• Jardach

    Velmi aktivně jezdím na kole,poslední dobou ,ale vzhledem k mojí práci často telefonuji a nebaví mě pořád kvůli telefonu zastavovat.Jako řešení vydím v handsfree s bluetooth máte s tím na kole nějaké zkušenosti.Mám trochu obavu ,ať proudění vzduchu nedělá paseku v mikrofonku,aby ten na druhé straně něco slyšel.Poradíte ??

    0 0
    • kubad  

      na 99% budeš za jízdy blbě slyšet, a proudění vzduchu způsobuje šumění. Chce to HF které zasuneš hlouběji do ucha.A hodně spomalit nebo zastavit. Kup si obyč drátové za pár korun a můžeš si to vyzkoušet.

      0 0
    • ihik  

      Myslím, že to nepůjde. Párkrát jsem to zkoušel, když jsem kroužil po Lopatárně, ale nic moc. Manipulace s telefonem a HF je na rozbiti držky (a to jsem byl na okruhu), díky pohybu a helmě to HF nedrží a proudění vzduchu je opravdu neřád (a to mám hf, které má 2 mikrofony – jeden k puse a druhý od ní, aby odečetlo zvuky, které nejsou od tebe). A abys to udejchal, tak to taky nebude problém.

      S HF telefonuju úspěšně tak akorát na trenažéru.

      0 0
    • heretik  

      Po cestě do práce a z práce občas vozím bondovku, ani ne tak kvůli telefonu, jako kvůli MP3 :-) No a vcelku bez problémů, akorát teď v zimě je v rukavicích problém nahmatat ten čudlík na přijetí hovoru… Mám SE w800i, velmi slušný špunty do uší, s poslechem není žádnej problém. A jak je to na druhý straně, to je problém toho, kdo mi volá, já s tím sám obvykle nevolám…

      0 0
    • Honza z H  

      Vozím telefon v zadní kapse, naučeným pohybem ho tasím a telefonuju za jízdy. Myslím si, že handsfree moc nevyřeší. BT má hned 2 nevýhody. Vyšší cena a škoda při zničení. A bazmek sluchátek nevím jak bys ho dal pod přilbu. Bondovka by byla dobrá, pokud budeš mít delší hovory a nechceš držet telefon celou dobu v ruce. Ale stejně podle zákona schválnosti se telefon ozve buď 100 m před vrcholem stoupání, nebo v brutálním sjezdu :-))

      0 0
    • Karlos009  

      Jezdím tak celé jaro a podzim, snažím se tak 2*týdně vyrazit kolem 3.hodiny, telefon vozím v báglu na zádech a v uchu mám strčenou tu obyčejnou drátovou bondovku protaženou pod pásky od helmy. Loni jsem používal N6230i, telefoní seznam jsem měl rozdělený do skupin: Firma, Zákazníci, Známí. Skupiny jsem měl rozlišené vyzváněním a vůbec jsem telefon nevytahoval. Letos používám Nokii E61 a ta mi do ucha oznámí jméno volajícího a navíc má i dokonalé hlasové vytáčení. Hovory přijímámm za jízdy, jenom zvolním a tu pecku s mikrofonem si držím u pusy. Nikdo si zatím nestěžoval. Někdo se na mě dívá jako na blba, ale já chci na jednu stranu jezdit a na druhou stranu nechci přijít o obchody, takže na to kašlu. BT sluchátko by možná bylo ještě elegantnější, otázka je, jestli by nepřekáželi právě ty pásky od helmy, nevím nezkoušel jsem.

      0 0
    • fousac  

      klasicky hf jenom na ucho nevim, ale treba s timhle by myslim nebyl problem… www.nokia.cz/…ents/hs_21w/

      teda pokud by ti nestacilo neco po drate…

      ruzny skupinovy vyzvaneni a hlasovy vytaceni uz ma dneska snad kazdej telefon, abys vedel, kdo vola..

      0 0
    • BOBEK  

      Rozhodně pouze drátová forma. Nevýhoda varianty Bluetooth je kromě vyšší pořizovací ceny ještě ve velikosti, která sportovním aktivitám moc neodpovídá a dále pak v omezené výdrží baterií. Z vlastní zkušenosti vím, že ohlídat si vždy zařízení ve stavu dobití umožňující možnost vzdálení se od el. zdroje není dosažitelné.

      0 0
    • Jardach  

      Nešlo mi ani tak o cenu ta pro mě není rozhodující.Jezdím na biku do práce nemyslím nějaké teréní vyjížďky to samozřejmě beru mobil do kapsy jde o cestu do práce a z práce + nějaké to město,protože když odjedu z práce nejvíc lidí mi volá a po těch křižovatkách a přechodech,pře­jezdech a jiných sračkách mě moc nebaví zastavovat.Bondovku jsem zkoušel ,ale hrozně mě sere ten drát pořád se mi někde motá.Tak jsem začal přemýšlet o bluetooth.Jak již jsem psal mám obavu o kvalitu hovoru a potom taky trochu jak to nacpu pod přilbu.Zkusím se ještě mrknout po obchodech

      0 0
      • Martin  

        hele, co ten drát vozit protaženej pod hadrama? já tak vozím drát od sluchátek – MP3 přehrávač na ruce a kabel mi jde pod dresem a vylézá krkem :-) bez problémů, nikde nic neplandá

        0 0
    • kesu  

      hele asi vam to bude pripadat jako blbost ale ja BT nemuzu pouzivat delsi dobu jelikoz me z toho zacne bolet hlava,jde teda o prenosy „vetsich“ objemu dat mezi compem a telefonem..takze na bika bych bral klasicky dratovy…

      0 0
    • jIrI___  

      Exhumace :). Máte někdo zkušenost s některým typem levného bluetooth handsfree do auta, kterých je plný ebay? Především, jestli z těch minireproduktorů jde něco slyšet a jestli volající uslyší mě…

      0 0
      • felix.org  

        Jestli máš AUX vstup, tak bych spíš zkusil něco takovýho:

        Kabel

        Bluetooth

        Cena asi ale bude vyšší než u těch z ebay.

        0 0
        • jIrI___  

          Ta bluetooth verze nevypadá zle, dík za tip. Zkusím pohledat, jestli na ebay není něco stejného bez nápisu za poloviční cenu :D

          0 0
          • felix.org  

            Já měl se stejným systémem něco podobnýho od jinýho výrobce a než mi vykradli auto, tak to fungovalo dobře :-) Jen mikrofon byl integrovanej do zástrčky do zapalovače, kterou mám u ruční brzdy za řadící pákou, tak byl poměrně na blbým místě… Proto mě zaujal ten Belkin, že mikrofon lze vytáhnout na palubovku blíž hlavě.

            0 0
    • capo  

      Exhumace #2

      Někde jsem ztratil svoje BT HF, které jsem občas používal na kole. Standardně v kapse, spárované, připravené k rychlému nasazení a hovoru. Koukám po jiném, musí zejména držet v uchu při jízdě v lehkém terénu a být rychle nasaditelné / sundatelné jednou rukou.

      Mám vždy brýle, tak nemůže být jakoby zeshora kolem ucha. Bude držet něco z „true wireless“ nabídky (ta dříve nebyla), nebo koukat spíš po něčem co má aspoň rozpěrku uvnitř boltce? Nějaký tip?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.