• krab007

    V pondělí mě čeká na biku přesun (Dubá-Hradec Králové) cca 130 km po silnicích a předpověď hlásí nepříjemných 33´C. Bohužel musím vyjíždět kolem 13. hod., takže mě nemine cesta v největším horku. Máte nějaké tipy jak přežít cestu? Zatím mám v podobném počasí vyzkoušenou cca poloviční vzdálenost a ke konci už jsem se necítil úplně nejlíp. Ionťák, horčík, namočit hlavu a dres kdykoli to půjde… ještě něco se dá udělat? Někde jsem tu četl, že snad acylpirin pomáhá částečně chránit před přehřátím.

    0 0
    • jecnak  

      Ted na posledni chvili uz asi nic moc nevymyslis co se tyce organismu (saunovani je beh na dlouhou trat), ale pomaha mi celorozepinaci dres, pravidelny prisun piti s mineraly (iontak), primerene tempo – hlidat si tepy, zastavky ve stinu, ubrat kopce, pridat presuny lesem a nenarocnym terenem, kde se rychlejsi jizdou chladis vzduchem. Kdysi v Italii me zachranila zastavka v klimatizovanem McD a dve pullitrovky coly s ledem.

      0 0
      • krab007  

        Tepák vozím, ale co na něm mám v tomhle případě hlídat? U přehřátí je tepovka vysoká nebo naopak podezřele nízká?

        0 0
        • krab007  

          vysoká, už jsem si to našel

          0 0
          • jecnak  

            Obecne budes mi vyssi tep uz od zacatku o cca 10t pri stejne zatezi. Pokud mas problemy, tak proste uber a jed na stejne nebo nizsi tepy jako za normalnich teplot bez problemu jezdis (nepletu do toho zamerne prahy)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Prý dost pomáhá i hodně pít den dva před. Prostě pořádně zavodnit dělo a při jízdě už je doplňovat. Já jel před měsícem 110km při nějakých 27°c. U sebe nějaké protein tyčky (teď už bych je nebral je po nich strašná žízeň), v bidonu naředěnej pomerančovej džus, na benzíně jsem ho doplnil znova a dal si bagetu (v půlce trasy). Po zbytek cesty jsem dojedl zbytek tyček (proteinové + oříškové (kešu, mandle atd) a dopil zbytek džusu s vodou. K snídani jsem měl kefír s Chocapicem :D(to je moje droga). První dvě hoďky jsem bojoval z únavou ale pak jsem chytil druhej dech a pohoda. Do cíle jsem dojel po nějakejch 5 hodinách z toho 4:30 na kole. V cíly tři pivka na doplnění minerálů a vitamínů. Druhej den docela pohoda, bolest nikde, tak jsem si dal ještě 80km nazpátek a zbytek vlakem. Jinak jsem hobík, týdenní nájezd tak 150km, spíše těch 100km. Můj první pokus dát celou stovku se nepovedl – dost jsem bloudil, podcenil přípravu, trápil se s nášlapy a 10kg v batohu navíc taky nepomohl. Druhej pokus pohoda. Vyjel jsem jen na lehko – nářadíčko, dlouhej dres, mobil, tyčinky a nic víc.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nevím proč tolik jíst a takové věci, ve vedru jezdím v podstatě jen na ovoce, které se dá průběžně dokoupit nebo utrhnout. Ionťákem začínám už před, studený kefír kdykoliv. Při jízdě je kritické pravidelné pití od samého začátku, které se nesmí vynechat, přestože není žízeň.

        Hlavně si sleduji, jak moc se potím – když se přestávám potit, je problém, je potřeba zastavit ve stínu, lehce se dopít a vyčkat pět-deset minut na vychladnutí (ale je lepší se do takové krize vůbec nedostat). Protivítr a kopce jezdit buď na tepy nebo pocitově ‚na půl plynu‘.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak jedl jsem tak proto protože jsem nevěděl jestli to vůbec dám. Pro někoho je 100km jízda na pohodu, pro mě (120 kilového tlouštíka) to byla prostě vysněná meta. Hlavně z Plzně do Nepomuku samej kopec, pak už se jede krásně. V sobotu to zkusím přes Klatovy. Na ovoce a sojové suky taky přejdu. Začal jsem pořádně jezdit někdy listopadu takže se teprve učím.

          0 0
          • ladias  

            Hele Drobku, jako Plzeňáka pocházejícího z Nepomuka by mě zajímalo kde ses tam konkrétně coural.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No hale, jel jsem přes nějakou vesničku kde prodávaj domácí klobásy, název už nevím. Pak jsem ujel asi 10km špatným směrem, jednou jsem jel v kruhu. Takže jsem do Nepomuka najel nějakých 80 km místo 60km. Druhá vyjížďka na pohodu, plán byl jet přes Nepomuk, Lnáře a Blatnou. Cesta Blatná – Strakonice neskutečná pohoda. Sice kopce ale malé a dost rovinek. Teď mám v plánu jet přes Klatovy. Protože z Plzně do Nepomuka je dost rychlostních silnic. Doufám že přes Klatovy je jich míň.

              0 0
              • ladias  

                Já jezdim na Nepomuk přes Dobřany, Chlumčany, Horní a Doní Lukavici, Krasavce a pořád do kopce přes hřeben nad Libákovicema (je to cca 8km pořád do kopce) do Letin, pokud jedu na horáku tak na konci Letin u Lázní nebo LDN nebo co to je doleva na Svárkov. Ve Svárkově doprava a polňačkou přes kopec do Březí. Pak buď do Nepomuka nebo pokud jedu dál na chalupu tak pokračuju dál na Žinkovy. Zámek je pěknej a restaurace je ok i s místním pivem Wesselý Ležák. Jinak nedávno jsem jel ze Strakonic do Horažďovic otavskou stezkou a čistě cykloturisticky je to moc pěkný – hodně pěšinek méně asfaltu. Vede to až z Písku ale to sem jel už tak před dvěma lety a myslím že z Písku do Strakonic to bylo víc po asfaltu.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jo vidíš to, to jsem taky chtěl nějakou pěknou restauračku navštívit po cestě. No já jel právě přes Starý Plzenec, Losinou, Nepomuk, Horažďovice, Strakonice až k našim. Cesta dobrá ale hlavní tahy a to se mi moc nelíbí. Druhou cestu jsem dal z Nepomuku na Lnáře, Blatnou a Strakonice. O dost lepší trasa ale pořád z Plzně přes hlavní tah. Ta tvoje trasa vypadá dobře. Pojedu nejspíš na silničce, neměl by být vítr takže se nebudu tolik bát. Na horáku by to bylo asi už moc nemáhavé. Neboj jsem teď koukal a vzít to na Blatnou rovnou přes Štáhlavy.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To jsi jel dobrovolně Losiná-Nepomuk po hlavní? Tam by mě nikdo tedy nedostal.

                    Já odmítám jezdit při požadavku asfalt a směr Blovice, Nepomuk už i jen krátký úsek hlavní před Nezvěsticema (kde se na hlavní napojí ze Štáhlav mezi Nezavěticema a Nezvěsticema).

                    Takže bych to objel větším obloukem buď z jedné strany jak popsal ladias (to je rozumná trasa) nebo z druhé strany:

                    Plzenec, Štáhlavice, Kornatice, Mešno, Příkosice, Lučistě, Borovno, Nové Mitrovaci, Čížkov, Dožice, Budislavice, Kasejovice a pak dle situace jak moc za Nepomuk jedeš.

                    Budou tam už ale kopce, jak už to štrejchne Brdy.

                    Kornatice – Štáhlavice je navíc už nějaký čas nový pěkný asfalt na silničku.

                    0 0
                    • ladias  

                      Nebo prostě při dráze Plzenec, Šťáhlavy, Nezvěstice, Zdemyslice, Blovice a zadem přes Ždírec do Dvorce (nepomuk) a dál dle libosti.

                      Teď ale končim, rodinka je ve městě – prchám na kolo. :-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Super díky, určitě použiju. Stačí mi aby se trasa Plzeň – Nepomuk jela o něco lépe.

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Jistě, to také jde. Tam je ale ten mnou velmi neoblíný úsek hlavní před Nezvěsticemi. Má sice jen 2km, ale i tak se mu vyhýbám když to jen jde (poměrně úzká silnice, žádná větší krajnice a větší provoz). Tedy ještě o víkendu bych ho jel, ve všední den odpoledne už určitě ne.

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      První trasu jsem jel – Plzeň – St. Plzenec -Nezvěstice – Poříčí – Blovice – Nepomuk. V Nepomuku na tacháči 60km a byl jsem mrtvej jel jsem to někdy na začátku Března a ještě jsem se ztratil takže jsem najel tak 20km navíc okolo Štáhlav.

                      Druhá trasa – Plzeň – Černice – Losiná – Chválenice – Seč – Chocenice – Nepomuk – Kasejovice – Tchořovice – Blatná – Strakonice.

                      Zpátky jsem to dal jen do Nepomuku. Foukal dost vítr a už byl strach.

                      Záznam je tady ale nevim jestli pude otevřít. http://runkeeper.com/…ty/572112637

                      Není ale komplet před Strakonicema se vybil mobil – měl sloužit jako GPS ale po 1,5h zbylo jen 10% procent baterky. Na logování trasy to pořád stačilo a radši jsem stejně jel po čuchu.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak jsem to vzal Plzeń – Klatovy – Horažďovice – Strakonice. Celkem najeto 123 km, takže o 20km delší než přes Nepomuk. Vyjel jsem v devět v cíli jsem byl ve čtyři. Z toho jedna zastávka na oběd a jedna na doplnění vody. Na jídlo pouze sojový suk, dal jsem tři kusy. Vypil jsem na cestě tak 5L tekutin a v cíli nějaké to pivko a vodu, celkem asi nějakých 8L.

                      0 0
          • biker.giant  

            Na 100Km ti bohatě stačí 2banány ( já osobně jím co 50Km,stačí mi jeden) Stakovým příjmem se těch 120kg nezbavíš ani když budeš jezdit 100km dlouhe trasy :-)

            0 0
            • Yura  

              Jak muzes vedet, co komu staci na 100km? Uvedomujes si, ze temahle frajerskyma radama muzes i nekomu uskodit, jestliže te bude poslouchat? Takove idioty mam nejradši.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Takove idioty mam nejradši. Nápodobně.

                V mizivé intenzitě, jakou většina lidí jezdí, se dá 100 km jet úplně bez jídla, pokud to není každý den. Dojíst se to dá bez problémů po dojetí, nárazových 100 km bez jídla (počítám 4 – 5 hodin) nikomu uškodit nemůže.

                0 0
                • Yura  

                  „se dá“ plati pro většinu lidi? Takze ja jsem idiot, když vidim problém v tom obecne rikat lidem, který vůbec neznam, nemam paru o tom jak jsou na tom zdravotne apod. ze „se dá“ ujet tolik a tolik a jist tolik a tolik? Klasicke BF heh.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Zajímavé, že ty děláš úplně to samé.

                    0 0
                    • Yura  

                      Ukaz mi jak nekomu radim, aby nezral, když chce zhubnout? Ze kazdej muze ujet 100km bez jidla? Takovou hovadinu bych vzivote z huby nevypustil. Na to jsou tady jini experti. Jestli nekomu něco radim, tak je to vzdycky obecne. To co plati pro všechny, jakoze třeba po vysrani je dobry si utrit prdel, ale nebudu mu uz rikat, kolik toho toaletaku ma pouzit, to snad kazdej dokaze posoudit sam..

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jenže to co radíš opravdu pro všechny neplatí, jak ti to tady spousta lidí napsala.

                        0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Právě, že radíš jen ty obecnosti. Vyčtené.

                        Kdybys dodal nějakou vlastní zkušenost a pak nechal na (bike) fóru, aby si ji přebralo a případně generalizovalo, hned bych Tě měl tak nějak raději :-).

                        0 0
                        • Yura  

                          Reaguju zejména u postu, kde chcou lidi zhubnout, pripadne nabrat svaly a tak celkove a ne jen jezdit na kole a jak se pripravit na nejake zavody atd. do toho se moc nepoustim. V tomhle pripade mi to teda prijde uplne opacne. Protože v tomhle mam zkusenosti a muzu rict i výsledky a stejne se tu najde opravdu hodne lidi, kteří nikdy nedokazali se svou postavou nic udelat, jestli drzeli cinku v ruce, tak mozna nestastnou nahodou, nepoznají rozdil mezi sacharidem a bilkovinou a stejne jsou schopni se tady se mnou dohadovat o uplnych nesmyslech… Clovek se tomu venuje pomalu 15 let, postavou se dostal tam kam se 90% lidi nikdy nedostane a stejne ti je tady někdo schopny napsat, ze vyctena teorie z maskl end fitness je pekna, ale nic neznamena, tak co k tomu mam rict?

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Tady se primárně jezdí na kole. Že si jízdu na kole někdo zvolí k hubnutí, to je jeho věc. Ale pak ať na něm jezdí, nejen listuje M&F a oblažuje moudry ostatní. Tvé ovečky pro samé hlídání jídla a jídlo samé na ježdění na kole snad ani nemůžou mít čas.

                            Na kole se dá rekreačně jezdit s každou postavou a v každém věku a může to přinášet radost a není potřeba se kvůli ježdění samotnému moc omezovat nebo to naopak zbytečně hrotit. Při 100 km výletu za pěkného počasí a v civilizaci opravdu vůbec o nic nejde.

                            0 0
                        • Yura  

                          Jinak co to tady teda vlastne tlacis? Ze se mozna da ujet 100km bez zradla a nezabije te to? No to je pekne a co jako? Kdo tady taky pise o nejake jednorazove zalezitosti? Ja sam jsem uz psal, ze jednou za cas tlacit telo na hranu je dobra věc, ale dlouhodobe davat telu takovou cocku je k cemu dobře, když nejsi zadny zavodnik? Jestli se v tom clovek vyziva a bavi ho to, to je zase jina. Proste typek napise nekomu kdo ma 120kg, ze me zrat na 100km max 2 banány jinak nezhubne, to ti prijde jako dobra rada? Dobře dotycnej zhubne rychle, tuky svaly všechno a co pak? Jak to chces udrzet, když si zhubl timhle extrémem? Nemam v tom zkusenosti jak pises, tak se te ptam odborniku..

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Přestaň rozpoutávat hysterii se ztrátou svaloviny. Se 120 kg bude svalovinu dotyčný (muž) na začátku spíš nabírat. Než se dopracuje ke ztrátám svaloviny, tak už nebude mít 40 kg nadbytečného tuku, ale zato na kontě několik desítek tisíc cyklistických km a k tomu tolik zkušeností, že Ti třeba i ještě dobře poradí.

                            Týpek, co má 120 kg nechť si stravu osahá sám, za čas zjistí, co a jak málo mu na 100 km stačí, aby jel v pohodě. A když se přestane stresovat kily a začne se o to víc těšit z bikování, zhubne tak nějak mimochodem. Nebo ne, ale každopádně nabere fyzičku a zážitky.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Aha, a já že od doby co jezdím na kole jsem nabral 10 kilo. Prostě nabírám svalovinu :), to je pro mě dobrá zpráva. Jinak Krab má pravdu na první vyjížďku jsem sebou bral 10 tyčinek, teď jsem jich bral 6 sojových suků a snědl jsem tři + oběd. Dal bych to i bez nich, stačilo jen pití co má v sobě cukr – birrel, čaj s medem a nějaké tabletky od Isostaru s magneziem – příště asi vysadím i tablety abych věděl jestli budou bolet nohy, teď ani nebolely. Časem omezím i jídlo a snad i zlepším časy.

                              0 0
                          • Rychlej turista  

                            Je to doccela jednoduché, úplně stačí odpojit se od hysterické propagandy a zase začít používat mozek. Takže pravidelně se hýbat a pro případ, že člověk na výletě dostane hlad, sáhnout do chlebníku pro svačinu. Jídlo opravdu není problém.

                            0 0
                            • Yura  

                              Jenze tady byla rec o doplnovani energie ne ciste o jidle. Jiste ze když doplnujes energii v tekutinách, tak nepotrebujes jidlo. Tady byla ale rec o 100km na dvou bananech, takze se predpoklada, ze to je jedinej prisun energie a ne ze do sebe kopne ještě 3l koka koly.. Jinak ale chápu, ze tady je to za drsnarnu napsat, jak jsem objel republiku na 2 sojove suky.. :) Tobe a ostatním třeba ten stav katabolismu vyhovuje, me to ale teda pekne ničilo. Vzdycky me bavilo a uspokojovalo jezdit jen kolem te hodiny a spis na cukry. Clovek si dal do tela, vypalil glykogen, spotil se, proste pohoda, ale jak jsem zacal jezdit 3+hodiny tak zacalo byt všechno na hovno, takhle jsem blbl rok a uz bych se k tomu nechtel vracet. Mozna když vase telo nezna nic jiného nez aerobni zatez, tak to davate v pohode beru. Ja na to asi nejsu stavenej a ani byt nechcu. :)

                              0 0
                              • ˘Ö˘ Krab  

                                Je katabolismus a katabolismus (co tím vlastně myslíš?), stejně, jako jsou svaly a svaly. Jsou svaly potřebné k výkonu (třeba běhu, jízdě na kole) a svaly dobré převážně na ukazování (z posilovny). Ty ‚výkonové‘ svaly jsou ty hlavní, které k jízdě na kole potřebuješ, pohánějí soustavu cyklista+bycykl vpřed, jedná se o opakovaný cyklický pohyb relativně malou silou prováděný izolovanými skupinami svalů. Efektní svaly z posilovny jsou na kole asi dost na obtíž, skoro stejně, jako žok sádla na pupku (netýká se stabilizačního svalstva).

                                Naštěstí jízda na kole není jen o hodině úplného dorazu, ale i o možnosti kochat se celý den (pro mě spíš právě o tom druhém). A 100 km je někde mezi tím.

                                Že ses nenaučil jezdit bezúhonně delší štreky je ku podivu, zvláště s know-how dostupným tady i jinde na internetu. Je pravda, že by Ti to nejspíš zničilo pečlivě a draze vybudovanou tělocvičnovou muskulaturu. Je to o prioritách.

                                [ Výjimkou z výše uvedeného jsou ektomorfní výkonní a hodně hubení jedinci s rychlým metabolismem a velkým výkonem, kteří mají minimální vnitřní zásoby jak v tuku, tak i v jen nejnutnějším pro výkon potřebném množství svaloviny. Těm ale netřeba radit, jak zhubnout.]

                                0 0
                                • Yura  

                                  Sak o tom pisu ne? Když ma někdo osvalenou postavu, protože ho bavi taky cvicit s cinkama( coz ty asi nechapes podle toho co pises) tak ma problém nebyt při dlouhych strekach v katabolismu. Proste to byl neustalej boj posilovna = nabrat, kolo= spalovat. Vysledek je nic moc stav pro telo.. To ze je osvalena postava k nicemu by se dalo slusne polemizovat. Takovej Leo ti mozna vyhopska rychle na kopec, ale uz ho vidim jak nese pytel zemaku ze sklepa.. To ze mas odpor ke svalum nebo co je tvoje věc. Ovsem to se cloveku co nikdy osvalenej a nikdy necvicil tezko vysvětluje.. Ja jsem taky ve skole v posilovne nechapal jak ti starsi a osvalenejsi muzou tak s radosti zvedat to hnusne tezavazi. No když na sobe nic nemas a zvedáš, tak je to opravdu pocit na houby, protože nezaznamenas nic nez nepříjemnou, nepohodlnou bolest. Ovšem jakmile mas na sobe maso a zvedáš, tak jakoby jsi mel na sobe nejake brneni a ten pocit ten zážitek, „ze se něco deje“ je pak uplne jinde.. To same jako když někdo nesnasi jizdu na kole, protože neudejcha ani sebemensi kopecek oproti nekomu, kdo jede od ucha k uchu do kopce ze sedla 30 a uziva si to.. Mej pochopeni i pro ostatní, kam by jsme to dopracovali, kdyby byl kazdej vrcholovej cyklista. Kdo by ti pak vynesl lednicku do 5teho patra, kdo by dohlizel v podniku na poradek.. apod. :))

                                  0 0
                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                    To ze mas odpor ke svalum nebo co je tvoje věc. Ovsem to se cloveku co nikdy osvalenej a nikdy necvicil tezko vysvětluje..

                                    Tak to jsi se zrovna trefil toho pravého :-). Mám totiž takovou typickou cyklistickou vrchařskou postavu kost a kůže.

                                    0 0
                                  • Člověk a jeho svět  

                                    Dá se to spojit, ale je jasné, že posilovna a kolo jdou proti sobě. Ale pořád ještě zvládám obojí, byť je to do značné míry schizofrenní: Jakej pán, takovej krám, tak se není čemu divit :).

                                    Jinak k těm vedrům – od minulé středy do neděle v Jeseníkách, sice to pálí, ale když se vyjede na Praděd nebo Dlouhé stráně, tak nahoře už máte rázem o deset stupňů míň a pěkně to profukuje :).

                                    0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Víš, my to máme doma otestované na sobě navzájem, na kamarádech, na školních dětech. Jídlo není na jednorázovce žádný problém, pokud se nepokazí počasí. Jídlo je důležité až při opakovaných výkonech. Normální tělo má netušené zásoby a schopnosti, pokud jde o nízké intenzity.

                    Pokud dospělé tělo nemá nějaký zjevný zdravotní problém (nebo skrytý, o kterém jeho majitel/ka ještě neví), nic nebrání komukoliv jet zvolna 100 km štreku a cestou si dát na chuť právě jen ty dva banány. Sportovcům pak netřeba kázat, ti už vědí, jak se sebou zacházet.

                    U dětí je to jinak, ty je potřeba cestou průběžně přikrmovat.

                    0 0
                    • Yura  

                      Rikat u 120kg chlapa, ze ma snist maximalne 2 banány nebo ještě lepe nic na 100km jizde na kole je DEMENCE TEČKA. Jinak ukaz mi kolik lidi z tech co jezdi na kole( ne jen ty co pravidelne trenujou, zavodi apod.) ujede 100km na jeden zatah, natoz na 2 banány LOL. Klasika BF hehe

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Ujede je úplně každý, kdo se o to pokusí. A pokud bude mít rozum, tak ani neskončí mezi řádky řepy.

                        0 0
                        • Yura  

                          lol

                          0 0
                          • kyl  

                            Jednorázově 100km odjedu bez jídla,nic na tom není a jel jsem to v létě i na 3 dcl tonika.

                            0 0
                            • Yura  

                              Heh jajaja jenom ja. A ja zase jednorazove bez problemu sežeru 2 kuřata a co jako? Bez do obchodaku a zacni se tam ptat lidi kolik jich to ujede. Vetsina urcite nekdy sedela nebo dokonce jezdi často na kole, ale jestli najdes x lidi z xxx, kteří by to dali tak si muzes tleskat frajere..

                              0 0
                              • kyl  

                                lol

                                0 0
                                • Yura  

                                  Jo to je lol to mas pravdu, jestli si myslis, ze většina lidi kdo jezdi na kole (do práce, k vode, o víkendech na vylety apod. tech je většina) ujede 100km bez doplneni energie lol. Jel si vůbec nekdy s lidma, kteří mají ke sportovci daleko, jen proste popojizdeji na kole? To je jak presun zizal za deste, kdy trasa nad 40km je celodenni zalezitost s bambilionem prestavek…

                                  0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    S tim presunem beznych lidi mas sice pravdu, ze to takhle byva, ale ja treba zazil jak holka, ktera jinak tezce snasela 40km denne, najednou musela ujet 90km (kvuli bloudeni). A krome kecu se nic nestalo (nakonec jeste byla rada).

                                    0 0
                                  • kyl  

                                    Ale jistě a jezdí s námi dokonce důchodkyně a tu stovku dala taky a na přestávky není moc času.Vlakem na místo,pojezdit a večer zas vlakem zpět.

                                    0 0
                              •  

                                Je vidět, že nevíš o čem mluvíš. Ano, když se půjdeš zeptat do obchodáku, kdo ujede na kole 100 km, tak ti 99% lidi řekne, že to nedají. Otázka je ale proč tak odpoví?

                                Protože to nikdy nezkusili a přijde jim to strašně moc. 100 km je úplný hovno a fyzicky na to má skoro každý dospělý člověk, který nemá extrémní nadváhu. Ono totiž stačí zvolit pomalejší tempo, aby se neutahali. Navíc jedinej problém u desítek/stovek km na kole je hlava.

                                Uvedu i příklad a to sebe. Nikdy jsem neujel více jak 60 km na kole, důvody nejsou podstatné. Pak jsem se domluvil na cyklo dovolené, kde jsem ujel s taškama na kole za pět dní 700 km, což je průměrně 140 km denně a nebyl to žádný problém. Ano sám jsem tomu nemohl uvěřit on je totiž problém jenom v hlavě a kdybych to měl ject sám, tak to nikdy neujedu. Takže tak.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  ti garantuju že i 100km může být brutální. Záleží na terénu, převýšení, nadmořské výšce atd atd.

                                  Házet tady čísla bez kontextu je nesmysl.

                                  0 0
                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                    Může, ale bavíme se o normálních smrtelnících, kteří slézají z kola na asfaltu už při stoupání 5%. (Těch (Tebe nevyjímaje), kteří jezdí brutální 100+ km trasy, se tato debata netýká.)

                                    Jak jsem psal už jinde, podmínky uvažuji takovéto: normální neextrémní počasí, nejvýše mírně zvlněná trasa, po zpevněných cestách (silnice, cyklostezky). Zkrátka to, co si jakákoliv nákolka pod „normální“ cyklistikou představuje.

                                    0 0
                                    • McBlacky  

                                      ale jo, jenže když se tady vyprsí že dal 140 denně na naloženým kole, tak to pravděpodobně bylo po greenways a podobných, kde jsou to kiláky zadarmo a jediný co potřebuješ je ocelová prdel a dost času. Nelze z toho usuzovat, že to dá každej. Znám lidi co vytáhnou kolo 3× za rok na koupák a pro ně 10km po rovině už je pomalu smrt i v tempu kdy kolem frčí slimáci ;) taky z toho nezobecnuju, že lidi co nejezdí vůbec neujedou nic.

                                      0 0
                                  • raw 4  

                                    Presně tak. ..

                                    0 0
                      • marviq  

                        Tak já netrénuju pravidelně a 100 km ujedu. Jedl jsem akorát v době oběda+ nějaké drobnosti. Troufám si tvrdit, že kdyby tam nebylo hafo výškových, tak by se to dalo bez jídla. Ale zas nepotřebuju zhubnout.

                        0 0
                        • Delkim  

                          já dal včera kolem 110 km na jeden banán, vyrazil jsem v poledne, v 6 ráno jsem měl k snídani 4 vajíčka a trochu sterilované řepy

                          rozhodně to nebylo ideální, ale holt tu váhu nemůžu zlomit a tak musím šahat i maličko do extrémů

                          tělo má obrovské zásoby energie, jen se s ní musí umět hospodařit a nezaměňovat „už fakt nemůžu“ jen za obyčejný pocit hladu :)

                          0 0
                      • Clight75  

                        Ujet se to bez jidla fakt da – jezdival jsem tak driv, kdyz jsem se snazil zhubnout, trasy tak 100 – 120km bez jidla, jen z vodou na piti, zhruba tak jednou za tyden. Stejne tak celodenni horska tura bez jidla – taky se to da. Asi nejhorsi na tom byl ten pocit hladu, jinak jsem na sobe zadny negativni efekty nepozoroval – jenze kazdej clovek funguje jinak, nekoho by to treba mohlo fakt dostat do spitalu…

                        Casem jsme ale na tom kole docela zrychlil a k tomu zacal behat, skoncil jsem u frekvence beh 2× tydne zhruba 20km + kolo 3 tydne (snaha najet kazdej tyden 80+80+150km) a to uz se bez jidla neda ani nahodou…

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Tak to máme podobně, až na to, že já jsem nezrychlil. Ale to už jsme u opakovaného výkonu a běh je na spotřebu (alespoň u mě) horší. Sto kilometrů malou intenzitou nikoho do špitálu nedostane.

                          0 0
                          • Clight75  

                            Jj, uz me si taky beh bere vic nez kolo – po pulmaratonu, kdy se snazim udrzet tempo pod 4:20min/km mivam vic dost, nez po 150Km na kole nebo 40Km po horach. A hlad mam po behu taky mnohem vetsi…na zvladnuti nenazranosti po behu mi funguje mit v lednicce jen planovanej pridel jidla a nic vic:)

                            0 0
                        • Člověk a jeho svět  

                          … jezdival jsem tak driv, kdyz jsem se snazil zhubnout, trasy tak 100 – 120km bez jidla, jen z vodou na piti, zhruba tak jednou za tyden…

                          Jo tak to je na zhubnutí úplně to „nejlepší“. S tím by tě každý dietolog poslal někam. Samozřejmě se to zvládnout dá, ale efekt není nulový, je záporný.

                          0 0
                          • Clight75  

                            Asi zalezi na konkretnim organismu, u me to totiz fungovalo – sundal jsem takhle behem roku vahu z 86Kg na 72Kg (najezdil jsem tak necelejch 3000Km), jidelnicek jsem nijak neupravoval. Mam sedavy zamestani (kancl) a dalsi fyzicka namaha krome kola bylo jen narazove nekolik jendodennich horskejch tur pres leto a obcasna prace kolem baraku.

                            Blby bylo jen to, ze v zime jsem prestal jezdit a vaha sla zas nahoru. Dalsi sezonu jsem uz zacal jezdit vic a pred zimou a pres zimu behat, tuhle sezonu delam oboji a uz to bez doplnovani energie cestou nejde – i tak mam 67kilo a tam se to drzi.

                            0 0
                    • McBlacky  

                      ujet se to dá, ale je to kravina a nikomu bych to nedoporučoval

                      0 0
                    • mr.antik  

                      jednorázový výkony jsou zas naprd pro nějaký dlouhodobější hubnutí, takže ano, klidně na dvou banánech, ale až když víš co to s tebou dělá, když má 120kg, tak stačí trošku kopec a dojde mu hned

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Když máš 120 kg, tak máš kondici a výkonnost pětiletého dítěte a podle toho se k sobě musíš chovat.

                        0 0
                        • Madtomas  

                          Presne tak, treba na kvalitniho strongmana je to porad malo :)

                          0 0
                          • Yura  

                            Ty asi neznáš Jirku Tkadlčíka co.. :)

                            0 0
                            • Madtomas  

                              Znam (ne osobne), ale to je kategorie do 105kg. Open je prece jenom jinde

                              0 0
                              • Člověk a jeho svět  

                                Je přece jen jinde… A pak přijde kulturista Grznár a natrhne jim zadky všem :)

                                0 0
                              • Yura  

                                Ja teda strongmany moc nesleduju, ale mel jsem za to, ze je Tkadlcik jeden z nejlepších strongmanu v CR i presto, ze postavu ma spis jako atlet.. ? Na MT 340kg, to uz je pekny číslo..

                                0 0
                            • ˘Ö˘ Krab  

                              Dobře upřesním: Když máš 120 kg, z toho 40 kg balastní tukové nadváhy a ani ten zbytek za moc nestojí, tak máš cyklistickou kondici a výkon pětiletého dítěte.

                              0 0
                • iron.hide  

                  zalezi od toho, ci je to na silnicke po asfaltkach, alebo na MTB po horach. na ziletke mozem aj ja potvrdit ze mas pravdu, ale na MTB je to uplne o niecom inom.

                  0 0
                  • raw 4  

                    Pořád se tady baví o 100 km ( jestli si vzpomínám tak jeden vtipny thread už tu byl- ujedu 100 km) ale nikdo nerika jestli na silničce nebo v terénu a jestli v nížině ci v kopcích…

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Jaksi předpokládám, že kdo se tak ptá, neřeší extrémy, resp. největším extrémem je pro něj samotná představa ujetí stovky kilometrů.

                      Takže nanejvýš mírně zvlněná krajina a zpevněné povrchy (silnice, cyklostezky), za pěkného (neextrémního) počasí. Jet 100 km v Dolomitech přes tři passa je opravdu o něčem jiném, o terénním bikingu už vůbec nemluvě.

                      0 0
    • Rubi  

      vzdyt to je nejlepsi pocasi :)

      hlavne nejez ruzne sra*ky typu acylpirin…

      0 0
      • krab007  

        To víš jsem typickej čecháček.. v zimě tu bulím že mi mrznou prsty, v létě je mi zase horko :-D

        0 0
    • Singlespeed  

      Po silnici jede člověk poměrně rychle, ochlazuje ho proudění okolního vzduchu, pořádné vedro pocítí až když zastaví Takže bych to nějak zvlášť neřešil. Horší je to ve velkých kopcích, kdy pere slunce a člověk nejede ani desítkou. Ale to asi nebude tvůj případ.

      0 0
      • MlokCZ  

        Pokud bude „jen“ 33st., tak to bude jak píšeš. Pokud by to ale vylezlo výše (a stát se to může), tak se to může dostat až do té situace, co jsem popsal níže (teplota vyšší než teplota těla).

        0 0
        • krab007  

          Bohužel to tak bývá. Ty teploty v předpovědích bývají ve stínu, na sluníčku v otevřené krajině to zpravidla vyleze o hodně výš. Jezdím každý den do práce přes „saharu“ co je mezi HK a Pardubicema. Jak se vždycky těším až sjedu ze silnice do lesa to si nikdo neumí představit :D

          0 0
        • BikeříkCZ  

          Ale teploty se VZDY udavaji ve stinu. Takze na slunicku to bude 45, klidne i padesat stupnu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já to také beru dle teploty ve stínu. Ten zlom kdy to začíná být nepříjemné (tedy alespoň pro mě) a je lepší jet pomalu než rychle je právě dle teploty ve stínu překračující teplotu těla.

            Co si vybavuju, tak z té jedné nejteplejší vyjížďky na Korsice kdy bylo 38st. ve stínu, tak na sluníčku na jedné zastávce po 20 minutách ukázal Polar 58st. (na sluníčku stálo jen kolo s Polarem, lidi seděli a občerstvovali ve stínu). A jelo se to z velké části na sluníčku, na Korsice toho stínu obecně moc není.

            0 0
          • mirabike  

            může mi někdo vysvětlit, co je to teplota na slunci??? resp. teplota čeho a jak jí změřit??? Venkovní teplota se standartně udává jako teplota vzduchu a tu lze měřit pouze ve stínu, protože na slunci právě to sluneční záření rozpálí teploměr, resp. teploměrné medium, či čidlo, takže teplota změřená na slunci je teplota teploměru..!!

            0 0
            • Pavel  

              Na druhé straně, na kole na tebe to slunce praží taky. Teda nevím jak je to u tebe, ale mne je, když jedu na slunci, tepleji, než při stejné teplotě ve stínu (třebas lesa). ;-)

              0 0
              • mirabike  

                jasně, o tom ale nemluvím… reagoval jsem na příspěvek, kde se uváděla teplota na slunci 45–50 st.

                0 0
              • -b-n-x-  

                Tak ona to asi vzdycky bude spise teplota neceho co to slunecni zareni ohriva. Samozrejme se od toho pak ohriva i ten samotny vzduch, takze i ten je „na slunci“ teplejsi. Nicmene je spravne neplest vliv tepelneho zareni a teplotu vzduchu. To zna asi kazdy kdo opekal parky vecer u ohne (zezadu kosa, zepredu vedro).

                0 0
                • mirabike  

                  ale teplota se neměří ve stínu, kde by ten stín měl vliv na teplotu vzduchu – třeba v lese, nebo v kanálu… ale v meteo-budkách, který jsou na slunci (pokud svítí) a vzduch jimi proudí, takže teploměr je ve stínu a měří teplotu vzduchu, který je prakticky na slunci..

                  0 0
            • Singlespeed  

              Pojem ´teplota na slunci´, mám dojem, zavedly rosničky na Nově :-)).

              0 0
          • Singlespeed  

            Ale, chlapče. Teplota vzduchu se měří ve stínu proto, aby byla změřena opravdu teplota vzduchu a ne teplota přístroje, který by se na slunci absorbcí záření zahřál a neměřil by tím pádem teplotu vzduchu. Takže, i když ti teploměr na slunci naměří třeba 50 stupňů, skutečná teplota vzduchu na slunci bude tatáž jako ve stínu, tedy třeba jen 30 stupňů.

            P.S.: Už to napsal Mirabike, tak se omlouvám ;-)

            0 0
    • McBlacky  

      kromě pár jedinců co to nedávají se není čeho bát.

      Hodně pít ale ne čistou vodu, možná magnesiový tablety pro sichr. Dá se v tom jezdit i celý den. 130 na silnici je brnkačka.

      0 0
      • Greyhound  

        …pokud ale patříš mezi ty co to nedávají tak neuděláš skoro nic – ať dělám co dělám tak když je přes 30 tak se při vysoké intenzitě už tak za 4h vypařím na kapačku a i pokud jedu nižší intenzitu tak to stejně netrvá o moc dýl a končím s černejma kruhama pod očima, návalama horka a zimnice a bolavou hlavou zkroucenej někde pod stromem. V další fázi se pobleju a volám záchranné vozidlo :-) Jezdit v tom celý den je pro mě v podstatě nepředstavitelný.

        0 0
        • McBlacky  

          ty jo, se potíš mega i když ostatní jedou skoro suchý triko :)

          0 0
        • mr.ricardo  

          Tohle moc dobre znam, jakmile se teplota blizi 30 a vic, jsem uplne mrtvej. Vyjizdim jen vecer na dve hodiny. Trochu pomohlo, ze jsem od lonska 10 kilo shodil, ale jinak moje telo tohle vedro nebere, v kazdym sebemensim kopci tepu ke 180, musim jezdit fakt hodne zvolna. Ale na druhou stranu, nemam problemy jezdit v zime, naopak, oblikam se o dost min, nez ostatni, co znam.

          0 0
      • Mikikuba  

        Řeknu ti jaká brnkačka byla sobota neděle Praha – Glockner:) trošku se přiopálím a jsem fakt zvědavá jestli to sólo dám do 24h…bude to tip top když to vyjde.ale máš pravdu, že 33°C takovej problém není. RAA jsme jeli 3 dny kdy bylo 33–34 a na RAAMu dokonce 42 –43, ale je pravda že to je poušť a malá vlhkost vzduchu to usnadňuje. Je to o striktním pití a o polévání vodou čili o stálém ochlazování.

        0 0
        • McBlacky  

          já psal že 130 je brnkačka :) ne 630 nebo kolik ti to hodí. Dobrej plán, to už bych v tom vedru zvážil. Ale jako jednodenní akci to je šance dát s tím, že teda konec bude už v solidní dehydrataci

          0 0
          • Mikikuba  

            Jen 516:) jde o to přežít tu sobotu. Pak bude příjemná noc a v devět už vyrážím nahoru na Hochtor čili žádný vedro:)

            0 0
    • MlokCZ  

      Nejvíc asi udělá jak kdo snáží vedra. Já snáším vedra výborně (a miluju vedra). V extrémních vedrech mi to pak jezdí lépe než většině v partě i když mimo extrémní vedra je to naopak (tedy většině to jezdí lépe než mě).

      Tedy sám bys měl hlavně zvážit jak moc vedra snášíš. Jsou tací, co v takovém vedru nedají ani 30km (a přitom mimo extrémní vedra jezdí běžně dlouhé trasy).

      Základem je, jak už bylo napsáno, výbat se vysokým intenzitám + dostatek tekutin (což ale v extrému může narazit na limit kolik tekutin dokáže tělo vstřebat a kdy už pití nad limit stejně ničemu nepomůže a může i tak dojít k dehydrataci, proto je důležité pít dost ještě před samotným pohybem).

      A samozřejmě co nejvíce ve stínu a nejméně na sluničku.

      Pro mě horko začíná být trochu nepříjemné až v extrémech (ale i to snáším celkem dobře), kdy teplota ve stínu je vyšší než teplota těla. Tedy od nějakých 36–37st. ve stínu. Tohle jsem na vyjížďce u nás zažil jen jednou a to loni jak padnul nějaký letitý teplotní rekord. I tak jsem ten den jel 100km v Brdech (ale jezdivých, žádný náročný terén, takže nebyl problém hlídat si vysoké intenzity) a lehce výše v Brdech ve stínu pro mě pohodička (až pak sjezd níže a na sluníčku už byl nepříjemný).

      Při překročení téhle limitní teploty dojde k tomu, že pohybující se vzduch začne být hodně nepříjemný a místo ochlazování začne ohřívat (je to jako když na sebe otevřeš rozpálenou troubu) a pak jsi rád, že nemusíš z kopce.

      Jinak jsem to ještě zažil ještě pak jednou na Korsice a jednou na Sardinii. Jinak nikdy a to v teplé dny vždy jezdím dost, jak to mám rád.

      Celorozepínácí dres jako používá jecnak mi nesedí. Do veder jezdím v jedné funkční tenoučké vrstvě bez dresu. Zcela holá kůže na těle mi nevyhovuje. Tím ale neříkám, že je to špatně, to si každý musí vyzkoušet co mu sedí.

      0 0
      • vsn  

        jak se tělo dokáže ochladit pokud je vzduch teplejší jak teplota těla? … jen z bidonu? … ale i ten se po chvíli zahřeje třeba na 30 st.

        0 0
        • mirabike  

          pokud se potíš, tak proudící vzduch i teplejší zapříčiní odpařování potu a tím chlazení.. a místo teoretizování si to zkus a uvidíš jak ti bude, když zastavíš…

          0 0
          • vsn  

            já se jen ptám … pokud 3 hodiny jedu třeba ve 40 st. a ještě k tomu na sluníčku tak jak tělo zařídí, že se teplota udrží pod 37 … to mi je prostě záhada :)

            odpaření potu z kůže je jasné – čím větší vedro, tím líp se kapaliny odpařují … ale to přeci neznamená, že mě to líp chladí …

            0 0
        • pelhrimov  

          Fyzika, odpařování, aby se z kapaliny stal plyn o stejné teplotě, tak k tomu potřebuješ energii, takže se zastaví- přibrzdí nárůst Tvé teploty a ta energie se použije k odpařování vody z potu.

          0 0
    • wanderer  

      Tak já bych primárně nanesl na všechny odkryté partie tak 4 vrstvy opalovacího krému f50, rakovina je sviňa a hlavně pokud je časová rezerva, zastavovat ve stínu, zastavovat ve stínu a občerstvovať :D.

      Jinak pokud to nevyžadují okolnosti volím vždy cestu nejmenšího odporu, nenapsals proč musíš jet po vlastní ose?

      http://j.mp/1GNUCmA

      0 0
      • McBlacky  

        někdy je lepší vhodná třicítka a mazat častěji než napatlat 50. Na sport je super od bioderma photoderm 30 suchý olej. 50ka krém i třeba od vichy a podobný kvality mi přijde že hodně zalepí a pak se o to víc při zátěži potím. často v takovým vedru i závodím, o víkendu plánuju 4hod MTBO ale jede se i Drásal a kdo dá 175km ten se bude fritovat dlooouho

        0 0
        • Rorejs74  

          Ja jsem letos poridil tenhle opalovaci krem a pripada mi to super.

          I kdyz se hodne spotim, tak to neudela takovy ty mastny krupeje jako normalni krem.

          0 0
        • Muf_Bike  

          Hmm krém.. to bych vůl zapoměl. Bud emi stačit 115km a jestli jim vyjde těch 37stupnu tak na slunku to bude hodně vražda. Ja osobně se v takovém vedru snažím jet tak abych nezastavil… protože ve chvíli kdy zastavím je to jako otočit kohoutkem. Btw pro zakladatele kromě ionťáku bych doporučil už dopředu dávat magnézko třeba rozpustné. Ty vedra jsou na křeče jako stvořené když tělo dehydruje a ztácí sůl…

          0 0
        • 01carbon  

          Nivea dělá takovou žlutou průhlednou srágoru, která je velmi řídká, téměř okamžitě se vstřebá – zaschne, faktor tuším 30 a není to na bázi mastnoty = neucpe to kůži. Ale na obličej a hlavu mi to nepomáhá, protože tam se potím jako kůň a jde to dolů s potem okamžitě jakmile zaberu. Ještě horší to je na jaře když praží na skialpech:-)

          0 0
    • Pavel  

      Loni jsem ve vedru dal 225 km na silničce, i nějaký kopeček v tom byl. Přežít se to dalo, tempo halt bylo trošku volnější a „pivních“ pauz bylo také více, ale že bych to vyloženě vyhledával, to se taky říct nedá. Přežil jsem to „jen“ na vodě v bidonu, pár polívek cestou + zepár kofol a piv (i nealko).

      0 0
    • Kosta  

      Myslím, že by pomohlo jet třeba vlakem.

      0 0
      • Pavel  

        No než jet neklimatizovaných, tak to 100× raději na tom kole!

        0 0
        • Smazaný účet  

          Klimošku uděláš – Otevřeš okno a máš krásný osvěžující větřík.

          0 0
          • Pavel  

            jj, „osvěžující“ větřík teploty rozpáleného fénu. :-D

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já nějak nemam problém. A to jsem na horko hodně citlivej.

              0 0
              • Pavel  

                Ve 160 km/h už to moc příjmený větřík není. A to bez ohledu na teplotu…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  V Pendolinu možná, u nás jezdí tak 90–100km/h.

                  0 0
                  • Pavel  

                    U nás jezdí 160 všechny rychlíky. Teda tam, kde ject 160 můžou.

                    0 0
      • wanderer  

        To mě už napadlo taky jestli je účel cesty jen dopravit sebe a kolo z bodu A do bodu B není důvod se sebemrskat v té výhni, ale možná má zakladatel po cestě nějaký kontrolní stanoviště, kdoví xD

        0 0
    • Yura  

      Banány, datle a hlavne susene merunky = draslik a do kazde magnezky co bych si koupil po ceste bych si nasypal 3–4g morske soli a 2–3g chloridu horecnateho. Udrzet v sobe minerály a vodu to je zaklad. Na zradlo jen to ovoce a po ceste třeba tresne ze stromu jsou taky super. :) Ale když to vemu kolem a kolem, tak 130km bych ve velkem vedru nejel, na to se mam moc rad.

      0 0
      • McBlacky  

        třešně v režimu kdy potřebuješ konzumovat hodně vody jsou geniální nápad. To je fakt, že pak i těch 130 je unreal

        0 0
        • RomanH  

          :-D

          0 0
        • Smazaný účet  

          Hale a je to s těma třešněma vůbec pravda? Já jako malej na ně normálně pil vodu nebo mlíko a nic.

          0 0
          • McBlacky  

            mě z toho bylo párkrát blbě. Klasika jako kluci na kole na třešně, zboucháš toho mrak a zapíjíš vodou z bidonu.

            0 0
          • allrose  

            nesmíš to přehánět jako se vším,peckoviny bobtnaj ano

            0 0
          • jecnak  

            Kdyz si nedas tresne jako hlavni jidlo misto obeda, tak v pohode. Jde ciste jen o mnozstvi.

            0 0
          • Martin  

            neasi… http://namrdky.kvalitne.cz/RS7.jpg

            0 0
            • iron.hide  

              haha :D

              ne fakt, ocov kamos si to raz vyskusal na vlastnej kozi, a myslel ze je to jeho posledna hodina. fuj, musi to byt hnusny pocit, ked sa ti od toho mnozstva plynov narovnavaju creva.

              0 0
          • Radez  

            To záleží na člověkovi jak mu to sedne. Jinak ze své zkušenosti a z logiky věci je to blbost. Vem do ruky třeště a zmáčkni je. Co z nich asi teče? :-)))

            0 0
    • Rychlej turista  

      Jde o to, jak teplo snášíš a taky zda ses na něj stačil aklimatizovat. Já se na teplo těším celý rok, ale pokud vedra hodně přes 30°C přijdou z ničeho nic, tak ne, že bych tam velkou nepral, ale pedály jen lechtám.

      Pokud patříš mezi typy, co se v létě hroutí, když opustí při cestě na oběd 5. roční období, tak bys to měl raději odložit.

      0 0
    • Espen  

      Vždyť tohle je nejlepší počasí na kolo, kdy jindy jezdit, než když je krásně teplo. Já to miluju. Přijde mi, že na kole je menší teplo jak kolem mě proudí vzduch, než když jen někde ležím a peču se. Dnes jsem byl od jedné do pěti a pecka. Vypil jsem jen 1,5 vody a jedna musli tyčka. Jen bez helmy, v ní se paří hlava jako sviňa.

      0 0
      • Yura  

        Další superman? :) Provozuj to tak mesic kazdej den v tomhle vedru od jedne do peti na 1,5l vody a pak nam napis jak to miluješ..

        0 0
        • Espen  

          V tomhle počasí mám v práci i přes 70°C. Mě to ale fakt vyhovuje. Když je pod 15°C,je mi na kole prostě zima.

          0 0
          • Pavel  

            To děláš kde?!? U vysoké pece?

            0 0
    • Espen  

      Nee. Tlakový generátor. V generátoru 1500°C.

      0 0
    • Jamin  

      Já si tyhle vedra nejvíc užívám, teď o víkendu má bejt 30+ stupňů, tak asi na celej zmizim někam do přírody. Ale bude to chtít vozit se kolem vody.

      0 0
    • Clight75  

      Ja osobne bych teda nad 130Km v pondeli ani neuvazoval pze patrim k tem, co vedro nedavaj – muzu pit jak chci, jet pomalu jak chci, jist jak chci, namacet se celej vcetne bot, nic platny. Jak je pres 30, je to pro me konecna, nejlepsi na jezdeni pro me v kratasech a dresu s kratkym rukavem je tak 15–20 stupnu, na behani je to tak 13–17. Ta vyhen co ma byt ted o vikendu, me neskutecne depta uz predem – tri dny volna a misto abych je stravil na kole, tak zitra v noci sedam na vlak smer Vysoky Tatry a hned v sobotu rano pochoduju nahoru – v 2000 metrech nad morem bude podnebi prijemny. Pres tyden se ty vedra jeste jakztakz prezit daji, v pres den jsem v praci, kde je klima, ale treninkovej plan je v tahu, pze v takovymhle teple pak vecer nedokazu ani behat, ani jezdit:(

      0 0
      • McBlacky  

        nebo si odtrénuj ráno

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Ráno určitě, přemýšlel jsem už i nad nouzovou variantou jezdit v noci :-)

          A k tomu běhat přes poledne, jak doporučuje kolega Pi†el.

          0 0
          • Clight75  

            Dat hodku behu pres poledne na slunci v techhle teplotach, tak skoncim s upalem:(

            Rano je to marny, to musim do prace, takze taky resim variantu na tech par dni vedra, ze bych jezdil/behal az vecer po zapadu slunce. Sice tak nedam plnej plan, ale lepsi aspon cas nez vubec nic. Dneska zrovna bych mel dat 20km beh, kdyz vyrazim po pul desaty, tak to mozna i preziju, ale tady u nas v nizine teplota leze vecer dolu desne pomalu.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Jsem včera lehce vyklusal odpoledne cestou z práce (převážně) lesem 16 km, ale je pravda, že jsem výrazně zpomalil (na úroveň zimního tempa) a hlídal si to. Už normálně se vleču, ale ještě zpomalit kupodivu není problém :-).

              0 0
              • Clight75  

                Nakonec jsem vera tech 20Km taky dal, vybehnul jsem az v 21:30 a jakztakz to slo – tempo jsme dokazal udrzet jeste uchazejici. Doma jsem se ale musel chechtat, kdyz jsem se v koupelne podival do zrcadla – celej mokrej a vsude nalepeny takovy ty maly musky, msice nebo co to je. Asi se v ty vrstve potu proste utopily:D

                Snad ty vedra fakt pristi stredu skoncej – beh muzu resit tim, ze vybehnu po devaty, ale z kola, abych dodrzel davku kilomtry, bych se takhle vracel nekdy po pulnoci a druhej den byl v praci mrtvej.

                0 0
      • skorpion  

        Na margo tych 2000mnm. Pred mesiacom bolo v juznom bavorsku okolo 25 stupnov. Vravim si fajn, mam to na biku do 1800mnm, bude to akurat mojich oblubenych 20 stupnov, tych 70km dam na pohodu. Cely den mi teplomer neklesol pod 30! Na skapanie! Priprav sa na to, ze ani vo vyskach sa nemusis schovat pre teplom ;-)

        S tymi teplotami to mam podobne ako ty. Najlepsie sa mi jazdi teraz do prace okolo 6:00. Cca 14 stupnov – parada! Z prace to uz je jina :-)

        0 0
        • Clight75  

          Jj, vim, nekdy je i nahore vedro – pred par lety jsem sel Olymp, byli jsme v Nei Pori u more (poprvy a naposled jsem byl na jihu u more v lete, uz me tam kvuli vedru nikdo nikdy nedostane:), z plaze byl videt ten Olymp a bily snehovy plotny nahore, tak jsem se rozhod, ze aspon na jeden den utecu z vedra a ono ne, nahore bylo taky skorem 30 stupnu, desnej hnus…

          Podle prepdovedi na zitrek maji mit Tatry ve vyssich polohach 1500–2500mnm 11–19 stupniku. Ja se budu krome rana, nez to vyslapu, celej den pohybovat neco lehce pres 2000mnm, takze to snad bude OK. Chci jit z Tatransky Javoriny na Sedielko, stavit se Teryho chate, pak se vratit na Priecne sedlo a prespat na Zbojnicke chate. Dalsi den jit pres Prielom na Polsky hreben a Vychodnou Vysokou a odpoledne slizt smerem k Lyse Polane, na urovni rozcestniku u Bielej vody to strihnout lesem na polskou stranu, po silnicce doslapat na Morskie oko, tam prespat a v pondeli nahory na Rysy a z Rysu dolu na Popradsky pleso, elektrickou na vlak a zpatky domu.

          0 0
    • Pi†el  

      Vesmes uz tu vse zaznelo. Krom toho doporucim chodit ve velkym vedrech pres obed behat na otevrena prostranstvi. Kdyz das hodku behu, na hranici aerobky, pod polednimi slunecnimi paprsky, tak ti pak „nejaky“ kolo prijde jako pohadka..

      0 0
    • wanderer  

      Hlavně si nedávej flašku na kolo ani do báglu, v té sluneční palbě to bude pěknej jed.

      0 0
      • hovanec  

        Tak teď už mně napadá jen jedno místo, kam si ji může strčit. :)

        0 0
        • Pavel  

          Tam ne, tam je 37 st… I když, je tam tma, slunce tam nesvítí… :)

          0 0
          • hovanec  

            Takže jediné logické vyústění daného problému je, si pití vůbec nebrat a napájet se z externích zdrojů. :)

            0 0
            • Jamin  

              Ano, zastavit na každý zahrádce kterou potkáš a nalámat do sebe 1 – 1,5 litru toho nejlevnějšího co tam maj :-)

              0 0
              • hovanec  

                Neblázni, tolik limonády…bys musel furt zastavovat. :)

                0 0
              • Lister  

                Zítra mám v plánu pohodový cca 3–4 hodinový pojezd. První dvě a půl hodiny žádnou zahrádku nepotkám, vlastně doufám, že nepotkám žádného člověka. Takže to asi neprojde.

                0 0
    • grafik  

      To bys měl dát vklidu, stačí pít, neblbnout a pozitivně se naladit. Já se právě docela těším až na rozpálený asfalt vyrazím, mám rád teplo, když zastavíš je to jako v troubě, když se pak rozjedeš je ti chvilku zima, mám rád když pot teče proudem :)

      Doporučuji nezastavovat v rozpálených autobusových zastávkách, to je výheň jak řemen.

      0 0
      • pete  

        Jsi můj člověk … taky zjišťuju, že mi vedra na kole až tak nevadí ( mimo kolo je to teda spíš naopak). Z vlastní zkušenosti snad jen pít a pít a pít -ideál ionťák, nehnat to a jet. Mně ochlazování za jízdy svědčí víc než časté zastávka. A až dojde pití, nestydět se a kdekoliv na dědině okamžitě po vycucání bidonu zastavit a požádat o něco na pití. Nestalo se, že bych neuspěl a kolikrát je k tomu i něco k zakousnutí :-)

        0 0
    • tom xtr  

      Jak píšou – základ je za těchhle podmínek hodně pít a doplňovat minerály včetně sodíku = ionťák. Akorát všechny ionťáky jsou sladký a při delších akcích (myslím 5 hodin a víc) už pak mívám problém, aby to sladký žaludek pobral. Docela se mi osvědčilo prostřídat to občas slaným ionťákem. Chuťově pro většinu lidí je to super hnusný, ale funguje.

      0 0
    • Lister  

      Beru 3 litry vody, tatranku a dobrou náladu a ono to nějak půjde. Zase bych to tak nehrotil. 30–35st nejsou extrémní teploty. A vedro nesnáším.

      0 0
      • waters  

        Včera jsem si dal delší švih. Teplota kolem 34C

        Pred cestou jsem vypil 1,5l mineralky.

        Na cestu 2,4l z toho 1,2l domacího iontaku, po 70km doplnení dalších 2,4l u pramene na zbytek cesty.

        Jídlo: tri korny, dva platky celozrneho chleba s plat. syrem, dva banany. Kazdych 15min aspon dva loky z bidonu. Každou hodinu se poradne napit. Jidlo každych 90min.

        Na ceste jsem mel dve 10min pauzy. Tepy jsem si hlidal i v hodinovych mezičasech.

        Poslednich 10km mensi krize, pomohlo by polit dres a hlavne hlavu, ale v bidonu uz jsem mel jen 2dcl tak jsem to dotapal;)

        0 0
        • Freeky  

          Jel jsi na CX a nebo horák? Jinak čekal bych více nastoupano na 140km jen 639 metrů. Ale asi dobrej výběr trasy. A zpátky domů vlakem?

          0 0
          • waters  

            Na CX. Na bajku uz jsem to jel, ale neni tam nic technického-šutry jen nejake kořeny:) Ty metry mi take nesedi, loni mi runtastic ukazal 1200m. Muze tam byt chyba. Vlakem jsem jel rano do Chebu.

            0 0
    • pelhrimov  

      K čemu je dobrý ten hořčík, k čemu acylpirin, k čemu tepák? Jeď volně, pij a polévej se vodou, té nebudeš mít dost, tak zastavuj u potoků a rybníků a namoč si vždy dres a ochlaď si hlavu. Přehřátí (vlastně horečka) se může projevit zimnicí, tak to bývá v cíli závodu, když se jede za vedra. Do zásoby moc pít nejde, to se asi jen píše, aby se splnila kvóta jeden článek denně v příslušné rubrice life-stylového časopisu!!!! Co je navíc, tělo vyloučí.

      0 0
    • sibu33  

      Znáš Chia semínka ? http://www.chia-seminka.cz/sportovci/ Dávám si to do pití každej den a je to bomba :-) Opravdu to dobře hydratuje člověka zevnitř a když si připravíš ten gel, tak nezabere ani moc místa :-)

      0 0
    • Twen  

      Krabe, dyť se na ty vedra vyser.Dej siestu. Na žehlení zimního piste-manžestru to bude stačít až až. Dej MTB lesní okruh ve stínu po hospodách.Doplň výživu, načerpej síly na večerní radovánky. Opět doplň řádně pivní B-tekutiny a čekej na počasí, ve čt-pá už má být chladno. :)

      0 0
    • Doktorzet  

      Včera sem jel necelých 100 km a vyjížděl jsem kolem 3 hodiny odpoledne. Dopoledne jsem hodně pil. K snídani žitná kaše, k obědu těstoviny. Sebou jeno vodu s citronem. Bylo to uplně v klidu a to se poovažuju za hoby jezdce.

      0 0
    • vp2  

      Já se jel v sobotu z Přerova okoupat na Pasohlávky:-) Dal jsem to okolo Baťova kanálu přes Uherské Hradiště a pak projel Kyjovskou Pahorkatinu, pěkně mezi vinicema. Vyjížděl jsem v pět ráno a v jedenáct už jsem se šplouchal ve vodě. Silniční švih, 152km, nastoupáno 1650metrů, vypito 4,5l tekutin (ionťák a čistá voda), dvě ořechové tyčinky a jeden endurosnack a jeden carbosnack. Absolutně na pohodu, vedro jsem začal cítit až okolo desáté a to zejména ve stoupáních. Ve sjezdech jsem se ale dostatečně zchladil a v cíli cesty jsem se pochopitelně bohatě zapivnil:-)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nevím, co se tady pořád řeší.

        Ve dnech 2. – 6. 7. najeto 588 km (72,5 bike, pak silnice 112,6+102+115­,4+185,4).

        Parádní cyklistické léto, minimum aut i nákolek, trochu teplo, trochu vítr, trochu hmyz.

        Co víc si přát.

        0 0
        • wanderer  

          Ve čtvrtek má přijít ochlazení a máte všichni po prdeli

          0 0
        • vp2  

          Hmyz někdy víc než trochu, včera jsem jel navečer z MTB švihu a proklínal jsem se, že jsem zapomněl brýle…těch potvor, co mi nalítalo do očí a jak to hnusně pálilo. Naštěstí jsem dýchal nosem, takže jsem jich spolykal minimum:-) Ale jinak souhlas, super cyklo léto!!!!

          0 0
        • Delkim  

          není špatné vhodně zvolit čas švihu, já vyrazil dneska v poledne a mám fakt dost :(

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Syn vyrazil dnes ve 4:54 do Brna a ještě je na cestě (nadával na rozkopávky kolem Chotěboře), já v 6:11 s návratem v jednu (6:27 čisté turistické jízdy, z toho ale většina v bočáku nebo proti, případně v kombinaci se stoupáním) a naprosto v pohodě. Včera jsem tedy letos poprvé dochlazoval poléváním hlavy a dresu, předevčírem jsme dali dvě preventivní cca 10 min přestávky ve stínu na vychladnutí.

            0 0
            • Delkim  

              a co provedl, že jsi ho takhle brzo po ránu vyhodil z domu? to přišel akorát z flámu, dal banán a vyrazil, ne? :)))

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Před chvílí psal z benzíny za Tišnovem, 301 km, AVS 28,5, okraj Brna 10 km.

                Tuhle akci si vymyslel včera ve 22:30, zorganizoval si nocleh a jak řekl, tak učinil. Ve středu to hodlá jet zpátky.

                Dělá to, aby mohl frajeřit před holkama.

                Jinak děkuji neznámé skupině cyklistů, která mu zapůjčila imbus na dotažení páky, která se mu povolila cestou. On totiž jede úplně bez nářadí, má jen opravný spray na galusky, pumpičku, peníze, mobil, tři Voltage a roztok ionťáku (aby dokupoval jen vodu a jídlo). Pako.

                0 0
                • Espen  

                  Jel bych stejně. Imbus sehnal, takže pohoda :-).

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Dokonáno jest. V 15,5 letech hladce udolal svou první silniční třístovku, 324 km/ AVS 28,3 s vypuštěným finišem.

                    A další díky náhodnému bikerovi, který ho hladce protáhl nástrahami Brna z okraje až na místo určení.

                    0 0
                    • Espen  

                      Tak to je mladej dobrej :-).

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Jestli ‚dobrej‘ znamená totéž, co ‚blázen‘, tak to ano.

                        0 0
                        • Espen  

                          Nee, fakt je dobrej. Určitě bys mu neměl po návratu říkat, že je pako a tak. Dobře on!!!!

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Docela mi stačí, že jeho úlety a výlety financuji.

                            0 0
                            • Delkim  

                              buď rád, taky to mohl jet taxíkem :)))

                              0 0
                            • Espen  

                              Za to buď přeci rád. Lepší než aby se někde poflakoval :-)

                              0 0
                              • iron.hide  

                                ale to nevies :) mozno uz 20 km od domu nasadol na vlak

                                0 0
                                • ˘Ö˘ Krab  

                                  Nenasedl.

                                  A má to pokračování, dnes (sice není vedro, ale počasí si připravilo jiné lahůdky – vítr a déšť) jede zpátky. Aktuálně se nachází někde mezi Chotěboří a Čáslaví (asi), ještě ho čeká jedna výrazná vlna srážek, pak snad už jen ten vítr. Z Poděbrad to bude mít domů hezkých cca 120, téměř čistě proti.

                                  Jestli tedy náhodou nedostane rozum a nesedne opravdu na vlak.

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    jízda v proťáku mentálně zoceluje :) navíc se dá výrobně trénovat kulatý šlapání

                                    0 0
                                    • ˘Ö˘ Krab  

                                      Psal něco o tom, že je přilepený k řídítkům a jí za jízdy, aby se nemusel znovu rozjíždět…

                                      0 0
                                      • McBlacky  

                                        si to umí udělat hezký no

                                        0 0
                                      • raw 4  

                                        Chápu, dneska jsem jel 10 km po otevřený silnici a jak jsem rad zajel do lesa…vichr jak sviň

                                        0 0
        • d69  

          +1.

          O prodl.víkendu v kopanicích hore-dole (kdo zná Vyškovec a Žitkovou,ví o co go) a abslutně OK.Lepší než 6 slejváků za den před 2 týdny na znojemsku.

          0 0
      • Lišák  

        V těch černých bidonech si to pití převařuješ, nebo proč tato barva?

        0 0
        • mart910  

          Asi sedi k ramu

          0 0
          • Lišák  

            Toho jsem si samo všimnul, ale nevěřím, že to je pro to ;-)

            0 0
            • Madtomas  

              Vy si delate prcu ale ja sem si fakt koupil cernej bidon protoze me sedi k ramu a chybu si uvedomil az na prvnim slunku :D

              0 0
        • iron.hide  

          to je uplne jedno, v cervenom bidone mam po chvilke uplne rovnako teplu stanku

          0 0
    • sYs  

      Včera jsme dali Frýdek – Praděd – Frýdek – Lysá – Frýdek

      Vedro k posrání, 309km, cca 3700m převýšení, u mě padlo cca 12l vody.

      Dneska jsem se válel ve stínu u vody a doplňoval vitamín B :o)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        … bych chcípl, po takové náloži … na hypervitaminózu…

        0 0
        • Twen  

          Neboj, když to vezme syn stop město a směr brněnská přehrada, je tam na doplnění vitamínu B otevřeno i po půlnoci, vyhrává muzika a bivak na pláži s mládeži taky není k zahození. Výborný trasy všude okolo, Vyšlápl to mladej dobře, bikový ráj na prýglu.

          0 0
          • Lišák  

            Jo. Po půlnoci asi jo, ale pokud se chceš občerstvit ráno kolem 8–9, tak jsem zaznamenal jen jeden stánek a, bohužel, jen se Starobrnem.

            0 0
      • Delkim  

        a to v TV varovali před fyzickou aktivitou :) blázni :)

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          A jediný, kdo si to vzal nedobrovolně k srdci, byl Yura.

          Přesně podle svého plánu z 1.7. si totiž „do kazde magnezky co si koupil po ceste nasypal 3–4g morske soli a 2–3g chloridu horecnateho“ a svíjet se bude ještě příští týden.

          0 0
          • Yura  

            Ses borec no a ten tvůj mladej taky. Tak snad to dotahne aspoň k profi a bude to huntovani zdravi k necemu, aby neskoncil jako ty. :D

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Co to plácáš o profi? Jaké huntování zdraví? Nemáš náhodou nadbytek hořčíku a draslíku? Nechybí Ti zinek a jód?

              Když je někdo zvyklý na podobné věci, ví jak se o tělo cestou postarat a má to nacvičené a zažité (ne jen vyčtené z knížek a vyspekulované), tak v podstatě o nic nejde. Resp. riziko a sebepoškození asi podobné, jako by normální člověk vyrazil na 30 km výlet na kole.

              Prosím Tě, než začneš zase něco někomu valit do hlavy (typu magnéska+chlorid hořečnatý+mořská sůl), vyzkoušej to nejdřív opakovaně na sobě.

              0 0
            • ememem1  

              uz som si povedal ze na teba reagovat nebudem ale neda sa…ty si skutocny korunovany blb, to nemozes mat od prirody, kde si k tomu prisiel? nechala ta potencionalna frajerka tak si zacal cvicit a zrat pohanku? alebo si zblbol az v posilovni? (nebol by si sam)

              0 0
        • sYs  

          no… nemám tv, proto jsem to nevěděl :o)

          0 0
      • Radez  

        Nemáš nějakej log té trasy veřejně vystavenej?

        0 0
          • Radez  

            V tom horku co bylo to musela být řádná opalovačka. Za log díky.

            0 0
            • sYs  

              jsem dneska u rybníka dělal parádu se svým opálením vzor zebra :o)

              vedro teda bylo pekelné, docela jsem koukal u jedné benzinky někde u Kravař na teploměru ve stínu 31°C

              0 0
              • Lišák  

                Hmm… včera jsme měli na severní straně baráku cca v 16h 40°C. Dneska jsem jel večer v 18h do práce, na teploměru 38. Mám to asi 15km, půlka lesem, ale je to hnus.

                0 0
              • iron.hide  

                ja som mal predvcerom 37 a vcera 38, tiez stin, asfalt.

                mimochodom, na zvladanie takychto vysokych teplot sa mi osvedcilo mat tmave slnecne bryle. ked som vysiel parkrat bez nich, tak mi bolo blbo uz aj pri 30 stupnoch. znie to ako kravina, ale vy co slnecne bryle nenosite, tak si nejake pozicajte a skuste si v nich spravit vyjazd.

                zatial najvyssiu odmeranu teplotu som mal u nas na Zahori, 43, ale to bolo na slnecnej asfaltke

                0 0
                • sYs  

                  s těmi brýlemi máš pravdu, taky se mi bez nich motá hlava

                  0 0
                • MlokCZ  

                  To je individuální. Já třeba sluneční brýle vyloženě nesnáším (nejen rychlé přechody ze sluníčka do lesa, ale obecně i při jízdě v lese a na sluníčku mi nechybí) a celoročně vozím čiré (samozřejmě s UV filtrem).

                  Tedy ani v neděli jsem sluneční brýle neměl a stejně pohoda. 6,5 hodiny jízdy (trasa Železná Ruda – Plzeň převážně po červené značce) v čase mezi 10:30 až 20:30 (byl to pohodový výlet, takže dostatek zastávek na doplnění tekutin), takže se jelo přes to největší vedro, kdy v Plzni padnul rekord 37,9°.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Mám to stejně, jak mam sluneční brýle točí se mi hlava, vozím jen žluté nebo čiré.

                    0 0
                    • Delkim  

                      jj, úplně bez bych taky jet nemohl, hmyz a vítr do očí nic moc :(

                      0 0
                  • iron.hide  

                    na narocnejsich singloch alebo v tmavom lese si samozrejme aj ja vymenim slnecne bryle za cire, alebo zlte. ale inak hlavne v meste, na ceste, lukach a inych otvorenych priestranstvach mi tmave bryle ulahcuju zvladat ten strasny hic.

                    aj na ziletke ich mam cely vyjazd.

                    pripadne je lepsie kupit si fotochromaticke skla a vybavene.

                    0 0
    • Radez  

      V sobotu jsem valil z Práglu na dědinu 200 a dnes to stejný zpátky.

      V sobotu jsem vyjel fakt brzo, abych se tomu vyhnul, překvapilo mě šest lišek u Prahy v polích, pak už jen to vedro teda. Deset kiláků před cílem jsem si musel zalíz do potoka schladit hlavu.

      Dnes sice extrémní horko nebylo, ale bouřka v Pardubicích a protivítr na rovinkách u Kolína taky nic moc.

      0 0
    • Polka  

      Mne teplo problemy zpravidla nedela, ale cca pred mesicem jsme jeli 130km silnici v teplote kolem 28–30 a po 60km mi total odesly nohy, bylo mi dost vedro, takovej vlacnej jsem byl, ale ne na bliti. Castecne to spravila kofola a pivo, ale uz to az do konce nebylo ono, pritom piti bylo a snidane vydatna. Iontak ale dost sladkej a pak jsem vypil i dost samotne vody.

      V porovnani s tim jsme ted v sobotu pri teplote nad 30 jeli MTB 143km (Ceska trebova-Brno) a uplne v poho. Provedl jsem par zmen, den predtim jsem vecer vic pil (i trosku vina), ale ne zas nejak extra na zavodneni. Rano 1l vody, snidani jsem nestihal, jen zbytek chleba a parek, sebou 1,2 l hodne zredenyho iontaku, jen aby to nebyla hola voda a zaroven nebylo sladky, proste kvuli dodani tech mineralu. Na tohle jsem od 10:30 vydrzel az do 15:00, kdy byl gulas + kofola + 2 piva. Zbytky v bidonech jsem dolil vodou a na to dojel v podstate zbyvajici cast trasy + k tomu pribylo jeste par pivek. Ten den mi to proste ale asi hodne sedlo – skoda, ze jsem se neprihlasil na Drasala :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.