• Trollix

    Zdravím , poradí mi někdo co nejlevnější ale bezdrátový tachometr ? Stačí mi uplně základní funkce…

    Nebo po případě jak se v dnešní době řeší drátový tachometry ? mám jeden děsně starej na starým kole a ten kabel mi totálně překážel(měl jsem ho namotanej všude možně a nestálo to za nic…:/ ) tak chci spíš bezdrát.

    Díky

    0 0
    • Espen  

      V Lidlu za 200,–. Mě funguje v pohodě.

      0 0
    • brok777  

      Jeden z nejlevnějších od dobré značky je tento.Pokud chceš ještě levnější, tak si počkej na akce v Lidlu. https://www.mall.cz/…-bc-8-12-ats?…

      0 0
    • Trollix  

      Nebo ještě jinak , zeptám se víc obecně – vyplatí se bezdrát ? Mám k drátu trochu averzi – kvůli tomu minulému tacháku protože to bylo nepraktický a taky se mi zdá že je to strašně ohavný namotaný po lanku když už mám nový kolo tak to chci mít takový ´´čistý´´. Když něják dobře přidělám ten kabel tak je to v pohodě ?

      Chápu že mám dost blbý otázky , ale já nikdy moc nejezdil a začal jsem až nedávno tudíž moc nedokážu porovnat přínosy těch obou druhů.

      Díky

      0 0
      • novas752  

        Přínos bezdrátu je jedinej: bude to „čistý“.

        Nevýhody bezdrátu: některý modely se nemaj rádi s některejma světlama (nějaký rušení, či co) a máš na kole o minimálně 1 baterii víc.

        Jinak já mám od minulých Vánoc (2014) Sigmu ROX 6.0 CAD STS (už trochu dražší, kolem 3 000Kč) a funguje spolehlivě bez problému. Baterie v tachometru vydržela cca 250hod jízdy, ve všech čidlech zatim baterky držej.

        Předtim jsem vozil základní drátovej z Lidlu, kterej byl naprosto nezničitelnej.

        0 0
      • novas752  

        Přínos bezdrátu je jedinej: bude to „čistý“.

        Nevýhody bezdrátu: některý modely se nemaj rádi s některejma světlama (nějaký rušení, či co) a máš na kole o minimálně 1 baterii víc.

        Jinak já mám od minulých Vánoc (2014) Sigmu ROX 6.0 CAD STS (už trochu dražší, kolem 3 000Kč) a funguje spolehlivě bez problému. Baterie v tachometru vydržela cca 250hod jízdy, ve všech čidlech zatim baterky držej.

        Předtim jsem vozil základní drátovej z Lidlu, kterej byl naprosto nezničitelnej.

        0 0
      • Doktorzet  

        Tak bezdraťák ma nevýhodu toho, že musíš řešit 2 baterky.(čidlo a tacháč) Ale to budeš řešit tak jednou za sezonu. Bezdrat může být rušenej vnějšíma vlivama – dráty vysokyho napětí, sporttesterama atd. Vozím ho rok a nikdy mě ho nic nerušilo. A to mam ten z lidlu.

        0 0
      • Vilém  

        Osobne mam averzi zcela opacnou:)

        Drat je drat, pokud se neprerve, tak se nema co ******. Pokud clovek pri instalaci pouzije i hlavu, tak nema vedeni kde a cemu prekazet.

        0 0
        • Nikovlas  

          Já mám drát a když ho občas přendavám z představce na rám kvůli mapníku a pak zase zpět, tak už mě ten drát trochu otravuje. Ale to už je trochu specifickej problém.

          0 0
        • Namtos  

          Taky vozím drát. Co mě nejvíc štve je nulování přes tlačítko, kterým se i přepínají funkce. Kort teď, když jsou ztuhlé prsty v douhých rukavicích mi tenhle systém docela štve, protože si vymažu veškerá data..

          Funkce , kterou už asi neoželím (a to jsem si myslel, že jí neužiju) je aktuální teplota. Včera rozdíl 700mnm 11°c a okolo 1000m těsně nad 4°c a to už bylo docela frišno :)

          0 0
    • brok777  

      Pokud nemáš prachy tak si kup drát. Rozdíl je, že kolem bowdenu máš obtočený drát. :D Ale určitě bych šel do bezdrátu. V

      0 0
      • Trollix  

        O to nejde ,až přijdu na to co mi vyhovuje tak pořídím lepší jen jsem chtěl zkusit ten bezdrát…protože nevím jak moc budu jezdit tak nemá cenu zatim do toho rvát moc (ale podle toho jak mě to baví asi budu muset začít :DDDD). Koukal jsem na tu sigmu…už jsem ji zahléd i předtím jak jsem hledal sám…bohužel za ty čtyři stovky je nedostupná…

        Až přijdu na to co mi vyhovuje tak pořídím lepší

        Ještě mimochodem jak moc drží ten senzor co se přidělá na vidlici ? …příjde mi to takový že když do toho bouchne klacek tak to musí povolit …ale nevím ..https://www­.youtube.com/wat­ch?v=uBiRHrPsK48 (čas 2:00)

        0 0
        • platypus  

          Kančelára to vozil na rubé obmotaný izolepou

          0 0
        • novas752  

          Sezor mám chycenej stahovacíma páskama a drží v pohodě.

          Navíc tamtudy klacky moc nelítaj :)

          0 0
        • brok777  

          Mám sigmu 12.12 sts za 800,–(doporučuji). Senzor drží dobře pokud ho nesundáš na jiné kolo. Pak se ti ta gumička vychodí. Tak jsem to nahradil stahovacími pásky a drží to lépe jak originál, takže tam dej ty pásky hned. A tou gumičkou co dávají do balení to je peklo to nasadit. Mám vidlu od Foxu a masakr i s pomocí nářadí.

          0 0
        • Espen  

          Na obou kolech mám ten z Lidlu. Stejně to potřebuješ jen na to, abys viděl kolik jedeš. Na ostatní měření a data většina stejně používá něco jiného. Já třeba aplikaci Strava.

          0 0
          • Trollix  

            No , tak něják , jen mě neskutečně ser…štve :D že celý léto okolo něho v tom Lidlu chodim a ted když by se hodil aspon na zkoušku tak není :D zajímalo by mě na co tam maj lyžařský vybavení…:D podle mě by daleko víc vydělali na cyklověcech a holinách…:D (sranda). :D

            0 0
        • Esi  

          a nebo si nainstaluj na mobil endomondo, stravu nebo něco podobného a třeba časem zjistíš že tachometr vlastně nepotřebuješ, data máš dostupná na netu. Tak dlouho jsem vybíral novej tachometr na nové kolo až jsem nakonec zjistil že mi nechybí :-) to jestli jedu 27 nebo 24 je vlastně jedno protože rychleji to v ten okamžik prostě nejde a celkový nájezd a ostatní zajímavá data si potom zkontroluju na netu.

          0 0
          • Radovan84  

            Je to tak a musím jenom souhlasit.Měl sem dráty i bezdráty.Telefon s sebou beztak vozím kdyby se něco stalo.

            0 0
            • Trollix  

              No nad tím jsem taky přemýšlel ale na to asi nemám koule…nemám odolnej nebo aspon vodeodolnej mobil a nevim jak by dopadl při nějáký konfrontaci s bahnem nebo kapkami vody :///

              0 0
              • Radovan84  

                Však já ho nevozím na řidítkách nebo predstavci ale v dresu nebo v batohu.

                Jinak vodě odolný telefon je fajn věc pokud nemám batoh :-) Nebo si ho dáš do sáčku.

                0 0
                • Trollix  

                  Jsem vůl , vůbec mi to nedošlo…měl jsem zafixováno že prostě musí být na řidítkách se zaplým displayem kvůli mapě…a to jsem se stravou i několikrát jel…:)

                  0 0
                • Esi  

                  na druhou stranu bych řekl že je daleko větší šance že ten telefon zrušíš v kapse u dresu než na těch řídítkách, přece jen když zrovna netrefíš strom čelně tak na představec to kolo úplně běžně nepadá.

                  Já teda po zkušenosti kdy jsem měl malou pumpičku obtisknutou po pádu na zádech asi 14 dní tak do kapes dávám jen svačinu :-)

                  0 0
                  • Radovan84  

                    To je asi pravda.Zas tak moc nepadám a na mtb mám téměř vždy batoh :-)

                    Pumpa,sváča,nářadí, náhradní dres atd.Na silnici s batohem to by bylo asi divný :-))

                    0 0
              • Esi  

                Mám na řídítkách pouzdro z Lidlu asi za 2 kila v něm HuaweiP7 kterej má skleněná i záda, najeto na Biku s ním cestou necestou letos 3000km a úplně v pohodě, ze začátku jsem měl strach že to třeba na kořenech někde vyklepu a ani náhodou, ještě se mi to nepovedlo, mám ten telefon v silikonovém pouzdře a s ním to strkám do toho co je na řídítkách, je to dešti odolné tak že naprosto v pohodě, používám ten telefon i jako navigaci na kole, tak že jsem pod ním vozil ještě přídavnou baterku a v pohodě. Jen je to pouzdro teda hovadsky veliké, tak na 6" telefon, ale tu estetiku zase tak moc neřeším na to jsou tu jiní a funkčně je to v pohodě za ty prachy :-)

                0 0
                • Doktorzet  

                  No a pokud bys to chtěl řešit uplně elegantně a bez bezdrát. tacháče a telefonu, tak si kup sporttester s gps a je to :) :) :) :)

                  0 0
              • novas752  

                Já telefon vozim v postraní kapse batohu uvnitř takovýho igeliťáku se zipem. Tam se nedostane ani kapka a je to zadarmo. :)

                0 0
    • blue.sun  

      Nejlepší bezdrát je držák na mobil na představec. Do něj dáš smarta s nějakou GPS aplikací a směle vpřed.

      Teda… pokud nejsi padavka.

      0 0
    • Lord_de_Wolf  

      Mám Echowel U10W a max spokojenost… http://sporttestery-computery.heureka.cz/echowel-u10w/

      0 0
    • 3bike  

      měl jsem bezdrátovou Sigmu Base Line…a pořád to zlobilo a nefungovalo…data z čidla do computeru, pořád jsem s tím laboroval, chvíli to šlo, chvíli zase ne…tak jsem se zase vrátil k drátový Sigmě a jsou jsem spokojen…jezdím tuto značku už 21 let…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi tak, bezdrát na kole nedává až tak moc velký smysl.

        0 0
        • 3bike  

          mě by bezdrát dával smysl…že se nebojím, že někde v terénu přetrhnu kabel…

          ale moje zkušenosti jsou špatné…

          ale funkční by se mi líbil…kdyby fungoval tak jak by měl a baterky mi vydrželi celou sezonu…a ne abych se bál, kdy mi to přestane fungovat…

          0 0
    • kyl  

      Jedinej bezdrát se kterým jsem byl spokojený,byl Echowel ZONE 9W a na starém kole mám už drátového veterána Force-7(22let)

      0 0
    • mammut33  

      Mám dobrou zkušenost se značkou Union. Tacháč mám deset let a šlape v pohodě, baterky sem měnil tak dvakrát.

      0 0
    •  

      co tenhle Blackburn SL 6.0 Atom? http://atombike.cz/…-p-3478.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.