku.

                                                  Taky uplne nevim, co myslis nepromyslenym finisem. Spurteri jsou v tymech jasni, tady to nebylo jinak.

                                                  0 0
                                                  • Romancero  

                                                    Díky za odpověd´. Taktika- bral sem to tak:” hele hoši, ten dojzd je v balíku o hubu, zkuste únik 2 kiláky pŕed cílem, nebo se na to vykašlešlete- nějaký pouťták v polsku není mistrovství světa a Sponzor je tolerantní- radši dojed´te ve zdraví a uchovejte se pro významnější závody”

                                                    Takové je moje smýšlení- jako šéfa týmu.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    takhle by se dalo premyslet, kdyby bylo smyslem zavodu dojet posledni. ;-)

                                                    0 0
                                                  • babkanakole  

                                                    Tohle ale letos přece není pravda. Vzhledem k situaci nikdo netuší, jestli to není náhodou i poslední závod co se pojede.

                                                    Za mě to tomu taky hodně napomohlo, všichni se potřebují ukázat co to jde. Ne že jindy nechtějí / nepotřebují vyhrávat, jen ten letošek je extrém.

                                                    0 0
                                                  • oberleutnant Weiss  

                                                    Je tam několik ALE, šéfe týmu. Ten pouťák někde v Polsku je v kategorii 2.UWT, tedy ve stejné jako ten třítýdenní pouťák někde ve Francii, co přeložili z července na září. A toho tolerantního sponzora zajímají výsledky, ten tam ty peníze necpe proto že by nevěděl co s nima – to by je zrovna tak mohl dát na charitu. Stejně tak majitele moc nezajímá, že mu dojíždí pravidelně 6 zdravých jezdců v poli, pokud vyhrávají jiní. Pro týmovou kasu je taky zajímavější vítězství…

                                                    0 0
                              • Zdyn  

                                Tak například v hokeji nebo fotbale už po vážných faulech soudy rozhodovaly a padaly tresty. Tak proč by to v jiných sportech mělo být jinak?

                                0 0
                                • psbiker  

                                  já tipuju tak 2 roky dyštanc..

                                  0 0
                                  • Zdyn  

                                    tak např. tady podmíněný trest a to dokonce i u nás v ČR

                                    0 0
                                    • psbiker  

                                      Dokaž teď úmysl.. Zavřít ho asi chtěl, ale ne přizabít.

                                      0 0
                                      • Barak  

                                        Nemusi jit vubec o umysl, staci nedbalost. Snad nikdo neveri, ze to udelal s motivaci ho zranit. O umyslu podle me nemuze byt rec.

                                        0 0
                                      • zirecek  

                                        Ve své podstatě nemusí jít o úmysl, ani o nedbalost. Klidně může soud brzy skončit. Avšak už ten samotný akt soudu je výchovný prvek a ponaučení pro druhé.

                                        0 0
                                      • Zdyn  

                                        Proč bych měl dokazovat úmysl? Dával jsem jen příklad, kdy se zranění při sportu dostalo až k soudu.

                                        0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Tak zrovna v tomhle článku je asi podstatný poslední odstavec.Dospěl k závěru, že faulující hráč odpovědnost nese pouze při mimořádných excesech, které intenzivně vybočují z běžného způsobu hry

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Vrcholový sport není o kamarádství, nebo?

                  0 0
        • Smazaný účet  

          tak dělá se to s dopingem, tak proč ne?

          0 0
        • jonti  

          Hlavně když se snažím něco napsat s nadsázkou a ironií, někdo se toho chytí a ještě by přidal.

          0 0
      • Cavendish  

        Hokejista taky kolikrát někoho prohodí mantinelem tak, že letí vrtulníkem do nemocnice, nemá zuby, je v bezvědomí, urvaný šlachy a podobně a taky je nikdo k soudu nehoní. A co boxeři? Nebo MMA? Tam se smrťáky stávají…

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • Romancero  

            To je dobré srovnání- je to o tom´, že se někomu při vrcholném výkonu zcela odpojí mozek a má temno před očima. Proto často musí v mma, ufc zápasech rozhodčí mlátíciho magora odtrhnout. Bohužel v cyklistice je magorů dost, kteří jsou schopní jít přes mrtvoly. Ve vší úctě k inteligenci vśech profesionálních cyklistů, Fotbalistů nebo hokejistů- člověk , který to má v hlavě v pořádku se takových šaškáren neučastní

            0 0
            • Janes  

              Správně, inteligenti hrají stolní tenis :-).

              0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Smazaný účet  

              Škoda, že s těmi jaksi opravdickými cyklisty, co na kolech i v tom balíku na silnici nebo třeba v bodovačkách na dráze závodili, vy hoši do styku asi osobně nikdy nepřijdete. Na bf se (až na některé čestné vyjimky) moc nevyskytují.

              Trochu škoda, jak říkám.. Možná, že by vám někteří z nich i dost explicite vysvětlili, co si o těchto řečech myslí. :)

              0 0
              • AussigBiker  

                +1 :-)

                0 0
              • Džey Ár  

                No, zrovna někteří sprinteři nejsou vůbec žádná ořezávátka :-) :-). Napadá mě z minulosti Thor Hushovd. S tím bych se moc o ničem nepřel :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No – asi jednou z největšich chyb, kterou může běžný neznalý člověk udělat, je opravdu si ****** dráhovýho sprintera. Co tak vím, teda. :)

                  0 0
                  • Janes  

                    Pozor taky na kluky od vesel a pádel :-)

                    0 0
                    • Esi  

                      My kluci od vesel jsme mírumilovní :-) a většinou rozměrů že nikdo normální nás ****** nechce.

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        Me tak napada, ze byste mohli mit dlouholete spory s klukama od padel :-)

                        0 0
                        • AussigBiker  

                          Ani ne, koho zajimaj cakalove :D Akorat teda u nas v Usti jezdej nahoru a dolu spatne, v protismeru oproti klukum od vesel, furt nemuzou pochopit, co je ten spravnej smer :)

                          0 0
                          • Esi  

                            U nás cákalové nejsou, ale spory nejsou, jezdívalo se na soustředění do jižních Čech a vždycky jsme stanovali na cákalistické loděnici, a úplně v pohodě.

                            0 0
                            • AussigBiker  

                              Jo, je to jenom takovy spickovani :) U nas poradaj veslari a cakalove zavod dracich lodi pro verejnost, takze pohoda :)

                              0 0
                              • Esi  

                                Jojo myslím že zrovna tyhle dva sporty které kromě vody nemají vůbec nic společného, tak ty lidi kteří sebou nemají žádný problém, na vodě si asi nemůžou překážet. Mohli by jet klidně na společné soustředění a nebyl by problém. Vždycky mi přišlo že lidi od vody jsou hodně v pohodě na rozdíl třeba od fotbalistů.

                                0 0
                                • AussigBiker  

                                  Podle mě je to prachama. Jak se někde začnou točit velký prachy, tak se začne atmoška a lidi kazit.

                                  0 0
                                  • Esi  

                                    Je to možné, veslováním se asi prakticky nikdo nezajistí do konce života, dá se tím slušně živit pokud jsi opravdu hodně dobrý, ale že by měl špičkový veslař ve 35 letech vyděláno, tak to nemá. Fotbalisté berou naprosto nesmyslné částky, spousta v evropském měřítku velmi podprůměrných fotbalistů bere velké peníze, ale asi taky nemají vyděláno do konce života, když se člověk podívá třeba na Řepku, tak tomu nestačilo ani pár set milionů :-)

                                    0 0
                                    • AussigBiker  

                                      Řepka hrál v době, kdy už to bylo lepší, ale v porovnání s dneškem se platilo málo, tak je chudák na mizině, zlatokopky a auta něco stojej :-)

                                      0 0
                                      • Esi  

                                        Jojo a když k tomu chybí alespoň základ finanční gramotnosti tak to je problém :-)

                                        0 0
                      • Janes  

                        Kajakář Dostál taky asi nebude mít problémy :-)

                        0 0
                        • Romancero  

                          Určitě ne! V okolí do cca 30 metrů není naśtěstí žádný problémista, na kterýho by Dostál dostal…

                          0 0
                  • Džey Ár  

                    Tak to je úplně bez debat :-) :-)

                    0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • Romancero  

                Pár pouťáků jsem v mládí jel a prostě jsem neměl tak ostré lokty a takovou motivaci vítězit za každou cenu na úkor druhých. Mám svoje Vlastní – osobní výzvy , ale nepotřebuji při tom mrzačit druhé…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To jsou děsný kecy. Děláš jak kdyby pouťáky byly zápasy MMA. Na většině pouťáků se borci dobře znaj, zazávodí si, plácnou si a jdou na pivo pokecat.

                  0 0
              • Romancero  

                Čímž by jen “ některý z nich” potvrdil svoji duševní vyspělost

                0 0
            • iron.hide  

              cerno pred ocima maju casto aj „zavodnici“ na roznych strava segmentoch, a to napriklad aj na obojsmernych singlacoch. U nas v karpatoch bezna vec.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Bych to tak nedramatizoval. Prostě jen pravidla upřednostňují toho, kdo nemá na to si spurt rozjel za svý. Pokud by to nebylo, třeba by více pociťovali nebezpečí a těchto hrůzných karambolů by ubylo. Rozjetou Tatru z vedlejší raději pustím, dohadování potom o nějakém právu, už nemusí dávat smysl, jen to potěší přiživující se právníky a soudy.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A hlavní problém bych viděl, že týmy jsou slabé co se týče zajištění bezpečnosti svých závodníků. Pokud by měli, dnes v průmyslu běžného bezpečáka, tak ten by takový dojezd zatrhl. Ale na to není vůle, to by stálo peníze.

                0 0
        • Tom-T45  

          A to není vůbec špatná myšlenka. Každý tým by mohl mít jako v hokeji nějaké bitkaře, kteří by se snažili sejmout lídry cizích týmů, pak samozřejmě obránce, kteří by chránili lídra a zase by se snažili útočit na druhé týmy, občas by nějaká dvojice zastavila, shodila rukavice a rozdala si to na férovku. A večer ve zprávách bychom mohli sledovat s nadšeným komentářem, jak v nějakém alpském stoupání Sagan sundal čistým hitem Thomase a z místa odjel na zadním kole. Dnešní divák chce akci nejlépe s pořádnou porcí krve a tohle by určitě mělo úspěch.

          0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • Cavendish  

        Ty si dement, tobě není rovno…

        0 0
      • klobrch  

        To už přeháníš. Chybu udělal, ale profesionální cyklistika se holt jezdí na krev,proto ne každý profík může být spurtér. Myslím si, že sám Gr. Je z toho hodně nešťastný.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak je třeba jednoho-dva pověsit…ti ostatní už se pak budou chovat hezky ;-)

          0 0
          • zirecek  

            Proč hned věšet? Stačí projednat a postihovat hrubé porušení pravidel spurtu. Jen konečně začít vyžadovat, co je psáno v pravidlech.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Za mě je obojí stejná špína, za někým vyvážet, a někoho blokovat. Pokud pravidla schvalují vyvážení, ale ne bránění, pak je to jen podporování slabších kusů a nezaslouží si to úctu. Je to proti přirozenosti, a čím více, tím více si to zkracuje životnost. Srážka je druhá věc, taky se autem cpete v provozu do mezery co se zavírá?

              0 0
              • JSt  

                z tveho prispevku cisi, ze vubec netusis, o cem zavodni cyklistika je a hromadny spurt uz vubec. ;-) srovnani jakehokoliv zavodeni a poklidneho presunu autem je mimo, jak zcela jiste i sam uznas. ;-)

                0 0
              • gerrard  

                :) Tento text si ukládám pro pobavení ostatních. Taková perla nesmí zapadnout.

                0 0
              • Barak  

                Spletl sis vlákno, vtipy jsou jinde…

                0 0
              • Smazaný účet  

                v praze v koloně ano.

                0 0
          • R-A-D-I-U-S  

            Lámání v kole prý bylo kdysi cool ;-)

            0 0
            • -b-n-x-  

              Tohle uz provedl tomu Fabiovi.

              Jeste by se nekomu snad mohl libit system oko za oko, zub za zub. V tomto pripade by to bylo doslova.

              0 0
      • bara2  

        Na tom prvním videu hned na začátku je krásně vidět, jaký krátký okamžik to v reálu byl. Ve zpomalení a opakovaných záběrech to je každému hned jasné. Ale v tom okamžiku, na tom místě to vypadá jinak. Je to průšvih, to bez debat. Kdyby jel rovně, tak by asi nevyhrál, Jakobsen byl rychlejší, ale určitá taktika a manévrování patří k věci nebo snad ne? To by taky mohli mít nalajnovaný dráhy a žádný rozbíhače, každej pěkně za svý a jen na čistej výkon. Mně by se spurt na čistej výkon líbil, ale jaksi si realizaci nedovedu moc představit. Určitě tam nebyl úmysl ublížit, tak je potřeba se na to dívat, „doživotí a trest smrti“ je dost mimo, to se dnes už nedává ani za úkladnou vraždu.

        0 0
      • plzakj  

        Meli by spurtovat v integralach

        0 0
    • Pista.Wassermann  

      Jednoznačně chyba Gr. Jacobsena sundal už přes čáru. Na druhou stranu to vypadá, že Jabobsen se zlekl a Gr. ho „dorazil“ ve chvíli, kdy už Jacobsen v souboji nebyl a tím pádem okamžitě změnil směr směrem do bariér. Kdyby po prvním kontaktu s Gr. zabral proti němu a tlak držel, ve snaze neskončit v barierach, tak se možná vymáznou tak, že oba skončí na asfaltu.

      Něco podobného, jako když mě jako blokaře učili jak se přetahovat nad siti proti soupeři přes balon. Ve chvíli, kdy ta situace přijde, musíš do toho dát všechno.

      0 0
    • Džey Ár  

      Teď jsem koukal na další videa na YouTube ze kterých jde vidět že se rodlama fakt chytili. Takže dobrý postřeh máte kuci.

      0 0
    • milan.v  

      „Groenewegena dočasně suspendoval jeho tým Jumbo-Visma s tím, že až do verdiktu Mezinárodní cyklistické unie nebude sedmadvacetiletého jezdce nominovat k závodům.“

      0 0
      • designer  

        Především má zlomenou klíční kost, takže závod tak jako tak nepojede. Ale jinak dobré gesto :-D

        0 0
    • obda  

      Groenewegen: „Let's be clear that it's never my intention to endanger other riders,“ Groenewegen said. „But this was clearly my fault. I deviated from my line and that is not allowed.“

      Zdroj: https://edition.cnn.com/…l/index.html

      0 0
      • Smazaný účet  

        No – jasně.

        0 0
      • Dlhý pes  

        Jasné jak facka. To je brilantní vyjádření po poradě s právníkem. Přece nikdo nečeká , že se přizná, že prostě jen jako obvykle chtěl vyhrát za každou cenu.

        0 0
      • xtonda  

        A co to dokazuje, byl by idiot kdyby to přiznal. Každý řidič, který někoho sejme, bude tvrdit že ho neviděl i kdyby to udělal schválně.

        0 0
        • obda  

          Nedokazuje to nic, prostě je to jeho vyjádření. Podstatné je, že se explicitně přiznal k porušení pravidel.

          0 0
    • milan.v  

      Myslím, že už se tu jako slušně mlátí prázdnou slámou…

      0 0
      • Romancero  

        Máš pravdu.. dokud sami jezdci, kteří se takových šíleností účastní, nebudou protestovat, pak se nic nepohne. Je to jejich zdraví, jejich život a jejich boj- oni sami zodpovídají za svoje životy a zdraví …

        0 0
        • Barak  

          Muzes specifikovat, jake silenosti mas presne na mysli?

          0 0
          • Romancero  

            Pokud to účastníci takových dojezdů za šílenost nepovažují, pak Vlastně není , co řešit.. pak ale nechápu některé reakce šéfů týmů.

            Prostě jen scházejí tím, čím sami zacházejí. Lidé se zdravým rozumem a s úctou ke zdraví se mohou pouze divit jejich “karmické zátěži “- tedy potřebě vynakládat svoji životní energii tímto inteligentním způsobem..

            0 0
            • AussigBiker  

              Lide s uctou k vlastnimu zdravi vesinu sportu profesionalne nedelaj :)

              0 0
            • Barak  

              Delas, jak kdyby pri kazdem zavode pulka startovniho pole zarvala…

              0 0
              • Romancero  

                No jo.. trochu to přeháním noo.. ale vím, jak cyklistika bolí! Tam se moc simulovat a zdržovat hru nedá .. jako v tenise nebo fotbale.. natožsi odpočinout při přerušení hry – časovka do kopce nadoraz

                0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
      • Jakobo  

        Tak to je vysmaty. Ted pres zimu a s tim Covidem se zavody moc nepojedou, bude trenovat nekde v teple a od kvetna se muze zase chovat jako prase, cast sezony jeste stihne. Skoda, ze stejny postup neplati treba u profi ridicu, kteri vleti pres zavrene zavory na prejezd a srazi vlak nebo u inspektoru, co blbe zkontroluji most a ten pak spadne. Profese jak profese, ne.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.