• Kotěnočkin  

      Včera jsem se odtud vrátil (oblast od Sextenských Dolomit po Bruneck), tak trochu čerstvé stručné hodnocení. Srovnávám s Rakouskem, kam tato oblast historicky prostě patří. Horší pivo, lepší jídlo:-) Obecně více finančně náročnější, trasy super, od rodinných po opravdu velmi náročné, rozmanitý povrch, značení nic moc, mnohde nelogické zákazy, naprostá většina lanovek nebere kola, příroda úchvatná, scenérie Dolomit super. Pro milovníky nedávné historie řada památek na boje z 1. světové války, řada historických sakrálních památek. Paráda, opravdu trochu méně turisticky dotčené, než profláknuté rakouské oblasti.  

      0 0
    • Smazaný účet  

      Neviem ci je to este Juzne Tyrolsko ale pojazdili sme v oblasti juhozapadne od Cortiny. Bola to parada. Report je na http://www.tronkosice.sk/Dolomity.html

      0 0
    • biker007  

      jen bych jeste doplnil, ze jizni tyrolsko neni nejsou jen dolomiti a garda, ale i oblast od brennerske dalnice na zapad az ke svycarskym hranicim(passo stelvio.reschen­pass) a tam je jezdeni podle meho nazoru jeste o chlup lepsi:)ubytovani levne, jidlo a vino super… hlavni alpsky hreben drzi vetsinu srazek na severu v rakousku a mala nadmorska vyska udoli se stara o temer stredomorske klima.

      ad preplnenost na garde> jedinou preplnenost kterou jsem tam za osm let objevil je v rive a torbole na plazi a na terase rifugio garda:) jinak ve vetsine tras (mimo tremalza) potka clovek maximalne nekolik bikeru denne… a treba v okoli lago di idro clovek nepotka clovicka celej den…

      0 0
      • Kotěnočkin  

        Souhlas, Reschenpass-Vinschgau a oblast směrem ke Švýcarsku je super a tak nějak ještě neprofláknutá. Navíc se dá jezdit současně v I, A, a CH, což přináší zážitky nejen bikerské, ale i kulinářské, jazykové apod.:-) Pokud by se sem někdo chystal, mám dokonalé bikerské mapy od Esterbauer.

        0 0
        • biker007  

          treba takove sesvenanudeln na stejnojmenne chate. genialne jendoduche, ale chutove je to lahudka…a ty jejich 1m strudly chladnouci na pecicim plechu na terase… ty vzdy probudi v cloveku hlad a chut:)) uz abych tam zase byl:)

          0 0
        • biker007  

          a jste neco:) kousek z kolace o rozmeru nekolik desitek m2, ktery se pece pri jahodovem festivalu zacatkem cervence v udoli Martelltall (tudy se vetsinou sjizdi z Madrtischjochu). taktez delikatni…:)

          0 0
          • zery  

            CHci se zeptat na ubytování brali jste ho přes nějakou cestovku ?

            0 0
            • biker007  

              ne ne. cestocka netreba..pokud clovek umi trochu nemecky,italsky nebo anglicky tak staci podle mapy vybirat mestecka a hledat na googlu..apartmany tam i sezone sezenes za 10–15 euro na hlavu podle poctu lidi a lokality.

              jako idelalni zakladna pro ubyrovani se mi zda Prad (Pratto) pod stelviem a reschenpassem. skvele ubytovani v rodinnem prostredi s vnitrnim bazenem sme meli letos v http://www.lechnerhof.it/, nebo loni bez bazenu (ale zase byl v cene vstup do akvaparku za rohem a vse je krasne opravene v prirodnim stylu!) v http://www.haustschenett.com/. Blize k Meranu jsme byli spokojeny v http://www.haus-juval.com (ma venkovni bazen)

              0 0
    • biker007  

      jinak jizni tyrlosko bylo celkem pekne prestaveno v jednom dilu poradu Na ceste (http://www.ceskatelevize.cz/…8-21:00.html)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.