Brigada Točná 20.5.2009 aneb Back to the Roots

146 nepřečtených
  • jenicek

    Navazuju na ideu Ječňáka z jinýho threadu. Pojďme se sejít ve středu 20.5.2009 v 18:00 dole u závory a pak se společně vydáme vykopat zakopaný kořeny, který mi tam po dvou průjezdech na nový trati fakt chyběj, teď tam místo cyklistů jezděl ženský s kočárama a důchodci na kriplkárách.

    Takže středa, lopaty a krumpáče s sebou.

    Anketa: Přijedu

    ANO
    0x
    0%
    5x
    100%
    0 0
    • McBlacky  

      tak tohle mi hlava nebere.

      buď jsi tak mladej, nebo blbej.

      0 0
      • jenicek  

        A tys tu spoušť viděl? Dyť se tam už nedá jezdit. Tam už chybí jen pořádat závod KPŽ…

        0 0
        • McBlacky  

          ano jel jsme to po úpravě. S úpravou kořenů nesouhlasím s vylepšením svahu o kus dál ano.

          princip je ale jinde, ničení cizího díla, ktere nevznikla nelegálně a navíc není na tvém pozemku nemá opodstatněný základ

          0 0
          • jenicek  

            Dalo by se to nazvat místo ničením opravou do původního jezditelnýho stavu. S tou opravou kousek dál naprosto souhlasím, ta je supr. Ale kořeny si zaslouží ven!

            0 0
            • jecnak  

              Vzdyt muzes misto vlevo od stromu laskovat s koreny vpravo od stromu ;-)

              0 0
    • jecnak  

      Tak dej vedet az tam budes, vezmu si poradnej klacek a pretahnu te s nim po hlave, snad se ti rozsviti.

      BTW: za mou „ideou“ je smajlik

      0 0
      • jenicek  

        Vem si radši lopatu ať to můžem vykopat. Budu tam v čas, kterej jsem napsal. Poznáš mě podle zelenýho batohu s polní lopatkou přidělanou gumicukem.

        0 0
      • Splinter  

        :-DD

        0 0
    • ronin  

      Lopatu jsem ti tam nechal za pařezem, při zpevňování utrženého břehu. Kořeny jsou kontroverzní-budiš, jen se pak přijdu podívat, jstli to kamení odneseš zpět do potoka a šétolinu také na své místo. Jen ničit a kritizovat. Opravdu jediné kořeny na Točné…

      0 0
      • jenicek  

        Tak snad ji tam najdeš. Já mám svoji. A opakuju, že to není ničení, ale návrat do původního stavu. Ta kamenná zídka je naprosto na svém místě, mě vadí jen ty kořeny, nostalgie je hrozná věc. Když si vzpomenu, jakou jsem měl před lety radost, když jsem je konečně dal… A teď tohle…

        0 0
        • McBlacky  

          nic ve zlým, ale jedno nadhození předního kola a děláš z toho :(

          jezděj to i holky a na celopéru si toho skoro nevšimneš. Na Točný je míst kde se realizovat tolik, že dva kořeny střední /XC/ obtížnosti to fakt nevytrhnou.

          0 0
    • Sobi  

      Hele mám teď v Praze 2×CAT 330C jeden se 2,5m3 lžící a druhý s kladivem co to tam trochu rozorat a udělat pořádný terén? :-)))

       
      0 0
      • jIrI___  

        Hlavně ty kořeny nesmíš poničit!

        0 0
        • Sobi  

          To musíš s citem a ne jako v Jen počkej zajíci! Hele kluci s tím umí sundat krabičku cigaret z prázdné láhve od piva tak, že láhev zůstane nerozbitá stát… ;-)

          0 0
      • jenicek  

        To snad ani ne, stačí, jak to všude jinde voraj koně…

        0 0
      • kudlanka32  

        my vzdy psali do projektu, v dosahu stavebnich praci je strom. Prace v blizkosti (uz nevim kolik metru) budou provadeny rucne, v pripade poruseni korenovehu systemu bude tento osetren pripravkem XY a akceleratoerm rustu :)

         

        Jak to bylo pri realizaci…nefim

        0 0
        • Hnoj  

          To je jasný, bagr přijel, strom vyvrátil a dělníci si na něm upekly buřty… Aspon takle mám pocit, že se v ČR prováděj stavební práce…

          0 0
      • Hnoj  

        Nádhera ! Když jsem byl mladší hrozně jsem chtěl mít vlastní bagr…

        Jen pro zajímavost, kolik může stát takovejhle krasavec? :-)

        0 0
    • karliner  

      no, jako pokus o fór trochu kostrbatý, ale v pohodě…

      0 0
    • Mamut  

      Bol som sa tam v nedelu vecer pozriet. Nie je to az tak hrozne. Do roka dvoch to klesne tak, ze korene zase vylezu. Zato som na celej trase nasiel minimalne 5 mieste, ktore by potrebovali opravu z dovodu, ze sa sypu do potoka, pripadne je tam strasne bahno a cesta sa kvoli tomu rozjazduje stale sirsie a sirsie.

      Az budes tie ostatne veci mat hotove, sam ti pridem pomoct tie korene odkryt a este ti kupim cokoladu.

      0 0
    • Twister  

      Tak tohle mi přijde opravdu hloupý. Když se tam prvně něco dělalo, nezúčastnil jsi se a teď chceš z vlastní vůle ničit práci druhejch? Pokud nám je vytýkáno, že jsme přistoupili k úpravě svévolně, o čem to tu uvažuješ ty jako jedinec? Kde bereš tu jistotu, že teď se to zdá všem úplně nahovno a ty svou akcí spasíš bikování v Praze?

      Ta úprava není dogma a pokud se někde sejde reprezentativní vzorek uživatelů stezky a na něčem se dohodne, klidně se to může smysluplně předělat. I když současný stav je z mého pohledu nejsmysluplnější…

      0 0
    • petebike  

      JAAAAAAAAAAAAAA Dobře ty !

      0 0
    • kali222  

      nemuze mi nekdo ukazat foto po prestavbe? lidi delaj jako kdyby jim byl sebranej celej bikovej revir­...........

      0 0
      • jenicek  

        Je to tu někde k dohledání, na první pohled to jde, ale jet se tam nedá, proto to organizuju.

        0 0
      • Twister  

        Tohle

        0 0
        • jenicek  

          Dík, tak přesně před tim prvním kořenem se to chystám trochu vyhloubit a před tím posledním víc. Tohle je fakt tak akorát na nordic-walkink v sedmdesáti.

          0 0
          • Twister  

            A nebylo by lepší dorazit 10.6 do Hostivaře na všeobecnou schůzi bikerů (viz hlavní vlákno) a tam to všechno společně probrat?

            0 0
          • Thidney  

            Máš něco proti 70-ti letým nord-walkin'erům? že bych ssebou vzal rodiče. Sice 60-ti letý, ale nachoděj toho dost. Po celým světě. Když je tady, tak si tatík střihne třeba Sudety nebo EXBB. Někdy bikuje, někdy chodí a nemám pocit, že by Točná a okolí byly nad jeho síly.

            To, co tady předvádíš je velmi nechutné, s naprostou neúctou a pohrdáním vůči ostatním. Ty úpravy se tady i na pár schůzkách probíraly. Pokud ti opravdu jde o něco jiného, než o provokaci a urážení, tak přijď toho 10/6 Pod Hráz, myslím že to do té doby vydrží.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Hloupé.

      0 0
    • chodec  

      jasně a pak můžeš ještě vykácet ty stromy protože ty tam před 40–60 lety také nebyly a nějaké nezodpovědné hovado je tam zasadilo na místo, kde před tím byly krásné vrbové houští, co bylo na kole skoro neprůjezdné – to byl tehdá panečku teprve čelenž – kdepak ty zlaté časy jsou, to už se nevrátí. 

       

      nenapadá mě o co ti jde, zda o recesi (pak je blbá), nebo o to, že ty to prostě chceš jinak (trochu sobecké když takhle to možná nepobaví pár zkušených, ale vydrží to déle, poslouží to víc lidem a prospěje to i těm stromům, co takto vydrží déle) – protože uvedení do původního stavu to co říkáš rozhodně není – leda že by původním stavem byl ten památnej rok, kdy si ses tam poprvé objevil – na kterémže pomníku to je ono svaté datum hodné konzervace vytesáno? I ten stav před pár týdny byl výsledkem nějakého procesu a působení člověka, které bylo různě intenzivní v různé době.

      0 0
      • jenicek  

        Ale tehdá se tam ještě nejezdilo na kolech, teď je to o něčem jiném. No, koukám, že mi s tím pravděpodobně nikdo nepomůžete, budu to muset asi vykopat sám.

        0 0
        • ronin  

          Jestli ti zbyde čas, tak zahoď hodně daleko fošny z lávek, které zjednodušují brody.  

          0 0
    • jenicek  

      Vážně se tu nenajde žádnej staromilec a nikdo mi nepomůžete? To bylo prve kritiky na novou podobu stezky a když se přijde s něčím konstruktivním, tak všichni zalezli.

      0 0
      • chodec  

        provokuješ nebo si fakt tak blbej – fakt ti nedochází, že něco jiného je debata o osobních preferencích a něco jiného je zničit práci ostatních, která objektivně vzato místu samotnému, stromům na ní a udržitelnosti stezky po delší čas pomohla byť snížila její technickou náročnost a pro někoho možná zajímavost (ano je to něco za něco).

        Myslím, že všem okolo moc a moc prospěješ až tě někdo uvidí na kole a v cyklohadrech vyhrabávat lopatou kořeny stromů a na dotaz co to tu děláš opáčíš vesele, že vyhrabáváš kořeny stromů proto, abys sis měl na čem zaskotačit, protože takhle zahrabané už to není ono jako kdysi. Myslím, že by to možná stálo někomu i za reportážičku o cyklistech´a jejich vztahu k prostředí, které sdílejí s ostatními. To je to o co ti jde?

        Už jsem se ti to snažil naznačit jednou – ty kořeny tam jistě nejsou odjakživa – žádnej strom dobrovolně nekoření nad zemí – ty odkryly částí eroze a částí provoz na stezce. Tudy na Točnou jezdím jen jednou za čas, takže nemám tak intenzivní srovnání vývoje stavu, ale třeba červená podél Botiče do Průhonic je tohodle odstrašujícím příkladem.

        Jezdím tam už mnoho let a kořeny lezou víc a víc přímo před očima z týdne na týden. Byť mi povrch nevadí a jezdím na něm rád, tak se musím zamyslet nad tím, jak to může skončit? Pokud to někdo nezakonzervuje a na chvíli nevyspraví podobně jako u těch Cholupic, tak to dopadne s ohledem na stále intenzivnější provoz jedině tak, že se nevyhnutelně někdo dopálí nebo to použije jako záminku a buď to nějakej dobrák zplanýruje a poleje asfaltem a vykácí jen tak mimochodem pár stromů, nebo to tam pouzavíraj nejlépe hlavně pro cyklisty, kteří jsou první na ráně - otázka není zda, ale jen kdy. Smiř se s tím, že provoz houstne zvlášť kolem měst a imho je lepší mít stezku preventivně vyspravenou (byť ne tak náročnou) než přeoranou či ochranářema nebo kýmkoliv dalším uzavřenou.

        0 0
        • Thidney  

          Thidney

          btw. Provoz na stezkách v okolí Prahy narůsta dost zběsilým tempem a myslím, že část bikerů před tím jen zavírá oči

          0 0
          • speedy gonzales  

            co rict.

            dobre pojmenovano od A do Z

            0 0
          • McBlacky  

            njn před pár lety jsi v lese potkal pár lidí, dneska davy. Je jen otázka času, kdy se to začně řešit.

            cyklistika se stala jedním z nejpopulárnějsích sportů poslední doby. Je to dobře vidět i na závodech. Každý víkend 3–6 závodů a všue mraky lidí.

            0 0
        • karliner  

          nebyl by to správný bajkforácký thread, aby tě někdo nechytl za slovo…

          některé stromy nad zemí koření dobrovolně :-)

          0 0
          • chodec  

            OK dělám si poznámku a doplňuji vědomosti v oblasti biologie. Ale stále si říkám – tohle není Boubín ale Cholupice s celkem málo sebevědomými smrky, které se tak moc nezozkračují :-)

            0 0
      • Splinter  

        přijel bych, ale mám to daleko :-)

        0 0
        • mera  

          Nezoufej, třeba nám vypíše Jeníček termín na sudý kořeny přes víkend, pak budeš mít šanci ;-D

          0 0
    • roud  

      To se mi snad zdá sice se nedá říct že souhlasim se vším co čemba dělá ale abych záměrně ničil něčí práci ? to je prachsprostej vandalismus nic víc…

      0 0
    • cabbage  

      Bude boj na polní lopatky jako v zákopech 1.s.v.? .. že bych se přišel podívat na tu historickou bitvu:-D

      0 0
    • ales.v  

      Tak tomuhle už opravdu nerozumín, to je pro Tebe skutečně tato stezka vrcholem Tvých technických možností anebo maximum, kam jsi schopen dojet? Nevím jak ostatní, ale z mého pohledu je to pouze spojnice, kterou využíváme asi všichni k tomu, abychom vypadli od řeky a pokračovali někam dál. Pokud se potřebuješ někde zviditelnit, nedělej to prosím tímto způsobem. Díky Aleš

      0 0
      • kudlanka32  

        ha ha skoro mi to prijde jak kapitola z Velkyho Rozvratu:

        Tady jde i trochu o princip…a o to ze mame demokracii, a tedy teoreticky obcanskou spolecnost… Principem obcansky spolecnosti je, ze lidi zcela nezistne a dobrovolne vytvari spolky. Takze taky muze vzniknout Spolek pro trvale udrzitelny rozvoj jedny maly cesticky.

        Ze se to nekterym lidem nelibi je zpusobeny tim, ze cesta je jakymsi verejnym statkem (neco jako horizont v krajine, nebo vzduch) jehoz udrzba kvuli obtizne uchopitelnymu vlastnictvi lidem obecne moc nejde. Proste sociologicko-filosofickej problem nemajici reseni se stal zakladem nekonecny diskuse.

        Mame Informacni spolecnost mirici k individualismu a tim i k rozvratu soucasnych hodnot. Takze individualisti se na trail vyprdnou, s tim ze je to jeji evoluce v postindustrialni spolecnosti a tradicionalisti si zalozej sdruzeni pro udrzitelnej rozvoj. A cestu mozna zachranej, nez ji treba urednici zjisti ze uzemi uz nema zadnou jinou hodnotu nez cyklo-dopravni a opravi bagrem a sterkem o normovane sirce :-D

        0 0
    • Treker  

      Mám chajdu na Točný, na kole jsem tam toho asi najezdil víc jak ty,tak prosím vykopávat jen liché kořeny.

      Když jsem viděl tu fotku, kolik myslíš že to zvládne lidí? to bude šichta, možná založit nadaci nebo tak něco..takový počin.

      Asi tě to tak nepálí, když o tom místo hrabání lopatkou píšeš 14 dní na webu…

      0 0
      • jenicek  

        Píšu o tom dva dny, potřebuju jednoho člověka na kopání a jak to tak vidím, tak minimálně deset na ochranu.

        0 0
    • tm  

      Jak dlouho tam jezdis, ze vis, jak ty koreny vypadaly puvodne? Muzu te ujistit ze v dobe, kdyz jedina MTB kola v CR byla Velamos, popr. Scott Boulder, tam zadne vylezle koreny nebyly. To jak to vypada ted je spravny navrat k puvodnimu stavu teto stezky.

      0 0
      • karliner  

        ba, ba, Scott Boulder byl můj sen, nakonec ale z finančních důvodů zvítězil Olpran JJ-Tech…

        a co se týče té stezky a jejího uvedení do původního stavu (než se tam začalo masově jezdit na MTB), tak by se ještě (kromě zasypání kořenů) do údolí mělo zavézt několik kontejnerů bordelu a odpadků

        0 0
        • Splinter  

          otázka je, co je původní stav, že?:)

          0 0
          • jecnak  

            Morske dno.

            0 0
            • Black knives  

              Konečně odpověď, co mně dokázala rozesmát.

              0 0
            • jIrI___  

              Ještě původnější by bylo nic, jen rožhavená plazma :)

              0 0
            • McBlacky  

              lol :)

              0 0
            • ronin  

              já myslel, že velký třesk, ale ten bude asi zítra v 18:00

              0 0
              • jecnak  

                Myslis az dostane lopatkou pres kokos?

                0 0
                • ronin  

                  jj, já věděl proč ji tam mám nechat :-)) jo a ještě jsou tam vlastně malé hrabě

                  0 0
                • mazak  

                  Hele chlapi jedete tam na tu 6? Já bych se taky přidal.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Ja nevim, zas aby se to nezvrhlo v lyncovani. ;-)

                    0 0
                    • roud  

                      Dejte pak vědět jak to všechno dopadlo… ;O]

                      0 0
                    • chodec  

                      to snad ne, ale pro větší efekt by někdo měl vzít čadící pochodně, počkat do soumraku a přes rameno si ležérně hodit konopné lano :-)

                      0 0
                    • mazak  

                      Lynčování bych se nebál. Jsme přece rozumní lidé. Ne:)

                      0 0
                  • Twister  

                    Já si celou dobu říkal, že si dá říct, když mu tu všichni, i ti, kteří s opravou nesouhlasí, napsali, že vykopávat to je blbost. Jeho sebejistota je ale neochvějná. Takže se tam asi budu muset přijet podívat a zkusit mu to ještě jednou vysvětlit live.

                    0 0
                    • Sobi  

                      Hela já mám taky trochu jiný názor na realizaci, ale fakt nic bourat nebudu… Neboj s těma CATama to byla prdel! :-))) Fakt neboj :-D :-)))

                      0 0
                • ronin  

                  už se tomu jen směju, jak za husitů, ještě vemte někdo vidle a pleny rozházíme do bahna a potoka

                  0 0
              • jenicek  

                Vzhledem k tomu, že mi zatím účast potvrdili jen dva lidi, tak sraz dole rušim. Kdo se chce přidat, ať se staví tou samou dobou rovnou na místě a ostatní, co akorát tak umí vyhrožovat, tak radši jeďte zakopávat kořeny na Drahaň, tam jich máte dost.

                0 0
                • jIrI___  

                  Ty riskuješ… :-))

                  0 0
                  • jenicek  

                    Věřím tomu, že tou jsou jen plané vyhrůžky a že na b-f chodí jen slušní lidé. Snad se nebudem mlátit v lese…

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Mezi náma, za zničení toho, co ostatní legálně vybudovali ve prospěch většiny, bys jednu za uši zasloužil.

                      0 0
                    • petebike  

                      jenicku jenicku fakt tomu veris ?

                      0 0
                      • jenicek  

                        A ty ne? Přidáš se zítra ke mě?

                        0 0
                        • petebike  

                          psal sem ze nemuzu, v tyhle hodinu mam rodicovsky povinnosti… ale jinak bych samo prijel a pridal ruku k dilu…

                          0 0
                    • přišlapávač  
                       

                      Nemocnice / Poliklinika

                      Komořanská 325/63 143 00 Praha-Modřany

                      0 0
                    • chodec  

                      …že na b-f chodí jen slušní lidé…

                       

                      tomu nevěř, jsou tady dokonce taková individua, co vyhrožují že ostatním rozhrabou bábovičky a nechtějí nebo neumí si najít vlastní píseček

                      0 0
                    • ravag3r  

                      Vlastníma rukama sem to postavil a vlastníma rukama ty kameny rozeberu, ukamenuju tě a pak znova složim a tvoje vnitřnosti použiju jako pojidlo;) Ledvinka, kámen, slezina, kámen, mozeček tuhle a tamhle, zasypat, udusat stehenní kostí a hotovka.

                      0 0
                      • speedy gonzales  

                        hehe…dobre on:-)))

                        0 0
                      • Sobi  

                        Nezapomeň na vápno! Desinfekce! :-)))

                        0 0
                      • jIrI___  

                        Nezapomen nafotit a poslat na rozzlobenimuzi.com do sekce fuuuj! :)

                        0 0
                      • jenicek  

                        Nač těch silných slov, dyť jde o pouhou opravu poškozeného povrchu do původního stavu. A prát se s nikým fakt nechci, nikdy jsem to nedělal a začínat s tím nebudu.

                        0 0
                        • Thidney  

                          Takže se dočkáme mořského dna? nebo černý skládky? nebo je to celý jeden velký třesk?

                          0 0
                          • jenicek  

                            Dočkáme se starý dobrý skočný stezky, už zítra. O třesku nic nevím. Ten bude akorát tak v ženevě v CERNu.

                            0 0
                            • Thidney  

                              jestli to ti chytří švýcaři někdy pustěj ./

                              0 0
                            • Pebe  

                              a ty to máš domluvený s vlastníkem pozemku jako to má domluvený Twister?

                              0 0
                              • jenicek  

                                Majitel pozemku to ani nepozná. Bude to vypadat tak, jak to vždycky vypadalo.

                                0 0
                                • Pebe  

                                  na to jsem se tě neptal a ani mě to nezajímá, ptám se jestli porušuješ vlastnická práva nebo to máš domluvené, na nic jiného se neptám

                                  0 0
                                  • jenicek  

                                    Zato ta díra ve Stromovce, ta je naprosto legální, ja tam odkryju deset čísel hlíny a hned je tu takovej povyk.

                                    0 0
                                    • Pebe  

                                      takže neumíš odpovědět na otázku? Nebo nechceš protože to nemáš povolené? A přitom je to taková jednoduchá otázka, máš dokonce na výběr ze dvou možných řešení, dokonce to jde i opsat, tak co?

                                      0 0
                                      • jenicek  

                                        žádat povolení na malinkou díru mezi kořenama, která tam navíc vždycky byla je stejný, jako žádat po správě silnic, jestli můžu zalejt díru v silnici asfaltem

                                        0 0
                                        • Pebe  

                                          což samozřejmě nemůžeš

                                          0 0
                                          • jenicek  

                                            Protože by to samozřejmě byla blbost. Byť oprava dává smysl.

                                            0 0
                                            • Pebe  

                                              Blbost je zasahovat do majetku který ti nepatří. Nebo by se ti líbilo, kdyby ti někdo rozřezal rám na trubky, protože „to tak předtím v továrně bylo“ ?

                                              Osobně je mi jedno jak ta cesta bude vypadat, přejel jsem to předtím, přejedu to i zasypané a přejedu to i znovu odkryté. Mě vadí to, že si budeš jen tak někde něco vytvářet na cizím pozemku.

                                              0 0
                        • Gorgov  

                          podle mě kecáš. zejtra tam nebudeš. kor jestli ses nikdy nepral, dostal bys pekne na budku, vim o par lidech co tam na tebe maj policino a povidat si s tebou nechteji :)

                          0 0
                • kesu  

                  ty vole ještě tady připominej drahaň nebo se fakt najde nakej „vul“ co tam bude řádit…

                  0 0
    • kesu  

      po prelouskani te druhe diskuze si me fakt pobavil-konecne si nekdo z toho udelal srandu.Treba se prestanou resit pi****ny a zacne se zase jezdit…

      :)))

      0 0
    • Bumerangista  

      Na zahradě jsem porazil starou meruňku. Potřeval bych trochu obkopat kořeny, abych mohl vytrhnout pařez.

      jenicek, když mi to s tvými třemi kámoši odkryjete, tak vám pak ty kořeny dám, abyste si po nich mohli jezdit. To je fér nabídka, ne? Navrhuji sraz ve čtvrtek v 8h u Obi Modřany, tam koupíme krumpáče a lopaty a přesuneme se ke mně na zahradu.

      0 0
      • Thidney  

        No vidíš, já postupuju obráceně, nejdřív odkreju kořeny u stromu tak, abych ho mohl fiknout co nejníže nad/pod terénem, pak to zas zahrnu a na vytrhávání pařezů kašlu .)

        0 0
        • Pebe  

          nejlíp udělat vysokej pařez, zapřáhnout za auto a zatáhnout. Občas potom u úařezu visí i tažné zařízení nebo poloosa :-)

          0 0
        • Bumerangista  

          Máš pravdu. Asi je to tak lepší. Další meruňku, kterou jsem právě zasadil tak budu tedy řešit.

          0 0
          • jenicek  

            Zasaď radši třešeň, s tou ti pak pomůžu.

            0 0
            • Bumerangista  

              Nevím jestli je na tebe spoleh. Jestli ve čtvrtek dorazíš, tak koupím v zahrádkářství třešeň a ty mi s ní pomůžeš, jinak meruňku a tu si tam hodím sám.

              0 0
    • xaver  

      heh  o berlích sleduju, jak si tu dáváte ;)

      • ač zmrzačen nechápu zahrabávání kořenů – byla to taková „ňamka“ , teď to bude nutné objíždět místy, kde nějaký pořádný kořeny nechali, teda snad.. zase se bude jezdit „doširoka“
      • přizabil jsem se tam na úplně hladký cestě, tam jsem si pozor nedával ;o)
      • jestli potkáte toho polesnýho, nebo kýhovýra, vyřiďte mu vřelý dík, že nepučí klíče od závor ani záchrance, ani policajtům, když se vám něco stane, leží se v šoku přes hodinu na zemi fakt pohodlně ;)
      • na podzim, dáli pámbu, nashledanou, zatím pouze v restauraci na letišti ;)
       
      0 0
    • Beeda  

      voe tak v 18h jo, beru ziletku a plnou polni:-D

      0 0
    • Medunka  

      Tak jak to dneska bude?  Bude záchrana posledních kořenů kolem Prahy, které si Čembisté dovolili zahrabat?

      0 0
    • petebike  

      koukam ze jenicek neni na skypu takze asi bude na stezce :DDD jestli tam nekdo sel tak doufam ze hodi dokumentarni foto.....

      0 0
      • roud  

        Taky už netrpělivě čekám co se z toho vyklube :O)

        0 0
    • weekend warrior  

      žádný echo? Už na něj dnes déle nečekám, ale stejně by mě zajímalo jestli ještě kope nebo už je zakopán.

      0 0
    • Jituschka  

      Fotky nebudou?

      0 0
    • Jaroslávek  

      Tak todlencto jsme v Brně ještě dosud neměli. Zajímavý počteníčko.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.