• Goldberry

    Po včerejší vyjížďce, kdy jsem na cca 50km lovila z očí asi pět mušek zvažuju začít vozit brýle. Jsem absolutní začátečník, v podobných doplncích se nevyznám, poradil byste mi někdo, prosím? Pokoušela jsem se prohledat forum, ale většinou se tu řeší už příliš specializované dotazy.

    Zajímalo by mě: a) mám sluneční brýle z optiky (ne spotrovní), je hodně špatný nápad vzít si je na kolo, nebo někdo běžne vozíte? Příp. proč ne? b) Pokud bych se rozhodla zakoupit brýle speciálně na cyklistiku, budou (začátečníkovi bez chrtích ambicí) stačit např. tyto levné, (namátkou na webu vybrané, vím, že tu značku tady nemáte rádi ;-) http://www.zbozi.cz/?…

    Na co s případně dát při výběru pozor?

    Moc vám děkuju za pomoc.

    0 0
    • Goldberry  

      Omlouvám se za překlepy, nezjistila jsemještě, jak tu smazat příspěvek s chybami.

      0 0
    • wraith  

      Vlez do prvního cyklo obchodu kterej potkáš, a tam si brýle vyzkoušej a ty, co ti budou nejlíp sedět, tak ber :)

      0 0
    • jIrI___  

      Z levnějších značek bych se asi podíval po nějakých brýlích od Axonu. Mají velký výběr, určitě si vybereš ;-). Ale bez vyzkoušení brýle nebrat.

      0 0
    • Neil100  

      Bacha na snobský a drahý Oakley, to se tady moc nenosní a je tu pár alergických lidí :-)

      Jak napsal wraith, vyzkoušet,ktere nejlépe sednou. A pozor na to, aby nožičky nějak nekolidovali s „čelenkou“ přilby.

      0 0
    • Goldberry  

      Díky. A co ty obyč sluneční, nestačily by?

      Jaké zabarvení skel je nejlepší? Často jezdím v podvečer, ale skoro stejně často i v poledne na sluníčku.

      0 0
      • jIrI___  

        Výměnné skla nebo si připlatit za nějaké brýle s fotochromatickými skly (mění zabarvení podle množství světla na ně dopadajícího).

        0 0
        • PjSky  

          jezis, nemuzete ji poradit NORMALNE? kup si holka VELO 2008/06, nebo si ho puc, je tam kopec veci pro holky [jedno z temat cisla] a nabizeli tam bryle kolem 350,– , karbonova ubroucka, nesmyk. nanosnik atp… velmi pekne. V ZASADE se neptej v shopech a uplne jakekoliv bryle si neber, nemely by byt kovove, nemely by mit sroubky, a hlavne kvalitni UV filtr + netristiva skla/plast… kdyz koukam na svoje, jsou od kaminku slusne poskrabane, sem tam chytis opravdu slehu.. [auta, motorky, nejhorsi jsou jini cyklisti s drapakem, ten strili sutry z asfaltu jak kulomet…]

          0 0
          • winc  

            Jo jo máš pravdu bez brýlí ani rana bez oka bych se neobešel. Jezdíme kolo na kolo a jsou to šlupky jako z děla

            0 0
          • Gorgov  

            Promiň, ale kde tě našly? Tohle je jako hodně dobrý „nabizeli tam bryle kolem 350,– , karbonova ubroucka, nesmyk. nanosnik atp… velmi pekne“  Radsi nikomu moc nerad:)

            0 0
          • hribik A1  

            no mne viacej strielaju kamienky od gum na cestaku nez od tych na hajtre…semtam nejaky dopadne na lak prechadzajucej audiny…

            0 0
    • Goldberry  

      Díky. A co ty obyč sluneční, nestačily by?

      Jaké zabarvení skel je nejlepší? Často jezdím v podvečer, ale skoro stejně často i v poledne na sluníčku.

      0 0
      • Neil100  

        Asi další věc, aby pod ně nefoukalo…Co se skel týče, mám dvě na ostre sluníčko a na zataženo a vyhovuje mi to…Takže skla spíš nějaké univerzálnější.

        0 0
        • Goldberry  

          To asi ale v obchodě nepoznám, jestli pod ně bude foukat..nebo je na to nějaký tajný fígl? ;-)

          Univerzálnější znamená vyměňovací? Nebo je nějaká barvapoužitelná bez větších rozdílů na oba typy světla?

          0 0
          • Neil100  

            Mno u některých to poznáš, když máš místo nahoře,a i dole, tak tam foukat bude ;-)

            Jako univerzální barva se uvádí hnědá.

            0 0
            • Black knives  

              Jezdím stále čiré sklo. Vozím obyčejné cyklo od Point. Mají náhradní žlutooranž.sklo na podvečer,a tmavé na ostré slunce. Stále však vozím čiré. V lese mě nekutečně štve,když díky tmavým brýlím mám pocit,že je tmavo.Tmavé jsem vozil jen v pláních bez stromů v Alpách. Tady určitě ne.Ale já jezdím po lese,ne po asfaltkách.

              0 0
      • zmolko  

        ja nosim obycajne slnecne, vsetko v poriadku, ale ked idem napr. nejaky zjazd cez les a je tam pomerne tma, tak toho moc nevidim. preto tiez uvazujem nad cyklistyckymi. u nas v kamenaku maju nejake merida za cca 600sk s dvoma vymenitelnymi sklami, ma ich aj kamos a chvali, tak pojdem do nich.

        ale pre zaciatok kludne mozes skusit nejake obyc. slnecne (ak mas nejake poruke, ked nie, tak kup cykl.) :-)

        0 0
      • hribik A1  

        no ja pouzivam oranzove…neviem preco, ale proste mi take vyhovuju. parkrat som jazdil aj so slnecnymi, ale to sa mi tak nelubilo…

        0 0
    • scret  

      taknejak jsem nepochopil jestli nosis normalni dioptricky bryle,jestli to potrebujes pri sportu, nebo pripadne kontakt. cocky… atd.

      Pak se da radit…

      Jinak levny a kvalitni brejlicky si myslim jsou R2, je tam uz celkem rozumna optika, delaj i s dioptrickym klipem, cenove do 1000,–  mozna kousek nad…

      Docela slusny jsou treba taky uvex apod.

      hlavne ti proste musej sedet, netlacit pod helmou… pokud chces univerzal skla,tak ja treba vozim takovy trochu ruzovy… v lese supr a na slunicku se to porad jeste da, lepsi jak zlusty… v lepsim pripade se delaji s vymenymi skly a v nejlepsim fotochromaticke – Transitions

      0 0
      • Goldberry  

        Dioptrické brýle nenosím, vidím dobře. Vlastním obyčejné sluneční brýle. Zajímalo mě, zda se dají vzít ns kolo – pomalu docházím k tomu, že byly drahé a bylo by mi jich líto, nerada bych je poškrábala. Takže začínám zvažovat nákup cyklistických. Akorát se v tom vůbec nevyznám.

        Děkuju všem za rady!

        0 0
        • scret  

          no ono s „cyklo“ brylema si asi cenove nepomuzes,pokud to ma byt kvalita… ale samozrejme te chapu, na kole muze dojit daleko castejc k poskozeni nebo zniceni brejlicek,takze taky nevozim ty nejdrazsi:)

          0 0
        • kolombo  

          Vlez do pracovních oděvů a vyzoušej si tam takové ty úplně obyčejné ochranné brýle za 75 Kč. Dělají se čiré i sluneční a sedí perfektně. A vzhledem k tomu, co stojí se poškrábání opravdu bát nemusíš :-)

          Tady máš odkaz, ale ten obrázek je děsný :-(

          http://www.canis.cz/detailPage.asp?…

          Ještě si chci nechat testnout úrověň UV filtru, ale vzhledem k tomu, že většinou vozím čiré, tak je to jedno …

          0 0
          • TheIF  

            Jakoby se nedali koupit obyč sluneční brejle za 2kila, jasný pořidíš si místo toho troje :-)

            0 0
          • scret  

            to jsi asi spatne zaradil, ja bryle nepotrebuju:)

            0 0
          • scret  

            no jinak i na kolo vozim bryle za cca tisicovku, nekdy vemu i Oakleye za 5:) kvalita skel je uplne nekde jinde nez u bryli za dve kila…

            0 0
            • pepek  

              Prosím Tě, vysvětli mi objektivně, kde jinde je ta kvalita. Vidíš s nimi líp za šera? Vidíš líp prostorově? Pokud opravdu vidíš za šera min. tak, jak bez brýlí a vidíš hloubku prostoru, jak bez brýlí, tak jo. Pokud ne, tak mě stačí ty nahoře, z prac. oděvů: Nezkreslují, jsou festovní, nefouká do nich. Když je přejede auto bez řidiče (1×),  nebo je zapomenu na pařezu (2×), nebo mi vypadnou za jízdy (1×), tak se quli tomu nerozbrečím.

              0 0
              • Smazaný účet  

                s brylemi za 5t vidi i za roh :))

                0 0
              • scret  

                ajajaj, nechapu ze dokaze nekoho tak popichnout, ze nekdo vozi bryle nebo vubec nosi na sobe za vic penez…:) nekdo ma zas treba mobil za dvacku a nikoho to nestve..hmm…:)

                ale abych se vratil k tvymu dotazu, ano mas pravdu, videt je pres ne daleko lip, co se tyka ostrosti,kontrasu, za sera taky… nemaji to samozrejme jenom oakleye, maj to kazdy lepsi bryle s polykarbonat. sklama, dneska cca uz od tisicovky… u levnych bryly s „nekvalitni“ optikou, mam pocit jak kdyby to byly obyc plast sklicka zacouzena zapalovacem… kdysi jsem delal nekolik let na bazene,a tam se poznaly dobry skla a ty spatny velice dobre… ty spatny jsi musel po hodine dat z oci dolu,protoze te bolela hlava, u tech dobrych jsi je mohl mit treba cely den a nic…

                doporucuju urcite vyzkouset neco kvalitnejsiho, rozdily pak poznas sam, takhle se to tezko popisuje…

                0 0
                • obda  

                  Jo, ale to jsou obecne proklamace. Mate nekdo odkaz na zdroj, kde se popisuje, v cem konkretne a meritelne (pro mne dulezity paramet, jinak se neda objektivne hodnotit) jsou ty drazsi bryle lepsi? Verim tomu, ze lepsi jsou, ale rad bych vedel jak moc a proc. Subjektivni hodnoceni mne moc nezajimaji. Diky.

                  0 0
                  • Beeda  

                    jesli te to zajima tak vehementne si to najdi sam, materialu je dost:-)  a i to subjektivni posouzeni je mimoradne dulezite.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    a nebo si vyzkousej drahe bryle v obchoe a porovnej je se svymi. urcite poznas rozdil

                    navíc teď jsem slyšel že než mít nekvalitní brýle tak raději žádné. pokud josu totiž se špatným nebo s žádným UV filtrem tak když si je nasadíme, mozek si myslí že je tma a roztáhne zorničky ještě více než bez brýlí a pouštíme si tak do očí více UV záření

                    0 0
                    • MARIN  

                      Tak zrovna UV filtr maji i nelevnejsi bryle u tavanu

                      0 0
                  • MARIN  

                    treba tohle?

                    http://oakley.com/…t_protection

                    0 0
                    • obda  

                      No, treba tohle je (trochu nedokonaly) priklad, ze polykarbonat je lepsi nez „plast“, tedy CR39. Idealni by to bylo zopakovat se stejne velkyma cockama s polykarbonatu a CR39, nejlip ve stejnym ramecku :) Takze polykarbonatove pracovni by mohly a) mit podobnou odolnost proti prurazu b)mit UV filtr (to maji dnes skoro vsechny) c)nezkreslovat Takze se bavime spise o designu a typu zatmaveni. Nebo jsem neco vynechal?Ja proste moc nemusim subjektivni hodnoceni, a ptam se spise „proc?“/„jak to funguje?“.

                      BTW pro odlehceni – ptam se ze zvedavosti, zatim jezdim ve svych cirych dioptrickych (tusim, ze polykarbonat, s tvrdici vrstvou) – nesjizdi, nepadaji, podfukuji jenom trosku neb mam rad velke skla(stejne mam z kopce strach, tak jedu pomalu), zatmaveni mi moc nechybi, UV filtr maji, a zasadne je nikde nezapomenu, protoze je nesundam :) No a zajimalo by mne, jak moc bych si pomohl. Image a zatmaveni mi nechybi, nekdy mirne slzim ale neni to nic hrozneho.

                      0 0
                      • scret  

                        jestli jsem to dobre pochopil,tak se ptas na to jestli Oakley je v optice nejak lepsi nez treba jine bryle s polykarbonatovymi skly… reknu ti ze jsem trochu maniak na brejle,takze jich mam fakt docela dost, zacinalo to kdysi na brylich od cca petistovky az konce ted prave u Oakleyi… dulezity je aby hlavne brejle ty polykarbonat. skla mely… pak si myslim ze uz moc velky rozdily nejsou… a konkretne u Oakleyi,jak jsem psal vys, hlavne platis design! pak znacku a pak taky kvalitu… navic treba u Ocek neni marny to ze maj i obruby z docela dobryho materialu, jmenujou to O matter, coz bude pravdepodobne nejaky polykarbonat taky, nevim,nechci se v tomhle hadat, tak dalece jsem to jeste nezkoumal, ale precijenom diky tomu jsou ty obruby docela pevny a hur rozbitny…

                        0 0
                        • pepek  

                          No právě – a nejhůř rozbitný obruby mají ty pracovní brýle, nemají totiž žádný. :-)

                          0 0
                          • scret  

                            no ja ti nevim,zrovna dneska jsem byl pracovne v Canisu a nic teda kloudnyho jsem tam nevidel…

                            0 0
                          • kankrlicek  

                            Jezdím (asi rok, možná trochu déle) s pracovními brýlemi, čirá ,,skla". Několikrát jsem se spálil, naposledy s brýlemi tady tak vychvalovanými, zatmavovacími od Spešlů, ale rád jsem se jich zbavil ve prospěch těch pracovních za cca 300 Kč. Jakékoliv zabarvení nedělá dobře mému softvéru :), všechno vidím prostorově znetvořené, s těmi  pracovními jsem mimořádně spokojen.

                            Musím sehnat ve svém okolí někoho, kdo mi ty Óčka půjčí na 1 den a pak sem dám zkušenost.

                            0 0
                            • Krys  

                              To si nemohol napísať včera? Včera so si totiž kúpil Spešly. :))

                              0 0
                              • kankrlicek  

                                Ale já si nestěžuji na brýle, ty budou asi dobré. Jen mi to ten prográmek v hlavě nějak blbě vykreslí :) a já skoro nic nesjedu, protože jsou to hrozné dardy. Jen si vezmu čiré, je to úplně jiná liga a jedu jak z partesu.

                                Předpokládám, že s nimi budeš spokojený. Seděly mě úplně supr.

                                0 0
                                • Krys  

                                  Veď uvidím, najneskôr na dovolenke v Grécku ich vyskúšam, ale dúfam, že sa mi zadarí už zajtra absolvovať aspoň cestu do práce na bajku.

                                  0 0
                                  • kankrlicek  

                                    Přeju, ať spokojený jsi, jak s brýlemi, tak s dovolenou :). Ten můj příklad jsem psal proto, abych ukázal, že nemusí být pro každého stejné řešení, a že i brýle za 300 mohou být dobré.

                                    0 0
                            • scret  

                              jedny ocka ted prodavam,mrkni na bazar…:)

                              0 0
                              • kankrlicek  

                                Bych je nejdříve potřeboval zkusit na jeden den v terénu. Však se nějaká dobrá duše v mém okolí dříve či později objeví… :)

                                0 0
                                • scret  

                                  bych klidne i pujcil,ale problem bude asi vzdalenost:)

                                  0 0
                  • scret  

                    no abych pravdu rek, je mi jedno jestli si je koupis nebo ne, nikoho do niceho nelamu… a naopak pro me je subjektivni muj pocit pro me dost dulezitej, nez nejaky „objektivni“ testovani…  ale jak pise Foose, staci zajit do nejakyho kramku a vyzkouset proti slunicku apod. Rozdil je opravdu patrny na prvni pohled…

                    0 0
                • přišlapávač  

                  vůbec nemá cenu se tu o tomhle dohadova,t vyprdni se na to a nech je žít v pohádce z kauflandu ;-)

                  0 0
            • kolombo  

              Další, kdo si myslí, že cena ja úměrná kvalitě :-D

              Cena je dána značkou, drzostí obchodníka a občas i výrobními náklady.

              Nebo se skutečně domníváš, že u plastových brýlí za více než 500 Kč je cena dána nějakými náklady ve výzkumu a výrobě ???

              0 0
              • TheIF  

                Ne asi, vylisuju rámeček a do něj vrazí kus petky jako u levných brejlí… http://oakley.com/innovation

                Ano určitě se platí hodně ze značku, ale i za kvalitu a pokud ty ji nepotřebuješ tak buď jen rád že ti postačí ochrané brýle za 7pětek někdo je holt na zkreslení citlivý a nemoh by je nosit + taky nechce vypadt jako ufo :-)

                Rozdíl mezi brýlemi za 2kila a 1000 a více určitě musí poznat skoro každý, že jsou tu pak exluzivní značky jako Oakley je něco jiného tam už to takový rozdíl nebude jestli brýle za 1500 nebo 5000kč

                0 0
                • kolombo  

                  Na tom odkaze, co jsi poslal hned první obrázky: celabrita v brýlích …

                  Takže v té ceně platíš to, co dostal za vyfocení a reklamní působení …

                  A ještě jednou a pomaleji:

                  Já neříkám: Jdi pro levné brýle do tržnice ..

                  Já říkám: Jdi do pracovních oděvů a kup si profesionální brýle na ochranu zraku.

                  Proč myslíš, že pracovní brýle budou zkreslovat a nebudou plnit svoji funkci tak jak mají? Proto, že nemají barvy a proužek na boku od nějakého významného designera? Proto, že nepodléhají módním trendům? Proto, že se jich dělají obrovské série a prodávají se na krabice?

                  0 0
                  • Beeda  

                    profesionalni brylevnavochranu zraku za 75kc:-))

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      Nedá mi to, i když už jsem to psal výše. Moje zkušenost je tato: brýle za 2.600 Kč jsem nosit nemohl pro prostorové zkreslení, pracovní brýle od Uvexu za 300 Kč nosím velmi spokojeně.

                      Ty drahé od Spešlů jsem (už kvůli ceně) nechtěl hned zatratit, vozil jsem je přes rok a pořád jsem se trápil. S pracovními jsem velmi spokojen.

                      0 0
              • scret  

                tak primo o Oakleyi si nemyslim ze cena je umerna kvalite,alespon ne u nas… (navic o tom tady nepadla ani zminka… )tam platis za znacku, za design, za reklamu apod. a samozrejme i za kvalitu… podivej se na vyrobce i jinych sport. bryli (adidas,Bole, Cebe a Rudy P. spol.) a zjistis ze cenove jsopu taky vysoko, sice ne jako Ocka, ale moc velky rozdil tam taky neni… takze neco asi na te kvalite bude nemyslis?:)

                0 0
    • xetron  

      Tak ja vozim BBB Navigator 2. Dostal jsem k nim černé, modré a bílé skla a jsem spokojen. Čiré sklo nasazuji jenom za deště a podobných špatných podmínek, jinak jezdim většinou modré v případě že opravdu sluní tak černé. Jsou sice hodně jemné, ale zrovna jsem jedno sklo ohl, neprasklo, jenom se ohlo uprostřed tak doufam že vydrži co nejdýl…Při této ceně si nestěžuju

      0 0
    • jonti  

      Stacia obycajne, ak ti pri jazde po nerovnostiach nepadaju tiez bezne slnecne co mas, tak su aj tie bez problemov.

      Mne sa teraz osvedcila najviac cervena farba, je s tym dobre vidiet aj v lese a su dobre aj na slniecko. Predtym som vozil vzdy cire.

      0 0
    • losna  

      Zdravím, já jezdím s brýlemi od R2 a jsem spokojený (na typ si nemůžu vzpomenout). Na běhání jsem si pořídil R2 runner a jsem spokojený, mají bohaté příslušenství v ceně. Zkus se podívat na www.R2.cz

      0 0
    • jan 2  

      Kaufland, značka myslím American way nebo tak nějak trapně, ale účel plní skvělě a stojí jen 250,–  a ušetříš na spoustu jinačích a důležitějších věcí pro kolo.

      0 0
    • Kinetic  

      Kup si japonské brýle, které mají integrovaný „head up“ displej kam si můžeš promítat přes bluetooth třeba mapu z tvojí GPS v telefonu. Stojí asi 50tis a nechtěl bych se s nima rozsekat :-D

      0 0
    • siempra  

      Ja uz dva roky jazdim BBB sprint a mozem len chvalit. Na hlave drzia ako pribite, tmave skla su akurat tmave, pre pripad su tam aj cire a zlte…za cenu 850 KC, pomer cena/vykon na jednotku…len bohuzial som uz jedny stihla rozmlatit:) Ale okamzite som kupovala druhe…aj priatelovi som ich kupila, a velka spokojnost..

      0 0
    • tom_777  

      mě se líbili R2 – měl jsem je dva týdny a byli super …

      pak jsem je stratil při nastupování/vys­tupování z auta:O

      0 0
    • vlk  

      Co říkáte na brýle Uvex se skly variomatic.

      Vozíte je někdo na MTB-jaké jsou při jízdě v lese. Máte s těmi tmavšími skly ty co se zbarvují ze šedé na černou nebo ty světlejší z oranžové na tmavou.

      0 0
    • Femme_Fatale  

      včera jsem koupila AGU Oshiro s vyměnnýma sklama za 650 a spokojenost, taky jsem začátečnice ;-)

      0 0
      • jezevec2  

        Shanim na bike neco s cirymi skly, pripadne lehounce tonovanymi, samo s UV, odolne poskrabani a s polarizacnim filtrem. Kamos mi pucil na 20 min. Polaroidy s polarizacnim filtrem a byla to bomba jak se cestou ve meste odfiltrovali vsechny oslnujici odlesky. Jenom mi ty Polaroidy nesedeli tvarem.  Dik za vase tipy. Chci je koupit v kamenaku v Praze ± 3000,– Dik

        0 0
        • Bruntal  

          Ja koupil R2 za tisicovku a jsem maximalne spokojen. Koupil jsem je v Praze Hlubocepich – kola na statku http://www.kolanastatku.cz/

          0 0
        • majky123  

          Tak polarizační filtr maj Rudy Project, Oakley, také i nějaké  Giro ale z nepochopitelných důvodů se k nám nevozí provedení s čirými skly. Pěkné jsou Briko se zabravujícími skly Thrama Plus, ale to zas nejsou polarizační. Možná bych se pořádně mrknul ještě na Polaroid, pže maj stovky modelů a polarizační skla docela rozšířené. Nevím jak je to u Spy, Smith atd, ale tyhle brýle jedou spíše na image…

          0 0
          • majky123  

            a ještě jedna výhoda Oakley, když na ně šlápněš, tak jen vyskočí nožičky z pantů a nic se neděje, zacvakneš zpět a jedeš dál. tohle se mi stalo několikrát :))

            0 0
            • jezevec2  

              oakley jsou cenove trosku mimo – jezdim klasicke CC -zadne psi kusy, za 8 let co jezdim mi spadly bryle jen cca 2×. Spis jsou problem vetve a kaminky. Jsem dost seroslepy, takze tonovani snesu jenom hoooodne decentni nebo zadne. Otazka je jestli je vubec technicky mozne vyrobit polarizacni cira skla…

              0 0
              • scret  

                a proc chces polarizacni? pokud jezdis v lese, tak zrovna polar. nejsou moc vhodny…

                0 0
                • jezevec2  

                  polarizacni chci kvuli eliminaci odlesku od aut a vody. Lesem jedu cca polovinu casu – obcas musim na silnici, podel Berounky nebo Vltavy a hlavne pri navratu z Brd jedu pres pul Prahy do Holesovic. Ty prudky odrazy vecerniho slunce od aut jsou docela neprijemny. Cemu vadi polarizacni skla v lese? Souvisi polarizacni schopnost skel s jejich tmavosti?

                  0 0
                  • kubad  

                    ne ale polarizační skla občas odfiltrují i to co nemají :-) pak je občas nějaká díra trochu jinde než ji čekáš :-)

                    do lesa nejsou moc vhodné

                    0 0
                    • jezevec2  

                      no tak to jsem nevedel. Prijde mi to trosku zvlastni – v poloserym lese kde neni nic od ceho by vznikali reflexe, budou vznikat opticke klamy a nepresnosti....... Doufam ze na me nezkousis zertiky typu ,,Chuck Norris dokaze ohybat slunecni paprsky,, .....

                      0 0
                      • scret  

                        kubad ma pravdu, zertiky si nedela…:) polarizacni skla jsou supr treba na bazeny, na rybareni atd. ale jak psal, do lesa tak trochu zkreslujou, nebo nevim jak lip to popsat, je to takovy zvlastni…

                        0 0
                        • kubad  

                          jj prostě můžou za určitých podmínek skreslovat a to není nic příjemného :-(

                           
                          0 0
    • bradek  

      Ahoj, potřeboval bych poraditi, koupil jsem si brýle na kolo R2 Inline přes internet, bez zkoušení, za dobrou cenu :-D, nekamenujte mě, teď už vím,že takhle se brýle kupovat nemají.:-) http://cs.i.cdn.nrholding.net/15548649/

      Takže k problému, ty obroučky jsou tak tenké a ty „skla“ tak blízko očí, že pokud je přitlačím na doraz k hlavě, tak škrtám řasama o skla a není to úplně příjemné. Samozřejmě je můžu posadit dál, ale většinou jsem zvyklý je jen jedním prstem přimáčknout ke kebuli na doraz a nechci je pořad štělovat a ani nechci, aby zhora byla mezi hlavou a brýlemi mezera. Takže, potřeboval bych brýle se silnějším nadočním rámečkem nebo takovým kšiltíkem :-), aby skla i po dosednutí rámečku k hlavě byly trochu dál. Možná něco jako tohle, ale tam si nejsem jistý, jestli ten kšiltík není jen zvenku rámečku a taky za rozumnou cenu. :-)

      http://www.eod.cz/…07–001_l.jpg

      Skla spíš světlejší nebo raději úplně čirá nebo vyměnitelná.

      Díky za tipy :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.