bike kolem Liptovského Mikuláše?

10 nepřečtených
  • Kenny806

    Ahoj, na prázdniny mám možnost jet téměř zadarmo na SLovensko (konkrétně ubytování buď v Jasné u L.M. nebo ve Starém Smokovci) a zajímalo by mě jestli někdo máte zkušenosti s bajkováním v Nízkých Tatrách, Slovenském Ráji a Malé/Velké Fatře? Rád bych si vzal kolo, ale nevím jestli to má cenu. Kraj je to pěkný, tak bych ho chtěl poznat se sedla, ale nevím nakolik to má smysl – nějaký all-mountain divočiny si moc nedávám, dlouhý kopec mi nevadí, ale pokud musím skákat ze šutru na šutr ve vyloženě vysokohorském terénu, tak to je na můj hardtail moc:-D

    Díky za rady:-)

    0 0
    • kilekou  

      Před rokem sem byl v „Liptovský hrádok“ a vyjel jsem si na vrch „Chopok“ kde je středisko Jasná a je tam bikepark ale to ty asi nechceš.. :) ale ten vrch chopok je 2000 m.n.m. a náká stezka tam je taky… :) tak na výšlap hezký..

      0 0
      • Kenny806  

        Díky za ten odkaz, vypadá to hezky:-)

        Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli to někdo neznáte ve východní části Nízkých Tater? Vloni jsem chtěl jet z Liptovské Tepličky přes Andrejcovou na Královu holu, ale samozřejmě jsme jako obvykle vyrazili pozdě takže jsme u Andrejcové otáčeli. Dá se po tom hřebenu nějak rozumně jet, ať už na západ nebo na východ? Vím že na Královu holu vede silnice, ale zajímalo by mně jestli se tam dá dojet i jinudy (přece jenom po silnici to není ono).

        0 0
        • Tina  

          Osobne ti radím plánovať jazdu tak aby si sa nevracal neskoro. V Demänovskej doline a blízkom okolí sú medvede. Živé :) Nie je nič nezvyčajné nejakého stretnúť.

          0 0
        • McBlacky  

          na Královu holu bez tlačení asi jen po té silnici

          0 0
          • ememem  

            da sa to aj z druhej strany rovno zo svitu akurat to jaksi neviem popisat a na gpx nemam, uz to niekedy ak nezabudnem budem musiet urobit. samozrejme ze je to oficialne nelegalne ale domaci to bezne jazdia.

            0 0
          • Kenny806  

            Tak když to budu tlačit/nýst jen kousek tak mi to nevadí, blbý to bude když to bude třeba kilometr:-) Jinak na to hřebeni se to teda nějak rozumně nedá?

            0 0
            • duff74  

              Loni jsem tam jezdil taky. Pěkná je dolina za Partizánskou ¼upčou, která je průjezdná do Liptovské Lúžne, odtud Podsuchá a 8 km 22% stoupání na Horský hotel Smrekovica a odtud po hřebeni po ofic. cyklostezce terénem na Malino Brdo (nebo Vlkolínec) a sjezd do Ružomberka a zpět do Part. ¼upče – 86 km, nastoupáno dle programu v PC cca 3700 m.

              nebo

              Lipt. Mikuláš – Pavčiná Lehota, tam na cyklostezku myslím Plošín (Ilanovo), – Závažná Poruba – Jánská Dolina – Stanišovské jeskyně – Horáreň Pred Bystrou (tady jsem končil) příp. dál do Malužiné, – Králova Lehota (odtud se dá jet po chodníčku podél Váhu přes. lipt. Hrádek až do Mikuláše.

              Kolik to je nevím, já jsem jel z Part. ¼upče pod horama až Pred Bystrou a zpět (bylo dost hodin a musel jsem brát ohled na 12-letého syna) a s menším kufrem to dělá 98km. Ta druhá trasa je téměř celá po zpevněném povrchu a jde to jet i na krosu. Moc se mi líbil ten chodníček kolem Váhu, který končí až při vtoku Váhu do Lipt. Mary. Jezdit tam je kde, ale stojí to a padá na počasí. Tak ať ti vydrží!

              Letos jsem tam chtěl zas, ale budu se věnovat výhradně Velké Fatře.

              0 0
              • Kenny806  

                Děkuju, tyhle výlety vypadají moc dobře, hlavně ten první:-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse