Na Motyllovu výzvu zakládám další ročník tohoto legendárního vlákna ;-)
Na Motyllovu výzvu zakládám další ročník tohoto legendárního vlákna ;-)
Dekuji. nemohl jsem se dockat :)
Bravo!
Hmmm…
.
Za 2910m celkem vysoké startovné, ale jestli je řízek v ceně, tak asi cajk! ;-)
Dnes to ještě šlo
to je spis na lyze, jedny bych tu pro tebe mel :P
ten meryl je skvely. to je pomalu tricet jaru stary, ne? ;-)
10 mel kdyz sem ho v 97 kupoval :)
Tož pěkná prkna! :-)
Tyhle norské ski hobloval mistr Vichr :-)
Zdar, dovolím si to trochu zaplevelit.
Můžete mě prosím poradit obchod, kde si vyzkouším tretry a aby byl cca do půl hodinky pěšky od Vaňkovky?
Díkec
První co mě napadlo Mtbiker u Vlněny nebo Sportega na Křence, ale nikdy jsem tam nebyl :-)
Taky záleží jaký tretry.
U Mpaláce – Mojekolo, Spešl, Element.
4kluciodkol.
Já už takhle (chozením po kšeftech) nekupoval tretry roky.
Po čtyřech letech musím něco pořídit a posílat si balíky mezi eshopy se mě moc nechce.
Je mě jasný, že v krámě mají osekanou nabídku, třeba budu mít štěstí.
No a když ženský budou ve Vaňkovce, tak si musím najít nějakou zábavu :o)
Tak samozřejmě, nenapsal jaký shání. Já naposledy musel loni v dubnu s mladým pro jeho meganohu a širokej nárt bo sidi a shimano (wide) už mu přestaly sedět a to bez vyzkoušení nejde. Pepe nic, ale v BikeLife úspěch.
Mám standart nohu a chci MTB, nevyžaduji nic extra, hlavně aby dobře sedly.
Nechci doporučení na konkrétní botu, páč každýmu sedne něco jinýho.
Vím že posledně mě ale vůbec nevyhovovaly NW, skončil jsem u Mavicu, ale rozlepily se.
Něco zkusím obejít a uvidím.
Dík
4 kluci mají Lake ( sám čekám na naskladnění velikosti ), Fizik, Mavic, Gaerne – co mají skladem je na webu, tak si můžeš udělat představu o tom, co lze na místě vyzkoušet. Z Vaňkovky je to pěšky celkem kousek…
jak je na tom cyklocentrum na Vodni, to by splnovalo vzdalenost :)
není to moc MTB, ale jako místního mě potěšila nová cyklo obousměrka
Vše nejlepší Motylle :-).
Těž vše nej, Radoslavům! ;-)
dám to sem… zase mi prasknul na durch zmoknutý Shimano řetěz, i když jsem ho vysušil a všechno, tak vydržel dalších cca 400 km než rupnul a AI na něm našla dalších 5 – 6 míst kde je už viditelná prasklina.
Je to tím, že používám Muc-Off Dry Lube, který se snadno vymyje a i když to bylo vyschnuté a očištěné a pak namazané, tak skončí takto, podle AI je tahle kombinace notoricky známá tím, že po zmoknutí je pak řetěz na vyhození.
Se divim, ze ti Ai neporadila wet lube, kdyz namazany dry po zmoknuti prasknul.
Holt se ma jeste co ucit.
wet lube určitě ne když 99.999% času je Dry lube úplně skvělý a vyhovující podmínkám v kterých jezdím.
Kdes ten řetěz kupoval? Není to padělek z chinesia?
TS Bohemia, netuším kde je berou, ale snad je to z oficiální distribuce.
:-DDDDDDDDDD
zkousels mrknout na ohnute zuby nebo jinou mechanickou prekazku?
tohle se nestává často, aby to bylo něčím jiným, naposledy před třemi roky a od té doby je už jiná kazeta, proběhl i další řetěz, který se vyměnil standardně po prodloužení, možná je pořád varianta, že to jsou fake shimano řetězy nebo výrobní vada a teoreticky bych mohl zkusit mazat něčím jiným i když za ty roky jsem vyzkoušel všechno možný a čistit černý řetěz a pohon se mi fakt nechce.
Já jsem kdysi dávno roztrhnul nějakou vadnou sérii SRAM PC1110 řetězu. Mazal jsem tenkrát ještě olejem (Brunox Top-Kett).
Kdysi tento řetěz praskal na BF často. Možná i Shimano najelo na managerský model „Boeing“. Já jsem např. našel v přehazce suchý kladky. Futra už začala rezavět a korodovat :-)
Shimano SLX M7100 má v rolničkách taky úplně suchá kluzná ložiska. Točila se se značným odporem. To horní kluzné ložisko je alespoň kov-kov, ale to spodní je jen kov-plast. WTF?
Už jsem tam dal rolničky s keramickými ložisky z Ali, které se točí lehounce ale u obou se mi časem uvolnil vnější okraj ložiska od zbytku rolničky a začalo to cestovat zprava-doleva v rámci klece, brousit hliníkové podložky a náhodně díky tomu blblo řazení. Už je to přilepené dvousložkovým epoxidem s částečkami kovu, takže už se to ani nehne.
zajímavý, XT tam má zapouzdřený kuličkový ložiska v obou kladkách a u SLX se až tak moc šetřilo …to je fakt WTF.
Našel jsem i fotky:
jo, tak já to taky znám ze starších přehazek ty kluzný ložiska, ale u 12s bych to nečekal
Stále stejné bohužel. Až od XT je kuličkové ložisko. Stejně tak 105 třecí a Ultegra kuličky, a gravely stejně…
jak ti ai vysvetlila princip jakym zpusobem druh maziva ovlivni pretrzeni retezu? tys ji mozna zmatl tou formulaci " durch zmoknutý Shimano řetěz" a pokracovala ve stejnem duchu. ;-)
no spíš nedostatek maziva a pak korozního praskání pod napětím, jinak já používám s AI angličtinu i když Gemini se pak rád přepíná do češtiny, kterou už má celkem dobře zvládnutou
[Muc-Off Dry Lube Applied]
│
▼
[Heavy Rain Drenching] ───► Washes wax/solvent completely out of inner pins instantly
│
▼
[Severe Hydrogen / Oxidative Stress] ───► Rapid rust + micro-abrasion under pedaling load
│
▼
[Stress Corrosion Cracking] ───► Hairline fractures form across outer plates / Shimano Quick-Links
│
▼
[Chain Link Fails / Snaps]
zni to uveritelne, ale nedeje se to uz jen proto, ze k zadne rapid rust nedojde vpodstate ani kdyz das v zime prosoleny retez do tepla. ;-) za me jsou mozne dva duvody – retez zmetek nebo neco spatne na pohonu jak zminoval mastihuba (ale to bys nejspis citil v nohach, ze to nekde drhne).
ta těžká oxidace se má dít lokálně při zátěži zřejmě působením lokálního tepla z tření bez maziva, ne že to zrezne protože je to mokrý a uschne to v teple, tak nějak jsem to pochopil, ale tímhle se nějak odborně nezabývám, tak to samozřejmě může být jen zmetek/fake
Proste je to uplna pi..vina, co s pomoci Ai vymyslis.
AI nemyslí. Z natrénované sady volí na základě statistiky a vazeb nejpravděpodobnější odpověď, tj. je to jen více vychytaný autocomplete :-)
oxidace působením tepla při zátěži ? Jaký (kilo)watty obvykle jezdíš? :-)