• Maadaf

    Do dnesniho odpoledne me verne 12 let slouzily tmavomodry Bolle (typ bohuzel nevim), pod kopcem sem je strcil do dresu a nahore tam nebyly. Musel sem odjet asi 60km bez nich a je to sila – vitr, muchy, slunce, jel sem spis po pameti nez po ceste. Urychlene proto shanim nahradu. Z bryly, co sem kdy vyzkousel, jich vetsina byla pres spanky uzka, u tech par , do kterych sem se vesel, se oboci dotykalo horni hrany obroucky a na skla by stekal pot, takze taky nic. Barvu obroucek nijak neresim, kdyz bude modra, jen dobre, ale jinak je to jedno. Bravu skel jednoznacne modrou, sem na to navykly a nerad bych menil.

    0 0
    • medved.m  

      Modre a s modrymi skly Ti zel neporadim, ale…

      pred par dny jsem se tu v Brne koukal po fotochromickych BBB Winner PH a v Atrexu ze mi pry nabidnou neco daleko lepsiho: Specialized Arc nebo ArcTerra, nevim urcite (nejsou na strankach, zrejme je to starsi model), 17gramu, cocky adaptalite NXT atd. za 1999 misto puvodnich asi 5999. Toz neber to; zkusil jsem je zbezne, vzal domu a tam mi za pul hodiny, nastesti jeste nez jsem je vzal ven, zacalo strasne bolet za usima. Jsou proste sirsi nez moje hlava a drelo mi to fest. Skoda. Jeste je tam mozna maji…

      0 0
      • drtyc  

        bocnice se daji snad tvarovat skoro u kazdejch brejli ne? dulezita je oblicejova a spankova cast. usi jsou az na poslednim miste.

        0 0
        • medved.m  

          Diky drtycovi za nesmirne cenne rady. Nebylo by ovsem lepsi nejdriv si zjistit jak vypadaji, dede vsevede? :-)

          0 0
    • kubad  

      Oakley M-Frame nebo Pro M-Frame jsou hoodne široke a tvar skla a barva se da vybrat

      cena :-(

      0 0
    • BlackMC  

      Vytáhnu tohle téma z historie. Prosím Vás nemáte tip na brýle na širokou hlavu ? Jsem už naprosto zoufalý. Potřeboval brýle do 4k. Všechny „široké“ modely jsou mi na šířku malé. Vyrábí někdo nějaké Oversize nebo XL modely kvalitních sportovních brýlí ?

      Naposled jsem zkoušel Oakley Sutro Lite a Oakley, Oakley Jawbreaker, Rudy Tralyx.

      Vše bez úspěchu je nosit bez tlaku na spánky případně nad ušima.

      Budu fakt vděčný za jakýkoliv tip. Případně i za tip kde koupit brýle, které Vám rovnou upraví bez ztráty záruky.

      Zatím jsem to řešil tak, že jsem kupoval brýle do 1500 a ty ručně uprovavoval broušení v kloubech, tak aby obě nožičky šly naklopit více do šířky. Případně tvarování v optice nahřátím nožiček.

      Taky prosím bez rádoby vtipných komentářů. Díky.

      0 0
      • adam1  

        Ty se mi zdají široké ,zkus?

        https://www.kola-radotin.cz/…ty-road-gold

        0 0
      • yetti  

        Uvex jsi zkoušel? Pracoval jsem v kanclu s jedním hodně velkým kolegou (205cm/130kg), kterej je obr včetně hlavy a ten mi kdysi říkal, že jediná firma, která dělá dostatečně velké helmy na jeho hlavu je Uvex. Tak když mají obří helmy, třeba by mohli mít i velké brýle ;-)

        0 0
    • Kacko  

      100% hypercraft

      1 0
      • BlackMC  

        Ty vypadají zajímavě. Je tam i šance, že bude přes bezrámové sklo malý tlak, když to nebude dost široké.

        0 0
    • BlackMC  

      Našel jsem stránky kde jsou uvedeny šířky všech brýlí co prodávají. Přeměřují je.

      https://www.sportrx.com/…sintryx.html

      0 0
    • BlackMC  

      Tak nakonec koupil Oakley Sutro. Vzal jsem na Alze za 2400 a přinejhorším nechám někde přiohnout stranice. Sedí celkově dobře. Mají dobrý nosník. Na velké „kebuli“ vypadají velmi dobře.

      https://www.alza.cz/…d6967840.htm

      Pozor na Sutro Lite, ty mají úplně jiné rozměry a jsou podstatně menší, při skoro stejném jménu, které by evokovalo, že mají pouze jiný rámeček.

      první zkušenosti:

      Prizm mi nepřišel nějaký zázrak, který bych byl schopen poznat bez porovnání. Větrají spíš průměrně, stranice jsou na konci dost ostré při nasazování na oči, když máte přilbu na hlavě. Mají pěkně zpracované panty, obal a celkově provedení je super. Vidět je přes ně fajn. Dobře kryjí obličej před bordelem a muškami. Uvidím teď o víkendu jak se osvědčí ve velkém vedru.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.