Brouk na kotouči a jiné kuriozity

64 nepřečtených
  • chodec

    dnes tu máme samá těžká témata, tak jen pro malé odlehčení můj sobotní zážitek s broukem v kotouči.

    Už jsem tady viděl veverku namotanou do kotouče a protaženou třmenem brzdy – a u té chápu, že asi trochu omezí brzdný výkon, ale má česrvou zkušenost, co udělá pitomej brouk nebo housenka vhodně rozmázlá po kotouči (co to přesně bylo za druh nevím – ty části co se nepřipekly byly zelený, gelovitý a slizký a byly v tom zbytky nějakých krovek či jiného exoskeletu).

    Každopádně poté, co mi někde při zastávce nasedl na zadní kotouč jako černý pasažér se mi rozmázl ve třmenu a při prvním zabrždění se důkladně a nerovnoměrně zapekl na ploše a deskách. Kolo se poté k mému zděšení při dalším zabrždění začalo pohybovat přískoky v režimu – zablokované kolo – odbržděno – zablokováno – odbrž ...... , a vydávalo zvuky, že uskočili i lidi co šli 100 metrů přede mnou (vyděsil jsem se důkladně).

    Zbytek cesty jsem jel jen na přední brzdu – na zadní jsem se bál je podívat.

    P.S. Sundat z kotouče karbonizovaného brouka je fuška. Obrázek se nedám – představte si připečenej nerezovej hrnec – tak nějak to vypadalo ;-)

    P.S. 2 – máte-li někdo zážitky s podobně kuriózními či překvapivými závadami, sem s nimi, ať není dnešek tak smutnej.

    0 0
    • fitka  

      mne sa raz pocas jazdy na predne koleso namotala vretenica a drzala sa tam az kym som nezastal.Dost som sa zlakol.

      0 0
    • Vilém  

      Mam problem s tim,ze mi muj milovany pes pravidelne obcurava kola u kol.Nejradsi na kotouc,kdyz tam neni,tak nepohrdne rafkem:)Na kotouci se to nasledne projevuje silenym piskanim a nehezkym smradem,ktery vsak zmizi po par zabrzdenich.Horsi je to s rafkama,psi moc je krapet agresivni a uz mi zacinaji zelenat mosazne niple,hlinikove se na povrchu neprojevuji,ale uz s nima asi nikdy nehnu.

      0 0
    • ivaneck  

      //Kolo se poté k mému zděšení při dalším zabrždění začalo pohybovat přískoky v režimu – zablokované kolo – odbržděno – zablokováno – odbrž ...... , a vydávalo zvuky, že uskočili i lidi co šli 100 metrů přede mnou (vyděsil jsem se důkladně). //

      to je v poradku, rika se tomu ABS ;o)

      0 0
    • alpo  

      Jednou ráno potmě cestou do práce se mi namotala kočka do předního kola, pod dráty co drží blatník (zimák). Musel jsem zastavit, couvnout s kolem a vytočit ji zpět. Přitom mi nadávala a ani nepoděkovala za pomoc…

      0 0
      • KubaBajk  

        mně jednou vletěla na Jawě Pionýr u babičky na prázdninách do předního kola slepice. Poněvadž jsem jel odhadem snad 50km/h,bylo hotovo natošup…vyletělo jen rozmasakrované torzo.. …ještě,že jsem měl blatníky.

        0 0
        • Habib  

          jojo..„…plechovy běs, zvaný Pionýr, zkřížil mu směr, ten malý štír…“ :D

          0 0
        • Manas  

          Kamose z masiny (Kawa GPZ900) sundala sova. Dostal to primo do bricha asi v 110km/h.

          0 0
        • Vrabčák1  

          Slepice jsou závodnice, než by se nechaly přejet, radši spáchají sebevraždu skokem pod kola:-)

          0 0
      • chodec  

        To mi připomělo,jak jsem ještě na starém kole venčil psa. Naši mají středního knírače (dodnes :-) tedy psa co má v kohoutku tak 55 cm – když stojí vedle kola, tak má hlavu c ca na úrovni horní horany pneumatik). Byl jsem před lety požádán, abych ho vyvenčil, když se jedu projet na tom kole. Pesan byl tehdy ještě mladej a nevyblbnutej, a tak jak poklusával vedle kola – jel jsem tak 15 po kolní cestě mimo hustou zástavbu, takže nebyl ani na vodítku – tak se najednou rozhodl podlézt za jízdy kolo !!!

        Dodnes nechápu jak, ale povedlo se mu prosmejknout za jízdy pod spodní rámovou trubkou, mezi mýma šlapajícíma nohama aniž by ho zachytilo nebo o něj jen škrtlo kolo nebo kliky či převodníky :-O a dál si klusal na druhé straně kola jako že nic.

        Kdybych na něj v tu chvíli nekoukal, jak mi probíhá pod kolem, tak bych se asi sám přesvědčil, že mě spíš oběhl, ale viděl jsem ho pod rámem.

        Tak jsem zastavil a se psem zkoušel, jak se tam mohl vejít a navíc za jízdy a niž bych ho něším zachytil – nezjistil jsem to – podle mě to nejde :-).

        0 0
        • Luka  

          no, uz jsem to tu nekdy psala, ale ja na svem sobi 20 jsem kdysi prejela naseho stredniho pudla. Jela jsem z kopce ve vesnici, kde jsme meli chalupu, a on mi skrizil cestu bo vybehl z vedlejsi lesni cesty, no a pak uz si jen pamatuju jak jsem rvala „ty ******!“, pak jak na nej koukam zvrchu jak ho mam pod kolama, a jak jsem se otocila a ten blbec se jen sebral, oklepal a bezel dal svym smerem kam mel predtim namireno :) Vubec nic mu nebylo, ani se kola pak nebal… jo, dej mu panbu lehkou hlinu… dozil se 18ti (a to jeste zdaleka nefinisoval, segra ho nechala uspat)

          0 0
          • martt  

            ja som isiel v haku za kamosom na galuskaci. Zboku vybehol pes a zacal do neho rafat. Kamos ho pumpou vzal cez hlavu. Pes sa nejak zroloval rovno pod moju ziletku. Bolo to asi ako prejst desatcentimetrovy konar ca v 40 km/h. Pes zostal lezat a panicka zalamovala rukami…

            Stalo sa to v roku 1978

            0 0
    • pasek  

      nevim jesi je to tak frí kůl a in jako brouk pripecenej na kotouci :-D ale jednou na svihu sem potkal na 50 km tri rodinky divokejch prasat vzdy tak cca 5–10 metru ode me ( na tyhle vyjizdce sem si udelal svuj osobak na 50 km:-)

      0 0
      • Luka  

        no, to me potkalo na dovoleny ve francii… bylo tam tak 15 prasat i s mladejma prouhatejma..uuuuu

        0 0
        • stan.zak  

          Jojo, potkat se dá leccos. Třeba minulou sobotu 14.07.2007 při výjezdu na Schattberg.

          0 0
          • goofy  

            Ted nevim co myslis, jestli to vlevo, nebo vpravo ;-)

            0 0
            • stan.zak  

              :-) Héézky!

              Počkej, ty mě mateš – po směru nebo proti směru jízdy?

              O něco výš byla i jiná zvířata:

              0 0
          • treatt  

            No jo, ja ted nedavno potkal soulozici par…asi jsem je docela vydesil, kdyz jsem se prohnal okolo na singliku :-D

            0 0
            • JakubG  

              hehe to ja zase kurbu u auta na polni ceste mezi bilpvicema a sobulama.Holce couhala ze dveri akorat prdel…

              0 0
            • xetron  

              to se mi taky stalo. Jsme jeli z kamošem se projet a jeli jsme někde do kopce a nahoře bylo takove opuštěne parkoviště a tak jsem si řikal že tam počkam na kamoše Stala tam jedna Škoda 120 řikam si opřu se o ni at nemusim ani slezat a když jsem přijel blíž tak jsem už to viděl Prdel nalepena na okně a už to jelo tak jsem teda popojel kousek dál no xD

              0 0
    • hýbňoš  

      Jednou sme dojely na závody a zjistily že v předním kole jednoho z kol na střeše je napletenej holub. Vyrval asi deset drátů a jeho části byly všude možně i nemožně.Moc pěknej pohled.

      0 0
      • chodec  

        Pro zajímavost, jak se to stalo, že by nebylo nic slyšet (náraz a tak) – já cejtim když jedu s kolem na střeše, jen když se mi opře do kola vítr – rány co vyrve dráty bych si asi všiml ;-)

        P.S. S kým si „dojel“ a „zjistil“, že si to dělal s tvrdým „Y“ na konci – :-) Sorry kravinka, ale nějak mě to praštilo, jak to bylo 2× za sebou.

        0 0
    • Mathaus  

      Jednou se nam na treninku pri jizde vesnici motal kolem kol pes. Stekal a snazil se chytit. Kamos vytahl pumpivku, ze ho trosku „odstrasi“. Jak tak machnul, psa netrefil a pumpicka sla do predniho kola. On sel pres riditka na patnik a zlomil si klicni kost. Okoli Olomouce 1999 :)

      0 0
      • Jakub92  

        Tak to nase*e.

        0 0
      • martt  

        :-)

        to musela byt dobra show.

        Tie stare ramove pumpy favorit sa nadherne vytahovali za jazdy. S tymi novymi to uz tak krasne nejde.

        0 0
    • treatt  

      Marcus Burghardt, úterý 17.7., etapa Val-d´Isere – Briancon…

      0 0
    • Mathaus  

      No nevim, jak jsem se dival an tom videu tak kolo slo uplne napric. Mozna by se to smeklo, nebo se vyzula galuska, ale aby se takto prelomilo vejpul, to je dost…

      0 0
      • roud  

        na tom videu to nevypada ale stalo se to ve sjezdu a ta rychlost nebyla nejmenší…

        0 0
    • audiac  

      tak ja si dneska na kotouc malem namotal srnu =) frcim si to z kopce v lese, zatocim kolem nejakyho mlazi a prede mnou najednou srnka… nevim, kdo se lekl vic, ale nastesti byla pohotova a uskocila, protoze ja to neubrzdil…

      0 0
      • madcat  

        srnky jsou zlo! hlavně když jedu v autě po nějakých méně frekventovaných silnicích v noci… jednou jsem jel z Budějovic do Brna po setmění a to byla hotová ZOO, ty potvory si tam snad chodí ohřívat kopyta na asfaltku, jednu jsem minul tak tak že mi zadkem vyleštila pravý dveře auta… po tomhle zážitku jsem to vzal nejkratší cestou na dálnici, tam přece jenom se ty srnky ještě aspoň trochu bojí…

        0 0
    • ruza  

      Tohle se odehrálo na mém Sugaru před asi 2 roky. Ten Sugar je už mrtvej,…ty mouchy možná taky.

      0 0
    • lodyh  

      To je něco pročítat po třech týdnech příspěvky… Tak když vykopu nějakej vousatej, tak se omlouvám:-) Tohle sem našel asi před rokem na bezedné síti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.