Brzdy sram XX world cup vs XTR M985

7 nepřečtených
  • Torwen

Ahoj,

koukal jsem už na nějaká zdejší vlákna, jisté zmínky jsem našel, ale přece jen bych v tom chtěl mít úplně jasno.

O co mi vlastně jde, na kole mam komplet sadu sram XX (absolutní spokojenost) jen brzdy mam již zmíněné M985 s těma jsem též spokojen, dobře se mi dávkují, krátký chod, prostě mi sedí. Tudíž jediný důvod proč chci i brzdy XX je estetika, čistě jen pro to mít celou sadu, dle mě i samotné brzdy XX vypadají lip, to že jsou lehčí než M985 je mi jedno. Před estetikou samozřejmě upřednostním funkčnost a tak mě zajímá, jestli tu máte někdo s obojíma brzdama zkušenosti a můžete mi říct vaše pocity, rady, doporučení, jestli bych si po funkční stránce nepohoršil, případně v čem jsou podle vás ty či ony lepší.

Díky, Martin

0 0
    • Sooree  

Za mě jsou XTR podstatně lepší…měl jsem taky komplet XX, ale ty brzdy byly na údržbu strašný, vždycky po nandání kola to všemožně drhlo a trvalo vždycky věčnost to nějak vyladit, výměna destiček totéž

Pak jsem nandal XTR a byl klid, nebylo vůbec potřeba na ně jakkoliv sahat, a rozhodně bych už neměnil

A ještě se mi ta stříbrná líbí víc :)

0 0
    • Breakpain  

Chod brzd je jiny, pokud Ti sedi Shimana, Sram Ti prijde jiny… pred koupi vyzkousej. A pocitej s tim, ze Shimano se servisuje snadno, Sram nikoli ;)…

0 0
      • Torwen  

Super, nechám tam ty xtrka, náladu na to se tam vrtat fakt nemám, díky za reakci!

0 0
      • 01carbon  

na jednom kole je mame a dostavaji hodne za usi. aktualne jen letos asi 2,5k km. o problemech nevim, servis cca jednou rocne a serizeni pri vymene desek – tedy zadne jpp :)

0 0
        • Breakpain  

Kdyz to srovnas, Shimano je po servisni strance lehci ;).

Nevim, ja odvzdusnuju brzdy u sjezdaka minimalne 1× mesicne ;)… zalezi na pouziti. Vrtal jsem se v obojim a radsi servisuju Shimana ;)…

Ale at si to kazdy zkusi, znam lidi, co Shimana nesnasi a na Sram nedaji dopustit ;)…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.