BMC TEAMMACHINE SLR01 DISC FOUR 2019

22 nepřečtených
  • brantec

    Ahoj,

    momentálně jezdím na hlíně z Hervisu – Fuji Ltd na Ultegře 10sp, kompakty, 11–28 – a chci si udělat radost karbonovou silničkou a padla mi do oka BMC na bike24.de:

    BMC TEAMMACHINE SLR01

    Zdá se mi to, nebo je ta cena 3100 EUR (na to že je to BMC a navíc SLR01) luxusní? Já na SLR 01 nelpím, jen tam je levnější než mnohé SLR02 a celkově se mi líbí. Ok, kola jsou asi slabší, ale to by mi teď až tak nevadilo…

    Přijde mi, že se nechytá ani na tolik zde doporučovaný Canyon, jakožto ideál v poměru cena/co za ni dostanu. Tedy při srovnání s CF SLX, jinak Ultimate CF SL Dic 8.0 je samozřejmě levnější.

    Mám 185/85 (já vím, nejsem somatotyp vrchaře) a stávající velikost kola mám 58 cm, cítím se na něm dobře, ale tady sem tam zazní názor, že menší je lepší no a já jsem na hraně velikostí, to je jak s oblečením:) …tak jsem chvilku uvažoval o vel. 56 od BMC, ale to už bych měl možná sedlovku vytaženou nad limit, takže to vidím zas na tu 58, BMC a FUJI jsou si s tou geo dost podobné, v příloze srovnání. Nebo lze z těch čísel vyčíst nějaký zásadní rozdíl?

    0 0
    • embi  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Cavendish  

      U BMC budeš mít vyšší hlavovou trubku, takže bude muset dát pod představec méně podložek. Taky budeš mít o něco víc vytaženou sedlovku. Cena je celkem solidní na BMC, Ultegru a kotouče Mavic.

      0 0
    • plzakj  

      Me by spis vadil ten integrovanej proprietarni predstavec. Zvlast, kdyz jsi mezi velikostma.

      Edit geo: v 58 reach 401 a 120mm predstavec. Nebude ti to dlouhy? Vybiral bych dle aktualniho kola a nastaveni posedu na nem

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Výšku máme stejnou, kolo Fuji LTD vel. 58 (Ultegra, Hervis) jsem měl také. Ještě by bylo dobré, abys napsal, jak vysoko máš rozkrok, podle toho by se daly zhruba odhadnout tělesné proporce. Nebo přímo to, jak vysoko máš sedlo na Fuji a jak je máš posunuté vzadu. Kolik jsi na Fuji najel?

      Fuji mi přišlo celkem nečekaně pohodlné (není nejtužší), posed takový vyšší a spíš ‚endurance‘ až turistický. [Po výměně kola (na Fuji mi praskla zadní vzpěra) jsem zjistil, že mi víc vyhovuje kratší posed a řídítka o dost níže.]

      Rozdíly mezi geometriemi: podstatné jsou pro Tebe reach (nemáš-li sedlo v nějaké předozadní poloze na doraz, protože úhly sedlovek jsou u všeho skoro stejné, tak nehrají roli) a stack. Nebo ještě jinak, podívej se přímo na délky hlavových trubek.

      Reach má BMC vel. 56 o 5,4 mm kratší, ale to je plně kompenzováno delším představcem, vyjde to tedy zhruba nastejno s Fuji. CF SL by byl délkou tak nastejno, BMC vel. 58 už vyjde kvůli představci cca o 1 cm delší.

      Stack má BMC 56 výrazně menší, tedy řídítka bez podložek výrazně níž, 16,7 mm. Pokud máš už teď na Fuji podložky pod řídítky, tak na BMC 56 bys ještě musel ještě přidat. Na BMC 58 bys na tom výškově byl stejně (ale delší), na CF SL bys rovnou začínal o cca 1 cm výš.

      0 0
      • zarkow  

        Přidám na Kraba dotaz na Stack, předpokládám, že v tomto údaji není zohledněna výška hlavového složení, jen čistě vzdálenost od středu po vršek hlavové trubky?

        Díky

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Geometrie se týká jen rámu, takže složení zohledněno není. Proto je také dobré se vždy podívat na konkrétní kolo, jakou má horní krytku, jestli plochou nebo kónickou; dá se pak ještě různě spekulovat a měnit.

          0 0
          • zarkow  

            Děkuju, myslel jsem si to. Zrovna Canyon používá kónické, které na výšce řízení určitě 0,5 – 1 cm proti Stacku přidá

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              To bývá jenom krytka složení, v případě potřeby se dá najít odpovídající plochá nebo celý jiný horní díl složení. U silničních kol to klidně může být (poslední podložka/rámeček + kónická krytka) i 1,5 cm nad vrcholem HT.

              0 0
      • brantec  

        Díky všem za reakce, hodím to pod tenhle nejobsáhlejší příspěvek.

        Inside Leg mám 93 cm, tt pedál sedlo 99 cm, sedlovka je vysunutá 21 cm – měřeno na osu lyžin. A co je důležitý – od vrchu Head Tube po horní hranu představce je to 6,5 cm. Výška hlavka a představce BMC je 48 mm viz tady

        A přesně jak je ten poslední post – pro představu o geometrie celého kola a ne jen rámu je to zásadní údaj. I když má BMC ve vel. 58 větší stack než FUJI, po započítání zmiňovaných hodnot je stack vlastně o 15 mm nižší. Takže i na 58 bych pro zachování stejné výšky dával podložky. Rozumím tomu dobře, ne?

        Ohledně délky – ano mohlo by to bylo dlouhé, napsal jsem jim na bike24 zda je možné vyměnit za představec 110 mm. Bohužel jej nemají v této délce skladem…jen nějakou aero verzi.

        V příloze posílám fotky posedu na Fuji. Sedlo mám šoupnutý lehce vzad..

        0 0
        • brantec  

          Tak z e-shopu mi odpověděli, že výměna představce za kratší není problém. Tzn že délkově se to srovnalo do tří milimetrů, což stejně není pravda, protože sedlová trubka má jiný sklon, kliky jsou jinak dlouhé a řídítka taky budou každá jiná… Stack taky ovlivňuje spousta dalších věcí.

          Z toho mi vyplývá, že to nemá cenu řešit do detailu a doladit se to musí později, velikost 58 je pro mě ale ok.

          No a co teď, BMC nebo Canyon Ultimate CF SL Disc 8.0 Aero?

          0 0
    • Paja  

      No nazdar…a ja myslel, ze zas nekdo vykopal nejaky archivni vlakno :D

      0 0
      • brantec  

        Nazdar! Ne, ne, je to aktuální. Sice teď moc nejezdím (stavba), ale příští rok zase začnu:-)

        0 0
        • Jaroslávek  

          Takže se máme na co těšit :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Obdivuju lidi, kteří dokážou takhle plánovat, do té doby bych tisíckrát změnil názor, akce, totok, …

          0 0
          • brantec  

            Ani nevíš, jak mi to teď chybí…

            A když už se dostanu na vyjížďku, tak su šťastné jak blecha;-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.