• Dalas

    Myslel jsem, že nebudu potřebovat pitný vak, ale když jedu dál, tak místo půllitrové flašky na kole beru na cestu stejně ještě poloprázdnou petku v batohu pro doplnění. Když jsem kupoval batoh na kolo, tak jsem pro jistotu koupil i s místem pro rezervoár a ted koukám, že jsem udělal dobře :)

    Máte někdo zkušenosti s tímhle vakem

    Boll Water Bladder 2L ?

    Koukal jsem a nějaký úzký vak nechci, v batůžku mám spíš takové místečko pro oválnější typ, jako je tendle..  a myslím, že Boll je už trošku zažitá značka, tak v kvalitě by problém být neměl..

    A jaké používáte vy?

    0 0
    • ajfel  

      Mám ho a spokojenost, pytel je z PE, hadice asi silikon, náustek plast se silikon návlekem  Tekutina z něj nemá vůbec žádnou příchuť. Ventilek je dost velkej, skousneš a vydatně teče, pustíš a ani nekápne i při plný hadici (já osobně do ní pustím vzduch, aby to zase nateklo zpět dozadu a neteplalo mi to v hadici). Zavírá se přehnutím a nasunutím lišty se zavěšovacím okem ze strany, ještě mi to nevyteklo. Vyrábí ho Source (myslím že dělá i pro Camela) a za ten peníz si myslím lepšího velblouda neseženeš. Obecně je to podle mě nejlepší řešení na dlouhý štreky mimo civilizaci kde nejde doplňovat každých pár km do lahve. A hlavně – neteplá to tak rychle. Prodlužuju to ještě kulichem (ať v létě nezahálí)… :)

      0 0
      • Dalas  

        supr díky, no právě, jezdím dost často i mimo silnice a spoléhat, že někde bude zrovna otevřený bufáč a vozit petku je nepraktické. Máš v něm i ionťák, nebo něco mimo čisté vody a v poho údržba?

        0 0
        • ajfel  

          Ionťák, šťávu, cokoli. Po švihu vypláchnu a dám do mrazáku. Vzhledem k velikosti otvoru a způsobu zavírání to jde vyplachovat a i na cestách bez vyndání z batohu doplňovat velice dobře.

          0 0
          • Dalas  

            do mrazáku myslíš kvůli bakteriím? horký čaj to taky snese? ono když se to obalí např termotaškou-jak už bylo kdesi psané, tak by to taky mělo udržet opt.teplotu

            0 0
            • ajfel  

              Jo, kvůli bakteriím, plísním. Horký nepiju, teplý asi v pohodě, to jsem v návodu zatim vzhledem k venkovním teplotám nestudoval. Termotaška je zbytečná, stačí v létě zahálející kulich…

              0 0
        • frbiker  

          Já už ho mám asi 3 roky a je parádní. Kupoval jsem ho právě kvůli tomu širokýmu vstupu a kvůli dobrý ceně :-) Vozim v něm i jonťák a problém jsem měl jenom jednou když jsem v něm zapoměl asi tejden zbytek pití a ten mi tam zplesnivěl :-(  (v hadičce) Ale pak jsem to propláchnul  slabým roztokem Sava a hodněkrát vypláchnul čistou vodou a pohoda. Od tý doby přijedu, vypláchnu čistou vodou, roztáhnu ten uzávěr a nechám vyschnout a bez problému…

          0 0
          • Dalas  

            jo, když se zapomene, tak je ******* :)) to se mi stalo kdysi dávno s normální flašou (pěkně zevnitř kvetla), ale byla už starší, tak jsem ji zrovna vyhodil, chtěl jsem si kupovat stejně novou. Si taky myslím, že stačí po dojetí propláchnout vodou a nechat vysušit.. a do toho mrazáku to strčit jen jednou za čas. A pokud to přežilo i Savo, tak v pohodě :) Jsem rozhodnutý a jdu do něj..

            0 0
    • Symetric  

      Tohle mám 2 roky a celkem spokojenost. Ventil sice občas ukápne, ale to mi příliš nevadí. Bezvadně se to čistí, jen je nutné dokoupit i tu štětku na čištění hadice (ničím jiným to tak nevyčistíš). Líbí se mi ten kryt ventilu – je užitečný při přepravě nebo kdyš jedeš někde, kde to hodně práší. Je k tomu spousta příslušenství a není to tak předražené jako Camel. Velkou výhodou je ten placatější tvar, tužší materiál a systém uzávěru vaku. V Hudy mají to samé od zn.  Deuter (stejně to dělá Source Vagabond a je identický s tím Boll) a tam je i provedení, které má mezi hadicí a vakem takovej odpojovací mechanismus, což si myslím je praktičtější. Taky jsem si od nich koupil ještě takovej adaptér s hadicí na PET flašky – když to používám pro turistiku, tak je lepší někde po cestě koupit vychlazenou flašku a tu přímo našroubovat. Na kole ale jedině vak. Je lepší ten vak neplnit na maximální kapacitu – je pak zbytečně vybou­lenej. Plním na 1,5 litru. Pokud potřebuješ vozit víc pití, je lepší koupit o něco větší vak. Ten Deuter dělá případně i větší než 2litry.

      0 0
      • Dalas  

        ta štětka na čištění hadice se kupuje kde? jako když to propláchneš vodou po dojetí, to nestačí? myslím, že na toho 1,5 litru mi to stačí. když pojedu dál, tak ještě do flašky na kole.

        0 0
        • Symetric  

          Propláchnout samozřejmě většinou stačí, ale po nějaké době se v hadici usazuje vodní kámen (po vypláchnutí tam zůstanou kapky), případně usazeniny z pití, které se nemechanickou cestou špatně odstraňují a čím víc tam toho je, tím rychleji to přibývá (na ten bordel se nabaluje další). Nejdřív jsem s tím bojoval pomocí saponu, octa, soli a tak různě. Pak mi došla trpělivost a koupil jsem si toto.

          Stačí to tím kartáčkem projet jen občas a pak je to zase jako nové a trvá zase poměrně dlouho, než se to tam zase začne tvořit.

          Je ale důležité mít ten od Source Vagabond (Deuter prodává pod svou značkou to samé taky), ostatní výrobci mají jiný průměr hadiček a tento je jeden z nejužších, takže kartáček o větším průměru tam nenarveš (i s tímto to jde dost ztuha a je docela sranda to pak vyndat jelikož ta struna při vytahování hodně pruží).

          0 0
          • ajfel  

            Metr silikonový hadičky stojí asi 8,–. Sehnat ji v hobbymarketech a železářstvích není problém. Škoda 2 kil za kartáč.

            0 0
            • Symetric  

              Jasně, že šikovný český ručičky si s tím poradí i levněji a vtipněji. Proč ne. Já o tom, že se dá někde něco podobnýho snadno koupit neměl tušení :-(. Jenže když připočtu k nákladům na tu hadičku ještě náklady na cestu a čas někam do Hornbachu + to co bych tam utratil za jiné věci :-) (u nás v železářství jsem nic takového nepotkal), tak je pro mě stejně asi jednodušší i levnější se cestou z práce stavit pro ten kartáček. Navíc je otázka jestli je ta hadička z železářství určená pro styk s potravinami a nepustí do toho pití nějakej sajrajt? Beru to tak, že i s tím kartáčkem je to pořád levnější (přitom funkčnější) než nějakej Camel. Ale pokud máš tu náhradní hadičku kde koupit, tak je to dobrý řešení. Možná nejlevnější je ale řešení od jIrIho :-).

              0 0
          • Lišák  

            Přidám se s dotazem.

            Vak i hadici jste tady probrali, ale co náústek? Tam snad jedině chemie (SAVO, ocet, sůl…). Nebo máte nějaký fígl?

            0 0
            • ajfel  

              Ten silikonovej návlek jde svléct, opláchneš, vysušíš, složíš zpět. Když špatně, bude kapat, jinak v poho. Chce to cvik.

              0 0
            • Symetric  

              Vyčistit náústek je velmi snadné. Dá se velmi snadno sejmout, rozebrat a vyčistit. Je to vlastně kus silikonu ve kterém je vložený rozpěrný plastový díl sloužící jako uzávěr (otevírající průtok skousnutím). To celé se pak navlékne na kolénko které je vlisované na konci hadice. Pokud by ti ten ventil nevyhovoval, je možné dokoupit jiný. Ne vše je ale v ČR běžně dostupné. Ten Helix by v Hudy měli mít za 131 Kč. Oproti standardnímu ventilu je možné ho snad i uzamknout.

              0 0
        • jIrI___  

          Boll mám taky. Velké plus je „sáčkový“ způsob plnění a bezproblémové čištění vaku, ale vadí mi vydatně kapající sací ventil :-/. Štětku na čištění hadice nemusíš kupovat, staší staré lanko a kousek vaty ;-)

          0 0
    • mawrhis  

      mohl byste mi někdo dát tip na obchod kde bych koupil nový náústek k tomuto vaku? nemusí to být přesně tento typ náustku, stačí jakýkoliv, ten současný jsem prokousl :/

      0 0
    • pajan  

      Mám podobnej → nějakej Source, ale konstrukčně vypadá stejně. Každopádně tenhle systém uzavírání vaku je geniální, neteče a parádně se vak myje. Problém je u toho cucáku – náustku asi :D. Po roce používání už začal mírně protejkat. Měl by se však někde dát koupit nový, ale nehledal jsem to konkrétně.

      Oprava: Tak pozdě, nečumim na datum

      0 0
    • StuntJ  

      trošku mimo téma, ale nevíte kam zmizel z trhu camel BlowFish ?

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce