• pee.tr

    Trochu odlehčení na dopoledne :-) Stalo se vám už někdy, že jste vlítli na kole do ohradníku? V podzimním listí se jejich viditelnost často minimalizuje a i mně se v pondělí stalo, že jsem vyjížděl z lesní cesty na louku a vůbec si nevšiml, že tam je ohradník. Bylo štěstí, že vzhledem k tomu, že cesta v louce nepokračovala, jsem stejně zastavoval, abych pořešil kudy dál. Ale to, že jsem napnul ohradník, jsem pocítil až díky výbojům, který mě mlátily do prstů přes brzdové páčky. Nejednou jsem už viděl i ohradník vyloženě přes cestu, těch jsem si doposud ale vždy všiml. Z hlediska bezpečnosti jízdy na MTB by mě zajímalo, jestli jsem ohradník schopen protrhnout, nebo si namelu hubu, případně obojí. :-) Nepočítám, že se mi zachytí za krk… A zkoušet to nehodlám, proto mě zajímají vaše případné zkušenosti.

    Díky

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Jaroslávek  

      Zkušenosti nemám a nehodlám mít.

      0 0
    • Lahvis  

      Protrhneš v pohodě i pevné řešení. Ty dráty zase tolik neudrží.

      Jsem vlítnul na pole, kde nic nebylo, tak to smažím k vesnici a tam najednou byl. Dráty jsem přetrhl a projel skrz, ale jak jsem se lekl, zabral za brzdy a beztak přes řidítka šel. Od té doby mám citlivou pravou brňavku, zářez na vidli a blatník vejpůl…

      0 0
    • Pavel  

      Protrhneš to v pohodě. Pár už jsem takhle „projel“… ;-)

      0 0
    • Jezevecxyz  

      Mě se povedla taky jedna kuriozita. Jeli jsme se známým z Karlštejnu po jakésy polňačce a jak bylo po dešti tak tam byla obrovská louže. Tak jsem ji chtěl objet zleva, jenže se mi sesmeklo přední kolo a já skončil v elektrickém ohradníku. Spadl jsem tam tak, že kolo leželo na ohradníku, takže jsem dostával furt rány o nemohl jsem vycvaknout nášlapy.

      Známej, když to viděl, tak z toho měl druhý vánoce. Nakonec jsem se z toho dostal, ale měl jsem dost silný křeče v lejtkách.

      0 0
    • muppet  

      V dávných dobách se mi ohradník projet nepovedlo, ale mám na to památku ve formě dlouhé jizvy na ruce, to ještě býval drát z SSSR.

      0 0
      • Jezevecxyz  

        Dnes se všude šetří…:)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • jIrI___  

        Tak určitě jsou různé druhy těch drátů ohradníku a od toho se odvíjí jejich pevnost. Ale věřím, že někteří borci z B-F by na biku bez sebemenšího problému protrhli i namotaný žiletkový drát :)

        0 0
    • Pán z Dubu  

      V místech, kde jsem to měl najetý (bez ohradníku), přes cestu s turistickým značením najednou byl – bez zvýraznění tkalounem či PET lahví. Drát se chytil dezénu přední gumy a tak jsem namotal 2 točky kolem pření osy. Letěl jsem přes rodla, bo jsem docela frčel – zařazeno 44×14, skončil jsem dost daleko od kola. Chvilku jsem si vybavoval kdo jsem a kde jsem. Natržené lýtko a přes týden o berlích.

      0 0
    • akula  

      Jednou se mi stalo, že jsem s traktorem přejížděl přes zarostlou mez na louku. Co čert nechtěl, na kraji toho roští byl ohradník, který tam nikdy před tím nebyl. Spodní drát jsem sice přejel, ale horní se chytil za závaží. Než mi došlo, co že se to vedle mě hejbe, tak bylo dobrejch 100m ohradníku venku. Některý kůly se vyrvaly ze země, některý se vyvalily a drát se vyhákl z háků, na některejch praskly jen plastový háky. Drát byl našponovanej jak struna, ale neprask. Musel by si potkat hodně velkej čínskej šmejd, abysi ho prorval na kole.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.