• Paja

Na Motyllovu výzvu zakládám další ročník tohoto legendárního vlákna ;-)

4 0
    • mastihuba  

Dekuji. nemohl jsem se dockat :)

2 0
    • Jaroslávek  

Hmmm…

0 0
    • Motyll  

.

1 0
      • Aduldinho  

Za 2910m celkem vysoké startovné, ale jestli je řízek v ceně, tak asi cajk! ;-)

0 0
    • pepek  

Dnes to ještě šlo

1 0
    • Cipísek  

Zdar, dovolím si to trochu zaplevelit.

Můžete mě prosím poradit obchod, kde si vyzkouším tretry a aby byl cca do půl hodinky pěšky od Vaňkovky?

Díkec

0 0
      • Polka  

První co mě napadlo Mtbiker u Vlněny nebo Sportega na Křence, ale nikdy jsem tam nebyl :-)

0 0
        • Paja  

Taky záleží jaký tretry.

U Mpaláce – Mojekolo, Spešl, Element.

4kluciodkol.

Já už takhle (chozením po kšeftech) nekupoval tretry roky.

0 0
          • Cipísek  

Po čtyřech letech musím něco pořídit a posílat si balíky mezi eshopy se mě moc nechce.

Je mě jasný, že v krámě mají osekanou nabídku, třeba budu mít štěstí.

No a když ženský budou ve Vaňkovce, tak si musím najít nějakou zábavu :o)

0 0
          • Polka  

Tak samozřejmě, nenapsal jaký shání. Já naposledy musel loni v dubnu s mladým pro jeho meganohu a širokej nárt bo sidi a shimano (wide) už mu přestaly sedět a to bez vyzkoušení nejde. Pepe nic, ale v BikeLife úspěch.

0 0
            • Cipísek  

Mám standart nohu a chci MTB, nevyžaduji nic extra, hlavně aby dobře sedly.

Nechci doporučení na konkrétní botu, páč každýmu sedne něco jinýho.

Vím že posledně mě ale vůbec nevyhovovaly NW, skončil jsem u Mavicu, ale rozlepily se.

Něco zkusím obejít a uvidím.

Dík

0 0
      • gemini  

4 kluci mají Lake ( sám čekám na naskladnění velikosti ), Fizik, Mavic, Gaerne – co mají skladem je na webu, tak si můžeš udělat představu o tom, co lze na místě vyzkoušet. Z Vaňkovky je to pěšky celkem kousek…

1 0
    • mastihuba  

jak je na tom cyklocentrum na Vodni, to by splnovalo vzdalenost :)

0 0
    • novcze  

není to moc MTB, ale jako místního mě potěšila nová cyklo obousměrka

https://mapy.com/cs/turisticka?…

0 0
    • babicak  

Vše nejlepší Motylle :-).

1 0
    • novcze  

dám to sem… zase mi prasknul na durch zmoknutý Shimano řetěz, i když jsem ho vysušil a všechno, tak vydržel dalších cca 400 km než rupnul a AI na něm našla dalších 5 – 6 míst kde je už viditelná prasklina.

Je to tím, že používám Muc-Off Dry Lube, který se snadno vymyje a i když to bylo vyschnuté a očištěné a pak namazané, tak skončí takto, podle AI je tahle kombinace notoricky známá tím, že po zmoknutí je pak řetěz na vyhození.

0 0
      • Vilém  

Se divim, ze ti Ai neporadila wet lube, kdyz namazany dry po zmoknuti prasknul.

Holt se ma jeste co ucit.

1 0
        • novcze  

wet lube určitě ne když 99.999% času je Dry lube úplně skvělý a vyhovující podmínkám v kterých jezdím.

0 0
          • LM  

Kdes ten řetěz kupoval? Není to padělek z chinesia?

0 0
            • novcze  

TS Bohemia, netuším kde je berou, ale snad je to z oficiální distribuce.

0 0
      • JSt  

:-DDDDDDDDDD

0 0
      • mastihuba  

zkousels mrknout na ohnute zuby nebo jinou mechanickou prekazku?

0 0
        • novcze  

tohle se nestává často, aby to bylo něčím jiným, naposledy před třemi roky a od té doby je už jiná kazeta, proběhl i další řetěz, který se vyměnil standardně po prodloužení, možná je pořád varianta, že to jsou fake shimano řetězy nebo výrobní vada a teoreticky bych mohl zkusit mazat něčím jiným i když za ty roky jsem vyzkoušel všechno možný a čistit černý řetěz a pohon se mi fakt nechce.

0 0
          • LM  

Já jsem kdysi dávno roztrhnul nějakou vadnou sérii SRAM PC1110 řetězu. Mazal jsem tenkrát ještě olejem (Brunox Top-Kett).

0 0
            • pepek  

Kdysi tento řetěz praskal na BF často. Možná i Shimano najelo na managerský model „Boeing“. Já jsem např. našel v přehazce suchý kladky. Futra už začala rezavět a korodovat :-)

0 0
              • LM  

Shimano SLX M7100 má v rolničkách taky úplně suchá kluzná ložiska. Točila se se značným odporem. To horní kluzné ložisko je alespoň kov-kov, ale to spodní je jen kov-plast. WTF?

Už jsem tam dal rolničky s keramickými ložisky z Ali, které se točí lehounce ale u obou se mi časem uvolnil vnější okraj ložiska od zbytku rolničky a začalo to cestovat zprava-doleva v rámci klece, brousit hliníkové podložky a náhodně díky tomu blblo řazení. Už je to přilepené dvousložkovým epoxidem s částečkami kovu, takže už se to ani nehne.

0 0
                • novcze  

zajímavý, XT tam má zapouzdřený kuličkový ložiska v obou kladkách a u SLX se až tak moc šetřilo …to je fakt WTF.

0 0
                  • LM  

Našel jsem i fotky:

0 0
                    • novcze  

jo, tak já to taky znám ze starších přehazek ty kluzný ložiska, ale u 12s bych to nečekal

0 0
                      • ghostik  

Stále stejné bohužel. Až od XT je kuličkové ložisko. Stejně tak 105 třecí a Ultegra kuličky, a gravely stejně…

0 0
          • JSt  

jak ti ai vysvetlila princip jakym zpusobem druh maziva ovlivni pretrzeni retezu? tys ji mozna zmatl tou formulaci " durch zmoknutý Shimano řetěz" a pokracovala ve stejnem duchu. ;-)

0 0
            • novcze  

no spíš nedostatek maziva a pak korozního praskání pod napětím, jinak já používám s AI angličtinu i když Gemini se pak rád přepíná do češtiny, kterou už má celkem dobře zvládnutou

[Muc-Off Dry Lube Applied]

[Heavy Rain Drenching] ───► Washes wax/solvent completely out of inner pins instantly

[Severe Hydrogen / Oxidative Stress] ───► Rapid rust + micro-abrasion under pedaling load

[Stress Corrosion Cracking] ───► Hairline fractures form across outer plates / Shimano Quick-Links

[Chain Link Fails / Snaps]

0 0
              • JSt  

zni to uveritelne, ale nedeje se to uz jen proto, ze k zadne rapid rust nedojde vpodstate ani kdyz das v zime prosoleny retez do tepla. ;-) za me jsou mozne dva duvody – retez zmetek nebo neco spatne na pohonu jak zminoval mastihuba (ale to bys nejspis citil v nohach, ze to nekde drhne).

2 0
                • novcze  

ta těžká oxidace se má dít lokálně při zátěži zřejmě působením lokálního tepla z tření bez maziva, ne že to zrezne protože je to mokrý a uschne to v teple, tak nějak jsem to pochopil, ale tímhle se nějak odborně nezabývám, tak to samozřejmě může být jen zmetek/fake

0 0
                  • Vilém  

Proste je to uplna pi..vina, co s pomoci Ai vymyslis.

0 0
                    • LM  

AI nemyslí. Z natrénované sady volí na základě statistiky a vazeb nejpravděpodobnější odpověď, tj. je to jen více vychytaný autocomplete :-)

0 0
                  • pepek  

oxidace působením tepla při zátěži ? Jaký (kilo)watty obvykle jezdíš? :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.