• max78

    Ahoj, navazuju castecne na diskuzi re Trek rady 8000 a rad bych se zeptal na vase zkusenosti s koly Bontrager Race Disc, ktere by mely byt na Treku 8000 2007. Pre­myslim o nem, ale nejsem si uplne jisty kvalitou tech kol.

    www.trek-bikes.cz/index.php?…

    Dekuju za kazdy nazor. M.

    0 0
    • racker  

      Jezdím Bontrager Race disk pátou sezonu. Vloni výměna ložisek a zadního ráfku (na původním se objevily praskliny po ujetí cca 25 000km). Dal jsem tam Bontrager Race disk Lite, stojí sice cca 1600,– , ale je lepší a lehčí. Teď řeším zadní nábu, buď výměnu ořechu – tenhle má dost, i když dosud sloužil dobře (celkem asi 30 000), neodešlo nic konkrétního, alepraporky už zaskakují hlučně a nespolehlivě a kateta má strašlivou vůli. Zatím nemám od Kubáška zprávu, jestli dodávají ořech jako náhradní díl. Jinak jediná rozumná nába na 28 drátů je Hügina 240, což je finanční rána… Předek kromě jedné již zmiňované výměny ložisek bez problémů.

      0 0
    • Player  

      čau myslíte že má cenu do nich jít? za tu cenu díky za rychlou odpověd, byly by na XC!

      http://aukro.cz/…8505804.html

      0 0
      • Player  

        má s nimi popřípadě někdo zkušenost?

        0 0
        • Pedro RB  

          Mám je asi 2 roky z druhé ruky a na moje občasný ježdění v pohodě. Ale myslím, že všechny ročníky maj v originále černé (a zeslabované) dráty. Já mám 2,0 – 1,8 – 2,0 (patrně DT Competition) Ty DT Alpine jsou pořádně tlustý (2,3mm) sjezdařský dráty, takže tipuju, že dřív jezdci praskali dráty (těžkej? prasení?) tak přeplet na jistotu. Tudíž se obávám, že maj dost za sebou..

          0 0
          • Player  

            tak si raději připlatím a půjdu do těch kol mavic crossride, to by mi mělo na XC ideálně stačit si myslim. Jinak díky za reakci :)

            0 0
            • Pedro RB  

              No zrovna Mavic CrossRide nejsou vzor nízké váhy a tuhosti – hlavní požadavky na kola při XC. V téhle cenové kategorii se spíš doporučujou Fulcrum Red Metal 5. Zkus kontaktovat uživatele Hnoj (nebo rovnou Bikez.cz), pro spoluBikeForisty mívá příznivé ceny..

              0 0
        • jIrI___  

          Mám je a v podstatě bez problémů, jsou to dost těžítka. Jen jsem musel měnit zadní ráfek, protože nezvládl lehký dopad. A jak píše PedroRB, v originále měly černé dráty 2–1,8–2 mm a z toho bych odvodil i stejná závěr – tyhle kola už nejspíš něco zažily.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.