Bazarová nákupní rada - Superior XP 969

25 nepřečtených
  • Bibza

Ahoj,

sháním bazarové XC a padl mi do oka Superior XP 969 z roku 2016.

https://sport.bazos.cz/…9-rv2016.php

Vidlice je tam RockShox Reba.

Myslíte, že to za tu cenu má potenciál a nebo by se dalo najít něco lepšího? Jde mi o ježdění převážně silnice/cyklo/lesní cesty/lehké sjezdy. Mám 182cm 80kg.

Na co si dát případně pozor při prohlídce nebo na co se zaměřit?

Díky za jakoukoliv odpověď a radu.

0 0
    • Slavik  

Se obávám, že za těch 10let budou všechny komponenty na hranici životnosti a to se nebavím o spotřebce (pláště, řetěz…). Možná za 10k dobrý…

1 0
      • Bibza  

Toho se právě taky bojím. Ale neviděl jsem že by takové kolo někdo prodával za takovou cenu. Tak nevím jestli těží z neznalosti lidí a nebo to prostě jenom kupují lidi, kterým je to jedno a pak postupně mění komponenty.

0 0
    • Cyklofanatic  

Na takový běžný ježdění to postačí, pokud ti nevadí 2 převodníky. Kolem 30 kk i pod, ale najdeš na bazaru docela pěkný o dost novější HT s podobnými komponenty a modernější geo. Případně o 5–10 víc zacinaj už i nova kola v podobne výkonnostní kategorii. 20 bych za to teda nedal, max 15.

0 0
      • Bibza  

Díky za radu. No ono jsem chtěl nějaký pěkný kvalitní kolo s pevnými osami cca do 15 a co čert nechtěl, už jsem na 22 ???? Tak si právě říkám, kde to skončí. Nebráním se starším kolům, ale musí to dávat jak peněžně tak výbavou smysl. Jinak to mám jako doplněk k běhání a ne jako primární sportovní záležitost. Ale rád se světu na lepším kole, který se mi nebude kroutit pod zadkem.

0 0
    • Azmir  

Co by to kolo mělo mít? Nevybral by sis z nových? Kromě prvního a nejlevnějšího vše carbon na minimálně Reconu a Deore 1×12.

https://www.centrumrowerowe.pl/…-30-pd34690/

https://www.centrumrowerowe.pl/…8-0-pd37185/

https://www.centrumrowerowe.pl/…pro-pd36381/

https://www.centrumrowerowe.pl/…d-3-pd45820/

0 0
      • Bibza  

Nemám úplně jasnou představu, spíš koukám na bazary jestli se objeví něco co by splňovalo aspoň pevné osy, modernější pohon, ne 3×8 apod, a nějaké aspoň trochu modernější standardy at to má kdyžtak potenciál k sehnání normálních komponentů. Na nové jsem nekoukal vůbec, protože jsem se chtěl vlézt do 15k. No časem jsem zjistil, že to bude spíš někde kolem 20.

A zase nechci sehnat něco co bude celé například na XTR, ale komplet před smrtí. Zkušenosti takové nemám tak se radši ptám tady, protože vím, že 8/10 uživatelů bude mít víc zkušeností.

1 2
        • Azmir  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          3 0
        • squalo  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 0
    • blackboy007  

Ta cena je přetřelená, kdyby to prodával za 12 000 – 15 000 kč OK, ale za tu cenu NE

0 0
      • Bibza  

Tak mi to přijde, že za bazarový si lidi říkají nekřesťanské peníze. Každopádně díky za radu, která se tu už opakuje a jasně mi říká, že tohle není cesta.

0 0
        • blackboy007  

Vsadím se, že by si musel měnit řetěz, brdové kotouče a destičky i brzdovou kapalinu, pláště duše, možná i sedlo, pedály

0 1
          • Bibza  

Teď mě je blbé, že jsem se vůbec ptal ???? Každopádně lepší se prvně ptát než prvně kupovat

0 0
            • Kouba_2005  

Je mi jasný, že to tady jde jen těžko rozklíčovat, kdo radí dobře a kdo mele blbosti, ale zrovna blackboy není ten, kterýho rady bys měl brát jako dogma :-)

1 1
              • Bibza  

Pročítám poslední 2 hodiny forum ohledně bazarovek a dost se opakují hlavně přestřelené ceny apod. Varování před blackboyem beru na vědomí, ale není to asi tak moc podstatné. Důležitý je, že jsem dostal víc negativních zpráv na supa, takže na něj kašlu.

1 0
            • blackboy007  

Pošli mu email kolik má kolo najeto

0 0
              • Bibza  

Psal:

Jestli 1000 km tak hodně. Prakticky jsem na něm nejezdil, takže průběžně promazáváno a čištěno

A že o ceně se dá pobavit.

0 0
                • blackboy007  

To je divné 10 let staré kolo a pouze 1000 km, pokud by napsal např 5000 kč tak OK ale 1000 km no nevím

0 0
                  • Kouba_2005  

Víš kulový, ale jasno máš, to je super. Teď jsem prodával mopeda, ze kterýho jsem byl fakt nasranej, že jsem na tom ani nejezdil a za dva roky to nemělo ani 300km. Tady prodávající má třeba úplně jiné důvody (úraz, nemoc, jiné kolo atp.) a nebo ho to prostě nebaví, každopádně se to stejně nikdo nedozví. Cenově pak asi vychází z pořizovací ceny, což nikoho ale stejně nezajímá, je rozdíl prodávat a prodat.

0 0
                • Slavik  

Bral bych odpověďs velkou rezervou. Proč by na 1k km průběžně čistil a promazával.

0 0
                  • Bibza  

Už jsem se rozhodl a kašlu na to. I z pohledu toho, že to taky budu chtít někdy upgradovat nebo případně prodat už to asi není rozumný kup.

0 0
                  • Kouba_2005  

Tak třeba já taky za 1000km 2× namažu a očistím třeba řetěz, to stačí … a průběžně to je, že jo :-)

0 0
          • tigermoth  

Jsou tam origo záplety, které jsou dost mizerné a moc nevydrží, pláště budou beztak od montáže, tyhle tam dávali sériově. To kolo fakt nebude mít moc najeto.

0 0
      • tigermoth  

Za tyhle prachy jsem ho kupoval na bazaru někdy v roce 2017 nebo 2018 :D

Akorát ten můj byl v topu.

0 0
        • Bibza  

Asi inflace nebo co… :D

0 0
    • kubad  

Cenově i stářím je to nesmysl.

3 0
    • Vilém  

„Žádné kompromisy a levné mixy – řazení, kliky, přesmykač, kazeta i přehazovačka jsou z prémiové řady Shimano XT M8000“.

Koukam na fota, vidim SLX kliky, SLX razeni, XT saltr.

Pohadkar s napalenou cenou. Kdyz slevi na polovic, tak snad.

0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce